Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 October 2020
05:05 uur

UITSLAG ETAPPE 14 GIRO. Ganna blaast iedereen weg in tweede tijdrit, Almeida steviger in het roze

Gazet van Antwerpen

17/10/2020 - 18:55

Na de eerste tijdrit op de openingsdag en de vijfde etappe met aankomst in Camigliatello Silano heeft Filippo Ganna zaterdag ook de tweede tijdrit van de Giro gewonnen. Op het heuvelachtige parcours tussen de Prosecco-wijnranken van Conegliano en Valdobbiadene stond er alweer geen maat op de Italiaanse wereldkampioen tijdrijden van INEOS Grenadiers. Een beresterke Thomas De Gendt kwam twee seconden te kort voor een plaats op het podium. Joao Almeida staat nog steviger in het roze. De Portugees van Deceuninck-Quick-Step smeerde - behalve Wilco Kelderman - alle andere concurrenten meer dan een minuut aan.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wereldkampioen Ganna maakt hattrick compleet in tijdrit, Almeida steviger in roze trui (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Filippo Ganna heeft z'n tweede tijdrit in deze Giro gewonnen, z'n derde ritzege in totaal. De Italiaanse wereldkampioen tegen de klok was een kleine halve minuut sneller dan INEOS Grenadiers-ploegmaat Rohan Dennis. João Almeida reed een goede tijdrit en behoudt niet enkel de roze trui, maar verstevigt z’n leidersplaats ook. Thomas De Gendt was de beste Belg in de tijdrit op een vierde plaats.
  [naar artikel]
 2. Wereldkampioen Ganna maakt hattrick compleet in tijdrit, Almeida behoudt roze trui (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Filippo Ganna heeft z'n tweede tijdrit in deze Giro gewonnen, z'n derde ritzege in totaal. De Italiaanse wereldkampioen tegen de klok was een kleine halve minuut sneller dan INEOS Grenadiers-ploegmaat Rohan Dennis. João Almeida reed een behoorlijke tijdrit en behoudt de roze trui.
  [naar artikel]
 3. LIVE GIRO. Roze trui Almeida uitstekend onderweg, Ganna op weg naar derde ritzege (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de veertiende etappe krijgt het Giro-peloton een tweede tijdrit voor de kiezen. De klus tegen de klok is 34,1 kilometer lang én heuvelachtig. Wat kunnen Thomas De Gendt en Victor Campenaerts? Ontdek het hieronder in onze LIVE!
  [naar artikel]
 4. LIVE GIRO. Ganna maakt favorietenrol waar en rijdt Dennis van tabellen, wat doet roze trui Almeida? (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de veertiende etappe krijgt het Giro-peloton een tweede tijdrit voor de kiezen. De klus tegen de klok is 34,1 kilometer lang én heuvelachtig. Wat kunnen Thomas De Gendt en Victor Campenaerts? Ontdek het hieronder in onze LIVE!
  [naar artikel]
 5. Diego Ulissi wint de dertiende etappe in de Giro na prangende sprint, Almeida wat steviger in het roze (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Diego Ulissi (UAE Team Emirates) heeft de dertiende etappe in de Ronde van Italië gewonnen. João Almeida behoudt de roze trui.
  [naar artikel]
 6. LIVE GIRO. Almeida uitstekend onderweg, Ganna op weg naar ritzege (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de veertiende etappe krijgt het Giro-peloton een tweede tijdrit voor de kiezen. De klus tegen de klok is 34,1 kilometer lang én heuvelachtig. Wat kunnen Thomas De Gendt en Victor Campenaerts? Ontdek het hieronder in onze LIVE!
  [naar artikel]
 7. UITSLAG ETAPPE 16 GIRO. Jan Tratnik is de snelste in spannende tweestrijd, Almeida steviger in het roze (20/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Jan Tratnik toonde zich de sterkste in de zestiende rit van de Giro. In de slotkilometer reed de Sloveen op een muur met een stijgingspercentage van 20% weg van medevluchter Ben O’Connor. Tratnik boekte zo de mooiste overwinning uit zijn carrière in de slotweek van de Ronde van Italië. Het is voor de 30-jarige renner van Bahrein-McLaren zijn eerste zege in een grote ronde. João Almeida viel vanuit het peloton aan in de slotkilometer en pakte enkele seconden extra op eerste achtervolger Kelderman.
  [naar artikel]
 8. UITSLAG ETAPPE 1 GIRO. Wereldkampioen Filippo Ganna demonstreert, geen roze droom voor Victor Campenaerts na val (03/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Italië heeft op de eerste dag van de Giro meteen wat te vieren. Filippo Ganna, die zich vorige week in Imola nog tot wereldkampioen tijdrijden kroonde, won de openingstijdrit tussen Monreale en Palermo met overmacht. Hij is ook meteen de eerste rozetruidrager. Belgisch speerpunt Victor Campenaerts kwam al snel ten val en mocht zijn roze droom meteen opbergen.
  [naar artikel]
 9. De Gendt botst op ijzersterke Ganna in de Giro, wereldkampioen tijdrijden wint z'n tweede etappe (07/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Filippo Ganna heeft zijn tweede etappe in deze Giro gewonnen. De wereldkampioen tijdrijden reed een fenomenale etappe en rekende op de slotklim...
  [naar artikel]
 10. LIVE GIRO. Ganna doet gooi naar derde ritzege, wat doen favorieten voor roze? (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de veertiende etappe krijgt het Giro-peloton een tweede tijdrit voor de kiezen. De klus tegen de klok is 34,1 kilometer lang én heuvelachtig. Wat kunnen Thomas De Gendt en Victor Campenaerts? Ontdek het hieronder in onze LIVE!
  [naar artikel]
 11. Vluchter Tratnik haalt zijn gram in heuvelachtige Giro-etappe, Almeida steviger leider (20/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Jan Tratnik heeft de zestiende etappe van de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. De Sloveen van Bahrain-McLaren rekende in de slotkilometer af met medevluchter Ben O’Connor. Rozetruidrager João Almeida liep enkele seconden uit in het klassement.
  [naar artikel]
 12. Sunweb boven in spektakelrit Giro: Hindley pakt dagzege, Kelderman neemt het roze nipt over van Almeida (22/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Jai Hindley (24) heeft de Giro-etappe over de Stelvio gewonnen. De Australiër van Sunweb haalde het in een spektakelrit voor Geoghegan Hart (25). Wilco Kelderman (29), eveneens Sunweb, pakte het roze nipt over van Almeida. De strijd om de eindzege belooft ongezien spannend te worden.
  [naar artikel]
 13. Dubbelslag voor Team Sunweb in Giro: Kelderman pakt het roze, Hindley wint rit (22/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Jai Hindley (Team Sunweb) heeft de achttiende etappe van de Giro op zijn naam geschreven en nestelt zich op de tweede plaats in het klassement. Ploeggenoot Kelderman zakte net zoals leider Almeida door het ijs, maar kon de schade beperken en pakte nipt de roze trui.
  [naar artikel]
 14. O'Connor rekent af met De Gendt en pakt nu wél zege in Giro, roze trui Almeida overleeft alweer bergrit (21/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Gisteren strandde hij op een zucht van winst, maar vandaag was het wel prijs voor Ben O’Connor. De Australiër van NTT Pro Cycling won de zeventiende etappe van de Giro - een zware bergrit. Thomas De Gendt was net als Harm Vanhoucke mee in de ontsnapping, maar moest zich tevreden stellen met een derde plaats. In het peloton werd het een maat voor niets - Almeida behield ook nu het roze. Morgen dan maar?
  [naar artikel]
 15. De Gendt laat begaan: “Liever dat Ganna wint dan die rugzak van Movistar” (08/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De combinatie Tour-Giro zou best te doen zijn, zei Thomas De Gendt in deze krant. En één dag later voegde hij al de daad bij het woord. Alleen werd hij niet beloond voor zijn inspanningen. “Ik niet winnen, dan die Rubio ook niet”, zei de renner van Lotto-Soudal na afloop. Dus won de Italiaan Filippo Ganna zijn tweede etappe, Almeida blijft leider.
  [naar artikel]
 16. UITSLAG ETAPPE 5 GIRO 2020. Indrukwekkende Filippo Ganna wint nu ook bergrit, poging Thomas De Gendt mislukt (07/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Filippo Ganna (INEOS Grenadiers) heeft rit 5 in de Giro gewonnen. De Italiaan was de enige overblijver van de vlucht van de dag. De Italiaan reed op de slotklim van eerste categorie weg van Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) en Einer Rubio (Movistar), die op dertig kilometer van de streep op zoek waren gegaan naar de kopgroep en ook het grootste deel opraapten. Buiten Filippo Ganna dus.
  [naar artikel]
 17. Jai Hindley wint spektakelrit in Giro voor Geoghegan Hart, Kelderman pakt het roze over van Almeida (22/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sunweb boven in de Giro. Jai Hindley heeft een spektakelrit, die onder meer over de Stelvio ging, gewonnen. Wilco Kelderman pakte het roze nipt over van Almeida.
  [naar artikel]
 18. LIVE GIRO. Komt roze trui Almeida onder druk in afmattingsrace? (15/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op en af in de twaalfde rit van de Giro. De roze karavaan blijft in Cesenatico, goed voor een heuvelrit van 204 kilometer. Het peloton moet over verschillende bergen van derde en vierde categorie. Een afmattingsrace. Wie wint en blijft Almeida leider? Volg het hier LIVE!
  [naar artikel]
 19. LIVE GIRO. Houdt roze trui Almeida stand in pittige bergrit? (11/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de negende etappe en daags voor de rustdag wacht het Giro-peloton een bergrit. In de Apennijnen moeten 4.000 hoogtemeters beklommen worden. De...
  [naar artikel]
 20. De ravage in het Giro-klassement na de tweede tijdrit: enkel Kelderman op minder dan twee minuten van Almeida (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Aanvallen, aanvallen en nog eens aanvallen. De uitdagers van Maglia Rosa Joao Almeida hebben zondag geen andere keuze meer nadat ze zaterdag in de tijdrit alweer een pandoering kregen van de Portugees van Deceuninck-Quick-Step. Enkel nummer twee, Wilco Kelderman, verloor van de topfavorieten minder dan een minuut op Almeida. En ook Brandon McNulty, een 22-jarige Amerikaan van UAE Team Emirates deed een gouden zaak. Hij werd derde in de tijdrit en springt van de elfde naar de vierde plek in de stand.
  [naar artikel]
 21. Portugal boven in Giro: Guerreiro pakt zege in zware bergetappe, Almeida behoudt roze trui (11/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ruben Guerreiro (Education First) heeft de negende etappe in de Giro gewonnen. Hij was de beste in de stijle klim op de Roccaraso, Castroviejo...
  [naar artikel]
 22. Vier dagen in het roze, zal Giro-verrassing Almeida nog wel in helpersrol willen kruipen voor Evenepoel? (09/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Giro-bezetting van Deceuninck-Quick.Step leek vooral onervaren. Maar ook de jonge wolven tonen zich hongerig. João Almeida draagt op zijn 22ste...
  [naar artikel]
 23. LIVE GIRO. Voorlopig geen ontsnappingen, houdt roze trui Almeida stand in pittige bergrit? (11/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de negende etappe en daags voor de rustdag wacht het Giro-peloton een bergrit. In de Apennijnen moeten 4.000 hoogtemeters beklommen worden. De...
  [naar artikel]
 24. LIVE GIRO. Castroviejo dicht bij virtuele roze trui, houdt Almeida stand in pittige bergrit? (11/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de negende etappe en daags voor de rustdag wacht het Giro-peloton een bergrit. In de Apennijnen moeten 4.000 hoogtemeters beklommen worden. De...
  [naar artikel]
 25. LIVE GIRO. Punchers zijn aan zet op hellende aankomst, houdt Ganna het roze? (04/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de Ronde van Italië is het peloton toe aan de tweede etappe. Na de openingstijdrit van gisteren, blijft het peloton ook vandaag op Sicilië. De...
  [naar artikel]
 26. LIVE GIRO. Kopgroep begint aan eerste stevige klim, houdt roze trui Almeida stand in pittige bergrit? (11/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de negende etappe en daags voor de rustdag wacht het Giro-peloton een bergrit. In de Apennijnen moeten 4.000 hoogtemeters beklommen worden. De...
  [naar artikel]
 27. Sunweb boven in spektakelrit Giro: Hindley pakt dagzege, Kelderman neemt het roze nipt over van Almeida (22/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sunweb boven in de Giro. Jai Hindley heeft een spektakelrit, die onder meer over de Stelvio ging, gewonnen. Wilco Kelderman pakte het roze nipt over van Almeida.
  [naar artikel]
 28. Diego Ulissi verslaat Peter Sagan op pittige slotklim in tweede etappe Giro (04/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Diego Ulissi heeft de eerste rit in lijn van de Giro 2020 gewonnen. De Italiaan versloeg Peter Sagan op een pittige slotklim in Agrigento. Filippo Ganna blijft in het roze.
  [naar artikel]
 29. WK LIVE. Thuisrijder Ganna blaast iedereen weg aan tussenpunt, Campenaerts tweede aan finish (25/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is aan Wout van Aert en Victor Campenaerts vandaag in Imola. Onze landgenoten behoren samen met Rohan Dennis en Filippo Ganna tot de...
  [naar artikel]
 30. LIVE GIRO. Roze trui Almeida in de problemen, Sunweb demonstreert (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het wordt menens in de Ronde van Italië. Tussen Rivolto en Piancavallo moeten de renners over vier cols. De finish ligt op een berg van eerste categorie, goed voor 15,5 kilometer klimmen aan 7,3 procent gemiddeld. Wie toont zich de sterkste en komt de roze trui van Almeida in gevaar?
  [naar artikel]
 31. Ravage door valpartij in de Giro: Carapaz wint de rit, Dumoulin verliest veel tijd (14/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Richard Carapaz heeft de vierde etappe in de Giro op zijn naam geschreven. De Colombiaan van Movistar hield in de straten van Frascati nipt een sprintende Caleb Ewan af. De etappe werd ontsierd door een zware valpartij op zes kilometer van de streep. Het voornaamste slachtoffer was ex-winnaar Tom Dumoulin, die een tweede eindzege in de Giro allicht op zijn buik mag schrijven. Ook andere favorieten zoals Mikel Landa en Vincenzo Nibali liepen schade op. Primoz Roglic ontliep de valpartij en staat steviger in de roze trui
  [naar artikel]
 32. Greipel pakt dubbelslag in Giro na schakelprobleem Ewan: ritwinst en roze (06/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Andre Greipel heeft de tweede etappe in de Giro d’Italia gewonnen. Tegen de verwachtingen in eindigde deze tweede etappe in een massaspurt, die ditmaal wel volgens het boekje verliep. Hij is ook de nieuwe leider.
  [naar artikel]
 33. Indrukwekkend Quick-Step grijpt macht in Giro met straffe waaierexplosie, ritzege en roze voor Gaviria (07/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Derde etappe in de Giro op Sardinië, op papier gemaakt voor een tweede massasprint. Dat was tenminste wat iedereen dacht. Tot de Belgische
  [naar artikel]
 34. LIVE GIRO. Twee Belgen mee in kopgroep, behoudt Almeida roze in zware bergrit? (21/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Giro-peloton staat voor een lastig tweeluik met twee aankomsten bergop. Vandaag ligt de streep getrokken op Madonna di Campiglio, maar ook het voorgeborchte is niet van de poes. Onderweg liggen twee beklimmingen van eerste categorie en eentje van derde categorie. Grijpt Kelderman de macht of zet roze trui Almeida een nieuwe stap richting eindwinst? Op deze pagina volgt u het vanop de eerste rij.
  [naar artikel]
 35. WK LIVE. Thuisrijder Ganna blaast iedereen weg aan tussenpunt (25/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is aan Wout van Aert en Victor Campenaerts vandaag in Imola. Onze landgenoten behoren samen met Rohan Dennis en Filippo Ganna tot de...
  [naar artikel]
 36. LIVE GIRO. Acht koplopers krijgen heel wat speelruimte van peloton, Almeida en co behouden controle op tweede klim (11/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de negende etappe en daags voor de rustdag wacht het Giro-peloton een bergrit. In de Apennijnen moeten 4.000 hoogtemeters beklommen worden. De...
  [naar artikel]
 37. LIVE GIRO. Acht koplopers krijgen heel wat speelruimte, Almeida en co behouden controle in peloton op tweede klim (11/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de negende etappe en daags voor de rustdag wacht het Giro-peloton een bergrit. In de Apennijnen moeten 4.000 hoogtemeters beklommen worden. De...
  [naar artikel]
 38. Portugal boven in Italië: Guerreiro pakt zege in zware bergetappe, Almeida behoudt roze trui (11/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ruben Guerreiro (Education First) heeft de negende etappe in de Giro gewonnen. Hij was de beste in de stijle klim naar Roccaraso, Castroviejo...
  [naar artikel]
 39. LIVE GIRO. Peloton moet in stevige bergrit over vier cols, komt roze trui van Almeida in gevaar? (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het wordt menens in de Ronde van Italië. Tussen Rivolto en Piancavallo moeten de renners over vier cols. De finish ligt op een berg van eerste categorie, goed voor 15,5 kilometer klimmen aan 7,3 procent gemiddeld. Wie toont zich de sterkste en komt de roze trui van Almeida in gevaar?
  [naar artikel]
 40. Simon Yates verdedigt roze trui met verve in Giro-tijdrit: "Vanaf nu koers ik defensief" (23/05/2018 - De Morgen)
  Roze trui Simon Yates omzeilde opnieuw een gevaarlijke klip richting eindwinst in de Giro. In de 34 kilometer lange tijdrit verloor hij amper 1:15 op uitdager Tom Dumoulin. Rohan Dennis toonde zich de snelste tegen de klok, voor Tony Martin.
  [naar artikel]
 41. LIVE GIRO. Ganna blaast de rest (met Campenaerts op kop) weg, straks ontknoping met duel Hindley-Geoghegan Hart! (25/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie op voorhand had gezegd dat deze Giro zou beslecht worden in een tijdrit tussen Jai Hindley (24) en Tao Geoghegan Hart (25) was drie weken geleden wellicht eens weggelachen. Toch is in dit knotsgek jaar niets minder waar. Vanaf 13u40 vlammen de renners 15,7 kilometer tegen de klok naar Milaan. Aan het eind wacht de Trofeo Senza Fine!
  [naar artikel]
 42. LIVE Giro: wie houdt Dumoulin van het roze in lastige Giro-tijdrit? (16/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag staat er een heuvelachtige tijdrit van 39,8 kilometer, met onderweg een klim van vijf kilometer aan vier à vijf procent, op het menu.
  [naar artikel]
 43. WK LIVE. Thuisrijder Ganna blaast iedereen weg aan tussenpunt, Campenaerts derde aan finish (25/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is aan Wout van Aert en Victor Campenaerts vandaag in Imola. Onze landgenoten behoren samen met Rohan Dennis en Filippo Ganna tot de...
  [naar artikel]
 44. Italiaans kampioen Filippo Ganna wint korte tijdrit in Den Haag, Tim Wellens gaat als leider slotetappe BinckBank Tour in (17/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Filippo Ganna heeft de voorlaatste etappe in de BinckBank Tour, een tijdrit over 8,4 kilometer in Den Haag, gewonnen. De Italiaan was op het korte parcours een zucht sneller dan landgenoot Edoardo Affini en de Nederlander Jos Van Emden. Tim Wellens blijft leider.
  [naar artikel]
 45. Greipel slaat dubbelslag in tweede etappe Giro en pakt roze trui na sprint, Stuyven knap derde (06/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  André Greipel heeft vandaag de tweede rit in de Giro op zijn naam geschreven. De Duitser van Lotto-Soudal balde de vuist na een rit van 221km. In
  [naar artikel]
 46. WK LIVE. Thuisrijder Ganna blaast iedereen weg aan tussenpunt, Van Aert zet toptijd neer aan finish (25/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is aan Wout van Aert en Victor Campenaerts vandaag in Imola. Onze landgenoten behoren samen met Rohan Dennis en Filippo Ganna tot de...
  [naar artikel]
 47. Belofte Italiaan schiet meteen raak voor Team Sky: Filippo Ganna wint tijdrit in Ronde van de Provence (14/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Filippo Ganna heeft donderdag de eerst etappe in de vierde editie van de Ronde van de Provence (cat. 2.1) gewonnen.
  [naar artikel]
 48. Greipel slaat dubbelslag in Giro na schakelprobleem Ewan: ritwinst en roze trui (06/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Andre Greipel heeft de tweede etappe in de Giro d’Italia gewonnen. Tegen de verwachtingen in eindigde deze tweede etappe in een massaspurt, die ditmaal wel volgens het boekje verliep. Roze trui Lukas Pöstlberger probeerde net als gisteren een massaspurt voor te zijn, maar André Greipel spurtte autoritair naar de zege. Caleb Ewan kreeg in de laatste rechte lijn schakelproblemen. Jasper Stuyven staat ook op het podium, hij finishte als derde. Greipel slaat een dubbelslag, hij is ook de nieuwe leider.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.