Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 November 2020
12:57 uur

Horeca-expert Filip Vanheusden pleit voor avondklok vanaf middernacht voor cafés en restaurants

Het Belang van Limburg

15/10/2020 - 13:55

De cijfers blijven maar stijgen, de regering neemt naar verwachting morgen nieuwe maatregelen. Het is uitkijken wat dat betekent voor cafés en restaurants, zeker nu die in Nederland gesloten zijn en nu in Frankrijk de avondklok is ingesteld in grote steden.  Horeca-expert Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen pleit voor de invoering van een avondklok in de stijd tegen het coronavirus. Dat zei hij vanmiddag in ons TVL Nieuws. Café's en restaurants moeten volgens hem om middernacht dicht, onmiddellijk gevolgd dus door een avondklok. Op deze manier kan de politie de illegale feestjes beter handhaven. "Een sluiting van de horeca is niet zinvol," meent Vanheusden. "Dat zal alleen maar voor nog grotere drama's zorgen."


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Limburgs voorzitter Horeca Vlaanderen "Draconische gevolgen" (13/03/2020 - VRT NWS)
  Om het coronavirus tegen te houden, moeten restaurants, discotheken en cafés vanaf middernacht dicht. En dat tot aan de paasvakantie. Filip Vanheusden is voorzitter van Horeca Vlaanderen, maar baat ook het Borrelhuis en de Kwizien in Hasselt uit en het Thor park in Genk. De gevolgen zijn volgens hem heel groot voor de horecasector.
  [naar artikel]
 2. "Eén op de vijf cafés en restaurants gaat failliet door coronacrisis" (15/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Twintig procent van de horecazaken overleeft de coronacrisis niet. Dat zegt voorzitter van Horeca-Vlaanderen Filip Vanheusden. Dat betekent dat één op vijf cafés en restaurants failliet gaat. Anderhalf tot twee jaar hebben we nodig om de horeca terug een beetje op adem te laten komen, en het zal nooit meer zijn zoals voorheen, zegt nog de Hasselaar. Hij heeft begrip voor het gefaseerd opheffen van de lockdown waarbij de cafés en de discotheken niet op de eerste rij zullen staan.
  [naar artikel]
 3. Horeca Vlaanderen over sluiting door coronavirus: “Drama voor de sector” (13/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Een drama voor de sector”, zo omschrijft voorzitter Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen de sluiting van alle cafés en restaurants. De sectorfederatie wil zo snel mogelijk samenzitten met de overheid voor de oprichting van een noodfonds.
  [naar artikel]
 4. Eén nauw contact, cafés en restaurants dicht en avondklok (16/10/2020 - De Tijd)
  23:06 Met drastische maatregelen zoals het sluiten van de cafés en de restaurants en de invoering van een avondklok wil de overheid de opmars van het coronavirus stuiten. ‘We moeten nu even een stap achteru...
  [naar artikel]
 5. Vlaamse steun voor horeca: dit bedrag krijgen restaurants en cafés (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Economie Hilde Crevits voorziet extra steun voor de horeca, nu de restaurants en cafés vanaf maandag vier weken moeten sluiten. Die wordt berekend op basis van de omzet van vorig jaar.
  [naar artikel]
 6. Bredase horeca wil avondklok naar Antwerps voorbeeld (08/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Nu de cafés en restaurants in Nederland verplicht om 22u moeten sluiten, vragen horeca-uitbaters in Breda zelf om een avondklok in hun stad, naar Antwerps voorbeeld.
  [naar artikel]
 7. Zijn de frituren nog open? En kan ik terecht bij de afhaalchinees? (13/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Door de maatregel van de regering om cafés en restaurants vanaf middernacht te sluiten, is er onduidelijkheid ontstaan waar je nu wel en niet terecht kan voor eten. “Restaurants mogen leveren aan huis en ook eten afhalen in restaurants, frituren of broodjeszaken blijft mogelijk”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 8. Is horeca een belangrijke bron van besmettingen? Op dit rapport is sluiting cafés en restaurants gebaseerd (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand dicht. Het is een maatregel die hard is aangekomen in de hele sector en bij de toeleveranciers. Het Overlegcomité baseerde zich voor die beslissing op een rapport dat wetenschappelijke studies citeert die in de richting van de horeca wijzen. Dat meldt La Libre.
  [naar artikel]
 9. Cafés en restaurants blijven vanaf middernacht dicht, maar hoe wordt gecontroleerd of die regel nageleefd wordt? (13/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf middernacht moeten restaurants en cafés in ons land gesloten blijven, en zijn nog tal van ingrijpende maatregelen van kracht om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Die gaan afgedwongen worden door de ordediensten, klinkt het bij Binnenlandse Zaken, dat meteen een oproept doet voor verantwoordelijkheidszin. “We willen niet straffen maar helpen.”
  [naar artikel]
 10. Horecasluiting en avondklok mogen van Raad van State (30/10/2020 - De Tijd)
  23:37 De poging van enkele horeca-uitbaters om de sluiting van cafés en restaurants én de avondklok ongedaan te maken, is mislukt. De Raad van State verwerpt opnieuw hun eis.
  [naar artikel]
 11. Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan (19/10/2020 - Express)
  Het Collectif Wallonie Horeca, een groep Franstalige horeca-uitbaters, trekt naar de Raad van State om de sluiting van de horeca... The post Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. LIVE Cafés en restaurants maand dicht, avondklok in heel het land (16/10/2020 - Express)
  Het Overlegcomité over de nieuwe coronamaatregelen is nog bezig, maar er lekten al enkele dingen. Zo zullen de cafés een... The post LIVE Cafés en restaurants maand dicht, avondklok in heel het land appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Ook in Franstalig België mogelijke gerechtelijke stappen tegen sluiting horeca (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat zaterdag Horeca Vlaanderen aankondigde juridische stappen te overwegen tegen de sluiting van cafés en restaurants, kondigt ook een tijdelijk collectief in het zuiden van het land aan in de loop van de week twee beroepen te zullen indienen tegen de sluiting van cafés en restaurants vanaf maandag voor de periode van een maand.
  [naar artikel]
 14. Horeca kijkt naar Nederland voor herstart (26/05/2020 - De Morgen)
  De horeca wil zo snel mogelijk duidelijkheid over hoe de cafés en restaurants weer moeten opengaan en kijkt daarvoor ook naar Nederland. Daar kan een terrasje vanaf maandag. Vandaag pleit de sector ook voor extra steunmaatregelen in het parlement.
  [naar artikel]
 15. Update: ook in Franstalig België mogelijke gerechtelijke stappen tegen sluiting horeca (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat zaterdag Horeca Vlaanderen aankondigde juridische stappen te overwegen tegen de sluiting van cafés en restaurants, kondigt ook een tijdelijk collectief in het zuiden van het land aan in de loop van de week twee beroepen te zullen indienen tegen de sluiting van cafés en restaurants vanaf maandag voor de periode van een maand.
  [naar artikel]
 16. Nu moet horeca schakelen: sector denkt aan herstart naar Nederlands model (26/05/2020 - De Morgen)
  De horeca wil zo snel mogelijk duidelijkheid over hoe de cafés en restaurants weer moeten opengaan en kijkt daarvoor ook naar Nederland. Daar kan een terrasje vanaf maandag. Vandaag pleit de sector ook voor extra steunmaatregelen in het parlement.
  [naar artikel]
 17. Regels voor heropstart horeca: reserveren verplicht en om middernacht naar huis (29/05/2020 - De Standaard)
  De federale regering en de horeca hebben een akkoord bereikt over een gids voor de heropstart van de cafés en restaurants. Iedereen zal zich aan strikte voorwaarden moeten houden.
  [naar artikel]
 18. Cafés en restaurants op slot: op welke steunmaatregelen kunnen de horeca-uitbaters rekenen? (19/10/2020 - Express)
  Om het toenemend aantal coronabesmettingen in te dijken, heeft de federale regering beslist de cafés en restaurants te sluiten. ‘We... The post Cafés en restaurants op slot: op welke steunmaatregelen kunnen de horeca-uitbaters rekenen? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Zijn cafés echt de coronabroeihaarden ? “Horeca staat niet op nummer één” (07/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf vrijdag 9 oktober zullen cafés al om 23 uur de deuren moeten sluiten, en dat gedurende één maand. Voor de eerste keer sinds de uitbraak van het virus wordt er een onderscheid gemaakt tussen cafés en restaurants. Maar zijn cafés dan echt de broeihaarden van het coronavirus?
  [naar artikel]
 20. Horeca-uitbaters van Rijmenam stappen naar Raad van State tegen avondklok (07/08/2020 - VRT NWS)
  De avondklok om het aantal coronabesmettingen naar beneden te krijgen, is nu van kracht in heel de provincie Antwerpen. Na een groep Antwerpse ondernemers, stapt nu ook een tiental horeca-uitbaters uit Rijmenam naar de Raad van State. Zij vinden het niet kunnen dat ze om 11 uur 's avonds de deuren moeten sluiten, terwijl de cafés en restaurants in de Vlaams-Brabantse buurgemeenten mogen openblijven tot 1 uur 's nachts.
  [naar artikel]
 21. Vanaf middernacht gaan cafés en restaurants dicht, lessen worden opgeschort maar scholen moeten opvang voorzien (13/03/2020 - VRT NWS)
  Na afloop van de Nationale Veiligheidsraad heeft de regering gisteravond een reeks drastische maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Vanaf middernacht gaan cafés en restaurants dicht en worden lessen in scholen opgeschort. Om 7 uur is er een "Extra Journaal" die u hier kan volgen en op Eén. Volg alle updates hier.
  [naar artikel]
 22. Obers met mondmaskers, niet aan de toog hangen: zo wil de horeca heropstarten (14/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Tegen de volgende Veiligheidsraad wil de horecasector een plan klaar hebben voor de heropstart van cafés en restaurants. De volgende fase van de versoepeling van de maatregelen is ten vroegste voor 8 juni. Het is nog niet zeker of horeca dan zal mogen heropstarten, maar het is alleszins wel waarvoor Horeca Vlaanderen pleit. “We willen vooral duidelijkheid en wat perspectief”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 23. Welke vragen heb jij over de strengere coronamaatregelen? (16/10/2020 - VRT NWS)
  Het Overlegcomité heeft zojuist strengere coronamaatregelen aangekondigd, amper een week nadat de vorige verstrenging is ingegaan. Vanaf maandag 19 oktober moeten de cafés en restaurants voor een maand dicht, mogen we nog 1 nauw contact hebben, wordt telewerk opnieuw verplicht waar mogelijk en geldt er een avondklok van middernacht tot 5 uur.
  [naar artikel]
 24. Horeca Vlaanderen: ‘Dit voelt aan als heel onrechtvaardig’ (16/10/2020 - De Standaard)
  Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. ‘Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing’, zegt Matthias De Caluwé, ceo van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 25. Strenge regels voor cafés en restaurants die open gaan (29/05/2020 - De Tijd)
  18:27 Cafés en restaurants moeten anderhalve meter tussen tafels laten en moeten om middernacht sluiten. Om ervoor te zorgen dat klanten toch hun portemonnee opentrekken, komt er een horecacheque.
  [naar artikel]
 26. Horeca Vlaanderen: "Veel te vroeg om uitspraken te doen over heropening van cafés en restaurants" (17/11/2020 - VRT NWS)
  Horeca Vlaanderen vindt het nog veel te vroeg om uitspraken te doen over de heropening van de cafés en restaurants. Dat reageert de sectorfederatie op de uitspraken van biostatisticus Niel Hens, die niet denkt dat de cafés en restaurants dit jaar nog opengaan. "Dit komt de sereniteit van het debat niet ten goede", zegt woordvoerder Kaatje Lucas.
  [naar artikel]
 27. Frankrijk sluit cafés, restaurants en ‘niet-essentiële’ winkels (14/03/2020 - Express)
  Frankrijk sluit vanaf middernacht alle cafés, restaurants, discotheken, bioscopen en andere ‘niet-essentiële winkels’. Dat kondigde de Franse premier Edouard Philippe... The post Frankrijk sluit cafés, restaurants en ‘niet-essentiële’ winkels appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Was horeca sluiten juiste beslissing? Ja, zegt studie uit VS. Horeca Vlaanderen: "Álle binnenruimten zijn een probleem"  (12/11/2020 - VRT NWS)
  Cafés, restaurants en fitnesszalen zijn ideale besmettingshaarden voor het coronavirus. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat in het wetenschappelijk tijdschrift Nature is verschenen. Volgens experten in ons land was het dan ook een goede beslissing om de cafés en restaurants weer te sluiten. Maar Horeca Vlaanderen is het daar niet mee eens: "De juiste beslissing was het aantal contacten van mensen te beperken."
  [naar artikel]
 29. Bloedbad dreigt in horeca, als de zomer geen beterschap brengt (12/07/2020 - VRT NWS)
  De horeca herstelt traag sinds cafés en restaurants op 8 juni weer open mochten. Dat blijkt uit onderzoek van personeelsdienstenbedrijf SD Worx. In vergelijking met de periode voor de coronacrisis is maar 48 procent van het personeel in de sector weer aan de slag. De zomer wordt cruciaal, zegt SD Worx. Als het herstel zich niet doorzet, zullen heel wat cafés en restaurants in het najaar failliet gaan.
  [naar artikel]
 30. "Gitzwarte dag", maar welke steun krijgt de horeca nu cafés en restaurants voor een maand de deuren moeten sluiten? (17/10/2020 - VRT NWS)
  "Het is een gitzwarte dag voor de horeca." Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen zuchtte eens diep toen de strengere maatregelen bekend werden. Want zijn sector is (opnieuw) zeer zwaar getroffen: cafés en restaurants moeten een maand de deuren sluiten. Er werden "ruimschootse compensaties" beloofd, maar wat weten we al over die steunmaatregelen?
  [naar artikel]
 31. Horeca reageert verslagen: ‘Dolk in het hart’ (16/10/2020 - De Morgen)
  Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. ‘Dit komt onwaarschijnlijk hard aan’, reageert Horeca Vlaanderen. Ook Comeos, de Belgische federatie voor handel en diensten en vertegenwoordiger van de restaurantketens, noemt de beslissing ‘onbegrijpelijk’.
  [naar artikel]
 32. De auto van Filip Vanheusden: "Er moet een palet wijn in geraken" (18/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Naar aanleiding van het Autosalon in Brussel vroegen wij aan Limburgse ondernemers met welke auto zij rijden en waarom ze voor die vierwieler hebben gekozen. Vandaag in ‘Mijn auto & ik’: Hasselaar Filip Vanheusden, zaakvoerder van 't Borrelhuis en De KwiZien en voorzitter van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 33. Minister: “Ik roep de horeca uit tot een sector in crisis” (06/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De horeca verkeert in een crisis. Daarom moeten restaurants, brasserieën en cafés die in moeilijkheden verkeren, voortaan minder belastingen betalen. Maar Horeca Vlaanderen wil nog meer loonlastenverlagingen. “Restaurants en drankgelegenheden gaan vier tot vijf keer meer failliet dan andere ondernemingen”, zegt directeur Matthias De Caluwe.
  [naar artikel]
 34. In deze cafés kan je zondag om middernacht al een pint drinken: “Op vraag van de klanten, we konden echt niet langer wachten” (06/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  De horeca mag vanaf maandag weer openen, en dat nemen sommige cafébazen letterlijk: zondagnacht openen ze na maanden opnieuw hun deuren, enkele seconden na middernacht. Voor amper één uur, want dan moeten de cafés volgens de regels weer dicht. “We krijgen onze klanten wel buiten, ze weten dat we anders opnieuw moeten sluiten.”
  [naar artikel]
 35. Horeca Vlaanderen: “Verpletterende verantwoordelijkheid voor zij die maatregelen aan hun laars lapten” (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. "Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing", zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, in VTM NIEUWS. “Iedereen die de regels heeft overtreden heeft een verpletterende verantwoordelijkheid en treft zo 61.000 mensen uit de horeca”, klinkt het.
  [naar artikel]
 36. Zo ziet het steunpakket voor de horeca eruit (17/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Zowel de federale als de Vlaamse regering voorzien in extra steun voor de horeca nu restaurants en cafés vanaf maandag vier weken moeten sluiten. Zo ziet het steunpakket eruit.
  [naar artikel]
 37. Cafés in Kuurne en Rekkem zetten om middernacht de tapkraan al open (08/06/2020 - VRT NWS)
  Klokslag om middernacht gingen verschillende West-Vlaamse cafés al open. Voor een uurtje, want één van de voorwaarden voor de heropening van de horeca is het sluitingsuur om één uur 's nachts. "Wij hebben meteen een meter bier besteld", klonk het in Café Central in Rekkem bij Menen.
  [naar artikel]
 38. Restaurants sluiten de deuren met Kerst en Nieuwjaar: “Wie wil werken, is te duur” (17/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Steeds meer restaurants in Limburg sluiten de deuren op Kerst en Nieuwjaar omdat ze niet genoeg personeel vinden om te werken. “En wie wel wil werken, is te duur”, klinkt het in de horeca. De feestdagen worden daarom geschrapt of er wordt gekozen om te werken met een minimumbezetting en geen écht feest te organiseren. “Het is een trend die zich doorzet”, zegt Hasselaar Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen aan TV Limburg. Naast de feestdagen, is openen op zondag ook niet altijd economisch rendabel meer voor een restaurant.
  [naar artikel]
 39. Blijven cafés en restaurants langer open dankzij de Walen? En eten zij echt later? (04/06/2020 - VRT NWS)
  In Wallonië eten de mensen later en dus werd het sluitingsuur voor cafés en restaurants verlaat van middernacht naar 1 uur, zo klonk gisteren de – toch wel opvallende - uitleg na de Nationale Veiligheidsraad. Maar klopt dat wel? “De Walen zijn minder strikt en komen later”, vertelt chef-kok Wout Bru.
  [naar artikel]
 40. Café, restaurant, frietkot, alles moet dicht. Wat vindt de horeca daar zelf van? En gaan ze dat controleren? (13/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Niet alleen de scholen, maar ook alle cafés en restaurants sluiten verplicht de deuren. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad donderdagavond beslist. De verplichte sluiting gaat vrijdagavond om middernacht in en duurt tot nader order tot en met vrijdag 3 april. Horeca Vlaanderen roept de re­gering op om werk te maken van een noodfonds.
  [naar artikel]
 41. Horeca moet dicht, maar hoe wordt gecontroleerd of dat nageleefd wordt? (13/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf middernacht moeten restaurants en cafés in ons land gesloten blijven, en zijn nog tal van ingrijpende maatregelen van kracht om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Die gaan afgedwongen worden door de ordediensten, klinkt het bij Binnenlandse Zaken, dat meteen een oproep doet voor verantwoordelijkheidszin. “We willen niet straffen maar helpen.”
  [naar artikel]
 42. In deze Europese landen mogen terrassen, cafés en restaurants binnenkort terug open (29/04/2020 - De Morgen)
  Overal in Europa, behalve in Zweden, bleven restaurants en cafés de afgelopen maand(en) gesloten. Verschillende landen kijken intussen voorzichtig vooruit en stellen hun exitstrategie voor. In eigen land is er voorlopig nog geen officiële datum bekend voor de heropening van de horeca, in andere landen is die er wel al.
  [naar artikel]
 43. Het laatste, ‘erg besmettelijke’ cafébezoek: ‘Onze klanten zijn duidelijk niet bang’ (14/03/2020 - De Morgen)
  Alles moest op. Want wie weet voor hoe lang de horeca nu op slot moet? Dus organiseerden cafés gisterenavond in allerijl nog ‘lockdownparty’s’ voor de horeca drie weken dicht gaat. De sfeer was uitgelaten, maar de kritiek scherp. ‘Hiermee schieten cafés en restaurants zichzelf in de voet’, meent viroloog Marc Van Ranst.
  [naar artikel]
 44. Horeca maand dicht en nachtklok in hele land vanaf maandag: deze strengere maatregelen weten we al (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land zat urenlang samen om te vergaderen over de verstrenging van de coronamaatregelen. De sluiting van de horeca en een avondklok tot middernacht zijn daarbij de meest ingrijpende. Een overzicht van alle nieuwe maatregelen.
  [naar artikel]
 45. Nieuw sluitingsuur speelt horeca parten. "Klanten verhuizen van terrassen van brasseries" (09/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De horeca wordt uit elkaar gespeeld door het vervroegde sluitingsuur voor de cafés vanaf vanavond. Brasseries die hun keuken om 21u sluiten, mogen wel nog klanten bedienen tot 1u. Het café ernaast moet zijn terras opdoeken om 23u. En dan zijn er nog cafés die het juiste papier hebben om als zogenaamd restaurant toch open te blijven tot een uur na middernacht. Het is oneerlijke concurrentie die zal leiden tot chaos vanavond in de Hasseltse binnenstad.
  [naar artikel]
 46. Horeca Vlaanderen woedend: “Speelbal van politiek non-beleid” (27/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Filip Vanheusden, voorzitter van Horeca Vlaanderen, vreest ingrijpende gevolgen voor de horeca, nu de bubbel weer beperkt is tot vijf personen buiten het gezin. “De horeca is de speelbal van politiek non-beleid, en moet opdraaien voor de gevolgen daarvan.”
  [naar artikel]
 47. Horeca Vlaanderen overweegt juridische stappen tegen de algemene sluiting van cafés en restaurants (17/10/2020 - Knack)
  Sectorvereniging Horeca Vlaanderen overweegt juridische stappen tegen de algemene sluiting van cafés en restaurants. Dat zegt CEO Matthias De Caluwe. 'We winnen juridische informatie in om na te gaan of die beslissing wel proportioneel is', zegt hij. 'Dat zijn we verplicht aan onze ondernemers.'
  [naar artikel]
 48. Horeca snakt naar heropening (03/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De veiligheidsraad zit samen over een verdere versoepeling van de lockdown. Wellicht mogen we vanaf 8 juni daguitstapjes in eigen land maken. De grenzen zouden mogelijk pas later, vanaf 15 juni opengaan. Pretparken en zwembaden zouden nog langer dichtblijven tot 1 juli en de discotheken zelfs tot 1 september. Wie de beste vooruitzichten heeft, is de horeca. Het staat zo goed als vast dat vandaag beslist wordt dat cafés, restaurants en terrasjes vanaf maandag weer open kunnen.
  [naar artikel]
 49. Ten vroegste pas op 8 juni heropenen cafés en restaurants, nog hoop voor zomerkampen (24/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Veiligheidsraad is overeengekomen dat cafés, restaurants en andere horecazaken pas ten vroegte vanaf 8 juni 2020 zullen heropenen. Dit zal enkel na overleg met experten kunnen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.