Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 October 2020
07:48 uur

Overheid zwaait met forse steunpakketten voor horeca

De Tijd

16/10/2020 - 23:27

23:21 De federale regering en deelstaten beloven een batterij aan steunmaatregelen voor de bedrijven die getroffen worden door de nieuwe coronamaatregelen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hoofdeconoom KBC: ‘Steunpakketten zijn puur protectionisme’ (25/03/2020 - Express)
  De coronacrisis dreigt de spelregels van de wereldeconomie structureel te veranderen, richting meer protectionisme en minder vrije markt. Dat voorspelt... The post Hoofdeconoom KBC: ‘Steunpakketten zijn puur protectionisme’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Wasserijen kreunen nu horeca tafellinnen schrapt (11/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Sinds maandag is de horeca weer opgestart, maar industriële horecawasserijen liggen nog steeds stil. Pas als de horeca echt begint te draaien zullen de wasserijen het werk kunnen hervatten. Ook het toerisme is cruciaal voor hun werking. Intussen vraagt de federatie van de Belgische textielverzorging extra steun van de overheid.
  [naar artikel]
 3. KBC-baas: ‘Overheid moet horeca langere kredietwaarborgen gunnen’ (14/05/2020 - Express)
  KBC-topman Johan Thijs pleit voor aanpassingen aan de garantieregeling van 50 miljard euro die minister van Financiën Alexander De Croo... The post KBC-baas: ‘Overheid moet horeca langere kredietwaarborgen gunnen’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Geen inspecties voor horeca op zondag (06/04/2019 - De Morgen)
  De sociale inspectie mag 's zondags amper nog controleren op zwartwerk, omdat dat te veel kost. 'Onbegrijpelijk', zegt de vakbond. 'De overheid zegt dat ze wil strijden tegen zwartwerk in de horeca, maar ontneemt ons wel de middelen.'
  [naar artikel]
 5. Ruim 800 miljoen euro coronaschade in Belgische horeca (13/03/2020 - De Tijd)
  08:16 De Belgische horeca wil dat de overheid en de gemeenten zorgen voor financiële steun, nu restaurants en cafés drie weken dicht gaan. 'Er moet onmiddellijk een noodfonds komen en de btw moet lager.'
  [naar artikel]
 6. Horeca: 'Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg' (26/05/2020 - De Tijd)
  16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid.
  [naar artikel]
 7. Antwerpse horeca doet smeekbede naar overheid: ‘Geef ons perspectief of 25 procent van cafés en restaurants gaat nooit meer open’ (23/05/2020 - De Morgen)
  ‘Geef ons op zijn minst perspectief zodat we weten waar we aan toe zijn.’ Dat is de noodkreet die een aantal horeca uitbaters slaken richting de overheid in Brussel. Voor heel wat restaurant- en caféhouders zit het water hen aan de lippen en toch blijft het oorverdovend stil in Brussel. ‘Kinderen mogen naar school, tweedeverblijvers mogen terug naar hun vakantiewoning aan zee maar wij worden gewoon vergeten’, klinkt het.
  [naar artikel]
 8. Horeca Vlaanderen boos na kritiek van Rekenhof: “Verplicht witte kassa dan ook bij bakker of slager” (07/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  De kritiek van het Rekenhof dat de witte kassa in de horeca verre van waterdicht is, is bij Horeca Vlaanderen in het verkeerde keelgat geschoten. “Alsof er geen zwartwerk zou bestaan in andere sectoren”, zegt voorzitter Filip Vanheusden. “Als de overheid het meent met haar strijd tegen fraude, dat ze dan ook een witte kassa verplicht bij bakkers, slagers of kappers.”
  [naar artikel]
 9. Horeca Vlaanderen over sluiting door coronavirus: “Drama voor de sector” (13/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Een drama voor de sector”, zo omschrijft voorzitter Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen de sluiting van alle cafés en restaurants. De sectorfederatie wil zo snel mogelijk samenzitten met de overheid voor de oprichting van een noodfonds.
  [naar artikel]
 10. “Federale regering bereid om horeca te redden” (13/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De regionale sectororganisaties voor de horeca zaten vrijdagnamiddag samen met premier Sophie Wilmès, minister van Werk Nathalie Muylle en minister van Zelfstandigen Denis Ducarme om het over de gevolgen van de maatregelen voor de horeca te hebben. “Er is grote bereidheid van de regering om de horeca te redden”, aldus Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen na het overleg. “De volgende dagen wordt verdere en meer concrete ondersteuning uitgewerkt.”
  [naar artikel]
 11. Horeca Vlaanderen: "Uitbreiding flexi-jobs en onbelast bijverdienen doorn in het oog" (29/07/2017 - De Redactie)
  De sector is niet te spreken over enkele maatregelen in het zomerakkoord van de regering Michel. Horeca Vlaanderen vreest oneerlijke concurrentie, en is het beu dat de sector weinig expliciete steun krijgt van de overheid.
  [naar artikel]
 12. Horeca Vlaanderen: 'Nood aan extra zuurstof in horeca' (25/04/2020 - Knack)
  De horeca zal pas ten vroegste na 8 juni als een van de laatste sectoren weer aan de slag mogen gaan. Om die periode te kunnen overbruggen, is wel een bijkomend steunmaatregelenpakket nodig, zo benadrukte de CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, zondagavond in VTM Nieuws na afloop van de Nationale Veiligheidsraad.
  [naar artikel]
 13. Chelsea zwaait met forse opslag voor Eden Hazard (13/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Chelsea maakt zich sterk dat Eden Hazard langer in Londen blijft. De sportieve leiding van de club had in de loop van vorige week een positief
  [naar artikel]
 14. Export houdt fabrikanten van bakstenen recht (20/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  De totale baksteenproductie in ons land is vorig jaar ongeveer stabiel gebleven op net geen 2 miljoen kubieke meter. De export viel een beetje terug, na een forse heropleving in 2014. Toen zorgde het ‘Help to buy’-programma van de Britse overheid voor een forse boom in de Britse woningbouw. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Belgische baksteenindustrie.
  [naar artikel]
 15. Horeca-uitbaters klagen over verhuizing Havencentrum: “Wie wil er nu nog naar Lillo komen?” (29/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het nieuws van de toekomstige verhuizing van het Havencentrum Lillo wordt slecht onthaald in het polderdorp. De horeca-uitbaters noemen het de zoveelste ‘aanslag’ van de overheid.
  [naar artikel]
 16. Nederland verbant rookruimtes uit horeca, maar in ons land gaat het zo’n vaart niet (28/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Rookruimtes worden in de Nederlandse horeca definitief en per direct verbannen. De uitzondering die tot nu toe bestond voor horeca is ongeldig, zo oordeelde de Hoge Raad vrijdag. Of eenzelfde maatregel er in België ook zit aan te komen? “Bij ons is dit totaal niet aan de orde”, zegt Lieselot Van Mol, woordvoerster van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 17. Oproep Horeca West-Vlaanderen: "We willen 1 reglement voor alle strandbars" (03/08/2020 - VRT NWS)
  Horeca West-Vlaanderen, de belangenorganisatie van uitbaters van hotels, restaurants, cafés en ook van strandbars, vraagt aan de overheid om dringend duidelijkheid te scheppen over de strandbars. "We willen 1 reglement voor alle strandbars aan de Belgische kust", zegt Yves Van Moorter van Horeca West-Vlaanderen. "Het kan niet zijn dat sommige stranduitbaters een boete krijgen en anderen niet."
  [naar artikel]
 18. Horeca Vlaanderen lanceert #HorecaComeback om horecazaken te steunen (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De horeca krijgt rake klappen door de coronacrisis nu de horeca al enkele weken gesloten blijft en we met z’n allen in ons kot moeten blijven. Het...
  [naar artikel]
 19. Horeca-ambassadeurs zorgen voor meer terrasruimte in Antwerpen (05/06/2020 - VRT NWS)
  Horeca Antwerpen gaat horeca-ambassadeurs aanduiden die het openbaar domein in kaart moeten brengen. Daarmee kan de stad Antwerpen aan de slag om meer terrasruimte te creëren. De ambassadeur van een bepaalde regio wordt ook de spreekbuis van de horeca in het gebied.
  [naar artikel]
 20. Winkeliers in stadscentra kreunen mee onder sluiting horeca: “Overheid moet helpen, anders wordt dit groot debacle” (23/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De winkelstraten ogen leeg, bezoekersaantallen en omzetcijfers dalen zienderogen. De winkeliers in onze provinciehoofdsteden zien mee af door de sluiting van de horeca en gaan de toekomst met veel zorgen tegemoet. “De totaalervaring van shoppen in de stad valt helemaal weg”, klinkt het in koor.
  [naar artikel]
 21. Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan (19/10/2020 - Express)
  Het Collectif Wallonie Horeca, een groep Franstalige horeca-uitbaters, trekt naar de Raad van State om de sluiting van de horeca... The post Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. Horeca Vlaanderen woedend: “Speelbal van politiek non-beleid” (27/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Filip Vanheusden, voorzitter van Horeca Vlaanderen, vreest ingrijpende gevolgen voor de horeca, nu de bubbel weer beperkt is tot vijf personen buiten het gezin. “De horeca is de speelbal van politiek non-beleid, en moet opdraaien voor de gevolgen daarvan.”
  [naar artikel]
 23. Nederlandse horeca uit op miljoenen van InBev (07/04/2019 - De Morgen)
  BRUSSEL l Koninklijk Horeca Nederland (KHN) bereidt een miljoenenclaim voor tegen InBev, Heineken, Grolsch en Bavaria. Door kartelafspraken tussen de brouwers betaalde de horeca jarenlang te hoge bierprijzen.
  [naar artikel]
 24. Horeca-uitbaters vragen overheid om blijvende maatregelen om crisis te overleven (05/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hoe kunnen we binnenkort weer op een veilige manier op café of restaurant gaan? Truienaar Luc Withofs investeerde 15.000 euro om zijn brasserie coronaproof te maken. Hij heeft een coronaplan klaar dat hij wil overmaken aan de overheid. Zijn familiezaak bestaat 81 jaar. Voor het eerst vreest hij voor het voortbestaan.
  [naar artikel]
 25. Steunpakket voor inwoners in brievenbus (04/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het gemeentebestuur nam onlangs enkele ondersteuningsmaatregelen voor de inwoners om deze coronatijden te overbruggen. De steunpakketten zijn intussen huis-aan-huis bedeeld.
  [naar artikel]
 26. Horeca Vlaanderen vreest verlies van 1,7 miljard euro omzet (28/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Met de verlenging van de maatregelen tegen het coronavirus tot na de paasvakantie, schat Horeca Vlaanderen dat de Belgische horeca in de hele...
  [naar artikel]
 27. Leuvense horeca over nieuwe coronaregels: "Dit is een nekschot" (07/10/2020 - VRT NWS)
  De Leuvense horeca verwacht financiële steun van de overheid na de aankondiging van de nieuwe coronamaatregels. Die luiden dat cafés vanaf vrijdag al om 23 uur de deuren moeten sluiten en dat betekent opnieuw minder inkomsten. "Het was al een bloedbad en nu wordt het alleen maar erger. Dit gaat in heel de sector gevoeld worden."
  [naar artikel]
 28. “Verplicht witte kassa dan ook bij bakker of slager” (07/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  De kritiek van het Rekenhof dat de witte kassa in de horeca verre van waterdicht is, is bij Horeca Vlaanderen in het verkeerde keelgat geschoten. “Alsof er geen zwartwerk zou bestaan in andere sectoren”, zegt voorzitter Filip Vanheusden. “Als de overheid het meent met haar strijd tegen fraude, dat ze dan ook een witte kassa verplicht bij bakkers, slagers of kappers.”
  [naar artikel]
 29. Nog veel vragen over registratieplicht horeca (24/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De horeca zit nog met veel vragen over de registratieplicht vanaf morgen. De grote zaken op het Kolonel Dusartplein zijn er klaar voor. Zij werken met een app. De gegevens gaan naar de contacttracers, die er over kunnen beschikken, indien er een besmetting is vastgesteld. Na 14 dagen worden ze automatisch vernietigd. De kleinere zaken, zoals cafés en brasserieën, weten vaak niet hoe ze eraan moeten beginnen. Ze wachten op instructies van de overheid.
  [naar artikel]
 30. Al wie niet zwaait, zwaait (voorlopig) niet af (05/12/2016 - De Redactie)
  Met het ontslag van de Italiaanse premier Matteo Renzi voegen we een nieuwe naam toe aan het lijstje van wereldleiders voor wie 2016 het eindpunt werd. Dat terwijl ze een half jaar geleden de internationale politiek nog domineerden. Het kan verkeren.
  [naar artikel]
 31. Obers met mondmaskers, niet aan de toog hangen: zo wil de horeca heropstarten (14/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Tegen de volgende Veiligheidsraad wil de horecasector een plan klaar hebben voor de heropstart van cafés en restaurants. De volgende fase van de versoepeling van de maatregelen is ten vroegste voor 8 juni. Het is nog niet zeker of horeca dan zal mogen heropstarten, maar het is alleszins wel waarvoor Horeca Vlaanderen pleit. “We willen vooral duidelijkheid en wat perspectief”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 32. Heropening van horeca wordt allesbehalve feest: “Er dreigt een bloedbad” (03/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Nationale Veiligheidsraad gaat vandaag naar alle waarschijnlijkheid aankondigen dat de horeca opnieuw open kan op 8 juni. Tot daar het goede nieuws, want de precieze modaliteiten en maatregelen jagen vele horeca-uitbaters de daver op het lijf. Een heropening zal willens nillens zijn. “Er dreigt een bloedbad”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 33. Kritiek op Russische overheid na nucleair ongeval op wapensite: “Echo van gedrag na Tsjernobyl” (19/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er is forse kritiek op de Russische overheid, die een dodelijk ongeval met een nucleair aangedreven raket in het hoge noorden op 8 augustus eerst...
  [naar artikel]
 34. Horeca vraagt ruimere terrassen bij heropening (19/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 35. Buurtrestaurant met goedkope dagschotels was de druppel: hier wil de horeca voortaan gehoord worden (24/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Halse horeca heeft zich verenigd in het platform Halle voor Horeca omdat ze zich al te vaak gepasseerd voelt door het stadsbestuur. De vereniging had meteen een kerstboodschap klaar: “Ga met ons in dialoog en zorg voor eerlijke concurrentie.”
  [naar artikel]
 36. Horeca Vlaanderen lanceert website voor veilige heropening (30/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de horeca mogelijks weer kan heropenen vanaf 8 juni, lanceert Horeca Vlaanderen de website www.heropstarthoreca.be. Op die site staat een...
  [naar artikel]
 37. Horeca Vlaanderen: “We hebben een complete lockdown van de horeca verhinderd” (06/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf vrijdag moeten cafés al om 23 uur sluiten en mogen ze maar vier klanten per tafel toelaten. Toch had het veel erger gekund. “Eerst lag een volledige lockdown van de horeca op tafel, maar dat hebben we kunnen verhinderen”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 38. Wonderboy van Limburg zwaait af: “Het is goed dat ik wegga. Later zullen ze dat wel inzien” (17/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De wonderboy zwaait af: Stijn Bijnens, die met zijn LRM Limburg weer op de kaart zette, trekt de deur dicht.
  [naar artikel]
 39. Horeca vraagt om ruimere terrassen bij heropening: “In het belang van ons als van het sociaal weefsel” (19/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 40. Horeca Vlaanderen: “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.”
  [naar artikel]
 41. Horeca Vlaanderen: “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.”
  [naar artikel]
 42. Horeca Vlaanderen: “Verpletterende verantwoordelijkheid voor zij die maatregelen aan hun laars lapten” (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. "Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing", zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, in VTM NIEUWS. “Iedereen die de regels heeft overtreden heeft een verpletterende verantwoordelijkheid en treft zo 61.000 mensen uit de horeca”, klinkt het.
  [naar artikel]
 43. Horeca Vlaanderen: "Snel meer duidelijkheid nodig over heropening want horeca moet zich kunnen voorbereiden" (24/05/2020 - VRT NWS)
  Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 44. Ex-regeringspartijen vragen btw-verlaging voor horeca (21/05/2020 - Express)
  De voormalige ‘Zweedse’ coalitiepartners N-VA, MR, Open Vld en CD&V hebben een wetsvoorstel klaar om de btw in de horeca... The post Ex-regeringspartijen vragen btw-verlaging voor horeca appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. Horeca Vlaanderen: ‘Dit voelt aan als heel onrechtvaardig’ (16/10/2020 - De Standaard)
  Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. ‘Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing’, zegt Matthias De Caluwé, ceo van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 46. 'Tournée Minérale is geen bedreiging voor de horeca' (01/02/2018 - Knack)
  Horeca Vlaanderen verdeelt naar aanleiding van Tournée Minérale een brochure met tips over alcoholvrije dranken - een bocht van 180 graden na de kritiek op de actie vorig jaar. Kurt Neyrynck van Horeca Vlaanderen legt uit.
  [naar artikel]
 47. Fevia wil ook steunmaatregelen voor toeleveranciers horeca (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De federatie van de Belgische voedingsindustrie, Fevia, vraagt om in het steunplan dat momenteel wordt uitgewerkt voor de horeca ook rekening te houden met de toeleveranciers. "Achter de horeca gaat immers een ganse keten schuil", klinkt het.
  [naar artikel]
 48. Limburgse toppolitici draaien mee in horeca (21/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Limburgse toppolitici die een voorbinder aantrekken en (even) meedraaien in de horeca. Dat gebeurde vandaag in hotel Mardaga in As op vraag van Horeca Vlaanderen. De organisatie wil daarmee niet alleen de knelpunten van de sector onder de aandacht brengen, maar vooral ook ijveren voor een duurzaam horecabeleid.
  [naar artikel]
 49. Overuren kloppen in horeca wordt makkelijker (01/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) gaat de wet aanpassen voor horeca­zaken met een witte kassa. De voorwaarde dat het personeel alleen overuren mag doen bij uitzonderlijke drukte, valt weg, schrijven De Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en La Dernière Heure donderdag. Horeca Vlaanderen reageert opgetogen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.