Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 October 2020
21:56 uur

VS waarschuwen Turkije over raketproef

De Morgen

17/10/2020 - 19:11

De Verenigde Staten hebben Turkije gewaarschuwd dat ingebruikname van het luchtafweersysteem S-400 ‘ernstige gevolgen’ zal hebben voor de onderlinge betrekkingen. Het lijkt er sterk op dat Turkije vrijdag een eerste proef heeft gedaan met het Russische defensiesysteem. Vanuit de provincie Sinop werd een raket de lucht in geschoten, boven de Zwarte Zee.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Veiligheidsraad veroordeelt laatste Noord-Koreaanse raketproef (23/05/2017 - Knack)
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft maandag de raketproef die Noord-Korea zondag uitvoerde 'scherp veroordeeld.' Aan de vooravond van een spoedzitting gewijd aan Pyonyang werd gedreigd met strengere sancties.
  [naar artikel]
 2. VS waarschuwt Turkije voor verdere invasie in Syrië (29/08/2016 - De Redactie)
  De Verenigde Staten waarschuwen Turkije om te stoppen met aanvallen tegen Syrisch-Koerdische milities in het buurland. Die zijn "onaanvaardbaar" en moeten nu stoppen, zegt de VS tegen die andere lidstaat van het NAVO-bondgenootschap. De spanningen lopen intussen verder op tussen Washington en Ankara.
  [naar artikel]
 3. Noord-Korea voert nieuwe rakettest uit (29/05/2017 - De Tijd)
  06:57 Iets meer dan een week na de vorige raketproef vuurt het regime van Kim Jong-un opnieuw een raket af. Japan protesteert scherp.
  [naar artikel]
 4. Overeenkomst Rusland en Turkije: Turkije mag 32 km in Syrisch grondgebied binnendringen, Koerden moeten weg (22/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije en Rusland gaan een "terreurvrije zone" instellen in het noorden van Syrië bij de grens met Turkije. Beide landen zijn dat in Sochi...
  [naar artikel]
 5. Noord-Korea doet nieuwe raketproef (28/04/2017 - De Redactie)
  Het Noord-Koreaanse regime heeft opnieuw een testraket afgevuurd. Dat melden Zuid-Koreaanse militaire bronnen. Meer details zijn er voorlopig niet.
  [naar artikel]
 6. VS waarschuwen voor bloedig einde ramadan (29/03/2019 - De Morgen)
  De terroristen van Istanbul behoren mogelijk tot een groter complot. Volgens Amerikaanse inlichtingendiensten heeft IS 35 strijders naar Turkije gestuurd om de ramadan bloedig te doen eindigen.
  [naar artikel]
 7. Grote EU-landen waarschuwen VS over handel (30/04/2018 - De Tijd)
  16:16 Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk waarschuwen de VS om geen unilaterale importtaksen te heffen op Europese producten.
  [naar artikel]
 8. Turkse oppositiepartijen waarschuwen voor heksenjacht (29/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De twee grootste oppositiepartijen in Turkije hebben gewaarschuwd voor een heksenjacht. Na de mislukte staatsgreep heeft de regering massaal
  [naar artikel]
 9. N-Korea lanceert ballistische raket (09/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea heeft deze ochtend een raketproef uitgevoerd. Het zou gaan om een ballistische raket, gelanceerd vanop een duikboot aan de oostkust
  [naar artikel]
 10. Europese Commissie erg kritisch over Turkije (10/04/2019 - De Morgen)
  'Turkije drijft steeds verder af van toetreding tot de EU.' Dat zegt Europarlements-lid Kati Piri. 'Europa moet eerlijk zijn over de negatieve ontwikkeling in Turkije op het gebied van mensenrechten.'
  [naar artikel]
 11. Syrische Koerden: Turkije breekt nu al met het staakt-het-vuren (20/10/2019 - De Morgen)
  De Syrisch-Koerdische autoriteiten beschuldigden Turkije vrijdag van het schenden van de vijfdaagse rustperiode. De gevechten zouden zijn doorgegaan bij de grensstad Ras al-Ain. Turkije ontkent dat dit is gebeurd.
  [naar artikel]
 12. De Turkse economie is een ballon die op springen staat, al is er op straat nog weinig van te merken (13/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De lira lijkt begonnen aan een vrije val, experts waarschuwen voor een economische crisis in Turkije. Hoe sterk staat de Turkse economie onder...
  [naar artikel]
 13. Rusland levert raketten aan Turkije voor 2,1 miljard euro (29/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland en Turkije hebben een overeenkomst gesloten over de omstreden levering van Russische S-400-luchtdoelraketten aan Turkije. Met de deal, waar...
  [naar artikel]
 14. Ervaren rot Lucescu moet Turkije naar het WK loodsen (03/08/2017 - Sporza)
  Mircea Lucescu is de opvolger van Fatih Terim als bondscoach van Turkije. De Roemeen verdiende zijn sporen in Turkije bij Galatasaray en Besiktas.
  [naar artikel]
 15. Turkije stuurt 1.000 agenten om terugduwen migranten tegen te houden (05/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije heeft 1.000 speciale politieagenten ingezet aan de grens met Griekenland, om te vermijden dat migranten terug naar Turkije worden gestuurd....
  [naar artikel]
 16. De Turkse economie is een ballon die op knappen staat, al is er op straat nog weinig van te merken (13/08/2018 - De Morgen)
  De lira lijkt begonnen aan een vrije val, experts waarschuwen voor een economische crisis in Turkije. Hoe sterk staat de Turkse economie onder Erdogan in haar schoenen?
  [naar artikel]
 17. Op eieren lopen in Turkije (07/04/2019 - De Morgen)
  Terwijl in België verontwaardiging klinkt over de schending van de persvrijheid in Turkije, zitten onze ministers in Ankara om de samenwerking tussen België en Turkije te versterken. Dat brengt hen in een lastig parket.
  [naar artikel]
 18. Duitsland neemt strafmaatregelen tegen Turkije (20/07/2017 - De Tijd)
  12:19 De rel omtrent een Duitse mensenrechtenactivist die Turkije gevangen houdt, escaleert nog verder. Berlijn komt met nieuwe maatregelen en waarschuwt Duitse reizigers die naar Turkije trekken.
  [naar artikel]
 19. Wat wil Turkije nu van Europa? Meer dan u zou denken (04/03/2020 - De Morgen)
  Met het ‘openen van de poorten’ voor vluchtelingen probeert Turkije de ­Europese Unie onder te druk zetten. Maar met welk doel? Wat wil Ankara van Europa? Meer geld voor de 3,7 miljoen ­Syrische vluchtelingen in Turkije? Nee. Niet in de eerste plaats. Turkije wil twee, eigenlijk drie andere dingen.
  [naar artikel]
 20. Nederland past reisadvies voor Turkije aan (13/03/2017 - Knack)
  De diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije houdt aan: Turkije eist gerechtelijke stappen en Nederland waarschuwt zijn burgers.
  [naar artikel]
 21. Ronde van Turkije 2017 wordt verplaatst van april naar oktober (30/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Internationale Wielerunie (UCI) heeft de nieuwe datum bekendgemaakt van de Ronde van Turkije. De Ronde van Turkije, vanaf dit seizoen een
  [naar artikel]
 22. Verscheidene landen waarschuwen Trump voor erkenning Israëlische soevereiniteit over Golanhoogten (22/03/2019 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat Israëlische soevereiniteit over de Golaanhoogten erkend moet worden. Bij onder andere Iran, Syrië en Turkije schiet dat in het verkeerde keelgat.
  [naar artikel]
 23. Biden : “Turkije levert geen bewijzen over rol Gülen bij staatsgreep” (24/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Turkije heeft de Verenigde Staten geen enkel bewijs bezorgd over de rol die Fethullah Gülen gespeeld zou hebben in de mislukte couppoging van midden juli. Dat is woensdag vernomen uit de entourage van de Amerikaanse vicepresident Joe Biden, die op bezoek is in Turkije. Biden zelf gaf vanuit Turkije aan dat de Verenigde Staten met Turkije samenwerkt om een formeel uitleveringsverzoek te helpen voorbereiden. Volgens Ankara zat de vroegere imam achter de mislukte coup.
  [naar artikel]
 24. Onderzoekers waarschuwen voor zika 2.0 (11/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het zikavirus muteert zo snel in Braziliaanse patiënten dat de kans op nieuwe varianten van de ziekte toeneemt, waarschuwen onderzoekers. Dat zou...
  [naar artikel]
 25. Onderzoekers waarschuwen voor uitbraak van zika 2.0 (11/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het zikavirus muteert zo snel in Braziliaanse patiënten dat de kans op nieuwe varianten van de ziekte toeneemt, waarschuwen onderzoekers. Dat zou...
  [naar artikel]
 26. 'VRT moet veelvuldige sms’ers waarschuwen' (15/12/2017 - De Standaard)
  Mediaminister Sven Gatz (Open Vld) gaat de VRT vragen kijkers en luisteraars te waarschuwen als veelvuldig sms’en voor een wedstrijd geen zin heeft. Dat antwoordde hij in het parlement op een vraag van Orry Van de Wauwer (CD&V).
  [naar artikel]
 27. Noord-Korea lanceert ballistische raket (09/07/2016 - Knack)
  Noord-Korea heeft zaterdag een raketproef uitgevoerd. Het zou gaan om een ballistische raket, gelanceerd vanop een duikboot aan de oostkust van het land. Dat meldt het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie.
  [naar artikel]
 28. Taliban waarschuwen voor meer aanslagen (21/05/2018 - Knack)
  De taliban waarschuwen de burgers van Afghanistan om uit de buurt van regeringsvestigingen van de Afghaanse overheid en buitenlandse overheden te blijven in de hoofdstad Kaboel.
  [naar artikel]
 29. "VRT moet kwistige sms'ers waarschuwen" (15/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Mediaminister Sven Gatz (Open Vld) gaat de VRT vragen kijkers en luisteraars te waarschuwen als veelvuldig sms'en voor een wedstrijd geen zin...
  [naar artikel]
 30. Brandstoffenhandelaars waarschuwen voor hogere prijzen (14/08/2019 - De Tijd)
  14:40 De gassector en de brandstoffenhandelaars reageren woensdag gepikeerd op de plannen van de N-VA om stookolieketels en aardgas te verbieden bij nieuwbouw. Ze waarschuwen dat de consument zal moeten opd...
  [naar artikel]
 31. Duizenden migranten vanuit Turkije aangekomen in Griekenland (30/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Griekenland ziet het aantal migranten dat uit Turkije komt toenemen, blijkt uit de cijfers voor mei. Tussen de 1ste en de 26ste arriveerden 13.606 mensen uit Turkije, 4.313 deden dat via land en 9.293 vaarden over. Dat zeggen de VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR en de Griekse kustwacht. In april kwamen 3.020 mensen in Griekenland aan vanuit Turkije, in mei 2018 waren het er 4.734.
  [naar artikel]
 32. Athene plant bouw van hek aan grens met Turkije (05/04/2019 - De Morgen)
  Om de eindeloze stroom van vluchtelingen via Turkije naar de EU tegen te houden, is Griekenland van plan een hek te zetten langs een deel van de grens met Turkije. Dat heeft de Griekse minister van Burgerbescherming, Christos Papoutsis gezegd.
  [naar artikel]
 33. Spanning tussen EU en Turkije stijgt (01/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds de mislukte coup groeit de spanning tussen Turkije en de Europese Unie. Turkije is boos op Duitsland omdat gisteren op de steunbetoging
  [naar artikel]
 34. Duitsland stopt wapenleveringen aan Turkije (12/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Duitsland stopt met het leveren van wapens aan Turkije. Aanleiding is de militaire operatie die Turkije deze week begon tegen de Koerden in het...
  [naar artikel]
 35. Trump blokkeert levering F-35’s aan Turkije (16/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  washington/ankaraIn de jongste escalatie van het geschil tussen de VS en Turkije over een Amerikaanse dominee, heeft president Trump de levering van honderd F-35-vliegtuigen aan Turkije geblokkeerd.
  [naar artikel]
 36. 2.672 Syriërs kwamen legaal van Turkije naar EU (08/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds de migratiedeal met Turkije zijn vorig jaar 2.672 Syrische vluchtelingen legaal vanuit Turkije naar de EU gereisd. Iets meer dan duizend
  [naar artikel]
 37. VS en Turkije op weg naar akkoord om Amerikaanse dominee vrij te laten (11/10/2018 - Knack)
  In het conflict tussen de Verenigde Staten en Turkije, over de in Turkije opgesloten Amerikaanse dominee Andrew Brunson, lijkt een oplossing in de maak.
  [naar artikel]
 38. Turkije: 'België moet beroep aantekenen tegen de PKK-beslissing' (08/03/2019 - Knack)
  De PKK is geen terroristische organisatie. Dat besliste het Brusselse hof van beroep vanmiddag. De uitspraak stuit op ongeloof en woede in Turkije. Toch is het volgens Turkije nog mogelijk om beroep aan te tekenen.
  [naar artikel]
 39. "Herinvoeren doodstraf in Turkije is de rode lijn" (11/08/2016 - De Redactie)
  Minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders (MR) wil de toetredingsonderhandelingen tussen de EU en Turkije bevriezen zolang er onduidelijkheid bestaat over de herinvoering van de doodstraf in Turkije.
  [naar artikel]
 40. Turkije schaft het winteruur af (08/09/2016 - De Redactie)
  In Turkije blijft het hele jaar door de zomertijd van kracht. Door het winteruur af te schaffen verandert Turkije van tijdzone.
  [naar artikel]
 41. Zoveelste dispuut: Merkel wil Duitse soldaten weg uit Turkije na geweigerd bezoek (15/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Duitsland overweegt zijn soldaten uit Turkije weg te halen. Dat verklaart bondskanselier Angela Merkel. Vandaag raakte bekend dat Turkije geen
  [naar artikel]
 42. VN vraagt dat Turkije de noodtoestand opheft (20/03/2018 - VRT NWS)
  De Verenigde Naties roepen Turkije op om de noodtoestand op te heffen die van kracht is sinds de mislukte staatsgreep in 2016. In een nieuw rapport stelt de VN dat de mensenrechten in Turkije door de noodtoestand steeds meer in het gedrang komen.
  [naar artikel]
 43. Rusland levert luchtafweersysteem aan Turkije, VS schrapt levering F-35-gevechtsvliegtuigen aan Turkije (12/07/2019 - VRT NWS)
  Rusland heeft de eerste delen van hoogtechnologisch luchtafweergeschut, de S-400, aan Turkije geleverd. Dat heeft de Turkse minister van Defensie bekendgemaakt. De VS schrapt nu de levering van honderd F-35-gevechtsvliegtuigen aan Turkije en dreigt met economische sancties. De relaties tussen de twee belangrijke NAVO-bondgenoten bereiken hiermee een historisch dieptepunt.
  [naar artikel]
 44. Huiszoeking op door VS gebruikte luchtmachtbasis in Turkije (18/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Op de luchtmachtbasis van Incirlik, in het zuiden van Turkije, is een huiszoeking aan de gang. Dat meldt de krant Hurriyet. Turkije en de
  [naar artikel]
 45. Wil Turkije Europees geld voor migrantenopvang in eigen land? Het liefst meer dan dat (04/03/2020 - De Morgen)
  Met het ‘openen van de poorten’ voor vluchtelingen probeert Turkije de ­Europese Unie onder te druk zetten. Maar met welk doel? Wat wil Ankara van Europa? Meer geld voor de 3,7 miljoen ­Syrische vluchtelingen in Turkije? Nee. Niet in de eerste plaats. Turkije wil twee, eigenlijk drie andere dingen.
  [naar artikel]
 46. "Erdogan is gevaarlijk autoritair, maar een coup is niet de oplossing" (16/07/2016 - De Redactie)
  De internationale reacties op de mislukte staatsgreep in Turkije zijn vrij unaniem in hun veroordeling van de coupplegers, maar waarschuwen hier en daar wel president Erdogan voor zijn autoritaire kantjes.
  [naar artikel]
 47. Potje zeeslag noopt Europa tot ernstig debat over Turkije (25/09/2020 - De Tijd)
  20:34 Griekenland en Cyprus trekken de Europese Unie mee in hun onmogelijk op te lossen conflict met Turkije. Europa maakt zich op voor een moeilijk debat over de relaties met Turkije.
  [naar artikel]
 48. Onderzoekers waarschuwen voor zika 2.0 (12/10/2017 - Knack)
  Het zikavirus muteert zo snel in Braziliaanse patiënten dat de kans op nieuwe varianten van de ziekte toeneemt, waarschuwen onderzoekers. Dat zou de ontwikkeling van vaccins en tests kunnen bemoeilijken.
  [naar artikel]
 49. Koerden winnen terrein op door Turkije gesteunde rebellen (22/01/2018 - De Standaard)
  Koerdische strijders hebben maandag het merendeel van het gebied heroverd dat de dag voordien door door Turkije gesteunde rebellen was ingepalmd. Het Koerdische mediacentrum in Afrin zei dat bij de herovering van het grensgebied met Turkije in Noord-Syrië zes door Turkije gesteunde rebellen werden gedood.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.