Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 October 2020
19:08 uur

Nederlandse koning Willem-Alexander breekt vakantie in Griekenland af na ophef

VRT NWS

17/10/2020 - 09:54

De Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben hun vakantie in Griekenland afgebroken. Ze laten dit weten via de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst. "We zien de reacties van mensen op berichten in de media. En die zijn heftig, en die raken ons", laat het koningspaar weten. Ze zijn gisteren teruggekeerd naar Nederland.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Koning Willem-Alexander breekt vakantie Griekenland af na ophef: “Reacties zijn heftig, die raken ons” (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima breken hun vakantie in Griekenland af. Ze laten dat weten via de Rijksvoorlichtingsdienst. “We zullen onze vakantie afbreken. We zien de reacties van mensen op berichten in de media. En die zijn heftig, en die raken ons.”
  [naar artikel]
 2. Nederlandse koning Willem-Alexander breekt vakantie in Griekenland af na hevige kritiek (16/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima breken hun vakantie in Griekenland af. Ze laten dit weten via de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst.
  [naar artikel]
 3. Ophef rond Nederlands koningspaar: Willem-Alexander en Máxima schenden coronamaatregelen tijdens vakantie (24/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zich tijdens hun vakantie in Griekenland niet aan de coronamaatregelen gehouden. Ze respecteerden de social distance niet, zo meldt RTL Nieuws op basis van een foto die online circuleert.
  [naar artikel]
 4. Nederlandse koningspaar heeft spijt van reis naar Griekenland: “We zijn niet onfeilbaar” (21/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Willem-Alexander (53) en koningin Máxima (49) hebben “met spijt in het hart” gereageerd op de ophef rondom hun afgebroken vakantie naar Griekenland. “Het doet pijn uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben”, zegt de Nederlandse koning in een videoboodschap.
  [naar artikel]
 5. Koning Willem-Alexander betuigt spijt in videoboodschap over vakantie: “het was heel onverstandig” (21/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse Koning Willem-Alexander heeft woensdag op het social mediakanalen van het Koninklijk Huis in een videoboodschap samen met koningin Máxima zijn spijt betuigd over hun vakantie naar Griekenland.
  [naar artikel]
 6. Nederlandse koning Willem-Alexander betuigt spijt over vakantie in Griekenland: "Pijn uw vertrouwen te hebben beschaamd" (21/10/2020 - VRT NWS)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander heeft voor het eerst gereageerd op de commotie over zijn gezinsvakantie naar Griekenland. De familie vertrok vrijdag op vakantie en brak zaterdag de reis af wegens de storm aan kritiek die er was ontstaan. "Onze reis naar Griekenland heeft bij heel veel Nederlanders hevige reacties opgeroepen. Het doet pijn uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben", laat het koningspaar weten in een persoonlijke videoboodschap.
  [naar artikel]
 7. Koning Willem-Alexander terug in Nederland na dag in Griekenland (18/10/2020 - VRT NWS)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander is terug in Nederland na een wel zeer kort verblijf in Griekenland. Hij was vrijdag met zijn gezin op reis vertrokken, maar dat lokte veel protest uit, omdat de Nederlandse regering net had opgeroepen zo weinig mogelijk buitenlandse reizen te maken in strijd tegen het coronavirus. Gisterenavond landde de koning met zijn gezin op de Nederlandse luchthaven Schiphol.
  [naar artikel]
 8. ? Nederlandse koning maakt ongekende knieval: ‘Wij hadden niet op vakantie moeten gaan’ (21/10/2020 - De Morgen)
  In een zeldzame videoboodschap heeft de Nederlandse koning Willem-Alexander deze middag verklaard dat het ‘heel onverstandig’ was om met zijn gezin op vakantie te gaan naar Griekenland. ‘Het doet pijn uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben’, zei hij in de korte video van twee minuten.
  [naar artikel]
 9. Nederlandse prinsessen Amalia en Alexia dinsdagavond pas terug van vakantie in Griekenland: “Niet genoeg tickets voor hele gezin” (20/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander (53) en z’n vrouw Máxima (49) keerden afgelopen weekend terug van vakantie zonder dochters Amalia (16) en Alexia (15). De prinsessen zijn pas dinsdagavond teruggevlogen uit Griekenland omdat er niet genoeg tickets waren voor het hele gezin. Dat bevestigt een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst aan de krant AD. De koning brak abrupt z’n vakantie af na een stortvloed aan kritiek.
  [naar artikel]
 10. Nederlandse koning Willem-Alexander in kersttoespraak: “Het is oké als het even tegenzit” (25/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Streven naar geluk is mooi, maar mag geen obsessie worden.” Dat zei de Nederlandse koning Willem-Alexander in een dit jaar meer filosofisch...
  [naar artikel]
 11. Kan koning Filip even spontaan zijn als koning Willem-Alexander? - Pascale Mertens (29/04/2017 - De Redactie)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander boekte succes met een opvallend joviaal en spontaan interview. Zou dit kunnen bij onze koning Filip? Een koning die (meer en meer) verstart zodra de camera draait?
  [naar artikel]
 12. Willem-Alexander anoniem aan de stuurknuppel van KLM-lijnvluchten (17/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander vliegt al jaren voor de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM in een Cityhopper en doet dat meestal in
  [naar artikel]
 13. Prinsessen van Willem-Alexander poseren in de tuin (17/11/2016 - De Redactie)
  De Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst heeft nieuwe foto's gepubliceerd van de kinderen van de Nederlandse koning Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima.
  [naar artikel]
 14. Koning Willem-Alexander is apetrots op oudste dochter Amalia: “Het is een fantastisch meisje” (04/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander is trots op zijn dochter, prinses Amalia, die zaterdag 16 jaar wordt. Dat zei de Nederlandse vorst vandaag...
  [naar artikel]
 15. Koning Willem-Alexander apetrots op oudste dochter, maar wie is kroonprinses Amalia eigenlijk? (04/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander (52) is trots op zijn dochter, prinses Amalia, die zaterdag 16 jaar wordt. Dat zei de Nederlandse vorst...
  [naar artikel]
 16. Willem-Alexander geeft open interview (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse televisie zendt vanavond een interview uit met koning Willem Alexander, die morgen 50 jaar wordt. De koning heeft het over de
  [naar artikel]
 17. Willem-Alexander geeft open interview (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse televisie zendt vanavond een interview uit met koning Willem Alexander, die morgen 50 jaar wordt. De koning heeft het over de
  [naar artikel]
 18. Dit kregen de gasten van jarige koning Willem-Alexander op hun bord (29/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander werd afgelopen donderdag vijftig en dat vierde hij met een heus diner in het koninklijk paleis op de Dam in de Amsterdamse binnenstad. Op het menu stonden onder meer gerookte forel en een klassieke steak.
  [naar artikel]
 19. Dit kregen de gasten van jarige koning Willem-Alexander op hun bord (29/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander werd afgelopen donderdag vijftig en dat vierde hij met een heus diner in het koninklijk paleis op de Dam in de Amsterdamse binnenstad. Op het menu stonden onder meer gerookte forel en een klassieke steak.
  [naar artikel]
 20. Willem-Alexander viert met 150 jarigen (29/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander heeft gisteren zijn vijftigste verjaardag gevierd. Dat deed hij met een diner in Amsterdam met 150 gewone
  [naar artikel]
 21. Koning Willem-Alexander laat zich van zijn wildste kant zien op de skipiste (25/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Naar goede gewoonte ging de Nederlandse koninklijke familie op de foto tijdens haar skivakantie in het Oostenrijkse wintersportoord Lech, maar dit keer besloot koning Willem-Alexander al 'photobombend' de show te stelen.
  [naar artikel]
 22. Koning Willem-Alexander haalt brevet voor regeringsvliegtuig (20/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander heeft "zeer recent in juni" zijn vliegbrevet gehaald voor de Boeing 737. De Rijksvoorlichtingsdienst
  [naar artikel]
 23. Koning Willem-Alexander nodigt 150 jarigen uit op eigen verjaardag (22/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander wordt op 27 april een halve eeuw oud. Die dag nodigt hij honderdvijftig jarigen uit die samen met hem hun
  [naar artikel]
 24. Koning Willem-Alexander nodigt 150 jarigen uit op eigen verjaardag (22/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander wordt op 27 april een halve eeuw oud. Die dag nodigt hij honderdvijftig jarigen uit die samen met hem hun
  [naar artikel]
 25. BINNENKIJKEN. Huis Ten Bosch, de nieuwe thuis van de Nederlandse koning Willem-Alexander en zijn gezin (21/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen week kreeg de pers een unieke inkijk in Huis ten Bosch, het paleis in Den Haag waar koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie...
  [naar artikel]
 26. Nederlandse koning Willem-Alexander in kerstboodschap: "Geluk mag geen obsessie zijn" (25/12/2019 - VRT NWS)
  "Mensen moeten niet te veel streven naar geluk, want geluk mag nooit een obsessie worden." Dat heeft de Nederlandse koning Willem-Alexander gezegd in zijn kersttoespraak. "Geef jezelf wat ruimte. Het is oké", zei de koning.
  [naar artikel]
 27. Hebt u het ook gemerkt? Koning Willem-Alexander aan de slag met zijn "vakantiebaard" (01/09/2019 - VRT NWS)
  In Terneuzen in Zeeland is gisteren de Slag om de Schelde herdacht, een cruciale stap bij de Nederlandse bevrijding van de Duitse bezetter en een van de grootste militaire operaties in de Tweede Wereldoorlog. Onder de talrijke vertegenwoordigers was ook de Nederlandse koning Willem-Alexander aanwezig, met - opvallend- een baard. Of volgens de Nederlandse pers zijn "vakantiebaard".
  [naar artikel]
 28. Nederlandse koning steekt hart onder de riem: "Coronavirus kunnen we niet stoppen, eenzaamheidsvirus wel" (20/03/2020 - VRT NWS)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander heeft zich vanavond in een televisietoespraak tot de Nederlandse bevolking gericht. Hij dankt de Nederlanders voor de creatieve, daadkrachtige en medemenselijke manier van handelen tijdens de coronacrisis. "U allen zorgt ervoor dat ondanks de verlamming van het openbare leven, het hart van onze samenleving blijft kloppen", aldus Willem-Alexander.
  [naar artikel]
 29. Oeps: Nederlands koningspaar vergeet anderhalve meter in Grieks restaurant (24/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Willem-Alexander (53) en koningin Máxima (49) hebben zich tijdens hun vakantie in Griekenland even niet aan de coronaregel van 1,5 meter...
  [naar artikel]
 30. Koning Willem-Alexander geeft interview voor 50ste verjaardag (27/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Naar aanleiding van zijn 50ste verjaardag gaf de Nederlandse koning Willem-Alexander een televisie-interview. Dat werd woensdagavond gelijktijdig door NOS en RTL uitgezonden, en was bijzonder openhartig.
  [naar artikel]
 31. Koning Willem-Alexander geeft interview voor 50ste verjaardag (27/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Naar aanleiding van zijn 50ste verjaardag gaf de Nederlandse koning Willem-Alexander een televisie-interview. Dat werd woensdagavond gelijktijdig door NOS en RTL uitgezonden, en was bijzonder openhartig.
  [naar artikel]
 32. Prins Willem-Alexander verrast met glamoureuze gezinsfoto (27/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander zit vijf jaar op de troon en dat wordt gevierd met een aantal frisse staatsiefoto's. De foto’s zijn gemaakt door Erwin Olaf in het Koninklijk Paleis van Amsterdam, en vooral op de gezinsfoto van de koning wordt heel positief gereageerd.
  [naar artikel]
 33. Met KLM gevlogen? Mogelijk zat koning Willem-Alexander aan de stuurknuppel (17/05/2017 - De Redactie)
  Willem-Alexander is al 21 jaar "gastvlieger" bij de Nederlandse vliegtuigmaatschappij. Hij loopt op Schiphol lekker anoniem rond in uniform en met pet.
  [naar artikel]
 34. Nederlands premier verontschuldigt zich: “Vakantie koning was ongepast” (18/10/2020 - Metro)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft “te laat beseft” dat de vakantie van de koning en zijn gezin naar Griekenland “niet langer te rijmen was met de oplopende besmettingen en de aangescherpte maatregelen”. Zeker na de verstrengingen van de maatregelen had hij zich daar bewust van moeten zijn, aldus Rutte. “Dit had mij eerder aanleiding moeten geven tot heroverweging van de voorgenomen vakantie. Voor het voorgaande draag ik de volledige ministeriële verantwoordelijkheid”, dixit de premier. Privéreizen van de koning vallen onder de ’persoonlijke levenssfeer’, mits er genoeg rekening wordt gehouden met het “openbaar belang”. Als daarover twijfel ontstaat, is het aan de premier om dit aan te kaarten bij de koning, legt Rutte uit. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters keerden zaterdagavond terug naar Nederland met een lijnvlucht van KLM. Kort na hun aankomst werd op paleis Huis ten Bosch in Den Haag de koninklijke vlag gehesen, het teken dat de koning weer in Nederland is. Negen op de tien Nederlanders niet akkoord Vrijdag had de Nederlandse vorst via de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) laten weten dat hij zijn vakantie naar Griekenland zou afbreken, nadat ophef was ontstaan over de reis. In de middag bleek dat het koninklijk gezin met het regeringsvliegtuig richting het buitenverblijf in Griekenland was vertrokken. Dat viel niet goed in de Tweede Kamer. Van links tot rechts werd het onverstandig genoemd dat de koning op vakantie ging naar Griekenland, terwijl de bevolking wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te blijven in verband met het indammen van de corona-uitbraak. Ook op sociale media was de kritiek niet mals. Meer dan negen op de tien noorderburen vinden volgens een peiling van tv-programma Hart van Nederland dat de koning had moeten beseffen dat een vakantie in Griekenland in coronatijd onverstandig is, ongeacht het advies van premier Mark Rutte. Lees ook : Horeca dicht, avondklok en slechts 1 nauw contact: DIT zijn alle verstrengde maatregelen Het bericht Nederlands premier verontschuldigt zich: “Vakantie koning was ongepast” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Jarige Willem-Alexander (50) openhartig over jeugd, overleden broer en prinsessen (27/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander heeft in een ongebruikelijk openhartig televisie-interview een inkijkje gegeven in zijn persoonlijkheid.
  [naar artikel]
 36. Jarige Willem-Alexander (50) openhartig over jeugd, overleden broer en prinsessen (27/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander heeft in een ongebruikelijk openhartig televisie-interview een inkijkje gegeven in zijn persoonlijkheid.
  [naar artikel]
 37. IN BEELD. Koning Willem-Alexander laat zijn baard ook op Prinsjesdag staan (17/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander heeft zijn veelbesproken baard laten staan op Prinsjesdag. Daarmee lijkt de baard, waarmee de koning al twee...
  [naar artikel]
 38. Nu Willem-Alexander schande spreekt over zijn overgrootmoeder: wie was Nederlandse koningin Wilhelmina? (05/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In heel Nederland zijn maandagavond met twee minuten stilte de slachtoffers herdacht van de Tweede Wereldoorlog. Koning Willem-Alexander (53) hield...
  [naar artikel]
 39. Willem-Alexander en Máxima poseren in de sneeuw in Lech bij -21 graden (26/02/2018 - VRT NWS)
  Een jaarlijkse traditie is het: de Nederlandse koninklijke familie die poseert in Lech (Oostenrijk) tijdens hun skivakantie. Al was het dit jaar een tikkeltje meer bibberen voor koning Willem-Alexander, zijn gezin én de pers bij -21 graden in de sneeuw. Willem-Alexander was opnieuw zijn spontane zelve en had liever de camera's gericht op zijn vier vrouwen.
  [naar artikel]
 40. Koning Willem-Alexander zet Nederland in rep en roer door baardje: waarom heeft wat haar op het gezicht zo'n groot effect? (18/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  ‘Prins Pils’ is niet meer. De Nederlandse koning Willem-Alexander ziet er plots mannelijker, stoerder en zelfs fitter uit. Oorzaak van die metamorfose: een rossige baard. “Hij dwingt meer respect af”, zeggen experts. Wat doet zo’n stukje haargroei op de kaaklijn met het imago van een man?
  [naar artikel]
 41. Koning Willem-Alexander poseert met gezin, en Hollandser kan het niet (07/07/2017 - De Redactie)
  De Nederlandse koninklijke familie heeft geposeerd voor de jaarlijkse zomerfotosessie. De familie kwam aan per boot, bestuurd door Willem-Alexander. Op de achtergrond - hoe kan het ook anders - stond een windmolen.
  [naar artikel]
 42. Koning Willem-Alexander is nu ridder in Orde van de Kousenband, maar wat is dat? En waarom is onze koning geen lid?  (17/06/2019 - VRT NWS)
  De Spaanse koning Felipe en de Nederlandse koning Willem-Alexander zijn door de Britse Queen opgenomen in de Orde van de Kousenband. Ze ontvingen hun versierselen tijdens een ceremonie in St George's Chapel in Windsor. De "Most noble Order of the Garter" is de oudste en meest prestigieuze Britse ridderorde. Alle Europese monarchen zijn vertegenwoordigd, met uitzondering van de Belgische koning. Hoe komt dat? En waar komt die kousenband vandaan? 
  [naar artikel]
 43. Koning Willem-Alexander 'photobombt' traditioneel familieportret op skivakantie (25/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse koninklijke familie viert traditiegetrouw vakantie in het Oostenrijkse skigebied Lech. Vanochtend moesten de Oranjes er echter...
  [naar artikel]
 44. Nederlanders verkiezen Willem-Alexander tot meest holebivriendelijke mediapersoonlijkheid (18/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander (52) is door onze noorderburen uitgeroepen tot meest LHBT+-vriendelijke mediapersoonlijkheid van 2019. Hij...
  [naar artikel]
 45. Nederlandse koning Willem-Alexander vertrekt vandaag naar Sint-Maarten (11/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander vertrekt vandaag naar de Nederlandse eilanden Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba in de Caraïben, om daar
  [naar artikel]
 46. OEPS. Willem-Alexander en Máxima schenden coronaregels op vakantie (24/08/2020 - Metro)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima slaan ‘mea culpa’ nadat een vakantiefoto op het internet circuleerde waarop te zien is hoe ze minder dan 1,5 meter afstand van iemand houden. Het koningspaar was op vakantie in Griekenland. In een tweet laten de koning en koningin weten dat ze daar “in de spontaniteit van het moment” niet goed op hebben gelet. “Dat hadden we natuurlijk wel moeten doen. Want ook op vakantie is naleven van coronaregels essentieel om het virus eronder te krijgen.” ‘In media verscheen een foto waarop we te weinig afstand houden. In de spontaniteit van het moment hebben we daar niet goed op gelet. Dat hadden we natuurlijk wel moeten doen. Want ook op vakantie is naleven van coronaregels essentieel om het virus eronder te krijgen’-WA & Máxima — Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) August 24, 2020 De foto werd genomen in een restaurant op het Griekse eiland Milos. RTL Nieuws vond na onderzoek het restaurant waar de foto is genomen en nam contact op. Een medewerker van het restaurant bevestigde dat de koning en koningin afgelopen week in het restaurant waren en dat de man die met het paar op de foto staat, een van de eigenaren is. “De foto was voor een privéfotoalbum”, zegt de maker van de foto. En over het schenden van de coronaregels: “dat was een foutje”.   Dit bericht bekijken op Instagram   22 août 2020. Le roi Willem-Alexander et la reine Maxima des Pays-Bas ont visité l’île grecque de Milos pendant leurs vacances. Een bericht dat is gedeeld door @ the_royals_of_today op 22 Aug 2020 om 5:23 (PDT) Lees ook : BIZAR. Met deze maatregel wil Italiaans dorpje nieuwe bewoners lokken na coronacrisis Het bericht OEPS. Willem-Alexander en Máxima schenden coronaregels op vakantie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Deze koning kan je piloot zijn (17/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander vliegt al jaren voor de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM in een Cityhopper en doet dat meestal in
  [naar artikel]
 48. Koning Willem-Alexander en Máxima vieren Koningsdag… in hun woning (28/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse koningin Máxima knipt een oranje lintje door dat haar dochters Ariane (13) en Alexia (14) vasthouden, terwijl de oudste van de drie kinderen –?troonopvolgster Amalia (16)?– het ritueel vastlegt. Nederland heeft gisteren – ondanks het coronavirus – Koningsdag gevierd, de verjaardag van koning Willem-Alexander. Die werd gisteren 53.
  [naar artikel]
 49. Koning Willem-Alexander en Máxima vieren Koningsdag… in hun woning (28/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Nederlandse koningin Máxima knipt een oranje lintje door dat haar dochters Ariane (13) en Alexia (14) vasthouden, terwijl de oudste van de drie kinderen –?troonopvolgster Amalia (16)?– het ritueel vastlegt. Nederland heeft gisteren – ondanks het coronavirus – Koningsdag gevierd, de verjaardag van koning Willem-Alexander. Die werd gisteren 53.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.