Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 October 2020
01:05 uur

Eén nauw contact, cafés en restaurants dicht en avondklok

De Tijd

16/10/2020 - 23:13

23:06 Met drastische maatregelen zoals het sluiten van de cafés en de restaurants en de invoering van een avondklok wil de overheid de opmars van het coronavirus stuiten. ‘We moeten nu even een stap achteru...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. LIVE Cafés en restaurants maand dicht, avondklok in heel het land (16/10/2020 - Express)
    Het Overlegcomité over de nieuwe coronamaatregelen is nog bezig, maar er lekten al enkele dingen. Zo zullen de cafés een... The post LIVE Cafés en restaurants maand dicht, avondklok in heel het land appeared first on Business AM.
    [naar artikel]
  2. Welke vragen heb jij over de strengere coronamaatregelen? (16/10/2020 - VRT NWS)
    Het Overlegcomité heeft zojuist strengere coronamaatregelen aangekondigd, amper een week nadat de vorige verstrenging is ingegaan. Vanaf maandag 19 oktober moeten de cafés en restaurants voor een maand dicht, mogen we nog 1 nauw contact hebben, wordt telewerk opnieuw verplicht waar mogelijk en geldt er een avondklok van middernacht tot 5 uur.
    [naar artikel]
  3. Horeca-expert Filip Vanheusden pleit voor avondklok vanaf middernacht voor cafés en restaurants (15/10/2020 - Het Belang van Limburg)
    De cijfers blijven maar stijgen, de regering neemt naar verwachting morgen nieuwe maatregelen. Het is uitkijken wat dat betekent voor cafés en restaurants, zeker nu die in Nederland gesloten zijn en nu in Frankrijk de avondklok is ingesteld in grote steden.  Horeca-expert Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen pleit voor de invoering van een avondklok in de stijd tegen het coronavirus. Dat zei hij vanmiddag in ons TVL Nieuws. Café's en restaurants moeten volgens hem om middernacht dicht, onmiddellijk gevolgd dus door een avondklok. Op deze manier kan de politie de illegale feestjes beter handhaven. "Een sluiting van de horeca is niet zinvol," meent Vanheusden. "Dat zal alleen maar voor nog grotere drama's zorgen."
    [naar artikel]
  4. Eerste avondklok sinds de Tweede Wereldoorlog gaat in: "We moeten erdoor, we hebben geen keuze" (30/07/2020 - VRT NWS)
    De komende maand is er tussen 23.30 uur 's avonds en 6 uur 's morgens een avondklok in de provincie Antwerpen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wij trokken op de laatste avond naar de cafés en restaurants op de Dageraadplaats in de stad Antwerpen. "De avondklok is jammer, maar wel begrijpelijk."
    [naar artikel]
  5. Burgemeester Maasmechelen wil geen Nederlanders in zijn cafés of restaurants: "Waar wij eerder verantwoordelijkheid namen, is het nu aan hen" (14/10/2020 - VRT NWS)
    Gisteren kondigde de Nederlandse premier Rutte strengere maatregelen aan in Nederland. Cafés en restaurants moeten dicht, evenementen zijn verboden en sociaal contact wordt beperkt. De burgemeester van Maasmechelen Raf Terwingen (CD&V) hoopt dat Nederland zélf vermijdt dat Nederlanders naar de Belgische horeca komen."Als wil dat je eigen regels slagen, dan moet je dat doen", zegt hij.
    [naar artikel]
  6. Avondklok van 23.30 tot 6 uur en telewerk wordt verplicht, welke maatregelen zijn afgekondigd in Antwerpen? (28/07/2020 - VRT NWS)
    De Antwerpse Provinciale Crisiscel heeft een aantal bijkomende coronamaatregelen genomen, bovenop de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad. Zo zal in de hele provincie een avondklok worden ingesteld tussen 23.30 en 6 uur. Cafés en restaurants moeten om 23 uur sluiten.
    [naar artikel]
  7. Sluiten van horeca, slechts één nauw contact en avondklok op tafel Overlegcomité (15/10/2020 - De Tijd)
    20:54 Om de opmars van het coronavirus te stuiten denkt de politiek aan het sluiten van de horeca en het invoeren van een avondklok. Vanuit Vlaanderen wordt evenwel aan de noodrem getrokken. De regering-Jam...
    [naar artikel]
  8. Bredase horeca wil avondklok naar Antwerps voorbeeld (08/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
    Nu de cafés en restaurants in Nederland verplicht om 22u moeten sluiten, vragen horeca-uitbaters in Breda zelf om een avondklok in hun stad, naar Antwerps voorbeeld.
    [naar artikel]
  9. OVERZICHT. Horeca vanaf maandag vier weken dicht, nog één nauw contact en avondklok (16/10/2020 - Het Belang van Limburg)
    Het Overlegcomité kwam vandaag bijeen om zowel de coronabarometer te finaliseren als nieuwe maatregelen gekoppeld aan dat systeem. Dusver zijn al heel wat van de komende maatregelen bekend geraakt. Een overzicht.
    [naar artikel]
  10. Is horeca een belangrijke bron van besmettingen? Op dit rapport is sluiting cafés en restaurants gebaseerd (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand dicht. Het is een maatregel die hard is aangekomen in de hele sector en bij de toeleveranciers. Het Overlegcomité baseerde zich voor die beslissing op een rapport dat wetenschappelijke studies citeert die in de richting van de horeca wijzen. Dat meldt La Libre.
    [naar artikel]
  11. De Wever vindt sluiting van restaurants “moeilijk te vatten en moeilijk te begrijpen” (18/10/2020 - Metro)
    N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever heeft zich uitgelaten over de nieuwe maatregelen voor de horeca. Hij vindt de beslissing om de restaurants te sluiten “moeilijk te vatten en moeilijk te begrijpen”. Dat zei hij zondagvoormiddag bij de start van de Ronde van Vlaanderen aan de Antwerpse regionale zender atv. De Wever zei dat hij de sluiting van de cafés en feestzalen begrijpt, maar hij stelt zich toch vragen bij de beslissing dat ook de restaurants dicht moeten. Nochtans zit partijgenoot Jan Jambon als Vlaams minister-president mee in het Overlegcomité, waar de knoop vrijdag werd doorgehakt. Compromissen “Er moeten compromissen gesloten worden in het Overlegcomité, maar dat begrijp ik niet”, aldus De Wever. “Ik heb de indruk dat alle restaurants hier in Antwerpen het goed deden. Die mensen hebben geïnvesteerd, worden nu in twee dagen drooggelegd, ze hebben nog voorraden”, zei de N-VA-voorzitter. Uppercut Vrijdag had ook Vlaams N-VA-minister Zuhal Demir kritiek op de beslissing van het overlegcomité. “Een nieuwe uppercut voor onze Vlaamse toeristische sector en horeca. Ik krijg dit niet uitgelegd”, schreef ze op Twitter. Een nieuwe uppercut voor onze Vlaamse toeristische sector en horeca. Ik krijg dit niet uitgelegd. — Zuhal Demir (@Zu_Demir) October 16, 2020 Lees ook : Horeca dicht, avondklok en slechts 1 nauw contact: DIT zijn alle verstrengde maatregelen Het bericht De Wever vindt sluiting van restaurants “moeilijk te vatten en moeilijk te begrijpen” verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  12. Nederland gaat in "gedeeltelijke lockdown": cafés en restaurants moeten dicht, geen verkoop van alcohol na 20 uur (13/10/2020 - VRT NWS)
    Nederland gaat morgenavond in "gedeeltelijke lockdown". Dat heeft premier Mark Rutte op een persconferentie met die woorden bekendgemaakt. Cafés en restaurants gaan dicht, na 20 uur is verkoop van alcohol verboden en eens de regering het juridisch heeft geregeld moet iedereen vanaf 13 jaar een mondmasker in binnenruimtes dragen, ook in het onderwijs.
    [naar artikel]
  13. Lessen geschorst. Cafés gesloten: zo wil de regering ‘een Italiaanse lockdown vermijden’ (12/03/2020 - De Morgen)
    Scholen, cafés en restaurants gaan tot en met 3 april dicht. Hier krijgt u een overzicht van alle maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad nam om het coronavirus in te dijken.
    [naar artikel]
  14. Vanaf middernacht gaan cafés en restaurants dicht, lessen worden opgeschort maar scholen moeten opvang voorzien (13/03/2020 - VRT NWS)
    Na afloop van de Nationale Veiligheidsraad heeft de regering gisteravond een reeks drastische maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Vanaf middernacht gaan cafés en restaurants dicht en worden lessen in scholen opgeschort. Om 7 uur is er een "Extra Journaal" die u hier kan volgen en op Eén. Volg alle updates hier.
    [naar artikel]
  15. Nederland sluit cafés en restaurants (14/10/2020 - Het Belang van Limburg)
    Nederland gaat in minilockdown. Vanaf vanavond moeten cafés, restaurant en coffeeshops dicht en mogen Nederlanders nog maar maximaal drie mensen thuis ontvangen.
    [naar artikel]
  16. Gentse restaurants moeten tijdens de week dicht om 23 uur (13/10/2020 - De Standaard)
    Na Leuven heeft ook Gent beslist dat restaurants tijdens weekdagen om 23 uur moeten sluiten. Alleen op vrijdag en zaterdagavond mogen de restaurants tot 1 uur open blijven. Eerder moesten de cafés al om 23 uur toe. Gent wil zo vermijden dat klanten op restaurant gaan drinken.
    [naar artikel]
  17. Rookruimtes in cafés en restaurants in Nederland definitief verboden (27/09/2019 - VRT NWS)
    In Nederland moeten alle rookruimtes in horecazaken dicht. Dat heeft het hooggerechtshof beslist. Roken in cafés en restaurants was al meer dan tien jaar verboden in Nederland, maar het mocht toch nog in rookruimtes. De Hoge Raad oordeelt nu dat niet-rokers sociale druk kunnen voelen om zich bij de rokers in een rookruimte aan te sluiten.
    [naar artikel]
  18. Ook in Nederland gaan scholen, kinderopvangcentra, cafés, restaurants en sportclubs dicht (15/03/2020 - VRT NWS)
    De Nederlandse regering heeft beslist om alle scholen vanaf morgen te sluiten, een nieuwe maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat hebben minister van Medische Zorg Bruno Bruins en zijn collega van Onderwijs Arie Slob zonet meegedeeld. Cafés, restaurants, kinderopvangcentra en sportclubs sluiten met onmiddellijke ingang.
    [naar artikel]
  19. Horeca dicht, avondklok en slechts 1 nauw contact: DIT zijn alle verstrengde maatregelen (16/10/2020 - Metro)
    Het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land heeft vanmiddag samengezeten over de verdere aanpak van de coronapandemie. Er werden zoals verwacht een aantal verstrengde maatregelen aangekondigd. De coronacijfers in ons land doen het met gemiddeld 6.000 nieuwe besmettingen per dag verschrikkelijk slecht en dus moet er actie ondernomen worden. Vanmiddag hebben de verschillende regeringen van ons land de koppen bij elkaar gestoken. Premier Alexander De Croo bedankt iedereen om de vorige maatregelen op te volgen, maar benadrukt dat er nog strengere maatregelen nodig zijn om het stijgend aantal besmettingen tegen te gaan. “We hebben gezien dat veel mensen zich aan de regels gehouden hebben. Dat vraagt zeer veel inspanning. Ik zou iedereen willen bedanken voor die inspanningen, want allemaal samen gaan we door deze moeilijke periode. Maar we hebben ook gezien dat de verspreiding van het virus blijft versnellen, zelfs verdubbelen, ondanks de verstrengde maatregelen van de vorige week.” “Ons land zit in de allerhoogste alarmfase: niveau vier. De cijfers liggen bijna twee keer zo hoog als in maart en april, en ik denk dat die cijfers de komende dagen gaan blijven stijgen. Vandaag hebben we 1 opdracht: de cijfers naar beneden krijgen. Daarom is het nodig om bijkomende maatregelen te nemen. Dit virus raakt ons allemaal, maar vooral de zwaksten. En daarom moeten we deze maatregelen nemen. Velen zullen ze als onrechtvaardig aanvoelen. De komende weken gaan zeer moeilijk worden, maar als we erger willen voorkomen, moeten we nu actie nemen. We moeten nu eventjes achteruit om daarna allemaal samen een stap vooruit te zetten”, klinkt het. Horeca dicht voor een maand Alle cafés en restaurants moeten een maand lang de deuren sluiten. Tot nu toe mochten cafés openblijven tot 23 uur en restaurants tot 1 uur. In cafés mocht je nog met maximaal 4 mensen aan tafel zitten, in restaurants met 10. Na 14 dagen wordt de situatie geëvalueerd. Er komt tevens een omvangrijk steunpakket om de horeca te steunen. “Het overbruggingsrecht voor zelfstandigen wordt verdubbeld. We verlengen ook de bestaande steunmaatregelen zoals uitstel van betalingen en ook een tijdelijke kwijtschelding van de rsz-bijdrage”, legt De Croo uit. Koffietafels mogen doorgaan, maar met maximaal 40 mensen. Afhalen van maaltijden bij restaurants blijft mogelijk, maar tot 22 uur. Nachtwinkels moeten dicht om 22 uur. Er komt tevens een verbod op het verkopen van alcohol na 20 uur. Ook dit wordt geëvalueerd na twee weken. Markten mogen openblijven, kleine kermissen ook, maar kerstmarkten en winterdorpen mogen niet doorgaan. Nauwe contacten beperkt tot één persoon buiten gezin Tot nu toe mocht je met drie personen naast je gezin een nauw contact hebben. Vanaf maandag mag dat nog met slechts 1 iemand. Bezoek thuis ontvangen is nog toegelaten, maar maximaal 4 dezelfde personen per twee weken met respect voor de afstandsregels. Na die twee weken mag je 4 andere mensen uitnodigen. Avondklok Er wordt, net zoals twee maanden geleden in Antwerpen, een avondklok ingevoerd over het hele land. Die gaat in vanaf middernacht tot vijf uur ’s ochtends. Enkel noodzakelijke verplaatsingen, zoals naar de dokter gaan of werken, worden nog toegelaten. “We doen dat om te vermijden dat mensen feestjes houden”, verduidelijkt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Telewerk de regel Thuiswerk wordt niet verplicht, maar wel de regel. Zolang het de werking van het bedrijf niet in gedrang brengt, moet er dus thuisgewerkt worden. Waar dat niet kan, moet alles in het werk gesteld worden zodat het werk in de meest veilige omstandigheden kan gebeuren. Event- en sportsector Deze week wordt er samengezeten om de protocollen te herbekijken. Voor events waar geen protocollen gelden, wordt de aanwezigheid beperkt tot maximaal 40 mensen. Die regel gaat onmiddellijk in. Lees ook: Zoveel mensen respecteren basisregels tegen coronavirus NIET Het bericht Horeca dicht, avondklok en slechts 1 nauw contact: DIT zijn alle verstrengde maatregelen verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  20. Spartelen om te overleven (11/04/2019 - De Morgen)
    Restaurants die culinair aan de top staan, zoals Hof van Cleve en De Karmeliet, scoren ook financieel het beste. Dat blijkt uit een doorlichting van dertig jaarrekeningen van restaurants en cafés die 'De Morgen' liet uitvoeren. Maar over het algemeen ogen de balansen niet zo florissant. Professor Houben van de Universiteit Hasselt voorspelt de komende jaren dan ook het einde van vele cafés en restaurants.
    [naar artikel]
  21. Brusselse cafés maand dicht: "Ik nodig iedereen uit in mijn stamcafé in Vilvoorde"  (08/10/2020 - VRT NWS)
    Gisterenavond om 23 uur zijn in Brussel de cafés dichtgegaan voor een maand. De maatregel dient om de hoge coronacijfers naar beneden te halen en geldt voor cafés, bars, sportkantines en feestzalen. Restaurants mogen openblijven tot 1 uur. De reacties van cafégangers waren uiteenlopend.
    [naar artikel]
  22. In Beveren moeten ook de restaurants om 23 uur sluiten in plaats van om 1 uur (13/10/2020 - VRT NWS)
    In Beveren moeten nu ook de restaurants om 11 uur 's avonds dicht, net zoals de cafés. Dat heeft de gemeente beslist. Normaal mogen restaurants tot 1 uur 's nachts open blijven, maar dat zorgt voor te veel verwarring, vindt Beveren. En de gemeente wil ook geen risico's nemen nu het aantal coronabesmettingen stijgt.
    [naar artikel]
  23. Het glas is halfvol: cafés en restaurants klaar voor heropening (02/06/2020 - De Morgen)
    Naar alle waarschijnlijkheid zal de Veiligheidsraad woensdag beslissen dat cafés en restaurants in ons land op 8 juni mogen heropenen. Ook de toeristische sector zal die dag wellicht heropstarten.
    [naar artikel]
  24. Cafés en restaurants op slot: op welke steunmaatregelen kunnen de horeca-uitbaters rekenen? (19/10/2020 - Express)
    Om het toenemend aantal coronabesmettingen in te dijken, heeft de federale regering beslist de cafés en restaurants te sluiten. ‘We... The post Cafés en restaurants op slot: op welke steunmaatregelen kunnen de horeca-uitbaters rekenen? appeared first on Business AM.
    [naar artikel]
  25. Thuiswerk verplicht, één nauw contact of een avondklok: deze strengere maatregelen liggen op tafel (15/10/2020 - De Morgen)
    Er komen strengere maatregelen om het coronavirus in te dijken. Thuiswerk wordt zo veel mogelijk verplicht. De horeca kan bijkomende beperkingen verwachten, er wordt nagedacht over een avondklok, en mogelijk worden ook de nauwe contacten verder teruggeschroefd.
    [naar artikel]
  26. Zijn cafés ‘besmettelijker’ dan restaurants? (07/10/2020 - De Morgen)
    Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) zijn cafés een broeihaard van besmettingen. Om die reden krijgen ze meer beperkingen opgelegd dan restaurants. Blijkt dat ook uit de cijfers?
    [naar artikel]
  27. Cafés en restaurants blijven vanaf middernacht dicht, maar hoe wordt gecontroleerd of die regel nageleefd wordt? (13/03/2020 - Het Nieuwsblad)
    Vanaf middernacht moeten restaurants en cafés in ons land gesloten blijven, en zijn nog tal van ingrijpende maatregelen van kracht om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Die gaan afgedwongen worden door de ordediensten, klinkt het bij Binnenlandse Zaken, dat meteen een oproept doet voor verantwoordelijkheidszin. “We willen niet straffen maar helpen.”
    [naar artikel]
  28. LIVE. Horeca vanaf maandag een maand dicht, ook avondklok in hele land - Eén nauw contact per persoon - Van Gucht: “Het komt goed. Dat geloof ik écht” (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
    De coronacijfers blijven in België en andere Europese landen met duizelingwekkende kracht toenemen. Het overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land zat daarom vrijdag urenlang samen om te vergaderen over de verstrenging van de coronamaatregelen. Lees in dit liveblog alles over de nieuwe maatregelen en laatste ontwikkelingen over het coronavirus.
    [naar artikel]
  29. LIVE. Vanaf maandag: horeca dicht, avondklok in hele land en één nauw contact per persoon - Chinese farmareus belooft werkend vaccin in november (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
    De coronacijfers blijven in België en andere Europese landen met duizelingwekkende kracht toenemen. Het overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land zat daarom vrijdag urenlang samen om te vergaderen over de verstrenging van de coronamaatregelen. Lees in dit liveblog alles over de nieuwe maatregelen en laatste ontwikkelingen over het coronavirus.
    [naar artikel]
  30. China in nauw contact met VS over handelsdeal (26/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
    Peking staat in nauw contact met de Verenigde Staten over het ondertekenen van de recent overeengekomen handelsovereenkomst. Dat zegt een...
    [naar artikel]
  31. Bart De Wever: ‘Ik begrijp de beslissing over sluiting restaurants niet’ (18/10/2020 - De Morgen)
    Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever begrijpt niet waarom de restaurants de deuren moeten sluiten, zoals vrijdag op het overlegcomité werd beslist. Vanaf maandag moeten zowel de cafés als de restaurants verplicht een maand dicht in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus.
    [naar artikel]
  32. Bart De Wever: “Ik begrijp de beslissing over sluiting restaurants niet” (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever begrijpt niet waarom de restaurants de deuren moeten sluiten, zoals vrijdag op het overlegcomité werd beslist. Vanaf maandag moeten zowel de cafés als de restaurants verplicht een maand dicht in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus.
    [naar artikel]
  33. LIVE. Horeca vanaf maandag een maand dicht, ook avondklok in hele land - Eén nauw contact per persoon - Besmetting bij helft scholen secundair onderwijs in Nederland (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
    De coronacijfers blijven in België en andere Europese landen met duizelingwekkende kracht toenemen. Het overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land zat daarom vrijdag urenlang samen om te vergaderen over de verstrenging van de coronamaatregelen. Lees in dit liveblog alles over de nieuwe maatregelen en laatste ontwikkelingen over het coronavirus.
    [naar artikel]
  34. 'Helft van cafés en restaurants verdwijnt' (10/04/2019 - De Morgen)
    Op dit moment telt Vlaanderen 33.992 horecazaken. 'Binnen een paar jaar zal de helft daarvan verdwijnen.' Dat concludeert professor economie Ghislain Houben na de doorlichting van dertig jaarrekeningen van restaurants en cafés.
    [naar artikel]
  35. Nog maar helft van horecapersoneel aan de slag: “Vrees voor significant aantal faillissementen” (13/07/2020 - Het Nieuwsblad)
    De horeca mag dan al een maand opnieuw open zijn, toch is volgens HR-bedrijf SD Worx nog maar een 55 procent van het personeel aan de slag in onze cafés en restaurants. “Naar het eind van het jaar toe vrezen we voor een significant aantal faillissementen”, zegt Steven Rosseel van SD Worx. “Verschillende cafés of restaurants zijn momenteel zelfs nog volledig dicht.”
    [naar artikel]
  36. Nog maar helft van horecapersoneel aan de slag: “Vrees voor significant aantal faillissementen” (13/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
    De horeca mag dan al een maand opnieuw open zijn, toch is volgens HR-bedrijf SD Worx nog maar een 55 procent van het personeel aan de slag in onze cafés en restaurants. “Naar het eind van het jaar toe vrezen we voor een significant aantal faillissementen”, zegt Steven Rosseel van SD Worx. “Verschillende cafés of restaurants zijn momenteel zelfs nog volledig dicht.”
    [naar artikel]
  37. Bart De Wever: “Ik begrijp de beslissing over de restaurants niet” (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever begrijpt niet waarom de restaurants een maand de deuren moeten sluiten, zoals vrijdag op het overlegcomité werd beslist. Vanaf maandag moeten zowel de cafés als de restaurants verplicht een maand dicht in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus.
    [naar artikel]
  38. Horeca-uitbaters van Rijmenam stappen naar Raad van State tegen avondklok (07/08/2020 - VRT NWS)
    De avondklok om het aantal coronabesmettingen naar beneden te krijgen, is nu van kracht in heel de provincie Antwerpen. Na een groep Antwerpse ondernemers, stapt nu ook een tiental horeca-uitbaters uit Rijmenam naar de Raad van State. Zij vinden het niet kunnen dat ze om 11 uur 's avonds de deuren moeten sluiten, terwijl de cafés en restaurants in de Vlaams-Brabantse buurgemeenten mogen openblijven tot 1 uur 's nachts.
    [naar artikel]
  39. Strenge regels voor cafés en restaurants die open gaan (29/05/2020 - De Tijd)
    18:27 Cafés en restaurants moeten anderhalve meter tussen tafels laten en moeten om middernacht sluiten. Om ervoor te zorgen dat klanten toch hun portemonnee opentrekken, komt er een horecacheque.
    [naar artikel]
  40. Tsjechië bant de sigaret uit cafés en restaurants (14/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Als één van de laatste rokersbastions van Europa heeft nu ook Tsjechië de sigaret uit cafés en restaurants verbannen. President Milos Zeman, zelf
    [naar artikel]
  41. Horeca opnieuw dicht: “Dit komt keihard aan, een pure schande” (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)
    Voor de uitbaters van cafés, restaurants en andere horecazaken is vrijdag hun grootste vrees waarheid geworden: vanaf maandag moeten ze opnieuw een maand dicht in de strijd tegen het coronavirus.
    [naar artikel]
  42. Leven in België duur door cafés, restaurants en telecomoperatoren (07/12/2016 - De Tijd)
    01:00 De prijzen stijgen in ons land veel sneller dan in onze buurlanden. En dat komt vooral doordat cafés, restaurants en telecomoperatoren te duur zijn.
    [naar artikel]
  43. Tijdelijke openbare wc op marktplein Tienen: "Nood is groot, nu cafés en restaurants dicht zijn" (20/10/2020 - VRT NWS)
    Nu de horeca voor een maand sluit, komt er een openbare toilet op de Grote Markt van Tienen. "De nood is hoog", zegt burgemeester Katrien Partyka, "nu marktkramers en bezoekers niet meer in cafés of restaurants terecht kunnen". Op termijn komt er een permanente openbare wc op de Grote Markt in Tienen.
    [naar artikel]
  44. Ten vroegste pas op 8 juni heropenen cafés en restaurants, nog hoop voor zomerkampen (24/04/2020 - Het Belang van Limburg)
    De Veiligheidsraad is overeengekomen dat cafés, restaurants en andere horecazaken pas ten vroegte vanaf 8 juni 2020 zullen heropenen. Dit zal enkel na overleg met experten kunnen.
    [naar artikel]
  45. Hilde Crevits: “Restaurants en cafés moeten geen omzetverlies van 60 % aantonen voor steun” (17/10/2020 - Het Nieuwsblad)
    Alle restaurants en cafés zullen voor de komende periode kunnen rekenen op een bedrag van tien procent van de omzet in een gelijkaardige periode vorig jaar. Dat heeft Vlaams minister van Economie en Werk Hilde Crevits (CD&V) zaterdagavond aangekondigd. Cafés en restaurants zullen dus niet moeten aantonen dat ze minstens zestig procent omzetverlies draaien.
    [naar artikel]
  46. Brouwerijen krijgen klappen door coronacrisis (16/03/2020 - VRT NWS)
    Ook de brouwerijen voelen de gevolgen van de coronacrisis. Ze zijn afhankelijk van de eigen cafés die ze verhuren of die worden doorverhuurd. Ook hun export draagt de gevolgen, omdat ook in het buitenland cafés en restaurants dicht zijn.
    [naar artikel]
  47. Agentschap Zorg en Gezondheid: “Geen wetenschappelijk bewijs dat cafés broeihaarden zijn” (08/10/2020 - Het Belang van Limburg)
    Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus gelden er andere regels voor cafés dan voor restaurants. Waarom zijn de maatregelen in cafés strenger? Zijn cafés effectief de broeihaarden? En kunnen cafés nu ook eten serveren en zo toch tot 1 uur openblijven?
    [naar artikel]
  48. Frankrijk sluit cafés, restaurants en ‘niet-essentiële’ winkels (14/03/2020 - Express)
    Frankrijk sluit vanaf middernacht alle cafés, restaurants, discotheken, bioscopen en andere ‘niet-essentiële winkels’. Dat kondigde de Franse premier Edouard Philippe... The post Frankrijk sluit cafés, restaurants en ‘niet-essentiële’ winkels appeared first on Business AM.
    [naar artikel]
  49. Covid-19 blijft de kwelduivel van cafés en restaurants (29/09/2020 - Express)
    ‘Door besmette patiënten op te volgen, weten we dat er toch heel wat besmettingen plaatsvinden op café of restaurant. En... The post Covid-19 blijft de kwelduivel van cafés en restaurants appeared first on Business AM.
    [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.