Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 October 2020
05:40 uur

Hoe we de nieuwe coronamaatregelen mentaal kunnen verteren: "Je gaat door de modder, maar je weet waarom"

VRT NWS

17/10/2020 - 15:07

Voor de tweede keer dit jaar moeten we met z'n allen ons sociale leven fors inperken om de coronacijfers naar beneden te krijgen. Voor velen opnieuw een zware inspanning, mentaal en emotioneel: hoe gaan we dit verteren? Psychologen zien het risico, maar wijzen ook op wat lichtpuntjes. "In de eerste lockdown wisten we niet waar dit zou eindigen. Nu wel."


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wachten op ivf-behandeling door coronamaatregelen: "Vooral de onzekerheid is mentaal erg zwaar" (29/04/2020 - VRT NWS)
  Vanaf maandag kan de niet-essentiële medische zorg geleidelijk herstarten, maar het is nog niet duidelijk wat daar precies onder zal vallen. Door de coronamaatregelen kunnen Dries en Sara bijvoorbeeld niet aan hun ivf-behandeling beginnen. "Voor ons is dat mentaal erg zwaar." Fertiliteitsarts Tom Coetsier pleit voor meer duidelijkheid. "We willen op z’n minst zo snel mogelijk een startdatum, want een kinderwens verdwijnt niet met de lockdown."
  [naar artikel]
 2. Waarom gaan de nieuwe coronamaatregelen pas vrijdag in nu de cijfers zo snel stijgen? (27/10/2020 - VRT NWS)
  De Vlaamse regering heeft nieuwe strengere coronamaatregelen afgekondigd, maar vreemd genoeg gaan die pas vrijdagavond om 18 uur in. Nochtans zijn de cijfers barslecht. "Hoe sneller de interventies genomen worden, hoe beter", zegt infectiologe Erika Vlieghe (UZ Antwerpen) in "De afspraak". "Ik denk dat de redenen daarvoor vooral praktisch en logistiek zijn." Een vermoeden dat viceminister-president Crevits bevestigt.
  [naar artikel]
 3. Modder ruimen na overstromingen in Sint-Truiden en Huldenberg: "De modder stond tot boven het bad" (11/06/2019 - VRT NWS)
  Het is vandaag op heel wat plaatsen modder ruimen. Dat i het gevolg van zwaar onweer gisteravond, dat vaak erg plaatselijk de straten blank zette, en de modder de huizen binnen deed stromen.
  [naar artikel]
 4. Chiro Waregem Centrum gaat op kamp in ... Waregem: "Het kon niet anders door de coronamaatregelen" (25/06/2020 - VRT NWS)
  De leden van Chiro Waregem Centrum gaan dit jaar kamperen aan hun eigen lokalen in Waregem. Op de plek waar ze normaal op bivak gingen, kunnen ze de coronamaatregelen onmogelijk naleven. "We moeten met bubbels werken, maar dat was niet mogelijk op onze voorziene kampplaats in Opoeteren in Limburg."
  [naar artikel]
 5. "En wat als gezondheid botst met economie?": vraagtekens bij 10 experts die België uit de greep van corona moeten gidsen (07/04/2020 - VRT NWS)
  De groep van 10 experts die de regering moet adviseren over de versoepeling van de coronamaatregelen, is "onvoldoende divers". Dat zegt hoogleraar en politiek filosoof Stefan Rummens (KU Leuven). Gisteren werd een groep van wetenschappers en economische profielen aangeduid, die de overheid "aanbevelingen" moet geven om het land geleidelijk te ontsluiten. "Waarom geen pedagoog, of iemand die met mentaal welzijn bezig is?", vraagt Rummens. "En wat als afwegingen voor de gezondheid botsen met die voor de economie?"
  [naar artikel]
 6. Diensthoofd Intensieve Zorgen UZA: "Volg alsjeblieft de nieuwe coronamaatregelen om ons te helpen" (07/10/2020 - VRT NWS)
  In het Universitair Ziekenhuis Antwerpen merken ze een stijging van het aantal COVID-patiënten. "We kunnen de drukte zeker nog de baas. Maar enkel als iedereen de coronamaatregelen blijft opvolgen", zegt diensthoofd Intensieve Zorgen Philippe Jorens op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 7. Voorstel expertengroep versoepeling coronamaatregelen gelekt: "1 familiebezoek per weekend", Van Ranst: "Lek is onverantwoord" (22/04/2020 - VRT NWS)
  In de Franstalige krant Le Soir is een versie gelekt van de exitstrategie voor de coronamaatregelen die de speciale werkgroep GEES heeft uitgewerkt. Het gaat om een voorlopig document met voorstellen rond de heropening van de economie, het sociale leven en de scholen. De data die erin staan, zijn niet definitief, maar op 4 mei zouden meer bedrijven de deuren mogen openen en zou een familiebezoek zijn toegestaan. Viroloog Marc Van Ranst reageert boos op het lek: "Men moet zich afvragen waarom dit gebeurt."
  [naar artikel]
 8. Auteur Geert Mak ("In Europa") over coronamaatregelen: ""1984" van George Orwell komt nu wel heel dichtbij" (24/03/2020 - VRT NWS)
  De Nederlandse journalist en succesauteur Geert Mak (bekend van het boek en de reeks "In Europa") ziet hoe de maatschappij in enkele weken tijd helemaal veranderd is door de coronacrisis. In “De wereld vandaag” op Radio 1 vertelt hij hoe de noodmaatregelen een gevaar kunnen zijn voor de democratie, maar ook hoe ze hoop voor de toekomst kunnen geven.
  [naar artikel]
 9. Goedele Wachters zegt na 13 jaar "ja" tegen "Slimste mens": "Ik zit nog in ontkenningsfase" (24/04/2017 - De Redactie)
  Erik Van Looy heeft de eerste namen voor het nieuwe seizoen van het spelprogramma bekendgemaakt: Dina Tersago en Goedele Wachters. "Ik weet nog steeds niet waarom", lacht die laatste.
  [naar artikel]
 10. Professor arbeidsgeneeskunde: "Coronacrisis zal bijdragen tot verdere afbouw landschapsbureaus" (21/04/2020 - VRT NWS)
  Binnenkort kunnen we wellicht weer (meer) aan de slag op kantoor, eens de coronamaatregelen versoepeld zullen worden, maar dat zal niet meer in dezelfde omstandigheden zijn, weet professor Arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven) en thuiswerk zal voor een deel blijven bestaan: "Ik denk dat er een stap is gezet naar thuiswerk. Ook in een nieuwe situatie zal het een belangrijk onderdeel blijven".
  [naar artikel]
 11. Wat is dat toch met die verwarrende communicatie over de coronaregels? "Debatfiches kunnen hier wel van nut zijn" (28/07/2020 - VRT NWS)
  Na de regel van 4, de regel van 10 en die van de wekelijks wisselende 15 zijn we sinds gisteren weer bij een vaste sociale bubbel van 5 beland. Maar waarom circuleert er dan nog ergens het getal 10, in combinatie met "sociale afstand"? En waarom werd dat verschillende malen anders geduid? Opnieuw lijken de nieuwe coronaregels de pas te worden afgesneden door onsamenhangende communicatie. "Politici moeten zorgen dat ze de regels eerst zelf goed begrijpen."
  [naar artikel]
 12. Simons: "Wie weet plak ik er nog een jaartje achteraan" (01/12/2016 - Sporza)
  Club-icoon Timmy Simons was gisteren te gast in Van Gils en Gasten. Hij weet waarom hij zich zo thuis voelt bij Brugge. "No sweat no glory, zo ben ik ook."
  [naar artikel]
 13. Spektakelmusical "40-45" opnieuw uitgesteld, Jelle Cleymans: "Voor onze hele ploeg is dit een zwarte dag" (23/10/2020 - VRT NWS)
  In navolging van de nieuwe coronamaatregelen zal ook Studio 100 alle voorstellingen in zijn pop-up-theater in Puurs opnieuw uitstellen. Vanaf 3 november zou de musical "40-45" daar weer van start gaan, maar dat gaat ondanks alle voorbereidingen en repetities niet door. Jelle Cleymans, één van de hoofdrolspelers in de musical, is teleurgesteld. "Veel van mijn collega's hebben geen werk meer en 400.000 mensen hadden tickets gekocht. Dat is schrijnend", vertelt hij bij Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 14. Strandstewards waken al de hele zomer over coronamaatregelen: "Altijd vriendelijk blijven, is de boodschap" (24/08/2020 - VRT NWS)
  De kustgemeenten schakelen deze zomer jobstudenten in om te waken over de coronamaatregelen. Celeste Vandenheede werkt een maand als strandsteward in De Haan. "De vraag die ik het meest krijg, is waarom een mondmasker wel verplicht is op de dijk en niet op het strand. Het antwoord? Dat is een preventieve maatregelen voor drukke momenten op de dijk."
  [naar artikel]
 15. In de modder spelen (en 3 andere vieze dingen die ieder kind zou moeten doen) (22/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Niet in de modder spelen!"of "Niet te dicht bij de hond komen!' De kans is groot dat je liefste moeder je iets gelijkaardigs heeft toegeroepen.
  [naar artikel]
 16. Spoedarts Jan Stroobants: "Met nieuwe maatregelen gaan we averij wat beperken, maar we gaan tegen de klippen varen" (28/10/2020 - VRT NWS)
  De nieuwe Vlaamse coronamaatregelen die vrijdag ingaan, zullen de schade wat beperken, maar het schip gaat sowieso op de klippen varen. Dat was de boodschap van Jan Stroobants in "Terzake". Stroobants is hoofd van de spoeddienst in het ZNA Middelheim in Antwerpen.
  [naar artikel]
 17. Het intrieste verhaal van de Duitstalige Eva Maria Palm op het BK: "Als je hier geen Nederlands praat, dan mag je mee naar de gevangenis" (26/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik weet nog steeds niet waarom ik vandaag gehuild heb, maar ik betwijfel dat het aan de pijn van mijn val lag...." Met die zin besluit de
  [naar artikel]
 18. Jongeren voelen zich "machteloos" en "eenzaam" door coronamaatregelen: "Luister eindelijk eens naar ons"  (08/10/2020 - VRT NWS)
  De hulplijn Awel krijgt heel veel vragen en oproepen van kinderen en jongeren die worstelen met de coronamaatregelen. Afgelopen maand waren dat er al meer dan tijdens de eerste piek in maart. Ons Instagramkanaal NWS.NWS.NWS. ging langs in een school om te polsen hoe de leerlingen zich daar voelen. "We zijn gefrustreerd. Niemand vraagt onze mening."
  [naar artikel]
 19. Waarom is een aanslag door blanken een "incident" en door moslims "terreur"? - Khalid El Jafoufi (19/06/2017 - De Redactie)
  Er was vanochtend commotie op Twitter omdat de aanslag op een moskee in Londen in de pers omschreven werd als een "incident", terwijl een gelijkaardig "incident" twee weken geleden onmiddellijk als een "terreurdaad" werd bestempeld. Waarom?
  [naar artikel]
 20. Statisticus die verloop van pandemie voorspelt: "Geen reden om te denken dat we dit niet meer kunnen keren" (20/10/2020 - VRT NWS)
  Het aantal besmettingen stijgt aanzienlijk en er zijn maatregelen nodig om te vermijden dat de zorg niet kopje onder gaat. Tegen 15 november zou de maximumcapaciteit van 2.000 bedden op intensieve zorg bereikt kunnen zijn, "maar dat is het pessimistische model", zegt biostatisticus Kurt Barbé (VUB). "We hebben het al twee keer kunnen ombuigen, er is geen reden om te denken waarom we dat nu niet zouden kunnen."
  [naar artikel]
 21. Versoepeling coronamaatregelen is kantelpunt volgens gedragsexperts: "Het wordt moeilijker om vol te houden" (03/05/2020 - VRT NWS)
  Staan we op een kantelpunt nu vanaf morgen de coronamaatregelen worden versoepeld? "Het wordt moeilijker om het vol te houden en niet te hervallen in de gewoonten van voor de coronacrisis", zegt emeritus professor gezondheidspsychologie Omer Van den Bergh (KUL) in "De zevende dag". "Het is zoals je adem inhouden. Je kunt dat een tijdje volhouden, maar daarna moet je toch ademen."
  [naar artikel]
 22. Vandenbempt: "Westerlo heeft nu eigenlijk de slechtste papieren" (05/03/2017 - Sporza)
  Westerlo heeft gisteren het behoud op een haar gemist en moet op de slotspeeldag nog vol aan de bak. "Mentaal is dat erg zwaar", weet Peter Vandenbempt.
  [naar artikel]
 23. Waarom woorden als "mekel" en "dwaan" verdwenen zijn uit het Nederlands (04/10/2019 - VRT NWS)
  In het straatbeeld van de stad Turijn is een huizenhoog woordenboek verschenen. Het boek toont meer dan 3.000 Italiaanse woorden die dreigen te verdwijnen. De organisatoren van het project “Parole da Salvare” willen Italiaanse woorden redden die volgens hen veel rijker en expressiever zijn dan hun nieuwe varianten. Maar ook het Nederlanders is niet immuun. Of weet u nog wat een "dwaan" is?
  [naar artikel]
 24. Coely: "Weet nog steeds niet waarom ik de VS niet binnen mocht" (17/03/2017 - De Redactie)
  Normaal moest ze momenteel op SXSW optreden, maar vanochtend was Coely gewoon te gast bij Studio Brussel. De artieste is immers de toegang tot de VS ontzegd. Naar eigen zeggen weet ze nog steeds niet waarom.
  [naar artikel]
 25. Van Acker: "Ik had meer risico's moeten nemen" (16/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik had een hele mooie start, maar ik kreeg een penalty en ik weet niet eens waarom". Zeilster Evi Van Acker is duidelijk teleurgesteld. Wanneer
  [naar artikel]
 26. Vanavond geen "Van Gils & gasten", wel nieuwe fictiereeks "Dertigers": maar waarom geen "Twintigers" of "Veertigers"? (07/01/2019 - VRT NWS)
  Vanavond start op Eén na 22 uur geen nieuw seizoen van talkshow "Van Gils & gasten", maar wel de nieuwe fictiereeks "Dertigers". 24 afleveringen over het wel en wee van een vriendengroep dertigers die ruim 10 jaar na hun studententijd nog steeds bevriend zijn. Wat maakt deze levensfase zo interessant om er een serie aan te wijden? Wij vroegen het aan Wim De Smet, scenarist en regisseur van "Dertigers".
  [naar artikel]
 27. Timmers: "Om 6 uur op en trainen, nu weet ik waarom" (12/08/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider1.demorgen-cdn.be/photo/timmers-om-6-uur-op-en-trainen-nu-weet-ik-waarom/mruw6lzwheztcmbugq3s6rsxf43dimq/78bee3006449b5ef232097aa3e3d6b31e4b44303f1707cd26920f0603832e1a0/fitwidth_642x0_69310447.jpg?v=pTDQM4L
  [naar artikel]
 28. Ouders Frank Vandenbroucke: "Hij heeft de geesten beroerd" (28/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Il a marqué les esprits." Jean-Jacques Vandenbroucke (69) weet maar al te goed waarom zijn zoon in 1999 de Kristallen Fiets won. Tuurlijk waren
  [naar artikel]
 29. U mag vandaag uw echtgenoot vieren, al is dat niet altijd even evident… (18/04/2020 - VRT NWS)
  "Ik kan volledig mezelf zijn bij hem", "Hij is mijn steun en toeverlaat, zowel in goede als in slechte dagen", "Hij doet me lachen, iedere dag opnieuw", "Hij is mijn rots in de branding", "Hij weet wat hij wil en sleept me zo mee in zijn wildste ideeën", "Als ik hem bezig zie met de kinderen, dan weet ik dat ik goed gekozen heb", "Ik kan vaak niet wachten om hem ’s avonds terug te zien". Allemaal opmerkingen die vrouwen, en mannen, wel eens durven opperen als het over hun echtgenoot gaat. En dus mag die echtgenoot ook wel eens extra in de bloemetjes gezet worden. Op deze "Husband Appreciation Day" bijvoorbeeld die jaarlijks op de 3e zaterdag van april plaatsvindt. Al kan die echtgenoot er ook soms een zootje van maken en dat wordt door hun partners, of zelfs door henzelf, dan graag op sociale media gedeeld.
  [naar artikel]
 30. Leko: "AEK is sterk, maar we willen onze eigen speelwijze opdringen" (16/08/2017 - Sporza)
  Club Brugge raakte niet door de derde voorronde van de Champions League, maar krijgt een herkansing in de Europa League. "Staan fysiek en mentaal sterk."
  [naar artikel]
 31. Harde beelden: rebellen behandelen brandwonden van kindje met modder "want er is niets anders" (01/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het zijn gruwelijke beelden: een klein Syrisch meisje dat helemaal in shock is terwijl enkele mannen haar insmeren met modder. Ze proberen zo de
  [naar artikel]
 32. Modderduivel Klaas Vantornout trekt in zeven haasten toch naar Zeven: "Toen ik de foto's zag, was ik meteen verkocht" (23/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De veldrijders die dol zijn op een ploetertocht door de modder, kunnen zaterdag hun hartje ophalen in de Wereldbekercross in het Duitse Zeven. Door...
  [naar artikel]
 33. Een vader op zoek naar zijn verdwenen zoon: "Hij zat uren in de cel. Waarom?" (17/11/2017 - VRT NWS)
  "Woensdagavond 17u30, ik bel mijn zoon. Geen antwoord, wel een sms. "Kan niet Bellen. Ben bij de politie." "Waarom?" "Rellen muntpunt" en "Ik kan moeilijk sms." Vanaf dan krijg ik geen antwoorden meer." 
  [naar artikel]
 34. Moslims vieren einde van de ramadan in hun "bubbel" (24/05/2020 - VRT NWS)
  Door de coronamaatregelen kunnen de moslims Eid-al-Fitr (Suikerfeest) niet vieren zoals gewoonlijk. De fotografe Nisran Azouaghe wilde het bijzondere Suikerfeest van 2020 documenteren. "Ik kan niet zeggen dat het pijn doet, maar ik mis de warmte en het omringd zijn door de familie", zegt Azouaghe.
  [naar artikel]
 35. Enquête Universiteit Antwerpen over effect coronamaatregelen: "Meer spanningen binnen gezin" (02/04/2020 - VRT NWS)
  In de derde week na de invoer van de coronamaatregelen zijn er meer mensen die aangeven dat ze het mentaal zwaar hebben. Er zijn ook steeds meer spanningen tussen partners of in het gezin. Vooral in gezinnen met tieners is het vaak moeilijk. Dat blijkt uit de derde coronastudie van Universiteit Antwerpen.
  [naar artikel]
 36. Oudenaardse horeca protesteert tegen coronamaatregelen: "Niet iedereen gaat dit overleven" (22/10/2020 - VRT NWS)
  In Oudenaarde hebben horeca-uitbaters deze voormiddag geprotesteerd tegen de strenge coronamaatregelen. Ze vinden het niet kunnen dat de horeca alweer 4 weken moet sluiten, terwijl niet bewezen is dat daar mensen besmet geraken.
  [naar artikel]
 37. Waarom het parket jaagt op "hoerenlopers" bij "tienerhoertjes" - Dirk Leestmans (08/12/2016 - De Redactie)
  In de strijd tegen tienerpooiers - in de volkstaal "loverboys" - jaagt het Antwerpse parket ook op de klanten - in de volkstaal "hoerenlopers" - van de minderjarige slachtoffers. Vandaag werd zo'n "klant" veroordeeld. Collega Dirk Leestmans legt uit waarom het parket op zoek gaat naar die "hoerenlopers".
  [naar artikel]
 38. VIDEO. "We lachen de hele dag tijdens ons werk" (30/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  "Het is fijn om de mensen te kunnen helpen." Het personeel van Campus Asster in Halmaal in Sint-Truiden vertelt aan de Babbelbox waarom ze zo graag in het centrum werken. "Veel stress maar wel heel leuk.", klinkt het.
  [naar artikel]
 39. Lampaert: "Ik weet niet wat me overkomt" (20/08/2017 - Sporza)
  Yves Lampaert mag morgen in de rode trui starten na zijn knappe ritzege. "Ik ben blij dat ik dit heb kunnen afwerken", reageert hij. "Maar het wordt moeilijk om de trui te verdedigen."
  [naar artikel]
 40. Waarom je maar beter geen wilde paddenstoelen plukt in het bos (22/10/2018 - VRT NWS)
  Dit weekend heeft de politie in Berendrecht bij Antwerpen drie mensen betrapt met acht kilogram paddenstoelen. Die hadden ze illegaal geplukt in het bos. "Het zijn vooral die commerciële plukkers die we willen aanpakken", zegt boswachter Björn Deduytsche in "Nieuwe feiten" op Radio 1. "Maar ook als het maar om enkele paddenstoelen gaat, doe je het beter niet. Vooral vanwege het risico voor je eigen gezondheid."
  [naar artikel]
 41. Vlamingen in Hongkong, twee dagen voor nieuwe grote betoging: "Stilte voor de storm, niemand weet hoe dit zal eindigen" (16/08/2019 - VRT NWS)
  In Hongkong is het voorlopig weer rustig, na de chaos op de luchthaven van de afgelopen dagen. Maar is het protest daarmee over? Veerle de Vos sprak met twee Vlamingen die al bijna 20 jaar in Hongkong wonen. "Hoe dit gaat eindigen weet niemand. Maar afgelopen is het zeker niet."
  [naar artikel]
 42. VIDEO. Auto's volk kalk en straten vol modder en stof door werf in de buurt: "Dit is niet meer leefbaar" (16/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  In het Limburgse Hoeselt ondervinden enkele buurtbewoners overlast van een nabijgelegen bouwwerf. Het gaat om de werkzaamheden aan woonproject de Middelste Kommen.
  [naar artikel]
 43. Boete, maar geen pv (en dus weet niemand waarom hij beboet wordt): "Administratieve vertraging" (08/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende mensen kregen onlangs een boete in de bus, zonder dat ze eerst een proces verbaal hadden ontvangen. Niemand dus die weet wat hij of...
  [naar artikel]
 44. "Rood" voor gevaar en "groen" voor oké: het hoe en waarom van kleurencodes (15/10/2020 - VRT NWS)
  Naar "rode" landen op de coronakaart gaat u best niet op reis, en de Universiteit Gent gaat binnenkort in code rood in verband met het coronavirus. Waarom staat de kleur rood zo vaak symbool voor gevaar en problemen? Professor marketing en consumentengedrag Malaika Brengman (VUB) over de betekenis van de kleuren van de regenboog.
  [naar artikel]
 45. Hoe leg je aangepaste coronamaatregelen uit aan kinderen? "Karrewiet" doet het in deze vlog (25/04/2020 - VRT NWS)
  Sommige coronamaatregelen worden binnenkort aangepast en dat heeft ook gevolgen voor kinderen. Maar hoe leg je dat allemaal uit aan hen? "Karrewiet"-presentator Jelle bleef wakker, volgde de persconferentie en vat het op kindermaat samen in onderstaande vlog.
  [naar artikel]
 46. Broer François Kompany over Vincent: "Mentaal gaat het goed" (26/11/2016 - Sporza)
  Vincent Kompany staat 4 tot 6 weken aan de kant met beschadigde gewrichtsbanden, maar broer François klinkt optimistisch. "Deze blessure heeft niets te maken met spierletsels."
  [naar artikel]
 47. Nieuwe landen waar coronavirus voor het eerst opduikt, "maar we kunnen virus terugdringen door snel en effectief te reageren" (03/03/2020 - VRT NWS)
  Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in China blijft dalen, tegelijk zijn er nieuwe landen waar het virus voor het eerst is opgedoken. "We bevinden ons op onbekend terrein, maar door snel en effectief te reageren, kunnen we dit terugdringen", zegt de WHO. "Belangrijkste maatregel: isoleren."
  [naar artikel]
 48. Toneelvereniging Bekkevoort stopt jaar lang met spelen: "Niet haalbaar met alle coronamaatregelen" (15/09/2020 - VRT NWS)
  Het Bekkevoorts Volkstoneel gaat een jaar lang geen voorstellingen geven. Door de coronamaatregelen is het voor hen niet haalbaar om op een comfortabele manier te repeteren en toneelvoorstellingen te organiseren.
  [naar artikel]
 49. "In de ban van Tsjernobyl": Wie kan het echte verhaal van de kernramp vertellen?   (15/04/2020 - VRT NWS)
  "Wanneer je het woord 'Titanic' hoort, denkt iedereen meteen aan het schip dat zonk door de botsing met een ijsberg. Als je 'Tsjernobyl' zegt, weet ook iedereen waar het over gaat: de kerncentrale waar het misliep. Maar wat is er echt gebeurd? Dat weten heel weinig mensen." Zo verklaart de maker van Chernobyl waarom hij de fictieserie wou maken. En inderdaad, de Amerikaanse reeks van HBO kwam beklijvend dicht bij de realiteit. Maar hebben de makers het volledige verhaal verteld? Ook wij gingen op zoek naar de waarheid. Het resultaat: een driedelige documentaire die vanavond van start gaat op Canvas. Ruslandkenner bij VRT NWS Jan Balliauw, die de reeks maakte, licht alvast een tipje van de sluier op.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.