Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 October 2020
06:00 uur

Burgemeester trekt toelating manifestatie in Puurs in na incident met auto: “Extreme groepen willen gemeente kapen”

Het Nieuwsblad

17/10/2020 - 18:35

De burgemeester van Puurs-Sint-Amands heeft de toelating voor de vreedzame familiebetoging van zondagnamiddag ingetrokken. “Extreme groepen willen deze manifestatie overnemen. Een protestmars zoals vrijdag mag zich niet meer herhalen”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Burgemeester trekt toelating manifestatie in Puurs in na incident met auto (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De burgemeester van Puurs-Sint-Amands heeft de toelating voor de vreedzame familiebetoging van zondagnamiddag ingetrokken. “Extreme groepen willen deze manifestatie overnemen. Een protestmars zoals vrijdag mag zich niet meer herhalen”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).
  [naar artikel]
 2. Burgemeester verbiedt manifestatie, Puursenaars palmen straten in met positieve boodschappen: “Dit is niet waar wij voor staan” (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Burgemeester van Puurs-Sint-Amands Koen Van den Heuvel (CD&V) trekt de toelating voor de vreedzame familiebetoging van zondagmiddag in. “Extreme groepen willen deze manifestatie overnemen”, klinkt het. De Puursenaars zelf trokken zaterdagavond de straat op, om positieve boodschappen te verspreiden.
  [naar artikel]
 3. Tientallen manifestanten op ‘verboden’ optocht in Puurs (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Puurs-Sint-Amands zijn toch tientallen manifestanten opgedaagd om actie te voeren. Burgemeester van Puurs-Sint-Amands Koen Van den Heuvel (CD&V) trok gisteren nochtans de toelating voor de vreedzame familiebetoging in. “Extreme groepen willen deze manifestatie overnemen”, klonk het.
  [naar artikel]
 4. ‘Ik laat onze gemeente niet kapen door extreme groeperingen’ (19/10/2020 - De Morgen)
  In het anders zo vredevolle Puurs is het nu al dagenlang onrustig. Rechtse en extreemrechtse groeperingen kwamen er dit weekend tot twee keer toe op straat na een pestincident tussen jongeren. Burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) pleit voor nuance in een verhit debat.
  [naar artikel]
 5. Nieuwe gemeente heet Puurs-Sint-Amands (10/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De nieuwe gemeente die ontstaatna de fuse van Puurs en Sint-Amands zal Puurs-Sint-Amands heten. dat hebben de burgemeester Koen Van den Heuvel en Peter Van Hoeymissen zopas bekend gemakt.
  [naar artikel]
 6. Gemeente Puurs vol positieve boodschappen, weer veel Vlaams-nationalisten op nieuwe manifestatie (18/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een groep mensen heeft zaterdagavond met krijt verscheidene positieve boodschappen aangebracht op het straatmeubilair in Puurs. De actie kwam er nadat de 15-jarige B. vorige week werd aangevallen door een groep jongeren en nadat er vrijdagavond een auto was ingereden op een betoging van Vlaams-nationalisten. Een nieuwe optocht richting het station is zondag rond 14.25 uur van start gegaan. Een groep van een honderdtal Vlaams-nationalisten heeft post gevat aan het station van Puurs.
  [naar artikel]
 7. Gemeente Puurs vol positieve boodschappen, weer veel Vlaams-nationalisten op nieuwe manifestatie (18/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een groep mensen heeft zaterdagavond met krijt verscheidene positieve boodschappen aangebracht op het straatmeubilair in Puurs. De actie kwam er nadat de 15-jarige B. vorige week werd aangevallen door een groep jongeren en nadat er vrijdagavond een auto was ingereden op een betoging van Vlaams-nationalisten. Een nieuwe optocht richting het station is zondag rond 14.25 uur van start gegaan.
  [naar artikel]
 8. Puurs en Sint-Amands worden Puurs-Sint-Amands (10/11/2017 - De Standaard)
  De gemeente die in principe op 1 januari 2019 ontstaat uit de fusie van Puurs en Sint-Amands zal gewoon Puurs-Sint-Amands heten. Dat hebben de twee huidige gemeentebesturen beslist. Volgens de Puurse burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) gaat het om een keuze voor eenvoud die erop wijst dat ‘de identiteit van de twee gemeenten behouden zal blijven’.
  [naar artikel]
 9. Opnieuw enkele honderden betogers in Puurs, ondanks verbod (18/10/2020 - VRT NWS)
  In Puurs betogen opnieuw enkele honderden mensen, voornamelijk uit rechtse en Vlaams-nationalistische hoek, ondanks een verbod van de burgemeester. Ze willen hun ongenoegen uiten over een gewelddadig incident, waarbij een tiener aangevallen werd door enkele jongeren met een migratieachtergrond. Vrijdag was er ook al een betoging en ontstond oproer toen een autobestuurder door de menigte reed.
  [naar artikel]
 10. Puurs en Sint-Amands worden samen Puurs-Sint-Amands (10/11/2017 - VRT NWS)
  Op 1 januari 2019 is het zover. Dan smelten de Antwerpse gemeenten Puurs en Sint-Amands samen tot één gemeente met de naam "Puurs-Sint-Amands". De nieuwe gemeente zal 26.000 inwoners tellen. 
  [naar artikel]
 11. Burgemeester Sint-Amands over fusieplannen: “Al langer nauwe samenwerking met Puurs” (22/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Sint-Amands is als kleine gemeente met 8.400 inwoners om financiële redenen bijna verplicht in de toekomst een fusie aan te gaan met een buurgemeente. Dat zegt burgemeester Peter Van Hoeymissen (CD&V) in een reactie op het nieuws in uw krant over de fusieplannen met het grotere Puurs (17.200 inwoners). Van Hoeymissen bevestigt dat ook Bornem interesse had.
  [naar artikel]
 12. Een pestincident en een auto die op een manifestatie inrijdt: wat is er gaande in dit Antwerpse dorp? (20/10/2020 - De Morgen)
  Een ernstig pestincident, een auto die op een betoging inreed: Puurs staat al enkele dagen in de nationale aandacht. Extreemrechtse groeperingen, waaronder die van een veroordeelde neonazi, kwamen de boel oppoken.
  [naar artikel]
 13. Sint-Amands en Puurs willen fusie aangaan (22/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse gemeenten Sint-Amands en Puurs willen een fusie aangaan. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Burgemeester Peter Van Hoeymissen van
  [naar artikel]
 14. Puurs en Sint-Amands fuseren tot Puurs-Sint-Amands (10/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De gemeente die in principe op 1 januari 2019 ontstaat uit de fusie van Puurs en Sint-Amands zal gewoon Puurs-Sint-Amands heten. Dat hebben de twee...
  [naar artikel]
 15. Peter Van Hoeymissen waarnemend burgemeester van Puurs-Sint-Amands (09/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Nadat burgemeester Koen Van den Heuvel eerder deze week de eed aflegde als de nieuwe Vlaamse Minister voor Omgeving, Natuur en Landbouw was het aan de CD&V-fractie in de gemeenteraad van Puurs-Sint-Amands om zich te beraden over de concrete gevolgen en de te nemen maatregelen voor het bestuur van de gemeente en dit tot aan de Vlaamse verkiezingen van 26 mei. De fractie schuift daarbij unaniem schepen Peter Van Hoeymissen naar voor om voor deze periode de taak van burgemeester op zich te nemen.
  [naar artikel]
 16. Festivalletje in Fort van Liezele loopt uit de hand, burgemeester: "Op papier was nochtans alles volgens de coronamaatregelen" (13/07/2020 - VRT NWS)
  In het Fort van Liezele, in Puurs-Sint-Amands heeft een grote groep feestvierders zondag de coronaregels overtreden. Het ging om een festival met 375 man en de organisatoren hadden hiervoor toestemming gekregen van de gemeente. "Op een gegeven moment begonnen de feestvierders dicht bij elkaar te dansen, en dat was niet volgens de afspraken", zegt Koen Van den Heuvel (CD&V), de burgemeester van Puurs-Sint-Amands.
  [naar artikel]
 17. Definitief groen licht voor fusiegemeente Puurs-Sint-Amands (20/11/2017 - VRT NWS)
  De gemeenteraden van Puurs en Sint-Amands hebben de geplande fusie tot Puurs-Sint-Amands definitief goedgekeurd. Op 1 januari 2019 moet de fusie van de twee Antwerpse gemeenten een feit zijn. De nieuwe gemeente Puurs-Sint-Amands zal 26.000 inwoners tellen.
  [naar artikel]
 18. Koen Van den Heuvel vervangt Joke Schauvliege in Vlaamse regering (06/02/2019 - Metro)
  CD&V-fractieleider in het Vlaams Parlement Koen Van den Heuvel uit Puurs zal Joke Schauvliege vervangen als minister in de Vlaamse regering. Dat heeft Belga uit verschillende bronnen vernomen. Joke Schauvliege nam gisteren ontslag na enkele ongelukkige uitspraken over de klimaatmarsen van de voorbije weken. Koen Van den Heuvel (54) zetelt sinds 2004 in het Vlaams Parlement, waar hij gespecialiseerd is in financiën, begroting, innovatie en werk. Sinds 2012 is hij CD&V-fractieleider. Van den Heuvel is sinds 1997 burgemeester van de Antwerpse gemeente Puurs (de gemeente waar ook CD&V-vicepremier Kris Peeters tot vorig jaar woonde) en is sinds Nieuwjaar de eerste burgemeester van de nieuwe fusiegemeente Puurs-Sint-Amands. Hij zal zijn sjerp nu (tijdelijk) moeten opbergen om Vlaams minister te worden. bron: Belga Het bericht Koen Van den Heuvel vervangt Joke Schauvliege in Vlaamse regering verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Puurs-Sint-Amands zet band met Pools zusterdorp voorlopig stop: “Bang dat ze holebi’s willen weren” (15/09/2020 - VRT NWS)
  De gemeente Puurs-Sint-Amands zet de zusterband met het Poolse dorp Debiça voorlopig stop na 40 jaar. Het bestuur van Debiça heeft een charter ondertekend ter bescherming van het traditionele gezin en Puurs-Sint-Amands vreest nu dat dat de eerste stap van het Poolse dorp is op holebi’s te weren.
  [naar artikel]
 20. Puurs-Sint-Amands: absolute meerderheid voor burgemeester Koen Van den Heuvel (15/10/2018 - VRT NWS)
  CD&V behaalt in de fusiegemeente Puurs-Sint-Amands de absolute meerderheid. De vroegere burgemeester van Puurs, Koen Van den Heuvel (CD&V), wordt de eerste burgemeester van de fusiegemeente.
  [naar artikel]
 21. Eindelijk groen licht voor lokale contactopsporing in regio Kortrijk en Roeselare (03/08/2020 - VRT NWS)
  Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) is naar het ziekenhuis AZ Delta afgezakt om er in een persconferentie met de Wevelgemse burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) en de Roeselaarse burgemeester Kris Declercq (CD&V) te zeggen dat lokale groepen inderdaad zelf aan contactopsporing mogen doen. De betrokken gemeenten en steden zijn blij met de officiële toelating.
  [naar artikel]
 22. INTERVIEW. Burgemeester van het ‘nieuwe’ Puurs-Sint-Amands: “Een gedurfd project, maar de bevolking staat achter ons” (31/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Als er één burgemeester uit de provincie Antwerpen kan terugblikken op een grand cru-jaar en een 2019 vol nieuwe uitdagingen, is het CD&V’er Koen Van den Heuvel (54) wel. Doorzetter of doordrammer, noem hem hoe je wil. Ministerwaardig ook, al wil hij dat niet gezegd hebben. En vooral ook de architect van een nieuw Puurs en een fusie die niemand zag aankomen. Vastberaden om van het nieuwe Puurs-Sint-Amands zijn levenswerk te maken, zich daarbij gesteund voelend door 52% van de 26.000 inwoners.
  [naar artikel]
 23. Puurs, waar topministers als asperges uit de grond schieten (09/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het is altijd bijzonder als een relatief kleine gemeente een minister mag leveren. In Puurs, tegenwoordig deel van de nieuwe fusiegemeente Puurs-Sint-Amands, flikken ze het al voor de derde keer in korte tijd. Alsof ze samen met de asperges schieten. Zit daar dan iets speciaals in de grond?
  [naar artikel]
 24. Burgemeester Brussel waarschuwde Antwerpen voor uit de hand gelopen Koerdische manifestatie (19/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) zegt dat hij eind oktober een Koerdische manifestatie in Brussel had verboden. Hij heeft ook de stad...
  [naar artikel]
 25. Burgemeester Brussel waarschuwde Antwerpen voor Koerdische manifestatie die in vechtpartij ontaardde (19/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) zegt dat hij eind oktober een Koerdische manifestatie in Brussel had verboden. Hij heeft ook de stad...
  [naar artikel]
 26. Brusselse burgemeester waarschuwde Antwerpen voor Koerdische manifestatie (19/11/2017 - De Tijd)
  19:33 Burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) zegt dat hij eind oktober een Koerdische manifestatie in Brussel had verboden. Hij heeft ook de stad Antwerpen verwittigd, waar uiteindelijk in de Brederod...
  [naar artikel]
 27. Actie rond Zwarte Piet krijgt nog staartje (19/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De actievoerders van Kick Out Zwarte Piet mogen een GAS-boete verwachten. Zij hadden geen toelating voor hun manifestatie bij de intocht van Sinterklaas in Deurne en Berchem zondag. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zegt dit op een vraag van Vlaams Belang-gemeenteraadslid Sam van Rooy.
  [naar artikel]
 28. Verkiezingen18 – Schepencollege van nieuwe fusiegemeente Puurs-Sint-Amands geïnstalleerd (02/01/2019 - Metro)
  In de nieuwe fusiegemeente Puurs-Sint-Amands is woensdagavond het college van burgemeester en schepenen geïnstalleerd tijdens een gemeenteraadszitting. Koen Van den Heuvel (CD&V-teamKoen) was in de voorbije legislatuur al burgemeester van Puurs en breit daar nu een verlengstuk aan in Puurs-Sint-Amands. Zijn lijst haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen bovendien een absolute meerderheid en besloot om zonder coalitiepartner te besturen. Ook alle andere leden van het schepencollege zijn dus afkomstig van CD&V-teamKoen. Het gaat om Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els de Smedt, Alex Goethals, Ronny Tourné, Ann-Marie Morel en Raf De Blaiser. De vorige burgemeester van Sint-Amands, Peter Van Hoeymissen, wordt voorzitter van het bijzonder sociaal comité. Ook hij is een christendemocraat en stond op de lijst CD&V-teamKoen. bron: Belga Het bericht Verkiezingen18 – Schepencollege van nieuwe fusiegemeente Puurs-Sint-Amands geïnstalleerd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Burgemeester Daphné Dumery: ‘Extreemrechtse groepen willen Blankenberge ‘opkuisen’’ (15/08/2020 - De Morgen)
  We zijn bijna een week na de knokpartij op het strand van Blankenberge en burgemeester Daphné Dumery (N-VA) is er nog altijd niet goed van. ‘Stadsbendes: je las daarover in de kranten of je zag een reportage op televisie, maar het was toch altijd ver van ons bed. Als je daar dan als bescheiden gemeente van 20.000 inwoners totaal onverwacht mee geconfronteerd wordt, heeft dat een enorme impact. Blankenberge heeft zijn onschuld verloren deze week. Hopelijk krijgen we ze nog ooit terug.’
  [naar artikel]
 30. “Ik kan niet meer instaan voor mensen die het recht in eigen handen nemen”: burgemeester kordaat na zoveelste incident met hangjongeren (07/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Burgemeester Willy Segers (N-VA) heeft het gehad met enkele allochtone jongeren die sinds een paar maanden amok maken in de gemeente. Druppel die...
  [naar artikel]
 31. Zoveel laadpalen telt uw gemeente - Bert uit Rijkevorsel is alvast verknocht aan zijn elektrische auto (06/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Vlaamse regering wil de aankoop en het gebruik van elektrische auto’s aanmoedigen en investeert tegen 2020 in de plaatsing van 2.500 nieuw laadpalen. Dit jaar verschijnen de eerste 750 publieke laadpalen in het straatbeeld, ook in elke Kempense gemeente. Bert Vangenechten uit Rijkevorsel kocht twee jaar geleden een elektrische auto en zou geen gewone auto meer willen hebben.
  [naar artikel]
 32. Brusselse burgemeester waarschuwde Antwerpen voor Koerdische manifestatie die fout afliep (19/11/2017 - Knack)
  Burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) zegt dat hij eind oktober een Koerdische manifestatie in Brussel had verboden. Hij heeft ook de stad Antwerpen verwittigd, waar uiteindelijk in de Brederodestraat een zware vechtpartij ontstond tussen mensen van Koerdische en van Turkse origine.
  [naar artikel]
 33. Ook burgemeester van Verviers dienst klacht in (28/02/2019 - Metro)
  De burgemeester van Verviers, Muriel Targnion (PS), heeft klacht ingediend tegen onbekenden omwille van de dreigementen die ze heeft ontvangen na de geannuleerde lezing van voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA). Ze heeft intussen een waarnemend burgemeester aangeduid om een tijdje afstand te kunnen nemen. Targnion kwam onlangs in opspraak toen een lezing van Francken in haar gemeente moest worden afgezegd. Een manifestatie tegen de komst van de N-VA’er liep uit de hand. De auto van de politicus liep daarbij schade op. De burgemeester kwam niet onbesproken uit het incident, omdat ze zich aan de zijde van de betogers had geschaard. Targnion kreeg sindsdien bagger over zich heen via de sociale media. Nadat ze ook een brief met dreigementen had ontvangen, diende Targnion dinsdag klacht in tegen onbekenden. Dat schrijft L’Avenir Verviers en bevestigt de afdelingsprocureur van Verviers, Gilles de Villers Grand Champs. “De dreigementen worden ernstig genomen en er loopt een onderzoek.” Volgens de procureur zijn er twee klachten bij hem aangekomen: een van de organisatrice van de conferentie en een tweede van de Vervierse burgemeester. Eventuele klachten van Francken, van het hotel waar de lezing plaats zou vinden of van PP-politicus Bruno Berrendorf, die verklaarde te zijn aangevallen, zijn nog niet op zijn bureau beland. bron: Belga Het bericht Ook burgemeester van Verviers dienst klacht in verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Voedselagentschap trekt toelating van Tiense suikerrafinaderij in Wanze in na klacht van klant (31/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft de toelating van de site van Tiense Suikerraffinaderij in Wanze (Luik)...
  [naar artikel]
 35. Wagen rijdt tegen hoge snelheid in op betogers in Puurs (16/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In Puurs zijn vrijdagavond ruim 250 Vlaams Nationalisten samengekomen om de gebeurtenissen van afgelopen zondag te veroordelen. Toen werd een 15-jarige jongen aangevallen. Na een speech ging de groep een tocht door de gemeente maken.
  [naar artikel]
 36. Hoe een gemeente gekaapt werd door extreemrechts (20/10/2020 - De Morgen)
  Een ernstig pestincident, een auto die op een betoging inreed: Puurs staat al enkele dagen in de nationale aandacht. Extreemrechtse groeperingen, waaronder die van een veroordeelde neonazi, kwamen de boel oppoken.
  [naar artikel]
 37. REPORTAGE. Blijft CD&V in Puurs populair na vertrek Kris Peeters en fusie met Sint-Amands? (09/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In geen enkele Antwerpse gemeente deed CD&V het bij de verkiezingen in 2012 beter dan in Puurs. De ploeg van burgemeester Koen Van den Heuvel (54) haalde een astronomisch hoge score van 51,8% en mocht dus besturen met een ouderwetse absolute meerderheid. Zes jaar later is de kopman nog steeds dezelfde, maar is de uitdaging nog net iets groter. Na de fusie met buurgemeente Sint-Amands is niets nog helemaal hetzelfde en ook de bekende lijstduwer Kris Peeters is weg richting Antwerpen. Houdt het strafste CD&V-bastion van de provincie nog stand?
  [naar artikel]
 38. Manifestanten Koerdische manifestatie niet te spreken over voorbereiding van burgemeester De Wever (20/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
   De organisatoren van de Koerdische manifestatie in Antwerpen die eind oktober nog voor ze begon uitmondde in rellen in de Brederodestraat, stellen...
  [naar artikel]
 39. Nationale manifestatie tegen racisme trekt door de straten van Brussel (24/03/2018 - Metro)
  Een nationale manifestatie tegen racisme, discriminatie, haat, ongelijkheid en agressie trekt vandaag door de straten van Brussel. Meer dan 120 organisaties nemen deel aan de stoet die om 14 uur van start ging aan het Noordstation. De aanleiding voor de stoet is de internationale dag tegen racisme en discriminatie, afgelopen woensdag 21 maart. Na een eerste telling spreekt de politie van zo’n 3.000 tot 4.000 deelnemers. Organisaties als Hart Boven Hard, 11.11.11, BXL Welcome Refugees, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Federatie Burgerschap en Islamitische Spiritualiteit, maar ook de vakbond ABVV, de partijen Groen en PVDA en delegaties Koerden en Palestijnen stappen mee in de lange stoet. Het is duidelijk dat migratie en asiel en het bijbehorende gevoel van discriminatie en racisme een brandend actueel thema vormen. De organisatoren hebben een aantal politieke eisen. Ze willen onder meer dat er proactieve praktijktesten komen met sancties op de arbeidsmarkt en de woningmarkt. Voorts willen de initiatiefnemers dat de overheid zorgt voor een warme en kwaliteitsvolle vluchtelingenopvang die de mensenrechten respecteert en gericht is op integratie, regularisatie en gelijke sociale behandeling van nieuwkomers en sans-papiers. bron: Belga Het bericht Nationale manifestatie tegen racisme trekt door de straten van Brussel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Hoe Puurs een week werd gekaapt door extreemrechts (20/10/2020 - De Morgen)
  Een ernstig pestincident, een auto die op een betoging inreed: Puurs staat al enkele dagen in de nationale aandacht. Extreemrechtse groeperingen, waaronder die van een veroordeelde neonazi, kwamen de boel oppoken.
  [naar artikel]
 41. Bestuurder rijdt met hoge snelheid in op Vlaams-nationalistische betogers in Puurs (16/10/2020 - De Standaard)
  In Puurs zijn vrijdagavond ruim 250 Vlaams Nationalisten samengekomen om de gebeurtenissen van afgelopen zondag te veroordelen. Toen werd een 15-jarige jongen aangevallen. Na een speech ging de groep een tocht door de gemeente maken.
  [naar artikel]
 42. Bestuurder rijdt met hoge snelheid in op Vlaams-nationalistische betogers in Puurs (16/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  In Puurs zijn vrijdagavond ruim 250 Vlaams Nationalisten samengekomen om de gebeurtenissen van afgelopen zondag te veroordelen. Toen werd een 15-jarige jongen aangevallen. Na een speech ging de groep een tocht door de gemeente maken.
  [naar artikel]
 43. Bestuurder rijdt met hoge snelheid in op Vlaams-nationalistische betogers in Puurs (16/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Puurs zijn vrijdagavond ruim 250 Vlaams Nationalisten samengekomen om de gebeurtenissen van afgelopen zondag te veroordelen. Toen werd een 15-jarige jongen aangevallen. Na een speech ging de groep een tocht door de gemeente maken.
  [naar artikel]
 44. Betogers trekken spoor van vernieling door Brussel (17/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een honderdtal antifascistische betogers trekt sporen van vernieling door Brussel. Ze bevinden zich nu op de kleine Brusselse ring. De betoging ging deze ochtend van start op het De Meeûssquare in Brussel tegen een congres van de Alliance for Peace and Freedom (APF). De manifestatie kreeg geen toelating maar werd gedoogd door de politie.
  [naar artikel]
 45. Treinverkeer hervat na dodelijk incident aan overweg in Hemiksem (15/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het treinverkeer tussen Antwerpen-Zuid en Puurs is in beide richtingen een tijdlang onderbroken geweest door een dodelijk incident aan een
  [naar artikel]
 46. Betogers trekken spoor van vernieling door Brussel (17/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Een honderdtal antifascistische betogers trekt sporen van vernieling door Brussel. Ze bevinden zich nu op de kleine Brusselse ring. De betoging ging deze ochtend van start op het De Meeûssquare in Brussel tegen een congres van de Alliance for Peace and Freedom (APF). De manifestatie kreeg eerder geen toelating maar werd gedoogd door de politie.
  [naar artikel]
 47. Betogers trekken spoor van vernieling door Brussel (17/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een honderdtal antifascistische betogers trekt sporen van vernieling door Brussel. Ze bevinden zich nu op de kleine Brusselse ring. De betoging ging deze ochtend van start op het De Meeûssquare in Brussel tegen een congres van de Alliance for Peace and Freedom (APF). De manifestatie kreeg eerder geen toelating maar werd gedoogd door de politie.
  [naar artikel]
 48. Puurs-Sint-Amands verhoogt subsidie voor buurtfeesten (27/03/2020 - VRT NWS)
  De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat de subsidie voor buurtfeesten verhogen. Door de coronacrisis mogen er momenteel geen feesten gegeven worden en de gemeente wil na de coronacrisis zijn inwoners belonen. Volgend jaar krijg je voor de organisatie van zo'n buurtfeest 200 euro in plaats van 150 euro. Dat geld moet uitgegeven worden bij lokale handelaars.
  [naar artikel]
 49. “We moesten rijden voor ons leven”: inzittende (19) van wagen die inreed op manifestatie reageert op incident (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Twee inzittenden van het voertuig dat vrijdagavond inreed op manifestanten in Puurs-Sint-Amands hebben het politiekantoor mogen verlaten na verhoor. Eén van hen verklaarde dat ze moesten rijden voor hun leven nadat ze eerst zelf werden aangevallen door de manifestanten. De chauffeur (20) verscheen vanmiddag voor de onderzoeksrechter. Zijn beslissing is nog steeds niet bekend.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.