Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 October 2020
07:17 uur

Ontbijten met Vlaams minister-president Jan Jambon: "Sluiting horeca was moeilijkste beslissing uit mijn carrière"

VRT NWS

17/10/2020 - 10:44

Een ontbijt, een politicus en een journalist: dat zijn de ingrediënten van het wekelijkse zaterdaginterview in "De ochtend" op Radio 1 van VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck met een politicus die in de schijnwerpers staat of een cruciale rol speelt in de politiek. Een ontbijtgesprek over politiek, maar tegelijk ook "weg van de Wetstraat", met aandacht voor persoonlijke verhalen. Vandaag: Jan Jambon, Vlaams minister-president van N-VA.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vlaams minister-president Jan Jambon: “Sluiting horeca is verschrikkelijk, maar kans op overdragen virus is er zeer groot” (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na afloop van de persconferentie van het Overlegcomité verdedigde Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) vrijdagavond de beslissing om de cafés en restaurants te sluiten.
  [naar artikel]
 2. Jan Jambon verdedigt met vuur de nieuwe coronamaatregelen, maar... “Als ik op mijn eentje kon beslissen, waren de restaurants nog open” (19/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De horeca weer volledig sluiten, noemt hij de moeilijkste beslissing uit zijn politieke carrière. Maar dat Vlaanderen nu moet boeten voor de slechte cijfers in Brussel en Wallonië, ontkent Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). “Héél Vlaanderen, behalve Limburg, zou eind deze week in de hoogste alarmfase zitten.”
  [naar artikel]
 3. INTERVIEW. Jan Jambon verdedigt met vuur de nieuwe coronamaatregelen, maar... “Als ik op mijn eentje kon beslissen, waren de restaurants nog open” (19/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De horeca weer volledig sluiten, noemt hij de moeilijkste beslissing uit zijn politieke carrière. Maar dat Vlaanderen nu moet boeten voor de slechte cijfers in Brussel en Wallonië, ontkent Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). “Héél Vlaanderen, behalve Limburg, zou eind deze week in de hoogste alarmfase zitten.”
  [naar artikel]
 4. Vlaams minister-president Jambon steunt horeca meteen tijdens lunch in Brussel (08/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op de eerste dag van de heropening van de horeca is Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) samen met CEO van Horeca Vlaanderen Matthias De...
  [naar artikel]
 5. RECONSTRUCTIE. Al bewoog Jambon “hemel en aarde”, De Croo wilde korte pijn (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De horeca sluiten of niet: dat was de moeilijkste knoop die het Overlegcomité gisteren moest doorhakken. "Er is lang gediscussieerd om alleen de cafés te sluiten en de restaurants open te houden." "Hemel en aarde" bewoog Vlaams minister-president Jambon, maar premier De Croo wilde de korte pijn.
  [naar artikel]
 6. N-VA-minister Ben Weyts: "Jan Jambon zou een uitstekende minister-president zijn" (09/11/2018 - VRT NWS)
  Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) zegt in "De ochtend" op Radio 1 dat partijgenoot Jan Jambon een "uitstekende minister-president" zou zijn. "In de eerste plaats komt het natuurlijk Geert Bourgeois toe om zijn beleid verder te zetten, maar in tweede orde zou Jan Jambon de geknipte kandidaat zijn."
  [naar artikel]
 7. Jan Jambon (N-VA): "Zullen maatregelen nemen om getroffen sectoren te steunen" (13/03/2020 - VRT NWS)
  "Dat er economische maatregelen moeten worden genomen, daar moet u mij niet van overtuigen", zo reageert Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op de oproep van ondernemersfederaties Horeca Vlaanderen en Unizo. Die vroegen economische ondersteuning voor de horeca- en handelszaken die zullen getroffen worden door de nieuwe coronamaatregelen. En die steun zal er ook komen
  [naar artikel]
 8. LIVE: Vlaams minister-president Jan Jambon beantwoordt vragen van kijkers in "De zevende dag" (20/10/2019 - VRT NWS)
  "De zevende dag" ziet er vandaag een beetje anders uit. Naast de klassieke interviews of debatten is er een "vragenuurtje" met Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Jambon zal een uur lang vragen beantwoorden die zijn ingestuurd door de kijkers van "De zevende dag". Volg zijn antwoorden hier live vanaf 11.15 uur.
  [naar artikel]
 9. Minister-president Jambon (N-VA) licht sluier op van Vlaams plan om economie te herlanceren: "4,3 miljard investeren" (28/09/2020 - VRT NWS)
  "Vlaamse veerkracht", zo zal het Vlaamse relanceplan heten. Dat zei minister-president Jan Jambon (N-VA) in zijn Septemberverklaring in het Vlaams parlement. Met 4,3 miljard euro aan eenmalige investeringen is het volgens hem "het méést ambitieuze investeringsplan dat een Vlaamse Regering ooit in de steigers heeft gezet."
  [naar artikel]
 10. Jambon over "kindergelduitspraak": "Heb verkeerd ingeschat dat dit tot zo veel commotie zou leiden" (07/01/2020 - VRT NWS)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) geeft toe dat hij een verkeerde inschatting heeft gemaakt met zijn uitspraak dat asielzoekers een huis kunnen kopen met achterstallig kindergeld. Jambon en Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) zijn over de zaak aan de tand gevoeld in de commissie Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding van het Vlaams Parlement. Jambon trok min of meer het boetekleed aan, maar verontschuldigde zich niet.
  [naar artikel]
 11. Jambon: “Horeca dicht is verschrikkelijk maar kans op overdragen virus is er zeer groot” (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na afloop van de persconferentie verdedigde Vlaams minister-president Jan Jambon in een video-interview met Belga de beslissing om de cafés en restaurants te sluiten.
  [naar artikel]
 12. Jan Jambon: ""We hebben begrotingstabellen, maar oppositie moet wachten" (04/10/2019 - VRT NWS)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is "niet geneigd" om morgen al de begrotingstabellen vrij te geven, vóór het debat over de regeerverklaring in het Vlaams Parlement. Hij heeft dat vanavond gezegd op een diner van opiniewebsite Doorbraak.be.
  [naar artikel]
 13. Wat wilt ú aan Vlaams minister-president Jan Jambon vragen? (07/10/2019 - VRT NWS)
  Op zondag 20 oktober is Vlaams minister-president Jan Jambon opnieuw te gast in "De zevende dag". Die dag zal hij vragen uit het publiek beantwoorden over de nieuwe Vlaamse regering en haar plannen. Hebt u zelf een vraag voor hem? Stuur die dan door naar [email protected]
  [naar artikel]
 14. Weyts: "Jan Jambon zou goede minister-president zijn" (09/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Jan Jambon zou een goede Vlaams minister-president zijn". Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) in De Ochtend gezegd. "Geert...
  [naar artikel]
 15. Wie zal Vlaams herstelplan betalen? "Belastingbetaler, maar geen extra belastingen", zegt minister-president Jambon (28/09/2020 - VRT NWS)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft het herstelplan van de Vlaamse regering verdedigd. "De vraag naar wie het plan gaat betalen is evident. Als de overheid geld moet uitgeven, komt dat oorspronkelijk van de belastingbetalers. De schulden komen in de begroting terecht, maar we gaan geen extra belastingen heffen", aldus Jambon.
  [naar artikel]
 16. Van "denkbare formules" met Vlaams Belang tot de woonbonus: dit was het openingscollege met Jan Jambon (N-VA) (15/10/2019 - VRT NWS)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) was dit jaar de centrale figuur van het traditionele openingscollege politieke wetenschappen aan de UGent, het vak van professor Carl Devos. Jambon deed het wel anders dan zijn voorgangers. In plaats van een persoonlijk discours te geven, ging de minister-president bijna anderhalf uur lang in op vragen van studenten. Wij selecteerden voor u enkele opvallende momenten.
  [naar artikel]
 17. Minister-president Jambon: "Dossier is destijds door mijn kabinet behandeld, maar ik herinner mij niks"   (26/08/2020 - VRT NWS)
  "Ik herinner mij niks van het drama dat vorige week door camerabeelden onder de aandacht kwam. Vandaag is evenwel gebleken dat het dossier destijds door mijn kabinet behandeld is." Minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft in een schriftelijke reactie gereageerd op de verklaringen van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V). Die verkondigde vanmiddag dat Jambon wel degelijk op de hoogte was van de brutale politie-interventie in Charlerloi, waarbij Jozef Chovanec 2,5 jaar geleden stierf. Tot nu toe had Jambon dat ontkent.
  [naar artikel]
 18. Volg LIVE: De Septemberverklaring van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) in het Vlaams Parlement (28/09/2020 - VRT NWS)
  Rond deze tijd legt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zijn Septemberverklaring af in het Vlaams Parlement, de officiële aftrap van het politieke jaar. Volg het LIVE in "Villa Politica" via bovenstaande livestream of op Eén.
  [naar artikel]
 19. Wereldkampioene Cant: "De moeilijkste zege uit mijn carrière. Ik ben héél blij" (03/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Haar tweede wereldtitel op een rij. Sanne Cant balde oververdiend de vuist in Valkenburg. “Ik zat er écht door op het einde. Het is de moeilijkste...
  [naar artikel]
 20. Jan Jambon blikt terug op start als minister-president: "Vlaams Parlement is rustiger dan de Kamer, ik ga mij aanpassen" (06/10/2019 - VRT NWS)
  De start van Jan Jambon (N-VA) als minister-president verliep niet bepaald rimpelloos. In "De zevende dag" blikte hij terug op zijn eerste dagen aan het hoofd van de Vlaamse regering. "Ik ben de Kamer gewoon, daar ging het er veel woeliger aan toe", zegt hij. En over het niet vrijgeven van de cijfers vóór de regeringsverklaring? "Ik snap de commotie eigenlijk niet zo goed."
  [naar artikel]
 21. Sluiting horeca: overheid denkt opnieuw na over verschil tussen café en restaurant (21/10/2020 - Knack)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en federaal minister van Zelfstandigen David Clarinval (MR) bekijken op welke manier het juridisch onderscheid tussen cafés en restaurants scherper kan worden gesteld.
  [naar artikel]
 22. Vlaams minister-president Jambon en Catalaanse regeringsleider: "EU moet nieuwe onafhankelijke staten integreren" (30/11/2019 - VRT NWS)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en de Catalaanse regeringsleider Quim Torra roepen de Europese Unie op om een mechanisme te ontwikkelen "dat de integratie binnen de Unie van nieuwe, onafhankelijke staten die op democratische wijze ontstaan zijn, mogelijk maakt".
  [naar artikel]
 23. Wie is Jan Jambon, (allicht) de nieuwe Vlaamse minister-president? "Dit is voor hem zoals thuiskomen" (13/08/2019 - VRT NWS)
  Vandaag starten de N-VA, CD&V en Open VLD officieel met de onderhandelingen voor een nieuwe Vlaamse regering. Geleid door formateur Jan Jambon (N-VA), die zo goed als zeker de nieuwe Vlaamse minister-president wordt. Wie is Jan Jambon? Hoe zal hij zijn ploeg leiden? En krijgen we een stijlbreuk met het verleden? "Hij zal zoveel mogelijk ruimte willen zoeken voor Vlaams zelfbestuur", zegt partijgenoot Peter De Roover.
  [naar artikel]
 24. Vlaams minister-president Jambon (N-VA) pleit voor economische sancties tegen Turkije na inval in Noord-Syrië (10/10/2019 - VRT NWS)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) noemt de Turkse militaire operatie tegen de Koerdische YPG-strijders in het noorden van Syrië "van een zelden gezien cynisme", aangezien die Koerden hebben meegeholpen aan de strijd tegen terreurgroep IS. Jambon vindt dat de Turkse president Erdogan op andere gedachten moet gebracht worden en kijkt daarvoor in de richting van de Europese Unie. Die moet volgens Jambon economische sancties opleggen aan Turkije.
  [naar artikel]
 25. Yaya Touré stopt als international: "Moeilijkste match van mijn leven" (20/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Na de komst van Pep Guardiola zit zijn carrière bij Manchester City al even in het slop en vandaag nam Yaya Touré ook al de beslissing om niet
  [naar artikel]
 26. Jan Jambon (N-VA): "De insteek moet zijn om mensen terug aan het werk te krijgen" (25/03/2020 - VRT NWS)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) roept de privésector op "om zijn verantwoordelijkheid op te nemen" en tijdens deze coronacrisis niet onnodig veel mensen in het stelsel van economische werkloosheid te plaatsen. In het Vlaams Parlement kondigde hij ook maatregelen aan die dit binnen de perken moeten houden.
  [naar artikel]
 27. Vakbonden spreken Jambon aan: “Helden van vandaag mogen niet slachtoffers van morgen worden” (25/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De drie vakbonden richten zich vrijdag via een krantenadvertentie aan Vlaams minister-president Jan Jambon. "Is ook Jambon een held?", klinkt de...
  [naar artikel]
 28. Jan Jambon draait beslissing over besparingen in cultuursector deels terug: "vier miljoen extra voor projectsubsidies" (16/04/2020 - VRT NWS)
  Na het protest van de cultuursector eind vorig jaar rond afgebouwde subsidies, draait minister-president Jan Jambon (N-VA) de beslissing vandaag deels terug. In de cultuurcommissie van het Vlaams parlement kondigde Jambon aan dat na de begrotingsaanpassing vier miljoen euro extra wordt vrijgemaakt voor de projectsubsidies van organisaties en kunstenaars in 2020. De sector reageert positief.
  [naar artikel]
 29. Vlaams minister-president Jambon bezoekt Nederlandse collega Rutte: "Nederland gecharmeerd door ons regeerakkoord" (14/10/2019 - VRT NWS)
  De nieuwe Vlaamse minister-president Jan Jambon heeft zijn eerste buitenlandse bezoek gebracht in Nederland. In Den Haag werd hij ontvangen door de Nederlandse minister-president Mark Rutte. "Nederland is gecharmeerd door het Vlaamse regeerakkoord. We hebben altijd gezegd dat we ons gaan spiegelen aan de noordelijke landen met Nederland vooraan in het peloton", zei Jambon na afloop van zijn bezoek.
  [naar artikel]
 30. Nathalie Muylle (CD&V) over einde ministerschap: ‘De moeilijkste tien minuten van mijn carrière’ (06/10/2020 - De Morgen)
  ‘De moeilijkste tien minuten van mijn carrière’: zo omschrijft voormalig minister van Economie en Consumenten Nathalie Muylle (CD&V) hoe ze te horen kreeg dat ze geen minister zou worden in de nieuwe federale regering. Dat vertelde ze in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 31. Jambon vindt sluiting snelwegparkings geen goed idee: "We gaan samenzitten met alle betrokken burgemeesters" (31/08/2018 - VRT NWS)
  Minister voor Veiligheid Jan Jambon (N-VA) vindt het "geen houdbare maatregel" om de snelwegparkings 's nachts te sluiten wanneer transmigranten voor onveilige situaties zorgen. "Waar kunnen de vrachtwagenchauffeurs dan terecht?" Gisteren nam de burgemeester van Jabbeke de drastische beslissing om de parking langs de E40 's nachts te sluiten, na een schietincident met transmigranten dinsdagnacht. Jambon zit volgende week samen met de betrokken burgemeesters om de samenwerking beter te coördineren. 
  [naar artikel]
 32. Greg Van Avermaet geeft forfait voor de Ronde: “Moeilijkste beslissing uit mijn carrière” (16/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  “Zuur. Zeer zuur.” Zo omschreef Greg Van Avermaet zijn gevoel nadat hij forfait moet geven voor de Ronde van Vlaanderen. “Het was de moeilijkste beslissing uit mijn carrière. Mijn hart zei ja, maar mijn verstand zegt neen. Het was te risicovol. En ik kan nog niet sprinten. Dan kan je ook de Ronde niet winnen”, zegt de olympische kampioen die nog te weinig hersteld is van de breuken die hij in Luik-Bastenaken-Luik opliep.
  [naar artikel]
 33. De Wever is kandidaat om Vlaams minister-president te worden, Jambon kandidaat-premier, Bourgeois gaat Europees (14/01/2019 - VRT NWS)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever zal de Vlaamse lijst in Antwerpen trekken. Hij is daarmee "nadrukkelijk" kandidaat om Vlaams minister-president te worden "als de kiezer het wil". Dat meldt De Wever tijdens een persconferentie. Jan Jambon is als lijsttrekker voor de Kamer in Antwerpen dan weer "nadrukkelijk" kandidaat om premier te worden. Geert Bourgeois maakt overstap naar het Europees niveau, en zal de Europese lijst trekken. Zo wil N-VA een antwoord bieden op de "reconquista" die de PS dit weekend aankondigde. 
  [naar artikel]
 34. Minister-president Jan Jambon: ‘We beseffen dat meer van hetzelfde niet kan’ (02/10/2019 - De Morgen)
  Ja, er zijn inhoudelijke overlappingen met Vlaams Belang, zegt toekomstig Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). ‘Maar de geest van die partij – de gedachte dat nieuwkomers geen plaats hebben in Vlaanderen – is nergens te bespeuren in mijn regering.’
  [naar artikel]
 35. Jan Jambon (N-VA) boos omdat PS op de rem staat voor noodregering: "Dit is zo onverantwoord, ik kan dat niet plaatsen" (15/03/2020 - VRT NWS)
  "Altijd die spelletjes!" Toen Vlaams minister-president Jan Jambon in "De zevende dag" vernam dat de PS toch probeert te vermijden om met de N-VA in een noodregering te stappen, hield hij het even niet meer. "Zijn wij zulke baarlijke duivels? Ik vind dit van een dermate onverantwoord gedrag, ik kan dat niet plaatsen."
  [naar artikel]
 36. Cant: "Tegen de krampen aan, ik was blij dat ik de finish zag" (03/02/2018 - Sporza)
  Sanne Cant mag nog een jaartje pronken met haar regenboogtrui, maar die titel kreeg ze niet cadeau. "Dit was de moeilijkste wedstrijd van mijn carrière", reageert ze.
  [naar artikel]
 37. Theo Francken neemt verdediging Jambon op: "Jan verspreidt geen fake news" (29/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) ligt onder vuur na uitspraken over een familie asielzoekers die met het kindergeld dat ze na de...
  [naar artikel]
 38. Jan Jambon roept op: "Laat negativisme achter u en schrijf mee aan een verhaal, over de grenzen" (02/10/2019 - VRT NWS)
  Kersvers Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft voor de eerste keer een beleidsverklaring voorgelezen in het Vlaams Parlement: een korte, maar krachtige toespraak. Jambon kreeg verschillende keren applaus, maar dat werd achteraf ontsierd door de eis van de verenigde oppositie om ook de cijfers te mogen zien.
  [naar artikel]
 39. Jan Jambon respecteert beslissing van Aalst om afstand te doen van Unesco-erkenning, maar “dit had anders gekund” (12/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon respecteert de beslissing van de carnavalisten in Aalst om zelf afstand te doen van de Unesco-werelderfgoederkenning. De Vlaamse regering heeft zich niet willen mengen in die kwestie, maar Jambon heeft wel vragen bij de houding van de Unesco. Dat heeft Jambon donderdag in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Filip Brusselmans (Vlaams Belang) en Elisabeth Meuleman (Groen).
  [naar artikel]
 40. "Is ook Jambon een held?" Boodschap van vakbonden in kranten om aandacht te vestigen op werknemers  (25/09/2020 - VRT NWS)
  De drie vakbonden hebben in alle kranten een advertentie geplaatst met een boodschap aan Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). "Is ook Jambon een held? ", vragen ze zich af. Dat de advertentie net nu verschijnt, is geen toeval. Na het weekend staat de Septemberverklaring van de Vlaamse regering op de agenda. "De helden van vandaag mogen niet de slachtoffers van morgen worden", zeggen ACV, ABVV en ACLVB.
  [naar artikel]
 41. Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA): "Uitspraken Schauvliege waren ongelukkig" (05/02/2019 - VRT NWS)
  Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) noemt de complotuitspraken van Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege over de klimaatbetogers "ongelukkig". "Het is goed dat de minister zich hiervoor verontschuldigd heeft." Schauvliege had gesuggereerd dat ze via de Staatsveiligheid "weet wie er achter de klimaatbetogingen zit". Maar dat bleek een leugen te zijn.
  [naar artikel]
 42. Jan Jambon: "Vlaams minister-president? Zou een grote eer zijn" (15/12/2018 - VRT NWS)
  Jan Jambon is meer dan geïnteresseerd om de Vlaamse regering te gaan leiden. En voorzitter Bart De Wever bevestigde in de Afspraak op Vrijdag dat er wel degelijk scenario's op tafel liggen om Geert Bourgeois te vervangen door de man die net ontslag nam als federaal vicepremier."
  [naar artikel]
 43. Vlaams minister-president Jan Jambon legt Septemberverklaring af (28/09/2020 - Express)
  Het Vlaams Parlement opende maandagnamiddag het nieuwe zittingsjaar met de Septemberverklaring van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Opvallend was ook... The post Vlaams minister-president Jan Jambon legt Septemberverklaring af appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. De Wever vindt sluiting van restaurants “moeilijk te vatten en moeilijk te begrijpen” (18/10/2020 - Metro)
  N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever heeft zich uitgelaten over de nieuwe maatregelen voor de horeca. Hij vindt de beslissing om de restaurants te sluiten “moeilijk te vatten en moeilijk te begrijpen”. Dat zei hij zondagvoormiddag bij de start van de Ronde van Vlaanderen aan de Antwerpse regionale zender atv. De Wever zei dat hij de sluiting van de cafés en feestzalen begrijpt, maar hij stelt zich toch vragen bij de beslissing dat ook de restaurants dicht moeten. Nochtans zit partijgenoot Jan Jambon als Vlaams minister-president mee in het Overlegcomité, waar de knoop vrijdag werd doorgehakt. Compromissen “Er moeten compromissen gesloten worden in het Overlegcomité, maar dat begrijp ik niet”, aldus De Wever. “Ik heb de indruk dat alle restaurants hier in Antwerpen het goed deden. Die mensen hebben geïnvesteerd, worden nu in twee dagen drooggelegd, ze hebben nog voorraden”, zei de N-VA-voorzitter. Uppercut Vrijdag had ook Vlaams N-VA-minister Zuhal Demir kritiek op de beslissing van het overlegcomité. “Een nieuwe uppercut voor onze Vlaamse toeristische sector en horeca. Ik krijg dit niet uitgelegd”, schreef ze op Twitter. Een nieuwe uppercut voor onze Vlaamse toeristische sector en horeca. Ik krijg dit niet uitgelegd. — Zuhal Demir (@Zu_Demir) October 16, 2020 Lees ook : Horeca dicht, avondklok en slechts 1 nauw contact: DIT zijn alle verstrengde maatregelen Het bericht De Wever vindt sluiting van restaurants “moeilijk te vatten en moeilijk te begrijpen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Jambon ziet weinig ruimte voor extra financiële steun aan horeca: “Niet elke euro verlies compenseren” (07/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) ziet niet meteen budgettaire ruimte om de horeca- en evenementensector financieel extra te...
  [naar artikel]
 46. Jan Jambon (N-VA) reageert op uitspraken Magnette: "PS wil absoluut niet met N-VA reageren" (13/12/2019 - VRT NWS)
  Vlaams minister-president Jan Jambon zegt dat zijn partij N-VA wel wil blijven praten over de vorming van een federale regering. Hij reageerde in "De ochtend" op Radio 1 op de uitspraken van voormalig informateur Paul Magnette (PS). Hij zei gisteren dat partijvoorzitter Bart De Wever "geen verantwoordelijkheid wil nemen". Jambon legt de bal terug in het kamp van de PS: "Bart De Wever heeft de hand uitgestoken om informateur te zijn. Ik ontcijfer dit zo: "PS wil absoluut niet met N-VA reageren."
  [naar artikel]
 47. Premies corona-ouderschapsverlof gaan omhoog, Jambon: "Maak overuren in zorgsector belastingvrij" (03/05/2020 - VRT NWS)
  Voor wie corona-ouderschapsverlof opneemt, wordt de premie opgetrokken met 25 procent. Dat bevestigt federaal minister van Werk en Economie Nathalie Muylle (CD&V) in "De zevende dag". En Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) oppert om overuren in de zorgsector belastingvrij te maken.
  [naar artikel]
 48. N-VA spreekt met gespleten tong over corona (18/10/2020 - De Morgen)
  Nu de sluiting van de horeca op kritiek botst, worstelt N-VA met haar dubbele rol. Als Vlaams regeringsleider ging Jan Jambon (N-VA) akkoord met de sluiting, maar de partij – die op federaal niveau in de oppositie zit – blijft tegen.
  [naar artikel]
 49. Bart Peeters na commotie over aanwezigheid Jambon op MIA's en Ultimas: "Boegeroep draagt niets bij tot debat" (20/02/2020 - VRT NWS)
  "Een awkward moment." Zo omschrijft muzikant Bart Peeters het moment op de MIA's waarbij Vlaams minister-president Jan Jambon werd uitgejouwd. "Boegeroep draagt niets bij tot een debat." Maar hij heeft ook advies voor Jambon. "Als er zoiets gebeurt en je staat daar van "Wat gebeurt er?", dat klopt niet." Peeters heeft wel alle lof voor beeldend kunstenaar Luc Tuymans, die met een "showbizztruc" protest heeft gevoerd op de Ultimas.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.