Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 October 2020
00:23 uur

"Hello"-video verpulverde 5 jaar geleden YouTuberecords: "Adele? Welke Adele? Gewoon, Adele!"

VRT NWS

17/10/2020 - 07:19

De fans hadden er 5 jaar geleden lang op moeten wachten – haar vorige hit, het James Bond-lied "Skyfall", dateerde al van 3 jaar eerder – maar de respons kon niet overweldigender zijn. Adeles "Hello" verpulverde in oktober 2015 dan ook het record van meest bekeken muziekvideo binnen 24 uur en zou daarna zelfs het snelst de kaap van 1 miljard views overschrijden. Later zou "Hello" ook nog tot beste lied van het jaar verkozen worden tijdens de Grammy-uitreiking. Maar al even belangrijk was de prijs voor beste video van het jaar tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards. In de bejubelde zwart-witvideo was een opmerkelijke rol weggelegd voor de toen 27-jarige Amerikaanse acteur en R&B-zanger Tristan/Mack Wilds.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Adele in 2008: "Eigenlijk ken ik niets van muziek" (03/03/2018 - VRT NWS)
  "Adele Adkins is een luidruchtige, grappige en uitzonderlijk getalenteerde 19-jarige, wiens grandioze stem haar de grootste vedette van 2008 zal maken. Ze is al erg volwassen voor haar leeftijd. Enthousiast, schuine moppen in de aanslag, ontwapenend eerlijk, eindeloos grappig en verknocht aan muziek." Zo omschreef nieuwswebsite The Guardian in januari 2008 het jonge aanstormende talent Adele. De reacties op haar debuutalbum "19" waren ronduit lovend en de single "Chasing pavements" werd haar eerste grote hit, ook buiten Groot-Brittannië. En Adele, die was toen al gewoon Adele.
  [naar artikel]
 2. Adele viert verjaardag als… Rose uit "Titanic" (07/05/2018 - VRT NWS)
  Het was feest bij Adele afgelopen weekend. Ze vierde immers haar 30e verjaardag en had daarvoor een opmerkelijk thema uitgekozen. Een thema dat door nieuwsmedia onmiddellijk omschreven werd als "grootser dan groots, zoals Adele zelf". De Britse zangeres ging dan ook "all the way" door haar feestje te bouwen rond de kaskraker "Titanic", waarbij Adele verrassend goed leek op Rose DeWitt Bukater, een rol van Kate Winslet.
  [naar artikel]
 3. "Adele wil komen, maar zal ze Montana vinden?" (29/08/2016 - De Redactie)
  Adele was weer helemaal Adele toen ze onlangs tijdens een optreden een uitnodiging voor een huwelijk aanvaardde. In september wordt ze bijgevolg in het voor haar onbekende Montana, VS, verwacht.
  [naar artikel]
 4. Belg smult van Adele en Kevin De Bruyne op Youtube (07/12/2016 - De Redactie)
  YouTube heeft de top tien van best bekeken video's in België in 2016 bekendgemaakt. De "Carpool karaoke" van Adele staat op één, voor de golden buzzer uit "Britain's got talent" en een panna van Kevin De Bruyne.
  [naar artikel]
 5. Amy Schumer: "Eens nuchter zag Adele het toch niet zitten ons te trouwen" (12/04/2018 - VRT NWS)
  Adele is een vrouw met vele talenten. Dat bleek onlangs nog toen de Britse presentator Alan Carr bekendmaakte dat de hitzangeres zijn huwelijk begin dit jaar eigenhandig in haar achtertuin in Los Angeles ingezegend had. "Ze liet zich wijden en ze heeft ons huwelijk ingezegend. Ze is de liefste mens ooit", aldus de gastheer van het praatprogramma "Chatty man". Maar bijna was hij voorafgegaan door comédienne en actrice Amy Schumer, die Adele ook wel wilde trouwen. Al kwam ze uiteindelijk op die beslissing, na een nachtje slapen, terug.
  [naar artikel]
 6. Beyoncé en Adele grootste kanshebbers bij MTV Video Music Awards (26/07/2016 - De Redactie)
  Beide zangeressen hebben samen 19 nominaties. Adele heeft er 8 achter haar naam, waarvan maar liefst 7 voor de clip van monsterhit "Hello". Beyoncé vestigt met 11 nominaties voor haar visual album "Lemonade" een record.
  [naar artikel]
 7. "Send my love (to your new lover)" van Adele: 5 keer anders (25/07/2016 - De Redactie)
  Als parodie de ultieme vorm van eerbetoon is, dan zit Adele gebeiteld met haar jongste hit "Send my love (to your new lover)". Verschillende creatieve geesten spelen de videoclip bij het nummer na, inclusief aangepaste lyrics.
  [naar artikel]
 8. Adele blikt terug op haar verjaardag: “30 was een behoorlijke beproeving” (06/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Adele was gisteren jarig en sloot daarmee een moeilijk jaar af. "Dit is 31. Goddank, want 30 was een behoorlijke beproeving", aldus de zangeres,...
  [naar artikel]
 9. Adele maakt einde aan speculatie: "Ik ben getrouwd" (05/03/2017 - De Redactie)
  De Britse zangeres Adele heeft tijdens haar concert in Brisbane in Australië publiekelijk bevestigd dat ze getrouwd is met Simon Konecki.
  [naar artikel]
 10. "Producers willen Adele als prostituee in Dickens-film" (04/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Adele overweegt te gaan acteren. Volgens de Britse krant The Sun is de zangeres in onderhandeling voor een rol in de remake van de film Oliver
  [naar artikel]
 11. "Adele tijdens de kerstdagen in het geniep getrouwd" (29/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het lijkt erop dat Adele in het diepste geheim is getrouwd met haar partner Simon Konecki. De 28-jarige zangeres werd in Los Angeles gespot met
  [naar artikel]
 12. Adele over haar postnatale depressie: "Ik wilde niet bij mijn kind zijn" (31/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Adele is altijd heerlijk eerlijk, zeker als het over haar ervaringen als moeder gaat. Nu heeft ze in een interview gezegd dat ze na de geboorte
  [naar artikel]
 13. Adele: "Heb aanbod voor Super Bowl-optreden afgeslagen" (15/08/2016 - De Redactie)
  "Ze hebben me gevraagd maar ik heb neen gezegd", zei de Britse superster tijdens een optreden in Los Angeles. Bizar is wel dat de organisatie van de Super Bowl ontkent dat ze Adele een aanbod heeft gedaan.
  [naar artikel]
 14. Ed Sheeran stoot Adele na vier jaar van de troon in de MNM 1000 (16/12/2017 - VRT NWS)
  Volgens de MNM-luisteraar is Ed Sheeran de populairste artiest van het jaar. Hij stoot met zijn hit "Shape of you" na vier jaar zangeres Adele van de troon in de MNM 1000. Coldplay vervolledigt de top 3. Stan Van Samang is met "Een ster" de hoogste genoteerde Belg in de lijst.
  [naar artikel]
 15. Adele maakt einde aan de geruchten: "Ik ben getrouwd" (05/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens de uitreiking van de Grammy's noemde Adele haar Simon al 'mijn man', maar tijdens haar concert dit weekend in het Australische Brisbane
  [naar artikel]
 16. "Okee, ik kom": Adele belooft naar huwelijk van fans te gaan (26/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Adele heeft de uitnodiging om op het huwelijk van twee fans te komen aangenomen. Tijdens een concert in Los Angeles nodigde de popdiva de
  [naar artikel]
 17. Adele: "Tijd nemen voor mezelf maakt van mij een betere moeder" (01/11/2016 - De Redactie)
  Na de geboorte van haar zoon had Adele last van een postnatale depressie en meende ze dat ze de grootste vergissing van haar leven had begaan. Dat vertelt de Britse zangeres in een gesprek met Vanity Fair.
  [naar artikel]
 18. "Okee, ik kom": Adele belooft naar huwelijk van fans te gaan (26/08/2016 - De Morgen)
  Adele heeft de uitnodiging om op het huwelijk van twee fans te komen aangenomen.
  [naar artikel]
 19. Adele: "Ik weet niet of ik ooit nog op tournee ga" (29/06/2017 - De Redactie)
  In Londen geeft Adele dezer dagen de laatste optredens van haar tournee rond haar album "25". Mogelijk zijn dat haar laatste optredens in het kader van een tournee tout court want ze laat verstaan dat ze er mee ophoudt.
  [naar artikel]
 20. Zwanger? Adele hint op een tweede kindje (22/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Adele sloot haar concert in de Amerikaanse stad Phoenix gisteren af met een opmerkelijke boodschap. Adele kondigde aan dat ze vrij neemt om een
  [naar artikel]
 21. Adele rondt tweede keer kaap van 10 miljoen verkochte platen in VS (28/09/2016 - De Redactie)
  De Britse zangeres krijgt daarvoor een diamanten plaat, die ze ook al in de wacht sleepte voor haar vorige album "21". Adele kroont zich daarmee tot best verkochte zangeres van de 21e eeuw.
  [naar artikel]
 22. "Mijn oren hebben net een orgasme gekregen": twaalfjarig meisje zong op straat de pannen van het dak, nu wordt ze al de nieuwe Adele genoemd (30/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Amper twaalf jaar, maar wát een klok van een stem: Allie Sherlock brak door als straatartieste, nu wordt het Ierse meisje al de nieuwe Adele...
  [naar artikel]
 23. Adele: "Ik zweet me te pletter. Mijn dijen zijn kletsnat!" (12/03/2017 - De Redactie)
  Adele zweet blijkbaar wat af tijdens haar Australische tournee en dat heeft, naast de hoge temperaturen, veel te maken met haar met kristallen opgedirkte jurk, ontworpen door Zuhair Murad.
  [naar artikel]
 24. Adele: "Ik weet niet of ik ooit nog op tournee ga" (29/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Adele twijfelt of ze ooit nog op tournee gaat. In een handgeschreven brief bedankte de 29-jarige Britse zangeres haar fans, maar zei dat ze haar
  [naar artikel]
 25. Adele kan rekening H&M niet betalencel (05/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zangeres Adele moest afgelopen zondag twee keer slikken toen bleek dat ze de rekening in kledingwinkel H&M niet kon betalen. "Ik schaamde me dood", vertelde de zangeres achteraf.
  [naar artikel]
 26. Mercury Prize eert Bowie en negeert Adele en Coldplay (04/08/2016 - De Redactie)
  "Blackstar" van David Bowie maakt kans op de Mercury Prize 2016, een Britse prijs voor het beste album van het jaar in het Verenigd Koninkrijk. Opvallende afwezigen op de shortlist zijn Adele en Coldplay.
  [naar artikel]
 27. "Hoe noem je een blondje dat op haar hoofd staat?": Adele tapt vuile moppen tijdens stroompanne (14/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een stroompanne tijdens een concert? Daar weet Adele wel raad mee. In plaats van haar optreden stil te leggen, bleef de Britse superster op het
  [naar artikel]
 28. Adele kan rekening H&M niet betalen (05/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zangeres Adele moest afgelopen zondag twee keer slikken toen bleek dat ze de rekening in kledingwinkel H&M niet kon betalen. "Ik schaamde me dood", vertelde de zangeres achteraf.
  [naar artikel]
 29. Dan toch geen samenwerking tussen Beyoncé en Adele: "Het was een grapje” (02/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Toen Ryan Tedder, de frontman van One Republic, eerder deze week bekendmaakte dat hun nieuwe album een samenwerking met Adele en Beyoncé bevatte,...
  [naar artikel]
 30. Adele zegent huwelijk van Alan Carr ("Chatty man") in haar achtertuin in Los Angeles in (03/04/2018 - VRT NWS)
  Adele heeft het huwelijk van Alan Carr en zijn partner Paul Drayton in haar achtertuin in Los Angeles ingezegend. Dat heeft de Britse presentator op ITV verklapt. De Britse zangeres liet zich hiervoor speciaal "wijden".
  [naar artikel]
 31. Adele schrapt vuurwerk, nadat zoontje zich hoedje had geschrokken (02/03/2017 - De Redactie)
  De Australische fans van Adele hebben in Perth geen pyrotechnische apotheose geserveerd gekregen. Wellicht herneemt Adele haar vuurwerk op 4 maart in Brisbane.
  [naar artikel]
 32. Snipverkouden Adele: "Het lukt echt niet" (18/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  "Het spijt me heel, heel erg dat ik jullie in de steek laat, maar ik kan mijn show vanavond niet spelen." Een snipverkouden Adele verontschuldigde zich woensdag bij haar fans in een videoboodschap op haar Facebookpagina en op Instagram. Ze moest normaal een tweede show spelen in Phoenix, in de Amerikaanse staat Arizona, maar ze voelde zich te slecht om op te treden.
  [naar artikel]
 33. Snipverkouden Adele: "Het lukt echt niet" (18/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  "Het spijt me heel, heel erg dat ik jullie in de steek laat, maar ik kan mijn show vanavond niet spelen." Een snipverkouden Adele verontschuldigde zich woensdag bij haar fans in een videoboodschap op haar Facebookpagina en op Instagram. Ze moest normaal een tweede show spelen in Phoenix, in de Amerikaanse staat Arizona, maar ze voelde zich te slecht om op te treden.
  [naar artikel]
 34. Emotionele Adele huldigt Beyoncé (13/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Adele heeft vannacht de grootste Grammy Awards weggekaapt, de grootste Amerikaanse muziekprijzen. Vooraf werden Beyoncé en Adele al genoemd als
  [naar artikel]
 35. "Adele organiseert vrijgezellenfeest Jennifer Lawrence” (08/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zangeres Adele (31) is naar verluidt het vrijgezellenfeest van haar goede vriendin Jennifer Lawrence (28) aan het plannen, en het belooft een wild...
  [naar artikel]
 36. Kelly Osbourne post verrassende 'throwback' met Adele (10/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kelly Osbourne verraste Instagram met een foto uit de oude doos. Ze postte een 'throwback' met Adele uit 2007. Toen was Adele zelfs nog helemaal niet bekend.
  [naar artikel]
 37. Adele grote slokop van Grammy awards (13/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Adele heeft vannacht de grootste Grammy Awards weggekaapt, de grootste Amerikaanse muziekprijzen. Vooraf werden Beyoncé en Adele al genoemd als
  [naar artikel]
 38. Adele grote slokop van Grammy Awards (13/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Adele heeft vannacht de grootste Grammy Awards weggekaapt, de grootste Amerikaanse muziekprijzen. Vooraf werden Beyoncé en Adele al genoemd als
  [naar artikel]
 39. Wat is er aan de hand met Adele? (07/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  2019 was een bewogen jaar voor Adele. Na een relatie van acht jaar maakten de zangeres en Simon Konecki bekend te gaan scheiden. Ze werkt aan een nieuw album en al een aantal maanden aan een nieuw uiterlijk. Adele verbluft haar fans keer op keer met foto’s van haar nieuwe uiterlijk: ze viel maar liefst vijfendertig kilo af. Heeft de eens volle zangeres misschien toch last van liefdesverdriet of is het stress die ervoor heeft gezorgd dat Adele is getransformeerd tot een slanke den?
  [naar artikel]
 40. Adele laat de June Carter in zich los (15/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Popster Adele (30) heeft op Instagram een foto gepost van zichzelf verkleed als June Carter, de bekende countryzangeres die met Johnny Cash was getrouwd. Adele draagt een jurk die recht uit de jaren zestig lijkt te stammen plus een donkere pruik én ze torst een autoharp, een van de instrumenten die de multigetalenteerde June bespeelde. Waarom Adele zich als de countryvedette uitdoste, is niet duidelijk. Was dit een zotte bui of slaat ze een nieuwe muzikale weg in, richting Nashville?
  [naar artikel]
 41. Adele vs. Amy: grootsheid of het graf (09/04/2019 - De Morgen)
  Al van dag één wordt Adele afgewogen tegen haar idool Amy Winehouse. Maar nu heeft de leerling de meester overtroffen. Adele Adkins stootte Amy's succesplaat Back To Black dit jaar van de troon, dankzij de recordverkoop van haar eigen plaat 21. Daarnaast blijkt de 23-jarige soulsensatie voluit voor het leven te kiezen, in tegenstelling tot haar tragische voorbeeld.
  [naar artikel]
 42. Adele gaat voor het eerst op tournee in Australië (15/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Adele gaat volgend jaar voor het eerst op tournee door Australië. De Britse zangeres begint op 28 februari in Perth. Adele doet daarna ook
  [naar artikel]
 43. Adele neemt het op voor beste vriendin die lijdt aan zeldzame postnatale psychose (14/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Adele heeft op Instagram een boodschap gedeeld aan haar beste vriendin Laura Dockrill, maar tegelijk ook aan andere kersverse moeders. Laura kwam namelijk in een zeldzame postnatale psychose terecht na de geboorte van haar zoontje in februari. "Mama's, praat over hoe je je voelt", roept de popster op.
  [naar artikel]
 44. Dit bekeken we dit jaar massaal op YouTube: Adele, Kevin De Bruyne en 'Tegen De Sterren Op' (07/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  'Adele Carpool Karaoke' is de meest bekeken YouTube-video van 2016 in België. Het lijstje van 10 meest populaire video's in ons land bestaat
  [naar artikel]
 45. Dit is het dieet waar Adele bijna 20 kg mee verloor (09/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het was voor heel wat fans schrikken geblazen toen hun vedette een pak magerder op recente vakantiekiekjes stond. Al jaar en dag was Adele een van...
  [naar artikel]
 46. Adele blijft onbetwiste nummer 1 in "MNM1000" (10/12/2016 - De Redactie)
  "Someone like you" is al voor de vierde keer het favoriete nummer aller tijden van de MNM-luisteraars. De nummers twee en drie van vorig jaar hebben wel plaatsgeruimd voor andere liedjes.
  [naar artikel]
 47. Adele dé winnaar van Grammy Awards (13/02/2017 - De Tijd)
  07:29 Adele won vijf prijzen voor haar nummer Hello en het album 25.
  [naar artikel]
 48. Nederlandse actrice Adèle Bloemendaal is overleden (22/01/2017 - De Redactie)
  Nederland verliest een ster van het theater en de televisie. Bloemendaal speelde mee in series als "'t Schaep met de 5 poten" en ze scoorde ook hits als "Het zal je kind maar wezen". Ze was 84.
  [naar artikel]
 49. Celebrities schieten Adele te hulp na kritiek op foto: “Veel respect dat ze het internet kapot kreeg!” (01/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Britse zangeres Adele (32) ligt onder vuur voor een foto waarop ze een bikini met de Jamaicaanse vlag draagt. “Culture diefstal”, toeteren critici op het internet. Maar nu komen enkele beroemdheden Adele te hulp.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.