Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 October 2020
05:50 uur

Waarom zijn stukken vlees in dezelfde verpakking niet even groot?

Het Nieuwsblad

17/10/2020 - 15:34

U vraagt, wij draaien. Hier leest u de verhalen die u ons zelf aanreikt. Deze keer: Mag het iets meer vlees zijn?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Bange millennials kunnen ‘handsfree’ kip kopen (17/04/2018 - Metro)
  De Britse supermarktketen Sainsbury verpakt zijn kippen voortaan in een verpakking die je niet hoeft aan te raken. De reden? Millennials zijn bang om rauwe kip met blote handen uit de verpakking te halen. De nieuwe verpakking komt er na een enquête van het Britse onderzoeksbureau Mintel. Daaruit blijkt dat maar liefst 37% van de millennials bang is om rauw vlees aan te raken. Een kwart van de oudere klanten geeft hen gelijk. Kip met antibacteriële saus Volgens Sainsbury vermijden jongeren contact met rauw vlees omdat ze zich bewust zijn dat het hen kan besmetten met bacteriën. Campylobacter kan bijvoorbeeld voedselvergiftiging veroorzaken. “Sommige millennials zijn zo bang om ziek te worden dat ze hun kip inspuiten met een antibacteriële spray”, vertelde een medewerker van Sainsbury aan de Sunday Times. Als blijkt dat de nieuwe verpakking, die vanaf 3 mei in de winkels ligt, een groot succes is dan zal binnenkort ook het varkensvlees en de vis ermee verpakt worden. (sg) Lees ook : Carrefour laat klanten winkelen met plastic potjes Het bericht Bange millennials kunnen ‘handsfree’ kip kopen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Waarom eten we nog dieren? 'Een voorkeur voor vlees lijkt me niet aangeboren' (18/11/2016 - Knack)
  Waarom is het zo moeilijk om geen of minder vlees te consumeren? En moeten we ons daar schuldig bij voelen? Een onderzoek.
  [naar artikel]
 3. Waarom worden onze pakjes in veel te grote dozen geleverd? En waarom zoveel afval? "Er wordt lucht getransporteerd" (18/12/2019 - VRT NWS)
  Met de feestdagen in zicht rijden pakjesdiensten aan en af. Onderzoeksbureau Gfk berekende dat e-commerce in België dit jaar opnieuw met 6% stijgt, en dan werd het laatste kwartaal niet eens meegerekend. De consument lust onlinekoopjes, maar ergert zich wel aan de verpakking. Waarom moeten dozen zo groot zijn? Waarom moeten ze zoveel afval bevatten?
  [naar artikel]
 4. Filet pur, veggieburger of labovlees: waarom we zo gehecht zijn aan dat stukje "vlees" op ons bord (28/04/2018 - VRT NWS)
  Waarom is vlees voor ons zo belangrijk, zelfs in die mate dat als we het schrappen, we het per se willen vervangen, door bijvoorbeeld een quornburger, of in de toekomst mogelijk door labovlees? “Onze gehechtheid aan vlees is historisch te verklaren”, zegt voedingsbioloog Frederic Leroy (VUB). “Vlees stond vroeger centraal in onze behoeftendriehoek: voedsel, verhaal en gemeenschap.” Maar onze verhouding tot vlees is intussen scheefgegroeid, en daar moet iets aan gebeuren, waarschuwt hij. 
  [naar artikel]
 5. Dagen Zonder Vlees: waarom de mens geen gepatenteerde vleeseter is (01/03/2017 - Knack)
  De mens lijkt niet gemaakt om veel vlees te eten. Steeds meer studies linken vleesverbruik aan gezondheidsproblemen. Campagnes tegen dat verbruik, zoals Dagen Zonder Vlees, zijn dan ook geworteld in vruchtbare biologische grond. Het wordt tijd om vlees als een voedingssupplement te zien.
  [naar artikel]
 6. Ikea lanceert nieuwe balletjes: zonder vlees, maar met dezelfde smaak (16/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De iconische gehaktballetjes van Ikea waren tot op vandaag verboden terrein voor wie geen vlees eet, maar daar komt verandering in. De meubelketen voert het plantballetje in, een duurzaam alternatief zonder vlees maar met dezelfde smaak.
  [naar artikel]
 7. Frankrijk: Vegetarisch vlees mag geen "vlees" meer zijn (22/04/2018 - VRT NWS)
  Vegetarische steak in de winkelrekken? Die zal je in Frankrijk binnenkort niet meer vinden. Toch niet als benaming op de verpakking alleszins. Afgelopen week keurde het Franse parlement een wetsvoorstel goed dat hoge boetes oplegt aan producenten van vleesvervangers die dat toch doen. Ook voor zuivelvervangers zal een gelijkaardige maatregel gelden.
  [naar artikel]
 8. Hond ernstig ziek na eten van stuk vlees tijdens wandeling: “Er zit bijna geen leven meer in” (09/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een hond is maandag ernstig ziek geworden nadat hij op de Brunssummerheide in Nederlands-Limburg een vervuild stuk vlees had gegeten. De eigenaar van het dier meldt op Facebook dat er meerdere stukken vlees in het natuurgebied zijn achtergelaten.
  [naar artikel]
 9. Heeft u al eens gekeken hoe lang charcuterie goed blijft na het openen van de verpakking? (19/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Wie een pakje voorverpakte hesp koopt in het warenhuis, kijkt meestal naar de houdbaarheidsdatum. Maar wat de meeste mensen niet weten, is dat die enkel geldt zolang de verpakking gesloten blijft. Eens er lucht aan het vlees is gekomen, blijft het hoogstens nog maar een paar dagen goed voor consumptie. Omdat het dan begint te bederven.
  [naar artikel]
 10. EU-lidstaten eisen regels voor vlees (13/04/2019 - De Morgen)
  De Europese Commissie komt rond de zomer met voorstellen voor een betere etikettering van vlees in kant-en-klaarmaaltijden. De lidstaten drongen daarop aan nu in steeds meer gemaks-voeding paardenvlees blijkt te zitten, terwijl de verpakking rundvlees vermeldt.
  [naar artikel]
 11. Risico's van rood vlees: waarom zijn de adviezen zo tegenstrijdig? (14/10/2019 - Knack)
  Een controversiële studie proclameert dat we zoveel rood en bewerkt vlees mogen eten als we willen. De bewijzen dat een dergelijk voedingspatroon kankerverwekkend zou zijn, blijken 'te zwak'. De Stichting tegen Kanker blijft evenwel een te hoge vleesconsumptie afraden. Vanwaar die verwarring over vlees?
  [naar artikel]
 12. Waarom de ‘King of pop’ nauwelijks herdacht wordt (25/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Precies tien jaar geleden overleed Michael Jackson. Toen kwamen kranten pagina’s te kort om over de ‘King of pop’ te schrijven en werd zijn muziek grijsgedraaid op de radio. Vandaag moet je goed zoeken om iets over hem te kunnen lezen of zijn muziek te horen. Een groot verschil met de vele stukken over de op dezelfde dag overleden Yasmine. Allemaal het gevolg van het schandaal rond zijn persoon, zegt professor Musicologie Jeroen D’hoe. “Dat heeft afbreuk gedaan aan zijn reputatie.”
  [naar artikel]
 13. 'Stukken van Mensen' bezegelt deals in coronatijd met high five in de lucht of klinken met glazen (29/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De opnames van het zesde seizoen van 'Stukken van mensen' zijn gisteren van start gegaan. Daarin azen verschillende kunstexperten op dezelfde...
  [naar artikel]
 14. Slachthuisfraude – Journalisten die schandaal in Kosovo naar buiten brachten met de dood bedreigd (20/03/2018 - Metro)
  De directeur van de Kosovaarse groothandel Euro-IDA heeft journalisten, die onthulden dat zijn bedrijf vervallen vlees van Veviba geïmporteerd had, met de dood bedreigd. Dat meldt RTBF dinsdag. “Ik ga jullie in stukken hakken met een bijl, ik ga jullie afmaken. Onthoud wat ik zeg, ik ga een kalasjnikov nemen en jullie allemaal vermoorden”, zou de man via de telefoon aan journalisten van informatiewebsite Insajderi gezegd hebben. Het was die website die het onderzoek opgestart had naar de import van het vervallen vlees. De journalisten stapten na de bedreigingen naar de rechter, aldus de Franstalige openbare omroep. De export van vlees dat niet aan de regels voldeed richting Kosovo kwam aan het licht in het kader van het schandaal rond vleesgigant Veviba in Bastenaken. Het bedrijf zou de houdbaarheidsdatum van vleesproducten hebben aangepast en stukken vlees verwerkt hebben die niet voor menselijke consumptie bedoeld waren. bron: Belga Het bericht Slachthuisfraude – Journalisten die schandaal in Kosovo naar buiten brachten met de dood bedreigd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Waarom u wel vlees eet (maar tegen dierenleed bent) (23/03/2017 - Knack)
  Het is een merkwaardig fenomeen: het gros van de Belgen legt elke avond een stuk vlees op zijn bord, maar vindt tegelijkertijd dat dieren niet zouden mogen lijden. Een opvallende tegenstelling dus.
  [naar artikel]
 16. Naar de supermarkt? De verpakking bevat niet altijd wat ze belooft (02/11/2017 - VRT NWS)
  Er zit vaak minder in een voorverpakt product dan wat op de verpakking aangegeven staat. Dat blijkt uit controles van de Economische Inspectie waarover Het Laatste Nieuws schrijft. "Dat is misleiding van de consument. De verpakking moet juist zijn. Als je een product koopt, wil je waar voor je geld", zegt CD&V-Kamerlid Leen Dierick.
  [naar artikel]
 17. Iedereen eet onverdoofd geslacht vlees (07/09/2016 - De Tijd)
  07:43 Vlaamse slachthuizen slachten een groot deel van hun dieren onverdoofd. Dat is vlees bestemd voor de moslim- en joodse gemeenschap, maar een groot deel komt ook op de algemene Belgische markt terecht.
  [naar artikel]
 18. Niet enkel die hamburger is ongezond, ook de verpakking (06/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dat fastfood niet de beste optie is wanneer je het gezonder aan wil doen, zal voor niemand als een verrassing komen. Maar dat ook de verpakking
  [naar artikel]
 19. Hier eet je de lekkerste hamburger van ’t Stad (02/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De meeste mensen denken dat Ronald McDonald de hamburger uitvond, maar dat is natuurlijk niet waar. De Mongoolse heerser Dzjengis Khan en zijn kleinzoon Koeblai vervoerden tijdens hun veroveringen in de twaalfde eeuw stukken rundvlees onder hun zadel. Door de wrijving werd het vlees malser en ontstond er een soort van gehakt. Toen Koeblai in Moskou was, werd het vlees gemengd met eieren en ui: de eerste burger was geboren.
  [naar artikel]
 20. Van een beetje salami zul je niet sterven (05/04/2019 - De Morgen)
  Een schijfje salami, een hotdog en een hamburger staan nu in dezelfde lijst van kankerverwekkers als alcohol en tabak. 'Wie 50 gram bewerkt vlees per dag eet, heeft 18 procent meer kans op darmkanker', zegt professor Stefaan De Smet (UGent). 'Maar vlees is zeker niet zo risicovol als tabak of alcohol.'
  [naar artikel]
 21. Waarom een biefstukje uit de VS anders smaakt dan uit Ierland (22/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wat de koe eet is bepalend voor de smaak van het vlees, zeggen kenners. Vooral de discussie over wat beter vlees oplevert - gras of graan - loopt...
  [naar artikel]
 22. Verrassend groot aantal Amerikanen wil minder vlees eten (24/02/2020 - Metro)
  Geloof het of niet, maar de Amerikanen zouden stilaan overtuigd zijn van de voordelen van een vegetarische maaltijd. Uit de resultaten van een rondvraag de universiteit van Yale blijkt dat meer dan de helft van hen het niet erg zou vinden om minder vlees te eten. Negen op de tien Amerikanen zegt zelfs bereid te zijn om meer groenten en fruiten op het menu te zetten. Wie weet maken we stilaan het einde mee van de stereotiepe Amerikaan met de T-bone steak op zijn bord. Meer dan de helft van de volwassen inwoners van de Verenigde Staten zou namelijk geen ‘neen’ zeggen tegen minder vlees op zijn of haar bord. Dat is een van de bevindingen van de enqûete van de universiteit van Yale en de non-profit Earth Day Network. Nog verrassender is dat meer dan 90% van de bevraagden zegt bereid te zijn om meer groeten en fruit te eten. Als hen gevraagd werd naar de reden waarom ze dat nog niet doen, antwoordde 64% dat hen nog nooit gevraagd was om meer plantaardige ingrediënten te eten. Bijna zes op de tien Amerikanen vind ook dat een groener dieet te veel kost en de helft van de bevolking zou niet zeker zijn over wat ze dan moeten kopen en hoe ze het kunnen klaarmaken, meldt The Verge. Niet stilstaan bij gevolgen De resultaten van de rondvraag zijn opvallend, omdat de Verenigde Staten bekend staan als een land van vleeseters. De consumptie van vlees piekte in 2018, met gemiddeld 100 kilogram per persoon op jaarbasis. Bovendien staan veel Amerikanen niet stil bij het effect van hun dieet op hun omgeving. Zo’n 70% van de bevraagden gaf aan zelden of nooit over dat onderwerp te praten. Lees ook : Vrouwen eten steeds minder vlees Het bericht Verrassend groot aantal Amerikanen wil minder vlees eten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Waarom je jezelf beter niet als ‘teamplayer’ omschrijft op je cv (26/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Heb je de job van je dromen gespot? De kans is groot dat er nog tientallen, misschien zelfs honderden concurrenten azen op dezelfde functie. Het is...
  [naar artikel]
 24. Mag je verpakking achterlaten in supermarkt of niet? Niemand weet het (14/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Verpakking mag in de winkel worden achtergelaten en zelfs teruggebracht, zo zei minister van leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) vanmiddag in het Vlaams Parlement. Dat was niet afgesproken, reageert sectorfederatie Comeos.
  [naar artikel]
 25. Mag je verpakking achterlaten in supermarkt of niet? Niemand weet het (14/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Verpakking mag in de winkel worden achtergelaten en zelfs teruggebracht, zo zei minister van leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) vanmiddag in het Vlaams Parlement. Dat was niet afgesproken, reageert sectorfederatie Comeos.
  [naar artikel]
 26. Mag je verpakking achterlaten in supermarkt of niet? Niemand weet het (14/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Verpakking mag in de winkel worden achtergelaten en zelfs teruggebracht, zo zei minister van leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) vanmiddag in het Vlaams Parlement. Dat was niet afgesproken, reageert sectorfederatie Comeos.
  [naar artikel]
 27. Delhaize waarschuwt: melk niet vermeld op verpakking smoothies (09/09/2019 - De Standaard)
  Delhaize waarschuwt dat in de verpakking van smoothies met sinaasappel, mango en passievrucht van het merk Delhaize door een verpakkingsfout smoothies met mango en havervlokken zitten. Die bevatten het allergeen melk, wat niet op de verpakking staat.
  [naar artikel]
 28. Mooi maar milieuonvriendelijk: de verpakking van Ferrero-pralines (12/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De pralines van Ferrero Rocher zien er dankzij hun verpakking in goudfolie bijzonder feestelijk uit. Maar dat papiertje is allesbehalve milieuvriendelijk. Meer nog: het is de moeilijkst recycleerbare verpakking, zo blijkt uit een Britse studie.
  [naar artikel]
 29. Tegen 2040 is het meeste vlees niet van dieren afkomstig (13/06/2019 - De Morgen)
  Tegen 2040 zal ongeveer 60 procent van het vlees dat we eten niet van geslachte dieren komen. Het grootste deel van het vlees zal vervangen worden door kweekvlees uit laboratoria en plantaardige producten die smaken en eruit zien als dierlijk vlees.
  [naar artikel]
 30. ‘We gaan vlees maken zoals we bier brouwen' (08/10/2016 - De Tijd)
  07:36 De Nederlandse vleesprofessor Mark Post kweekt met zijn startup Mosa Meat hamburgers in een labo. ‘Binnen drie jaar maken we vlees in tanks zo groot als een zwembad.’
  [naar artikel]
 31. Waarom vlees een luxeproduct wordt (19/01/2020 - Knack)
  Gezondheidsoverwegingen en de klimaatverandering doen almaar meer mensen besluiten minder of geen vlees te eten. Vooral in Europa en de Verenigde Staten is die trend duidelijk. De opkomende economieën volgen.
  [naar artikel]
 32. Nederlands klimaatakkoord wil vleesconsumptie van burgers beperken tot twee stukken per week (16/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  HasseltAls het van de opstellers van het Nederlandse klimaatakkoord afhangt, mogen Nederlanders straks nog maar twee keer per week vlees eten. Meer is te belastend voor het milieu. “Ook Belgen zouden beter wat minder vlees eten”, klinkt het bij het Vlaams Instituut Gezond Leven.
  [naar artikel]
 33. Polen exporteert 2,7 ton vlees van zieke koeien: vlees werd niet uitgevoerd naar België (01/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Polen is een schandaal aan het licht gekomen met vlees van zieke koeien. Een slachthuis in Kalinowo zou bijna drie ton vlees hebben van onder...
  [naar artikel]
 34. Waarom er dit seizoen geen tweestrijd is tussen tenoren Van der Poel en van Aert (15/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De parcours zijn dezelfde, de spelregels zijn dezelfde en de tenoren zijn dezelfde, maar de verhoudingen liggen helemaal overhoop. Vorig jaar was...
  [naar artikel]
 35. Als uw “poetsheld” stukken maakt, voor wie zijn dan de kosten? (28/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Hechtel-EkselEline Boelanders’ poetshulp viel van de trap. Groot geluk bij dat ongeluk: de poetshulp kwam er ongedeerd van af. Maar de stofzuiger was ‘perte totale’. ‘Hoe worden die stukken door de poetsdienst vergoed’, vraag Eline zich af.
  [naar artikel]
 36. De toekomst van vlees: 'Onverdoofd slachten is niet het echte probleem' (09/04/2019 - Knack)
  Voor zijn boek Moet er nog vlees zijn? sneed Laurens De Meyer, beleidsmedewerker bij Bond Beter Leefmilieu, een volgens hem bijzonder sympathiek varken de keel over. Sindsdien eet hij nauwelijks nog vlees. Moeten we met z'n allen zijn voorbeeld volgen?
  [naar artikel]
 37. Hoe realistisch is "geen plastic meer" bij fruit en groenten in de supermarkt? (21/12/2019 - VRT NWS)
  Meer en meer binden supermarkten de strijd aan tegen plastic. Bovenop de herbruikbare zakjes in de groente- en fruitafdeling, kan je tegenwoordig ook je groenten en fruit in plaats van in plastic, in een duurzamere verpakking vinden, of zelfs zonder verpakking. Kan het echt helemaal plasticvrij? Of zonder verpakking? En is een papieren verpakking duurzamer dan eentje in plastic? We vroegen het aan een aantal grote supermarktketens in ons land.
  [naar artikel]
 38. Waarom is de inhoud van je Kinder Surprise geel? (28/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Wie heeft ze nooit van de paasklokken gekregen? Kinder Surprises zijn wereldberoemd: niet om hun smaak, maar wel om de inhoud. In elk eitje zit een speelgoedje verborgen in een typische, gele verpakking. Maar heb je je ooit afgevraagd waarom dat doosje een gele kleur heeft?
  [naar artikel]
 39. Waarom is de inhoud van je Kinder Surprise geel? (28/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wie heeft ze nooit van de paasklokken gekregen? Kinder Surprises zijn wereldberoemd: niet om hun smaak, maar wel om de inhoud. In elk eitje zit een speelgoedje verborgen in een typische, gele verpakking. Maar heb je je ooit afgevraagd waarom dat doosje een gele kleur heeft?
  [naar artikel]
 40. Analyse toont hoe (on)gezond kinderdranken zijn: ‘Een Disneyfiguur op verpakking maakt het niet gezonder’ (03/10/2019 - De Morgen)
  Welk drankje is geschikt voor kinderen om de schooldag gezond door te komen? Test-Aankoop analyseerde de gezondheidsscores van bijna 500 drankjes. De scores zijn niet geweldig. ‘Een Disney-figuur op de verpakking maakt het nog niet gezonder.’
  [naar artikel]
 41. ‘Onze hamburgers met zwammen verschillen haast niet van de ‘echte’’ (14/07/2020 - De Morgen)
  Half groente, half vlees: Equinox lanceert zijn allereerste hybride gamma hamburgers en worsten in België onder de naam Meat the Champion. Speciaal voor Belgen die op zoek zijn naar manieren om hun vleesconsumptie terug te schroeven. Maar waarom dan niet gewoon een kleiner stuk vlees kopen? Kristof Peeters, algemeen directeur bij Equinox, legt uit.
  [naar artikel]
 42. Albert Heijn roept AH Bapao rundvlees terug (27/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Albert Heijn haalt AH Bapao rundvlees uit de rekken en roept het product terug. In de verpakking kan kip zitten in plaats van rundvlees. Daardoor kloppen de ingrediënten en allergenen die op de verpakking staan niet. AH Bapao kip bevat selderij en dat staat niet vermeld op de verpakking van AH Bapao rundvlees. Dat meldt de supermarktketen dinsdag.
  [naar artikel]
 43. Albert Heijn roept AH Bapao rundvlees terug (27/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Albert Heijn haalt AH Bapao rundvlees uit de rekken en roept het product terug. In de verpakking kan kip zitten in plaats van rundvlees. Daardoor kloppen de ingrediënten en allergenen die op de verpakking staan niet. AH Bapao kip bevat selderij en dat staat niet vermeld op de verpakking van AH Bapao rundvlees. Dat meldt de supermarktketen dinsdag.
  [naar artikel]
 44. Culinair verantwoord snacken (13/04/2019 - De Morgen)
  Elke dag aardappelen, vlees en platgekookte groenten is een optie, maar waarom zou je als er zo waanzinnig veel leuke alternatieven zijn om gezond, lekker en gevarieerd te tafelen. Als het over eten gaat, is onze goesting altijd groot, dus maken we de balans op van wat er hot en happening is in culiland.
  [naar artikel]
 45. Waarom Afrikanen apen eten (03/10/2018 - VRT NWS)
  Het onderzoeksmagazine "Pano" toonde aan dat er apenvlees te koop is in Brussel en dat het massaal wordt ingevoerd via de luchthaven van Zaventem. Afrikanen nemen het vlees mee in hun bagage. De toenemende jacht op bushmeat veroorzaakt niet alleen een leegloop van het regenwoud, maar betekent ook een risico voor de volksgezondheid. De kans dat ebola op die manier wordt ingevoerd is klein, maar de gevolgen zijn mogelijk erg groot. Maar waarom eten Afrikanen apenvlees, en moeten we de jacht op bushmeat niet gewoon verbieden? Een analyse.
  [naar artikel]
 46. Resilux: 'Groei PET-verpakking is nog lang niet voorbij' (18/05/2018 - De Tijd)
  19:59 Het aandeel van PET voor de verpakking van vloeistoffen groeit nog altijd. Daarom is pet-flessenmaker Resilux niet bang voor een groeivertraging, maar ziet het vooral opportuniteiten.
  [naar artikel]
 47. Veviba verkocht gewoon vlees als bio (15/03/2018 - De Standaard)
  Veviba fraudeerde met etiketten op zijn vlees, verwerkte bedorven vlees in zijn gehakt én verkocht ‘gewoon’ vlees als biovlees. Dat blijkt uit het verslag van het parket van Luxemburg aan minister van Justitie Geens (CD&V).
  [naar artikel]
 48. Veviba verkocht gewoon vlees als bio (15/03/2018 - De Standaard)
  Veviba fraudeerde met etiketten op zijn vlees, verwerkte bedorven vlees in zijn gehakt én verkocht ‘gewoon’ vlees als biovlees. Dat blijkt uit het verslag van het parket van Luxemburg aan minister van Justitie Geens (CD&V).
  [naar artikel]
 49. Eerlijk vlees tegen een lage prijs voor iedereen? (23/03/2018 - Apache)
  België heeft weer een voedselschandaal. Vlees werd van nieuwe verpakkingen en etiketten voorzien om te verhullen dat het vervallen was, en geëxporteerd naar Kosovo. Een slachthuis wordt ervan verdacht vlees dat ongeschikt was voor menselijke consumptie te verwerken, en niet-biologisch vlees als biologisch te verkopen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.