Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 October 2020
00:29 uur

Steven Van Gucht: “Maak geen extra plannen dit weekend”

Metro

16/10/2020 - 13:01

Viroloog Steven Van Gucht benadrukt dat strengere maatregelen nodig zijn in de strijd tegen het coronavirus, maar roept mensen op om dit weekend geen extra plannen te maken. Dat zei hij vrijdag op de persconferentie van het Crisiscentrum en Sciensano. “Hoe sneller we ons gedrag aanpassen, hoe sneller we dit virus opnieuw bij het nekvel […] Het bericht Steven Van Gucht: “Maak geen extra plannen dit weekend” verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Steven Van Gucht roept op: “Profiteer niet, maak geen extra plannen voor dit weekend” (16/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Viroloog Steven Van Gucht benadrukt dat strengere maatregelen nodig zijn in de strijd tegen het coronavirus, maar roept mensen op om dit weekend geen extra plannen te maken. Dat zei hij vrijdag op de persconferentie van het Crisiscentrum en Sciensano. “Hoe sneller we ons gedrag aanpassen, hoe sneller we dit virus opnieuw bij het nekvel hebben”, klinkt het.
  [naar artikel]
 2. Crisiscentrum waarschuwt: "Maak geen extra plannen dit weekend” (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Steven Van Gucht benadrukt dat strengere maatregelen nodig zijn in de strijd tegen het coronavirus, maar roept mensen op om dit weekend geen extra plannen te maken. Dat zei hij vrijdag op de persconferentie van het Crisiscentrum en Sciensano. "Hoe sneller we ons gedrag aanpassen, hoe sneller we dit virus opnieuw bij het nekvel hebben", klinkt het.
  [naar artikel]
 3. Na dit weekend (met Ronde van Vlaanderen) strengere maatregelen? "Maak geen extra plannen en kijk koers vanuit je zetel" (16/10/2020 - VRT NWS)
  "Alle indicatoren staan op rood, maak geen extra plannen voor het weekend." Viroloog Steven Van Gucht smeekt om de regels dit weekend niet aan onze laars te lappen, zelfs al gaan er maandag waarschijnlijk strengere maatregelen van kracht. "Denk niet: ik profiteer nu het nog kan." Ook aan de wielerfans vraagt het Crisiscentrum om de Ronde van Vlaanderen dit jaar vanuit de zetel te bekijken. "José en Michel zullen je vanop meer dan veilige afstand gezelschap houden."
  [naar artikel]
 4. Dag van het Zoniënwoud of nieuwe expo? Met deze tips weet u wat te doen dit weekend (maar hou het veilig) (17/10/2020 - VRT NWS)
  De coronacijfers zijn wat ze zijn en er gelden dan ook strengere maatregelen vanaf volgende week, maar op verschillende plaatsen in ons land vinden dit weekend nog altijd uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Cultuurman Joris Vergeyle lijst ze voor u op, maar vergeet ondertussen de woorden van viroloog Steven Van Gucht niet: "Maak geen extra plannen dit weekend".
  [naar artikel]
 5. Steven Van Gucht na volle terrassen van afgelopen weekend: ‘Die taferelen, ik ben daar wel wat bevreesd over’ (15/06/2020 - De Standaard)
  Geen Steven Van Gucht meer op uw tv de komende weken. Of toch veel minder: van de dagelijkse en wekelijkse persconferenties is geen sprake meer. In Terzake liet de viroloog zich maandagavond nog eens zien. ‘Die taferelen van afgelopen weekend, ik ben daar wel wat bevreesd over.’
  [naar artikel]
 6. Steven Van Gucht na volle terrassen van afgelopen weekend: “Die taferelen, ik ben daar wel wat bevreesd over” (15/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Geen Steven Van Gucht meer op uw tv de komende weken. Of toch veel minder: van de dagelijkse en wekelijkse persconferenties is geen sprake meer. In Terzake liet de viroloog zich maandagavond toch nog eens zien. “Die taferelen van afgelopen weekend, ik ben daar wel wat bevreesd over.”
  [naar artikel]
 7. Corona: 'Maak geen extra plannen dit weekend'; nieuw record van meer dan 8.500 besmettingen (16/10/2020 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 8. Wie is Boudewijn Catry, de man die Steven Van Gucht tijdelijk vervangt op persconferenties? (20/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Geen Steven Van Gucht maandag bij de heropstart van de persconferenties met een stand van zaken over het coronavirus in ons land. Van Gucht – die al maandenlang onafgebroken in de weer was – is een tijdlang met vakantie. Hij wordt gedurende zijn afwezigheid vervangen door Sciensano-collega Boudewijn Catry.
  [naar artikel]
 9. Wie is Boudewijn Catry, de man die Steven Van Gucht tijdelijk vervangt op persconferenties? (20/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Geen Steven Van Gucht maandag bij de heropstart van de persconferenties met een stand van zaken over het coronavirus in ons land. Van Gucht – die al maandenlang onafgebroken in de weer was – is een tijdlang met vakantie. Hij wordt gedurende zijn afwezigheid vervangen door Sciensano-collega Boudewijn Catry.
  [naar artikel]
 10. Wie is Boudewijn Catry, de man die Steven Van Gucht tijdelijk vervangt op persconferenties? (20/07/2020 - De Standaard)
  Geen Steven Van Gucht maandag bij de heropstart van de persconferenties met een stand van zaken over het coronavirus in ons land. Van Gucht – die al maandenlang onafgebroken in de weer was – is een tijdlang met vakantie. Hij wordt gedurende zijn afwezigheid vervangen door Sciensano-collega Boudewijn Catry.
  [naar artikel]
 11. Steven Van Gucht: “Jongeren en kotstudenten moeten extra voorzichtig zijn bij kwetsbaren” (25/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  “Jongeren en kotstudenten moeten extra voorzichtig zijn in hun contacten met kwetsbare mensen, zoals hun grootouders bijvoorbeeld.” Dat heeft viroloog Steven Van Gucht vrijdag gezegd op de persconferentie van gezondheidsinstituut Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum. Er is vooral een toename van nieuwe besmettingen bij mensen jonger dan 33 jaar en bij de 70-plussers is er een quasi verdubbeling van de cijfers.
  [naar artikel]
 12. Viroloog Steven Van Gucht: “Er is geen typisch Belgische stam van het virus” (18/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er is geen typisch Belgische stam van het virus. Er waren in ons land eerder verschillende introducties van het virus bij het begin van de uitbraak. Dat zei viroloog Steven Van Gucht zaterdag tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum. Van Gucht benadrukte ook dat België op tijd maatregelen heeft genomen om de verdere verspreiding tegen te gaan.
  [naar artikel]
 13. Steven Van Gucht: “Stabilisatie aantal besmettingen is geen reden tot ongerustheid” (11/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Dat het aantal besmettingen met het coronavirus de afgelopen twee weken ongeveer stabiel blijft, is volgens viroloog Steven Van Gucht, niet zorgwekkend. “Het zou raar zijn als de versoepeling helemaal geen impact zou hebben.”
  [naar artikel]
 14. Steven Van Gucht: “Ik verwacht geen verstrenging van coronamaatregelen” (13/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  “We zitten in een moeilijke fase. De curve ziet er goed uit en de mensen raken de maatregelen stilaan beu. Daardoor gaan meer mensen lakser om met de richtlijnen.” Dat zei viroloog Steven Van Gucht vanavond in het VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 15. Steven Van Gucht: ‘Verwacht geen verstrenging van coronamaatregelen’ (13/04/2020 - De Standaard)
  ‘We zitten in moeilijke fase. De curve ziet er goed uit en de mensen raken de maatregelen stilaan beu. Daardoor gaan meer mensen lakser om met de richtlijnen.’ Dat zei viroloog Steven Van Gucht vanavond in het VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 16. Viroloog Steven Van Gucht: ‘Ik draag geen mondmasker in de supermarkt’ (02/05/2020 - De Morgen)
  Al wekenlang presenteert hij ons elke ochtend de lugubere cijfers. Viroloog Steven Van Gucht over de strijd tegen het coronavirus, en de prangende vraag of die wel kordaat genoeg is gevoerd. ‘We hadden meer kunnen doen, maar het is altijd een afweging.’
  [naar artikel]
 17. Steven Van Gucht is bijgedraaid: “Ik draag nu altijd een mondmasker in de winkel” (25/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Twee maanden geleden zei viroloog Steven Van Gucht nog dat hij geen mondmasker droeg in de supermarkt. De laatste dagen stelde hij zijn mening bij en pleitte hij zelfs samen met de andere experten voor een verplichting. “Het moet een gewoonte worden om er een op zak te hebben.”
  [naar artikel]
 18. Steven Van Gucht waarschuwt: “Voorzorgsmaatregelen zijn geen menukaart” (25/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  De voorbije 24 uur zijn er nog eens 32 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De balans staat nu op 9.312 doden, zo blijkt uit de dagelijkse update van de coronacijfers in België. Viroloog Steven Van Gucht roept de bevolking op om alle voorzorgsmaatregelen goed op te volgen. “Die zijn geen menukaart”, klinkt het.
  [naar artikel]
 19. Steven Van Gucht kan lach amper inhouden tijdens gênante verspreking van woordvoerder (video) (21/08/2020 - Metro)
  Geestig momentje tijdens de persconferentie van Sciensano vrijdagmorgen. Woordvoerder Yves Stevens verwarde het coronavirus even met het weekend… Yves Stevens, de woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum, wenste de Belgische bevolking een fijn weekend toe, maar deed dat op knullige wijze. “Geniet van het virus, euh, geniet van het weekend. Mijn excuses. Van het virus gaan we niet genieten. Geniet van het weekend en probeer vooral het virus te vergeten”, klonk het. Lach inhouden Op de beelden hoor je viroloog Steven Van Gucht, die links van Yves zit, duidelijk gniffelen. Ach, het hoeft niet altijd even serieus te zijn. Lees ook: Bedrijf dat coronavaccin voor België maakt, draait niet op voor eventuele bijwerkingen Het bericht Steven Van Gucht kan lach amper inhouden tijdens gênante verspreking van woordvoerder (video) verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Viroloog Steven Van Gucht neemt afscheid na 54 persconferenties: "Ik wil iedereen bedanken en wens jullie een mooie en veilige zomer toe" (12/06/2020 - VRT NWS)
  Nee, viroloog Steven Van Gucht heeft geen ontslag genomen bij Sciensano, maar we zien hem voorlopig niet meer elke week terug op de persconferenties van het gezondheidsinstituut. Vandaag was het de laatste keer dat de coronacijfers werden bekendgemaakt tijdens een live persconferentie. Het verleidde Van Gucht tot een prozaïsche opstoot van nostalgie.
  [naar artikel]
 21. Steven Van Gucht: 'We moeten de discipline erin houden' (13/09/2020 - Knack)
  Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land blijft stijgen. Het is vooral verontrustend dat de stijging versnelt, waarschuwt Sciensano-viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 22. De piek is nog niet bereikt, maar dat hoeft geen slecht nieuws te zijn: 6 vragen aan viroloog Steven Van Gucht (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na enkele dagen van optimisme kwam woensdagochtend de harde waarheid: 686 nieuwe besmettingen, 434 extra ziekenhuisopnames en maar liefst 56 extra...
  [naar artikel]
 23. Steven Van Gucht: “Positieve coronacijfers maskeren belangrijke regionale verschillen” (07/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De stijging van het aantal bevestigde gevallen van het coronavirus in ons land lijkt te vertragen, maar viroloog Steven Van Gucht maant toch aan...
  [naar artikel]
 24. De Lijn zet geen extra bussen in bij start van schooljaar (20/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Lijn wil geen extra ritten inleggen voor al die leerlingen die vanaf 1 september terug naar school gaan. Bereid u dus voor op overvolle bussen. “Jammer, spreiding was beter”, vindt viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 25. Copywriters aller landen, draal toch niet langer om Steven Van Gucht aan de haak te slaan (17/06/2020 - De Morgen)
  Dirk Leyman zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: de voorbije livestreams en metaforen van Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 26. Steven Van Gucht: “We zien de ijsberg onder water nu veel beter liggen” (07/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Gemiddeld 550 mensen per dag hebben de voorbije week het coronavirus opgelopen, een stijging van 46 procent. Dat heeft Steven Van Gucht gezegd op de persconferentie van het Crisiscentrum.
  [naar artikel]
 27. Steven Van Gucht: “Lokale uitbraak betekent niet dat we scholen moeten sluiten” (04/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Viroloog Steven Van Gucht van het Nationaal Crisiscentrum blijft voorzichtig positief over de dalende trend die zich optekent in de meest recente coronacijfers.
  [naar artikel]
 28. Steven Van Gucht: ‘Ik hou mijn hart vast voor het najaar' (11/04/2020 - De Tijd)
  01:02 Nationaal coronabestrijder Steven Van Gucht begrijpt dat de bedrijfswereld smacht naar het afbouwen van de maatregelen om het virus in te dijken, maar roept op tot voorzichtigheid. ‘In april moeten we...
  [naar artikel]
 29. Steven Van Gucht: “Versnelling van verspreiding coronavirus is verontrustend” (13/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ons land telt opnieuw meer dan 600 besmettingen per dag. “Verontrustend”, zegt viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 30. Geen symptomen, dus niet besmettelijk? Steven Van Gucht plaatst belangrijke kanttekening bij uitspraak WHO (09/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Mensen die positief testten op het coronavirus maar geen symptomen hebben, zouden het virus amper verspreiden. Althans volgens epidemiologe Maria Van Kerkhove van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Maar is die bewering wetenschappelijk onderbouwd? En zijn we meer immuun voor het virus dan we denken? Viroloog Steven Van Gucht van Sciensano legt het uit.
  [naar artikel]
 31. Steven Van Gucht neemt afscheid van persconferenties: “Samen een spannende episode beleefd” (12/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nu de coronacrisis onder controle is, komen we volgens viroloog Steven Van Gucht ‘langzaam in kalm water.’ Op de intussen wekelijkse persconferentie kondigde een zichtbaar opgeluchte Van Gucht aan dat het voorlopig de laatste persconferentie van het Crisiscentrum was. Ook woordvoerder Yves Stevens blikte vandaag terug op de voorbije drie maanden.
  [naar artikel]
 32. Steven Van Gucht zwaait af na 54 persconferenties: ‘Ik wil alle kijkers en onze tolken bedanken’ (12/06/2020 - De Standaard)
  Nu de coronacrisis onder controle is, komen we volgens viroloog Steven Van Gucht ‘langzaam in kalm water.’ Op de intussen wekelijkse persconferentie kondigde een zichtbaar opgeluchte Van Gucht aan dat het voorlopig de laatste persconferentie van het Crisiscentrum was. Ook woordvoerder Yves Stevens blikte vandaag terug op de voorbije drie maanden.
  [naar artikel]
 33. Viroloog Steven Van Gucht: “Laat de toiletbril naar beneden als je doorspoelt” (13/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is aangetoond dat het coronavirus in beperkte mate in uitwerpselen kan uitgescheiden worden. Dat zei viroloog Steven Van Gucht tijdens de...
  [naar artikel]
 34. Een krokodil die in het water ligt en andere metaforen van Steven Van Gucht (17/06/2020 - De Morgen)
  Dirk Leyman zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: de voorbije livestreams en metaforen van Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 35. Steven Van Gucht: 'Te vroeg om van echte daling te spreken' (06/04/2020 - Knack)
  Steven Van Gucht benadrukt dat de belasting op onze ziekenhuizen nog steeds heel zwaar is, en dat het dus belangrijk is dat we de maatregelen de komende weken blijven volhouden, tot de cijfers echt beginnen dalen.
  [naar artikel]
 36. Steven Van Gucht: 'We houden vast aan onze rapportering' (16/04/2020 - De Tijd)
  14:04 De Belgische anticoronatsaar Steven Van Gucht houdt vast aan de manier waarop ons land de coronasterfgevallen rapporteert. Er is politieke druk om dat aan te passen.
  [naar artikel]
 37. Viroloog Steven Van Gucht: “Eerste grote brand is geblust, maar hout smeult nog na” (05/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Steven Van Gucht heeft op de wekelijkse persbriefing over het coronavirus opnieuw in sprekende bewoording een beeld geschetst van de...
  [naar artikel]
 38. Viroloog Steven Van Gucht: “Virus circuleert opnieuw intens op ons grondgebied” (03/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Al dertien gemeenten tellen meer dan 1 op 1.000 besmette personen in de voorbije week. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd tijdens de...
  [naar artikel]
 39. Viroloog Steven Van Gucht legt uit waarom mondmaskers op café niet zouden werken (10/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Steven Van Gucht, viroloog van Sciensano, is tevreden met de uitbreiding van de mondmaskerplicht. “Het is een heel stuk duidelijker nu ze verplicht...
  [naar artikel]
 40. Viroloog Steven Van Gucht: 'Na mijn pensioen wil ik wel figurant worden in Bokrijk' (18/07/2020 - Knack)
  Steven Van Gucht is viroloog bij Sciensano. Maar hoe viert hij vakantie? Om deze vijftien vragen te beantwoorden, had hij 13 minuten en 57 seconden nodig.
  [naar artikel]
 41. Viroloog Steven Van Gucht: “Op straat een mondmasker dragen heeft geen zin” (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Op straat een mondmasker dragen, heeft geen zin.” Dat zegt viroloog Steven Van Gucht vanmiddag gezegd tijdens de persconferentie van het...
  [naar artikel]
 42. Steven Van Gucht neemt afscheid na 54 persconferenties: “We mogen de teugels een beetje laten vieren” (12/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Nu de coronacrisis wat meer onder controle is, komen we volgens viroloog Steven Van Gucht “langzaam in kalm water”. Op de intussen wekelijkse persconferentie kondigde een zichtbaar opgeluchte Van Gucht aan dat het voorlopig de laatste persconferentie van het Crisiscentrum was. Ook woordvoerder Yves Stevens blikte vrijdag terug op de voorbije drie maanden.
  [naar artikel]
 43. Steven Van Gucht neemt afscheid na 54 persconferenties: “We mogen de teugels een beetje laten vieren” (12/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Nu de coronacrisis wat meer onder controle is, komen we volgens viroloog Steven Van Gucht “langzaam in kalm water”. Op de intussen wekelijkse persconferentie kondigde een zichtbaar opgeluchte Van Gucht aan dat het voorlopig de laatste persconferentie van het Crisiscentrum was. Ook woordvoerder Yves Stevens blikte vrijdag terug op de voorbije drie maanden.
  [naar artikel]
 44. Viroloog Steven Van Gucht: “hete zomer in combinatie met coronavirus zal uitdagingen met zich meebrengen” (29/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum over de corona-epidemie vrijdag, waarschuwde viroloog Steven Van Gucht voor enkele...
  [naar artikel]
 45. De Lijn legt geen extra bussen in voor scholen: “We rekenen op gezond verstand van scholieren” (20/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Lijn wil geen extra ritten inleggen voor al die leerlingen die vanaf 1 september in coronatijd terug naar school gaan. Bereid u dus voor op overvolle bussen. “Jammer, spreiding was beter”, vindt viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 46. Van Gucht: “Mondmaskers voor kinderen in lagere school hebben geen zin” (28/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het heeft geen zin om kinderen beneden de 12 jaar te verplichten om mondkapjes op te zetten. Dat zeiden de woordvoerders van Sciensano Frederique Jacobs en Steven Van Gucht op de persconferentie vrijdag.
  [naar artikel]
 47. Van Gucht: “Mondmaskers voor kinderen in lagere school hebben geen zin” (28/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het heeft geen zin om kinderen beneden de 12 jaar te verplichten om mondkapjes op te zetten. Dat zeiden de woordvoerders van Sciensano Frederique Jacobs en Steven Van Gucht op de persconferentie vrijdag.
  [naar artikel]
 48. Steven Van Gucht geeft tips om besmetting te voorkomen: open ramen en deuren en sluit toiletdeksel (13/05/2020 - De Standaard)
  Het risico op besmetting hangt af van twee factoren: duur en nabijheid van het contact, legden virologen Steven Van Gucht en Yves Van Laethem uit op de persconferentie.
  [naar artikel]
 49. Geen coronacijfers meer op maandag en in het weekend (19/06/2020 - De Standaard)
  Sciensano zal voortaan geen cijferupdates meer geven op zaterdag, zondag en maandag. Dat meldt viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.