Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 October 2020
21:31 uur

Frankrijk opnieuw getroffen door moslimterrorisme: man onthoofd op straat

De Standaard

16/10/2020 - 21:50

Een Franse leraar werd vrijdag op straat onthoofd nadat hij in zijn les de Mohammedcartoons van Charlie Hebdo getoond zou hebben. Frankrijk - voor de zoveelste keer getroffen - reageert geschokt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. In Beeld: Frankrijk op Quatorze Juillet weer getroffen door aanslag (15/07/2016 - Knack)
  Frankrijk is op haar nationale feestdag opnieuw getroffen door een aanslag. In Nice reed een vrachtwagen in op een menigte die naar vuurwerk aan het kijken was.
  [naar artikel]
 2. De Grote Oorlog: Frankrijk getroffen door stakingsgolf (11/01/2017 - De Redactie)
  Wat gebeurde deze week 100 jaar geleden? Frankrijk wordt getroffen door een stakingsgolf, gebruik van sommige voedingsmiddelen in Groot-Brittanië beperkt en opnieuw wijzigingen in de Russische regering.
  [naar artikel]
 3. Man onthoofd nabij Parijs: mogelijke terreuraanslag (16/10/2020 - De Tijd)
  19:33 In de buurt van Parijs is een man vrijdag onthoofd op straat. Dat melden verschillende Franse media. De vermoedelijke dader zou zijn doodgeschoten door de politie.
  [naar artikel]
 4. Opnieuw duizenden mensen op straat in Frankrijk (19/01/2019 - Metro)
  Duizenden betogers met gele hesjes zijn vandaag weer op straat gekomen in Frankrijk. Ze doen dat voor het tiende weekend op rij. Om 14.00 uur hadden de autoriteiten er 27.000 geteld, van wie 7.000 in de hoofdstad Parijs. De beweging van de “gele hesjes” groeide uit het ongenoegen over de hogere brandstoftaksen en het dure leven in Frankrijk. Het protest leidde al verschillende keren tot geweld tussen betogers en ordehandhavers. Ook dit weekend is de politie massaal uitgerukt: 80.000 agenten in het hele land. Bron: Belga   Het bericht Opnieuw duizenden mensen op straat in Frankrijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Franse leraar op straat onthoofd, politie vermoedt verband met tonen spotprent Mohammed (17/10/2020 - De Morgen)
  In een voorstad van Parijs heeft de politie vrijdagmiddag een man doodgeschoten die een geschiedenisleraar op klaarlichte dag op straat heeft onthoofd met een keukenmes. De Franse politiek is diep geschokt over de aanslag. ‘Een burger is vandaag vermoord omdat hij een leraar was, en les gaf over de vrijheid van meningsuiting, aldus de Franse president Emmanuel Macron.
  [naar artikel]
 6. Man onthoofd in regio Parijs, vermoedelijke dader doodgeschoten (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de regio Parijs, in het bijzonder in Conflans Sainte-Honorine (Yvelines), is vrijdag op straat een man onthoofd, zo is uit een bron dichtbij het onderzoek vernomen.
  [naar artikel]
 7. Man onthoofd in regio Parijs, vermoedelijke dader dood (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de regio Parijs, in het bijzonder in Conflans Saint-Honorine (Yvelines), is vrijdag op straat een man onthoofd, zo is uit een bron dichtbij het onderzoek vernomen.
  [naar artikel]
 8. Man onthoofd nabij Parijs, dader uitgeschakeld (16/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Yvelines, ten westen van Parijs, is een man onthoofd teruggevonden op straat. De politie zette vrijdagavond de achtervolging in op de dader, en kon hem uitschakelen. Het drama gebeurde in de buurt van een schoolgebouw.
  [naar artikel]
 9. Man onthoofd nabij Parijs, dader uitgeschakeld (16/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Yvelines, ten westen van Parijs, is een man onthoofd teruggevonden op straat. De politie zette vrijdagavond de achtervolging in op de dader, en kon hem uitschakelen. Het drama gebeurde in de buurt van een schoolgebouw.
  [naar artikel]
 10. Meer dan helft van Frankrijk getroffen door hittegolf (20/06/2017 - De Redactie)
  Het departement Landes in het zuidwesten van Frankrijk is het hardst getroffen. Het is er 39 graden in de schaduw en de bevolking wordt opgeroepen om voldoende maatregelen te nemen.
  [naar artikel]
 11. Leraar geschiedenis onthoofd in Parijs na les over Mohammed-cartoons: dader is 18-jarige Tsjetjeen (17/10/2020 - Knack)
  In de regio Parijs is vrijdag op straat een man onthoofd. Het slachtoffer is een geschiedenisleraar, die recent in een les over vrije meningsuiting de controversiële Mohammedcartoons zou hebben getoond. Volgens president Macron betreft het een terreuraanslag.
  [naar artikel]
 12. Duizenden opnieuw op straat in Frankrijk tegen pensioenhervorming (24/01/2020 - Metro)
  Duizenden mensen zijn vandaag op straat gekomen in Parijs en andere Franse steden om te protesteren tegen de geplande pensioenhervormingen van de regering. Volgens CGT, mede-organisator van de betogingen, gaat het over 350.000 tot 400.000 betogers in Parijs. De betogingen en protesten tegen de pensioenhervorming zijn nu al weken aan de gang in Frankrijk. Vakbondsbaas van de CGT, Philippe Martinez, heeft voor de komende week opnieuw nieuwe stakingen aangekondigd. Hij riep op tot drie dagen actie en een groot protest op 29 januari. Door de betoging moest de Eiffeltoren vandaag gesloten blijven. Gedurende de wekenlange staking bleven wel meerdere bezienswaardigheden gesloten. Ook het openbaar vervoer werd meermaals stilgelegd in december. Bron: Belga   Het bericht Duizenden opnieuw op straat in Frankrijk tegen pensioenhervorming verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Lombok opnieuw getroffen door aardbeving (19/08/2018 - Metro)
  Het Indonesische eiland Lombok is zondag opnieuw getroffen door een aardbeving. De beving had een magnitude van 6,3. Dat meldt de Amerikaanse geologische dienst USGS. Het epicentrum lag in het noordoosten van het eiland, op een diepte van bijna 8 km. Over slachtoffers of materiële schade is er nog geen informatie. Lombok is de afgelopen weken door verschillende aardbevingen getroffen. Bij de beving van 5 augustus lieten zeker 460 mensen het leven. bron: Belga Het bericht Lombok opnieuw getroffen door aardbeving verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Tienduizenden geschokte Fransen op straat na gruwelijke moord op geschiedenisleraar (19/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Tienduizenden Fransen zijn zondag op straat gekomen om eer te betuigen aan Samuel Paty (47), de leerkracht die vrijdagavond op straat onthoofd werd door de Tjsetsjeense vluchteling Abdoulakh Anzorov (18). De politie onderzoekt ook een bekende moslimactivist en de vader van een 13-jarige leerlinge. Die twee hadden opgeroepen om tegen de leraar op te treden.
  [naar artikel]
 15. Minder ‘gele hesjes’ de straat op in Frankrijk, hier en daar rellen (11/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Opnieuw zijn in Frankrijk 'gele hesjes' de straat opgetrokken, voor de 26e zaterdag van protest. De daling van de opkomst lijkt zich na zes maanden...
  [naar artikel]
 16. Straat in Lanaken opnieuw getroffen door drama: marktkraamster ligt dood in douche (04/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De bewoners van de Hoenderbroekstraat zijn nog maar net bekomen van het dramatische nieuws over het baby’tje dat er in juli overleed, nadat het door de vader door elkaar was geschud. “En vorig jaar heeft een man hier zijn vriendin vermoord. En nu dit. We hebben de laatste tijd wat meegemaakt in deze straat”, zucht een bewoonster.
  [naar artikel]
 17. Minder ‘gele hesjes’ de straat op in Frankrijk, tien agenten gewond bij rellen in Lyon (11/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Opnieuw zijn in Frankrijk 'gele hesjes' de straat opgetrokken, voor de 26e zaterdag van protest. De daling van de opkomst lijkt zich na zes maanden...
  [naar artikel]
 18. Fransen massaal de straat op na brute moord op docent in Parijs (18/10/2020 - De Morgen)
  In Parijs en tal van andere steden zijn burgers zondag de straat op gegaan om te demonstreren voor de vrijheid van meningsuiting en als eerbetoon aan de leraar Samuel Paty die vrijdag door een 18-jarige moslimextremist op klaarlichte dag met een keukenmes werd onthoofd.
  [naar artikel]
 19. Bedevaartsoord van Lourdes getroffen door overstromingen (14/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het bedevaartsoord het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes in Zuidwest-Frankrijk, dat jaarlijks miljoenen bedevaarders aantrekt en herbergt, is woensdag getroffen door overstromingen. Dit komt na recent hevig onweer in Frankrijk.
  [naar artikel]
 20. Bedevaartsoord van Lourdes getroffen door overstromingen (14/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het bedevaartsoord het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes in Zuidwest-Frankrijk, dat jaarlijks miljoenen bedevaarders aantrekt en herbergt, is woensdag getroffen door overstromingen. Dit komt na recent hevig onweer in Frankrijk.
  [naar artikel]
 21. Straten en huizen onder water, buurten geëvacueerd, scholen blijven dicht: opnieuw hevige regen in Zuid-Frankrijk (01/12/2019 - VRT NWS)
  Het zuidoosten van Frankrijk wordt opnieuw getroffen door hevige regen en storm. "Een uitzonderlijke situatie", zegt de burgemeester van Cannes. De overheid vraagt alvast aan mensen om binnen te blijven.
  [naar artikel]
 22. Opnieuw duizenden gele hesjes op straat in Frankrijk (16/02/2019 - Knack)
  Het protest van de gele hesjes-beweging heeft zaterdag rond 14.00 uur in heel Frankrijk nog 10.200 mensen op straat gekregen. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. In de hoofdstad Parijs protesteerden zowat 3.000 mensen.
  [naar artikel]
 23. Leraar onthoofd na les over geloof nabij Parijs: dader uitgeschakeld (16/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In Yvelines, ten westen van Parijs, is een leraar onthoofd teruggevonden op straat. De politie zette vrijdagavond de achtervolging in op de dader, die een wraakactie zou uitgevoerd hebben na een omstreden les. De politie kon de dader uitschakelen.
  [naar artikel]
 24. Franse leraar onthoofd, politie schiet verdachte dood (16/10/2020 - De Morgen)
  In een voorstad van Parijs heeft de politie vanmiddag een man doodgeschoten die een leraar op klaarlichte dag op straat de keel heeft doorgesneden. Volgens onbevestigde informatie van de politie is het slachtoffer onthoofd. De openbare aanklager voor terrorismezaken heeft een onderzoek ingesteld.
  [naar artikel]
 25. Leraar onthoofd die in klas in regio Parijs Mohammed-karikaturen toonde (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Conflans Sainte-Honorine (Yvelines), een voorstad ten noordwesten van Parijs, is vrijdag op straat een man onthoofd, zo is uit een bron dichtbij het onderzoek vernomen. De dader zou de vader van een van de leerlingen van het slachtoffer geweest zijn en zou “Allah Akbar” hebben geroepen, meldt Le Parisien. De Franse justitie ziet de zaak als een moord met terreurachtergrond.
  [naar artikel]
 26. Gele hesjes voor 25ste keer de straat op in Frankrijk, maar opkomst neemt af (04/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘gele hesjes’ komen vandaag opnieuw op straat in Frankrijk. Het is de 25ste keer sinds midden november dat ze betogen tegen het sociale en...
  [naar artikel]
 27. Onthoofd lichaam van dakloze gevonden in Frankrijk, vier vrouwen opgepakt (11/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de buurt van Rouen in Normandië werd een onthoofd en verhakkeld lichaam in de Seine aangetroffen. Het gerecht heeft nu vier vrouwen opgepakt, van wie sommige verdacht worden van moord, zo maakte het parket zaterdag bekend.
  [naar artikel]
 28. Onthoofd lichaam van dakloze gevonden in Frankrijk, vier vrouwen opgepakt (11/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In de buurt van Rouen in Normandië werd een onthoofd en verhakkeld lichaam in de Seine aangetroffen. Het gerecht heeft nu vier vrouwen opgepakt, van wie sommige verdacht worden van moord, zo maakte het parket zaterdag bekend.
  [naar artikel]
 29. Opnieuw protest tegen pensioenhervorming in Frankrijk (17/12/2019 - Metro)
  De geplande pensioenhervorming zorgt in Frankrijk, voor de dertiende dag al, voor hinder. De vakbonden hebben opgeroepen om vandaag massaal op straat te komen. Veel treinen rijden vandaag opnieuw niet uit. In en rond Parijs vormen zich grote files op de belangrijkste verkeersassen. Intussen heeft de Franse staatssecretaris voor Transport, Jean-Baptiste Djebbari, op de zender BFMTV verzekerd dat er tijdens de kerstperiode treinen zullen rijden. Later vandaag vinden nieuwe betogingen plaats in heel Frankrijk. In het bijzonder in Parijs wordt verwacht dat mensen massaal op straat zullen komen. Bron: Belga   Het bericht Opnieuw protest tegen pensioenhervorming in Frankrijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Opnieuw protest tegen pensioenhervorming in Frankrijk (17/12/2019 - Metro)
  De geplande pensioenhervorming zorgt in Frankrijk, voor de dertiende dag al, voor hinder. De vakbonden hebben opgeroepen om vandaag massaal op straat te komen. Veel treinen rijden vandaag opnieuw niet uit. In en rond Parijs vormen zich grote files op de belangrijkste verkeersassen. Intussen heeft de Franse staatssecretaris voor Transport, Jean-Baptiste Djebbari, op de zender BFMTV verzekerd dat er tijdens de kerstperiode treinen zullen rijden. Later vandaag vinden nieuwe betogingen plaats in heel Frankrijk. In het bijzonder in Parijs wordt verwacht dat mensen massaal op straat zullen komen. bron: Belga   Het bericht Opnieuw protest tegen pensioenhervorming in Frankrijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Man onthoofd bij onderhoud helikopter (11/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een onderhoudstechnicus is donderdag onthoofd door een helikopter op een regionale luchthaven in Florida, zo berichten lokale media.
  [naar artikel]
 32. Man (61) onthoofd bij onderhoud helikopter (11/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een onderhoudstechnicus is vandaag onthoofd door een helikopter op een regionale luchthaven Brooksville-Tampa Bay in het westen van de Amerikaanse...
  [naar artikel]
 33. Frankrijk wil strijd niet staken (29/03/2019 - De Morgen)
  Na twee Amerikaanse journalisten en een Britse hulpverlener is nu ook een Franse toerist onthoofd. De man werd zondag ontvoerd in Algerije door de aan IS gelieerde terreurgroep Jund al-Khilafa. Die roept Frankrijk op zijn strijd tegen Islamitische Staat te staken.
  [naar artikel]
 34. Man (61) onthoofd bij onderhoud helikopter (11/01/2019 - De Morgen)
  Een onderhoudstechnicus is vandaag onthoofd door een helikopter op een regionale luchthaven Brooksville-Tampa Bay in het westen van de Amerikaanse staat Florida. Dat melden lokale media.
  [naar artikel]
 35. Gele hesjes voor 25ste keer de straat op in Frankrijk, maar magerste opkomst sinds start (04/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘gele hesjes’ komen vandaag opnieuw op straat in Frankrijk. Het is de 25ste keer sinds midden november dat ze betogen tegen het sociale en...
  [naar artikel]
 36. Leraar onthoofd die in klas in voorstad van Parijs Mohammed-karikaturen toonde (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Conflans Sainte-Honorine (Yvelines), een voorstad ten noordwesten van Parijs, is vrijdag op straat een man onthoofd. De dader zou “Allah Akbar” hebben geroepen, meldt Le Parisien. Het zou volgens de krant om een achttienjarige Tsjetsjeen gaan. Het slachtoffer, Samuel P., was een geschiedenisleraar die onlangs in de klas karikaturen zou hebben laten zien van de profeet Mohammed. De Franse justitie ziet de zaak als een moord met terreurachtergrond. De dader zelf is neergeschoten door de politie.
  [naar artikel]
 37. Onthoofd Servië zonder Djokovic, op zoek naar finaleticket in Davis Cup (05/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een onthoofd Servië strijdt van 15 tot 17 september in en tegen Frankrijk om een plek in de finale van de Davis Cup tennis. Voor de ontmoeting die in Rijsel doorgaat op gravel kan kapitein Nenad Zimonjic, die zelf ook op de spelerslijst staat, niet rekenen op ex-nummer 1 van de wereld Novak Djokovic (ATP 5), Viktor Troicki (ATP 52) en Janko Tipsarevic (ATP 67).
  [naar artikel]
 38. Politie sluit grens met Frankrijk af met berg aarde (23/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Door de uitbraak van het coronavirus en de maatregelen die werden getroffen om besmetting in te dijken, blijven de grenzen gesloten. In het West-Vlaamse Heuvelland nam de politie drastische maatregelen om te vermijden dat de - voornamelijk Franse - bestuurders de Zakstraat gebruiken om de grens over te steken. De straat werd afgesloten met een berg aarde. De agenten gaven de automobilisten instructies over de weg die ze moeten volgen richting Frankrijk.
  [naar artikel]
 39. Opnieuw duizenden Fransen op straat tegen hervormingen Macron (21/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  President Macron wil Frankrijk hervormen. De versoepeling van de arbeidswetgeving is daarbij een eerste stap. Op straat groeit het verzet, maar
  [naar artikel]
 40. Sociale onrust Frankrijk – Meer dan 58.000 “gele hesjes” op straat in Frankrijk (02/02/2019 - Metro)
  In heel Frankrijk zijn zaterdag 58.600 mensen de straat opgegaan in het kader van “acte 12” van de beweging van de “gele hesjes” die in het teken stond van manifestanten die eerder gewond zijn geraakt door het optreden van de politie. Dit heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken meegedeeld. Vorige week telden de autoriteiten 69.000 demonstranten. De “gele hesjes” zelf betwisten de officiële cijfers en beschuldigen de regering ervan de mobilisering te minimaliseren. Bron: Belga   Het bericht Sociale onrust Frankrijk – Meer dan 58.000 “gele hesjes” op straat in Frankrijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Lombok opnieuw getroffen door aardbeving (19/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het Indonesische eiland Lombok is zondag opnieuw getroffen door een aardbeving. De beving had een magnitude van 6,3. Dat meldt de Amerikaanse geologische dienst USGS.
  [naar artikel]
 42. Lombok opnieuw getroffen door aardbeving (19/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Indonesische eiland Lombok is zondag opnieuw getroffen door een aardbeving. De beving had een magnitude van 6,3. Dat meldt de Amerikaanse geologische dienst USGS.
  [naar artikel]
 43. Crisis Venezuela – Venezuela opnieuw gedeeltelijk getroffen door stroompanne (23/07/2019 - Metro)
  Venezuela zit opnieuw voor een groot deel zonder stroom. Onder andere de hoofdstad Caracas, maar ook heel wat andere regio’s zijn sinds maandagnamiddag getroffen door een nieuwe elektriciteitspanne. Een eerdere black-out dompelde eind maart nog heel Venezuela in het donker en legde het openbare leven gedurende een week helemaal lam. Bron: Belga   Het bericht Crisis Venezuela – Venezuela opnieuw gedeeltelijk getroffen door stroompanne verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Zeker één dode bij nieuwe sneeuwstorm aan Amerikaanse oostkust (08/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse oostkust wordt opnieuw getroffen door een sneeuwstorm. In de staat New York is een 88-jarige vrouw overleden nadat ze door een omvallende boom was getroffen, berichtte zender CBS. In New Jersey is een leraar getroffen door de bliksem, maar hij overleefde.
  [naar artikel]
 45. Centraal-Italië opnieuw getroffen door aardbeving (29/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het centrum van Italië is opnieuw getroffen door een aardbeving, deze keer met een magnitude van 4,4 op de schaal van Richter. Dat meldt het
  [naar artikel]
 46. Veertigtal politieagenten onthoofd in Congo na hinderlaag (25/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Congolese provincie Centraal-Kasaï zijn gisteren een veertigtal politieagenten onthoofd door vermoedelijke rebellen van de militie Kamwina
  [naar artikel]
 47. Centraal-Italië opnieuw getroffen door een aardbeving (29/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het centrum van Italië is opnieuw getroffen door een aardbeving, deze keer met een magnitude van 4,4 op de schaal van Richter. Dat meldt het Italiaanse Instituut voor Geofysica en Vulkanologie (INGV). Er is voorlopig nog geen melding van slachtoffers of materiële schade.
  [naar artikel]
 48. Lombok opnieuw getroffen door aardbeving (19/08/2018 - De Tijd)
  07:58 Het Indonesische eiland Lombok is zondag opnieuw getroffen door een aardbeving. De beving had een magnitude van 6,3 op de schaal van Richter.
  [naar artikel]
 49. Pechvogel van Pompeii dan toch niet door rotsblok onthoofd (30/06/2018 - VRT NWS)
  Het opvallende skelet dat recent op de archeologische site van Pompeii in Italië is ontdekt, blijkt dan toch niet door een rotsblok onthoofd. Dat leek alleen maar zo door een verzakking die een tunnel uit de 19e eeuw heeft veroorzaakt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.