Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 October 2020
01:23 uur

Vrachtwagenbouwer Navistar wordt onderdeel van Volkswagen

Express

17/10/2020 - 12:42

De Duitse vrachtwagenbouwer Traton, onderdeel van de Volkswagen Group, neemt zijn Amerikaanse sectorgenoot Navistar over. Daarover hebben de twee bedrijven... The post Vrachtwagenbouwer Navistar wordt onderdeel van Volkswagen appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Belgisch filiaal van vrachtwagenbouwer MAN slachtoffer van cyberaanval (06/07/2020 - Express)
  Het Belgische filiaal van de Duitse vrachtwagenbouwer MAN in Kobbegem, is getroffen door een cyberaanval. Dat schrijft de krant De... The post Belgisch filiaal van vrachtwagenbouwer MAN slachtoffer van cyberaanval appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Volkswagen brengt MAN en Scania naar de beurs (13/05/2019 - Metro)
  Volkswagen wil zijn vrachtwagen- en bussendivisie, met de merken MAN en Scania, zelfstandig naar de beurs brengen. Dat heeft het Duitse autoconcern aangekondigd. Verdere details over de plannen worden later naar buiten gebracht. De beursgang moet ergens in de komende maanden plaatsvinden. Het onderdeel heet Traton. Dat omvat naast MAN en Scania ook het Braziliaanse Volkswagen Caminhões e Ônibus en vlootbeheerder RIO. Door Traton naar de beurs te brengen zou Volkswagen miljarden euro’s kunnen ophalen. Dat geld zou gebruikt kunnen worden voor investeringen in de truckmerken, die kampen met stevige concurrentie van Daimler en Volvo. Volkswagen overwoog de stap eerder al. Maar de Duitsers stelden de beursplannen in maart dit jaar uit, omdat de marktomstandigheden niet gunstig waren. Volkswagen heeft verder bekendgemaakt dat het zijn opties bekijkt wat betreft de onderdelen MAN Energy Solutions en RENK, een fabrikant van transmissiesystemen. Er wordt onder meer gedacht aan het afstoten van die activiteiten. Ook het zoeken naar een samenwerkingspartner behoort tot de mogelijkheden. Bron: Belga   Het bericht Volkswagen brengt MAN en Scania naar de beurs verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Volkswagen brengt MAN en Scania naar de beurs (13/05/2019 - Metro)
  Volkswagen wil zijn vrachtwagen- en bussendivisie, met de merken MAN en Scania, zelfstandig naar de beurs brengen. Dat heeft het Duitse autoconcern aangekondigd. Verdere details over de plannen worden later naar buiten gebracht. De beursgang moet ergens in de komende maanden plaatsvinden. Het onderdeel heet Traton. Dat omvat naast MAN en Scania ook het Braziliaanse Volkswagen Caminhões e Ônibus en vlootbeheerder RIO. Door Traton naar de beurs te brengen zou Volkswagen miljarden euro’s kunnen ophalen. Dat geld zou gebruikt kunnen worden voor investeringen in de truckmerken, die kampen met stevige concurrentie van Daimler en Volvo. Volkswagen overwoog de stap eerder al. Maar de Duitsers stelden de beursplannen in maart dit jaar uit, omdat de marktomstandigheden niet gunstig waren. Volkswagen heeft verder bekendgemaakt dat het zijn opties bekijkt wat betreft de onderdelen MAN Energy Solutions en RENK, een fabrikant van transmissiesystemen. Er wordt onder meer gedacht aan het afstoten van die activiteiten. Ook het zoeken naar een samenwerkingspartner behoort tot de mogelijkheden. bron: Belga   Het bericht Volkswagen brengt MAN en Scania naar de beurs verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Volkswagen gaat elektrische auto’s bouwen in VS (22/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse autobouwer wil er vanaf 2021 elektrische wagens bouwen, als onderdeel van een plan om jaarlijks een miljoen elektrische wagens te verkopen tegen 2025. “Volkswagen moet in Noord-Amerika van een niche-aanbieder evolueren tot een relevante en winstgevende volumefabrikant”, verklaarde VW-topman Herbert Diess.
  [naar artikel]
 5. Volkswagen vertrouwt technische leiding toe aan Audi (29/02/2020 - Express)
  Autobouwer Audi krijgt binnen de Volkswagen Group de leiding over ontwikkeling en onderzoek. Dat heeft Herbert Diess, de topman van Volkswagen, aangekondigd bij de presentatie van de jaarcijfers van het bedrijf. In dat kader zal Volkswagen volgens Diess ook een uitrookbod doen op de aandelen van Audi die op de beurs zijn genoteerd. Volkswagen heeft […] The post Volkswagen vertrouwt technische leiding toe aan Audi appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Vrachtwagenbouwer Scania krijgt boete van 880 miljoen euro (27/09/2017 - VRT NWS)
  De Europese Commissie heeft vrachtwagenbouwer Scania een boete van 880 miljoen euro opgelegd, omdat het bedrijf 14 jaar lang illegale afspraken heeft gemaakt over prijzen.
  [naar artikel]
 7. VW ID.4: de eerste elektrische SUV van Volkswagen (05/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De ID.3 is nog niet eens gearriveerd, maar Volkswagen heeft al meer informatie vrijgegeven over het volgende model. Dat wordt een SUV, technisch...
  [naar artikel]
 8. Vrachtwagenbouwer Scania schrapt mogelijk 5.000 banen (01/06/2020 - Express)
  De Zweedse autobouwer Scania, fabrikant van trucks en bussen, zal mogelijk vijfduizend banen schrapen. Dat heeft het bedrijf gemeld. De... The post Vrachtwagenbouwer Scania schrapt mogelijk 5.000 banen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Volkswagen snoept Mercedes die Mannschaft af (14/07/2017 - De Tijd)
  18:24 Volkswagen wordt hoofdsponsor van het Duitse nationale voetbalelftal. Met een monsterbod vervangt VW rivaal Mercedes-Benz.
  [naar artikel]
 10. Volkswagen stopt met de productie van Beetle (13/03/2018 - Metro)
  Volkswagen zal geen opvolger lanceren voor de retroversie van hun iconische Kever. Maar het autobedrijf blijft inzetten op retro, maar dan met een ander model: de ID Buzz. Het was Frank Welsch, hoofd van Research en Ontwikkeling bij Volkswagen, die op het autosalon van Genève aankondigde dat de productie van de Beetle deze zomer wordt stopgezet. Volgens Welsch kan je het retromodel van de Kever niet eindeloos uitmelken. De originele kever kwam in 1938 op de markt en rolde van de band tot 2003. Er werden meer dan 20 miljoen exemplaren van verkocht. In 1998 bracht Volkswagen de New Beetle uit en in 2011 lanceerde de autoproducent zijn opvolger, die kortweg Beetle werd genoemd. Hippiebusje Liefhebbers van retrowagens vallen niet in een zwart gat. Volkswagen werkt aan een moderne en elektrische versie van het hippiebusje, de ID Buzz. De auto wordt op de markt verwacht tegen 2022. Het eerste busje (VW T1) van Volkswagen werd in 1950 in de Verenigde Staten op de markt gebracht. RV Lees ook: Sjoemelsoftware eruit, en plots verbruikt Volkswagen meer Het bericht Volkswagen stopt met de productie van Beetle verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Volkswagen op het autosalon: 'Stroomversnelling is ingezet en niet meer te stoppen' (10/01/2020 - Knack)
  De vrees bestond dat dieselgate de toekomst van de Duitse Volkswagen-groep zwaar zou hypothekeren. Vijf jaar later lijkt de hemel helemaal opgeklaard en wil Volkswagen ook nummer één worden op het vlak van elektrische aandrijving.
  [naar artikel]
 12. Megaschikking tussen Volkswagen en 400.000 klanten mislukt (14/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Duitsland zijn onderhandelingen over een schikking tussen autobouwer Volkswagen en meer dan 400.000 dieselklanten mislukt. Dat heeft Volkswagen...
  [naar artikel]
 13. Elektrische Volkswagen ID.3 luidt nieuw tijdperk in (10/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Volkswagen heeft maandag op de internationale autobeurs IAA in Frankfurt het elektrische model ID.3 onthuld, het belangrijkste Volkswagen-model in...
  [naar artikel]
 14. Wissel van de macht bij Volkswagen (09/06/2020 - Knack)
  Na afloop van een buitengewone vergadering van de raad van commissarissen van maandag 8 juni heeft een woordvoerder van de Volkswagen Group bekendgemaakt dat Ralf Brandstätter op 1 juli aantreedt als CEO van het automerk VW in opvolging van Herbert Diess die aanblijft als voorzitter van de Volkswagen Group.
  [naar artikel]
 15. Volkswagen-topman niet langer baas over VW-merk (08/06/2020 - Express)
  De autobouwer Volkswagen heeft zijn topman Hertbert Diess opzijgeschoven aan het hoofd van het kernmerk Volkswagen. Is dit het einde... The post Volkswagen-topman niet langer baas over VW-merk appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Dieselgate 2.0: Volkswagen liet apen dieselrook inademen (27/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Volkswagen heeft z'n excuses aangeboden voor dierproeven waarbij apen uitlaatgassen moesten inademen van een Volkswagen Beetle. "We zijn ervan...
  [naar artikel]
 17. Wall Street: Navistar geeft plankgas (06/09/2016 - De Tijd)
  17:28 Na een dagje rust gingen de beurzen in New York licht hoger van start, met dank aan een portie overnamenieuws en het zwakke banenrapport van vrijdag. Een tegenvallend cijfer over de dienstensector vee...
  [naar artikel]
 18. Hoeveel kost de allerduurste Volkswagen Kever? (08/07/2018 - De Morgen)
  Elke dag wordt er wel iets gevierd. Of het nu Dag van de Klant, het Pluimvee of het Palindroom is. De Morgen beantwoordt daarover deze zomervakantie elke dag een goede vraag. Vandaag: Volkswagen Keverdag.
  [naar artikel]
 19. Zorgt Volkswagen ID.3 voor doorbraak elektrische auto? (24/08/2020 - Knack)
  Door corona en een opeenstapeling van pannes en huisgemaakte blunders werd de lancering van de Volkswagen ID.3 meermaals verschoven. Maar eindelijk is het zover en lijkt het erop dat de nieuwkomer - omdat hij een Volkswagen is - voor de verhoopte stroomversnelling kan zorgen.
  [naar artikel]
 20. Volkswagen legt 40 urenweek op tafel (en wordt uitgejouwd) (20/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse autobouwer Volkswagen heeft de piste van een 40 urenweek op tafel gelegd. Op een personeelsvergadering in de moederfabriek in Wolfsburg
  [naar artikel]
 21. Het nieuwe probleem van Volkswagen: de smaak van de curryworst (12/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Aan schandalen hebben ze bij Volkswagen nooit een gebrek gehad. Sjoemeldiesels, bordeelbezoek, industriële spionage, VW maakte het allemaal mee en overleefde het ook allemaal. Maar nu wordt het echt ernst. De smaak van de ketchup die bij de wereldberoemde VW curryworst wordt geserveerd, is veranderd, en dat leidt tot gemor op de werkvloer.
  [naar artikel]
 22. Het nieuwe probleem van Volkswagen: de smaak van de curryworst (12/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Aan schandalen hebben ze bij Volkswagen nooit een gebrek gehad. Sjoemeldiesels, bordeelbezoek, industriële spionage, VW maakte het allemaal mee en overleefde het ook allemaal. Maar nu wordt het echt ernst. De smaak van de ketchup die bij de wereldberoemde VW curryworst wordt geserveerd, is veranderd, en dat leidt tot gemor op de werkvloer.
  [naar artikel]
 23. "Volkswagen ontslaat topbestuurder" (19/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Volkswagen heeft naar verluidt een topbestuurder de laan uit gestuurd vanwege het sjoemelsoftwareschandaal. Volgens de Duitse krant Bild wordt...
  [naar artikel]
 24. Duitse fabrieken Volkswagen blijven langer gesloten (01/04/2020 - Express)
  Autobouwer Volkswagen zal zijn fabrieken in Duitsland zeker niet voor 19 april opnieuw opstarten. De sluiting van de Duitse Volkswagen-fabrieken... The post Duitse fabrieken Volkswagen blijven langer gesloten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. Volkswagen komt met excuses na testen met uitlaatgassen bij apen (27/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Volkswagen heeft z'n excuses aangeboden voor dierproeven waarbij apen uitlaatgassen moesten inademen van een Volkswagen Beetle. "We zijn ervan...
  [naar artikel]
 26. Herbert Diess nieuwe CEO Volkswagen (12/04/2018 - De Tijd)
  20:21 De Duitse autobouwer Volkswagen krijgt een nieuwe topman. Hoogste baas Matthias Müller maakt per direct plaats voor Herbert Diess, de chef van het merk Volkswagen.
  [naar artikel]
 27. Mogelijk 5.000 jobs in gevaar bij Volkswagen door nieuw besparingsprogramma (08/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Duitse autoconcern Volkswagen (VW) plant bij zijn kernmerk Volkswagen een nieuw miljardenzwaar besparingsprogramma. Daarbij zouden 5.000 jobs...
  [naar artikel]
 28. Volkswagen roept duizenden auto's terug vanwege slechte gordelsluiting (12/05/2018 - VRT NWS)
  Zowat 219.000 wagens van het Volkswagen-model Polo en 191.000 auto's van de Seat-modellen Ibiza en Arona worden teruggeroepen wegens een probleem met de gordelsluiting. Dat heeft een woordvoerder van het autoconcern Volkswagen vrijdag bekendgemaakt in Wolfsburg.
  [naar artikel]
 29. Volkswagen excuseert zich voor dierproeven (27/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Volkswagen heeft z’n excuses aangeboden voor dierproeven waarbij apen uitlaatgassen moesten inademen van een Volkswagen Beetle. “We zijn ervan overtuigd dat de gekozen wetenschappelijke methode fout was en verontschuldigen ons voor het wangedrag.”
  [naar artikel]
 30. Volkswagen maakt populairste automodel in België (30/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Volkswagen Golf was tijdens het eerste semester van dit jaar het populairste automodel bij de Belgen. Er werden 9.080 nieuwe wagens van het model ingeschreven, gevolgd door de Renault Clio (7.145), Fiat 500 (7.095), Citroën C3 (6.255) en Volkswagen Tiguan (6.115). Dat blijkt uit cijfers van automobielfederatie Febiac.
  [naar artikel]
 31. Niet elektrisch, wel digitaal: dit is de compleet nieuwe Volkswagen Golf (24/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wanneer Volkswagen een nieuwe Golf onthult, is dat groot nieuws. Vandaag laat Volkswagen voor het eerst de compleet nieuwe achtste generatie zien....
  [naar artikel]
 32. Advocaat vergelijkt Volkswagen met Hitler, autoproducent wil nu uitstel in proces over uitlaatschandaal (03/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse autoconstructeur Volkswagen wil het proces in de VS tegen haar wegens het uitlaat-schandaal met zes maanden uitgesteld zien. Reden is dat een advocaat van de eiser in de zaak de praktijken van Volkswagen vergeleek met “Hitler, de Holocaust en andere horror”.
  [naar artikel]
 33. "Achtergordel in Volkswagen en Seat kan losschieten": deze modellen zijn getroffen (11/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De linkerachtergordel bij de nieuwe Volkswagen Polo en de Seat Ibiza en Arona kan losschieten wanneer met hoge snelheid een scherpe bocht wordt...
  [naar artikel]
 34. Volkswagen betaalt 1 miljard euro boete in Duitsland (13/06/2018 - Metro)
  Autobouwer Volkswagen zal in Duitsland een boete van 1 miljard euro betalen in het kader van dieselgate. Dat heeft het bedrijf vandaag meegedeeld. De boete was opgelegd door de openbaar aanklager in Braunschweig, een stad in de deelstaat Nedersaksen. “Volkswagen aanvaardt de boete en erkent daarmee zijn verantwoordelijkheid”, aldus de autobouwer in een persbericht. Met de schikking wordt het onderzoek naar VW stopgezet. De boete volgt bijna drie jaar nadat Volkswagen toegaf dat het zowat 11 miljoen dieselwagens had uitgerust met sjoemelsoftware. Die technologie zorgde ervoor dat de voertuigen in testsituaties veel milieuvriendelijker leken dan ze in de dagelijkse praktijk waren. Het schandaal kostte de autobouwer al meer dan 25 miljard dollar aan terugroepacties en gerechtelijke procedures. Bron: Belga   Het bericht Volkswagen betaalt 1 miljard euro boete in Duitsland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Legendarische bouwer van het Volkswagen-imperium Ferdinand Piëch is overleden (27/08/2019 - VRT NWS)
  In Duitsland is Ferdinand Piëch, voormalig topman van de Volkswagen Groep, overleden. Hij was 82. Piëch was de man die Volkswagen en zusterbedrijven Audi, Seat, Skoda en andere uitbouwde tot de grootste autoproducent ter wereld, maar hij sloeg ook al eens de bal mis.
  [naar artikel]
 36. Dierproeven Volkswagen: Duitse deelstaat eist antwoorden van verantwoordelijken (29/01/2018 - Knack)
  Autobouwer Volkswagen bevindt zich na de recente onthullingen over dierproeven opnieuw in het oog van de storm. De deelstaat Nedersaken, waar Volkswagen zijn hoofdzetel heeft, eist antwoorden.
  [naar artikel]
 37. Volkswagen betaalt boete van 1 miljard euro in Duitsland (13/06/2018 - De Tijd)
  20:13 Autobouwer Volkswagen zal in Duitsland een boete van 1 miljard euro betalen in kader van dieselgate. Volkswagen hoopt daarmee het dieselschandaal eindelijk achter zicht te laten.
  [naar artikel]
 38. Volkswagen sluit alle Europese fabrieken (17/03/2020 - Express)
  De Duitse autobouwer Volkswagen legt al zijn productie in Europa stil. De maatregel geldt ook voor de zustermerken Audi, Skoda,... The post Volkswagen sluit alle Europese fabrieken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. Oud-premier Leterme gaat Volkswagen adviseren (29/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Oud-premier Yves Leterme en oud-eurocommissaris Connie Hedegaard gaan zetelen in een nieuwe ‘duurzaamheidsraad’ die autobouwer Volkswagen gaat adviseren. Dat heeft Volkswagen bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 40. Mogelijk 5000 jobs in gevaar bij Volkswagen door nieuw besparingsprogramma (08/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Duitse autoconcern Volkswagen (VW) plant bij zijn kernmerk Volkswagen een nieuw miljardenzwaar besparingsprogramma. Daarbij zouden 5000 jobs in...
  [naar artikel]
 41. Oud-premier Leterme gaat Volkswagen adviseren (29/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Oud-premier Yves Leterme en oud-eurocommissaris Connie Hedegaard gaan zetelen in een nieuwe ‘duurzaamheidsraad’ die autobouwer Volkswagen gaat adviseren. Dat heeft Volkswagen bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 42. Oud-premier Leterme gaat Volkswagen adviseren (29/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Oud-premier Yves Leterme en oud-eurocommissaris Connie Hedegaard gaan zetelen in een nieuwe ‘duurzaamheidsraad’ die autobouwer Volkswagen gaat adviseren. Dat heeft Volkswagen bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 43. Volkswagen betaalt 830 miljoen euro compensatie aan Duitse automobilisten (15/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volkswagen gaat Duitse bezitters van sjoemeldiesels in totaal 830 miljoen euro compensatie betalen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Volkswagen...
  [naar artikel]
 44. Volkswagen verontschuldigt zich voor proef met apen die uitlaatgassen inademen (28/01/2018 - Knack)
  Volkswagen heeft z'n excuses aangeboden voor dierproeven waarbij apen uitlaatgassen moesten inademen van een Volkswagen Beetle.
  [naar artikel]
 45. Eindelijk: Volkswagen Arteon Shooting Brake is waar we al jaren om smeken (24/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Al sinds zijn introductie wordt er gespeculeerd over een Volkswagen Arteon Shooting Brake. En met de facelift van de vierdeurs Arteon geeft...
  [naar artikel]
 46. Porsche dumpt als eerste Duitse merk definitief de dieselmotor (24/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Drie jaar na dieselgate zegt Porsche - onderdeel van Volkswagen - de diesel definitief vaarwel. Vanaf volgend jaar zullen er alleen nog benzine-,...
  [naar artikel]
 47. [VIDEO] - “Problemen vooral bij Volkswagen in Duitsland” (18/11/2016 - De Redactie)
  De Duitse autofabrikant Volkswagen gaat de komende jaren wereldwijd 30.000 banen schrappen. Volgens Ton van Lierop van onze economische redactie zijn de problemen bij Volkswagen vooral bij het moederbedrijf in Duitsland en hoeven de werknemers van de Audifabriek in Vorst niet meteen te vrezen voor hun baan.
  [naar artikel]
 48. Porsche officieel verdacht van dieselfraude (19/02/2019 - De Morgen)
  Justitie in Duitsland verdenkt het automerk Porsche nu officieel van gesjoemel met dieselmotoren. Openbaar aanklagers in Stuttgart zijn een onderzoek naar het Volkswagen-onderdeel begonnen. Autoriteiten deden in april al een inval bij vestigingen van de sportwagenfabrikant.
  [naar artikel]
 49. Kan Volkswagen-topman Herbert Diess het geschonden vertrouwen herstellen? (08/01/2019 - Knack)
  Blijft Volkswagen nummer één in de autowereld en zo ja, hoe lang nog?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.