Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2020
11:24 uur

Tesla betaalde factuur niet, Duitse waterleverancier zette bouw Gigafactory stil

Express

16/10/2020 - 17:59

De bouw van Elon Musks Gigafactory in Berlijn is tijdelijk stilgezet omdat het bedrijf zijn waterfactuur niet had betaald. Dat... The post Tesla betaalde factuur niet, Duitse waterleverancier zette bouw Gigafactory stil appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Rechtbank legt bouw Duitse Tesla-fabriek stil (17/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een Duitse rechtbank heeft de bouw van Tesla’s Europese Gigafactory in de buurt van Berlijn per direct stilgelegd, nadat een vereniging van lokale...
  [naar artikel]
 2. Duitse Gigafactory Tesla belooft zuinig met water om te springen (11/06/2020 - Express)
  In Grünheide, ten oosten van Berlijn, is de Amerikaanse autobouwer Tesla gestart met de fundamenten van zijn eerste Europese Gigafactory.... The post Duitse Gigafactory Tesla belooft zuinig met water om te springen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Komst Gigafactory zorgt in Berlijn voor verdeeldheid (19/01/2020 - Express)
  In Berlijn hebben enkele tientallen verontruste bewoners actie gevoerd tegen de komst van de nieuwe Gigafactory van de Amerikaanse autobouwer Tesla. Volgens de actievoerders dreigt de bouw van de nieuwe fabriek de waterbevoorrading van Grünheide, de gemeente waar de Gigafactory zal oprijzen, in het gedrang te brengen. Ook het natuurbestand zou door de bouw van […] The post Komst Gigafactory zorgt in Berlijn voor verdeeldheid appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Panasonic slaat munt uit succes Tesla Gigafactory (03/02/2020 - Express)
  De samenwerking tussen het Japanse technologieconcern Panasonic en de Amerikaanse autobouwer Tesla heeft voor de eerste keer een kwartaalwinst opgeleverd. Dat heeft Hirokazu Umeda, financieel directeur van Panasonic, gezegd. De Gigafactory in de Amerikaanse staat Nevada, waar Panasonic en Tesla samen batterijen vervaardigen, heeft voor de eerste keer een positief resultaat kunnen melden. Autocomponenten Panasonic […] The post Panasonic slaat munt uit succes Tesla Gigafactory appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Tesla kan deze maand beginnen met bouw Duitse fabriek (02/03/2020 - Express)
  De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla kan deze maand al starten met de bouw van zijn eerste grote fabriek in Europa, nabij Berlijn. Dat heeft de minister van Economie van de Duitse deelstaat Brandenburg maandag gemeld. Economieminister Jörg Steinbach verwacht dat de bouw zal starten in de tweede helft van maart. Bezwaren tegen de […] The post Tesla kan deze maand beginnen met bouw Duitse fabriek appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Duitsland sleutelt aan rivaal voor Tesla's Gigafactory (03/08/2017 - De Tijd)
  13:18 Het Duitse bedrijf Terra E werkt, met hulp van 17 partners, aan een batterijfabriek die tegen 2028 de capaciteit van Tesla's superfabriek in Nevada moet evenaren.
  [naar artikel]
 7. Duitsland in polepositie voor Europese fabriek Tesla (26/08/2019 - De Tijd)
  14:37 Waar komt Gigafactory 4, de Europese superfabriek van Tesla? De Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen hebben de voorbije dagen inspecteurs van de e-autobouwer op bezoek gekregen.
  [naar artikel]
 8. Tesla mag bos kappen voor Duitse fabriek (21/02/2020 - Express)
  De bouwer van elektrische auto’s krijgt toestemming van een Duitse rechtbank om bomen te rooien voor de bouw van zijn eerste Europese fabriek in Berlijn. Dat blijkt uit een mededeling van de rechtbank. De bouw liep eerder deze week nog vertraging op. Maandag dienden milieu-activisten een klacht in bij het gerecht omdat Tesla een groot […] The post Tesla mag bos kappen voor Duitse fabriek appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Tesla verrast met kwartaalwinst (24/10/2019 - Metro)
  Tesla rapporteerde woensdag een verrassende winst over het derde kwartaal. De maker van elektrische auto’s gaf daarbij aan dat het veel vertrouwen heeft in het leveren van meer dan 360.000 wagens dit jaar. Het aandeel Tesla schoot in de Amerikaanse nabeurshandel maar liefst 18 procent omhoog. Tesla zette in de verslagperiode een winst in de boeken van 143 miljoen dollar. Dat was 311 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet kwam uit op 6,3 miljard dollar. Dat was vorig jaar nog ruim 6,8 miljard dollar. Twee opmerkingen over belangrijke projecten stemden beleggers echter zeer tevreden. Tesla zei dat het voor op schema loopt met de de bouw van zijn Gigafactory in Shanghai. Die is volgens de onderneming inmiddels klaar om te produceren. Ook de ontwikkeling van de Model Y, een compacte SUV, verloopt goed. De productie van deze wagen wordt voorzien rond de zomer van 2020. bron: Belga Het bericht Tesla verrast met kwartaalwinst verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Milieu-activisten houden Tesla-fabriek in Duitsland tegen (17/02/2020 - Express)
  Een protestactie van milieu-activisten zorgt ervoor dat de bouw van een Tesla-fabriek in Duitsland vertraging oploopt. Plannen om met de bouw van een Duitse Tesla-fabriek te starten zijn vertraagd door een groep milieu-activisten. Die hebben een klacht ingediend bij het Duitse gerecht, omdat er bomen moeten gerooid worden. Het Duitse gerecht besliste vervolgens dat de […] The post Milieu-activisten houden Tesla-fabriek in Duitsland tegen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Tesla klaagt spionerende medewerker aan (20/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tesla heeft een voormalige medewerker aangeklaagd wegens spionage. De man, die als procesingenieur werkte in de Gigafactory van Tesla in Nevada,...
  [naar artikel]
 12. Rechtbank legt bouw Tesla-fabriek stil in Duitsland (17/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een rechtbank in Duitsland heeft een verbod uitgevaardigd tegen verdere ontbossing voor de bouw van een fabriek van autobouwer Tesla.
  [naar artikel]
 13. Aangeklaagde Tesla-medewerker ontkent beschuldigingen: "Ik ben geen spion, wel een klokkenluider" (21/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Martin Tripp, die als procesingenieur in de Gigafactory van Tesla in Nevada werkte, werd eerder deze week aangeklaagd door Tesla wegens spionage....
  [naar artikel]
 14. Video: Tesla in de clinch met Duitse milieu-activisten (21/02/2020 - Express)
  De e-autobouwer Tesla mag van de rechter bomen rooien voor de bouw van zijn eerste Europese fabriek in de buurt van Berlijn. Tot ontzetting van de Duitse milieu-activisten die het bos willen redden. The post Video: Tesla in de clinch met Duitse milieu-activisten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Tesla kan deze maand beginnen met bouw Duitse fabriek (02/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla kan deze maand al starten met de bouw van zijn eerste grote fabriek in Europa, die nabij...
  [naar artikel]
 16. Tesla wil hakken in prijs Chinese Model 3 (18/12/2019 - Express)
  Tesla overweegt om de aankoopprijs van de Model 3-voertuigen, die het in China zal bouwen, te verlagen. Met prijsdalingen tot 20 procent wil de autobouwer zijn positie op de grootste automarkt ter wereld verstevigen. In november is de productie in de zogenaamde Aziatische ‘gigafactory’ van Tesla opgestart. Die fabriek heeft Tesla-topman Elon Musk neergepoot in […] The post Tesla wil hakken in prijs Chinese Model 3 appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Tesla start in Duitsland met bouw eerste Europese fabriek (02/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla kan deze maand al starten met de bouw van zijn eerste grote fabriek in Europa, die nabij Berlijn opgetrokken wordt. Dat heeft de minister van Economie van de Duitse deelstaat Brandenburg maandag gemeld.
  [naar artikel]
 18. Litouwen paait Tesla door 40 man gigafabriek te laten bouwen in game 'Minecraft' (04/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tesla wil een een grote fabriek in Europa bouwen en veel landen willen die 'Gigafactory' graag binnen de landsgrenzen. Frankrijk stuurde al een
  [naar artikel]
 19. Bouw valt meer en meer stil (25/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Van de grote Limburgse bouwbedrijven ligt ongeveer 85 procent stil door de gevolgen van de coronacrisis. Kleine bedrijven blijven zo veel mogelijk aan het werk. Dat blijkt uit een raming van Confederatie Bouw. “Maar we leggen de bouw best volledig stil”, vindt Jan Staal van het ABVV.
  [naar artikel]
 20. Tesla knalt als eerste door Chinese handelsmuur (07/01/2020 - De Morgen)
  Tesla mag als eerste westerse (elektrische) autobouwer zelfstandig in China opereren. Vanaf vandaag rollen in de ‘Gigafactory 3' in Shanghai wagens voor de lokale markt van de band. ‘Dit is baanbrekend.’
  [naar artikel]
 21. Tesla klaagt spionerende medewerker aan (20/06/2018 - Metro)
  Tesla heeft een voormalige medewerker aangeklaagd wegens spionage. De man, die als procesingenieur werkte in de Gigafactory van Tesla in Nevada, zou geheime informatie van de maker van elektrische auto’s hebben gestolen. Ook beschuldigt Tesla de man ervan meerdere gigabytes aan informatie te hebben buitgemaakt en door te hebben gespeeld aan partijen buiten het bedrijf. Bovendien zou hij valse informatie aan media hebben gegeven om Tesla zwart te maken. De zaak kwam gisteren al aan het licht toen Tesla-topman Elon Musk in een e-mail aan al zijn personeel repte van sabotage. Toen schreef Musk dat de man dat gedaan had omdat hij het er niet mee eens was dat hij was overgeslagen voor een promotie. Bron: Belga   Het bericht Tesla klaagt spionerende medewerker aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Chinese Tesla zal zwaardere Model 3 produceren (13/02/2020 - Express)
  De Gigafactory van Tesla in China moet een andere versie van de populaire wagen bouwen. Volgens een aanvraag bij het Chinese ministerie van industrie wil Tesla overheidstoestemming om een Model 3 te produceren die ongeveer 130 kilogram meer weegt dan de basisversie van het model dat nu in China gemaakt wordt. Volgens Reuters gaat het […] The post Chinese Tesla zal zwaardere Model 3 produceren appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Tesla legt belangrijkste fabriek grotendeels stil (20/03/2020 - Express)
  Autobouwer Tesla legt de productie in zijn fabriek in Fremont in de staat Californië vanaf 23 maart tijdelijk stil. Lokale... The post Tesla legt belangrijkste fabriek grotendeels stil appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Tesla start met bouw van Chinese 'gigafabriek' (07/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na vier jaar van plannen start de Amerikaanse autobouwer Tesla vandaag met de bouw van een fabriek in China, de grootste automarkt ter wereld. Dat...
  [naar artikel]
 25. Waar komt de eerste Europese gigafabriek van Tesla in Europa? Duitsland, Nederland of toch België? (31/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Autobouwer Tesla start onderhandelingen met de Duitse en Nederlandse autoriteiten over de bouw van een eerste grote fabriek in Europa. Dat schrijft...
  [naar artikel]
 26. Tesla opent grootste fabriek ter wereld (30/07/2016 - De Tijd)
  08:00 Tesla-topman Elon Musk opende vrijdag zijn Gigafactory in Nevada, de grootste fabriek ter wereld. De batterijfabriek moet de hyperambitieuze productiedoelstellingen voor zijn elektrische wagens mogeli...
  [naar artikel]
 27. Bouw Tesla-fabriek in China gaat van start (08/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  ShanghaiNa vier jaar van plannen is in China, de grootste automarkt ter wereld, de bouw gestart van een nieuwe fabriek van Tesla.
  [naar artikel]
 28. Tesla troeft Duitse concurrenten af op de beurs (14/01/2020 - Express)
  Hoewel Tesla ruim dertig keer minder auto’s bouwt dan de Duitse groep Volkswagen, is het bedrijf van Elon Musk op de beurs al bijna evenveel waard. Het aandeel van de Amerikaanse e-wagenbouwer Tesla zoefde maandag naar nieuwe recordhoogten. De beurskoers steeg met bijna 10 procent tot ruim 524 dollar, wat betekent dat Tesla’s waarde door […] The post Tesla troeft Duitse concurrenten af op de beurs appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. Duitse rechter verbiedt kap bomen voor bouw eerste Europese Teslafabriek (17/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een Duitse rechtbank heeft autobouwer Tesla verordonneert te stoppen met het kappen van 92 hectare bomen in de buurt van Berlijn om daar haar...
  [naar artikel]
 30. Tesla start onderhandelingen met Duitsland en Nederland voor eerste Europese gigafabriek (31/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Autobouwer Tesla start onderhandelingen met de Duitse en Nederlandse autoriteiten over de bouw van een eerste grote fabriek in Europa. Dat schrijft The Wall Street Journal. Tesla-baas Elon Musk wil in Europa een zogenaamde ‘gigafabriek’ voor de productie van elektrische auto’s en accu’s bouwen en is al een tijdje op zoek naar een geschikte locatie.
  [naar artikel]
 31. Tesla start onderhandelingen met Duitsland en Nederland voor eerste Europese gigafabriek (31/07/2018 - De Morgen)
  Autobouwer Tesla start onderhandelingen met de Duitse en Nederlandse autoriteiten over de bouw van een eerste grote fabriek in Europa. Dat schrijft The Wall Street Journal. Tesla-baas Elon Musk wil in Europa een zogenaamde 'gigafabriek' voor de productie van elektrische auto's en accu's bouwen en is al een tijdje op zoek naar een geschikte locatie. 
  [naar artikel]
 32. Bouw ligt in de winter steeds minder vaak stil (05/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse bouwbedrijven liggen steeds minder vaak stil ten gevolge van het weer. Dat blijkt uit cijfers van Confederatie Bouw Limburg. Tijdens de voorbije drie maanden lag de bouw in Limburg 14 dagen stil omwille van vorst of regen. Dat is drie keer minder dat tien jaar geleden. “Een evolutie die al verschillende jaren bezig is”, aldus weerman Michel Nulens.
  [naar artikel]
 33. Is Tesla de nieuwe maatstaf? En wat met Elon Musk? (15/06/2020 - Knack)
  Wie vorige week een aandeel van Tesla kocht, betaalde daar meer dan 1000 Amerikaanse dollar voor. De beurswaarde van de Amerikaanse autobouwer is nu groter dan die van BMW, Mercedes-Benz en Volkswagen samen. Tesla werkt bovendien niet langer met verlies en dat alles dankzij of ondanks Elon Musk.
  [naar artikel]
 34. Tesla neemt Duitse machinebouwer over (08/11/2016 - De Tijd)
  12:41 Om de Europese productie van zijn elektrische wagens op te trekken koopt Tesla het Duitse machinebedrijf Grohmann Engineering.
  [naar artikel]
 35. Autodieven vallen stil met platte batterij: Tesla terug bij eigenaars (07/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dieven hebben vandaag een elektrische Tesla noodgedwongen moeten achterlaten. Het voertuig was niet volledig opgeladen en de actieradius bleek...
  [naar artikel]
 36. Elon en de batterijfabriek (12/01/2019 - De Tijd)
  06:15 In de ruige woestijn van Nevada poot Tesla de grootste fabriek ter wereld neer om 24 uur per dag batterijen uit te spuwen. De Gigafactory is de belangrijkste schakel van Elon Musks missie om de planee...
  [naar artikel]
 37. VS legt bouw van pijplijn stil na protest van Indianen (10/09/2016 - De Redactie)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft de bouw van een oliepijplijn in de staat North Dakota stilgelegd. De inheemse Sioux-stam verzette zich hevig tegen de bouw.
  [naar artikel]
 38. Verdere vertraging bij bouw Tesla Model 3 (03/01/2018 - De Tijd)
  23:02 Tesla heeft een productiedoelstelling van zijn Model 3 verder voor zich uitgeschoven. De maker van elektrische auto's denkt nu niet eerder dan halverwege dit jaar 5000 wagens per week te kunnen afleve...
  [naar artikel]
 39. Waarom Tesla geen autoproducent is (13/02/2020 - Knack)
  Tesla is op de beurs meer waard dan de drie Duitse premiummerken Audi, BMW en Daimler samen. Bovendien is Tesla al groter dan Volkswagen Groep, in volume de grootste autobouwer van de wereld. "Noem Tesla geen traditionele autoproducent, maar een tablet op wielen."
  [naar artikel]
 40. Duitse rechter verbiedt kap bomen voor eerste Europese Tesla-fabriek (17/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een Duitse rechtbank heeft autobouwer Tesla verordonneert te stoppen met het kappen van 92 hectare bomen in de buurt van Berlijn om daar haar...
  [naar artikel]
 41. Verdere vertraging bij bouw Tesla Model 3 (04/01/2018 - Metro)
  Tesla heeft een productiedoelstelling van zijn Model 3 verder voor zich uitgeschoven. De maker van elektrische auto’s denkt nu niet eerder dan halverwege dit jaar 5.000 wagens per week te kunnen afleveren van het type. In oktober, november en december werden in totaal nog maar 1.550 exemplaren van de Model 3 gebouwd. Dat was fors minder dan kenners hadden verwacht. Die rekenden op bijna het dubbele aantal. Het zit Tesla al langer tegen bij de productie van de Model 3. Dat is de nieuwe auto die door Tesla in juli is geïntroduceerd als de elektrische auto voor de massa. De autobouwer heeft handenvol geld gestoken in allerlei robots, assemblagelijnen en andere zaken die nodig zijn voor de bouw van de Model 3. Vooralsnog steekt de levering nog schril af bij de andere, duurdere modellen. In totaal leverde Tesla in het vierde kwartaal 29.870 voertuigen af, tegen ruim 25.000 in de voorgaande periode. bron: Belga  
  [naar artikel]
 42. Zes dingen die je moet beseffen als je voor een Tesla gaat: "Tesla-rijders zijn vaak proefkonijn" (11/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tesla is niet uit het nieuws te branden. Tesla is hot. Ik ging dus maar eens kijken bij iemand die een Tesla Model S bezit en er al meer dan 50.000...
  [naar artikel]
 43. Tesla botst tegen de limiet van zijn batterijen (24/08/2016 - Express)
  De Amerikaanse autobouwer Tesla, fabrikant van elektrische wagens, lanceert nieuwe modellen die dankzij een sterkere batterij over een grotere actieradius kunnen beschikken dan de vorige generaties. Dat heeft Tesla bekend gemaakt. Dankzij de nieuwe batterij zullen de auto’s volgens Elon Musk, topman van Tesla, op één batterijlading immers een afstand van 315 mijl of ruim 50o kilometer kunnen afleggen. Op dit ogenblik heeft de vloot van Tesla een actieradius tussen 210 mijl en 270 mijl. Door de nieuwe batterij wordt het Model S van Tesla volgens Musk ook de snelste wagen van de wereld. De auto zou immers in 2,5 seconden vanuit stilstand tot 60 mijl per uur kunnen optrekken. Elon Musk geeft toe dat een aantal sportwagenfabrikanten in het verleden auto’s op de markt hebben gebracht die nog sterkere acceleraties lieten optekenen, maar hij wijst er op dat die modellen niet meer worden verkocht. Gigafactory “Voor de eerste keer in de geschiedenis is een elektrische wagen de snelste auto van de wereld,” benadrukt de topman van Tesla. “Die vaststelling moet aan het publiek een duidelijke boodschap sturen dat duurzaam vervoer de toekomst is.” Musk merkt wel op dat de nieuwe batterij zich heel dicht bij de absolute maximumgrens bevindt van de mogelijkheden die de huidige technologieën hebben te bieden. “De technici van Tesla hebben alle mogelijke inspanningen gedaan om de software, de koeling, de elektronica en de layout nog verder te verfijnen, zodat het absolute maximum uit de batterijen kon worden gehaald,” aldus Musk. “Voortaan wordt het exponentieel moeilijker om binnen de bestaande technologieën de prestaties te kunnen blijven verbeteren. Om verdere stappen te kunnen zetten, zal het hele concept van de batterijen moeten worden herdacht.” Daarbij verwacht Musk veel van de Gigafactory, een grote batterijfabriek die Tesla in samenwerking met Panasonic heeft gebouwd in de Nevada-woestijn. (mah) The post Tesla botst tegen de limiet van zijn batterijen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 44. Dief steelt Tesla maar valt stil door platte batterij (07/08/2018 - De Standaard)
  Dieven hebben dinsdag een elektrische Tesla noodgedwongen moeten achterlaten. Het voertuig, dat gestolen werd in Sint-Martens-Latem, was niet volledig opgeladen en de actieradius bleek beperkt.
  [naar artikel]
 45. Dief steelt Tesla maar valt stil door platte batterij (07/08/2018 - De Standaard)
  Dieven hebben dinsdag noodgedwongen een elektrische Tesla moeten achterlaten. Het voertuig, dat gestolen werd in Sint-Martens-Latem, was niet volledig opgeladen en de actieradius bleek beperkt.
  [naar artikel]
 46. Dieven stelen Tesla, maar vallen stil met een platte batterij (07/08/2018 - Metro)
  Dieven hebben dinsdag een elektrische Tesla noodgedwongen moeten achterlaten. Het voertuig, dat gestolen werd in Sint-Martens-Latem, was niet volledig opgeladen en de actieradius bleek beperkt. De criminelen moesten in Wemmel hun mislukte diefstal opgeven en zetten het op een lopen. Het voertuig werd in het Oost-Vlaamse Sint-Martens-Latem, nabij Gent, gestolen nadat onbekenden door een raam hadden ingebroken. Ze drongen een villa binnen en gingen aan de haal met de sleutels van de Tesla. Maar op de vluchtroute naar een veilige schuilplaats bleek de batterij van de Tesla niet volledig opgeladen. De dieven moesten het peperdure voertuig onderweg noodgedwongen achterlaten. De Tesla werd later in Wemmel onbeschadigd door de politie teruggevonden. Het onderzoek loopt. Het bericht Dieven stelen Tesla, maar vallen stil met een platte batterij verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Bouw sociale woningen Blankenberge ligt stil na faillissement aannemer (01/10/2020 - VRT NWS)
  In Blankenberge ligt de bouw van zo'n 30 sociale woningen al maandenlang stil. Het bedrijf dat de huizen zou bouwen is failliet na het overlijden van de zaakvoerder. De sociale huisvestingsmaatscappij het Lindenhof hoopt snel een oplossing te vinden.
  [naar artikel]
 48. Weerverlet: vooral bouwwerven in Wallonië liggen stil (26/02/2018 - VRT NWS)
  Door de vrieskou liggen heel wat bouwwerven stil. Concrete cijfers zijn er niet, maar volgens de Confederatie Bouw liggen vooral in het zuiden van het land werven stil. Daar woedt de koude al wat langer.
  [naar artikel]
 49. Verlies Tesla ondanks recordproductie (25/07/2019 - Metro)
  Tesla heeft in het tweede kwartaal opnieuw verlies gemaakt. De maker van elektrische auto’s produceerde meer voertuigen dan ooit in een kwartaal en leverde er ook meer af, maar gaf ook geld uit aan reorganisatiekosten. Het bedrijf van topman Elon Musk blijft inzetten op verdere uitbreiding van de productie. Het verlies van Tesla kwam uit op 408 miljoen dollar. Daar zat 117 miljoen dollar bij aan reorganisatiekosten en andere eenmalige lasten. Het hoge aantal leveringen zorgde wel voor een operationele kasstroom van 614 miljoen dollar. In combinatie met een uitgifte van aandelen en obligaties ter waarde van 2,4 miljard dollar, heeft het bedrijf nu 5 miljard dollar in kas. Begin deze maand maakte Tesla al bekend een nieuw record te hebben gevestigd door ruim 95.000 auto’s af te leveren. De leveringen van de Model 3, de eerste massaproductieauto van het merk, is nu ook op gang gekomen in Europa en Azië. Tesla produceerde van alle modellen iets meer dan 87.000 stuks in de maanden april tot en met juni. Tesla wil eind dit jaar 10.000 voertuigen per week produceren. Dat moet gaan lukken als de Chinese Gigafactory in Shanghai in het vierde kwartaal in gebruik kan worden genomen. Ook wordt er voortgang geboekt voor een Europese Gigafactory. In het lopende kwartaal wil Tesla daarvoor een locatie kiezen. De investeringen schat Tesla voor dit jaar met tussen de 1,5 miljard en 2 miljard dollar echter lager in dan eerder. De productie van de Model Y, een kleinere SUV, begint als alles goed gaat in het najaar van 2020. Dat model deelt veel onderdelen met de Model 3, maar is naar verwachting winstgevender omdat de markt voor SUV’s groter is en de prijs hoger ligt. Tesla verkocht ook meer thuisbatterijen en industriële batterijen. De hoeveelheid zonnedaken die het bedrijf verkocht, nam echter opnieuw af. Volgens de onderneming wordt er hard gewerkt om dat bedrijfsonderdeel weer op het juiste pad te zetten. bron: Belga   Het bericht Verlies Tesla ondanks recordproductie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.