Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 October 2020
20:55 uur

"Gitzwarte dag", maar welke steun krijgt de horeca nu cafés en restaurants voor een maand de deuren moeten sluiten?

VRT NWS

17/10/2020 - 13:56

"Het is een gitzwarte dag voor de horeca." Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen zuchtte eens diep toen de strengere maatregelen bekend werden. Want zijn sector is (opnieuw) zeer zwaar getroffen: cafés en restaurants moeten een maand de deuren sluiten. Er werden "ruimschootse compensaties" beloofd, maar wat weten we al over die steunmaatregelen?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vlaamse steun voor horeca: dit bedrag krijgen restaurants en cafés (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Economie Hilde Crevits voorziet extra steun voor de horeca, nu de restaurants en cafés vanaf maandag vier weken moeten sluiten. Die wordt berekend op basis van de omzet van vorig jaar.
  [naar artikel]
 2. Zijn cafés echt de coronabroeihaarden ? “Horeca staat niet op nummer één” (07/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf vrijdag 9 oktober zullen cafés al om 23 uur de deuren moeten sluiten, en dat gedurende één maand. Voor de eerste keer sinds de uitbraak van het virus wordt er een onderscheid gemaakt tussen cafés en restaurants. Maar zijn cafés dan echt de broeihaarden van het coronavirus?
  [naar artikel]
 3. Leuvense horeca over nieuwe coronaregels: "Dit is een nekschot" (07/10/2020 - VRT NWS)
  De Leuvense horeca verwacht financiële steun van de overheid na de aankondiging van de nieuwe coronamaatregels. Die luiden dat cafés vanaf vrijdag al om 23 uur de deuren moeten sluiten en dat betekent opnieuw minder inkomsten. "Het was al een bloedbad en nu wordt het alleen maar erger. Dit gaat in heel de sector gevoeld worden."
  [naar artikel]
 4. Cafés en restaurants op slot: op welke steunmaatregelen kunnen de horeca-uitbaters rekenen? (19/10/2020 - Express)
  Om het toenemend aantal coronabesmettingen in te dijken, heeft de federale regering beslist de cafés en restaurants te sluiten. ‘We... The post Cafés en restaurants op slot: op welke steunmaatregelen kunnen de horeca-uitbaters rekenen? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Horeca Vlaanderen: “Verpletterende verantwoordelijkheid voor zij die maatregelen aan hun laars lapten” (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. "Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing", zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, in VTM NIEUWS. “Iedereen die de regels heeft overtreden heeft een verpletterende verantwoordelijkheid en treft zo 61.000 mensen uit de horeca”, klinkt het.
  [naar artikel]
 6. Sluiting horeca kan op weinig begrip rekenen: “Dit voelt heel onrechtvaardig” (16/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De cafés en restaurants in ons land zullen een maand lang de deuren moeten sluiten. Het is een van de nieuwe coronamaatregelen die het Overlegcomité heeft genomen.
  [naar artikel]
 7. Liveblog: "Nu drie weken thuis genieten", Cafés en restaurants hebben de deuren gesloten (14/03/2020 - VRT NWS)
  Sinds vannacht zijn de nieuwe maatregelen van kracht in de strijd tegen het nieuwe coronavirus in ons land. Concreet: cafés en restaurants sluiten de deuren en scholen zullen geen lessen meer geven. Volg alle updates in onze liveblog.
  [naar artikel]
 8. Enkele cafés openden vannacht al even de deuren: "Het zeveren met elkaar, dat hebben we gemist" (08/06/2020 - VRT NWS)
  Om middernacht zijn de eerste cafés in Vlaanderen weer opengegaan, wel maar voor een uurtje want een van de voorwaarden voor de heropening van de horeca is dat alle zaken om 1 uur 's nachts moeten sluiten. Onze ploegen van Radio 2 gingen mee op café.
  [naar artikel]
 9. Horeca-expert Filip Vanheusden pleit voor avondklok vanaf middernacht voor cafés en restaurants (15/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De cijfers blijven maar stijgen, de regering neemt naar verwachting morgen nieuwe maatregelen. Het is uitkijken wat dat betekent voor cafés en restaurants, zeker nu die in Nederland gesloten zijn en nu in Frankrijk de avondklok is ingesteld in grote steden.  Horeca-expert Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen pleit voor de invoering van een avondklok in de stijd tegen het coronavirus. Dat zei hij vanmiddag in ons TVL Nieuws. Café's en restaurants moeten volgens hem om middernacht dicht, onmiddellijk gevolgd dus door een avondklok. Op deze manier kan de politie de illegale feestjes beter handhaven. "Een sluiting van de horeca is niet zinvol," meent Vanheusden. "Dat zal alleen maar voor nog grotere drama's zorgen."
  [naar artikel]
 10. Bart De Wever: “Ik begrijp de beslissing over de restaurants niet” (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever begrijpt niet waarom de restaurants een maand de deuren moeten sluiten, zoals vrijdag op het overlegcomité werd beslist. Vanaf maandag moeten zowel de cafés als de restaurants verplicht een maand dicht in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus.
  [naar artikel]
 11. Zijn cafés echt de broeihaarden die virus verspreiden? “Twee weken geleden was alles nog oké” (07/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf vrijdag 9 oktober zullen cafés al om 23 uur de deuren moeten sluiten, en dat gedurende één maand. Voor de eerste keer sinds de uitbraak van het virus wordt er een onderscheid gemaakt tussen cafés en restaurants. Maar zijn cafés dan echt de broeihaarden van het coronavirus?
  [naar artikel]
 12. Horeca Vlaanderen: ‘Dit voelt aan als heel onrechtvaardig’ (16/10/2020 - De Standaard)
  Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. ‘Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing’, zegt Matthias De Caluwé, ceo van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 13. Is horeca een belangrijke bron van besmettingen? Op dit rapport is sluiting cafés en restaurants gebaseerd (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand dicht. Het is een maatregel die hard is aangekomen in de hele sector en bij de toeleveranciers. Het Overlegcomité baseerde zich voor die beslissing op een rapport dat wetenschappelijke studies citeert die in de richting van de horeca wijzen. Dat meldt La Libre.
  [naar artikel]
 14. Tijdelijke openbare wc op marktplein Tienen: "Nood is groot, nu cafés en restaurants dicht zijn" (20/10/2020 - VRT NWS)
  Nu de horeca voor een maand sluit, komt er een openbare toilet op de Grote Markt van Tienen. "De nood is hoog", zegt burgemeester Katrien Partyka, "nu marktkramers en bezoekers niet meer in cafés of restaurants terecht kunnen". Op termijn komt er een permanente openbare wc op de Grote Markt in Tienen.
  [naar artikel]
 15. Horeca Vlaanderen: "Snel meer duidelijkheid nodig over heropening want horeca moet zich kunnen voorbereiden" (24/05/2020 - VRT NWS)
  Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 16. Brusselse horeca vroeger dicht: "Twee uur eerder sluiten gaat niet veel oplossen"  (29/09/2020 - VRT NWS)
  De cafés in het hele Brusselse gewest moeten hun deuren vanaf maandagavond sluiten om 23 uur. De coronamaatregelen zijn er verscherpt nadat het aantal besmettingen er spectaculair steeg. Klanten reageren meestal begripvol, maar voor de uitbaters liggen de kaarten anders.
  [naar artikel]
 17. Horeca reageert verslagen: ‘Dolk in het hart’ (16/10/2020 - De Morgen)
  Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. ‘Dit komt onwaarschijnlijk hard aan’, reageert Horeca Vlaanderen. Ook Comeos, de Belgische federatie voor handel en diensten en vertegenwoordiger van de restaurantketens, noemt de beslissing ‘onbegrijpelijk’.
  [naar artikel]
 18. Zo ziet het steunpakket voor de horeca eruit (17/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Zowel de federale als de Vlaamse regering voorzien in extra steun voor de horeca nu restaurants en cafés vanaf maandag vier weken moeten sluiten. Zo ziet het steunpakket eruit.
  [naar artikel]
 19. Eén maand na heropening Antwerpse horeca: "We kunnen de sluitingsmaanden nooit meer inhalen" (08/07/2020 - VRT NWS)
  Precies één maand geleden mochten cafés, restaurants en hotels opnieuw open na de lockdown. Om de veiligheid te garanderen, moesten er wel heel wat maatregelen nageleefd worden. Horeca-uitbaters op de Groenplaats blikken terug op de afgelopen maand. "We zijn blij dat we weer open zijn, maar die drie sluitingsmaanden kan je nooit meer inhalen", zegt Guido van Café De Kroeg.
  [naar artikel]
 20. Bart De Wever: “Ik begrijp de beslissing over sluiting restaurants niet” (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever begrijpt niet waarom de restaurants de deuren moeten sluiten, zoals vrijdag op het overlegcomité werd beslist. Vanaf maandag moeten zowel de cafés als de restaurants verplicht een maand dicht in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus.
  [naar artikel]
 21. Bart De Wever: ‘Ik begrijp de beslissing over sluiting restaurants niet’ (18/10/2020 - De Morgen)
  Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever begrijpt niet waarom de restaurants de deuren moeten sluiten, zoals vrijdag op het overlegcomité werd beslist. Vanaf maandag moeten zowel de cafés als de restaurants verplicht een maand dicht in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus.
  [naar artikel]
 22. Afscheidsfeestjes en volle cafés nu horeca vannacht de deuren moet sluiten (13/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf middernacht moeten alle horecazaken de deuren sluiten. Dat was een van de maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad trof tegen het coronavirus. Maar bij wijze van afscheid was er in Limburg vanavond nog bijzonder veel te beleven. Zo knutselden de uitbaters van café The Mezz in Leopoldsburg , nadat ze het nieuws donderdagavond vernamen, nog snel een afscheidsparty in elkaar. In andere cafés kwamen de vaste klanten nog genieten van enkele laatste drankjes vooraleer hun stamcafé de deuren moet sluiten tot minstens de paasvakantie.
  [naar artikel]
 23. Topchef Peter Goossens: “Bloedbad in horeca” (20/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nu cafés en restaurants al langer dan een maand verplicht de deuren moeten sluiten, moeten horecazaken alle zeilen bijzetten om te overleven. De...
  [naar artikel]
 24. Sterrenchef Peter Goossens over sluiting van de horeca: "Geef ons alsjeblieft een signaal" (21/05/2020 - VRT NWS)
  Sterrenchef Peter Goossens van 't Hof van Cleve wil meer perspectief voor de horeca, nu cafés en restaurants al meer dan twee maanden hun deuren gesloten houden. "Ik zou willen weten wanneer we weer mogen openen, en wat de regels dan zijn", zegt Goossens in "De afspraak". "Heel de sector wacht, geef ons alsjeblieft een signaal."
  [naar artikel]
 25. Twintig horeca-uitbaters over verplichte sluiting: “Politici en virologen moeten weten dat ze veel mensen in totale miserie storten” (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na vier maanden moeten de Belgische cafés en restaurants hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.”
  [naar artikel]
 26. Horeca Vlaanderen: "Dit is gewoon een gitzwarte vrijdag" (16/10/2020 - VRT NWS)
  Topman Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen spreekt over een gitzwarte dag, nu het Overlegcomité van de verschillende regeringen heeft beslist dat de horecasector tijdelijk moet sluiten om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hij verwacht financiële compensaties voor de sector. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) zegt dat die compensaties er ook komen en dat ze ruim zullen zijn.
  [naar artikel]
 27. Ook eetcafés en koffiebars moeten dicht in Brussel: "Hun hoofdactiviteit is niet het serveren van eten zoals bij restaurants" (08/10/2020 - VRT NWS)
  Er is meer duidelijkheid over welke horecazaken in Brussel wel of niet moeten sluiten gedurende een maand. Daar was wat verwarring rond maar het kabinet van minister-president Vervoort heeft nu duidelijk gemaakt dat alleen restaurants open mogen blijven. Eetcafés moeten dus ook dicht.
  [naar artikel]
 28. Burgemeester Maasmechelen wil geen Nederlanders in zijn cafés of restaurants: "Waar wij eerder verantwoordelijkheid namen, is het nu aan hen" (14/10/2020 - VRT NWS)
  Gisteren kondigde de Nederlandse premier Rutte strengere maatregelen aan in Nederland. Cafés en restaurants moeten dicht, evenementen zijn verboden en sociaal contact wordt beperkt. De burgemeester van Maasmechelen Raf Terwingen (CD&V) hoopt dat Nederland zélf vermijdt dat Nederlanders naar de Belgische horeca komen."Als wil dat je eigen regels slagen, dan moet je dat doen", zegt hij.
  [naar artikel]
 29. Twintig horeca-uitbaters over verplichte sluiting: “Politici en virologen niet meer welkom” (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na vier maanden moeten de Belgische cafés en restaurants hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.”
  [naar artikel]
 30. "Eén op de vijf cafés en restaurants gaat failliet door coronacrisis" (15/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Twintig procent van de horecazaken overleeft de coronacrisis niet. Dat zegt voorzitter van Horeca-Vlaanderen Filip Vanheusden. Dat betekent dat één op vijf cafés en restaurants failliet gaat. Anderhalf tot twee jaar hebben we nodig om de horeca terug een beetje op adem te laten komen, en het zal nooit meer zijn zoals voorheen, zegt nog de Hasselaar. Hij heeft begrip voor het gefaseerd opheffen van de lockdown waarbij de cafés en de discotheken niet op de eerste rij zullen staan.
  [naar artikel]
 31. OPROEP: Welke horecazaken sluiten de deuren (eventjes) wegens de hitte? (26/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De thermometer zal deze week nog vlot over de lat van 30 graden springen. En dat is voor veel mensen zelfs te warm om nog buiten te komen. De extreme hitte neemt ook de eetlust weg evenals de zin om op een terrasje te gaan zitten. En dat noopt horeca-uitbaters tot maatregelen. Sommige cafés of restaurants sluiten zelfs enkele uren de deuren wegens de hitte. Bent u zelf een uitbater die zo’n toogsiësta invoert of kent u horecazaken in uw gemeente die dit doen, laat het weten via [email protected]
  [naar artikel]
 32. Boete voor winkels en horeca-zaken die ondanks verbod open blijven: ‘Zonder waarschuwingen’ (14/03/2020 - De Morgen)
  Alle cafés en restaurants zijn sinds afgelopen nacht gesloten. Ook winkels die geen levensmiddelen verkopen, moeten de komende drie weekends de deuren sluiten. De politie zal extra uitkijken, en wie toch opendoet heeft meteen prijs. ‘Er worden geen waarschuwingen gegeven. Wie open is, moet meteen sluiten en krijgt een boete.’
  [naar artikel]
 33. Op café of restaurant, wat is nu het verschil? “Overdracht in drukke cafés is waarschijnlijk” (07/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Voor restaurants veranderen de coronamaatregelen niet, terwijl cafés wel moeten ingrijpen. In Brussel moeten ze zelfs een maand sluiten. Wat is het verschil?
  [naar artikel]
 34. Brusselse cafés maand dicht: "Ik nodig iedereen uit in mijn stamcafé in Vilvoorde"  (08/10/2020 - VRT NWS)
  Gisterenavond om 23 uur zijn in Brussel de cafés dichtgegaan voor een maand. De maatregel dient om de hoge coronacijfers naar beneden te halen en geldt voor cafés, bars, sportkantines en feestzalen. Restaurants mogen openblijven tot 1 uur. De reacties van cafégangers waren uiteenlopend.
  [naar artikel]
 35. Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan (19/10/2020 - Express)
  Het Collectif Wallonie Horeca, een groep Franstalige horeca-uitbaters, trekt naar de Raad van State om de sluiting van de horeca... The post Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 36. De Croo: 'Niet de schuld van horeca dat zij moeten sluiten, maar prioriteit is contacten vermijden' (18/10/2020 - Knack)
  De sluiting van de horeca komt er niet omdat cafés en restaurants in de fout gegaan zijn, maar omdat het in de huidige toestand essentieel is om sociale contacten te vermijden en die contacten vinden in de horeca plaats.
  [naar artikel]
 37. RECONSTRUCTIE. Al bewoog Jambon “hemel en aarde”, De Croo wilde korte pijn (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De horeca sluiten of niet: dat was de moeilijkste knoop die het Overlegcomité gisteren moest doorhakken. "Er is lang gediscussieerd om alleen de cafés te sluiten en de restaurants open te houden." "Hemel en aarde" bewoog Vlaams minister-president Jambon, maar premier De Croo wilde de korte pijn.
  [naar artikel]
 38. Strenge regels voor cafés en restaurants die open gaan (29/05/2020 - De Tijd)
  18:27 Cafés en restaurants moeten anderhalve meter tussen tafels laten en moeten om middernacht sluiten. Om ervoor te zorgen dat klanten toch hun portemonnee opentrekken, komt er een horecacheque.
  [naar artikel]
 39. Limburgs voorzitter Horeca Vlaanderen "Draconische gevolgen" (13/03/2020 - VRT NWS)
  Om het coronavirus tegen te houden, moeten restaurants, discotheken en cafés vanaf middernacht dicht. En dat tot aan de paasvakantie. Filip Vanheusden is voorzitter van Horeca Vlaanderen, maar baat ook het Borrelhuis en de Kwizien in Hasselt uit en het Thor park in Genk. De gevolgen zijn volgens hem heel groot voor de horecasector.
  [naar artikel]
 40. Ook in Franstalig België mogelijke gerechtelijke stappen tegen sluiting horeca (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat zaterdag Horeca Vlaanderen aankondigde juridische stappen te overwegen tegen de sluiting van cafés en restaurants, kondigt ook een tijdelijk collectief in het zuiden van het land aan in de loop van de week twee beroepen te zullen indienen tegen de sluiting van cafés en restaurants vanaf maandag voor de periode van een maand.
  [naar artikel]
 41. Nauwelijks klanten, horeca in Oostenrijk sluit alweer de deuren na heropening (24/05/2020 - VRT NWS)
  In Oostenrijk gaan veel cafés en restaurants na de heropening van een week geleden alweer dicht. De horeca mag opnieuw klanten ontvangen, onder strenge voorwaarden. De heropening is op veel plaatsen niet rendabel. Daarom beslissen veel horecazaken om voorlopig de deuren te sluiten.
  [naar artikel]
 42. Horeca sluit door de hitte: “Meer dan 50 graden in de keuken” (26/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan 50 graden Celsius in de keuken, amper volk op de been en terrassen in volle zon. Hoe hard de horeca ook hoopt op mooi zomerweer, dit is wat te veel van het goede. En dus sluiten verschillende restaurants en cafés dezer dagen ’s namiddags de deuren.
  [naar artikel]
 43. Update: ook in Franstalig België mogelijke gerechtelijke stappen tegen sluiting horeca (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat zaterdag Horeca Vlaanderen aankondigde juridische stappen te overwegen tegen de sluiting van cafés en restaurants, kondigt ook een tijdelijk collectief in het zuiden van het land aan in de loop van de week twee beroepen te zullen indienen tegen de sluiting van cafés en restaurants vanaf maandag voor de periode van een maand.
  [naar artikel]
 44. Café, restaurant, frietkot, alles moet dicht. Wat vindt de horeca daar zelf van? En gaan ze dat controleren? (13/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Niet alleen de scholen, maar ook alle cafés en restaurants sluiten verplicht de deuren. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad donderdagavond beslist. De verplichte sluiting gaat vrijdagavond om middernacht in en duurt tot nader order tot en met vrijdag 3 april. Horeca Vlaanderen roept de re­gering op om werk te maken van een noodfonds.
  [naar artikel]
 45. Minister: “Ik roep de horeca uit tot een sector in crisis” (06/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De horeca verkeert in een crisis. Daarom moeten restaurants, brasserieën en cafés die in moeilijkheden verkeren, voortaan minder belastingen betalen. Maar Horeca Vlaanderen wil nog meer loonlastenverlagingen. “Restaurants en drankgelegenheden gaan vier tot vijf keer meer failliet dan andere ondernemingen”, zegt directeur Matthias De Caluwe.
  [naar artikel]
 46. "Terrasambassadeurs" moeten pleinen in Mechelen verdelen onder horeca (03/06/2020 - VRT NWS)
  Vandaag beslist de Nationale Veiligheidsraad of de cafés en restaurants weer mogen openen volgende week. De stad Mechelen heeft alvast beslist dat de horeca gebruik mag maken van de pleinen in de stad om extra terrassen te plaatsen. Er komen speciale "terrasambassadeurs" om alles netjes te verdelen.
  [naar artikel]
 47. Restaurants schakelen weer over naar take-away (19/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Vanaf vandaag moeten restaurants en cafés de deuren sluiten. En dat een maand lang. Restauranthouders mogen wel nog afhaalmaaltijden verkopen. Een populair alternatief. De verkoop van afhaalmaaltijden is sinds de lockdown in maart enorm gestegen. Dat merken ook de Antwerpse zaakvoerders van Otomat. Omdat het bijna onmogelijk was om de bestellingen in het restaurant bij te houden, openden ze een extra vestiging waar je enkel kan afhalen.
  [naar artikel]
 48. Turnhouts café heropende afgelopen nacht al: "Vooral het "zeveren" tegen elkaar gemist" (08/06/2020 - VRT NWS)
  Café "Sports world" in Turnhout opende afgelopen nacht voor een uurtje al even weer de deuren. Vanaf vandaag mogen cafés en restaurants weer open, maar een aantal cafés hebben daar niet op gewacht en deden om middernacht al open. Tot 1 uur, de verplichte sluitingstijd.
  [naar artikel]
 49. ‘Waar is het bewijs dat cafés en restaurants besmettingshaarden zijn?’ (18/10/2020 - De Morgen)
  De verplichte sluiting in de strijd tegen corona valt café- en restaurantuitbaters erg zwaar. Waarom moeten zij de deuren sluiten terwijl je in winkelstraten over de koppen loopt, en hoelang kunnen ze dit nog vol houden? ‘Dit is maand vier zonder omzet.’
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.