Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 October 2020
05:08 uur

Vereniging Europese telecomoperatoren: ‘Ban op Chinese spelers drijft de kosten op’

Express

16/10/2020 - 20:14

ECTA, een vereniging van vooral Europese telecomspelers, waarschuwt voor de nefaste gevolgen van een eventuele uitsluiting van Chinese spelers op... The post Vereniging Europese telecomoperatoren: ‘Ban op Chinese spelers drijft de kosten op’ appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Singapore kiest voor Europese 5G-leveranciers, Huawei loopt contracten mis (25/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De grootste telecomoperatoren in Singapore gaan voor hun 5G-netwerken in zee met Europese bedrijven. Dat is woensdag bekendgemaakt. Het Chinese...
  [naar artikel]
 2. Huawei pronkt met 47 Europese 5G-contracten (21/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Chinese telecomgigant Huawei heeft naar eigen zeggen wereldwijd al 91 contracten in de wacht gesleept bij telecomoperatoren om mee te werken aan het supersnelle 5G-netwerk. Daarvan zouden er 47 met Europese providers zijn.
  [naar artikel]
 3. Alexander De Croo: 'Europese telecomoperatoren moeten zich aanpassen aan de gebruiker van vandaag' (17/09/2016 - Knack)
  Dat Europese telecomoperatoren dreigen af te zien van investeringen in 5G is voor minister voor Telecommunicatie en de Digitale Agenda Alexander De Croo niet beangstigend. 'Als sommigen besluiten te vertragen zullen er wel anderen in de plaats komen zeker?'
  [naar artikel]
 4. China dreigt met heffing op Europese luxewagens (09/04/2019 - De Morgen)
  China drijft de confrontatie met Europa over de invoerheffingen op zonnepanelen verder op. Het land bestudeert nu een heffing op Europese luxewagens. Chinese automakers klagen dat de Europese constructeurs met verlies kunnen verkopen in het land dankzij subsidies.
  [naar artikel]
 5. Bye, bye roamingkost (maar uitkijken voor de addertjes!) (14/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf morgen mogen telecomoperatoren in de Europese Unie niets extra meer aanrekenen voor roaming, dat zijn de extra kosten om te bellen, sms'en
  [naar artikel]
 6. Huawei pronkt met 47 Europese 5G-contracten (21/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese telecomgigant Huawei heeft naar eigen zeggen wereldwijd al 91 contracten in de wacht gesleept bij telecomoperatoren om mee te werken aan...
  [naar artikel]
 7. Sms-actie voor zieke baby Pia ongezien succes: telecomoperatoren rekenen geen kosten meer aan (17/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De sms-actie die de ouders van baby Pia uit Wilrijk gestart hebben om hun kind te redden die lijdt aan de genetische, ongeneeslijke spierziekte SMA, is meer dan een schot in de roos. 300.000 mensen hebben al een bericht gestuurd in de hoop dat de 1,9 miljoen euro wordt verzameld voor de behandeling met Zolgensma, het duurste medicijn ter wereld. De telecomoperatoren Telenet en Proximus lieten dinsdagmorgen weten dat ze geen kosten zullen aanrekenen voor deze liefdadigheidsactie. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block zegt intussen dat zij over de kostprijs niet kan onderhandelen.
  [naar artikel]
 8. FT buitenland. Spelers van Chinese eersteklassers drie dagen aangehouden na caféruzie - Wedstrijd tussen Nantes en PSG wordt uitgesteld (25/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zes spelers van de Chinese eersteklasser Tianjin Teda zijn gedurende drie dagen aangehouden door de Chinese politie na een gevecht in een café. Dat...
  [naar artikel]
 9. Nederlandse telecomoperatoren KPN en T-Mobile stappen over op 5G (28/07/2020 - Express)
  De Nederlandse telecomoperatoren KPN en T-Mobile zetten dinsdag hun vernieuwde mobiele netwerk met 5G-technologie aan. Nederlanders die klant zijn bij... The post Nederlandse telecomoperatoren KPN en T-Mobile stappen over op 5G appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. FT buitenland. Spelers van Chinese eersteklasser drie dagen aangehouden na caféruzie - Wedstrijd tussen Nantes en PSG wordt uitgesteld (25/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zes spelers van de Chinese eersteklasser Tianjin Teda zijn gedurende drie dagen aangehouden door de Chinese politie na een gevecht in een café. Dat...
  [naar artikel]
 11. [VIDEO] - Einde roamingkosten: wat betekent het voor u en voor de telecomsector? (09/06/2017 - De Redactie)
  Vanaf volgende week mogen telecomoperatoren in de Europese Unie niks extra meer aanrekenen voor roaming. Dat zijn de extra kosten om te bellen, te sms'en of te surfen in het buitenland. Wat dat concreet betekent legt Steven Rombaut uit van naaldje tot draadje.
  [naar artikel]
 12. Voor baby Pia wel, voor andere goede doelen niet: ALS Liga klaagt houding van telecomoperatoren aan (15/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  De ALS Liga, de vereniging voor Belgische ALS-patiënten, klaagt dinsdag aan dat telecomkosten bij sms-acties niet altijd kwijtgescholden worden voor goede doelen, zoals wel is gebeurd bij de actie voor baby Pia. “Het gaat er bij mij niet in dat wij die kosten wel moeten betalen als we geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek”, zegt Evy Reviers, CEO van de ALS Liga.
  [naar artikel]
 13. Topdag voor Chinese beurzen (01/04/2019 - De Tijd)
  07:05 De Chinese bedrijven draaien weer op hogere toeren en dat drijft de beurzen in de Volksrepubliek 2 tot 3 procent hoger. Hongkong is zelfs op weg naar een stierenmarkt.
  [naar artikel]
 14. CD&V wil wachttijd bij helpdesk telecomoperatoren beperken tot 2,5 minuten (16/08/2020 - Express)
  CD&V kondigt zondag enkele maatregelen aan om telecomoperatoren ‘klantvriendelijker te maken’. Zo moet de wachttijd bij de helpdesk beperkt worden... The post CD&V wil wachttijd bij helpdesk telecomoperatoren beperken tot 2,5 minuten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Spelers van Chinese eersteklasser Tianjin Teda zaten drie dagen in gevangenis na caféruzie (25/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zes spelers van de Chinese eersteklasser Tianjin Teda zijn gedurende drie dagen aangehouden door de Chinese politie na een gevecht in een café. Dat maakte de club, een week voor de start van de nieuwe competitie, bekend.
  [naar artikel]
 16. Brandende olietanker drijft door harde wind weg van China (12/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De brandende Iraanse olietanker Sanchi drijft door de harde wind weg van de Chinese kust. Het zwaar gehavende vaartuig bevindt zich sinds woensdag...
  [naar artikel]
 17. Einde van de roamingkosten: wat betekent "roaming like at home" voor u? (10/06/2017 - De Redactie)
  Vanaf volgende week donderdag mogen telecomoperatoren in de Europese Unie niets extra meer aanrekenen voor roaming. Dat zijn extra kosten wanneer u mobiel surft, belt of sms't in het buitenland. De dure gsm-factuur na de vakantie moet daarmee tot het verleden behoren
  [naar artikel]
 18. Singaporese operatoren kiezen voor Europese 5G-leveranciers (25/06/2020 - De Tijd)
  14:30 De grootste telecomoperatoren in Singapore gaan voor hun 5G-netwerken in zee met Europese bedrijven. Dat is woensdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 19. Huawei verbieden in Europa zou operatoren 55 miljard euro kosten (07/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het gebruik van netwerkuitrusting van Chinese bedrijven zoals Huawei verbieden, zou de Europese operatoren tot 55 miljard euro kunnen kosten. Dat...
  [naar artikel]
 20. Sms-actie voor doodzieke Pia groot succes (17/09/2019 - De Tijd)
  11:58 Meer dan 300.000 mensen stuurden al een bericht voor Team Pia. De telecomoperatoren Proximus en Telenet laten de kosten vallen.
  [naar artikel]
 21. Trump bedreigt al wie handel drijft met Iran (08/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Washington“Iedereen die handel drijft met Iran, zal GEEN handel drijven met de VS.” Met die dreigende waarschuwing heeft de Amerikaanse president gisteren de handelspartners van de Verenigde Staten – vooral de Europese – onder druk gezet om zich te houden aan de pas ingegane sancties tegen Iran.
  [naar artikel]
 22. Europese producenten elektrische fietsen klagen over Chinese dumping (02/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De belangenorganisatie van Europese producenten van elektrische fietsen heeft een klacht bij de Europese Commissie ingediend omdat ze meent dat Chinese elektrische fietsen hier tegen dumpingprijzen verkocht worden. “De Chinese e-fietsen overspoelen de markt”, zegt Moreno Fioravanti, de secretaris-generaal van de European Bicycle Manufacturers Association (EBMA) in een mededeling.
  [naar artikel]
 23. Vier telecomoperatoren lappen registratieregels prepaidkaarten aan hun laars (20/03/2017 - De Redactie)
  De verplichting om de gebruikers van voorafbetaalde telfoonkaarten te registreren wordt door vier kleiner telecomoperatoren veel te laks toegepast. Minister De Croo dreigt met sancties.
  [naar artikel]
 24. Nederlandse telecomoperatoren KPN en T-Mobile stappen over op 5G (28/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse telecomoperatoren KPN en T-Mobile zetten vandaag hun vernieuwde mobiele netwerk met 5G-technologie aan. Nederlanders die klant zijn...
  [naar artikel]
 25. CD&V wil dat telecomoperatoren nummers blokkeren op vraag van klant (16/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V-Kamerlid Leen Dierick wil telecomoperatoren klantvriendelijker maken. Zo wil ze dat alle operatoren het mogelijk maken dat klanten nummers...
  [naar artikel]
 26. Telecomoperatoren verlengen commerciële voordelen tot en met 3 mei (20/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende telecomoperatoren verlengen tot en met 3 mei de commerciële voordelen die ze eerder in het leven riepen vanwege de coronacrisis.
  [naar artikel]
 27. Huawei dieper onder het vergrootglas, behalve in België (06/12/2018 - De Tijd)
  15:45 Na de VS, Australië en Nieuw-Zeeland wordt de Chinese telecomleverancier ook gebannen in het VK. In ons land zien de overheid en de telecomoperatoren geen reden tot paniek.
  [naar artikel]
 28. Telecomoperatoren verlengen commerciële voordelen tot 3 mei (20/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende telecomoperatoren verlengen tot en met 3 mei de commerciële voordelen die ze eerder invoerden omwille van de coronacrisis.
  [naar artikel]
 29. Zeebrugge mogelijk Europese hub van Chinese webshop JD (20/01/2020 - Express)
  De logistieke tak van de Chinese e-commercegigant bracht maandag een bezoek aan de haven van Zeebrugge. Het bedrijf is bezig met een toer langs verschillende Europese havens, schrijft de transportwebsite Flows. De delegatie werd ontvangen door havenvoorzitter en Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V), samen met Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). In juli 2018 zei […] The post Zeebrugge mogelijk Europese hub van Chinese webshop JD appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. Gunstige Chinese industriecijfers stuwen Europese beurzen (01/09/2020 - Express)
  De sterke stijging van de industriecijfers in China stemt de Europese beleggers optimistisch. De brede Europese index Euro Stoxx 50... The post Gunstige Chinese industriecijfers stuwen Europese beurzen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 31. Volkswagen omzeilt CO2-boetes via Europese emissiepool met Chinese e-wagens (21/09/2020 - Express)
  Het Duitse autoconcern Volkswagen Group zal voor de berekening van zijn Europese emissies een samenwerking opzetten met zijn Chinese partner... The post Volkswagen omzeilt CO2-boetes via Europese emissiepool met Chinese e-wagens appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. ‘Europese bedrijven krijgen maar kruimels van Chinese Belt and Road’ (17/01/2020 - Express)
  Het Chinese Belt and Road Initiative (BRI) laat de Europese Unie grotendeels links liggen. Om op een gelijke basis te kunnen wedijveren, moet Europa zijn concurrentiewetgeving herzien. Dat is de boodschap van een rapport van de European Chamber of Commerce in China, gebaseerd op een enquête bij 132 Europese ondernemingen met activiteiten in China. Het […] The post ‘Europese bedrijven krijgen maar kruimels van Chinese Belt and Road’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. Chinese opera krijgt Europese première in Berchem (17/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De gelauwerde Chinese operaproductie The Small Town krijgt een Europese première in … Berchem. “We waren heel verbaasd toen ze bij ons kwamen aankloppen. Want eerlijk? Chinese opera, dat is ook voor ons Chinees”, lacht Marc Timmers van buurtcentrum De Nieuwe Vrede.
  [naar artikel]
 34. Chinese smartphonemakers vechten om Europese consument (21/10/2020 - De Tijd)
  13:58 De Chinese smartphonefabrikant Vivo breidt uit naar Europa en hoopt te profiteren van de uitsluiting van concurrent Huawei. Ook andere Chinese bedrijven azen op marktaandeel.
  [naar artikel]
 35. EU bevreesd voor dump Chinese zonnepanelen (05/04/2019 - De Morgen)
  De Europese Commissie heeft een antidumping-procedure ingeleid tegen Chinese zonnepanelen. Die goedkope panelen brengen Europese bedrijven in de problemen.
  [naar artikel]
 36. NBA onderhandelt met spelers over inleveren salaris (01/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de NBA zijn onderhandelingen opgestart over de financiële gevolgen van de coronacrisis voor de spelers. Volgens sportzender ESPN zal elke afgelaste wedstrijd de basketvedetten één procent van hun jaarinkomen kosten.
  [naar artikel]
 37. Chinese verkoopgolf besmet Europese beurzen (06/12/2017 - De Tijd)
  10:29 Chinese hoogvliegers die hoogtevrees krijgen en een appelflauwte van 'Dr Copper'. Europese beleggers die een excuus zoeken om winst te nemen, moeten woensdag niet ver zoeken.
  [naar artikel]
 38. China wil af van enorme transferbedragen en stelt salarisplafond in (05/01/2017 - Knack)
  De Chinese regering gaat de transfers van buitenlandse spelers naar de Chinese competitie en hun loge lonen inperken.
  [naar artikel]
 39. Huawei ziet telecomoperatoren afhaken (22/05/2019 - De Tijd)
  17:00 Nieuwe zorgen voor de Chinese techreus. Onder meer Vodafone, de grootste mobiele operator van de wereld, annuleert zijn bestellingen van Huawei-smartphones.
  [naar artikel]
 40. Denen vallen ten prooi aan Chinese bankenhonger (02/10/2017 - De Tijd)
  19:24 Het Chinese Geely krijgt de controle over het Deense Saxo Bank. De deal past in het steeds langer wordende rijtje met Chinese overnames in de Europese financiële sector.
  [naar artikel]
 41. Honderden klachten over onverwacht hoge facturen: CD&V wil telecomoperatoren verplichten om datalimiet aan te bieden (27/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V-Kamerlid Roel Deseyn wil telecomoperatoren verplichten om klanten een datalimiet aan te bieden. Hij heeft daarover een wetsvoorstel klaar....
  [naar artikel]
 42. Leven in België duur door cafés, restaurants en telecomoperatoren (07/12/2016 - De Tijd)
  01:00 De prijzen stijgen in ons land veel sneller dan in onze buurlanden. En dat komt vooral doordat cafés, restaurants en telecomoperatoren te duur zijn.
  [naar artikel]
 43. EU-diplomaten bogen voor Chinese censuur (07/05/2020 - De Tijd)
  20:21 Een nieuw verhaal over Chinese inmenging in zaken van de Europese Unie maakt ophef. Dit komt een week na de heisa over een Europees rapport over desinformatie, dat afgezwakt zou zijn na Chinese druk.
  [naar artikel]
 44. Telecom moet nieuwe spelers naast zich dulden (13/02/2019 - De Tijd)
  11:20 De IT-dienstverlener Cegeka mengt zich in de strijd rond het supersnelle mobiel internet 5G enheeft interesse in de veiling van de frequenties daarvoor. Voor de telecomoperatoren is het uitkijken gebl...
  [naar artikel]
 45. ‘Europa moet Chinese investeerders buiten houden’ (18/05/2020 - Express)
  De overname van Europese bedrijven door Chinese partijen moet tijdelijk worden geblokkeerd. Dat heeft Manfred Weber, fractievoorzitter van de Europese... The post ‘Europa moet Chinese investeerders buiten houden’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. Spelers en staf van Chinese ploeg Wuhan Zall zijn na drie maanden van omzwervingen eindelijk terug in thuisstad (19/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De spelers van het Chinese Super League-team Wuhan Zall zijn eindelijk teruggekeerd naar hun thuisstad, nadat ze hun familie meer dan drie maanden...
  [naar artikel]
 47. Chinese aandelen zijn meer waard dan Europese (25/08/2016 - De Tijd)
  17:32 Chinese aandelen vertegenwoordigen 16 procent van de wereldwijde beurswaarde. Dat is meer dan alle Europese beurzen samen (15%).?
  [naar artikel]
 48. Chinese voetbalbond fluit kooplustige clubs nu al terug: beperking op aantal buitenlanders op veld (16/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Chinese voetbalbond neemt maatregelen om de koopwoede van de kapitaalkrachtige clubs uit het land in te perken. Vanaf komend seizoen mogen de ploegen uit de Chinese Super League per wedstrijd slechts drie buitenlandse spelers (tegelijkertijd) opstellen, twee minder dan nu het geval is.
  [naar artikel]
 49. Chinese voetbalbond fluit kooplustige clubs nu al terug: beperking op aantal buitenlanders op veld (16/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Chinese voetbalbond neemt maatregelen om de koopwoede van de kapitaalkrachtige clubs uit het land in te perken. Vanaf komend seizoen mogen de ploegen uit de Chinese Super League per wedstrijd slechts drie buitenlandse spelers (tegelijkertijd) opstellen, twee minder dan nu het geval is.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.