Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 October 2020
21:27 uur

Is Joe Biden stilletjes op weg naar een mega-overwinning?

Knack

17/10/2020 - 04:15

Democraat Joe Biden loopt in de peilingen ver voor op president Donald Trump. Wat kunnen we daar twee weken voor de verkiezingen uit opmaken, en hoe onzeker is de uitslag nog?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Biden op weg naar overwinning bij voorverkiezingen van ‘Big Tuesday’ (11/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ex-vicepresident Joe Biden lijkt de winnaar te worden bij de voorverkiezingen in Michigan, Mississippi en Missouri. Dat blijkt uit prognoses van...
  [naar artikel]
 2. ANALYSE. Super Tuesday bezorgt Joe Biden triomfantelijke comeback: “Biden kan niet opboksen tegen Trump. Tenzij corona het tij doet keren” (04/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op grond van voorlopige resultaten stevent Obama’s toenmalige vicepresident Joe Biden af op een overwinning op Super Tuesday, met voorverkiezingen...
  [naar artikel]
 3. ANALYSE. Super Tuesday bezorgt Joe Biden triomfantelijke comeback: “Biden is geen partij tegen Trump. Tenzij corona het tij doet keren” (04/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op grond van voorlopige resultaten stevent Obama’s toenmalige vicepresident Joe Biden af op een overwinning op Super Tuesday, met voorverkiezingen...
  [naar artikel]
 4. Hij maakt zich nu al klaar om overwinning van Biden te betwisten: waarom Trump verkiezingen plots wil uitstellen (30/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Hij vreest naar eigen zeggen voor kiesfraude, omdat de Amerikanen door corona massaal per brief zullen stemmen. En daarom wil Donald Trump de verkiezingen van 3 november uitstellen. De oproep komt niet toevallig net nadat dramatische economische cijfers werden gepubliceerd. Bovendien lijkt Trump vooral het pad te effenen om een mogelijke overwinning van tegenstander Joe Biden te betwisten.
  [naar artikel]
 5. Biden op weg naar overwinning bij voorverkiezingen in Mississippi en Missouri (11/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ex-vicepresident Joe Biden lijkt de winnaar te worden bij de voorverkiezingen in Mississippi en Missouri. Dat blijkt uit prognoses van Amerikaanse...
  [naar artikel]
 6. Biden op weg naar overwinning in Michigan, Mississippi en Missouri (11/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ex-vicepresident Joe Biden lijkt de winnaar te worden bij de voorverkiezingen in Michigan, Mississippi en Missouri. Dat blijkt uit prognoses van...
  [naar artikel]
 7. 'Zege Biden zou bankaandelen boost geven' (28/09/2020 - De Tijd)
  14:02 Volgens Bank of America zou een overwinning van Joe Biden zorgen voor een impuls voor aandelen in de 'oude economie'
  [naar artikel]
 8. “Biden is geen partij tegen Trump, tenzij corona het tij doet keren” (04/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op grond van voorlopige resultaten stevent Obama’s toenmalige vice-president Joe Biden af op een overwinning op Super Tuesday, met voorverkiezingen...
  [naar artikel]
 9. Mega World al na acht maanden op weg naar faillissement (12/10/2020 - Express)
  Mega World, sinds februari de nieuwe formule van het voormalige Blokker vraagt bescherming aan tegen zijn schuldeisers, meldt het persagentschap... The post Mega World al na acht maanden op weg naar faillissement appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Noord-Korea haalt uit naar presidentskandidaat Joe Biden: “Een dwaas met een laag IQ” (22/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Noord-Koreaanse staatsmedia heeft hard uitgehaald naar de voormalige Amerikaanse vice-president Joe Biden. Biden, die namens de Democraten een...
  [naar artikel]
 11. Joe Biden hijst zich opnieuw in de race naar het Witte Huis met winst in South Carolina (01/03/2020 - VRT NWS)
  De voormalige vicepresident Joe Biden heeft zich na drie teleurstellende voorverkiezingen kunnen herpakken. In de zuidelijke staat South Carolina wezen de exitpolls en de eerste resultaten op een overtuigende overwinning. Bernie Sanders eindigt tweede op ruime afstand.
  [naar artikel]
 12. ‘Facebookerichten die Trump of Biden prematuur uitroepen tot president worden gemarkeerd’ (04/09/2020 - Express)
  Facebook zal berichten die de eventuele overwinning van Donald Trump of Biden te vroeg afroepen, aanduiden. De sociale media moloch... The post ‘Facebookerichten die Trump of Biden prematuur uitroepen tot president worden gemarkeerd’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Ombouw Blokker naar Mega World uitgesteld tot juni (05/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De omvorming van de Belgische Blokker-winkels naar het nieuwe merk Mega Word zal niet in mei plaatsvinden. Dat meldt de vakbond ACLVB, nadat ook...
  [naar artikel]
 14. Vakbond Mega World stapt naar rechter na ‘aanwijzingen van fraude’ (19/10/2020 - Express)
  De christelijke vakbond ACV Puls beschuldigt de directie van Mega World van fraude. Het bedrijf zou al maanden geen werkgeversbijdragen... The post Vakbond Mega World stapt naar rechter na ‘aanwijzingen van fraude’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Medewerkers Mega World willen meer duidelijkheid over toekomst. 8 van de 16 winkels in Limburg blijven dicht.  (13/10/2020 - VRT NWS)
  Enkele tientallen bezorgde werknemers van Mega World verzamelden dinsdagvoormiddag voor het filiaal op de Hasseltweg in Genk. De keten, die eerder dit jaar 123 Belgische Blokkerwinkels overnam, gaat vandaag bescherming aanvragen tegen schuldeisers. De vakbonden ruiken onraad: “Laten we hopen dat Mega World niet uitdraait in een mega-fiasco”, zegt Mary-Anne Smeets, secretaris van BBTK Limburg.
  [naar artikel]
 16. PORTRET. Joe Biden: “Amerika is erg veranderd. En Biden dus ook” (26/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een leven lang vertoefde hij eerder aan de rechterflank van de Democratische Partij. Nu trekt Joe Biden naar de verkiezingen met het meest linkse programma sinds lang. Wat serveert hij Amerika na 3 november?
  [naar artikel]
 17. Voormalig vicepresident Joe Biden stelt zich officieel kandidaat voor Witte Huis (25/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Joe Biden doet volgend jaar voor de derde keer een gooi naar het Amerikaanse presidentschap. Dat heeft hij officieel bekendgemaakt. Biden was...
  [naar artikel]
 18. Noord-Korea haalt uit naar presidentskandidaat Joe Biden: ‘Een dwaas met een laag IQ’ (22/05/2019 - De Morgen)
  De Noord-Koreaanse staatsmedia heeft hard uitgehaald naar de voormalige Amerikaanse vice-president Joe Biden. Biden, die namens de Democraten een gooi wil doen naar het presidentschap in 2020, werd na kritiek op de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un omschreven als ‘een imbeciel die de elementaire kwaliteiten van een mens mist’.
  [naar artikel]
 19. Versluist eigenaar miljoenen uit Mega World? (19/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De vakbond ACV Puls heeft het personeel van Mega World, de doorstart van Blokker België, gevraagd om de inkomsten in de winkels bij te houden en niet door te storten naar het hoofdkantoor.
  [naar artikel]
 20. LIVE. Biden wint nu ook Texas en toont zich de koning van Super Tuesday, Sanders denkt nog niet aan opgeven (04/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Democratische kandidaat Joe Biden heeft op Super Tuesday een stevige opsteker in de race naar de nominatie van zijn partij behaald. Biden haalt...
  [naar artikel]
 21. Russische inlichtingendienst hackte Oekraïens bedrijf, mogelijk op jacht naar politiek vuil Joe Biden (14/01/2020 - De Morgen)
  Hackers van de Russische militaire inlichtingendienst GRU hebben Burisma aangevallen, het Oekraïense gasbedrijf waarvoor de zoon van oud-vicepresident Joe Biden werkte. Dit meldt een Amerikaans internetbeveiligingsbedrijf. De Russen waren mogelijk op zoek naar beschadigende informatie over Biden.
  [naar artikel]
 22. LIVE. Biden wint nu ook Texas en toont zich de koning van Super Tuesday, maar Sanders denkt nog niet aan opgeven (04/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Democratische kandidaat Joe Biden heeft op Super Tuesday een stevige opsteker in de race naar de nominatie van zijn partij behaald. Biden haalt...
  [naar artikel]
 23. Mega World vervangt dan toch zijn CEO (23/10/2020 - Express)
  Rudy Claes wordt de nieuwe CEO van Mega World, het vroegere Blokker. Huidig CEO Dirk Bron blijft aan als eigenaar... The post Mega World vervangt dan toch zijn CEO appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Protestactie personeel Mega World in Genk uit vrees voor faillissement (13/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Aan de winkel van Mega World op de Hasseltweg in Genk verzamelde vanochtend een dertigtal werknemers voor een spontane protestactie. Zij vragen meer duidelijkheid over het voortbestaan van Mega World en hielden de voormalige Blokker gesloten voor klanten. In februari werden de Blokkers overgenomen door Dirk Bron van Mega World. De Nederlander zou met de filialen de concurrentie met Action aangaan. Vandaag zit de groep in bijzonder slechte papieren. Het gaat om 16 winkels met 60 medewerkers in onze provincie.
  [naar artikel]
 25. Bonden vermoeden fraude bij Mega World (19/10/2020 - De Tijd)
  13:25 De christelijke vakbond ACV Puls is naar het parket gestapt uit vrees voor fraude bij Mega World, de opvolger van de Belgische Blokker-winkels die aan de rand van de afgrond staat.
  [naar artikel]
 26. Een omstreden, lucratieve job in Oekraïne en een tumultueus privéleven: wie is Hunter Biden?  (26/09/2019 - VRT NWS)
  Een klacht van een klokkenluider over een telefoongesprek tussen twee staatshoofden en een afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president hebben van Hunter Biden tot ver buiten de VS een publiek figuur gemaakt. Wie is Hunter Biden? De zoon van presidentskandidaat Joe Biden leidt, professioneel én privé, een op zijn zachtst gezegd opvallend leven.
  [naar artikel]
 27. Joe Biden: “Word volwassen, Donald, je bent president” (06/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse vicepresident Joe Biden heeft Donald Trump opgeroepen om “volwassen te worden”. Dat zei Biden toen hem tijdens het nieuwsprogramma PBS NewsHour gevraagd werd naar zijn mening over de tweets van de aanstaande president.
  [naar artikel]
 28. Joe Biden: “Word volwassen, Donald, je bent president” (06/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse vicepresident Joe Biden heeft Donald Trump opgeroepen om “volwassen te worden”. Dat zei Biden toen hem tijdens het nieuwsprogramma PBS NewsHour gevraagd werd naar zijn mening over de tweets van de aanstaande president.
  [naar artikel]
 29. Biden toont zich met stevige comeback de koning van Super Tuesday, Sanders denkt nog niet aan opgeven (04/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Democratische kandidaat Joe Biden heeft op Super Tuesday een stevige opsteker in de race naar de nominatie van zijn partij behaald. Biden haalt...
  [naar artikel]
 30. Trump weet het wel zeker: met Biden gaat Amerika eraan (26/07/2020 - De Morgen)
  ‘Je bent niet veilig in het Amerika van Joe Biden.’ Volgens Donald Trump lopen de VS in álle opzichten gevaar.?De onrust die er nu heerst gaat straks in het groot gebeuren als Biden president wordt, zegt hij.?‘Biden is een marionet van militant links.’
  [naar artikel]
 31. Leven vol tragedie en schandalen: dit is Hunter Biden, het zorgenkind van Joe Biden dat zou kunnen leiden tot de val van Trump (27/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hij is het enige kind uit het eerste huwelijk van Democratisch presidentskandidaat Joe Biden dat nog leeft en meteen ook zijn vaders grootste zorg....
  [naar artikel]
 32. Leven vol tragedie en schandalen: dit is Hunter Biden, het zorgenkind van Joe Biden dat Trump ten val zou kunnen brengen (27/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hij is het enige kind uit het eerste huwelijk van Democratisch presidentskandidaat Joe Biden dat nog leeft en meteen ook zijn vaders grootste zorg....
  [naar artikel]
 33. Zo willen alle Europese landen stilletjes uit lockdown komen (03/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nadat ze wekenlang “in hun kot bleven”, komen een aantal Europeanen stilletjes aan uit hun opgelegde quarantaine. De inperkingsmaatregelen worden schoorvoetend losser gemaakt. Een overzicht.
  [naar artikel]
 34. Wat deden Joe Biden en zijn zoon in Oekraïne? (25/09/2019 - De Morgen)
  Of de president van Oekraïne een corruptieonderzoek kan instellen naar de zoon van Joe Biden. Met dat verzoek heeft president Trump zich een afzettingsprocedure op de hals gehaald, met een hoofdrol voor Oekraïne. Wat is er bekend over de activiteiten van de familie Biden in het Oost-Europese land?
  [naar artikel]
 35. JOE BIDEN Derde keer, goede keer? (12/04/2019 - De Morgen)
  Voor de derde keer zou vicepresident Joe Biden een gooi naar het Witte Huis doen. Nadat Biden zijn 46-jarige zoon Beau aan hersenkanker verloor, leek het erop dat hij die plannen zou opbergen, maar volgens The New York Times staat de deur nog altijd op een kier.
  [naar artikel]
 36. Blokker-overnemer Mega World vraagt nu al bescherming tegen schuldeisers (12/10/2020 - De Morgen)
  Mega World, de keten die in de plaats kwam van Blokker België, gaat bescherming tegen schuldeisers vragen. De ondernemingsrechtbank in Mechelen buigt zich over de aanvraag. Mega World nam eerder dit jaar 123 Belgische Blokkerwinkels over waar 670 mensen werkten.
  [naar artikel]
 37. Joe Biden hint op presidentskandidatuur in 2020 (06/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Joe Biden overweegt op te komen als Democratisch presidentskandidaat bij de volgende Amerikaanse verkiezingen. Dat liet hij uitschijnen in een interview. Vorig jaar besloot Biden in laatste instantie het niet op te nemen tegen Hillary Clinton.
  [naar artikel]
 38. Joe Biden hint op presidentskandidatuur in 2020 (06/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Joe Biden overweegt op te komen als Democratisch presidentskandidaat bij de volgende Amerikaanse verkiezingen. Dat liet hij uitschijnen in een interview. Vorig jaar besloot Biden in laatste instantie het niet op te nemen tegen Hillary Clinton.
  [naar artikel]
 39. De twee Amerikaanse peilingen die in 2016 wél winst voor Trump voorspelden, zien nu Biden met voorsprong winnen (13/10/2020 - De Morgen)
  Niet álle peilingen zaten er vier jaar geleden glad naast door te voorspellen dat Hillary Clinton het vlot zou halen van Donald Trump in de race naar het Witte Huis. Twee peilingen hadden het wel degelijk bij het rechte eind en zagen daags voor de verkiezing Trump als winnaar uit de bus komen. Diezelfde twee voorspellen nu een glansrijke overwinning van Trumps tegenkandidaat, Joe Biden.
  [naar artikel]
 40. ‘Het in de race blijven van Elisabeth Warren heeft Bernie Sanders een duidelijke overwinning op Super Tuesday gekost’ (04/03/2020 - De Morgen)
  De voorlopige resultaten wijzen Joe Biden aan als de Democratische winnaar van Super Tuesday. Al gaat Bernie Sanders wellicht lopen met de superpot van California. ‘Volgens mij heeft Biden momenteel de beste kaarten’, stelt Amerika-kenner Bart Kerremans (KuLeuven).
  [naar artikel]
 41. Louis Talpe: “Blijvend trots op mijn rol in Mega Mindy” (02/10/2017 - VRT NWS)
  De acteur Louis Talpe kijkt in “Van Gils & Gasten” met warme gevoelens terug op zijn rol van Mega Toby in de kinderserie “Mega Mindy”. “Ik heb daar vijf jaar aan gewerkt en het is iets waar ik blijvend trots op ben. Ik heb er met Free Souffriau een hartsvriendin aan overgehouden”, aldus Talpe.
  [naar artikel]
 42. Kan Trump het tij nog wel keren in amper 85 dagen? (15/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de Democraten wordt het woord 'landslide' al gebezigd: een mega-overwinning. Drie maanden voor de stembusgang, oogt Donald Trumps campagne
  [naar artikel]
 43. 150 kinderen en kleuters genieten van carnavalssport (05/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Voor één keer waren ridders en prinsessen, poesjes, draken, politieagenten, brandweerlui en zelfs Mega Mindy en Mega Toby in de sporthal toegelaten.
  [naar artikel]
 44. Hunter Biden ontkent illegale activiteiten in Oekraïne: “Heb ik iets ongepast gedaan? Nee, op geen enkele manier” (15/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In een interview met ABC News heeft Hunter Biden, de zoon van presidentskandidaat Joe Biden, ontkend dat hij illegaal zou hebben gehandeld in de...
  [naar artikel]
 45. Biden krijgt steun van ex-rivalen voor Super Tuesday (02/03/2020 - De Tijd)
  20:39 De Amerikaanse senator Amy Klobuchar stapt uit de Democratische voorverkiezingen en zegt Joe Biden haar steun toe. Ook ex-kandidaat Pete Buttigieg schaart zich achter Biden.
  [naar artikel]
 46. Presidentskandidaat Joe Biden ontkent dat hij ex-medewerkster aanrandde (02/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft stelling genomen tegen beschuldigingen aan zijn adres over seksueel wangedrag. “Die zijn niet waar, die zijn nooit gebeurd”, zei Biden in een schriftelijke verklaring. Het is de eerste keer dat Biden publiekelijk reageert op de beschuldigingen. Ook kreeg hij ‘advies’ van Donald Trump. Die raadt hem aan “terug te vechten”.
  [naar artikel]
 47. 10 conclusies daags na Super Tuesday (04/03/2020 - Express)
  Het stof van Super Tuesday is gaan liggen. In 14 staten konden kiezers hun favoriet voor de Democratische presidentsnominatie aanduiden. Joe Biden had het momentum mee na zijn overwinning in South Carolina, maar Bernie Sanders was wel nog steeds de koploper. De voornaamste conclusies: 1. Tot 72 uur geleden was Joe Biden er in 3 […] The post 10 conclusies daags na Super Tuesday appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 48. Rechter oordeelt pas volgende week over voortbestaan Mega World (26/10/2020 - Express)
  Er wordt maandag nog niet beslist over de aanvraag tot bescherming tegen schuldeisers die Mega World indiende bij de ondernemingsrechtbank... The post Rechter oordeelt pas volgende week over voortbestaan Mega World appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. Super Tuesday: de wederopstanding van Joe Biden (04/03/2020 - Knack)
  Joe Biden won dinsdag Super Tuesday overtuigend de voorverkiezingen in het zuiden en midwesten van de VS, terwijl Bernie Sanders het westen en zijn thuisstaat Vermont veroverde. Dat het nominatieproces in een tweestrijd tussen Biden en Sanders ontaardt, laat zien dat de Democratische partij naar zichzelf op zoek is: centrum-links of progressief sociaal democratisch?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.