Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2020
11:44 uur

Kringwinkel in stadscentrum sluit definitief de deuren: "Erg jammer dat deze zaak verdwijnt"

Gazet van Antwerpen

17/10/2020 - 18:55

Zaterdagochtend opende de Kringwinkel in de Sint-Jorispoort voor de laatste keer zijn deuren. In het statige pand tussen de Nationale Bank en het Mechelseplein komt binnenkort een hotel met restaurant en congrescentrum. Ook tijdens die laatste dag -tegelijk ook de Dag van de Kringwinkel- deden heel wat mensen er, voor de gelegenheid extra scherp geprijsde, koopjes.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Doek valt over alternatieve kringwinkel (30/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Herseltse kringwinkel SWR sluit definitief de deuren. Dat maakt uitbater Roger Putzeijs bekend. Er was een kandidaat-overnemer maar die haakte af. Putzeijs organiseert een totale uitverkoop.
  [naar artikel]
 2. Océade sluit komende zondag definitief de deuren (24/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na dertig jaar sluit Océade deze week definitief de deuren. Zondag kunnen bezoekers nog een laatste keer naar het Brusselse waterpretpark gaan.
  [naar artikel]
 3. Kleuterschool Elshout in Schoten sluit de deuren: “Jammer want deze school is een cadeau” (19/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De katholieke kleuterschool Elshout in Schoten sluit op het einde van dit schooljaar definitief de deuren. En dat slaat er in als een bom, want verschillende generaties in Schoten en daarbuiten zijn er hun schoolcarrière gestart. De ouders van de kleuters zijn erg teleurgesteld.
  [naar artikel]
 4. Mini-Europa sluit definitief op 31 december: "Pionier van modern toerisme in Brussel" (17/09/2020 - VRT NWS)
  Mini-Europa, het pretpark met miniatuurgebouwen uit de Europese Unie op de Heizel in Brussel, sluit op 31 december van dit jaar definitief de deuren. Er is geen akkoord bereikt met Brussels Expo over de verlenging van het contract.
  [naar artikel]
 5. [VIDEO] - Prins Laurent bezoekt kringwinkel Leuven op "Dag van de gever" (08/05/2017 - De Redactie)
  Prins Laurent komt geregeld oude spullen binnenbrengen bij de Kringwinkel. Hij ging op bezoek in de kringwinkel van Leuven en net als elke vrijgevige Kringwinkel-bezoeker het voorbije weekend kreeg hij een speciale attentie. Afgelopen zaterdag hielden alle 135 kringwinkels in Vlaanderen hun allereerste "Dag van de Gever".
  [naar artikel]
 6. Brussel: Océade sluit definitief de deuren (30/09/2018 - VRT NWS)
  Na dertig jaar sluit Océade definitief zijn deuren. Bezoekers kunnen vandaag nog een laatste keer naar het Brusselse waterpretpark gaan.
  [naar artikel]
 7. Brussel neemt vandaag afscheid van een icoon: Océade sluit definitief de deuren (30/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Na dertig jaar sluit Océade definitief zijn deuren. Bezoekers kunnen zondag nog een laatste keer naar het Brusselse waterpretpark gaan.
  [naar artikel]
 8. Océade sluit na dertig jaar definitief de deuren (30/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na dertig jaar sluit Océade definitief zijn deuren. Bezoekers kunnen zondag nog een laatste keer naar het Brusselse waterpretpark gaan. In 1988...
  [naar artikel]
 9. Kringwinkel recycleert achtergebleven tenten op Tomorrowland: "Volgend jaar gaan we ze verhuren" (23/07/2018 - VRT NWS)
  De Kringwinkel verzamelt alle achtergebleven tenten op de camping van Tomorrowland. Ze zullen indien nodig hersteld worden. Wie volgend jaar Tomorrowland bezoekt zal via de kringwinkel een tent kunnen huren. "Zo zullen mensen geen tent meer meenemen en zal er ook minder afval achterblijven", zegt Jolien Roelandt van de Kringwinkel.
  [naar artikel]
 10. Kruidenier in Brederodestraat sluit deuren na 80 jaar (19/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Na 80 jaar sluit kruidenierszaak Van Laeke in de Brederodestraat de deuren. De zaak werd doorgegeven van vader op zoon. Maar omdat Herman - die de winkel nu uitbaat - geen kinderen heeft, zal er dus geen opvolging zijn. Herman neemt de komende dagen afscheid van zijn klanten. Volgende week donderdag gaan de deuren definitief dicht
  [naar artikel]
 11. Gedaan met de waterpret: Océade sluit zondag definitief (24/09/2018 - De Morgen)
  Na dertig jaar sluit Océade deze week definitief de deuren. Zondag kunnen bezoekers nog een laatste keer naar het Brusselse waterpretpark gaan.
  [naar artikel]
 12. Binnenspeeltuin Legenturia in Zaventem sluit deuren definitief door corona: "Economisch niet leefbaar meer" (08/10/2020 - VRT NWS)
  Binnenspeeltuin Legenturia in de Weiveldlaan in Zaventem moet dan toch de deuren sluiten. De coronacrisis heeft hen de das omgedaan. Dit weekend kunnen kinderen er nog voor een laatste keer spelen.
  [naar artikel]
 13. Océade sluit na dertig jaar vandaag definitief de deuren (30/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na dertig jaar sluit Océade definitief zijn deuren. Bezoekers kunnen vandaag nog een laatste keer naar het Brusselse waterpretpark gaan. In 1988...
  [naar artikel]
 14. "Stelplaats" Leuven sluit tijdelijk de deuren nadat jongeren er drugs dealen (04/03/2020 - VRT NWS)
  Stelplaats, de Leuvense ontmoetingsplaats voor jongeren in de vroegere stelplaatsen van De Lijn, sluit twee weken de deuren. De laatste tijd waren er teveel problemen met jongeren. "Een grens werd overschreden, daarom dat we moesten ingrijpen", zegt schepen Dirk Vansina (CD&V).
  [naar artikel]
 15. Waterpark Océade sluit op 30 september definitief de deuren (12/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het Brusselse waterpretpark Océade, gelegen aan de Heizel, sluit op 30 september 2018 definitief de deuren. Dat kondigt het park zelf aan op haar website. De Heizelvlakte zal plaatsmaken voor een totaal nieuw vastgoedproject en daar maakt Océade geen deel meer van uit.
  [naar artikel]
 16. Eind deze maand opent nieuwe Kringwinkel in Wijnegem: "Volledig coronaproof ingericht" (07/10/2020 - VRT NWS)
  Op de Merksemsebaan in Wijnegem opent op 31 oktober een nieuwe Kringwinkel. Een voormalige autogarage wordt momenteel omgebouwd tot Kringwinkel, de tiende al in de provincie Antwerpen. Het is de eerste die helemaal voorbereid is op corona en andere virussen in de toekomst. Zo is er een vaste looprichting, voldoende afstand tussen de rekken en een scherm dat aangeeft hoeveel klanten er al in de winkel zijn.
  [naar artikel]
 17. Legendarisch aanwervingslokaal Antwerpse dokwerkers "'t Kot" sluit de deuren (31/05/2018 - VRT NWS)
  De aanwerving van Antwerpse dokwerkers gebeurt vanaf morgen digitaal. Daardoor verdwijnt een stukje folklore want decennia lang gebeurde de verdeling van de jobs in het havenlokaal 't Kot
  [naar artikel]
 18. Bekende familiezaak Bru Lederwaren op Bredabaan sluit de deuren (25/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Bru Lederwaren op de Bredabaan stopt ermee. De zaak sluit binnenkort en houdt vanaf 1 juli een uitverkoop. Met de sluiting verdwijnt meteen een van de oudste en bekendste zaken op de Bredabaan in Merksem.
  [naar artikel]
 19. 72 jaar en drie generaties later sluit bekende zaak: "We stoppen op een hoogtepunt" (05/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  De bekende kledingzaak Maria Meirte, sinds 1945 een begrip tot ver buiten het Waasland, sluit op 30 september de deuren. Ook voor de klanten kwam dat nieuws als een immense verrassing. “We stoppen op een hoogtepunt”, motiveert Lutgart Baeckelandt.
  [naar artikel]
 20. Van Eyck-tentoonstelling in Gent sluit definitief de deuren (22/04/2020 - De Morgen)
  Wat insiders al lang voorspelden, is bevestigd: de tentoonstelling ‘Van Eyck, een optische revolutie’ in het MSK in Gent, sluit definitief de deuren.
  [naar artikel]
 21. Dierentuin van Joe Exotic uit Netflixreeks "Tiger King" sluit voorgoed de deuren voor het publiek (19/08/2020 - VRT NWS)
  De huidige eigenaar van de zoo van Joe Exotic uit de populaire tv-reeks "Tiger King" op Netflix gooit de handdoek in de ring, naar eigen zeggen na aanhoudende druk van de dierenrechtenbeweging. De zoo sluit de deuren voor het publiek en wordt een privéfilmset. De tijgers blijven.
  [naar artikel]
 22. Bekend Leuvense café ‘De Blauwe Schuit’ sluit na 44 jaar noodgedwongen de deuren (24/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Blauwe Schuit, een van de meest bekende cafés in Leuven, sluit na 44 jaar op 22 december definitief de deuren. Dat meldt uitbater Sven Van Extergem. Deze horecazaak bevindt zich in een statig herenhuis en opende op 10 mei 1975 de deuren. Naast de inrichting wordt vooral de ruime tuin zeer gesmaakt door het publiek.
  [naar artikel]
 23. Océade sluit dan toch definitief in september (12/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het subtropische zwemparadijs Océade, op de Heizel in Brussel, sluit op 30 september definitief de deuren. Dat heeft het personeel vandaag vernomen...
  [naar artikel]
 24. Océade sluit na dertig jaar definitief de deuren (30/09/2018 - De Morgen)
  Na dertig jaar sluit Océade definitief zijn deuren. Bezoekers kunnen zondag nog een laatste keer naar het Brusselse waterpretpark gaan. In 1988 opende een Franse groep, die een gelijkaardig park had in Straatsburg, het pretpark bij het Atomium. 
  [naar artikel]
 25. Kringwinkel viert met opendeurdag dubbel jubileum (13/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Kringwinkel Hageland met vestigingen in Diest, Aarschot en Tienen zet zaterdag 15 oktober de deuren open om een dubbel jubileum te vieren: 15 jaar ‘Dag van de Kringwinkel’ en ’20 jaar Kringwinkel Hageland’.
  [naar artikel]
 26. Juwelier sluit definitief de deuren: “Toen we zelf beticht werden van diefstal, overwoog ik al te stoppen” (25/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Paul De Beenhouwer en Christiane De Winter sluiten zaterdag na meer dan 46 jaar de deuren van hun juwelierswerk aan het Dokter Roosensplein in Brasschaat, net tegenover het vroegere gemeentehuis. De zaak bestaat al sinds 1937.
  [naar artikel]
 27. Café d’Anvers sluit na dertig jaar: “Jammer dat er weer een icoon verdwijnt” (02/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De bekende Antwerpse nachtclub Café d’Anvers, in het Schipperskwartier, sluit met onmiddellijke ingang de deuren. Over waarom de club het voor bekeken houdt, is er nog geen duidelijkheid. Maar zeker is dat Antwerpen een monument verliest. Café d’Anvers zou dit jaar zijn dertigste verjaardag vieren.
  [naar artikel]
 28. Dinosaurusskelet wordt geveild: "Wordt wellicht gekocht door rijk persoon, jammer voor musea"  (06/10/2020 - VRT NWS)
  Het skelet van een 12 meter lange Tyrannosaurus Rex wordt vandaag in New York geveild. Veilingshuis Christie's verwacht dat het skelet voor een recordprijs verkocht wordt. "Dat is jammer", vinden ze bij het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel. "Musea hebben zulke budgetten niet. Grote kans dat het skelet verdwijnt in iemands privécollectie."
  [naar artikel]
 29. Een echte Chesterfield, een designtafel van Starck of kledij van Essentiel: welkom in de hipste kringwinkel van het land (17/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  In de Terluchtestraat in Ruddervoorde heeft De Kringwinkel 't Rad de deuren geopend van ‘Blijzaak’, een hippe kringwinkel met vintage- en designspullen. “Dit concept is een absolute primeur in de sociale economie”, zegt Tomas Peirsegaele van 't Rad.
  [naar artikel]
 30. Woonzorgcentrum in Gooik sluit uit voorzorg de deuren voor bezoekers door coronavirus: "Te extreme maatregel" (05/03/2020 - VRT NWS)
  In woonzorgcentrum Eyckenborch in Gooik zijn de komende dagen geen bezoekers welkom. Het rusthuis sluit tijdelijk de deuren omdat een medewerker onrechtstreeks in contact kwam met het nieuwe coronavirus. De burgemeester staat achter de maatregel, maar het Vlaams Agentschap Zorg en Gezonhdeid vindt het te extreem. "Dit is niet nodig."
  [naar artikel]
 31. Hasseltse MediaMarkt in centrum sluit de deuren, personeel verhuist naar vestiging op IKEA-site (23/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Hasseltse MediaMarkt-vestigingen gelegen aan meubelketen IKEA en in het stadscentrum smelten samen. De winkel in het centrum sluit eind november al de deuren. Het personeel verhuist integraal mee naar de andere vestiging en dus blijven alle jobs behouden. MediaMarkt had met de vestiging Twee Torens lange tijd verhuisplannen naar een andere locatie in het stadscentrum, maar die werden uiteindelijk opgeborgen.
  [naar artikel]
 32. “Opa maakte zelf tv’s en verkocht die in het dorp” (29/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag, zaterdag, sluit de firma Leco aan de Nijverheidslaan in Lanklaar definitief de deuren. “Na 62 jaar gaan straks om 18 uur de deuren definitief dicht”, zegt bedrijfsleider William Nijs (33). “Het is een apart gevoel, maar voor een elektrozaak van 4.000 vierkante meter is er geen toekomst meer in deze regio. We willen in schoonheid eindigen met ons personeel en de vele klanten die hier hun eerste tv kochten.”
  [naar artikel]
 33. Bekend Hasselts restaurant sluit de deuren (16/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Wie nog eens wil genieten van de keuken bij Bistro Nano moet zich haasten… Eind december sluit het toprestaurant in Hasselt definitief de deuren. Met het einde van het huurcontract in zicht, hebben de zaakvoerders besloten elk hun eigen weg te gaan.
  [naar artikel]
 34. Bekende schoenenwinkel sluit na 110 jaar: “We zijn het pashokje van internet geworden” (01/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Na speelgoedwinkel ‘Breema’ en elektrozaak ‘Globo’ verdwijnt met ‘Schoenen Brusten’ weer een iconische familiezaak uit het Breese stadscentrum. “Het is vechten tegen de bierkaai”, zegt zaakvoerder Philippe Brusten, die zelf de stekker uit de zaak trekt en met een uitverkoop begint.
  [naar artikel]
 35. ‘Ikea van de Noorderkempen’ sluit eind dit jaar de deuren (15/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Wuustwezel verdwijnt er op het eind van dit jaar een icoon uit de gemeente. Meubelzaak Hofman houdt er na bijna 70 jaar dienst mee op. Het familiebedrijf stond in de regio bekend als de IKEA van de Noorderkempen. En een winkel waar je terecht kon voor kwaliteitsvolle meubelen én een koffie. Eind 2017 gaan de deuren definitief dicht.
  [naar artikel]
 36. De Kaasboerin sluit in september de deuren (24/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Kaasboerin, de bekendste brasserie in Deurne, verdwijnt. In september sluit uitbater Youssef Rahmouni finaal de deuren. De eigenaar van de grond, Bouwwerken Peeters, wil op de plaats van de Kaasboerin een nieuwbouwproject realiseren.
  [naar artikel]
 37. Doek valt over Fish & Chips na geschil met verhuurder: “Dit is vreselijk, ik heb hartzeer” (20/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Slecht nieuws voor de fan van alternatieve mode. Fish & Chips in de Kammenstraat sluit definitief de deuren. Mode-ondernemer Dieter Deceuninck werkte aan een doorstart, maar volgens hem wou de verhuurder niet meer. “Jammer genoeg is het niet gelukt, een spijtige zaak.” Er komt nu een uitverkoop in een tijdelijke winkel ‘Fish & Chips, The Last Ride’.
  [naar artikel]
 38. Dienstencentrum Wuustwezel sluit tijdelijk de deuren wegens coronavirus: "We zijn vooral bang om onze oudere bezoekers te besmetten" (11/03/2020 - VRT NWS)
  Dienstencentrum "Ter Wezel" in Wuustwezel sluit tijdelijk de deuren wegens het coronavirus. Met die maatregel wil het dienstencentrum vermijden dat er mensen besmet raken. Het centrum wordt voornamelijk door oudere en dus kwetsbare mensen bezocht.
  [naar artikel]
 39. Leuvens Museum M sluit eind januari voor 4 maanden de deuren (18/12/2016 - De Redactie)
  Het Leuvense Museum M sluit na afloop van de tentoonstelling "Op zoek naar Utopia" voor vier maanden de deuren voor een vernieuwing van de vaste collectie en renovatie- en verbouwingswerken.
  [naar artikel]
 40. Tijdelijk asielcentrum sluit deuren: "Alles is volgens afspraak verlopen" (11/02/2020 - VRT NWS)
  Het tijdelijk asielcentrum in Bekkevoort sluit donderdag na vijf weken zijn deuren, zoals afgesproken. Het verblijfcentrum Zozimus ving 106 asielzoekers op. Alles verliep heel vlot, zegt burgemeester Hans Vandenberg.
  [naar artikel]
 41. "Een gedrocht van jewelste. Afschuwelijk": nieuwe toren zorgt voor commotie in Mechelen (08/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Een gedrocht van jewelste." "Afschuwelijk." "Sluit de ontwerper definitief op in de psychiatrie." Een eerste afbeelding van de toekomstige
  [naar artikel]
 42. Sterrenrestaurant Berto in Waregem sluit de deuren: "We slaan de pagina om" (14/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Geen Berto meer in de Holstraat in Waregem. Het sterrenrestaurant sluit de deuren, chef-kok David Bertolozzi en echtgenote An Kint richten hun aandacht nu volledig op de bistro die ze uitbaten in het stadion van voetbalclub Zulte Waregem.
  [naar artikel]
 43. De Karmeliet sluit vanavond na 33 jaar definitief de deuren (30/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Driesterrenrestaurant De Karmeliet sluit vanvond na 33 jaar de deuren. Chef Geert Van Hecke begint binnenkort al met een nieuw restaurant
  [naar artikel]
 44. Krantenwinkel sluit definitief na overval (30/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Krantenwinkel Press Debo in Leopoldsburg sluit morgen definitief de deuren, exact twee weken na de overval door een vijfkoppige bende. De familie is te zeer aangedaan en daarom beslissen ze om er na 31 jaar mee te stoppen.
  [naar artikel]
 45. Kringwinkel verkoopt per ongeluk rolstoel van man die spullen komt afgeven (20/05/2020 - VRT NWS)
  De kringwinkel in Herentals heeft per ongeluk een rolstoel verkocht van een bejaarde man die spullen kwam afgeven. "De man had de spullen op de rolstoel gezet, zo is het misverstand ontstaan", klinkt het bij de kringwinkel. Ze doen nu een oproep om de rolstoel terug te vinden.
  [naar artikel]
 46. "De streekkrant" ziet er binnenkort helemaal anders uit (29/12/2016 - De Redactie)
  De naam "De streekkrant"/"De weekkrant" verdwijnt. Vanaf 18 januari zal u in uw postbus het blad "Deze week" terugvinden.
  [naar artikel]
 47. Eigenaar bekende whisky-speciaalzaak Anverness houdt uitverkoop en sluit dan definitief de deuren (06/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Ik heb het trieste nieuws van de sluiting gehoord en kom toch persoonlijk even checken of je niet gewoon verhuist naar ergens anders.” Vaste klanten willen niet geloven dat Peter De Decker de deuren van zijn Anverness sluit. “Het doet pijn, maar de zaak is gewoon niet rendabel genoeg en dan heb je geen keuze”, antwoordt Peter zijn klanten zwaarmoedig.
  [naar artikel]
 48. Sterrenrestaurant Ter Leepe sluit de deuren (03/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Sterrenchef Kristof Marannes sluit de deuren van z’n zaak Ter Leepe in Zedelgem. Dat meldt KW.be.
  [naar artikel]
 49. Parking 58 sluit maandag definitief de deuren (27/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De beroemde Parking 58 in Brussel sluit maandag zijn deuren. Dat schrijft L'Echo. Dit monument is niet alleen een parking, maar ook een plek waar
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.