Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 October 2020
22:10 uur

Brusselse bushokjes worden door lokale artiesten in de verf gezet

Metro

16/10/2020 - 20:01

De kunstwereld heeft het momenteel niet makkelijk. Net als de horeca worden ook de creatieve beroepen zwaar getroffen door de coronacrisis. Van afgelaste concerten tot uitzichtloos uitgestelde projecten, 2020 is geen makkelijk jaar voor de artiesten onder ons. Om hen een hart onder de riem te steken en om de Brusselse straten wat op te […] Het bericht Brusselse bushokjes worden door lokale artiesten in de verf gezet verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Onbekenden besmeuren Manneken Pis met gele verf (24/08/2019 - Metro)
  Onbekenden hebben Manneken Pis in de nacht van vrijdag op zaterdag of zaterdagochtend besmeurd met gele verf. Dat meldt de Brusselse lokale politie. De Brusselse lokale politie werd deze voormiddag rond 10.30 uur verwittigd door de verantwoordelijke voor het kleine standbeeld op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat, en heeft proces-verbaal opgesteld. “We zullen de beelden van de bewakingscamera’s in de omgeving analyseren”, zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse, “maar voorlopig hebben we nog geen verdachte geïdentificeerd”. bron: Belga Het bericht Onbekenden besmeuren Manneken Pis met gele verf verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Manneken Pis met gele verf besmeurd (24/08/2019 - VRT NWS)
  Manneken Pis is afgelopen nacht met gele verf besmeurd. Dat meldt de Brusselse lokale politie. Die werd deze voormiddag rond 10.30 uur verwittigd door de verantwoordelijke voor het kleine standbeeld op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat, en heeft proces-verbaal opgesteld.
  [naar artikel]
 3. Hasselt wil groendaken op 150 bushokjes (18/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Als de bushokjes in Hasselt vervangen worden, wil schepen van ruimtelijke ordening en mobiliteit, Marc Schepers (RoodGroen+) dat doen door hokjes met een groendak erbovenop. “Zo kunnen we 1.500 vierkante meter bijkomend groen en biodiversiteit realiseren in de stad.”
  [naar artikel]
 4. Muziek van lokale artiesten op meikermis van Genk (19/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de meikermis zal er bijna uitsluitend muziek van lokale artiesten gedraaid worden. Dat maakte schepen van evenementen Toon Vandeurzen vrijdagmiddag bekend gemaakt.
  [naar artikel]
 5. Onbekenden besmeuren Manneken Pis met gele verf (24/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Onbekenden hebben Manneken Pis in de nacht van vrijdag op zaterdag of zaterdagochtend besmeurd met gele verf. Dat meldt de Brusselse lokale politie.
  [naar artikel]
 6. Onbekenden besmeuren Manneken Pis met gele verf (24/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Onbekenden hebben Manneken Pis in de nacht van vrijdag op zaterdag of zaterdagochtend besmeurd met gele verf. Dat meldt de Brusselse lokale politie.
  [naar artikel]
 7. Onbekenden besmeuren Manneken Pis met gele verf (24/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Onbekenden hebben Manneken Pis in de nacht van vrijdag op zaterdag of zaterdagochtend besmeurd met gele verf. Dat meldt de Brusselse lokale politie.
  [naar artikel]
 8. Onbekenden besmeuren Manneken Pis met gele verf (24/08/2019 - De Standaard)
  Onbekenden hebben Manneken Pis in de nacht van vrijdag op zaterdag of zaterdagochtend besmeurd met gele verf. Dat meldt de Brusselse lokale politie.
  [naar artikel]
 9. Open VLD vraagt dat al de bushokjes hersteld worden (22/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Open VLD wil dat al de bushokjes binnen Kortessem tegen september er hersteld zullen bijliggen.
  [naar artikel]
 10. Van barakken met golfplaten tot luxewachthuisje: nieuwe bushokjes kosten 6.000 euro per stuk (02/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Na de metalen, de betonnen en de glazen verschijnen de nieuwste stalen bushokjes langzaam in het straatbeeld. Met deze vandalismebestendige exemplaren hopen De Lijn en de gemeenten jaarlijks zo’n 100.000 euro te besparen op de herstelling van stukgeslagen glazen wanden. Want dat gebeurt helaas steeds vaker. In Scherpenheuvel bijvoorbeeld al meer dan 25 keer. Vlaanderen telt in totaal zo’n 11.000 bushokjes.
  [naar artikel]
 11. Politie Diest rekent op hulp inwoners na vandalisme bushokjes (09/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) en het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem doen een oproep naar de bewoners in de buurt van bushokjes om waakzaam te zijn. Dat gebeurt naar aanleiding van recent vandalisme aan de bushokjes.
  [naar artikel]
 12. Deze bushokjes zijn ‘onverwoestbaar’, maar stilaan ook onbetaalbaar (03/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De speciaal ontworpen “vandalismebestendige” bushokjes van De Lijn zijn een inslaand succes. Al 30 Vlaamse gemeenten hebben er één of meerdere besteld, De Haan op kop, dat er al 5 plaatste. Maar dat begint een dure grap te worden voor de overheid, die het grootste deel van de factuur moet ophoesten.
  [naar artikel]
 13. Waarom je zelfs van versgeperst sap dik kan worden (28/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een glas versgeperst fruitsap heeft een erg gezond imago, dat nog extra in de verf wordt gezet door hippe sapjesdiëten en detoxen waar celebs mee
  [naar artikel]
 14. Mannen trekken op vernielingstocht door Limburg en schieten op auto's, woningen en bushokjes met luchtdrukpistool (24/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Twee mannen hebben bijna twintig keer met een luchtdrukpistool geschoten op auto's, bushokjes en woningen in de Limburgse gemeenten As, Opglabbeek...
  [naar artikel]
 15. Clear Channel haalt Gentse Ikea-bushokjes weg (19/04/2018 - Metro)
  Het Gentse stadsbestuur laat 2 opvallende blauwe bushokjes met reclame voor meubelfabrikant Ikea weghalen. Ze zijn in strijd met afspraken die het stadsbestuur begin 2015 met het bedrijf Clear Channel heeft gemaakt, dat verantwoordelijk is voor het straatmeubilair. “Het is een onveilige situatie want het belemmert het zicht van de weggebruikers”, zegt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw. “Clear Channel moet de hokjes weghalen, of wij zullen het doen op hun kosten.” Wanneer Clear Channel bij zijn reclame-activiteiten wil afwijken van de verlichte affiche in de 561 bushokjes die het uitbaat in Gent, moet het daar uitdrukkelijk toestemming voor vragen. “Dat is hier niet gebeurd”, zegt Watteeuw, “laat staan dat Clear Channel toesteming gekregen zou hebben.” De twee bushokjes, die geïnstalleerd zijn aan het plein Zuid en aan station Dampoort, worden tegen morgen ontmanteld. bron: Belga Het bericht Clear Channel haalt Gentse Ikea-bushokjes weg verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Artiesten brengen ook op de rode loper van de Brit Awards hulde met witte rozen (22/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de jaarlijkse hoogdag van de Britse muziekindustrie in Londen worden naar goede gewoonte de beste Britse artiesten in de bloemetjes gezet. Maar vooraleer de muzikanten elkaar in de befaamde O2 Arena konden bekampen om de meest prestigieuze prijzen in de wacht te slepen, zetten ze eerst hun beste beentje voor op de rode loper. En in navolging van de Grammy Awards in januari in New York brachten ook in Londen veel artiesten een eerbetoon aan Time’s Up, een beweging die zich inzet tegen ongewenst seksueel gedrag, door witte rozen mee te nemen.
  [naar artikel]
 17. Brusselse dokter door huisgenoten aan de deur gezet uit angst voor besmetting (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een jonge Brusselse dokter is door zijn huisgenoten, vrienden die hij al kende van in de middelbare school, aan de deur gezet. “Je werkt in het...
  [naar artikel]
 18. Vandalismebestendige bushokjes (13/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Om de haverklap zijn de schuilhuisjes aan de bushaltes het mikpunt van vandalisme. Om dat in de toekomst te vermijden gaat de stad op de meest geviseerde plaatsen vandalismebestendige bushokjes plaatsen.
  [naar artikel]
 19. Zes bushokjes vernield in twee straten (22/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  In twee nachten zijn maar liefst zes bushokjes vernield in Nieuwerkerken. Vijf maal sneuvelde een ruit, één keer werd het kader ernstig beschadigd.
  [naar artikel]
 20. Gentse schepen wil opmerkelijke bushokjes in zijn stad vandaag nog weg (19/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Neen, het zijn geen miniwoonwarenhuizen. Wel twee bushokjes, vermomd als Ikea. De stad Gent wil ze snel mogelijk weg. "Ze belemmeren het zicht en...
  [naar artikel]
 21. Vandalen bekladden speeltuin in Deurne met witte verf (11/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het speelpleintje aan de Van Duyststraat werd zondag bijna volledig beklad met witte verf. De vandalen werden gezien, en ook de lokale politie is op de hoogte.
  [naar artikel]
 22. Bestuurder rijdt in op bushokjes in Marseille: zeker één dode (21/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een auto is maandag ingereden op bushokjes in Marseille. Daarbij zou zeker één dode en een zwaargewonde zijn gevallen volgens Franse media.
  [naar artikel]
 23. Bestuurder rijdt in op bushokjes in Marseille: zeker één dode (21/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een auto is maandag ingereden op bushokjes in Marseille. Daarbij zou zeker één dode en een zwaargewonde zijn gevallen volgens Franse media.
  [naar artikel]
 24. Opnieuw twee beelden beschadigd in het Brusselse (15/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  In de Brusselse gemeente Elsene zijn het voorbije weekend twee beelden beschadigd. Dat meldt de lokale politie van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene. Het gaat om het standbeeld van Leopold II in de Bellevuestraat, waarop een graffiti met de tekst “abolish racism monument” werd aangebracht, en het beeld van generaal Storms op het Meeusplein, dat overgoten werd met rode verf.
  [naar artikel]
 25. Bushokjes van Ikea in Gent moeten weg (19/04/2018 - VRT NWS)
  Wie in de loop van de dag langs de Dampoort of de Zuid reed in Gent, heeft waarschijnlijk twee felblauwe bushokjes gezien, met het logo van Ikea erop. Maar Gent wil de hokjes weg omdat ze onveilig zouden zijn.
  [naar artikel]
 26. In de verf gezet: meesterwerken in 'kleine' kerken (01/06/2019 - De Morgen)
  Niet alleen kathedralen in Antwerpen of Gent zijn versierd met kunst van de Vlaamse Meesters, ook in kerken in kleinere steden hangen vaak topwerken. 'Vlaamse Meesters in Situ' wil die vergeten parels in de verf zetten.
  [naar artikel]
 27. IN BEELD. Eilandjes aan bushokjes tussen Luik en Maastricht (02/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Twee maanden lang reed Luc Daelemans, fotograaf bij Het Belang van Limburg, bijna dagelijks op en af tussen Luik en Maastricht via Tongeren. Onderweg fotografeerde hij wachtende mensen in bushokjes voor het Tongerse cultuurfestival ‘Moment’. Vijftien foto’s uit die reeks zijn vanaf vandaag op Tongers grondgebied te zien op de busroute Maastricht-Tongeren-Luik. De beelden staan geplaatst naast echte bushokjes, op dezelfde grootte. Rode draad: hoe we allemaal alleen nog maar met onszelf bezig zijn.
  [naar artikel]
 28. Gentse schepen woest over Ikea-bushokjes: “Ze moeten ze vandaag nog afbreken, anders doen we het zelf” (19/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Opvallend beeld aan het Gentse station Dampoort: meubelketen Ikea toverde er twee bushokjes om tot mini Ikea-winkels. Het stadsbestuur reageert furieus.
  [naar artikel]
 29. Fietsbrigade Brusselse lokale politie focust op onaangepaste snelheid (28/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  De fietsbrigade van de Brusselse lokale politie controleert sinds begin augustus niet enkel meer op overdreven snelheid maar ook op onaangepaste snelheid. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse lokale politie. De controleacties zijn in het centrum van Brussel en in Laken begonnen en daarbij heeft de politie al 144 bestuurders beboet. Binnenkort wordt er ook gecontroleerd in Elsene en in de zone rond de Louizalaan.
  [naar artikel]
 30. In de verf gezet (28/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 31. 17 artiesten om met stip aan te kruisen op uw Pukkelpop-planning (18/08/2016 - Knack)
  In de stortvloed aan artiesten die de komende dagen de Pukkelpopweide overnemen, is het alweer bijzonder moeilijk kiezen. Om u te helpen door het bos de festivalweide te kunnen blijven zien, selecteerde Knack Focus zeventien artiesten die op uw lijstje horen te staan.
  [naar artikel]
 32. Vijftiger rijdt agenten omver om aan politiecontrole te ontkomen (02/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een 52-jarige man die aan een controle door de Brusselse lokale politie probeerde te ontkomen, heeft daarbij verschillende agenten opzettelijk aangereden. De man kon uiteindelijk opgepakt worden en werd ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Bij het incident raakten vier agenten gewond. Dat meldt de Brusselse politie maandag.
  [naar artikel]
 33. Agenten Brusselse lokale politie redden levens van slachtoffers steekpartijen (07/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Agenten van de Brusselse lokale politie hebben de voorbije weken tweemaal het leven gered van mensen die gewond geraakt waren bij een steekpartij. Dat meldt het Brusselse parket.
  [naar artikel]
 34. Brusselse politie haalt reclamewagen “RichMeetBeautiful” uit het verkeer (27/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Brusselse lokale politie heeft dinsdag een reclamewagen van de omstreden “Rich meet Beautiful”-campagne uit het verkeer gehaald. Dat meldt de Brusselse burgemeester Philippe Close op twitter en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse politie. Het voertuig werd op de Madridlaan tegengehouden, klinkt het. Burgemeester en politie verwijzen voor meer informatie door naar het Brusselse parket, dat om 11.00 uur een persconferentie houdt.
  [naar artikel]
 35. Meer artiesten dan Rock Werchter, maar toch blijft het ‘kerkhoffestival’ rustig en sereen (17/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Akoestische optredens van lokale artiesten, levensverhalen van overleden bewoners, poëzie en heel veel lichtjes: in bijna één op de vier gemeenten zorgt Reveil voor een warm samenkomen op begraafplaatsen tijdens Allerheiligen.
  [naar artikel]
 36. Misnoegde artiesten schrijven open brief tegen besparingen (22/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan 400 artiesten, van Niels Destadsbader tot Koen Wouters van The broken circle breakdown tot FC De Kampioen, hebben minister-president Jan Jambon (N-VA) een open brief geschreven om te protesteren tegen het feit dat zonder enig overleg de schaar werd gezet in de werkings- en projectsubsidies.
  [naar artikel]
 37. Misnoegde artiesten schrijven open brief tegen besparingen (22/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Meer dan 400 artiesten, van Niels Destadsbader tot Koen Wauters van ‘The Broken Circle Breakdown’ tot ‘FC De Kampioenen’, hebben minister-president Jan Jambon (N-VA) een open brief geschreven om te protesteren tegen het feit dat zonder enig overleg de schaar werd gezet in de werkings- en projectsubsidies.
  [naar artikel]
 38. Tiener “in elkaar geslagen door vijf agenten” na betoging, Brusselse politie opent onderzoek (09/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Brusselse lokale politie heeft een intern onderzoek geopend naar een vermeend geval van politiegeweld dat zou hebben plaatsgevonden na de betoging op het Brusselse Poelaertplein tegen racisme en politiegeweld zondag. Dat meldt Bruzz en wordt bevestigd door de Brusselse politie.
  [naar artikel]
 39. Spotify straft artiesten die zich misdragen niet meer (01/06/2018 - De Morgen)
  Artiesten die zich op of naast het podium misdragen worden voortaan niet meer door Spotify gestraft. Amper een paar weken nadat de streamingdienst strengere gedragsregels installeerde, worden die bijgestuurd na hevig protest vanuit de muziekindustrie.
  [naar artikel]
 40. Brusselse politie rijdt 17-jarige dood tijdens interventie, slachtoffer was op de vlucht voor controle (21/08/2019 - De Morgen)
  In Brussel is afgelopen nacht een 17-jarige jongeman om het leven gekomen toen hij werd aangereden door een voertuig van de Brusselse lokale politie. Dat meldt La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse politie.
  [naar artikel]
 41. Twee gewonden bij incident met mes in Brusselse Nieuwstraat (12/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  In de Brusselse Nieuwstraat zijn woensdagnamiddag twee personen gewond geraakt bij een steekpartij. Dat meldt La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse lokale politie.
  [naar artikel]
 42. Tiende editie MIA's verhuist naar Paleis 12 (08/07/2016 - De Redactie)
  De show waarop de meest verdienstelijke artiesten van het jaar voordien in de bloemetjes worden gezet, vindt volgend jaar plaats op donderdag 2 februari.
  [naar artikel]
 43. Brusselse politie onderschept trouwstoet die verkeer hindert (01/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Brusselse lokale politie heeft zondagmiddag een trouwstoet geïntercepteerd die het verkeer hinderde. Daarbij werden een twaalftal voertuigen tegengehouden en werd proces-verbaal opgesteld tegen de bestuurders. Dat meldt de Brusselse lokale politie.
  [naar artikel]
 44. Brusselse politie onderschept trouwstoet die verkeer hindert (01/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Brusselse lokale politie heeft zondagmiddag een trouwstoet geïntercepteerd die het verkeer hinderde. Daarbij werden een twaalftal voertuigen tegengehouden en werd proces-verbaal opgesteld tegen de bestuurders. Dat meldt de Brusselse lokale politie.
  [naar artikel]
 45. Dokter door huisgenoten in Brussel aan de deur gezet uit angst dat hij hen besmet met coronavirus (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een jonge Brusselse dokter is door zijn huisgenoten, vrienden die hij al kende van in de middelbare school, aan de deur gezet. “Je werkt in het...
  [naar artikel]
 46. Dokter door huisgenoten in Brussel aan de deur gezet uit angst dat hij ze besmet met coronavirus (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een jonge Brusselse dokter is door zijn huisgenoten, vrienden die hij al kende van in de middelbare school, aan de deur gezet. “Je werkt in het...
  [naar artikel]
 47. Dokter door huisgenoten in Brussel aan de deur gezet uit angst dat hij coronavirus binnenbrengt (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een jonge Brusselse dokter is door zijn huisgenoten, vrienden die hij al kende van in de middelbare school, aan de deur gezet. “Je werkt in het...
  [naar artikel]
 48. Misnoegde artiesten schrijven open brief tegen besparingen: “Men kan er niet omheen dat onze sector een succesverhaal is” (22/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Meer dan 400 artiesten, van Niels Destadsbader tot Koen Wouters en van The broken circle breakdown tot F.C. De Kampioen, hebben minister-president Jan Jambon (N-VA) een open brief geschreven om te protesteren tegen het feit dat zonder enig overleg de schaar werd gezet in de werkings- en projectsubsidies.
  [naar artikel]
 49. Brusselse politie betrapt twee straatracers (23/08/2016 - De Standaard)
  De Brusselse lokale politie heeft het voorbije weekend twee BMW-bestuurders betrapt die een straatrace hielden en aan snelheden van 188 km per uur en 169 km per uur over de weg scheurden. Dat gebeurde afgelopen zaterdagnacht tijdens een snelheidscontrole op de Vilvoordelaan, waar de snelheid beperkt is tot 70 km per uur. Dat meldt de Brusselse lokale politie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.