Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 October 2020
22:03 uur

Belcar in Zolder: eerste zege voor Gepts en Decurtins

Het Belang van Limburg

17/10/2020 - 18:57

Ian Gepts en zijn Zwitserse teambaas Pieder Decurtins hebben hun eerste overwinning in de Belcar geboekt. Ze profiteerden van twee drive through-straffen voor en Christoff Corten. De derde plaats ging naar Dylan Derdaele en Nicholas Saelens, de titelverdedigers en leiders in het kampioenschap.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. AUTOSPORT. Dubbele zege voor Decurtins en Gepts in Belcar-races in Zolder, diskwalificatie voor Gilles Magnus in WTCR (18/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Norma van de Zwitser Pieder Decurtins en onze landgenoot Ian Gepts heeft dit weekend in Zolder de twee koersen van de Belcar gewonnen.
  [naar artikel]
 2. Belcar in Zolder: Gepts en Decurtins winnen opnieuw, Longin crasht (18/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Net als zaterdag hebben Ian Gepts en de Zwitser Pieder Decurtins zondag de Belcarrace op Zolder gewonnen. Gepts stuurde de Norma van T2 Racing in de slotfase voorbij die van Russell Racing by PK Carsport, met Hans Thiers aan het stuur.
  [naar artikel]
 3. Zege voor vader en zoon Longin en Kumpen in Belcar (23/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste wedstrijd van de Belcar Endurance verliep zeker niet volgens een vooropgesteld scenario. Vooraan ging de zege dan wel naar vader en
  [naar artikel]
 4. Boonen rijdt 3 BelCar-races: "Op 24 uur van Zolder ga ik voor het podium" (12/07/2017 - Sporza)
  Het competitiebeest in Tom Boonen is nog springlevend. De ex-renner zal dit jaar nog drie races rijden in het Belcar-kampioenschap, waaronder de 24 uur van Zolder.
  [naar artikel]
 5. Tom Boonen heeft de smaak te pakken en neemt tijdens 24 uren van Zolder deel aan Belcar (12/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Tom Boonen gaat voor het Yokohama Power Racing Team deelnemen aan de Belcar. De voormalige wielerkampioen rijdt in dat kader dit jaar nog drie races, waaronder de 24 uren van Zolder, zo maakte hij woensdag bekend.
  [naar artikel]
 6. Tom Boonen heeft de smaak te pakken en neemt tijdens 24 uren van Zolder deel aan Belcar (12/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tom Boonen gaat voor het Yokohama Power Racing Team deelnemen aan de Belcar. De voormalige wielerkampioen rijdt in dat kader dit jaar nog drie races, waaronder de 24 uren van Zolder, zo maakte hij woensdag bekend.
  [naar artikel]
 7. Tom Boonen heeft de smaak te pakken en neemt tijdens 24 uren van Zolder deel aan Belcar (12/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tom Boonen gaat voor het Yokohama Power Racing Team deelnemen aan de Belcar. De voormalige wielerkampioen rijdt in dat kader dit jaar nog drie races, waaronder de 24 uren van Zolder, zo maakte hij woensdag bekend.
  [naar artikel]
 8. Eerste race op vernieuwde Zolder (06/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Eind-de-lijk. Na negen maanden komt de Belcar weer op toeren. De eerste race van het jaar op Zolder, de eerste ook op het nieuwe tarmac. De eerste met Dylan Derdaele in de rol van titelverdediger.
  [naar artikel]
 9. Zondag toch Belcar op Circuit Zolder (05/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Belcar zal zondag dan toch doorgaan op Circuit Zolder, uiteraard zonder publiek. Eerder had de Superprix, een Nederlandse meeting waarin de Belcar was opgenomen, geen toestemming gekregen. Woordvoerder Annemie Claesen: “Voor de Superprix ging het, zelfs zonder publiek, om 3.000 aanwezigen: een bubbel van tien per deelnemende auto, plus organisatie en veiligheidspersoneel. Dat was te veel. De Nederlanders zijn daarop uitgeweken naar Zandvoort en wij hebben nu toestemming gekregen voor de Belcar alleen, wat op minder dan 1.000 aanwezigen neerkomt. Het wordt een testweekend, waarin we zullen bewijzen dat we de grote meetings van het najaar aankunnen.”
  [naar artikel]
 10. Belcar in Zolder: Gilles Magnus pakt pole (09/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Norma #2 van Gilles Magnus, Jeffrey Van Hooydonk en de broers Hans en Frank Thiers start vanmiddag (14.30 uur) op pole in de eerste manche van de Belcar.
  [naar artikel]
 11. Na regen komt zonneschijn: Belcar bikkelt weer op Zolder (10/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na negen maanden duisternis heeft de Belcar eindelijk weer het licht gezien. Maar ook in de letterlijke zin kwam na regen zonneschijn: Zolder lag er zondagmiddag doornat bij, maar de wedstrijd eindigde in de zon. De PK-Norma van Gilles Magnus, Van Hooydonk en Hans Thiers won de race.
  [naar artikel]
 12. Brent Verheyen schittert in eerste race van Virtual Belcar (29/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen zondag werd de eerste race van de Virtual Belcar gereden. Dilsenaar Brent Verheyen (18) kwam zonder ervaring aan de start, maar reed de tweede kwalificatietijd en werd zevende. “Totaal onverwacht, ook voor mezelf.” Het initiatief krijgt wellicht een vervolg. Een virtuele 24 Uur van Zolder is in de maak.
  [naar artikel]
 13. Geen Zolder Superprix op 8 en 9 augustus (28/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Zolder Superprix, die in het weekend van 8 en 9 augustus het Belgische autosportseizoen had moeten openen, is geannuleerd vanwege de stijging in het aantal coronavirusbesmettingen in de regio. Dat betekent dat de eerste manche van de Belcar, de Ford Fiesta Cups, de Supercar Challenge en de Mazda MX-5 Cup niet doorgaan.
  [naar artikel]
 14. Boonen 23ste in kwalificaties Zolder, Kumpen op pole in Nascar (15/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Belcar Endurance op Circuit Zolder ging de polepositie voor de derde race van het seizoen naar de DVB RACING Norma van Thiers-Thiers-Van
  [naar artikel]
 15. Longin, Longin, Corten en Maggi winnen 24 Uur van Zolder (11/08/2019 - Metro)
  De Norma van Bert Longin, Stienes Longin, Christoff Corten en de Zwitser Giorgio Maggi heeft de zege veroverd tijdens de 42e editie van de 24 Uur van Zolder. Het kwartet domineerde een groot deel van de race. Bert Longin wordt met zes overwinningen in Zolder mederecordhouder, samen met Marc Goossens en Anthony Kumpen. De tweede plaats was voor de Porsche van Dylan Derdaele, Marc Goossens, Nicolas Saelens, Louis Machiels en de Duitser Lars Kern. Ze finishten op zes ronden en pakten wel de overwinning in de Belcar 2-klasse. De Norma van de Belgen Koen De Wit, François Bouillon, Kris Cools en Frédéric Vervisch werd ondanks diverse technische problemen nog derde. In de Belcar 3 was de overwinning voor de Lamborghini van Jimmy De Breucker, Yannick Hoogars, Niels Lagrange en de Nederlanders Stéphane Kox en Danny Kroes, die vierde werden in de race. Het Belgische team van Michael Cool, Bart Van Samang, Sven Van Laere en Johan Vannerum (Mercedes) had voldoende aan een negende plaats om de Belcar 4 te winnen. In de twee laatste categorieën was BMW aan het feest. De Belgen Johnny De Breucker, Luc Janssens, Jan Geunes, Rodrigue Gillion en de Amerikaan Mauro John wonnen de Belcar 5. Pieter Denys, Gregory Eyckmans, Jamie Vandenbalck en de Fin Markus Paltalla domineerden in de Belcar 6. De Norma van Tom Boonen, Sam Dejonghe en Thomas Piessens moest door motorproblemen de strijd zondagmiddag staken. Het trio reed op dat moment, met nog zo’n zes uur te gaan, aan de leiding. “Dit is verschrikkelijk. Ik zou echt kunnen wenen”, reageerde Boonen bij autosportwereld.be. Bron: Belga   Het bericht Longin, Longin, Corten en Maggi winnen 24 Uur van Zolder verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Nascar in Zolder: Dylan Derdaele verspeelt overwinning door safety-cars en incident (04/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het American Festival op Circuit Zolder is zijn slotdag ingegaan met een race in Euro Nascar 2, die verminkt werd door te veel safety-cars. Peltenaar Dylan Derdaele lag op kop, maar werd van de zege gehouden door een safety-car en door een tik van de Italiaan Risitano. De zege was, net als zaterdag, voor de 25-jarige Tsjech Martin Doubek. De hoofdrace van Euro Nascar Pro (16.20u) en de vierde wedstrijd van de Belcar (13u) zijn live te volgen op www.hbvl.be.
  [naar artikel]
 17. Tom Boonen maakt balans op van zijn eerste autosportseizoen: “Ik hoop op podium in Zolder” (19/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op Circuit Zolder vinden dit weekend de finales van de Belcar en de Euro Nascar plaats. Wielerkampioen Tom Boonen rijdt beide kampioenschappen en maakt de balans op na zijn debuutjaar. “De kwalificaties gingen steeds beter, maar in de races had ik te veel pech. Ik hoop dat ik daar in Zolder van gespaard blijf en het podium haal. Volgend jaar wil ik bevestigen, daarna is het tijd voor een stapje hogerop.”
  [naar artikel]
 18. De 24 uren van Zolder dit jaar live te volgen op televisie (13/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  In het weekend van 19 en 20 augustus vindt opnieuw de 24 uren van Zolder, een van de vijf races van het Belcar Endurance Championship, plaats in Circuit Zolder. Eleven Sports, een wereldwijd sportnetwerk dat internationale en lokale sporten op het scherm brengt, zal live vanop het Circuit het kampioenschap uitzenden.
  [naar artikel]
 19. Tom Boonen: “Nu komen Valentine en Jacqueline liever naar de race dan naar de koers. Dat belooft” (13/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Tom Boonen stelde gisteren op Circuit Zolder de Ford Mustang V8 voor waarmee hij zondag zijn debuut maakt in de Belcar. Vijf weken later treedt hij met dezelfde bolide aan in de 24 Uur van Zolder.
  [naar artikel]
 20. LIVE. Volg hier de eerste race van de Belcar (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Stienes Longin start zaterdag vanuit poleposition in de Belcar, die in het voorprogramma van de DTM wordt gereden. Volg hier de eerste race live vanaf 16.15 uur.
  [naar artikel]
 21. LIVE. Volg het sportweekend hier op de voet (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ook dit weekend kan u in het live matchcenter in onze app terecht voor het belangrijkste sportnieuws uit Limburg en ver daarbuiten. U zit bij ons onder meer op de eerste rij voor: het veldrijden in Beringen, de wedstrijden van STVV en KRC Genk, de Belcar in Zolder en uiteraard de Ronde van Vlaanderen.
  [naar artikel]
 22. LIVE. Vijf races van Nascar en Belcar op Circuit Zolder (03/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op Circuit Zolder kunnen slechts heel weinig toeschouwers het American Festival bijwonen, maar niet getreurd: op www.hbvl.be kan u de vijf voornaamste races live volgen.
  [naar artikel]
 23. Tom Boonen baalt: auto 24 Uur van Zolder krijgt technische problemen nog voor hij moet rijden (19/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In het Limburgse Zolder was het aftellen naar zaterdag maar vandaag begon eindelijk de 24 Uur van Zolder, met daarbij alvast één opvallende piloot: Tom Boonen. De ex-renner rijdt de 24 Uur mee in een Ford Mustang. Boonen zette donderdag een goede kwalificatietijd neer in de Belcar-wedstrijd voor het Yokohama Power Racing team. Maar zijn Ford Mustang kreeg al snel mechanische pech, net voor hij erin mocht kruipen.
  [naar artikel]
 24. Boonen verrast: dit is de wagen waarmee hij dit jaar voor de Belcar-titel gaat (27/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tom Boonen en Sam Dejonghe rijden dit seizoen samen in het Belcar uithoudingskampioenschap en dat met een Deldiche Norma M20 FC Peugeot. Het...
  [naar artikel]
 25. Tom Boonen stelt auto voor Belcar-races voor (30/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tom Boonen, Anthony Kumpen en Bert Longin hebben hun Porsche 991 GT3 Cup voor de Belcar aan het publiek voorgesteld. Het trio start over goed een...
  [naar artikel]
 26. Volg de Belcar live op hbvl.be (09/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Eindelijk is er weer autosport op Circuit Zolder. De Belcarrace wordt er de eerste autorace van het jaar, de eerste ook op het vernieuwde circuit. Peltenaar Dylan Derdaele en ploegmaat Nicolas Saelens verdedigen hun titel met de Lamborghini Huracan. De broers Koen en Kris Wauters worden voor het eerst hun ploegmaten, maar dan met een Porsche. De favorieten voor de dagzege zijn de Norma’s, waarvan er eentje bestuurd wordt door Tom Boonen en Sam Dejonghe.
  [naar artikel]
 27. DTM komt in 2019 terug naar Circuit Zolder (12/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Circuit Zolder heeft zijn internationale topaffiche voor 2019 beet: de DTM keert na 16 jaar terug naar Limburg. Op 18 en 19 mei komt de tweede manche van de Deutsche Tourenwagen Masters naar Limburg met in het nevenprogramma de Belcar, de Porsche Benelux Challenge, de Europese F3 en de W Series, een nieuw F3-kampioenschap waarin alleen vrouwen mogen rijden.
  [naar artikel]
 28. Tom Boonen ambitieus in de Belcar: "We zijn vertrokken voor de langere termijn" (07/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het nationale Belcar kampioenschap krijgt er dit jaar een team met grote namen bij, want Tom Boonen gaat samen met Anthony Kumpen en Bert Longin...
  [naar artikel]
 29. Tom Boonen neemt met Yokohama Power Racing Team deel aan Belcar (12/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tom Boonen gaat voor het Yokohama Power Racing Team deelnemen aan de Belcar. De voormalige wielerkampioen rijdt in dat kader dit jaar nog drie
  [naar artikel]
 30. Een kijkje achter de schermen van circuit Zolder (06/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Donderdag was de eerste maal dat vzw Toerisme Heusden-Zolder een rondleiding met begeleider organiseerde op circuit Zolder en er waren al onmiddellijk 80 personen die zich hiervoor inschreven. Vanuit Neerpelt, Overpelt en andere streken kwamen de eerste bezoekers.
  [naar artikel]
 31. Vanloffeld (69) pakt eerste zege: “Gelukkig heb ik een pacemaker” (11/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Negenentwintig centimeter of hooguit drie seconden. Dat was het verschil waarmee Maurice Vanloffeld (69) uit Heusden-Zolder na een vlucht van 540 kilometer uit Châteauroux de provinciale zege pakte bij de oude duiven.
  [naar artikel]
 32. “Auto is uniek in de wereld” (29/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een opvallende nieuwkomer, dit weekend in de Belcar in Zolder. De Hamontse broers Rob, Kris en Mark Verhoeven rijden een nieuwe BMW i8 GTR voor, een juweeltje dat ze zelf ontwikkeld hebben. Geen elektrische, maar een benzineversie met een V8-motor van 535pk. “Dit is een unieke auto, helemaal gebouwd zoals we hem zelf bedacht hadden.”
  [naar artikel]
 33. “Fysiek langzaam dood geknepen” (08/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Stevoort heeft ook Zolder over de knie gelegd. De bezoekers waren meer dan vijftien minuten de evenknie van de nog ongeslagen thuisploeg, maar slikten dan een 13-2. Van terugkomen was na de rust (43-33) geen sprake meer want Stevoort sloopte de tegenstander fysiek en mentaal. Zolder blijft zo op zoek naar de eerste zege.
  [naar artikel]
 34. Sanne Cant pakt honderdste zege in Heusden-Zolder (26/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Overwinning nummer honderd is binnen voor Sanne Cant. De wereldkampioene uit Lille was in de wereldbeker van Heusden-Zolder drie seconden sneller dan de Amerikaanse Katherine compton en zeven seconden rapper dan de Italiaanse Lechner. Cant besliste haar honderdste zege met een straffe versnelling in de laatste ronde. Cant blijft ook leidster in de wereldbeker.
  [naar artikel]
 35. 41 starters voor 24 Uur van Zolder (09/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Gezellige drukte op het Heldenplein in Heusden-Zolder. De deelnemers aan de 24 Uur van Zolder reden in konvooi naar het gemeentehuis voor de administratieve keuringen en om zich aan het grote publiek te tonen. Vandaag beginnen de eerste schermutselingen op de piste met vrije trainingen, kwalificaties, superpole (18.30-20.00u) en nachttrainingen.
  [naar artikel]
 36. Meldert pakt leider H.-Zolder in (05/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Meldert had genoeg aan een half uur om leider KVV Heusden-Zolder een eerste nederlaag aan te smeren: 4-0. Gestel verloor in extremis van Exc. Hamont (2-3). Donk won bij Peer SV dankzij een doelpunt van Michaël Sampermans (foto): 1-2. Linkhout wurmt zich uit de gevarenzone na een zege tegen Kattenbos. Kaulille vindt onderaan weer aansluiting na winst bij Amandina. (krth)
  [naar artikel]
 37. Tom Boonen en Anthony Kumpen: “Als kinderen niet op tijd klaar zijn voor school, laat ik ze staan en moet mijn vrouw ze maar brengen” (23/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Sinds dit jaar is België met Tom Boonen en Anthony Kumpen een verrassend nieuw raceteam rijker. Met hun razendsnelle Porsche hopenze straks in oktober de prestigieuze nationale Belcar-titel in Zolder te halen.
  [naar artikel]
 38. WANDELEN. Een Limburgse bergtrip op de zolder van Zolder (22/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Geen bergtrip voor ons dit voorjaar. Maar we vinden troost op een terril die ons naar de zolder van Heusden-Zolder brengt.
  [naar artikel]
 39. Longin en Corten winnen Belcar op Spa-Francorchamps, Tom Boonen mag mee op podium (13/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bert Longin en Christoff Corten (Norma) hebben zaterdag op het circuit van Spa-Francorchamps de vierde manche van het Belgische uithoudingskampioenschap Belcar gewonnen. De Vlaams-Brabanders bleven na drie uur twee andere Norma-prototypes van Deldiche Racing voor. De ploeg van ex-wielrenner Tom Boonen, die vanop de pole mocht starten, stond als derde op het podium.
  [naar artikel]
 40. IN BEELD. Brullende motoren en Limburgse zege tijdens 24 uur van Zolder (12/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  De hoogmis van het Limburgse autoracen heeft een prachtig einde gekregen. Met Dries Vanthoor stond er zondag een provinciegenoot op het hoogste podiumplekje van de 24 uur van Zolder. Het was het hoogtepunt van een weekend vol raceplezier.
  [naar artikel]
 41. Sterke start voor circuitrondleidingen (10/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De eerste rondleiding op Circuit Zolder door de VZW Toerisme Heusden-Zolder was meteen een voltreffer. Er daagden liefst 65 deelnemers op.
  [naar artikel]
 42. Racebolides palmen centrum van Zolder in (08/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Met een feestelijke parade naar het Heldenplein in Zolder is woensdag de aanzet gegeven voor de 24 Uur van Zolder.
  [naar artikel]
 43. Sportwagen Tom Boonen brandt uit tijdens 24U van Zolder (13/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Er zijn beelden opgedoken van de brandende auto van Tom Boonen tijdens de 24U van Zolder. Op de beelden is te zien hoe Boonen nog net uit de auto kan springen waarna de auto wordt geblust. Een tijdlang leek oud-wielrenner Tom Boonen af te stevenen op zijn eerste grote zege in de autosport. Met nog een kwart van de race te gaan lag hij op kop. Maar dan maakte de brand abrupt een einde aan zijn droom.
  [naar artikel]
 44. Ryan Cortjens boekt in bevroren Heusden-Zolder zesde zege op rij bij junioren (26/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Ryan Cortjens heeft woensdag de Wereldbekermanche veldrijden in Heusden-Zolder op zijn naam gebracht. Hij haalde het voor de Nederlander Luke Verburg en de Brit Lewis Askey.
  [naar artikel]
 45. Mooie zege van Belgische team WRT Audi, Ide beste Belg (03/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De kwalificatierace van de Blancpain GT Series Sprint Cup op Circuit Zolder werd een aardig kijkstuk, alhoewel de zege van de Nederlander Robin
  [naar artikel]
 46. Zo brandde de auto van Tom Boonen uit tijdens 24U van Zolder (13/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn beelden opgedoken van de brandende auto van Tom Boonen tijdens de 24U van Zolder. Op de beelden is te zien hoe Boonen nog net uit de auto kan springen waarna de auto wordt geblust. Een tijdlang leek oud-wielrenner Tom Boonen af te stevenen op zijn eerste grote zege in de autosport. Met nog een kwart van de race te gaan lag hij op kop. Maar dan maakte de brand abrupt een einde aan zijn droom.
  [naar artikel]
 47. Twee inbraken in Heusden-Zolder (24/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij de politie zijn zaterdagavond twee inbraken gemeld: in de Haverveldstraat in Zolder en de Max Vanmelbeekstraat in Heusden. Op het eerste adres werd een raam opengebroken maar lijken de dieven niet binnen te zijn geweest. In Zolder kwamen de inbrekers ook binnen via een raam. Lades en kasten werden geopend. Op het eerste gezicht is er niets verdwenen. (mm)
  [naar artikel]
 48. Tom Boonen had zich intrede in Belcar Endurance misschien anders voorgesteld (17/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tom Boonen had zich zijn intrede in de Belcar Endurance misschien iets anders voorgesteld. De Mustang van Boonen, Chris Van Woensel en Olivier
  [naar artikel]
 49. Phillip Eng wint in zijn BMW eerste DTM-race in Zolder (18/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Oostenrijker Phillip Eng (BMW) heeft op het circuit van Zolder de eerste race van de tweede manche van het Deutschen Tourenwagen Masters...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.