Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2020
11:15 uur

Zo ziet het steunpakket voor de horeca eruit

Het Nieuwsblad

17/10/2020 - 17:40

Zowel de federale als de Vlaamse regering voorzien in extra steun voor de horeca nu restaurants en cafés vanaf maandag vier weken moeten sluiten. Zo ziet het steunpakket eruit.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Btw-verlaging voor horeca en 10 gratis treinritten: dit heeft de superkern zaterdag beslist (06/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De superkern is het zaterdag eens geraakt over een steunpakket voor sectoren die getroffen zijn door de coronacrisis. Er komt voor de horeca inderdaad een verlaging van het btw-tarief naar 6 procent voor maaltijden en drank (niet voor alcohol). Werkgevers krijgen de mogelijkheid om hun werkgevers onbelast een cadeaucheque van 300 euro te geven die ze kunnen besteden in de horeca, maar ook in de cultuursector of bij andere getroffen zaken.
  [naar artikel]
 2. Btw-verlaging voor horeca, cadeaucheque van 300 euro en tien gratis treinritten: dit heeft de superkern beslist (06/06/2020 - De Standaard)
  De superkern is het zaterdag eens geraakt over een steunpakket voor sectoren die getroffen zijn door de coronacrisis. Er komt voor de horeca inderdaad een verlaging van het btw-tarief naar 6 procent voor maaltijden en drank (niet voor alcohol). Werkgevers krijgen de mogelijkheid om hun werknemers een cadeaucheque van 300 euro te geven die ze kunnen besteden in de horeca, maar ook in de cultuursector of bij andere getroffen zaken.
  [naar artikel]
 3. Btw-verlaging voor horeca, cadeaucheque van 300 euro en alle Belgen 10 gratis ritten op de trein: dit heeft de superkern beslist (06/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De superkern is het zaterdag eens geraakt over een steunpakket voor sectoren die getroffen zijn door de coronacrisis. Er komt voor de horeca inderdaad een verlaging van het btw-tarief naar 6 procent voor maaltijden en drank (niet voor alcohol). Werkgevers krijgen de mogelijkheid om hun werkgevers onbelast een cadeaucheque van 300 euro te geven die ze kunnen besteden in de horeca, maar ook in de cultuursector of bij andere getroffen zaken.
  [naar artikel]
 4. Btw-verlaging voor horeca, cadeaucheque van 300 euro en alle Belgen 10 gratis ritten op de trein: dit wat de superkern zaterdag heeft beslist (06/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  De superkern is het zaterdag eens geraakt over een steunpakket voor sectoren die getroffen zijn door de coronacrisis. Er komt voor de horeca inderdaad een verlaging van het btw-tarief naar 6 procent voor maaltijden en drank (niet voor alcohol). Werkgevers krijgen de mogelijkheid om hun werkgevers een cadeaucheque van 300 euro te geven die ze kunnen besteden in de horeca, maar ook in de cultuursector of bij andere getroffen zaken.
  [naar artikel]
 5. Btw voor eten en drinken gaat omlaag (30/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De horeca krijgt van de regering een serieuze duw in de rug. Een uit de kluiten gewassen steunpakket moet de getroffen cafés en restaurants helpen overleven.
  [naar artikel]
 6. Akkoord over steunpakket Lufthansa (30/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse regering en de Europese Commissie zijn het eens geraakt over enkele cruciale punten bij de onderhandelingen over een steunpakket voor...
  [naar artikel]
 7. Wintertijd in de zomer: Experts zijn voor, maar de horeca ziet dat anders (28/08/2019 - VRT NWS)
  Zomertijd of wintertijd? Tegen 2021 wil Europa eruit zijn: als het omschakelen twee keer per jaar afgeschaft wordt, waar kiezen we dan voor? Vandaag ging de zon onder om 20.38u. Maar bij permanente wintertijd zou de zon al een uur vroeger ondergegaan zijn. Dat betekent: minder lang van een terrasje in het licht kunnen genieten. Al zeggen gezondheidsexperts dat het hele jaar door wintertijd veel beter is voor ons bioritme. De horeca denkt daar anders over.
  [naar artikel]
 8. Hoe ziet de stand in Play-off I eruit? En wie treft wie in Play-off II? (12/03/2017 - Sporza)
  Het doek is gevallen over de reguliere competitie. Ontdek hier met welk puntenaantal de clubs in Play-off I beginnen en hoe Play-off I eruit ziet.
  [naar artikel]
 9. In beeld: zo ziet het nieuwe café- en restaurantbezoek eruit (05/06/2020 - Knack)
  België is een van de laatste Europese landen waar de horeca weer mag opengaan. Een pintje of koffie drinken zal niet meer hetzelfde zijn, zo blijkt uit de beelden in andere landen.
  [naar artikel]
 10. Trump pakt Congres op snelheid voor nieuw steunpakket (09/08/2020 - Express)
  President Donald Trump heeft zaterdag een nieuw steunpakket onthuld om miljoenen Amerikanen te helpen die door de pandemie uit hun huis dreigen... The post Trump pakt Congres op snelheid voor nieuw steunpakket appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Staatssteun voor Brussels Airlines kan steunpakket Lufthansa verkleinen (03/06/2020 - Express)
  De waarde van het steunpakket waarover de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa een akkoord heeft bereikt met de Duitse regering, hangt waarschijnlijk... The post Staatssteun voor Brussels Airlines kan steunpakket Lufthansa verkleinen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. Jambon ziet weinig ruimte voor extra financiële steun aan horeca: “Niet elke euro verlies compenseren” (07/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) ziet niet meteen budgettaire ruimte om de horeca- en evenementensector financieel extra te...
  [naar artikel]
 13. Cultuursector eist groot steunpakket (23/10/2020 - De Tijd)
  08:43 Crisiscel Cultuur wil zo snel mogelijk steunmaatregelen onderhandelen. 'We weten dat het uitzonderlijke tijden zijn, maar dan moet er ook een uitzonderlijk steunpakket komen.'
  [naar artikel]
 14. Italië bereikt eindelijk akkoord over nieuw steunpakket (14/05/2020 - De Tijd)
  16:30 Na anderhalve maand politiek getouwtrek kon de Italiaanse regering een steunpakket van 55 miljard euro voor gezinnen en bedrijven aankondigen. Opvallend: families met een laag inkomen krijgen een 'vak...
  [naar artikel]
 15. Zo ziet het schooljaar eruit vanaf september (24/06/2020 - Express)
  In september gaan alle scholen open voor alle leerlingen, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) woensdag. Afhankelijk van... The post Zo ziet het schooljaar eruit vanaf september appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Zo ziet het dagelijkse leven van een ijsbeer eruit (10/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vechten, jagen, plonsen, genieten van de zon. De dagelijkse routine van ijsberen is geweldig om te zien, maar dat kunnen bekijken is ook heel uniek. Het is immers niet simpel om te weten te komen hoe het echte leven van wilde ijsberen eruit ziet. Nu krijgen we daar een unieke kijk op.
  [naar artikel]
 17. Angela Merkel optimistisch over deal rond gigantisch EU-steunpakket (09/07/2020 - Express)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel liet woensdag haar licht schijnen over het economische steunpakket dat de EU uit de coronacrisis... The post Angela Merkel optimistisch over deal rond gigantisch EU-steunpakket appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. Zo ziet de nieuwe Franse regering eruit (06/07/2020 - Express)
  Nadat de Franse president Emmanuel Macron vorige week zijn premier Edouard Philippe afdankte, is er nu een nagelnieuwe Franse regering.... The post Zo ziet de nieuwe Franse regering eruit appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Nederlandse internationals werken mee aan steunpakket van 11 miljoen euro voor Nederlands voetbal (06/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft samen met sponsor ING en de Nederlandse A-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11...
  [naar artikel]
 20. Chrissy Teigen: "Dit is hoe een écht lichaam eruit ziet" (31/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Chrissy Teigen (32) heeft op Twitter een clipje geplaatst waarin ze laat zien hoe haar lichaam eruit ziet elf weken na de geboorte van haar zoontje...
  [naar artikel]
 21. CD&V wil gezinsfiscaliteit aanpakken, maar hoe ziet dat eruit? (10/02/2020 - Express)
  Met een aantal fiscale maatregelen wil CD&V meer financiële ademruimte bieden aan gezinnen. Maar hoe ziet het kluwen van de gezinsfiscaliteit er momenteel uit? Business AM maakt een overzicht. Met drie maatregelen, hieronder opgedeeld in aparte besprekingen, wil federaal parlementslid Steven Matheï (CD&V) een aantal aanpassingen doen aan de zogenaamde gezinsfiscaliteit. ‘We willen specifiek de […] The post CD&V wil gezinsfiscaliteit aanpakken, maar hoe ziet dat eruit? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. Zo ziet een machtsspurt op rollen eruit: topsprinter Fabio Jakobsen ziet af als de beesten terwijl vriendin hem uitlacht (24/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Fabio Jakobsen won zaterdag de sprintcompetitie van de Challenge of the Stars. In de virtuele wielerwedstrijd over 1,2 kilometer toonde de Nederlander zich de sterkste na een knock-outcompetitie. De Italiaan Filippo Ganna moest in de finale de duimen leggen. Maar hoe ziet dat eruit, hard sprinten op rollen? De sprinter van Deceunininck - Quick-Step zette zijn finalesprint op Twitter. In de video lijkt zijn vriendin het allemaal best leuk te vinden.
  [naar artikel]
 23. Horeca: 'Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg' (26/05/2020 - De Tijd)
  16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid.
  [naar artikel]
 24. Amerikaanse overheid bereikt akkoord over economisch steunpakket van 2.000 miljard tegen coronacrisis (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Republikeinen en Democraten in de Amerikaanse senaat hebben een akkoord bereikt met het Witte Huis over een steunpakket van 2.000 miljard voor de...
  [naar artikel]
 25. Duits gemor over Europees steunpakket (26/07/2020 - Express)
  De voorzitter van de Bundesbank, de Duitse centrale bank, heeft zich kritisch uitgelaten over het coronasteunpakket dat de Europese Unie... The post Duits gemor over Europees steunpakket appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. Hoe ziet de economische toekomst van Hongkong eruit, onder de vleugels van de Chinese draak? (19/07/2020 - Express)
  Omdat China de controversiële nationale veiligheidswet aan Hongkong oplegde, tekende de Amerikaanse president een decreet waarmee hij de bevoorrechte handelsstatus... The post Hoe ziet de economische toekomst van Hongkong eruit, onder de vleugels van de Chinese draak? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Lufthansa-bonden in open brief aan Europese Commissie: ‘Keur steunpakket onvoorwaardelijk goed’ (29/05/2020 - Express)
  Tien vakbonden uit de Lufthansa-groep roepen de Europese Commissie in een open brief op om het Duitse steunpakket van 9... The post Lufthansa-bonden in open brief aan Europese Commissie: ‘Keur steunpakket onvoorwaardelijk goed’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Straks is het zover en spelen de Rode Duivels tegen Panama, maar hoe ziet de rest van hun dag eruit? (18/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Vandaag is het zover. De Rode Duivels beginnen aan hun wereldkampioenschap voetbal. Dat de wedstrijd tegen Panama straks om 17 uur begint, staat al maanden in genoteerd in de agenda van elke fan. Maar hoe ziet de rest van de dag eruit voor onze Rode Duivels in Sochi?
  [naar artikel]
 29. Aandeelhouders Lufthansa keuren steunpakket goed (25/06/2020 - Knack)
  De aandeelhouders van de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa hebben zich donderdag tijdens een buitengewone algemene vergadering geschikt in de redding door de Duitse overheid wegens de coronacrisis. Het steunpakket werd goedgekeurd met 98 procent van de stemmen.
  [naar artikel]
 30. Brussels Airlines geeft intern groen licht voor steunpakket van 460 miljoen euro (24/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het steunpakket van 460 miljoen euro voor Brussels Airlines dat werd afgesproken met de federale regering, is goedgekeurd door zowel Brussels...
  [naar artikel]
 31. Akkoord over steunpakket: 2 biljoen dollar voor Amerikaanse economie (25/03/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse regering heeft een akkoord bereikt met de Senaat over een steunpakket van ongeveer 2 biljoen dollar (1.850 miljard euro) om zowel de bevolking als de economie te helpen tijdens de uitbraak van het coronavirus.
  [naar artikel]
 32. Nederland houdt Europees steunpakket van 500 miljard euro tegen (09/04/2020 - De Morgen)
  Na 16 uur onderhandelen besloten de Europese ministers van Financiën dat het welletjes was geweest. De harde opstelling van de Nederlandse minister Wopke Hoekstra stond een akkoord in de weg over een economisch steunpakket van ruim 500 miljard euro. Vandaag steken ze de koppen opnieuw virtueel bij elkaar.
  [naar artikel]
 33. Nederlandse financiënminister: “Akkoord tussen eurolanden omtrent steunpakket moet lukken” (08/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een akkoord over een steunpakket moet nog lukken, zegt de Nederlandse minister van Financiën Wobke Hoekstra na het gefaalde overleg binnen de...
  [naar artikel]
 34. Nederlandse financiënminister: “Akkoord tussen Europalanden omtrent steunpakket moet lukken” (08/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een akkoord over een steunpakket moet nog lukken, zegt de Nederlandse minister van Financiën Wobke Hoekstra na het gefaalde overleg binnen de...
  [naar artikel]
 35. “Federale regering bereid om horeca te redden” (13/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De regionale sectororganisaties voor de horeca zaten vrijdagnamiddag samen met premier Sophie Wilmès, minister van Werk Nathalie Muylle en minister van Zelfstandigen Denis Ducarme om het over de gevolgen van de maatregelen voor de horeca te hebben. “Er is grote bereidheid van de regering om de horeca te redden”, aldus Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen na het overleg. “De volgende dagen wordt verdere en meer concrete ondersteuning uitgewerkt.”
  [naar artikel]
 36. Akkoord over Amerikaans steunpakket voor economie: 2.000 miljard dollar (25/03/2020 - De Morgen)
  Republikeinen en Democraten in de Amerikaanse senaat hebben een akkoord bereikt met het Witte Huis over een steunpakket van 2.000 miljard dollar voor de Amerikaanse economie. Er gingen vijf dagen van intensieve onderhandelingen aan vooraf.
  [naar artikel]
 37. Duitse regering kondigt steunpakket van 130 miljard euro aan (04/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse regering heeft gisterenavond een economisch steunpakket van 130 miljard euro voor 2020 en 2021 gepresenteerd. "De hoeksteen" van het...
  [naar artikel]
 38. Amerikaanse senaat bereikt akkoord over steunpakket van 2.000 miljard tegen coronacrisis (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Republikeinen en Democraten in de Amerikaanse senaat hebben een akkoord bereikt met het Witte Huis over een steunpakket van 2.000 miljard voor de...
  [naar artikel]
 39. Horeca Vlaanderen: 'Nood aan extra zuurstof in horeca' (25/04/2020 - Knack)
  De horeca zal pas ten vroegste na 8 juni als een van de laatste sectoren weer aan de slag mogen gaan. Om die periode te kunnen overbruggen, is wel een bijkomend steunmaatregelenpakket nodig, zo benadrukte de CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, zondagavond in VTM Nieuws na afloop van de Nationale Veiligheidsraad.
  [naar artikel]
 40. Zo ziet de werkdag van koning Filip eruit: wij kregen een unieke blik in zijn agenda (18/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip viert op 21 juli, de nationale feestdag, ook zijn zevende verjaardag op de troon. Meteen zijn laatste werkdag, want daarna heeft hij zomervakantie tot eind augustus. Maar hoe ziet zo’n werkdag van de koning der Belgen eruit? Een unieke blik in zijn agenda.
  [naar artikel]
 41. Congres VS keurt steunpakket van 2.000 miljard dollar goed (27/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Congres is vandaag akkoord gegaan met een steunpakket ter waarde van 2.000 miljard dollar om de Amerikaanse economie te...
  [naar artikel]
 42. Internationals steunen amateurclubs in Nederland: steunpakket van 11 miljoen euro in de maak (06/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse voetbalbond heeft samen met sponsor ING en de internationals van Oranje een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle voetbalclubs in het land. Het zou gaan om een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken.
  [naar artikel]
 43. Nederland verbant rookruimtes uit horeca, maar in ons land gaat het zo’n vaart niet (28/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Rookruimtes worden in de Nederlandse horeca definitief en per direct verbannen. De uitzondering die tot nu toe bestond voor horeca is ongeldig, zo oordeelde de Hoge Raad vrijdag. Of eenzelfde maatregel er in België ook zit aan te komen? “Bij ons is dit totaal niet aan de orde”, zegt Lieselot Van Mol, woordvoerster van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 44. Europees overleg over steunpakket van 540 miljard euro opgeschort (08/04/2020 - Express)
  De Europese ministers van Financiën zijn in de nacht van dinsdag op woensdag niet tot een akkoord gekomen over een... The post Europees overleg over steunpakket van 540 miljard euro opgeschort appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. Fed komt met nieuw steunpakket van 2.300 miljard dollar (09/04/2020 - Express)
  De Amerikaanse centrale bank heeft weer een reeks maatregelen aangekondigd om de Amerikaanse economie door de coronacrisis te loodsen. Het... The post Fed komt met nieuw steunpakket van 2.300 miljard dollar appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. Wobke Hoekstra: “Akkoord tussen europlanden omtrent steunpakket moet lukken” (08/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een akkoord over een steunpakket moet nog lukken, zegt de Nederlandse minister van Financiën Wobke Hoekstra na het gefaalde overleg binnen de...
  [naar artikel]
 47. Zo ziet het eruit in een gewezen IS-bastion (360°-video) (23/02/2018 - VRT NWS)
  Reporter Yassine Atari trok naar de stad Marawi, waar het Filipijnse leger vijf maanden lang gevochten heeft tegen IS. De kathedraal ziet er onwezenlijk uit.
  [naar artikel]
 48. Groen licht voor steunpakket van 460 miljoen euro voor Brussels Airlines (24/07/2020 - VRT NWS)
  Het steunpakket van 460 miljoen euro voor Brussels Airlines dat werd afgesproken met de federale regering, is goedgekeurd door zowel Brussels Airlines als moedermaatschappij Lufthansa. Dat heeft een woordvoerster van Brussels Airlines bevestigd.
  [naar artikel]
 49. Amerikaanse overheid bereikt akkoord over economisch steunpakket van 2.000 miljard dollar tegen coronacrisis (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Republikeinen en Democraten in de Amerikaanse senaat hebben een akkoord bereikt met het Witte Huis over een steunpakket van 2.000 miljard dollar...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.