Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 October 2020
20:41 uur

Gilead en Tesla halen Nasdaq onderuit

Express

16/10/2020 - 22:12

De Amerikaanse beurzen eindigden de week dicht bij huis. De Nasdaq gaat als enige licht in het rood met 0,4... The post Gilead en Tesla halen Nasdaq onderuit appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Tesla incasseert grootste klap sinds 2015 (28/09/2018 - De Tijd)
  16:17 De Amerikaanse beurzen maakten zich niet al te veel zorgen over het Italiaanse begrotingstekort. Op Nasdaq gaat Tesla wel onderuit.
  [naar artikel]
 2. Amerikaanse beurzen op groen, met Gilead en Boeing op kop (29/06/2020 - Express)
  Wall Street begint de week goed, de Dow Jones gaat positief van start en de Nasdaq opent met een stilstand.... The post Amerikaanse beurzen op groen, met Gilead en Boeing op kop appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Tesla schiet boven de 1.000 dollar (10/06/2020 - De Tijd)
  17:24 Wall Street staat in de min, behalve de techindex Nasdaq. Tesla geeft flink gas na een koersdoelverhoging.
  [naar artikel]
 4. Big Tech duwt Nasdaq stevig in het rood (03/09/2020 - Express)
  De Amerikaanse beurzen nemen even een rustdag na de rally van de voorbije dagen. De Nasdaq gaat 2 procent onderuit,... The post Big Tech duwt Nasdaq stevig in het rood appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Aandeel Tesla schiet omhoog na schikking met beurswaakhond (01/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Beleggers reageren positief op het nieuws dat Elon Musk kan aanblijven als topman bij Tesla. Net na het openen van de technologie-index Nasdaq...
  [naar artikel]
 6. Miljardendeal in farmaland: Gilead koopt Immunomedics (14/09/2020 - Express)
  Het Amerikaanse farmaconcern Gilead legt 21 miljard dollar op tafel voor landgenoot Immunomedics. Gilead wil zich met de overname van... The post Miljardendeal in farmaland: Gilead koopt Immunomedics appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Tesla blijft een beursgenoteerd bedrijf (25/08/2018 - Knack)
  Tesla blijft een beursgenoteerd bedrijf. Dat heeft topman Elon Musk bekendgemaakt. De raad van bestuur van Tesla en Musk zijn het eens geworden om de beursnotering van de elektrische autobouwer aan de Nasdaq te behouden.
  [naar artikel]
 8. Tesla flink onderuit op Wall Street na presentatie pick-uptruck (22/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tesla ging flink onderuit op de beurs in New York. De bouwer van elektrische auto's presenteerde een opvallende pick-uptruck, waar de meningen...
  [naar artikel]
 9. Tesla blijft een beursgenoteerd bedrijf (27/08/2018 - Metro)
  Tesla blijft een beursgenoteerd bedrijf. Dat heeft topman Elon Musk bekendgemaakt. De raad van bestuur van Tesla en Musk zijn het eens geworden om de beursnotering van de elektrische autobouwer aan de Nasdaq te behouden. Musk zegt dat hij tot zijn besluit is gekomen na gesproken te hebben met de aandeelhouders. In een verklaring op de site van Tesla schrijft Musk dat hij donderdag de raad heeft meegedeeld dat hij denkt “dat het voor Tesla beter is om openbaar te blijven”. “De raad gaf aan daarmee in te stemmen.” Musk had eerder op Twitter aangekondigd Tesla van de beurs te willen halen. De tweets zorgden voor veel verwarring. De topman beweerde dat de financiering al rond was. Daarop begon de Amerikaanse beurswaakhond SEC een formeel onderzoek. Musk zou door zijn beweringen zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan fraude en koersmanipulatie. Bron: Belga   Het bericht Tesla blijft een beursgenoteerd bedrijf verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Tesla blijft een beursgenoteerd bedrijf (25/08/2018 - Metro)
  Tesla blijft een beursgenoteerd bedrijf. Dat heeft topman Elon Musk bekendgemaakt. De raad van bestuur van Tesla en Musk zijn het eens geworden om de beursnotering van de elektrische autobouwer aan de Nasdaq te behouden. Musk zegt dat hij tot zijn besluit is gekomen na gesproken te hebben met de aandeelhouders. In een verklaring op de site van Tesla schrijft Musk dat hij donderdag de raad heeft meegedeeld dat hij denkt “dat het voor Tesla beter is om openbaar te blijven”. “De raad gaf aan daarmee in te stemmen.” Musk had eerder op Twitter aangekondigd Tesla van de beurs te willen halen. De tweets zorgden voor veel verwarring. De topman beweerde dat de financiering al rond was. Daarop begon de Amerikaanse beurswaakhond SEC een formeel onderzoek. Musk zou door zijn beweringen zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan fraude en koersmanipulatie. bron: Belga   Het bericht Tesla blijft een beursgenoteerd bedrijf verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Waarom Musk Tesla van de beurs wil halen: "Tesla is een circus geworden" (08/08/2018 - De Morgen)
  Elon Musk denkt eraan om zijn bedrijf Tesla van de beurs te halen, zo maakt hij op Twitter bekend. Maar om "private" te gaan moet Musk een pak geld ophoesten, terwijl Tesla vooralsnog geen winst maakt. 
  [naar artikel]
 12. EU onderhandelt over remdesivir met Gilead (02/07/2020 - Express)
  De Europese Commissie is in gesprek met farmareus Gilead. Het bedrijf heeft een werkend coronamedicijn, remdesivir, waarvan de VS de... The post EU onderhandelt over remdesivir met Gilead appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Wall Street: Facebook en Tesla wegen op Nasdaq (18/03/2019 - De Tijd)
  17:36 De Amerikaanse beurzen blijven maandag dicht bij huis. De oliewaarden gaan hoger, maar Facebook en Tesla staan onder druk. Boeing weegt andermaal op de Dow Jones.
  [naar artikel]
 14. "Tesla blijft een beursgenoteerd bedrijf": Musk nu vastbesloten na verwarrende tweet (25/08/2018 - De Morgen)
  Tesla blijft een beursgenoteerd bedrijf. Dat heeft topman Elon Musk bekendgemaakt. De raad van bestuur van Tesla en Musk zijn het eens geworden om de beursnotering van de elektrische autobouwer aan de Nasdaq te behouden.
  [naar artikel]
 15. Hoe Elon Musk Tesla onderuit praatte (17/08/2018 - De Tijd)
  20:51 Elon Musk, topman van de Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla, geeft in een interview met The New York Times toe er doorheen te zitten. Zijn straffe uitspraken deden Tesla kelderen op de...
  [naar artikel]
 16. Musk keert zijn kar: "Tesla blijft een beursgenoteerd bedrijf" (25/08/2018 - VRT NWS)
  Tesla blijft een beursgenoteerd bedrijf. Dat heeft topman Elon Musk bekendgemaakt. De raad van bestuur van Tesla en Musk zijn het eens geworden om de beursnotering van de elektrische autobouwer aan de Nasdaq te behouden.
  [naar artikel]
 17. Wall Street kan verder kibbelen over Tesla (27/08/2018 - De Tijd)
  18:51 De aandelen van Tesla gaan onderuit nadat CEO Musk zijn plan om van de beurs te gaan, schrapte. Tesla-believers en -sceptici mogen blijven armworstelen op Wall Street.
  [naar artikel]
 18. Tesla tankt 2,35 miljard dollar bij (03/05/2019 - De Tijd)
  17:42 Tesla haalt geld op met de uitgifte van aandelen en obligaties. Spellenmaker Activision gaat onderuit door een zwakke prognose.
  [naar artikel]
 19. Nasdaq wil Chinese koffieketen van beurs halen (19/05/2020 - De Tijd)
  18:32 Het boekhoudschandaal bij Luckin Coffee krijgt een bitter vervolg. Nasdaq is van plan de notering van de Chinese koffieketen te schrappen.
  [naar artikel]
 20. Wall Street enthousiast over coronabehandeling Gilead (10/07/2020 - Express)
  De Amerikaanse aandelenbeurzen sluiten de week met winst af. Investeerders vinden soelaas in een aankondiging van farmabedrijf Gilead Sciences.  Coronapatiënten... The post Wall Street enthousiast over coronabehandeling Gilead appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 21. FDA keurt Gilead's remdesivir goed (22/10/2020 - De Tijd)
  22:54 Het medicijn van Gilead is nu het eerste coronamedicijn dat wordt goedgekeurd.
  [naar artikel]
 22. Gilead meldt ‘veelbelovende resultaten’ in onderzoek naar coronamedicijn (29/04/2020 - De Morgen)
  Een experimenteel coronamedicijn van Gilead Sciences “helpt coronapatiënten sneller herstellen dan normale zorg”. Daar wijzen de eerste resultaten van een Amerikaans onderzoeksinstituut althans op, stelt farmaceut Gilead in een bericht aan beleggers. Het onderzoeksinstituut wil zelf nog niet communiceren over de studie.
  [naar artikel]
 23. 'Saoedi's willen Musk helpen om Tesla van beurs te halen' (12/08/2018 - De Tijd)
  16:40 Het Saoedische staatsfonds onderhandelt met Tesla over een grote investering als onderdeel van het plan van CEO Elon Musk om het autobedrijf van de beurs te halen.
  [naar artikel]
 24. Groen licht voor coronamedicijn van Gilead (02/05/2020 - Express)
  Remdesivir, een medicijn van de Amerikaanse farmagigant Gilead dat ook blijkt te werken tegen Covid-19, is goedgekeurd voor ‘noodgebruik’ door... The post Groen licht voor coronamedicijn van Gilead appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. Goed nieuws over virusremmer Gilead stuwt Wall Street (29/04/2020 - De Tijd)
  17:48 De Amerikaanse beurzen zijn positief gestemd na positieve testresultaten van Gilead.
  [naar artikel]
 26. Musk overweegt Tesla van beurs te halen, aandeel stijgt fors (08/08/2018 - VRT NWS)
  Het aandeel van Tesla is fors hoger geëindigd op de beurs nadat topman Elon Musk gisteren in een tweet had aangekondigd dat hij overweegt om het bedrijf van de beurs te halen. Na die tweet werd de handel in Tesla-aandelen eerst wel enige tijd stilgelegd. 
  [naar artikel]
 27. Dolle beursrit Tesla doet beleggers naar adem happen (06/02/2020 - Express)
  Het beursfeestje rond autobouwer Tesla eindigde woensdag bruusk, met een dagverlies van 17 procent. Het aandeel-Tesla schoot begin deze week nog als een komeet de hoogte in op de Nasdaq-beurs, zonder grote aanleiding. De koers was sinds het jaarbegin al verdubbeld. Maar woensdag volgde de ontnuchtering. Het aandeel donderde 17 procent lager. Beleggers reageerden erg […] The post Dolle beursrit Tesla doet beleggers naar adem happen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Gilead's coronabehandeling kost 2.340 dollar (29/06/2020 - De Tijd)
  16:43 Wall Street gaat hoger ondanks oplopende besmettingen. Gilead maakt de prijs van zijn coronamedicijn bekend.
  [naar artikel]
 29. AstraZeneca lonkt gretig naar farmareus Gilead (07/06/2020 - Express)
  Het Britse farmabedrijf AstraZeneca heeft zijn Amerikaanse concurrent Gilead benaderd over een mogelijke fusie. Dat meldt het financieel persbureau Bloomberg... The post AstraZeneca lonkt gretig naar farmareus Gilead appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. Galapagos onderuit na uitspraak CEO (26/09/2016 - De Tijd)
  18:24 'Gilead kan ons nu niet kopen', zegt Onno van de Stolpe, CEO van het biotechbedrijf Galapagos.
  [naar artikel]
 31. Elon Musk rekent op Saoedi-Arabië voor beursvertrek Tesla (13/08/2018 - De Morgen)
  Elon Musk, de baas van autofabrikant Tesla, stelt vandaag in een verklaring dat hij blijft bij zijn Twitterbericht van vorige week waarin hij zegt te overwegen Tesla van de beurs te halen. Het staatsinvesteringsbureau van Saoedi-Arabië is geïnteresseerd in een deal met Tesla. 
  [naar artikel]
 32. Shortsellers spannen proces aan tegen Tesla-baas Musk (11/08/2018 - De Tijd)
  18:56 Tesla-topman Elon Musk heeft beleggers tegen de haren ingestreken met zijn twitterbericht dat hij Tesla van de beurs wil halen. Enkelen van hen hebben klacht ingediend wegens misleiding van de markt.
  [naar artikel]
 33. Wall Street: coronamedicijn helpt Gilead hoger (11/03/2020 - De Tijd)
  16:06 De Amerikaanse beurzen krijgen woensdag klappen door corona-angst. De VS gebruiken een medicijn van Gilead tegen het virus.
  [naar artikel]
 34. Musk: 'Saoedi's steunen beursexit Tesla' (13/08/2018 - De Tijd)
  16:19 De topman van elektrischewagenfabrikant Tesla bevestigt in een blogpost dat hij praat met het Saoedische staatsfonds om zijn bedrijf van de beurs te halen.
  [naar artikel]
 35. CEO Galapagos: 'Gilead heeft overname één keer ter sprake gebracht' (30/09/2016 - De Tijd)
  20:09 Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos, geeft in een gesprek met het Financieele Dagblad inzage in het mysterie rond Gilead.
  [naar artikel]
 36. Gilead wint met Trump's medicijn (09/10/2020 - De Tijd)
  17:31 Wall Street gaat hoger. GE krijgt een koopadvies. Gilead stijgt na mooie testresulaten voor zijn medicijn remdesivir.
  [naar artikel]
 37. Gilead maakt het mooie weer op aarzelende Amerikaanse beurzen (10/07/2020 - Express)
  Door de spectaculaire toenames van het aantal coronabesmettingen maken de Amerikaanse beurzen vrijdag een voorzichtige start. Farmabedrijf Gilead zorgt met... The post Gilead maakt het mooie weer op aarzelende Amerikaanse beurzen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. Topman Gilead: ‘Er is vrijheid nodig om maximaal te presteren' (15/07/2019 - De Tijd)
  20:35 Het Amerikaanse farmabedrijf Gilead heeft Galapagos bewust niet willen kopen. ‘Omdat ik bang was waarde te verliezen in plaats van toe te voegen’, zegt CEO Daniel O’Day.
  [naar artikel]
 39. Techsector onderuit omdat Apple minder iPhones bestelt (19/11/2018 - De Tijd)
  16:57 Op Wall Street gaat de techbeurs Nasdaq onderuit. Volgens de Wall Street Journal heeft Apple het aantal bestellingen voor de nieuwe iPhones fors ingekrompen door een tegenvallende vraag.
  [naar artikel]
 40. Gilead: ‘Genoeg remdesivir tegen eind oktober’ (09/10/2020 - Express)
  Farmagigant Gilead Sciences belooft voldoende doses van zijn coronaremmer remdesivir voor de hele wereld tegen eind oktober. Dat zegt CEO... The post Gilead: ‘Genoeg remdesivir tegen eind oktober’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 41. Aprilgrap keert als boemerang terug in gezicht van Elon Musk, aandeel Tesla onderuit (03/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Met een post op Twitter joeg Elon Musk vele aandeelhouders grote angst aan. Hij verkondigde het failliet van automerk Tesla. Weliswaar was de tweet...
  [naar artikel]
 42. Tesla schiet weer als raket omhoog op de beurs: Elon Musk bij vijf rijkste mensen ter wereld (13/07/2020 - Express)
  Er komt maar geen einde aan de spectaculaire klim van autobouwer Tesla op de techbeurs Nasdaq. Grootaandeelhouder en CEO Elon... The post Tesla schiet weer als raket omhoog op de beurs: Elon Musk bij vijf rijkste mensen ter wereld appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 43. Tesla blijft een beursgenoteerd bedrijf (27/08/2018 - Metro)
  Tesla blijft een beursgenoteerd bedrijf. Dat heeft topman Elon Musk bekendgemaakt. De raad van bestuur van Tesla en Musk zijn het eens geworden om de beursnotering van de elektrische autobouwer aan de Nasdaq te behouden. Musk zegt dat hij tot zijn besluit is gekomen na gesproken te hebben met de aandeelhouders. In een verklaring op de site van Tesla schrijft Musk dat hij donderdag de raad heeft meegedeeld dat hij denkt “dat het voor Tesla beter is om openbaar te blijven”. “De raad gaf aan daarmee in te stemmen.” Musk had eerder – op 7 augustus – op Twitter verrassend aangekondigd Tesla van de beurs te willen halen. De tweets zorgden voor veel verwarring. De topman beweerde dat de financiering al rond was. Daarop begon de Amerikaanse beurswaakhond SEC een formeel onderzoek. Musk zou door zijn beweringen zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan fraude en koersmanipulatie. Sinds de aankondiging zakte het aandeel meer dan 20 procent. Na feedback van zijn aandeelhouders, zo schrijft Musk in een blogbericht, “is het duidelijk dat de meerderheid van de bestaande aandeelhouders meent dat het beter is om een beursgenoteerd bedrijf te blijven”. En: “Ook al gaf de meerderheid van de aandeelhouders die ik sprak aan dat ze bij Tesla zouden blijven indien we de beurs zouden verlaten, was toch het algemene aanvoelen – in één woord – ‘alstublieft, doe dit niet'”, zo schrijft Musk. Bron: Belga   Het bericht Tesla blijft een beursgenoteerd bedrijf verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Tesla blijft een beursgenoteerd bedrijf (25/08/2018 - Metro)
  Tesla blijft een beursgenoteerd bedrijf. Dat heeft topman Elon Musk bekendgemaakt. De raad van bestuur van Tesla en Musk zijn het eens geworden om de beursnotering van de elektrische autobouwer aan de Nasdaq te behouden. Musk zegt dat hij tot zijn besluit is gekomen na gesproken te hebben met de aandeelhouders. In een verklaring op de site van Tesla schrijft Musk dat hij donderdag de raad heeft meegedeeld dat hij denkt “dat het voor Tesla beter is om openbaar te blijven”. “De raad gaf aan daarmee in te stemmen.” Musk had eerder – op 7 augustus – op Twitter verrassend aangekondigd Tesla van de beurs te willen halen. De tweets zorgden voor veel verwarring. De topman beweerde dat de financiering al rond was. Daarop begon de Amerikaanse beurswaakhond SEC een formeel onderzoek. Musk zou door zijn beweringen zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan fraude en koersmanipulatie. Sinds de aankondiging zakte het aandeel meer dan 20 procent. Na feedback van zijn aandeelhouders, zo schrijft Musk in een blogbericht, “is het duidelijk dat de meerderheid van de bestaande aandeelhouders meent dat het beter is om een beursgenoteerd bedrijf te blijven”. En: “Ook al gaf de meerderheid van de aandeelhouders die ik sprak aan dat ze bij Tesla zouden blijven indien we de beurs zouden verlaten, was toch het algemene aanvoelen – in één woord – ‘alstublieft, doe dit niet'”, zo schrijft Musk. bron: Belga   Het bericht Tesla blijft een beursgenoteerd bedrijf verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Gilead belooft Europa grotere voorraden remdesivir te leveren (09/07/2020 - Express)
  Het Amerikaanse biofarmabedrijf Gilead Sciences zal vanaf de herfst voor de Europese markt grotere voorraden zijn geneesmiddel remdesivir ter beschikking... The post Gilead belooft Europa grotere voorraden remdesivir te leveren appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. Nasdaq stijgt al zevende dag op rij (22/06/2020 - Express)
  De Amerikaanse beurzen gaan maandag hoger, gestuwd door de techbeurs Nasdaq. Investeerders blijven inzetten op bedrijven die baat hebben bij... The post Nasdaq stijgt al zevende dag op rij appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. Biotechpionier onderuit op Nasdaq (21/03/2019 - De Tijd)
  15:16 De implosie van de biotechreus Biogen kan goed nieuws zijn voor de kleinere aandelen in de sector.
  [naar artikel]
 48. Gilead werkt na positieve studie aan nieuwe versies van het enige gekende coronamedicijn (02/06/2020 - Express)
  Gilead Sciences kwam maandag naar buiten met onderzoeksresultaten die aantonen dat zijn medicijn remdesivir ‘significante verbetering teweegbrengt bij Covid-19-patiënten met... The post Gilead werkt na positieve studie aan nieuwe versies van het enige gekende coronamedicijn appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. Zes dingen die je moet beseffen als je voor een Tesla gaat: "Tesla-rijders zijn vaak proefkonijn" (11/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tesla is niet uit het nieuws te branden. Tesla is hot. Ik ging dus maar eens kijken bij iemand die een Tesla Model S bezit en er al meer dan 50.000...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.