Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 October 2020
06:03 uur

De Balans | Rudi De Kerpel

De Tijd

17/10/2020 - 06:24

06:20 Na het rapport van Audit Vlaanderen nam ondernemer Rudi De Kerpel (58) deze week ontslag uit de raad van bestuur van de VRT, waarin hij voor de N-VA zetelde. Zijn bedrijven Eurotuin Groep en Durapack ...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. N-VA-afgevaardigde Rudi De Kerpel stapt op uit raad van bestuur VRT na “integriteitsinbreuk” (13/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ondernemer Rudi De Kerpel stopt als bestuurslid van de openbare omroep VRT. Dat zegt hij zelf in een mededeling. De Kerpel was jarenlang...
  [naar artikel]
 2. N-VA-afgevaardigde Rudi De Kerpel stapt op als VRT-bestuurder na ‘integriteitsinbreuk’ (14/10/2020 - De Morgen)
  Rudi De Kerpel, gemeenschapsafgevaardigde binnen de raad van bestuur van de openbare omroep, dient zijn ontslag in. De Kerpel kwam in opspraak in het rapport dat Audit Vlaanderen opstelde over de onregelmatigheden aan de top van de VRT. Hij leverde vanuit zijn eigen bedrijven bloemen en herbruikbare bekers aan de VRT.
  [naar artikel]
 3. N-VA-afgevaardigde Rudi De Kerpel stapt op uit raad van bestuur VRT na ‘integriteitsinbreuk’ (14/10/2020 - De Morgen)
  Rudi De Kerpel, N-VA-afgevaardigde binnen de raad van bestuur van de openbare omroep, dient zijn ontslag in. De Kerpel kwam in opspraak in het rapport dat Audit Vlaanderen opstelde over de onregelmatigheden aan de top van de VRT. Hij leverde vanuit zijn eigen bedrijven bloemen en herbruikbare bekers aan de VRT.
  [naar artikel]
 4. Balls & Glory haalt Rudi De Kerpel (ex-Eurotuin) aan boord (15/04/2019 - De Tijd)
  21:29 Met de financiële steun van de ondernemers Rudi De Kerpel (ex-Eurotuin) en Jonas Dhaenens (Combell) wil kok-ondernemer Wim Ballieu zijn restaurantketen Balls & Glory sneller doen groeien.
  [naar artikel]
 5. VRT-bestuurder De Kerpel stapt op (14/10/2020 - De Morgen)
  Rudi De Kerpel, gemeenschapsafgevaardigde binnen de raad van bestuur van de openbare omroep, dient zijn ontslag in. De Kerpel kwam in opspraak in het rapport dat Audit Vlaanderen opstelde over de onregelmatigheden aan de top van de VRT. Hij leverde vanuit zijn eigen bedrijven bloemen en herbruikbare bekers aan de VRT.
  [naar artikel]
 6. Rudi De Kerpel verkoopt Eurotuin aan Aveve (21/06/2018 - De Tijd)
  22:44 Ondernemer Rudi De Kerpel verkoopt zijn tuincentra Eurotuin aan de groep Aveve van de Boerenbond.
  [naar artikel]
 7. Gemeenschapsafgevaardigde Rudi De Kerpel bekent fout en biedt ontslag aan bij VRT (13/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Rudi De Kerpel heeft zijn ontslag aangeboden als gemeenschapsafgevaardigde bij de VRT. Dat meldt hij zelf in een mededeling. Hij leverde met zijn bedrijven aan de VRT, terwijl dat eigenlijk niet mag. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) heeft zijn ontslag aanvaard.
  [naar artikel]
 8. Gemeenschapsafgevaardigde Rudi De Kerpel bekent fout en biedt ontslag aan bij VRT (14/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Rudi De Kerpel heeft zijn ontslag aangeboden als gemeenschapsafgevaardigde bij de VRT. Dat meldt hij zelf in een mededeling. Hij leverde met zijn bedrijven aan de VRT, terwijl dat eigenlijk niet mag. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) heeft zijn ontslag aanvaard.
  [naar artikel]
 9. Rudi De Kerpel neemt ontslag als gemeenschapsafgevaardigde bij VRT na "integriteitsbreuk" (13/10/2020 - VRT NWS)
  Rudi De Kerpel heeft zijn ontslag aangeboden als gemeenschapsafgevaardigde bij de VRT. Dat zegt hij in een mededeling. Met zijn bedrijven was hij leverancier bij de openbare omroep en dat mag niet. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) heeft zijn ontslag aanvaard.
  [naar artikel]
 10. Rechtszaak tegen Marc Van Ranst gestart in Mechelen: “Dit is tijdverlies” (28/09/2020 - VRT NWS)
  In Mechelen is de rechtszaak van Rudi De Kerpel, ondernemer en N-VA-regeringscommissaris, tegen viroloog Marc Van Ranst gestart. De Kerpel eist 5.000 euro omdat Van Ranst in een tweet mensen opriep om niet naar Antwerpen te komen deze zomer door de hoge besmettingsgraad. Daardoor zou De Kerpel serieuze schade zijn opgelopen.
  [naar artikel]
 11. Enkel N-VA-regeringscommissaris blijft bij klacht tegen Van Ranst: “Dit lijkt meer en meer op politieke heksenjacht” (27/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het zit er bovenarms op tussen bedrijfsleider en N-VA-regeringscommissaris Rudi De Kerpel en professor Marc Van Ranst. De Kerpel verwijt de...
  [naar artikel]
 12. Ook Gents mobiliteitsplan verdient referendum (04/04/2019 - De Morgen)
  Rudi De Kerpel is ondernemer. Hij woont in de buurt van Gent.
  [naar artikel]
 13. Vakbond vindt VRT te soft voor Freddy De Kerpel (31/10/2018 - De Morgen)
  Een interview met ex-bokser Freddy De Kerpel in De zevende dag beroert de gemoederen bij de VRT. De Kerpel deed een paar forse uitspraken over de Braziliaanse president Jair Bolsonaro en kreeg daarbij te weinig weerwerk, vindt vakbond ACOD.
  [naar artikel]
 14. 'Laat de mensen vrij hun geld besteden' (03/11/2016 - De Tijd)
  09:13 Ondernemer Rudi De Kerpel, de topman van tuincentraketen Eurotuin, vindt dat de maaltijd- en ecocheques zo snel als mogelijk moeten worden afgeschaft.
  [naar artikel]
 15. Rudi De Kerpel ‘Ik wil me nu vooral amuseren' (28/07/2018 - De Tijd)
  00:59 Na 23 jaar voor zijn bedrijf te hebben geleefd, wil hij geen stress meer. De man die Eurotuin groot maakte, herbegint met een wit blad. Ontbijt met De Tijd.
  [naar artikel]
 16. Marc Van Ranst niet te spreken over gang van zaken tijdens rechtszaak: “Ze willen mij tijd en geld doen verliezen” (28/09/2020 - Metro)
  De rechtszaak tussen bedrijfsleider Rudi De Kerpel en Marc Van Ranst is vanmorgen van start gegaan. Van Ranst liet weten niet opgezet te zijn met het feit dat de advocaat van de klager al meteen te laat was en de zaak wilde uitstellen. Eind augustus startten zes bedrijfsleiders een petitie tegen viroloog Marc Van Ranst omdat Van Ranst volgens hen “ongenuanceerde en roekeloze uitspraken” deed over de coronacrisis en het bijgevolg zijn schuld is dat de crisis zoveel economisch en maatschappelijk leed veroorzaakt (heeft). Een van die klagers, Rudi De Kerpel, trok naar de rechtbank. Die zaak is maandagmorgen van start gegaan in Mechelen. Half uur te laat Van Ranst uitte op social media zijn ongenoegen over het gedrag van de tegenpartij. “Vandaag was de eerste zitting van de rechtszaak die Rudi De Kerpel (N-VA, regeringscommissaris VRT) tegen mij inspant voor de Rechtbank van Eerste Aanleg. Zijn fabriek van plastieken bekertjes in Deinze zou volgens hem door mij verlies hebben geleden. De Kerpel eist €5.000. Zijn topadvocaat Walter Damen daagde een half uur te laat op voor de zitting, en vroeg toen uitstel tot 3/11 omdat hij nog geen tijd had gehad om zich op de pleidooien voor te bereiden. Voor de camera van VTM Nieuws kon meester Damen plots wel reeds pleiten”, klinkt het. Tijd- en geldverlies Volgens Van Ranst “misbruiken ze de rechtbank”. “Volgens mij is de enige bedoeling van deze rechtszaak om mij tijd en geld te doen verliezen. De Kerpel en Damen misbruiken hier de rechtbank om via een showproces pestgedrag te stellen. Pestgedrag is De Kerpel trouwens niet vreemd. Op twitter beschimpt hij mij steevast als “Rat”, besluit hij. Volgens mij is de enige bedoeling van deze rechtszaak om mij tijd en geld te doen verliezen. De Kerpel en Damen misbruiken hier de rechtbank om via een showproces pestgedrag te stellen. Pestgedrag is De Kerpel trouwens niet vreemd. Op twitter beschimpt hij mij steevast als “Rat”. pic.twitter.com/8tqwJfdwns — Marc Van Ranst (@vanranstmarc) September 28, 2020 Lees ook: Wordt Marc Van Ranst binnenkort minister van Volksgezondheid? (video) Het bericht Marc Van Ranst niet te spreken over gang van zaken tijdens rechtszaak: “Ze willen mij tijd en geld doen verliezen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Tuinveteranen worden concurrent voor dierenarts (18/08/2016 - De Tijd)
  22:26 Rudy Lefèvre en Rudi De Kerpel, twee veteranen uit de wereld van de tuincentra, openen Wellopet, een welzijnscentrum voor kleine huisdieren. ‘Dit kan een dam zijn tegen e-commerce.’
  [naar artikel]
 18. De Kerpel: “Boksen is niet gevaarlijker, wel explicieter dan andere sporten” (17/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ook Freddy De Kerpel staat stil bij de dood van bokser Patrick Day. “Die jongen was 27 jaar, verschrikkelijk. Maar het is onvermijdelijk in de...
  [naar artikel]
 19. Start-up lanceert herbruikbare bekers met een chip (26/11/2019 - De Tijd)
  16:30 Het Oost-Vlaamse Goodless - gefinancierd door Rudi De Kerpel (ex-Eurotuin) - onderhandelt met festivals en voetbalclubs over de implementatie van een systeem met 'slimme' herbruikbare bekers.
  [naar artikel]
 20. De Kerpel: "Heb er een uit de ring moeten slaan met een stoel" (28/09/2017 - Sporza)
  Begin jaren 80 was oud-bokskampioen Freddy De Kerpel coach van Jean-Marc Renard. In Belga Sport vertelt hij over een legendarische titelkamp in Napels.
  [naar artikel]
 21. AVEVE neemt Eurotuin over (21/06/2018 - De Morgen)
  Vlaams ondernemer Rudi De Kerpel verkoopt Eurotuin, een keten van tuincentra, aan concurrent AVEVE. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.
  [naar artikel]
 22. Tijdens ‘De zevende dag’ sloeg Freddy De Kerpel het voltallige publiek van de VRT knock-out (29/10/2018 - De Morgen)
  In DM ZAPT zet de mediaredactie van De Morgen de blik op oneindig. Vandaag: Ewoud Ceulemans werd knock-out geslagen door het politieke inzicht van Freddy De Kerpel.
  [naar artikel]
 23. Freddy De Kerpel legt z’n ziel zelfs bij z'n vrouw niet zomaar bloot: “Ik ben een eenzaat, ik neem zelden mensen in vertrouwen” (07/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik zat in het vierde leerjaar toen ik een pater op het internaat een mep verkocht: m’n eerste knock-out.” Bokslegende Freddy De Kerpel (70) is een...
  [naar artikel]
 24. Kijkers vragen : Was Freddy De Kerpel de juiste man om te interviewen over Brazilië ? (30/10/2018 - VRT NWS)
  Enkele kijkers van "De Zevende Dag" waren boos over een interview met Freddy De Kerpel over de nieuwe Braziliaanse president Bolsonaro. Freddy De Kerpel is een voormalig Belgisch bokskampioen en getrouwd met een Braziliaanse. Hij komt vaak in Brazilië. Maar is een bokskampioen met een Braziliaanse echtgenote ook meteen een expert in Braziliaanse politiek? En was het interview niet te eenzijdig pro de nieuwe Braziliaanse president ?
  [naar artikel]
 25. De Kerpel: "Het gevecht van de eeuw? Eerder de stunt van de eeuw" (24/08/2017 - Sporza)
  Zaterdag bekampen de geprezen MMA-vechter Conor McGregor en bokslegende Floyd Mayweather elkaar. Freddy De Kerpel is niet onder de indruk van het gevecht.
  [naar artikel]
 26. De Kerpel: "Het is tijd voor Pacquiao om ermee te stoppen" (02/07/2017 - Sporza)
  De nederlaag van Manny Pacquiao tegen Jeff Horn doet de wenkbrauwen fronsen. Freddy De Kerpel vindt dat Pacquiao zijn handschoenen maar beter aan de wilgen hangt.
  [naar artikel]
 27. Twee investeerders pompen vers geld in restaurants ‘Balls & Glory’ van tv-kok Wim Ballieu (16/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Balls & Glory, de restaurantketen van tv-kok Wim Ballieu, heeft twee investeerders aangetrokken om de keten uit te breiden. Rudi De Kerpel...
  [naar artikel]
 28. WelloPet bouwt twee nieuwe 'welzijnscentra voor dieren' (18/11/2019 - De Tijd)
  17:47 WelloPet, de keten van welzijnscentra voor dieren van Eurotuin-oprichter Rudi De Kerpel en ex-AVEVE-directeur Rudy Lefèvre, breidt uit. Dankzij een kapitaalverhoging komen er nieuwe vestigingen in Kor...
  [naar artikel]
 29. De Kerpel: "Alle boksliefhebbers willen kamp tussen Joshua en Wilder" (05/11/2017 - Sporza)
  Oud-bokser Freddy De Kerpel keek gisteren ook naar de kamp tussen Deontay Wilder en Berman Stiverne. Een wedstrijd die al na een ronde voorbij was.
  [naar artikel]
 30. VIDEO. Freddy De Kerpel en Vincent Van Quickenborne gaan met elkaar op de vuist (10/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Freddy De Kerpel en Vincent Van Quickenborne namen het gisteren tegen elkaar op in een bokswedstrijd. Aanleiding was het wereldtitelgevecht van...
  [naar artikel]
 31. Twee investeerders pompen vers geld in Balls & Glory (16/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Balls & Glory, de restaurantketen van tv-kok Wim Ballieu, heeft twee investeerders aangetrokken om de keten uit te breiden. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Rudi De Kerpel (ex-Eurotuin) en Jonas Dhaenens (Combell) leveren expertise en een onbekende som vers geld en krijgen een minderheidsbelang.
  [naar artikel]
 32. 70-jarige Freddy De Kerpel zet Gents Boksgala in vuur en vlam tegen 28 jaar jongere Abdoul (06/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Freddy De Kerpel (70) heeft vandaag onbeslist gebokst in een demonstratiewedstrijd tegen de 28 jaar jongere Ismail 'Cool' Abdoul tijdens het 22e...
  [naar artikel]
 33. PODCAST: Wim De Vilder praat met Rudi Vranckx die in Irak zit (28/06/2017 - De Redactie)
  Rudi Vranckx zit samen met zijn ploeg al een tijdje in Irak. Hij trok naar het front in Mosul. En wat hij daar aantrof deed zijn menselijk én journalistiek hart bloeden. Wim De Vilder sprak vanmiddag met Rudi in een Facebook Live gesprek. Hij legt Rudi ook de vragen van onze gebruikers voor.
  [naar artikel]
 34. Marc Van Ranst verschijnt vandaag voor de rechter na klacht wegens “roekeloze uitspraken” (28/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Marc Van Ranst moest maandagochtend voor de Mechelse rechter verschijnen na een klacht van ondernemer Rudi De Kerpel wegens “roekeloze...
  [naar artikel]
 35. VRT-bestuurder (N-VA) stapt op na interne nota: “Leverde zelf aan evenementen van openbare omroep” (14/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Rudi De Kerpel (N-VA) heeft zijn ontslag aangeboden als bestuurder bij de VRT. Dat meldt hij zelf in een mededeling. Hij leverde met zijn bedrijven aan de VRT, terwijl dat eigenlijk niet mag. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) heeft zijn ontslag aanvaard.
  [naar artikel]
 36. Marc Van Ranst verschijnt voor de rechter na klacht wegens “roekeloze uitspraken” (28/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Marc Van Ranst moest maandagochtend voor de Mechelse rechter verschijnen na een klacht van ondernemer Rudi De Kerpel wegens “roekeloze...
  [naar artikel]
 37. VIDEO. Freddy De Kerpel en Vincent Van Quickenborne nemen het in de boksring tegen elkaar op (10/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Freddy De Kerpel en Vincent Van Quickenborne namen het gisteren tegen elkaar op in een bokswedstrijd. Aanleiding was het wereldtitelgevecht van...
  [naar artikel]
 38. De Kerpel (69): "Laat mij tegen McGregor boksen en ik win" (25/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Freddy De Kerpel (69) is duidelijk: Conor McGregor (29) is aan een zelfmoordmissie begonnen. "Laat mij tegen hem kampen en ik win nóg." Krasse
  [naar artikel]
 39. ‘Familie’ belooft een heftige confrontatie tussen Rudi en Veronique (07/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Familie’ verhitten de gemoederen wanneer Veronique en Rudi elkaar tegen het lijf lopen in de Foodbar. Veronique is nog niet vergeten dat Rudi...
  [naar artikel]
 40. Droomhuwelijk in ziekenhuis voor zwaar zieke Rudi (17/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder zijn afgelopen weekend Hendrica Marien (78) en Rudi Vingerhoed (74) getrouwd. De zeventigers leerden elkaar 15 jaar geleden kennen, maar dan werd Rudi ernstig ziek en kwam er van een huwelijk niets meer in huis.
  [naar artikel]
 41. Ex-partners Rudi (47) en Tamara (36) openhartig over wat hun relatie deed mislopen: “Hij bleef maar teruggaan naar zijn ex” (20/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Rudi (47) en Tamara (36) kregen een relatie terwijl hij nog getrouwd was. Zij was een collega van zijn vrouw. Hij koos voor haar. “Rudi had altijd...
  [naar artikel]
 42. Gents Boksgala – 70-jarige Freddy De Kerpel en Ismail Abdoul boksen onbeslist in demonstratiewedstrijd (05/10/2018 - Metro)
  Freddy De Kerpel (70) heeft vrijdag onbeslist gebokst in een demonstratiewedstrijd tegen de 28 jaar jongere Ismail ‘Cool’ Abdoul tijdens het 22e Gentse Boksgala. De Kerpel kreeg na de kamp een gouden bokshandschoen als lifetime achievement award, naast een daverend applaus en staande ovatie in een uitverkochte Topsporthal Vlaanderen. Tijdens het 22e Gentse Boksgala staan onder andere een Belgische titelstrijd bij de middengewichten tussen Kevin Ongenae en Kevin Vanderheyden op het programma. Dit naast een kamp met als inzet de Beneluxtitel bij de weltergewichten met Meriton Karaxha en Steve Jamoye. Maar de echte publiekstrekker was toch de confrontatie tussen de voormalige Belgische kampioenen Freddy De Kerpel en Ismail Abdoul. Alleen al bij de opkomst van De Kerpel ging het dak eraf, De Kerpel kreeg een staande ovatie. De twee begonnen heel aanvallend aan de kamp die de volle vier ronden van twee minuten zou duren, al ging Ismail Abdoul halfweg de laatste ronde even tegen het canvas. Na de kamp vlogen de ex-boksers elkaar in de armen en beslisten de scheidsrechters dat de wedstrijd onbeslist eindigde. Domenico Adinolfi kwam ook in de ring en eerde De Kerpel. De Kerpel verloor op 19 april 1975 in Wieze met technisch knock-out van Adinolfi tijdens het Europees kampioenschap EBU bij de lichte zwaargewichten. “Ik houd een fantastisch gevoel aan deze kamp over”, zei De Kerpel na de kamp. “Dit was vermoeiend en zeker geen lachertje. Ismail Abdoul en ik hebben er lekker op los gemept. Ik ben zo tevreden dat ik dit heb kunnen doen. Dit was een zeer mooi verjaardagsgeschenk. Ik moet zeker Ismail Abdoul, in mijn ogen een zeer groot bokser, bedanken dat hij vandaag mijn tegenstander wou zijn. Voor de kamp was ik bloednerveus. Zeker met deze grote opkomst, maar alles heeft mijn verwachtingen ingelost. Ik ben een zeer tevreden man”, besloot De Kerpel. bron: Belga Het bericht Gents Boksgala – 70-jarige Freddy De Kerpel en Ismail Abdoul boksen onbeslist in demonstratiewedstrijd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Marc Van Ranst verschijnt voor de rechter na klacht ondernemer wegens ‘roekeloze uitspraken’, nu ook ruzie op Twitter (28/09/2020 - De Morgen)
  Viroloog Marc Van Ranst moest maandagochtend voor de Mechelse rechter verschijnen na een klacht van ondernemer Rudi De Kerpel wegens ‘ongenuanceerde uitspraken die de economie schade zouden toebrengen’. De zaak werd op de inleidingszitting uitgesteld en zal ten gronde behandeld worden op 3 november. ‘De enige bedoeling van de tegenpartij is om mij tijd te laten verliezen, en dat zal inderdaad lukken’, zei Van Ranst na afloop van de zitting.
  [naar artikel]
 44. Heidi en Rudi in Ham (18/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Rudi Smeulders (56) uit Ham, architect.
  [naar artikel]
 45. Hasselaar Rudi Beckers vermist (28/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De politie en het parket van Hasselt zijn op zoek naar Rudi Beckers, een man van 50 uit Hasselt, die sinds 22 september 2016 wordt vermist. Meneer Beckers meet tussen 1m70 en 1m80 en is normaal gebouwd. Hij heeft lang grijs haar meestal dragend in een staart. Het is niet geweten welke kledij hij droeg. Rudi leeft een solitair bestaan.
  [naar artikel]
 46. Freddy De Kerpel (06/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 47. ‘Als ik in een biotechbedrijf stap, dan is het om het te verkopen' (19/11/2016 - De Tijd)
  01:00 Rudi Mariën is de ongekroonde koning van de biotech en Annie Vereecken de vrouwelijke Rudi Mariën. Een ontmoeting met de twee grootste supporters van Vlaamse biotechbedrijven.
  [naar artikel]
 48. Rudi Vranckx Waarheid of verzinsel in Homs (09/04/2019 - De Morgen)
  Rudi Vranckx is VRT-journalist en oorlogsverslaggever.
  [naar artikel]
 49. Rudi Vranckx was 25 jaar geleden al een held, zo redde hij een boer van de verdrinkingsdood (10/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In 1993 wordt Rudi Vranckx als jonge journalist uitgestuurd om een verslag te maken over de immense overstromingen in Limburg. Het regent al...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.