Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 October 2020
21:41 uur

Waasland-Beveren – KV Oostende is eerste match Jupiler Pro League die wordt uitgesteld door corona

Gazet van Antwerpen

17/10/2020 - 15:41

De eerste afgelasting in 1A is een feit: Waasland-Beveren-KV Oostende is afgelast. Bij de Waaslanders zouden maar liefst zestien positieve coronagevallen zijn. Het gaat om 13 spelers en drie stafleden. KV Daardoor kan er logischerwijs niet gespeeld worden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Eerste uitstel voor komend weekend officieel in Jupiler Pro League: match tussen Charleroi en Waasland-Beveren uitgesteld (23/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De eerste uitgestelde match voor komend weekend is een feit. De Pro League communiceerde vrijdagochtend dat de partij tussen Charleroi en Waasland-Beveren van zondagmiddag niet zal doorgaan. Bij Waasland-Beveren zitten ze immers nog met te veel coronabesmettingen.
  [naar artikel]
 2. Eerste corona-afgelasting in 1A: zestien positieve gevallen bij Waasland-Beveren, duel tegen KV Oostende uitgesteld (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dat wordt dus geen Waasland-Beveren - KV Oostende maandagavond. De Waaslanders zitten namelijk met zestien positieve coronagevallen. Dat bleek vandaag uit de resultaten van de testen van gisteren.
  [naar artikel]
 3. Charleroi–Waasland-Beveren uitgesteld op basis van Covid-19-protocol van Pro League (23/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De match Charleroi–Waasland-Beveren van morgen is door de kalendermanager uitgesteld. Die geeft daarmee gehoor aan de aanvraag van Waasland-Beveren, nadat meer dan 7 A-kernspelers positief testten op Covid-19. Conform het Covid-19 Protocol en het Bondsreglement diende de club een aanvraag in. De nieuwe datum wordt later gecommuniceerd.
  [naar artikel]
 4. Waasland-Beveren en RC Genk halen uitgesteld duel in op 7 februari (19/12/2016 - Sporza)
  De competitiematch tussen Waasland-Beveren en RC Genk wordt afgewerkt op 7 februari. De match werd uitgesteld door het oponthoud van Genk in de Europa League.
  [naar artikel]
 5. Match tussen Waasland-Beveren en Kortrijk wordt afgelast door storm Ciara (08/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De slotwedstrijd van de 25ste speeldag van de Jupiler Pro League tussen Waasland-Beveren en Kortrijk wordt afgelast. De match stond normaal gepland...
  [naar artikel]
 6. Matchen van KV Mechelen, Waasland-Beveren én Moeskroen uitgesteld op basis van Covid-19-protocol van Pro League (23/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Al zeker drie Jupiler Pro League-matchen van komend weekend zijn uitgesteld. Het gaat om Charleroi-Waasland-Beveren, Cercle Brugge-Moeskroen en Eupen - KV Mechelen. Waasland-Beveren, Moeskroen en KV Mechelen worden getroffen een golf coronabesmettingen en de drie ploegen vroegen daarom op basis van het gezondheidsprotocol uitstel aan.
  [naar artikel]
 7. Jupiler Pro League – Waasland-Beveren stelt vrijdagochtend opvolger van Custovic voor (29/08/2019 - Metro)
  Waasland-Beveren zal vrijdagochtend (om 8u30) de opvolger van de ontslagen Adnan Custovic voorstellen. Dat heeft de club laten weten. Een naam is niet bekend. Na vijf speeldagen was het eerste trainersontslag in de Jupiler Pro League een feit. Waasland-Beveren meldde afgelopen maandag dat het de samenwerking met Custovic beëindigde. De 41-jarige Bosniër moet boeten voor de slechte seizoensstart. Na een 1 op 15 heeft de Oost-Vlaamse club de rode lantaarn in handen. Een 1-0 nederlaag op het veld van Cercle Brugge deed Custovic zaterdag de das om. Custovic, ex-speler van Moeskroen, AA Gent en Germinal-Beerschot, kwam in november aan het roer te staan bij Waasland-Beveren. Het seizoen voordien had hij zijn trainersdebuut gemaakt bij KV Oostende. Hij wist Waasland-Beveren in 1A te houden, maar nu dreigen nieuwe degradatiezorgen. bron: Belga Het bericht Jupiler Pro League – Waasland-Beveren stelt vrijdagochtend opvolger van Custovic voor verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Uitgesteld duel tussen Waasland-Beveren en Genk wordt op 7 februari gespeeld (19/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De uitgestelde competitiewedstrijd Waasland-Beveren/Racing Genk van de 18e speeldag in de Jupiler Pro League zal gespeeld worden op dinsdag 7
  [naar artikel]
 9. Jupiler Pro League – Waasland-Beveren ontslaat trainer Adnan Custovic (26/08/2019 - Metro)
  Na vijf speeldagen is het eerste trainersontslag in de Jupiler Pro League een feit. Waasland-Beveren meldde maandag dat het de samenwerking met Adnan Custovic beëindigde. De 41-jarige Bosniër moet boeten voor de slechte seizoensstart. Na een 1 op 15 heeft de Oost-Vlaamse club de rode lantaarn in handen. Een 1-0 nederlaag op het veld van Cercle Brugge deed Custovic zaterdag de das om. Custovic, ex-speler van Moeskroen, AA Gent en Germinal-Beerschot, kwam in november aan het roer te staan bij Waasland-Beveren. Het seizoen voordien had hij zijn trainersdebuut gemaakt bij KV Oostende. Hij wist Waasland-Beveren in 1A te houden, maar nu dreigen nieuwe degradatiezorgen. “Custovic kreeg de ploeg niet op de rails en het bestuur besliste dat het tijd is voor een nieuwe wind. Dirk Geeraerd neemt over tot er iemand nieuw is aangesteld”, meldt Waasland-Bevren op zijn website. . bron: Belga Het bericht Jupiler Pro League – Waasland-Beveren ontslaat trainer Adnan Custovic verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Jupiler Pro League – Waasland-Beveren ontslaat trainer Adnan Custovic (27/08/2019 - Metro)
  Na vijf speeldagen is het eerste trainersontslag in de Jupiler Pro League een feit. Waasland-Beveren meldde maandag dat het de samenwerking met Adnan Custovic beëindigde. De 41-jarige Bosniër moet boeten voor de slechte seizoensstart. Na een 1 op 15 heeft de Oost-Vlaamse club de rode lantaarn in handen. Een 1-0 nederlaag op het veld van Cercle Brugge deed Custovic zaterdag de das om. Custovic, ex-speler van Moeskroen, AA Gent en Germinal-Beerschot, kwam in november aan het roer te staan bij Waasland-Beveren. Het seizoen voordien had hij zijn trainersdebuut gemaakt bij KV Oostende. Hij wist Waasland-Beveren in 1A te houden, maar nu dreigen nieuwe degradatiezorgen. “Custovic kreeg de ploeg niet op de rails en het bestuur besliste dat het tijd is voor een nieuwe wind. Dirk Geeraerd neemt over tot er iemand nieuw is aangesteld”, meldt Waasland-Bevren op zijn website. . Bron: Belga   Het bericht Jupiler Pro League – Waasland-Beveren ontslaat trainer Adnan Custovic verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Waasland-Beveren kondigt nog een extra besmetting aan, match tegen Charleroi lijkt bijna zeker uitgesteld te zullen worden (22/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Waasland-Beveren heeft op sociale media bekendgemaakt dat de nieuwe testronde één extra coronabesmetting heeft opgeleverd. Alle dertien spelers die voorheen positief testten, waren ook nu positief. Dat betekent dat de match van komende zondag in en tegen Charleroi zo goed als zeker uitgesteld zal worden. Afgelopen maandag moest de club uit Beveren ook zijn competitieduel tegen KV Oostende al verplaatsen.
  [naar artikel]
 12. Waasland-Beveren kondigt nog een extra besmetting aan, match tegen Charleroi lijkt bijna zeker uitgesteld te zullen worden (22/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Waasland-Beveren heeft op sociale media bekendgemaakt dat de nieuwe testronde voorlopig één extra coronabesmetting heeft opgeleverd. Tien besmette personen testen nog steeds positief, de overige zes krijgen hun resultaat morgen pas. Maar nu al lijkt dit te betekenen dat de match van komende zondag in en tegen Charleroi uitgesteld zal worden. Afgelopen maandag moest de club uit Beveren ook zijn competitieduel tegen KV Oostende al verplaatsen.
  [naar artikel]
 13. LIVE (20u30): Hoe reageren Waasland-Beveren en Oostende na hun opdoffer deze week? (22/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Twintigste speeldag Jupiler Pro League Aftrap: 20u30 Waasland-Beveren verloor deze week trainer Philippe Clement aan Racing Genk Oostende ziet...
  [naar artikel]
 14. Jupiler Pro League – Oostende verzekert zich na draw tegen Waasland-Beveren van behoud, Kortrijk klopt Cercle (02/03/2019 - Metro)
  KV Oostende heeft zaterdag op de 28e speeldag van de Jupiler Pro League 1-1 gelijkgespeeld tegen Waasland-Beveren. De kustploeg is door de draw gered, Waasland-Beveren moet voor het behoud nog even geduld oefenen. Kortrijk klopte Cercle Brugge met 2-1 en mag op papier nog dromen van play-off 1. Oostende en Waasland-Beveren hielden mekaar de eerste periode in de tang. Boonen raakte voor de thuisploeg vroeg de paal. Andrijasevic kreeg op slag van rusten de beste kans voor de bezoekers, maar de Kroaat knalde tegen de lat. Fashion Sakala (60.) brak vroeg in de tweede periode de ban voor Oostende. Waasland-Beveren kwam echter snel gelijk, toen de bal na geharrewar via Oostende-verdediger Nicolas Lombaerts (69.) in doel verdween. De Sutter leek de thuisploeg een handvol tellen later weer op voorsprong te brengen, maar de videoref keurde de treffer af voor buitenspel. Goals bleven nadien uit. Benjamin Delacourt (10.) bracht Cercle bij Kortrijk vroeg op voorsprong. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar vond geen gaatje in de Brugse afweer. In het slot kreeg KVK dan toch loon naar werken, via Felipe Avenatti (80.). Diezelfde Avenatti (89.) draaide nadien de rollen helemaal om met de 2-1. In de stand is Oostende (27 ptn) veertiende, voor rode lantaarn Lokeren (17 ptn) en Waasland-Beveren (26 ptn). KVO is gered, en voor Waasland-Beveren is de degradatie eigenlijk enkel nog mathematisch mogelijk. Cercle Brugge (28 ptn) is dertiende. Kortijk (40 ptn) staat op plaats acht en heeft in theorie nog kans op PO 1. bron: Belga Het bericht Jupiler Pro League – Oostende verzekert zich na draw tegen Waasland-Beveren van behoud, Kortrijk klopt Cercle verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Jupiler Pro League – Waasland-Beveren klopt KV Oostende in degradatieduel (18/01/2020 - Metro)
  Kersvers KV Oostende-coach Dennis van Wijk heeft met zijn team geen goede zaak gedaan in de strijd voor het behoud. Voor eigen supporters verloren de West-Vlamingen zaterdag met 0-1 van Waasland-Beveren op de 22e speeldag in de Jupiler Pro League. STVV boekte in de eerste wedstrijd onder nieuwe T1 Milos Kostic een 2-0 zege tegen KV Kortrijk. Waasland-Beveren zat al snel op rozen. Na Oostends balverlies stuurde Badibanga Stefan Milosevic diep. De Montenegrijn (4.) trapte het leer vervolgens voorbij Ondoa: 0-1. Oostende had in de eerste helft geen antwoord in huis, in het slot van de match ging de kustploeg wel nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Maar een doelpunt zat er niet meer in, waardoor de Waaslanders een derde zege op rij behaalden. In de stand wipt Waasland-Beveren met 20 punten over KV Oostende (18 ptn), dat nu voorlaatste is. Rode lantaarn Cercle Brugge (11 ptn) ontvangt zondag (14u30) Antwerp. Na vier competitiematchen zonder overwinning hunkerden de Truienaren naar een driepunter. Vroeg in de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij een gekruist schot van Facundo Colidio (54.), op aangeven van Alexandre de Bruyn. Na geklungel in de Kortrijkse defensie haalde diezelfde Colidio niet veel later de achterlijn. Nu was het de spits die De Bruyn vond. De middenvelder duwde in de 65e minuut de 0-2 tegen de netten. STVV liet zich de derde thuiszege van het seizoen niet meer ontglippen. Met 26 punten is STVV nu elfde. Eén plaats lager staat KV Kortrijk met 22 punten. bron: Belga Het bericht Jupiler Pro League – Waasland-Beveren klopt KV Oostende in degradatieduel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Jupiler Pro League – Mercier verlaat Seraing om coach te worden bij Waasland-Beveren (29/08/2019 - Metro)
  Arnauld Mercier is de nieuwe coach van Waasland-Beveren. De Fransman was sportdirecteur bij Seraing, maar verlaat de club uit eerste amateur om de ontslagen Adnan Custovic op te volgen op de Freethiel. Dat heeft Seraing donderdagvond bevestigd. Waasland-Beveren stelt Mercier vrijdagochtend (8u30) voor. De naam van Mercier dook de voorbije dagen op in de pers als opvolger voor Custovic. De 47-jarige Fransman was in België al een tijdje actief op het lagere niveau, als coach bij Boussu Dour Borinage, Seraing en KSV Roeselare. Na vijf speeldagen was het eerste trainersontslag in de Jupiler Pro League een feit. Waasland-Beveren meldde afgelopen maandag dat het de samenwerking met Custovic beëindigde. De 41-jarige Bosniër moet boeten voor de slechte seizoensstart. Na een 1 op 15 heeft de Oost-Vlaamse club de rode lantaarn in handen. Een 1-0 nederlaag op het veld van Cercle Brugge deed Custovic zaterdag de das om. Custovic, ex-speler van Moeskroen, AA Gent en Germinal-Beerschot, kwam in november aan het roer te staan bij Waasland-Beveren. Het seizoen voordien had hij zijn trainersdebuut gemaakt bij KV Oostende. Hij wist Waasland-Beveren in 1A te houden, maar nu dreigen nieuwe degradatiezorgen. bron: Belga Het bericht Jupiler Pro League – Mercier verlaat Seraing om coach te worden bij Waasland-Beveren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Jupiler Pro League – Waasland-Beveren strikt Montenegrijnse spits (16/01/2019 - Metro)
  Waasland-Beveren heeft dinsdag zijn eerste inkomende transfer van de wintermercato gerealiseerd. De Waaslanders legden Stefan Milosevic vast. De Montenegrijnse spits komt uit eigen land over van Iskra Danilovgrad en tekende tot medio 2022 op de Freethiel. Bij de Montenegrijnse eersteklasser Iskra was Milosevic goed voor 9 goals in 15 wedstrijden. Eerder speelde de 22-jarige aanvaller voor Buducnost Podgorica, Rudar Pljevlja, FK Lovcen en Kom Podgorica. Waasland-Beveren wordt Milosevic’ eerste avontuur buiten Montenegro. De Waaslanders bezetten met 20 punten de veertiende plaats in het klassement. Zaterdag hernemen ze de competitie met een belangrijk thuisduel tegen Cercle Brugge. Waasland-Beveren hoopt dat Milosevic tegen dan speelgerechtigd is. . Bron: Belga   Het bericht Jupiler Pro League – Waasland-Beveren strikt Montenegrijnse spits verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Jupiler Pro League – Waasland-Beveren strikt Montenegrijnse spits (16/01/2019 - Metro)
  Waasland-Beveren heeft dinsdag zijn eerste inkomende transfer van de wintermercato gerealiseerd. De Waaslanders legden Stefan Milosevic vast. De Montenegrijnse spits komt uit eigen land over van Iskra Danilovgrad en tekende tot medio 2022 op de Freethiel. Bij de Montenegrijnse eersteklasser Iskra was Milosevic goed voor 9 goals in 15 wedstrijden. Eerder speelde de 22-jarige aanvaller voor Buducnost Podgorica, Rudar Pljevlja, FK Lovcen en Kom Podgorica. Waasland-Beveren wordt Milosevic’ eerste avontuur buiten Montenegro. De Waaslanders bezetten met 20 punten de veertiende plaats in het klassement. Zaterdag hernemen ze de competitie met een belangrijk thuisduel tegen Cercle Brugge. Waasland-Beveren hoopt dat Milosevic tegen dan speelgerechtigd is. . bron: Belga Het bericht Jupiler Pro League – Waasland-Beveren strikt Montenegrijnse spits verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. LIVE. Betere match na rust? Zulte Waregem leidt tegen Waasland-Beveren (22/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  • Derde speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 16u15 • Regenboogstadion • Essevee verloor tweemaal, Waasland-Beveren won op de openingsspeeldag
  [naar artikel]
 20. LIVE. Kan KRC Genk winnen op het veld van Waasland-Beveren? (03/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  KRC Genk trekt op de achtste speeldag van de Jupiler Pro League naar de Freethiel voor een confrontatie met Waasland-Beveren. Boekt Jess Thorup zijn eerste zege als coach van blauw-wit? Of klimt Nicky Hayen met Waasland-Beveren weg van de zeventiende plaats? Volg het hier live vanaf 16.15 uur.
  [naar artikel]
 21. Jupiler Pro League – Cercle geeft na krappe thuiszege rode lantaarn door aan Waasland-Beveren (25/08/2019 - Metro)
  Cercle Brugge heeft zaterdagavond op de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League zijn eerste punten van het seizoen gepakt. In een duel onderin het klassement haalde Cercle het na een doelpunt van Stef Peeters (82.) met het kleinste verschil van Waasland-Beveren, dat met één punt op de teller de nieuwe rode lantaarn is. Met drie punten klimt Cercle onder meer over Anderlecht naar de twaalfde plaats. Ook STVV moest Zulte Waregem zaterdagavond om 20u partij geven, maar die wedstrijd werd een halfuur uitgesteld omdat de spelersbus van de bezoekers te laat arriveerde op Stayen na een klapband op weg naar Limburg. Met KV Oostende – KV Mechelen wordt er zaterdagavond nog een wedstrijd gespeeld. Als de Mechelaars minstens een punt pakken, nemen ze de leidersplaats over van Club Brugge, dat rust kreeg met het oog op de Champions League-voorrondewedstrijd van woensdag. De wedstrijd tegen Charleroi werd dus uitgesteld, net als Antwerp – AA Gent. Vrijdagavond opende RSC Anderlecht de vijfde speeldag al met een 1-0 nederlaag op het veld van landskampioen Racing Genk. Tot overmaat van ramp viel ook Vincent Kompany uit met een blessure aan de hamstrings. De aanvoerder zou meerdere weken out zijn en zo ook de komende interlands van de Rode Duivels missen, begin september in San Marino en Schotland. Anderlecht zelf bleef met twee op vijftien verweesd achter. Als er komend weekend niet gewonnen wordt van Standard, is de slechtste competitiestart ooit voor de Brusselaars een feit. Bron: Belga   Het bericht Jupiler Pro League – Cercle geeft na krappe thuiszege rode lantaarn door aan Waasland-Beveren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Jupiler Pro League – Cercle geeft na krappe thuiszege rode lantaarn door aan Waasland-Beveren (24/08/2019 - Metro)
  Cercle Brugge heeft zaterdagavond op de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League zijn eerste punten van het seizoen gepakt. In een duel onderin het klassement haalde Cercle het na een doelpunt van Stef Peeters (82.) met het kleinste verschil van Waasland-Beveren, dat met één punt op de teller de nieuwe rode lantaarn is. Met drie punten klimt Cercle onder meer over Anderlecht naar de twaalfde plaats. Ook STVV moest Zulte Waregem zaterdagavond om 20u partij geven, maar die wedstrijd werd een halfuur uitgesteld omdat de spelersbus van de bezoekers te laat arriveerde op Stayen na een klapband op weg naar Limburg. Met KV Oostende – KV Mechelen wordt er zaterdagavond nog een wedstrijd gespeeld. Als de Mechelaars minstens een punt pakken, nemen ze de leidersplaats over van Club Brugge, dat rust kreeg met het oog op de Champions League-voorrondewedstrijd van woensdag. De wedstrijd tegen Charleroi werd dus uitgesteld, net als Antwerp – AA Gent. Vrijdagavond opende RSC Anderlecht de vijfde speeldag al met een 1-0 nederlaag op het veld van landskampioen Racing Genk. Tot overmaat van ramp viel ook Vincent Kompany uit met een blessure aan de hamstrings. De aanvoerder zou meerdere weken out zijn en zo ook de komende interlands van de Rode Duivels missen, begin september in San Marino en Schotland. Anderlecht zelf bleef met twee op vijftien verweesd achter. Als er komend weekend niet gewonnen wordt van Standard, is de slechtste competitiestart ooit voor de Brusselaars een feit. bron: Belga Het bericht Jupiler Pro League – Cercle geeft na krappe thuiszege rode lantaarn door aan Waasland-Beveren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Waasland-Beveren haast zeker van het behoud na puntendeling in Oostende (02/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Oostende en Waasland-Beveren hebben zaterdag de punten broederlijk gedeeld na een kansrijke wedstrijd. Een inefficiënt Waasland-Beveren morste vooral voor rust met de kansen. Sakala bracht de thuisploeg op voorsprong. Met een owngoal hing Lombaerts de bordjes weer gelijk. Door dit gelijkspel is Oostende nu ook mathematisch zeker van het behoud. Waasland-Beveren heeft voldoende aan één punt in de volgende drie wedstrijden om zeker te zijn van een langer verblijf in 1A.
  [naar artikel]
 24. LIVE. Vukotic op eigen vraag niet in selectie Waasland-Beveren, verdediger aast op transfer (24/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  * Vijfde speeldag Jupiler Pro League * Jan Breydelstadion * Aftrap 20 uur * Wie pakt eerste zege: Cercle of Waasland-Beveren?
  [naar artikel]
 25. Jupiler Pro League – Draws in Waasland-Beveren – Eupen en KV Oostende – Cercle Brugge (15/09/2018 - Metro)
  KV Oostende heeft zaterdag thuis 1-1 gelijkgespeeld tegen Cercle Brugge op de zevende speeldag in de Jupiler Pro League. Eupen kwam niet verder dan 0-0 bij het sukkelende Waasland-Beveren, dat dit seizoen nog niet kon winnen. In de Versluys Arena kwam Cercle Brugge na 67 minuten op voorsprong. Mercier zette voor, aanvoerder Benjamin Lambot kopte het leer in doel. Even later ontsnapte de Vereniging aan de 1-1. Zivkovic duwde de bal voorbij Nardi, maar een glijdende Taravel verhinderde de gelijkmaker. Die kwam er twee minuten voor affluiten toch. Bij een vrije trap vond Bjelica de vrijstaande Kevin Vandendriessche. De Fransman knalde het leer tegen de touwen. Voor Waasland-Beveren mikte Badibanga twintig minuten ver in de tweede helft een vrije trap tegen de lat. Dichter bij een doelpunt kwamen de twee ploegen niet op de Freethiel. In de stand is KV Oostende zevende met 10 punten, de kustploeg staat één plaats boven Cercle Brugge (9 ptn). Eupen is tiende met 7 punten. Waasland-Beveren is terug te vinden op de 15e en voorlaatste plaats met 4 punten. Het puntenloze Excel Moeskroen ontvangt zondag (14u30) KV Kortrijk. bron: Belga Het bericht Jupiler Pro League – Draws in Waasland-Beveren – Eupen en KV Oostende – Cercle Brugge verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Jupiler Pro League – Draws in Waasland-Beveren – Eupen en KV Oostende – Cercle Brugge (16/09/2018 - Metro)
  KV Oostende heeft zaterdag thuis 1-1 gelijkgespeeld tegen Cercle Brugge op de zevende speeldag in de Jupiler Pro League. Eupen kwam niet verder dan 0-0 bij het sukkelende Waasland-Beveren, dat dit seizoen nog niet kon winnen. In de Versluys Arena kwam Cercle Brugge na 67 minuten op voorsprong. Mercier zette voor, aanvoerder Benjamin Lambot kopte het leer in doel. Even later ontsnapte de Vereniging aan de 1-1. Zivkovic duwde de bal voorbij Nardi, maar een glijdende Taravel verhinderde de gelijkmaker. Die kwam er twee minuten voor affluiten toch. Bij een vrije trap vond Bjelica de vrijstaande Kevin Vandendriessche. De Fransman knalde het leer tegen de touwen. Voor Waasland-Beveren mikte Badibanga twintig minuten ver in de tweede helft een vrije trap tegen de lat. Dichter bij een doelpunt kwamen de twee ploegen niet op de Freethiel. In de stand is KV Oostende zevende met 10 punten, de kustploeg staat één plaats boven Cercle Brugge (9 ptn). Eupen is tiende met 7 punten. Waasland-Beveren is terug te vinden op de 15e en voorlaatste plaats met 4 punten. Het puntenloze Excel Moeskroen ontvangt zondag (14u30) KV Kortrijk. Bron: Belga   Het bericht Jupiler Pro League – Draws in Waasland-Beveren – Eupen en KV Oostende – Cercle Brugge verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. LIVE. Smet fluit match op gang, kent AA Gent problemen met Waasland-Beveren? (19/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  • Elfde speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u30 • Ghelamco Arena • Verrast Waasland-Beveren tegen AA Gent?
  [naar artikel]
 28. Jupiler Pro League – Oostende dient KV Mechelen eerste nederlaag toe (24/08/2019 - Metro)
  Na drie zeges en een gelijkspel heeft KV Mechelen zaterdag op de vijfde speeldag de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op het veld van Oostende ging het met 2-1 onderuit. Bij de rust was het nog 0-0. Fashion Sakala (66e) en Kevin Vandendriessche (78e) scoorden voor Oostende, William Togui (69e) voor Mechelen. Sint-Truiden en Zulte Waregem hielden het bij een 0-0 gelijkspel. Eerder op de dag won Cercle Brugge met 1-0 van Waasland-Beveren en vrijdag opende landskampioen Racing Genk de speeldag met een 1-0 zege tegen RSC Anderlecht. Zondag staan nog Standard-Kortrijk en Moeskroen-Eupen op het programma. Antwerp-AA Gent en Charleroi-Club Brugge werden met het oog op de Europese kwalificatiewedstrijden uitgesteld. Mechelen miste de kans om alleen op kop te komen. Met 10 punten deelt het de leidersplaats nog altijd met Club Brugge. Standard, Antwerp, Genk en Oostende volgen met 9 punten. Gent heeft op de zevende plaats 7 punten, net als Kortrijk, Moeskroen en Zulte Waregem. Charleroi is met 5 punten elfde, voor Sint-Truiden (4), Cercle Brugge (3), Anderlecht en Eupen (2). Waasland-Beveren sluit de rijen met 1 punt. . bron: Belga Het bericht Jupiler Pro League – Oostende dient KV Mechelen eerste nederlaag toe verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Jupiler Pro League – Oostende dient KV Mechelen eerste nederlaag toe (25/08/2019 - Metro)
  Na drie zeges en een gelijkspel heeft KV Mechelen zaterdag op de vijfde speeldag de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op het veld van Oostende ging het met 2-1 onderuit. Bij de rust was het nog 0-0. Fashion Sakala (66e) en Kevin Vandendriessche (78e) scoorden voor Oostende, William Togui (69e) voor Mechelen. Sint-Truiden en Zulte Waregem hielden het bij een 0-0 gelijkspel. Eerder op de dag won Cercle Brugge met 1-0 van Waasland-Beveren en vrijdag opende landskampioen Racing Genk de speeldag met een 1-0 zege tegen RSC Anderlecht. Zondag staan nog Standard-Kortrijk en Moeskroen-Eupen op het programma. Antwerp-AA Gent en Charleroi-Club Brugge werden met het oog op de Europese kwalificatiewedstrijden uitgesteld. Mechelen miste de kans om alleen op kop te komen. Met 10 punten deelt het de leidersplaats nog altijd met Club Brugge. Standard, Antwerp, Genk en Oostende volgen met 9 punten. Gent heeft op de zevende plaats 7 punten, net als Kortrijk, Moeskroen en Zulte Waregem. Charleroi is met 5 punten elfde, voor Sint-Truiden (4), Cercle Brugge (3), Anderlecht en Eupen (2). Waasland-Beveren sluit de rijen met 1 punt. . Bron: Belga   Het bericht Jupiler Pro League – Oostende dient KV Mechelen eerste nederlaag toe verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Owngoal Lombaerts verpest feestje KV Oostende tegen Waasland-Beveren (03/03/2019 - De Standaard)
  Oostende en Waasland-Beveren hebben gisteren de punten broederlijk gedeeld na een kansrijke wedstrijd. Een inefficiënt Waasland-Beveren morste vooral voor rust met de kansen. Sakala bracht de thuisploeg op voorsprong. Met een owngoal hing Lombaerts de bordjes weer gelijk. Door dit gelijkspel is Oostende nu ook mathematisch zeker van het behoud.
  [naar artikel]
 31. Bom onder competitie met zestien: Waasland-Beveren krijgt gelijk, Pro League moet 5 miljoen per match betalen (30/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De ondernemingsrechtbank van Dendermonde heeft zich vandaag uitgesproken over de zaak van Waasland-Beveren tegen de Pro League en de Voetbalbond. En de Waaslanders hebben gelijk gekregen. De Pro League moet een dwangsom van vijf miljoen per match die straks begint zonder hen.
  [naar artikel]
 32. Anderlecht boekt eenvoudige zege bij Waasland-Beveren (19/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Anderlecht heeft zaterdag de voetbalavond in de Jupiler Pro League afgesloten met een makkelijke 2-4 zege bij Waasland-Beveren. Paars-wit klimt door de zege naar voorlopige derde plaats, met twaalf punten. Waasland-Beveren blijft voorlaatste met slechts drie punten.
  [naar artikel]
 33. Anderlecht boekt eenvoudige zege bij Waasland-Beveren (19/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Anderlecht heeft zaterdag de voetbalavond in de Jupiler Pro League afgesloten met een makkelijke 2-4 zege bij Waasland-Beveren. Paars-wit klimt door de zege naar voorlopige derde plaats, met twaalf punten. Waasland-Beveren blijft voorlaatste met slechts drie punten.
  [naar artikel]
 34. Eerste trainer staat op straat: Waasland-Beveren ontslaat Adnan Custovic (26/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Na vijf speeldagen in de Jupiler Pro League is het eerste trainersontslag een feit: Waasland-Beveren stuurde coach Adnan Custovic de laan uit na een teleurstellende 1 op 15.
  [naar artikel]
 35. Zeven coronabesmettingen bij Waasland-Beveren, match tegen KV Oostende in gevaar (14/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Slecht nieuws voor Waasland-Beveren: bij de coronatesten van dinsdag testten liefst zeven spelers van de A-kern positief. Het is maar de vraag of de wedstrijd van maandagavond tegen KV Oostende kan doorgaan.
  [naar artikel]
 36. Zeven coronabesmettingen bij Waasland-Beveren, match tegen KV Oostende in gevaar (14/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Slecht nieuws voor Waasland-Beveren: bij de coronatesten van dinsdag testten liefst zeven spelers van de A-kern positief. Het is maar de vraag of de wedstrijd van maandagavond tegen KV Oostende kan doorgaan.
  [naar artikel]
 37. Jupiler Pro League – Waasland-Beveren en Oostende spelen gelijk in zoutloos duel (06/10/2018 - Metro)
  Waasland-Beveren en KV Oostende hebben de voetbalavond zaterdag afgesloten met een 1-1 gelijkspel. In een flauwe pot voetbal vielen de doelpunten na rust. In het klassement blijft KVO (14 ptn) achtste, Waasland-Beveren (9 ptn) is dertiende. Een lange studiefase op de Freethiel werd na twintig minuten onderbroken door een kans voor Coopman. Nadien verviel de partij lange tijd opnieuw in eindeloos op en neer geschuif en knullig balverlies. Vooral de thuisploeg bracht er niets van terecht. Canesin mikte op het halfuur zijn schot over, de enige overige kans uit de eerste periode. De tweede helft leverde aanvankelijk weinig beterschap op, tot na zes minuten een doelpunt uit de lucht viel. Sakala trapte de bal hard op Roef, die moest lossen. De goed gevolgde Canesin vlamde de herneming tegen de touwen, 0-1. Waasland-Beveren was niet in staat ook maar iets tegen de Oostendse voorsprong in te brengen, maar profiteerde tien minuten voor tijd van een stilstaande fase. Massop knikte een hoekschop raak, 1-1. In het slot gingen beide teams nog volop voor de zege, maar grote kansen bleven – net als in de gehele partij – uit. Een gelijkspel was dan ook een billijke einduitslag. bron: Belga Het bericht Jupiler Pro League – Waasland-Beveren en Oostende spelen gelijk in zoutloos duel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Jupiler Pro League – Oostende pakt de drie punten bij Waasland-Beveren (22/12/2017 - Metro)
  Oostende is vrijdag op de twintigste speeldag van de Jupiler Pro League met 1-3 gaan winnen op Waasland-Beveren. De twee ploegen hebben er een bijzondere week opzitten: de thuisploeg zag trainer Philipppe Clement vertrekken, Oostende zag voorzitter Marc Coucke naar Anderlecht verhuizen. De supporters van beide ploegen zongen voor de wedstrijd samen “laat je ploeg maar in de steek”, hoewel Coucke nog met Oostende-sjaal in de tribune stond. De eerste wedstrijd van Waasland-Beveren interim-coach Johan van Rumst begon niet goed. Al na een kwartier kon Knowledge Musona het openingsdoelpunt voor de bezoekers binnen prikken, na slecht controleren van doelman Davy Roef. In het vervolg van de eerste helft speelden beide ploegen slordig voetbal, en waren er nauwelijks uitgespeelde kansen te zien. Na de rust was het opnieuw Musona die de de 0-2 inleidde. Op een perfect uitgespeelde counter bediende hij Emmanuel Banda (52.), die maar moest binnen duwen. Middenin de tweede helft versierde Isaac Thelin een strafschop voor de thuisploeg. De topscorer zette die zelf met succes om (72.), goed voor zijn tiende van het seizoen. In het slot maakte Zinho Gano (90+1.) er op voorzet van alweer Musona nog 1-3 van. Waasland-Beveren blijft met 25 punten zevende, Oostende schuift met 22 punten op naar een voorlopige elfde plaats. . bron: Belga
  [naar artikel]
 39. Jupiler Pro League – Oostende pakt de drie punten bij Waasland-Beveren (22/12/2017 - Metro)
  Oostende is vrijdag op de twintigste speeldag van de Jupiler Pro League met 1-3 gaan winnen op Waasland-Beveren. De twee ploegen hebben er een bijzondere week opzitten: de thuisploeg zag trainer Philipppe Clement vertrekken, Oostende zag voorzitter Marc Coucke naar Anderlecht verhuizen. De supporters van beide ploegen zongen voor de wedstrijd samen “laat je ploeg maar in de steek”, hoewel Coucke nog met Oostende-sjaal in de tribune stond. De eerste wedstrijd van Waasland-Beveren interim-coach Johan van Rumst begon niet goed. Al na een kwartier kon Knowledge Musona het openingsdoelpunt voor de bezoekers binnen prikken, na slecht controleren van doelman Davy Roef. In het vervolg van de eerste helft speelden beide ploegen slordig voetbal, en waren er nauwelijks uitgespeelde kansen te zien. Na de rust was het opnieuw Musona die de de 0-2 inleidde. Op een perfect uitgespeelde counter bediende hij Emmanuel Banda (52.), die maar moest binnen duwen. Middenin de tweede helft versierde Isaac Thelin een strafschop voor de thuisploeg. De topscorer zette die zelf met succes om (72.), goed voor zijn tiende van het seizoen. In het slot maakte Zinho Gano (90+1.) er op voorzet van alweer Musona nog 1-3 van. Waasland-Beveren blijft met 25 punten zevende, Oostende schuift met 22 punten op naar een voorlopige elfde plaats. . bron: Belga
  [naar artikel]
 40. Pro League beslist: Club Brugge kampioen, Waasland-Beveren degradeert (15/05/2020 - De Morgen)
  Het huidige Jupiler Pro League-seizoen wordt niet meer hervat en in zijn totaliteit officieel erkend na speeldag 29. Club Brugge is zo landskampioen en Waasland-Beveren degradeert naar 1B.
  [naar artikel]
 41. Arnauld Mercier (Waasland-Beveren): “Nog zeven weken hard werken” (26/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Arnauld Mercier staat voorlopig nog niet in het geschiedenisboek van Waasland-Beveren als de eerste coach die de fusieclub in de Jupiler Pro League...
  [naar artikel]
 42. Spoelt Eupen bekerkater door tegen Waasland-Beveren? (04/02/2017 - Sporza)
  Eupen ontvangt vanavond Waasland-Beveren voor een duel in de kelder van de Jupiler Pro League. De club uit de Oostkantons krijgt een kans om de bekeruitschakeling van eerder deze week door te spoelen.
  [naar artikel]
 43. GVA zoekt sfeerverslaggevers voor Antwerp, KV Mechelen en Waasland-Beveren (13/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Op 29 juli start de voetbalcompetitie opnieuw in de Jupiler Pro League. Alle matchen kan je live volgen op onze website of app. Voor Antwerp, KV Mechelen en Waasland-Beveren zullen we bij elke match ook verslag uitbrengen van de sfeer naast het veld. En daarvoor kunnen we jouw hulp gebruiken.
  [naar artikel]
 44. Owngoal Lombaerts en VAR verpesten feestje van Oostende, maar Kustploeg verzekert zich tegen Waasland-Beveren wel van het behoud (02/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Oostende en Waasland-Beveren hebben gisteren de punten broederlijk gedeeld na een kansrijke wedstrijd. Een inefficiënt Waasland-Beveren morste vooral voor rust met de kansen. Sakala bracht de thuisploeg op voorsprong. Met een owngoal hing Lombaerts de bordjes weer gelijk. Door dit gelijkspel is Oostende nu ook mathematisch zeker van het behoud.
  [naar artikel]
 45. De belangrijkste fases van de strijd tussen Waasland-Beveren en Antwerp: beauty van Haroun en onbegrijpelijke misser van Vellios (28/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De wedstrijd tussen Waasland-Beveren en Antwerp eindigde zondag op een 0-1 overwinning voor de bezoekers. Hierdoor springt Antwerp over Anderlecht naar de derde positie in de Jupiler Pro League. De volgende drie fasen uit de match wilden we u als voetballiefhebber niet onthouden.
  [naar artikel]
 46. LIVE. Togui doet boeken dicht voor Waasland-Beveren! (27/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  • Twaalfde speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u • Freethiel • Eerste weerzien tussen Waasland-Beveren en KV Mechelen sinds matchfixingzaak
  [naar artikel]
 47. Waasland-Beveren houdt goed gevoel over aan eerste veldslag met de Pro League (17/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Waasland-Beveren voerde woensdagnamiddag een eerste veldslag uit met de Pro League om volgend seizoen toch nog in 1A te kunnen starten. In de overheidsgebouwen van de FOD Economie in Brussel pleitten elf aandeelhouders en twee supportersverenigingen voor de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). De auditeur van de BMA, vergelijkbaar met een procureur, had een positief advies gegeven over de klacht van de club en deed dat nu opnieuw. Waasland-Beveren vindt dat het onterecht moest degraderen tijdens de bewogen vergadering van de Pro League op 15 mei.
  [naar artikel]
 48. Twee positieve coronagevallen extra: al negen besmette spelers bij Waasland-Beveren, dat uitstel zal vragen voor match tegen KVO (15/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Waasland-Beveren zit dik in de problemen: liefst negen spelers uit de A-kern testten positief op het Covid-virus. Gisteren waren al zeven Waaslanders positief, vandaag kwamen er daar twee bij. Waasland-Beveren zal dan ook uitstel vragen voor de match tegen KV Oostende.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.