Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2020
11:13 uur

4-jarig kind op intensieve na corona: ‘25-tal kinderen in België allemaal hersteld’

De Standaard

16/10/2020 - 17:37

Een jongen van vier, Kaïs, ligt op intensieve zorg. Zijn vader meldt dat hij het hyperinflammatoir syndroom heeft, een overreactie na een besmetting met covid-19. ‘Het komt zelden voor bij kinderen’, zegt pediater Petra Schelstraete (UZ Gent). Maar hij is niet de eerste.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Experts over coronabesmettingen bij kinderen: “Een kind op intensieve is hoogst uitzonderlijk” (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dat een kind ernstige symptomen ontwikkelt na een coronabesmetting, is hoogst uitzonderlijk. De kans dat het op intensieve verzorgd moet worden, is nóg veel kleiner. Maar wat is er dan aan de hand met het vierjarig jongetje dat in het UZ Brussel in coma ligt? En wat weten we precies over coronabesmettingen bij kinderen? Een overzicht.
  [naar artikel]
 2. Kaïs (4) ligt op intensieve zorgen na coronabesmetting: hoe gevaarlijk is het virus voor kinderen en waar moeten ouders op letten? (16/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Corona spaart niemand. In het UZ Brussel ligt momenteel een Covidpatiëntje van vier jaar oud. De papa van Kaïs deelde een aangrijpend bericht over de situatie van zijn zoon. Maar hoe besmettelijk en hoe gevaarlijk is corona voor kinderen? En wat moeten ouders doen als ze vermoeden dat hun kind besmet is met het virus?
  [naar artikel]
 3. Twee baby’s besmet met corona in Hasselt (28/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt werden sinds de uitbraak van de coronacrisis twee kinderen - twee baby’s - met een coronabesmetting opgenomen. “Een aantal besmette kinderen in ons land is op intensieve beland, maar gelukkig is er nog geen kind aan het virus overleden”, zegt dr. Marc Raes, medisch diensthoofd pediatrie van Jessa.
  [naar artikel]
 4. Kind naar intensieve? Alleen nog in Gent of Leuven (05/04/2019 - De Morgen)
  Kinderen die ernstig en acuut ziek zijn en intensieve zorgen nodig hebben, kunnen in Vlaanderen binnenkort wellicht alleen nog maar in Gent en Leuven terecht. Spoedartsen en intensivisten van andere inrichtingen zijn furieus. 'Dit zal kinderen het leven kosten.'
  [naar artikel]
 5. Drie fietsers aangereden in Waasmunster: moeder en 9-jarig kind in kritieke toestand (31/08/2018 - VRT NWS)
  In Waasmunster, in Oost-Vlaanderen, zijn een moeder en haar twee kinderen op de fiets aangereden door een auto. De moeder en haar 9-jarig kind zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het andere kind is niet in levensgevaar. 
  [naar artikel]
 6. Moeder en kind (12) in levensgevaar na aanrijding op fietspad, ander kind (9) zwaargewond (01/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een moeder en haar twee kinderen van 9 en 12 jaar zijn vrijdagavond op hun fiets aangereden op een baantje vlakbij horecazaak De Koolputten aan de Mirabrug in Waasmunster. De moeder en het 12-jarig kind werden in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Het kind van 9 is buiten levensgevaar.
  [naar artikel]
 7. Kinderen en medicatie: wat kan je geven, en wat beter niet? (26/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het gerecht onderzoekt de dood van een 2-jarig kind uit Torhout. De moeder zou het kind onbewust een te grote dosis pijnstillende zetpillen hebben...
  [naar artikel]
 8. Rammstein-zanger met corona opgenomen op intensieve zorgen (27/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Till Lindemann, de 57-jarige zanger van Rammstein, is besmet met corona en ligt op intensieve zorg in een Duits ziekenhuis. Dat melden Duitse media.
  [naar artikel]
 9. Kaïs (4) ligt op intensive care, zijn papa waarschuwt: ‘Ik was niet bezorgd over corona, tot ik hem moest achterlaten’ (16/10/2020 - De Morgen)
  De vader van het jongetje (4) dat op intensieve zorg ligt met Covid-19, waarschuwt andere ouders in een Facebookpost. Het kind heeft MIS-C opgelopen, een zeldzame kinderziekte die een ontsteking van de hartspier kan veroorzaken. ‘Pas op jullie kinderen, deze ziekte is ook voor hen gevaarlijk.’
  [naar artikel]
 10. Papa deelt aangrijpende beelden van Kaïs (4), die op intensieve ligt: “Ik was niet bezorgd over corona, tot ik hem moest achterlaten” (16/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De vader van het 4-jarige jongetje dat na een besmetting met het coronavirus op de dienst intensieve zorgen van het UZ Brussel is opgenomen, heeft via Facebook een aangrijpende boodschap gedeeld met de wereld: “Pas op jullie kinderen, aan het eind van de rekening is deze ziekte ook voor hen gevaarlijk.”
  [naar artikel]
 11. Ontploffing in Oostakker: 10-jarig kind overleden (20/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oost-Vlaamse Oostakker, nabij Gent, is vanavond opgeschrikt door een explosie. Daarbij is een 10)jarig kind om het leven gekomen. Dat bevestigt...
  [naar artikel]
 12. 27 kinderen Mortselse speelpleinwerking twee weken in quarantaine omdat kind besmet raakt (14/07/2020 - De Morgen)
  In Mortsel zitten 27 kinderen van de speelpleinwerking twee weken in quarantaine. Vorige week woensdag meldde de vader van een kind dat hij positief had getest op corona en twee dagen later testte ook zijn kind positief.
  [naar artikel]
 13. Vanaf woensdag 25 procent van de bedden op intensieve zorg voor corona-patiënten (12/10/2020 - VRT NWS)
  Alle ziekenhuizen gaan vanaf woensdag over op de zogenaamde fase 1A, waarbij ze op hun dienst intensieve zorg een kwart van de bedden voorbehouden voor corona-patiënten. Dat meldt De Standaard op zijn website en is aan onze redactie bevestigd door Geert Meyfroidt, voorzitter van de Belgische Vereniging Intensieve Geneeskunde.
  [naar artikel]
 14. Na dood 12-jarig meisje: ‘Voorschriften Sciensano houden te weinig rekening met kinderen’ (01/04/2020 - De Standaard)
  Had de huisarts van het 12-jarig meisje dat maandagochtend aan corona overleed sneller moeten ingrijpen? ‘We mogen de schuld niet in de schoenen van de arts schuiven’, zegt Marc Moens, erevoorzitter van het Vlaams artsensyndicaat BVAS.
  [naar artikel]
 15. Ontploffing in Oostakker: 10-jarig kind overleden (20/06/2018 - De Morgen)
  Het Oost-Vlaamse Oostakker, nabij Gent, is vanavond opgeschrikt door een explosie. Daarbij is een 10-jarig kind om het leven gekomen. Dat bevestigt de politie aan VTM Nieuws. 
  [naar artikel]
 16. Seizoen van loopneuzen is begonnen: hoe zie je of een kind een gewone verkoudheid of corona heeft? (10/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Voor jonge kinderen en hun ouders is het seizoen van kuchjes en loopneuzen begonnen. Maar kinderen onder zes jaar worden niet op corona getest. “We moeten leren leven met de onzekerheid.”
  [naar artikel]
 17. Seizoen van loopneuzen is begonnen: hoe zie je of een kind een gewone verkoudheid of corona heeft? En wanneer is een test nodig? (10/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Voor jonge kinderen en hun ouders is het seizoen van kuchjes en loopneuzen begonnen. Maar kinderen onder zes jaar worden niet op corona getest. “We moeten leren leven met de onzekerheid.”
  [naar artikel]
 18. Kaïs (4) ligt op intensive care door COVID-19, zijn papa waarschuwt: “Ik was niet bezorgd over corona, tot ik hem moest achterlaten in het ziekenhuis” (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De vader van het jongetje (4) dat op intensieve zorg ligt met COVID-19, waarschuwt andere ouders in een Facebookpost. Het kind heeft MIS-C opgelopen, een zeldzame kinderziekte die een ontsteking van de hartspier kan veroorzaken. “Pas op jullie kinderen, aan het eind van de rekening is deze ziekte ook voor hen gevaarlijk.”
  [naar artikel]
 19. Kaïs (4) ligt op intensive care door Covid-19, zijn papa waarschuwt: “Ik was niet bezorgd over corona, tot ik hem moest achterlaten in het ziekenhuis” (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De vader van het jongetje (4) dat op intensieve zorg ligt met Covid-19, waarschuwt andere ouders in een Facebookpost. Het kind heeft MIS-C opgelopen, een zeldzame kinderziekte die een ontsteking van de hartspier kan veroorzaken. “Pas op jullie kinderen, aan het eind van de rekening is deze ziekte ook voor hen gevaarlijk.”
  [naar artikel]
 20. Crèche niet dicht bij besmetting: dit betekenen de aangepaste adviezen voor jouw kind (09/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Kinderen jonger dan drie jaar die symptomen van corona vertonen, hoeven voortaan niet per se getest te worden. En als er één kindje besmet is, hoeft de kinderopvang nog niet dicht. Dat blijkt uit de nieuwste richtlijnen van Sciensano. Maar wat betekent dat nu concreet? En wat moet je doen als je denkt dat je kind corona heeft?
  [naar artikel]
 21. 15-jarig meisje steekt kind van zeven dood (12/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Verenigd Koninkrijk is in rouw na een gruwelijke moord afgelopen maandag. Een 15-jarig meisje heeft daar koelbloedig een 7-jarig meisje
  [naar artikel]
 22. 20 jaar Kind in Nood in West-Limburg (24/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Dit jaar wordt het 20-jarig bestaan van Kind in Nood gevierd. In 1995 beslisten enkele mandatarissen van de gemeenten Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder en Beringen om regelmatig ideeën uit te wisselen omtrent de welzijnsnoden in de regio na de sluiting van de mijnen. Zo ontstond een jaar later Kind in Nood, een gespecialiseerde psychosociale hulpverlening voor kinderen en jongeren uit kansarme gezinnen.
  [naar artikel]
 23. Kan mijn kind naar school? Blijf ik zelf thuis? Alle vragen en antwoorden over corona (03/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Dat België getroffen zou worden door een uitbraak van corona, stond in de sterren geschreven. In ons land is er intussen sprake van dertien bevestigde besmettingen. Maar wat is er nu eigenlijk gebeurd? Is het virus voorgoed in ons land? En hoe kan ik me ertegen beschermen? Kan ik wel gaan werken? En moet ik mijn kinderen naar school sturen? Een stand van zaken.
  [naar artikel]
 24. Paaldansen vanaf 4 jaar? “Kinderen vinden het gewéldig” (17/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Kinderen op paaldansles? Het kan in studio noXcuse op de Wiedauwkaai in Gent. Vergeet alle vooroordelen: paaldansen is een intensieve, stoere en leuke sport waartoe kinderen zich spontaan aangetrokken voelen. “In elke speeltuin staat een paal, kinderen vliegen daar naartoe”, zegt Tine Poullet, een van de beste paaldanseressen van België.
  [naar artikel]
 25. Agent redt 3-jarig kind uit hete auto: "Ik voelde geen hartslag" (21/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een politieagent uit de Amerikaanse staat Florida heeft een 3-jarig kind gered uit een hete auto. Hij deed zelf zijn verhaal voor de camera en...
  [naar artikel]
 26. 27 kinderen van speelpleinwerking in Mortsel twee weken in quarantaine door coronabesmetting (13/07/2020 - VRT NWS)
  In Mortsel moeten 27 kinderen thuisblijven van de speelpleinwerking omdat er een coronabesmetting was. Een familielid van een kind dat deelnam testte positief op corona. Daarop besliste de organisatie om alle kinderen meteen naar huis te sturen. Ze moeten ook twee weken in quarantaine. Het kind zelf testte uiteindelijk ook positief.
  [naar artikel]
 27. Na overlijden van 12-jarig meisje door coronavirus: wanneer moet je je zorgen maken over je kind? (01/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De dood van Rachel, een twaalfjarig meisje uit Gent, doet experten en artsen perplex staan. “Dat een kind overlijdt aan de gevolgen van Covid-19, is extreem uitzonderlijk”, klinkt het unaniem. Maar het is wel gebeurd. Dichtbij huis, in eigen land. En dat baart vele ouders zorgen. Behoren kinderen nu wél tot de risicogroep? Hoe groot is de kans dat ze het coronavirus dragen? En wat te doen als een kind symptomen vertoont?
  [naar artikel]
 28. Na overlijden van 12-jarig meisje door coronavirus: wanneer moet je je zorgen maken over je kind? (01/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De dood van Rachel, een twaalfjarig meisje uit Gent, doet experten en artsen perplex staan. “Dat een kind overlijdt aan de gevolgen van Covid-19, is extreem uitzonderlijk”, klinkt het unaniem. Maar het is wel gebeurd. Dichtbij huis, in eigen land. En dat baart vele ouders zorgen. Behoren kinderen nu wél tot de risicogroep? Hoe groot is de kans dat ze het coronavirus dragen? En wat te doen als een kind symptomen vertoont?
  [naar artikel]
 29. 5-jarig kind drie kwartier achtergelaten in warme auto op parking Carrefour Oostakker (28/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op de parking van de Hypermarkt Carrefour in Oostakker heeft deze namiddag een 5-jarig kind in de auto opgesloten gezeten. Het kindje zat maar...
  [naar artikel]
 30. Pakkende video: Meer dan 94.000 Belgische kinderen groeien op zonder ouders (20/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  1 kind op 10, wereldwijd 220 miljoen kinderen, groeit op zonder de liefdevolle zorg van een ouder. In Belgë is de inschatting 1 kind op 25, 94.600 kinderen. Dat brengt de emotionele, fysieke en mentale ontwikkeling – en dus de toekomst – van een kind ernstig in gevaar. Daarom start SOS Kinderdorpen op 20 november, Internationale Kinderrechtendag, de wereldwijde campagne "Geen enkel kind mag alleen opgroeien".
  [naar artikel]
 31. Geen sluiting bij één besmetting en niet alle kinderen moeten getest worden: waarom zijn adviezen voor crèches aangepast? (09/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Kinderen jonger dan drie jaar die symptomen van corona vertonen, hoeven voortaan niet per se getest te worden. En als er één kindje besmet is, hoeft de kinderopvang nog niet dicht. Dat blijkt uit de nieuwste richtlijnen van Sciensano. Maar wat betekent dat nu concreet? En wat moet je doen als je denkt dat je kind corona heeft?
  [naar artikel]
 32. 12.000 cadeautjes dankzij 'Speelgoed voor Elk Kind' (21/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Bijna één op vijf kinderen in België leeft in armoede. Met de actie 'Speelgoed Voor Elk Kind' willen PostNL België en Kariboo! ook hen een feestelijk eindejaar bezorgen. Ze verzamelden zo'n 12.000 stukken speelgoed en een deel daarvan werd vandaag alvast overhandigd.
  [naar artikel]
 33. In België groeit één kind op vijf op in armoede (07/04/2019 - De Morgen)
  In België leven steeds meer kinderen in armoede. In 2014 groeide 18,8 procent van de Belgische kinderen op in een gezin waar het inkomen onder de armoedegrens lag. Tien jaar eerder was dat nog 15,9 procent.
  [naar artikel]
 34. Facebook helpt vermiste kinderen opsporen (22/05/2018 - VRT NWS)
  Child Focus en Facebook gaan samenwerken aan Child Alert, een nieuw meldingssysteem dat in werking treedt in het geval van een onrustwekkende verdwijning van kinderen. Iedere Facebookgebruiker in België zal een gedetailleerde persoonsbeschrijving op z'n tijdslijn te zien krijgen van het verdwenen kind. Dat vergroot de kans dat een vermist kind sneller gevonden wordt.
  [naar artikel]
 35. Corona-updates: aantal patiënten op intensieve zorgen in België daalt onder de 100 (11/06/2020 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 36. Hulpverleners willen nog kinderen naar België halen: ‘Vluchtelingenkampen zijn kleine kalifaten’ (15/06/2019 - De Morgen)
  Zes kinderen van IS-strijders zijn aangekomen in België. Belgische hulpverleners willen nu ook een zevende kind uit Syrië repatriëren, omdat het er erg slecht aan toe is. Het team heeft ook 38 andere kinderen onderzocht. ‘We willen hen zo snel mogelijk terughalen’, zegt VUB-professor Gerrit Loots. ‘Mét hun moeders.’
  [naar artikel]
 37. Ouders spenderen gemiddeld 4 tot 5 uur per week per kind aan begeleiding bij schoolwerk (20/04/2020 - VRT NWS)
  Ouders spendeerden de voorbije weken gemiddeld 4 tot 5 uur per week per kind aan de begeleiding bij het schoolwerk. Voor ouders met kinderen die een ontwikkelingsstoornis hebben, zoals dyslexie of autisme, liep dat zelfs op tot gemiddeld 7 uur per week. Dat blijkt uit een bevraging van de Onderzoeksgroep Ontwikkelingsstoornissen van de UGent. Die wou nagaan wat het effect is van de wegens corona gesloten scholen op ouders en kinderen.
  [naar artikel]
 38. Opnieuw ruim meer dan 300 nieuwe corona-overlijdens in België (11/04/2020 - Metro)
  De voorbije 24 uur zijn 327 mensen in België overleden aan de gevolgen van Covid-19. Dat is een lichte stijging ten opzichte van het recordcijfer van gisteren. Het aantal patiënten op intensieve zorgen nam af. De voorbije 24 uur zijn in België 327 doden geteld als gevolg van het coronavirus. Dat hebben de interfederale woordvoerders bekendgemaakt op hun dagelijkse persconferentie. Het totale aantal overlijdens door het coronavirus komt daarmee officieel op 3.346 te staan. Het aantal overlijdens steeg zaterdag opnieuw licht na de 325 van vrijdag, maar op het vlak van ziekenhuisopnames blijft de situatie stabiliseren. Er werden 421 nieuwe COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis, terwijl er 418 personen het ziekenhuis mochten verlaten. Dat brengt het totale aantal opgenomen patiënten op 5.635. Op de afdelingen intensieve zorg gaat het aantal patiënten in licht dalende lijn, met nog 1.262. Dat zijn er 16 minder dan vrijdag. Exact 981 personen worden beademd, oftewel 12 minder dan een dag voordien. Het bericht Opnieuw ruim meer dan 300 nieuwe corona-overlijdens in België verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Waarschuwing rond kinderen op intensieve met corona-achtige aandoening: “Zeldzaam, maar blijf alert” (29/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zondag waarschuwde de Britse nationale gezondheidsdienst voor de zeldzame Kawasaki-ziekte, een ontstekingssyndroom waardoor de voorbije drie weken...
  [naar artikel]
 40. Dwayne Johnson hersteld van corona: “Ik raakte besmet omdat ik de regels niet volgde” (14/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Acteur en oud-worstelkoning Dwayne ‘The Rock’ Johnson is hersteld van zijn besmetting met het coronavirus. De Hollywoodster zal maandag doorgaan...
  [naar artikel]
 41. België een van de beste landen om kind te zijn (31/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  België behoort tot de toplanden van de wereld om als kind onbezorgd in op te groeien. Ons land staat op plaats 10 in het jaarlijkse rapport van kinderrechtenorganisatie Save the Children. Dat rapport polst naar de levenskwaliteit bij kinderen in 176 landen. De organisatie ziet wereldwijd een verbetering ten opzichte van 2000, al is er nog heel veel werk aan de winkel.
  [naar artikel]
 42. VN-comité vraagt België om einde te maken aan opsluiting kinderen in gesloten centrum (07/02/2019 - Metro)
  Het VN-comité voor de Rechten van het Kind wil dat België komaf maakt met het opsluiten van minderjarige migranten in een gesloten centrum. Dat blijkt uit een rapport dat het comité verspreid heeft over de kinderrechten in België. Sinds deze zomer kan ons land, na een onderbreking van tien jaar, opnieuw gezinnen met kinderen opsluiten met het oog op hun repatriëring. Die gezinsunits van het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel vormen een veelbesproken onderdeel van het Belgische migratiebeleid. In een rapport dat het VN-comité voor de Rechten van het Kind heeft opgesteld, op basis van hoorzittingen die twee weken geleden plaatsvonden, wordt er erg kritisch naar gekeken. Het comité zegt “erg bezorgd” te zijn over het herinvoeren van die detentiemaatregel. Er wordt dan ook aanbevolen om een einde te maken aan die maatregel, die ingaat tegen het belang van het kind. bron: Belga Het bericht VN-comité vraagt België om einde te maken aan opsluiting kinderen in gesloten centrum verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Luifel breekt val van 5-jarig kind (04/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In de Sint-Jobstraat in Antwerpen gebeurde vrijdag een klein mirakel. Een 5-jarig meisje viel uit het raam maar kwam er zonder zware verwondingen vanaf.
  [naar artikel]
 44. Eén op de 25 kinderen in België groeit op in extreem kwetsbare situatie (18/11/2016 - De Standaard)
  In België verkeren 94.600 kinderen, of 1 op de 25, in een extreem kwetsbare situatie. Die schatting maakt SOS Kinderdorpen naar aanleiding van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind op 20 november.
  [naar artikel]
 45. Eén op de 25 kinderen in België groeit op in extreem kwetsbare situatie (18/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  In België verkeren 94.600 kinderen, of 1 op de 25, in een extreem kwetsbare situatie. Die schatting maakt SOS Kinderdorpen naar aanleiding van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind op 20 november.
  [naar artikel]
 46. Eén op de 25 kinderen in België groeit op in extreem kwetsbare situatie (18/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In België verkeren 94.600 kinderen, of 1 op de 25, in een extreem kwetsbare situatie. Die schatting maakt SOS Kinderdorpen naar aanleiding van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind op 20 november.
  [naar artikel]
 47. Eén op de 25 kinderen in België groeit op in extreem kwetsbare situatie (18/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  In België verkeren 94.600 kinderen, of 1 op de 25, in een extreem kwetsbare situatie. Die schatting maakt SOS Kinderdorpen naar aanleiding van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind op 20 november.
  [naar artikel]
 48. 8-jarig Leuvens meisje zamelt geld in voor kinderen in Peru die zwaar getroffen worden door corona (10/07/2020 - VRT NWS)
  De 8-jarige Elizabeth woont haar hele leven al in Heverlee maar heeft heel wat familie in Peru. Toen ze van hen de verhalen hoorden over de corona-crisis in het land, besloot ze dat ze iets wou ondernemen. Ze nam vandaag een vioolconcerto op en met de beelden daarvan hoopt ze geld in te zamelen om voedselpakketten te kunnen kopen.
  [naar artikel]
 49. Israëlische ambassadrice in België over 55 dode Palestijnen, onder wie 8 kinderen: “Allemaal terroristen” (15/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Israëlische ambassadrice in België, Simona Frankel, heeft een opmerkelijk interview gegeven aan de Franstalige openbare omroep RTBF. Daarin zegt ze onder andere dat de doden die gisteren vielen bij rellen aan de grens met de Gaza-strook “allemaal terroristen” waren. Op de dodelijkste dag in het Israëlisch-Palestijnse conflict sinds de oorlog in 2014 vielen gisteren 55 dodelijke slachtoffers, onder hen ook 8 kinderen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.