Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 October 2020
20:01 uur

Eerstegraadsschool van Mosa-RT in Kinrooi maandag dicht na coronabesmettingen

Het Belang van Limburg

17/10/2020 - 19:09

De eerstegraadsschool van Kinrooi blijft maandag gesloten. Dat raakte vandaag bekend nadat er meerdere positieve besmettingen zijn vastgesteld.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Campus Mosa-RT Kinrooi weer grotendeels open (20/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na een uitbraak van coronabesmettingen onder de leerkrachten vorige week, ging de eerstegraadsschool Mosa-RT van Kinrooi vandaag weer grotendeels open.
  [naar artikel]
 2. Lasersnijders in de eerstegraadsschool (22/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De vestigingen in Kinrooi en Maaseik van de eerstegraadsschool Mosa-RT beleefden een geslaagde nascholing over de aangekochte lasertoestellen. Remco Verhijen van Metaquip dompelden de leerkrachten onder in deze nieuwe techniekwereld. Voor onze leerlingen iets om naar uit te kijken!
  [naar artikel]
 3. Leerlingen lopen veldloop rond sporthal (24/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Naar jaarlijkse gewoonte hebben de leerlingen van eerstegraadsschool Mosa-RT vestiging Kinrooi deelgenomen aan de veldloop, georganiseerd door de Sportdienst van de gemeente Kinrooi.
  [naar artikel]
 4. Sportdag eerstegraadsschool Kinrooi (24/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dat sporters meer beleven kunnen de leerlingen van de eerstegraadsschool vestiging Kinrooi volop beamen.
  [naar artikel]
 5. Ook eerstegraadsschool Kinrooi kleurt rood (02/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Aukje en Jade van 2 Sociaal en technische vorming hebben in de Eerstegraadsschool van Kinrooi opgeroepen om in het rood gekleed naar school te gaan op Rode Neuzen Dag.
  [naar artikel]
 6. Eerstegraadsschool Kinrooi doet mee aan Vlaamse veldloopweek (18/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Naar jaarlijkse traditie hebben de leerlingen van de eerstegraadsschool in Kinrooi zich weer van hun sportiefste kant getoond en meegedaan aan de Vlaamse veldloopweek.
  [naar artikel]
 7. Dikke truiendag in de eerstegraadsschool vestiging Kinrooi (18/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De eerstegraadsschool Kinrooi heeft ook dit jaar weer meegedaan met de dikke truiendag. De verwarming werd enkel graden lager ingesteld om op deze manier ons steentje bij te dragen tot de bescherming van het klimaat.
  [naar artikel]
 8. Veel te zien en te beleven tijdens opendeur eerste graad (06/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De opendeur in de drie vestigingen van de eerstegraadsschool Mosa-RT mag zonder overdrijven een succes genoemd worden. Zowel in Maaseik, Kinrooi als Neeroeteren kregen ze véél volk over de vloer.
  [naar artikel]
 9. Aftrap LEIS project in basisschool De Horizon (20/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bart Keyken van de eerstegraadsschool Mosa-RT in Kinrooi heeft in basisschool De Horizon Rotem de aftrap gegeven voor een nieuw schooljaar LEIS.
  [naar artikel]
 10. Eerstegraadsschool trekt dikke truien aan (19/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De eerstegraadsschool Kinrooi heeft ook dit jaar weer meegedaan met de Dikke Truiendag. De verwarming ging enkele graden lager om zo ons steentje bij te dragen tot de bescherming van het klimaat.
  [naar artikel]
 11. Eerstegraadsschool maakt een vuist tegen pesten (13/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Eerstegraadsschool van het Katholiek Secundair Onderwijs Mosa-RT deed mee aan de Vlaamse Week tegen Pesten, want samen is veel leuker dan alleen. Alle leerlingen kregen een polsbandje ‘Kies Kleur Tegen Pesten’ en in het projectuur werkten de klasgroepen samen met hun klassleerkracht rond het thema ‘Pesten’.
  [naar artikel]
 12. Mosa-RT Neeroeteren en Maaseik kleuren rood (02/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Jongeren mentaal sterker maken, daar draait het om op Rodeneuzendag. Mosa-RT hecht hier veel belang aan en daarom kleurde de eerstegraadsschool in Neeroeteren en Maaseik vrijdag 29 november rood. In Neeroeteren hebben ouders en leerlingen zelfs 923 euro ingezameld met het bakken en verkopen van cupcakes en wafels.
  [naar artikel]
 13. Mosa-RT sluit acties voor goede doelen af in eerste graad Kinrooi (25/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dit schooljaar gaan de opbrengsten van de missie-acties in de scholengemeenschap Mosa-RT naar het Limburgs Platform voor mensen op de vlucht.
  [naar artikel]
 14. OTT gaat mobiel in samenwerking met de eerstegraadsschool Mosa-RT (21/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het mobiele lab Plastic Moov van Ontdek Techniektalent is neergestreken op het Kolonel Aertsplein in Maaseik. Ontdek Techniektalent is een initiatief van de Provincie Limburg, dat tot doel heeft kinderen uit het gewone en buitengewone kleuter- en basisonderwijs op een speelse manier kennis te laten maken met wetenschap en techniek en hun talent hiervoor stimuleren.
  [naar artikel]
 15. Leerlingen Mosa-RT gaan voor certificaat basisveiligheid (15/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Scholengemeenschap Mosa-RT organiseert in samenwerking met Mosa-IC geregeld sessies om het B-VCA-attest te halen, een certificaat rond basisveiligheid dat leerlingen vaak nodig hebben voor hun stage bij bedrijven.
  [naar artikel]
 16. Mosa-RT creatief tijdens coronacrisis (23/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het gedwongen thuis zitten is voor niemand makkelijk. De leerkrachten van Mosa-RT proberen toch contact te houden met de leerlingen via Smartschool.
  [naar artikel]
 17. Inbraken in Kinrooi (14/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Inbrekers haalden tal van werkmateriaal uit een tuinhuis bij een woning in de Weertersteenweg in Kinrooi. De feiten gebeurden voorbije weekend en werden maandag bij de politie gemeld. Dieven sloegen tussen 11 en 13 november hun slag in de Bekerstraat in Kinrooi waar ze via de achterdeur een huis binnengeraakten en met een bril en trouwring aan de haal gingen. Bij een inbraak zondagnamiddag in de Meierstraat in Kessenich verdwenen juwelen en een tablet-pc. (ppn)
  [naar artikel]
 18. Carwash in Kinrooi pakt uit met stunt: gratis auto wassen tot 15 uur (14/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Carwash Blinkie, vlakbij Mosa-rt pakt vandaag uit met een stunt.
  [naar artikel]
 19. Vele bedrijvigheid in Mosa-RT (28/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen week hebben de leerlingen van Economie & maatschappij niet stil gezeten op campus Mosa-RT. Zo was er de opening van maar liefst 4 oefenfirma’s: 'Glambition' en 'Promogifts' van 6 Handel en 'Aviva' & 'Beauty7' van 7 Kantoor.
  [naar artikel]
 20. Fietser aangereden (02/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een fietser (63) uit Kinrooi raakte maandag om 13 uur gewond bij een aanrijding tegen een auto op de Weertersteenweg in Kinrooi.
  [naar artikel]
 21. 24.000 euro voor de winkelhierders in Kinrooi (22/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nog tot eind dit jaar wordt winkelen in Kinrooi beloond door het gemeentebestuur en UNIZO Kinrooi. “
  [naar artikel]
 22. Basisschool Sint-Jan in Maasmechelen volledig dicht door coronabesmettingen (11/10/2020 - VRT NWS)
  In Maasmechelen gaat basisschool Sint-Jan aan de Bloemenlaan volledig dicht door coronabesmettingen bij 4 leerkrachten. Hierdoor kunnen de leerlingen van de kleuterschool en lagere school komende week niet naar school.
  [naar artikel]
 23. Zesdejaars Dilsen op Campus Mosa-RT (26/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vier klassen van het zesde leerjaar in Dilsen hebben een leuke dag beleefd op Campus Mosa-RT. In het kader van hun studiekeuze konden de leerlingen kiezen tussen verschillende workshops: natuurwetenschappen, sociale wetenschappen.
  [naar artikel]
 24. Succesvol partneroverleg in The Box! (14/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen donderdag 10 oktober organiseerde Mosa-IC, een onderdeel van Mosa-RT, hun jaarlijks partneroverleg. Met dit overleg zet de school in op doorgedreven samenwerkingsverbanden met bedrijven, organisaties, hogescholen en universiteiten om zo hun leerlingen de kans te geven om door projectmatig werken competenties te verwerven in een uitdagende en vernieuwende context.
  [naar artikel]
 25. Hartveilig Kinrooi neemt Hartridderschap in ontvangst (18/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zelfs tot in het hartje van Brussel is het project Hartveilig Kinrooi inmiddels al bekend geraakt. Vandaar dat de projectleiders Juri De Groote, voorzitter Unizo Kinrooi, Anita Flipkens voorzitter Rode Kruis Kinrooi en Anita Meerten, schepen van Welzijn in opdracht van de gemeente Kinrooi werden verzocht om naar Brussel te komen en zo hun Hartridderschap in ontvangst te mogen nemen.
  [naar artikel]
 26. De warmste hotdog voor de Warmste Week (03/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De week voor Kerst wordt weer De Warmste Week van Studio Brussel. Duizenden mensen zetten zich in om geld in te zamelen voor tal van goede doelen. De vestiging Kinrooi van de eerstegraadsschool doet traditiegetrouw mee. De leerlingen van het eerste jaar techniek hebben 600 ‘warmste’ hotdogs gemaakt en aan hun medeleerlingen en leerkrachten verkocht.
  [naar artikel]
 27. Inbraak in huis in Kinrooi (19/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Kinrooi - In een huis op de Weertersteenweg in Kinrooi is dinsdag ingebroken. De daders stalen er juwelen en kleding.
  [naar artikel]
 28. Leerlingen Mosa-RT plaatsen weerstation in Heerenlaak (26/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Scholengemeenschap Mosa-RT is door UGent geselecteerd om op Herenlaak een weerstation te installeren. Dit station zal onderzoeken wat de kenmerken zijn van het microklimaat aan de oevers van de Maas. De installatie vond vrijdagmiddag 22 november plaats, onder toeziend oog van burgemeester Johan Tollenaere van de Stad Maaseik.
  [naar artikel]
 29. Leerlingen Mosa-RT leggen VCA-examen af (30/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Om in bepaalde bedrijven, zelfs voor een stage, aan de slag te kunnen moet men beschikken over een VCA-attest. VCA staat voor Veiligheid Checklist Aannemers. Mosa-RT organiseert op woensdagnamiddag een opleiding voor de leerlingen die dit attest willen behalen.
  [naar artikel]
 30. Het 1001 ideeënfestival voor Limburg op Mosa-RT (30/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op 26 september werd het 1001 ideeënevent voorgesteld op Mosa-RT door Wendy Wetzels van Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL). Zij organiseren voor de tweede keer het 1001 ideeënevent gedurende het weekend van 24, 25 en 26 oktober.
  [naar artikel]
 31. Miep van Mosa-RT behaalt derde plaats op taalwedstrijd KU Leuven (25/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Miep Verstraten van 6 Wetenschappen-wiskunde van Mosa-RT heeft op de taalwedstijd van de KU Leuven een mooie derde plaats gehaald.
  [naar artikel]
 32. Buit bij plofkraak in bankkantoor Kinrooi bedraagt beduidend minder (04/06/2018 - Metro)
  De buit bij de plofkraak maandagochtend in een ING-bankkantoor aan het Dorpsplein in Kinrooi bedraagt beduidend minder dan het bedrag van 400.000 euro waarmee het Limburgse parket eerder maandag had rekening gehouden. Vier gemaskerde mannen drongen maandag rond 4 uur het bankgebouw binnen en bliezen twee geldautomaten op. Er vielen geen gewonden. De vier daders stapten met hun buit in een donker voertuig, vermoedelijk een Audi A5, en reden weg in de richting van Molenbeersel (Kinrooi). “Uit verder onderzoek blijkt ondertussen dat de buit beduidend minder zal zijn dan het bedrag waarmee onmiddellijk na de feiten werd rekening gehouden. Concreet nazicht van effectieve input en verrekening van afhaalverrichtingen, alsook van het verlies door de explosie maken deel uit van het onderzoek”, luidt het maandag in een mededeling van het Limburgse parket. bron: Belga Het bericht Buit bij plofkraak in bankkantoor Kinrooi bedraagt beduidend minder verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Fietsster gewond in Kinrooi (31/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een 30-jarige vrouw uit Kinrooi is donderdag rond 20.15 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Venlosesteenweg in Kinrooi. Daar botsten een auto en een fietsster.
  [naar artikel]
 34. Mosa-RT met Erasmus+ in de Azoren (20/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zes leerlingen Economie, Humane Wetenschappen en Wetenschappen van Mosa-RT woonden op het eiland Terceira (Azoren) de tweede internationale meeting van het Erasmus+ uitwisselingsproject ‘Don’t be fuelish’ bij. In het Engels presenteerden ze voor een internationaal publiek van leerlingen en leerkrachten hun onderzoeksresultaten en de troeven van Maaseik en omgeving.
  [naar artikel]
 35. Kinrooi vraagt Nederland te helpen met de grensbewaking (27/03/2020 - VRT NWS)
  De burgemeester van Kinrooi Jo Brouns (CD&V) wil dat de Nederlanders meehelpen bij de grensbewaking. Sinds de uitbraak van de coronacrisis worden 6 ploegen ingezet om de twee grote grensovergangen in Kinrooi te bewaken. Maar die situatie is niet houdbaar omdat de politie ook nog andere taken heeft.
  [naar artikel]
 36. Zaventemse basisschool bijna volledig dicht na coronabesmettingen (24/09/2020 - VRT NWS)
  In de gemeentelijke basisschool van Sint-Stevens-Woluwe zijn de jongste dagen zes coronabesmettingen vastgesteld. Het gaat om vijf leerlingen en een personeelslid. Gevolg: de leerlingen van alle klassen vanaf het derde leerjaar moeten twee weken thuis blijven en krijgen afstandsonderwijs.
  [naar artikel]
 37. Jongeren uit Kinrooi helpen aspergetelers uit de nood (13/04/2020 - VRT NWS)
  In Kinrooi kunnen de aspergetelers dan toch rekenen op voldoende hulp om te oogsten. Door de coronamaatregelen dreigde er een tekort aan vooral buitenlandse seizoensarbeiders. Maar volgens de burgemeester van Kinrooi jo Brouns is zowat driekwart van de meer dan 200 vacatures ingevuld geraakt.
  [naar artikel]
 38. VIDEO. Eerste lading yacon geoogst in Kinrooi. Maar “onbekend is onbemind” (15/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Kinrooi startte vandaag de oogst van de yacon. Het knolgewas wordt sinds enkele jaren in Kinrooi geteeld bij landbouwer Leo Henckens en sindsdien wordt er gewerkt aan de introductie van de groente in ons land.
  [naar artikel]
 39. Leerlingen Mosa-Rt onderzoeken light-producten (25/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De voedingsindustrie speelt de laatste jaren duidelijk in op gezonde voeding. Al verschillende jaren zijn er lightproducten op de markt. Een ‘gezondere’ en ‘magerdere’ variant van het gewone product. Maar is het echt wel zo gezond en mager als de verpakking beweert? Dit fenomeen hebben de leerlingen van 5STW van Mosa-Rt onderzocht tijdens de integrale opdracht 'Hoe light is light'.
  [naar artikel]
 40. India wereldwijd nu op plek 2 qua coronabesmettingen na VS (07/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  India heeft maandag Brazilië ingehaald en staat nu wereldwijd op plaats twee wat betreft het aantal coronabesmettingen. Dat blijkt uit tellingen...
  [naar artikel]
 41. Mosa-RT wint Vlaamse houtproef 2019 voor vierde jaar op rij (20/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De leerlingen van Mosa-RT hebben in de Vlaamse Houtproef voor Limburg een schitterend resultaat neergezet: ze wonnen immers voor het vierde jaar op rij en in evenveel deelnames deze moeilijke proef, waarin op één dag een bijzettafeltje individueel moet gerealiseerd worden.
  [naar artikel]
 42. Geen finale ‘Voice Kids’ voor Zutendaalse Femke, wel voor Romina uit Kinrooi (04/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vreugde en verdriet lagen vrijdag dicht bij elkaar in de halve finale van The Voice Kids. Femke Schaepkens uit Zutendaal werd niet meegenomen naar de finale, maar kan wel met opgeheven hoofd naar huis. Gaat wel door uit Limburg: de 13-jarige Romina uit Kinrooi, die in het K3-team zit.
  [naar artikel]
 43. Man krijgt dertig maanden met uitstel voor gooien van brandbom in huis van ex in Kinrooi (18/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een 41-jarige man uit Kinrooi die in 2017 een brandbom in het huis van zijn ex gooide, is maandag door de Tongerse strafrechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden met uitstel.
  [naar artikel]
 44. 1.500 nieuwe coronabesmettingen in Spanje: vanaf maandag in lockdown (14/03/2020 - De Morgen)
  In Spanje zijn in één dag tijd meer dan 1.500 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Als gevolg rolt het land nieuwe maatregelen uit. Vanaf maandag moeten alle spanjaarden thuis blijven. In totaal zijn in Spanje nu meer dan 5.753 mensen besmet.
  [naar artikel]
 45. Twee cafés dicht na coronabesmettingen: “Lokale contactopsporing bewijst zijn nut” (05/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Lokale contactopsporing heeft ervoor gezorgd dat minimaal vijf coronabesmettingen teruggebracht konden worden tot twee cafés. Beide horecazaken zijn per direct gesloten.
  [naar artikel]
 46. Vanaf 1 september Duaal Leren bij Mosa-RT (05/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Mosa-RT start vanaf 1 september met Duaal Leren, een straffe combinatie van leren op school én op een reële werkplek. “Duaal leren is een slimme en motiverende formule waarbij jongeren schoollopen combineren met competenties verwerven op de werkplek”, vertelt Gunther Reijnaers, coördinator van het project.
  [naar artikel]
 47. Neos Kinrooi viert derde lustrum (11/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Voor de leden van Neos Kinrooi werd de eerste vrijdag van 2018 een ware feestdag. In het Ophovense Dorpshuis mochten zij immers een dubbel feest vieren: de traditionele nieuwjaarsreceptie en 15 jaar Neos Kinrooi, het derde lustrum van hun club.
  [naar artikel]
 48. Gemiddeld aantal coronabesmettingen klimt naar 680 per dag (14/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Tussen 4 september en 10 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen opgelopen tot 680,6 per dag. Dat is een stijging met liefst 42 procent tegenover de week voordien. Dat blijkt maandag uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 49. Gemiddeld aantal coronabesmettingen klimt naar 680 per dag (14/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Tussen 4 september en 10 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen opgelopen tot 680,6 per dag. Dat is een stijging met liefst 42 procent tegenover de week voordien. Dat blijkt maandag uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.