Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 October 2020
06:27 uur

Florida City verkoopt witte zwanen die afstammen van een koppel dat ze ooit cadeau kreeg van de Britse Queen

VRT NWS

17/10/2020 - 11:10

De Amerikaanse stad Florida City heeft tientallen witte zwanen verkocht, omdat ze kampt met een overbevolking van de diersoort. De zwanen stammen af van een koppel dat de stad ooit cadeau kreeg van de Britse koningin Elizabeth II.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. IN BEELD. Queen laat Britten naar eeuwenoude traditie zwanen tellen (16/07/2019 - Metro)
  Eind deze week zal Koningin Elizabeth weer weten hoeveel zwanen er in de rivier de Theems zwemmen. In Groot-Brittanië tellen ze naar jaarlijkse gewoonte de dieren tijdens de Swan Upping. De traditie bestaat al meer dan 800 jaar. De oorsprong van de traditie dateert uit de 12e eeuw. De Engelse koninklijke familie claimde toen het eigendomsrecht van alle zwanen met lange gebogen nekken, witte veren en oranje snavels. Ze werden destijds namelijk als delicatesse geserveerd op banketten. De hele week nog zijn tellers in de weer om een beeld te krijgen van het aantal zwanen dat vertoeft op de oevers van de bekende rivier de Theems. Natuurbehoud en educatie “Maar tegenwoordig heeft het niets meer te maken met het eten van de zwanen. Het draait voornamelijk om natuurbehoud en educatie”, zegt David Barber, die al 26 jaar de officiële zwanenteller is van het Britse hof. De Queen zelf laat zich zelden zien op de teldagen, al kwam ze in 2009 wel eens een kijkje nemen. 1 of 16 AFP /Tolga Akmen AFP /Tolga Akmen AFP /Tolga Akmen AFP /Tolga Akmen AFP /Tolga Akmen AFP /Tolga Akmen AFP /Tolga Akmen AFP /Tolga Akmen AFP /Tolga Akmen AFP /Tolga Akmen AFP /Tolga Akmen AFP /Tolga Akmen AFP /Tolga Akmen AFP /Tolga Akmen AFP /Tolga Akmen AFP /Tolga Akmen Lees ook : Conductrice zet zwaan weer op juiste spoor Het bericht IN BEELD. Queen laat Britten naar eeuwenoude traditie zwanen tellen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Ook na 800 jaar laat Queen Elizabeth haar zwanen tellen (16/07/2019 - De Morgen)
  Koningin Elizabeth weet eind deze week hoeveel zwanen er in de rivier de Theems (Thames) zwemmen. Vandaag is er begonnen met het tellen van de dieren tijdens de traditionele Swan Upping. Tijdens deze achthonderd jaar oude traditie worden jaarlijks alle koninklijke zwanen geteld, gemeten en medisch onderzocht.
  [naar artikel]
 3. Kate Middleton kreeg van de Queen een emotioneel geladen juweel cadeau (11/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Tijdens een gala-avond in Kensington Palace verscheen Kate Middleton met beginnend babybuikje en met een prachtige diamanten armband aan de pols. De Duchess of Cambridge kreeg de armband van de Queen. Dat Kate Middleton een juweel draagt uit de collectie van Queen Elizabeth is niet nieuw, maar deze armband heeft wel een heel mooie betekenis.
  [naar artikel]
 4. Britten houden hun 800 jaar oude traditie in ere: Queen Elizabeth laat haar zwanen tellen (15/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Elizabeth weet eind deze week hoeveel zwanen er in de rivier de Theems (Thames) zwemmen. Vandaag is er begonnen met het tellen van de...
  [naar artikel]
 5. 93-jarige Queen moet de brokken lijmen (10/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Queen heeft haar staf opgedragen een oplossing te zoeken voor de Britse prins Harry en Meghan Markle, die zich grotendeels terugtrekken uit het Britse koningshuis. De roddelpers in Groot-Brittannië spuwt het koppel ondertussen uit.
  [naar artikel]
 6. Britten houden 800 jaar oude traditie in ere: Queen Elizabeth laat haar zwanen in de Theems tellen (16/07/2019 - De Morgen)
  Koningin Elizabeth weet eind deze week hoeveel zwanen er in de rivier de Theems (Thames) zwemmen. Vandaag is er begonnen met het tellen van de dieren tijdens de traditionele Swan Upping. Tijdens deze achthonderd jaar oude traditie worden jaarlijks alle koninklijke zwanen geteld, gemeten en medisch onderzocht.
  [naar artikel]
 7. Koppel wacht negen jaar om huwelijkscadeau te openen en vindt dan dít (09/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Op hun huwelijk in 2007 kregen Kathy en Brandon uit Michigan van een tante een grote, witte doos cadeau met een briefje erbij. Daarop stond dat ze de doos niet mochten openen tot hun eerste ruzie. De doos bleef negen jaar in een kast staan, tot het koppel besliste om het cadeau dan toch eens te openen.
  [naar artikel]
 8. VIDEO. Buurt bewaakt broedende zwanen nadat eieren vorig jaar gestolen werden (04/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Aan de kanaalkom en de passantenhaven in Bree broedt een koppel zwanen haar nest uit. Het voorbije weekend kwam het eerste zwaantje piepen. Ondertussen zijn er al vijf kuikentjes uit hun ei gekropen.
  [naar artikel]
 9. De grijze zwanen die u beloeren (24/12/2016 - De Tijd)
  08:00 In een tijd waarin verrassingen of ‘grijze zwanen’ meer dan ooit het water voor beleggers vertroebelen, blikken we met vijf experts vooruit op de gebeurtenissen die u in 2017 kunt verwachten.
  [naar artikel]
 10. Kate Middleton kreeg van de Queen een heel emotioneel geladen juweel cadeau (11/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op het Anna Freud Center Gala droeg Kate Middleton een prachtige diamanten armband. De armband is eigenlijk eigendom van de Queen en heeft een heel mooi verhaal. De armband is gelinkt aan de moeder van Queen Elizabeth en geeft het juweel een extra mooie betekenis.
  [naar artikel]
 11. Vastgevroren zwanen van vijver gehaald in Lummen (23/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een koppel zwanen is maandagnamiddag ternauwernood van de vriesdood gered. Een wandelaar zag de vogels op een vijver in Lummen vastzitten. Ze konden niet meer weg. Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder werd gecontacteerd. Een medewerker ging met een kayak het bevroren water op.
  [naar artikel]
 12. Als de zwaan door de vorst niet tot het eten komt… komt het eten op een opmerkelijke manier tot de zwaan (30/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Als de zwaan niet tot het eten komt… komt het eten op een opmerkelijke manier tot de zwaan. Of toch ter hoogte van de Augustijnenbrug, waar tegenwoordig een emmer voer hangt te bengelen voor een koppel zwanen dat er zijn nest heeft. Want door ijsvorming op de Reien leeft het koppel er al sinds een aantal dagen afgezonderd van de andere zwanen. En omdat het niet altijd mogelijk is om te voederen aan de oevers, hebben de verzorgers voor een creatieve oplossing gezorgd. Het vriesweer zelf is overigens geen obstakel voor de dieren. “Zwanen kunnen perfect overleven bij deze koude weersomstandigheden. Een zwanenverzorger gaat wel dagelijks langs om de toestand op te volgen”, zegt Mercedes Van Volcem (Open VLD), schepen van Openbaar Domein. “De zwanen krijgen het nodige voedsel aangeboden en houden een wak open bij vorst. Momenteel kunnen de zwanen aan de Augustijnenbrug ter plaatse blijven. Als het nodig is, zullen de zwanen er worden weggehaald. Weghalen wordt enkel gedaan als dat echt nodig is gezien de dieren bij het vangen steeds wel wat stress ervaren.”
  [naar artikel]
 13. Britse Vogue kroont Queen tot een van de meest invloedrijke vrouwen (maar Meghan haalt de selectie niet) (07/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse Vogue heeft koningin Elizabeth II (93) uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke Britse vrouwen van het moment. De Queen kreeg daarom...
  [naar artikel]
 14. De Britse monarchie ontrafeld, deel 1: waarom Queen Elizabeth in 1952 ‘per toeval’ de macht kreeg en die nooit zal afgeven (11/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nu prins Harry (35) en Meghan Markle (38) hebben aangekondigd een stap terug te nemen als ‘senior’ royals, staat de Britse monarchie meer dan ooit...
  [naar artikel]
 15. Brugge haalt zwanen uit het water (03/08/2018 - VRT NWS)
  Er zijn nu ook blauwalgen gevonden in de Brugse Reien en dat kan gevaarlijk zijn voor de zwanen. Uit voorzorg moeten de zwanen dus uit het water.
  [naar artikel]
 16. Malta wil opmerkelijk cadeau dat Britse prins George (7) kreeg terug: “Dit hoort in een museum” (28/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Malta wil de fossiele haaientand terug die bioloog en televisiemaker David Attenborough (94) cadeau gaf aan de Britse prins George (7), de oudste...
  [naar artikel]
 17. VIDEO. Zwanen zitten vogelgriep uit in overdekt ‘buitenverblijf’ met zwembad (09/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Door de ophokplicht naar aanleiding van de vogelgriep is de groendienst verplicht om de Brugse zwanen allemaal binnen onder te brengen. 92 dieren konden al gevangen worden. Een dertigtal andere zwanen zit nog in de Brugse wateren.
  [naar artikel]
 18. Britse Queen zit 65 jaar op de troon (06/02/2017 - De Tijd)
  10:53 De 90-jarige koningin is het eerst Britse staatshoofd dat ooit een Saffieren Jubileum kan vieren.
  [naar artikel]
 19. Atenor verkoopt Brussels kantoorgebouw City Dox (23/12/2019 - De Tijd)
  22:17 Het vastgoedbedrijf Atenor verkoopt zijn Brusselse kantorengebouw City Dox aan de verzekeraar Ethias.
  [naar artikel]
 20. Kate Middleton krijgt bijzonder cadeau van de Queen voor haar huwelijksverjaardag (30/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Kate Middleton (37) en prins William (36) vieren deze week hun achtste huwelijksverjaardag en de Queen had een leuk cadeautje in petto voor die eerste. Ze kreeg de titel Dame Grand Cross of the Royal Victorian Order, de hoogste eer die iemand in die orde te beurt kan vallen.
  [naar artikel]
 21. Eerste Belg ooit lid van prestigieuze gilde: “Receptie met de Queen luid je niet in met ‘ting ting’” (17/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Vincent Vermeulen (42) uit Hansbeke, de directeur van de Belgische Butlerschool, behoort sinds kort als eerste Belg ooit tot de prestigieuze Internationale gilde van Toastmasters. Daardoor kan hij ceremonies begeleiden waarop de adel of zelfs de Britse Queen aanwezig is.
  [naar artikel]
 22. Ik zie, ik zie (18/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Aflevering nr. 1383 - De oude man zat op een bankje aan de vijver. In zijn handen hield hij een gekreukte broodzak. Wij kennen elkaar. Hij vertelde me ooit dat hij hier bijna wekelijks de zwanen komt voeren. Vandaag zat hij beteuterd voor zich uit te kijken: “Waar zijn de zwanen? Ik heb ze al zo lang niet meer gezien. Waar zitten ze ergens?”
  [naar artikel]
 23. Drie jonge zwanen bezwijken door blauwalgen (15/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Brugse groendienst heeft dinsdag alle zwanen van de Reien gehaald nadat enkele zwanen toch symptomen vertoonden van contact met blauwalgen. Drie jonge zwaantjes bezweken zelfs aan hun verwondingen.
  [naar artikel]
 24. Het mooiste cadeau dat ik ooit kreeg (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 25. Het mooiste cadeau dat ik ooit kreeg (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 26. Britse kledingketen verkoopt de perfecte vrouw (30/07/2018 - Metro)
  De Britse kledingketen Peacocks verkoopt de perfecte, opblaasbare vrouw. Veel klanten vinden het ‘grappige’ kado helemaal niet om te lachen. De blonde, opblaasbare pop is bedoeld als gek cadeau. In de verpakking vind je een blonde vrouw met een witte crop top en zwarte laarsen. Verder valt op de doos te lezen dat het een ‘zaag-vrij’ model zou zijn, sexy en draagbaar, oftewel volgens de producenten de perfecte vrouw, vriendin en partner. “Vrouwonvriendelijk” Veel Britten kunnen de mop van het product niet inzien. Annie Wyatt reageert in Wales online dat “ze dit niet zouden mogen verkopen”. De twintigjare Harry Prichard is het ook niet eens met de boodschap van de pop. “Het is erg vrouwonvriendelijk, er zou geen ‘perfecte vrouw’ op mogen staan. Ik snap waarom dit vrouwen beledigt.” Winkelketen Peacocks wil niet reageren aan de Britse krant ‘The Independent’, al hebben ze het omstreden product voorlopig wel van hun website gehaald.       Het bericht Britse kledingketen verkoopt de perfecte vrouw verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Elton John onthult emotioneel kerstcadeau dat hij postuum kreeg van Freddie Mercury (09/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Enkele weken na de dood van Queen-frontman Freddie Mercury ontving de Britse artiest Elton John nog een kerstcadeau van zijn goede vriend. Bijna dertig jaar later heeft de zanger eindelijk onthuld wat het cadeau precies was.
  [naar artikel]
 28. Echtgenoot (97) Britse Queen crasht met zijn Range Rover (17/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse prins Philip (87) - de echtgenoot van de Queen - is betrokken geraakt bij een verkeersongeval, zo melden Britse media op gezag van...
  [naar artikel]
 29. ROYALS. Meghan Markle werkt samen met Michelle Obama en Queen moet personeel ontslaan (12/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Meghan Markle zal binnenkort samenwerken met Michelle Obama en actrice Priyanka Chopra. Door de coronacrisis zal de Queen heel wat mensen moeten ontslaan en koning Filip kreeg deze week een paar sokken cadeau. Een overzicht van het wel en wee in adellijke kringen.
  [naar artikel]
 30. Malta wil opmerkelijk cadeau dat Britse prins George (7) kreeg terug: ‘Dit hoort in een museum’ (28/09/2020 - De Morgen)
  Malta wil de fossiele haaientand terug die bioloog en televisiemaker David Attenborough (94) cadeau gaf aan de Britse prins George (7), de oudste zoon van prins William (38). De minister van Cultuur vindt dat het geschenk tentoongesteld moet worden op het eiland waar het werd ontdekt.
  [naar artikel]
 31. Wat is er aan de hand met Britse Queen? Grote zorgen om ‘paarse uitslag’ (01/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Heel wat Britse royaltywatchers en fans maken zich zorgen om de gezondheid van de Britse Queen, nadat ze tijdens het staatsbezoek van Koning...
  [naar artikel]
 32. Brit (28) koopt huis van 28 flessen verjaardagswhisky die hij van zijn vader kreeg (07/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een Engelse man die elke verjaardag een achttien jaar oude fles whisky van zijn vader cadeau kreeg, verkoopt de collectie om voor zichzelf een huis...
  [naar artikel]
 33. Paniek in Brugge: al drie zwanen gestorven door bacterie (14/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Paniek in Brugge, waar op korte tijd drie witte zwanen gestorven zijn door blauwwier. In verschillende waterlopen in Vlaanderen is de bacterie...
  [naar artikel]
 34. Brit (28) koopt huis met opbrengst van 28 flessen verjaardagswhisky die hij van zijn vader kreeg (07/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een Engelse man die elke verjaardag een achttien jaar oude fles whisky van zijn vader cadeau kreeg, verkoopt de collectie om voor zichzelf een huis...
  [naar artikel]
 35. "Britse Queen dol op ABBA's Dancing Queen" (23/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse koningin Elizabeth is naar verluidt verzot op de ABBA-hit Dancing Queen. BBC-radiopresentator Chris Evans klapte onlangs uit de biecht
  [naar artikel]
 36. Koninklijke vacature: Buckingham Palace zoekt persoonlijke assistent voor de Queen (26/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wie ooit gedroomd heeft om voor een koninklijke familie te werken heeft geluk - de Britse Queen Elizabeth (93) is op zoek naar een nieuwe...
  [naar artikel]
 37. Britse webshop lanceert ‘Harry & Meghan’-badpak (15/05/2018 - Metro)
  Nog minder dan een week en dan stappen Prins Harry en Meghan Markle in het huwelijksbootje. Zoals verwacht worden er ook overal souvenirs verkocht om deze bijzondere gelegenheid te vieren. De Britse webshop Bags of Love steekt daar met kop en schouders bovenuit: zij verkopen een ‘Harry & Meghan’-badpak.  Britten zijn een gek volkje en dat wordt er met het ‘Harry & Meghan’-badpak van Bags of Love niet beter op. De webshop ziet het als een manier om het koppel te steunen, maar doet het ook wonderen voor je zelfbeeld. “Beeld je in dat in het water stapt met Prins Harry zijn gezicht op je lichaam, dan voel je je toch geweldig?”, aldus public relations manager Ekaterina Vankova aan The Huffington Post. Queen mum  Wegens het grote succes van badpakken, verkoopt Bags of Love nu ook tenuetjes met Queen Elisabeth, Prins William en Kate Middleton op. Wij kijken alvast uit naar de eerste Belg die dit aandurft. Het bericht Britse webshop lanceert ‘Harry & Meghan’-badpak verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Op de eerste rij: Britse Queen zij aan zij met modekoningin (22/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Queen Elizabeth heeft voor een grote verrassing gezorgd door op de London Fashion Week een modeshow bij te wonen. De Britse vorstin nam plaats op...
  [naar artikel]
 39. Gezondheid Britse Queen in gevaar? Grote zorgen om ‘paarse handen’ (01/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Heel wat Britse royaltywatchers en fans maken zich zorgen om de gezondheid van de Britse Queen, nadat ze tijdens het staatsbezoek van koning...
  [naar artikel]
 40. Hasseltse spot Britse Queen in piepklein stationnetje (13/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op dit moment is de Britse Queen Elizabeth II op pad om de 175ste verjaardag van de eerste treinrit te vieren die Koningin Victoria maakte op 13 juni 1842. Ze deed dit samen met Prins Philip door diezelfde route opnieuw per trein af te leggen. De rit ging van Slough naar Paddington Station in Londen. Onderweg, in een klein stationnetje op het Britse platteland, wist een oplettende Hasseltse vrouw de Queen voor de lens te halen.
  [naar artikel]
 41. Echtgenoot (97) Britse Queen betrokken in auto-ongeluk (17/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse prins Philip - de echtgenoot van de Queen - is betrokken geraakt in een verkeersongeval, zo melden Britse media op gezag van Buckingham...
  [naar artikel]
 42. Echtgenoot (97) Britse Queen betrokken bij auto-ongeval (17/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse prins Philip (87) - de echtgenoot van de Queen - is betrokken geraakt in een verkeersongeval, zo melden Britse media op gezag van...
  [naar artikel]
 43. VIDEO: Jezus verschijnt nu ook op een krab (04/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Heer geeft een teken aan Cathy Rader, een vrouw uit Florida die een opmerkelijke krabbenschelp cadeau kreeg. In de schelp ziet Cathy het gezicht...
  [naar artikel]
 44. Queen eerste Britse band op een Brits muntstuk (20/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Britse muntslag Royal Mint heeft maandag een muntstuk gepresenteerd waarop de Britse rockband Queen prijkt, zo heeft loudersound.com gemeld. Meteen is de band de eerste Britse rockgroep die deze eer te beurt valt.
  [naar artikel]
 45. Oud-paleispersoneel van het britse hof klapt uit de biecht: “De Queen liet Diana’s geest uitdrijven” (22/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee memoires van paleisinsiders bieden een nooit geziene inkijk in het privéleven van de Britse koninklijke familie, en dan vooral de Queen. Zo...
  [naar artikel]
 46. Malta wil opmerkelijk cadeau dat prins George (7) kreeg terug: “Dit hoort in een museum” (28/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Malta wil de fossiele haaientand terug die bioloog en televisiemaker David Attenborough (94) cadeau gaf aan de Britse prins George (7), de oudste...
  [naar artikel]
 47. Meghan Markle kreeg schort als eerste officiële cadeau van koninklijke schoonfamilie (18/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel ze nog geen officieel lid is van de Britse koninklijke familie, heeft Meghan Markle al wel haar eerste officiële cadeau gehad.
  [naar artikel]
 48. Malta wil opmerkelijk cadeau dat prins George (7) kreeg terug (28/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Malta wil de fossiele haaientand terug die bioloog en televisiemaker David Attenborough (94) cadeau gaf aan de Britse prins George (7), de oudste...
  [naar artikel]
 49. Grootste Britse oorlogsschip ooit verlaat de haven voor het eerst (26/06/2017 - De Redactie)
  De 65.000 ton metende HMS Queen Elizabeth is het eerste nieuwe vliegdekschip van de Britse Royal Navy sinds HMS Ark Royal in 2010 uit de vaart is genomen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.