Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 October 2020
07:48 uur

Horeca Vlaanderen overweegt juridische stappen tegen de algemene sluiting van cafés en restaurants

Knack

17/10/2020 - 20:00

Sectorvereniging Horeca Vlaanderen overweegt juridische stappen tegen de algemene sluiting van cafés en restaurants. Dat zegt CEO Matthias De Caluwe. 'We winnen juridische informatie in om na te gaan of die beslissing wel proportioneel is', zegt hij. 'Dat zijn we verplicht aan onze ondernemers.'


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Horeca Vlaanderen overweegt juridische stappen tegen verplichte sluiting (17/10/2020 - Express)
  Sectorvereniging Horeca Vlaanderen overweegt juridische stappen tegen de algemene sluiting die de federale regering door de heropflakkering van de coronabesmettingen... The post Horeca Vlaanderen overweegt juridische stappen tegen verplichte sluiting appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Ook in Franstalig België mogelijke gerechtelijke stappen tegen sluiting horeca (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat zaterdag Horeca Vlaanderen aankondigde juridische stappen te overwegen tegen de sluiting van cafés en restaurants, kondigt ook een tijdelijk collectief in het zuiden van het land aan in de loop van de week twee beroepen te zullen indienen tegen de sluiting van cafés en restaurants vanaf maandag voor de periode van een maand.
  [naar artikel]
 3. Update: ook in Franstalig België mogelijke gerechtelijke stappen tegen sluiting horeca (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat zaterdag Horeca Vlaanderen aankondigde juridische stappen te overwegen tegen de sluiting van cafés en restaurants, kondigt ook een tijdelijk collectief in het zuiden van het land aan in de loop van de week twee beroepen te zullen indienen tegen de sluiting van cafés en restaurants vanaf maandag voor de periode van een maand.
  [naar artikel]
 4. Horeca Vlaanderen overweegt rechtszaak tegen sluiting (17/10/2020 - De Tijd)
  16:58 'We winnen juridische informatie in om na te gaan of de algemene sluiting van cafés en restaurants wel proportioneel is', zegt Matthias De Caluwe, topman van de sectorvereniging. 'Dat zijn we verplich...
  [naar artikel]
 5. Advocaat Griet Cnudde over de juridische stappen van de horeca: 'Een virus kan je niet voor de rechter dagen' (19/10/2020 - Knack)
  Horeca Vlaanderen overweegt juridische stappen te ondernemen tegen de sluiting van cafés en restaurants als maatregel tegen het coronavirus. Het is volgens de sector niet bewezen dat het stijgend aantal besmettingen is toe te schrijven aan de horeca. Griet Cnudde, de Gentse advocate die is gespecialiseerd in publiek recht, twijfelt over het succes van de actie.
  [naar artikel]
 6. Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan (19/10/2020 - Express)
  Het Collectif Wallonie Horeca, een groep Franstalige horeca-uitbaters, trekt naar de Raad van State om de sluiting van de horeca... The post Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Horeca Vlaanderen over sluiting door coronavirus: “Drama voor de sector” (13/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Een drama voor de sector”, zo omschrijft voorzitter Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen de sluiting van alle cafés en restaurants. De sectorfederatie wil zo snel mogelijk samenzitten met de overheid voor de oprichting van een noodfonds.
  [naar artikel]
 8. Is horeca een belangrijke bron van besmettingen? Op dit rapport is sluiting cafés en restaurants gebaseerd (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand dicht. Het is een maatregel die hard is aangekomen in de hele sector en bij de toeleveranciers. Het Overlegcomité baseerde zich voor die beslissing op een rapport dat wetenschappelijke studies citeert die in de richting van de horeca wijzen. Dat meldt La Libre.
  [naar artikel]
 9. Horeca-expert Filip Vanheusden pleit voor avondklok vanaf middernacht voor cafés en restaurants (15/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De cijfers blijven maar stijgen, de regering neemt naar verwachting morgen nieuwe maatregelen. Het is uitkijken wat dat betekent voor cafés en restaurants, zeker nu die in Nederland gesloten zijn en nu in Frankrijk de avondklok is ingesteld in grote steden.  Horeca-expert Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen pleit voor de invoering van een avondklok in de stijd tegen het coronavirus. Dat zei hij vanmiddag in ons TVL Nieuws. Café's en restaurants moeten volgens hem om middernacht dicht, onmiddellijk gevolgd dus door een avondklok. Op deze manier kan de politie de illegale feestjes beter handhaven. "Een sluiting van de horeca is niet zinvol," meent Vanheusden. "Dat zal alleen maar voor nog grotere drama's zorgen."
  [naar artikel]
 10. Tweesterrenzaak La Durée overweegt juridische stappen tegen verplichte horecasluiting (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De verplichte sluiting van de horeca komt hard aan bij Angelo Rosseel van tweesterrenrestaurant La Durée in het West-Vlaamse Izegem. Zo hard dat hij overweegt de zaak voor de rechtbank aan te vechten. “Ik kook van woede. Deze maatregel is er echt over”, foetert hij. “Ik ga er alles aan doen om zoveel mogelijk collega’s te mobiliseren.” HorecaVlaanderen onderzoekt ondertussen wat op juridisch vlak mogelijk is.
  [naar artikel]
 11. Lukaku countert voodoobeschuldiging en overweegt juridische stappen (10/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Romelu Lukaku overweegt juridische stappen tegen Evertoneigenaar Ferhad Moshiri. Die beweerde gisteren op een aandeelhoudersvergadering dat de Rode...
  [naar artikel]
 12. Cafés en restaurants op slot: op welke steunmaatregelen kunnen de horeca-uitbaters rekenen? (19/10/2020 - Express)
  Om het toenemend aantal coronabesmettingen in te dijken, heeft de federale regering beslist de cafés en restaurants te sluiten. ‘We... The post Cafés en restaurants op slot: op welke steunmaatregelen kunnen de horeca-uitbaters rekenen? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Minister: “Ik roep de horeca uit tot een sector in crisis” (06/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De horeca verkeert in een crisis. Daarom moeten restaurants, brasserieën en cafés die in moeilijkheden verkeren, voortaan minder belastingen betalen. Maar Horeca Vlaanderen wil nog meer loonlastenverlagingen. “Restaurants en drankgelegenheden gaan vier tot vijf keer meer failliet dan andere ondernemingen”, zegt directeur Matthias De Caluwe.
  [naar artikel]
 14. Horeca Vlaanderen: ‘Dit voelt aan als heel onrechtvaardig’ (16/10/2020 - De Standaard)
  Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. ‘Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing’, zegt Matthias De Caluwé, ceo van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 15. Obers met mondmaskers, niet aan de toog hangen: zo wil de horeca heropstarten (14/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Tegen de volgende Veiligheidsraad wil de horecasector een plan klaar hebben voor de heropstart van cafés en restaurants. De volgende fase van de versoepeling van de maatregelen is ten vroegste voor 8 juni. Het is nog niet zeker of horeca dan zal mogen heropstarten, maar het is alleszins wel waarvoor Horeca Vlaanderen pleit. “We willen vooral duidelijkheid en wat perspectief”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 16. Brussel overweegt juridische stappen tegen taxidienst Heetch (12/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het kabinet van Brussels Mobiliteitsminister Pascal Smet (sp.a) overweegt juridische stappen tegen de taxidienst Heetch. Dat bevestigt
  [naar artikel]
 17. Vlaamse steun voor horeca: dit bedrag krijgen restaurants en cafés (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Economie Hilde Crevits voorziet extra steun voor de horeca, nu de restaurants en cafés vanaf maandag vier weken moeten sluiten. Die wordt berekend op basis van de omzet van vorig jaar.
  [naar artikel]
 18. Café, restaurant, frietkot, alles moet dicht. Wat vindt de horeca daar zelf van? En gaan ze dat controleren? (13/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Niet alleen de scholen, maar ook alle cafés en restaurants sluiten verplicht de deuren. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad donderdagavond beslist. De verplichte sluiting gaat vrijdagavond om middernacht in en duurt tot nader order tot en met vrijdag 3 april. Horeca Vlaanderen roept de re­gering op om werk te maken van een noodfonds.
  [naar artikel]
 19. Twintig horeca-uitbaters over verplichte sluiting: “Politici en virologen niet meer welkom” (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na vier maanden moeten de Belgische cafés en restaurants hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.”
  [naar artikel]
 20. "Eén op de vijf cafés en restaurants gaat failliet door coronacrisis" (15/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Twintig procent van de horecazaken overleeft de coronacrisis niet. Dat zegt voorzitter van Horeca-Vlaanderen Filip Vanheusden. Dat betekent dat één op vijf cafés en restaurants failliet gaat. Anderhalf tot twee jaar hebben we nodig om de horeca terug een beetje op adem te laten komen, en het zal nooit meer zijn zoals voorheen, zegt nog de Hasselaar. Hij heeft begrip voor het gefaseerd opheffen van de lockdown waarbij de cafés en de discotheken niet op de eerste rij zullen staan.
  [naar artikel]
 21. "Gitzwarte dag", maar welke steun krijgt de horeca nu cafés en restaurants voor een maand de deuren moeten sluiten? (17/10/2020 - VRT NWS)
  "Het is een gitzwarte dag voor de horeca." Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen zuchtte eens diep toen de strengere maatregelen bekend werden. Want zijn sector is (opnieuw) zeer zwaar getroffen: cafés en restaurants moeten een maand de deuren sluiten. Er werden "ruimschootse compensaties" beloofd, maar wat weten we al over die steunmaatregelen?
  [naar artikel]
 22. VUB overweegt juridische stappen in zaak-Reuzegom (12/08/2020 - De Tijd)
  18:23 De Vrije Universiteit Brussel overweegt juridische stappen. Een student is in verdenking gesteld voor zijn betrokkenheid bij de fatale doop van de studentenclub Reuzegom.
  [naar artikel]
 23. Waalse horeca naar Raad van State tegen sluiting (19/10/2020 - De Tijd)
  09:08 De Raad van State zal zich moeten uitspreken over de beslissing van de regering-De Croo om de cafés en restaurants te sluiten.
  [naar artikel]
 24. Horeca Brussel protesteert tegen sluiting met 'kerkhof van koksvesten'  (07/05/2020 - VRT NWS)
  Brussel zonder cafés het is toch maar triestig. Zowel de hoofdstad als de andere 18 Brusselse gemeenten tellen veel cafés, bistro's en restaurants. Maar die moeten allemaal gesloten blijven. Daarom hebben ze vandaag duizend koksvesten op de Grote Markt gelegd als protest en noodkreet.
  [naar artikel]
 25. Twintig horeca-uitbaters over verplichte sluiting: “Politici en virologen moeten weten dat ze veel mensen in totale miserie storten” (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na vier maanden moeten de Belgische cafés en restaurants hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.”
  [naar artikel]
 26. Westerlo overweegt juridische stappen, Pro League gaat in bemiddeling (31/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Als enige club stemde Westerlo tegen de beslissingen die vrijdag genomen werden op de algemene vergadering van de Pro League. De Kemphanen menen als leider in de eindstand van 1B aanspraak te kunnen maken op een plek in 1A en beraden zich over juridische stappen. De Pro League stelt een bemiddelaar aan. "We willen dat het juridisch spel nu stopt", zegt CEO Pierre François.
  [naar artikel]
 27. Samenscholingen na sluiting cafés: 'Dit gaat over meer dan een sluitingsuur' (22/06/2020 - Knack)
  Krijgen de beelden van massaal feestende mensen na sluiting van de cafés een impact gevolgen voor eventuele verdere versoepelingen van de coronamaatregelen? De Nationale Veiligheidsraad komt woensdag samen voor een evaluatie. Horeca Vlaanderen vraagt een later sluitingsuur, GEES-voorzitter Erika Vlieghe vindt dat geen oplossing.
  [naar artikel]
 28. De Croo: 'Niet de schuld van horeca dat zij moeten sluiten, maar prioriteit is contacten vermijden' (18/10/2020 - Knack)
  De sluiting van de horeca komt er niet omdat cafés en restaurants in de fout gegaan zijn, maar omdat het in de huidige toestand essentieel is om sociale contacten te vermijden en die contacten vinden in de horeca plaats.
  [naar artikel]
 29. De Croo: 'Niet de schuld van horeca dat zij moet sluiten, maar prioriteit is contacten vermijden' (18/10/2020 - Knack)
  De sluiting van de horeca komt er niet omdat cafés en restaurants in de fout gegaan zijn, maar omdat het in de huidige toestand essentieel is om sociale contacten te vermijden en die contacten vinden in de horeca plaats.
  [naar artikel]
 30. Horeca Vlaanderen: "Snel meer duidelijkheid nodig over heropening want horeca moet zich kunnen voorbereiden" (24/05/2020 - VRT NWS)
  Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 31. Limburgs voorzitter Horeca Vlaanderen "Draconische gevolgen" (13/03/2020 - VRT NWS)
  Om het coronavirus tegen te houden, moeten restaurants, discotheken en cafés vanaf middernacht dicht. En dat tot aan de paasvakantie. Filip Vanheusden is voorzitter van Horeca Vlaanderen, maar baat ook het Borrelhuis en de Kwizien in Hasselt uit en het Thor park in Genk. De gevolgen zijn volgens hem heel groot voor de horecasector.
  [naar artikel]
 32. Horecafederaties dienen beroep in tegen sluiting van de sector (19/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de Raad van State zal in naam van de drie horecafederaties in België (Vlaanderen, Wallonië en Brussel) een beroep tot nietigverklaring worden ingediend tegen de sluiting van de cafés en restaurants voor de periode van een maand sinds maandag. Dat heeft Philippe Simonart, juridisch directeur van de Brusselse horecafederatie, bevestigd.
  [naar artikel]
 33. Horeca-uitbaters tevreden over eerste week na heropstart (17/06/2020 - De Tijd)
  08:07 Dat leert een rondvraag van Horeca Vlaanderen onder haar leden, al waarschuwt de sectorfederatie dat het financieel moeilijk blijft omdat acht op tien cafés en restaurants aan verminderde capaciteit d...
  [naar artikel]
 34. Horeca Vlaanderen: “Verpletterende verantwoordelijkheid voor zij die maatregelen aan hun laars lapten” (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. "Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing", zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, in VTM NIEUWS. “Iedereen die de regels heeft overtreden heeft een verpletterende verantwoordelijkheid en treft zo 61.000 mensen uit de horeca”, klinkt het.
  [naar artikel]
 35. Rookverbod op terrasjes ‘stap te ver’ voor Horeca Vlaanderen (06/06/2018 - De Standaard)
  Het pleidooi van Lode Godderis, professor arbeidsgeneeskunde aan de KU Leuven, voor een rookverbod op terrassen van cafés en restaurants, valt in slechte aarde bij Horeca Vlaanderen. ‘Betuttelend en een stap te ver’, klinkt het daar.
  [naar artikel]
 36. Rookverbod op terrasjes ‘stap te ver’ voor Horeca Vlaanderen (06/06/2018 - De Standaard)
  Het pleidooi van Lode Godderis, professor arbeidsgeneeskunde aan de KU Leuven, voor een rookverbod op terrassen van cafés en restaurants, valt in slechte aarde bij Horeca Vlaanderen. ‘Betuttelend en een stap te ver’, klinkt het daar.
  [naar artikel]
 37. Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen: ‘We hebben allen kunnen ervaren hoe dood een samenleving is zonder horeca’ (04/06/2020 - De Morgen)
  Cafés, bars en restaurants maken zich op voor de heropening 8 juni. Er gelden strikte voorwaarden, zo moet er 1,5 meter tussen de tafels zijn, obers moeten een mondmasker dragen en tooghangers zijn vooralsnog niet toegelaten. Matthias De Caluwe (37), de topman van Horeca Vlaanderen, over die heropstart.
  [naar artikel]
 38. Sluiting horeca kan op weinig begrip rekenen: “Dit voelt heel onrechtvaardig” (16/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De cafés en restaurants in ons land zullen een maand lang de deuren moeten sluiten. Het is een van de nieuwe coronamaatregelen die het Overlegcomité heeft genomen.
  [naar artikel]
 39. Mondmaskers zitten helft van horeca dwars: “Er zal nog een lange strijd gestreden worden om uit de crisis te komen” (16/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De eerste week waarin cafés en restaurants de deuren weer mochten openen, was positief voor drie op de vier horeca-uitbaters. De voornaamste hindernis vinden zij de mondmaskers. Dat blijkt uit een bevraging van Horeca Vlaanderen na de eerste week van de heropening. “Maar er wacht nog een lange strijd om uit de crisis te geraken”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 40. Mondmaskers zitten helft van horeca dwars: “Er zal nog een lange strijd gestreden worden om uit de crisis te komen” (16/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  De eerste week waarin cafés en restaurants de deuren weer mochten openen, was positief voor drie op de vier horeca-uitbaters. De voornaamste hindernis vinden zij de mondmaskers. Dat blijkt uit een bevraging van Horeca Vlaanderen na de eerste week van de heropening. “Maar er wacht nog een lange strijd om uit de crisis te geraken”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 41. Horecafederaties dienen beroep in tegen sluiting van de sector (19/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Bij de Raad van State zal in naam van de drie horecafederaties in België (Vlaanderen, Wallonië en Brussel) een beroep tot nietigverklaring worden ingediend tegen de sluiting van de cafés en restaurants voor de periode van een maand sinds maandag. Dat heeft Philippe Simonart, juridisch directeur van de Brusselse horecafederatie, maandag bevestigd.
  [naar artikel]
 42. Zijn de frituren nog open? En kan ik terecht bij de afhaalchinees? (13/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Door de maatregel van de regering om cafés en restaurants vanaf middernacht te sluiten, is er onduidelijkheid ontstaan waar je nu wel en niet terecht kan voor eten. “Restaurants mogen leveren aan huis en ook eten afhalen in restaurants, frituren of broodjeszaken blijft mogelijk”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 43. Bloedbad dreigt in horeca, als de zomer geen beterschap brengt (12/07/2020 - VRT NWS)
  De horeca herstelt traag sinds cafés en restaurants op 8 juni weer open mochten. Dat blijkt uit onderzoek van personeelsdienstenbedrijf SD Worx. In vergelijking met de periode voor de coronacrisis is maar 48 procent van het personeel in de sector weer aan de slag. De zomer wordt cruciaal, zegt SD Worx. Als het herstel zich niet doorzet, zullen heel wat cafés en restaurants in het najaar failliet gaan.
  [naar artikel]
 44. Na stroom van annulaties: Horeca Vlaanderen roept regel van 4 mensen aan 1 tafel te schrappen in Antwerpen (29/07/2020 - VRT NWS)
  Onder de nieuwe coronamaatregelen voor de horeca mag je in de provincie Antwerpen met slechts vier personen of één gezin aan tafel zitten. Dat is de doodsteek voor de Antwerpse restaurants en cafés volgens Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. Hij roept gouverneur Cathy Berx op om de maatregelen te herzien en dezelfde regels te hanteren als in de rest van het land.
  [naar artikel]
 45. Horeca overweegt nieuwe tijdelijke sluiting: “Er komt niemand naar het centrum” (30/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De horeca kreunt onder de verscherpte coronamaatregelen. Verschillende brasserieën denken intussen al luidop aan een nieuwe tijdelijke sluiting. “Het centrum en dus ook de horeca bloedt dood, als je maar alleen mag winkelen en wanneer ze oproepen om thuis te werken.”
  [naar artikel]
 46. Horeca reageert verslagen: ‘Dolk in het hart’ (16/10/2020 - De Morgen)
  Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. ‘Dit komt onwaarschijnlijk hard aan’, reageert Horeca Vlaanderen. Ook Comeos, de Belgische federatie voor handel en diensten en vertegenwoordiger van de restaurantketens, noemt de beslissing ‘onbegrijpelijk’.
  [naar artikel]
 47. Registratie in de horeca: “Wij weten niet of je echt Jan Jansen heet” (26/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een QR-code om je digitaal te registeren, een formulier van Horeca Vlaanderen of simpelweg: een kubus met gekleurde papiertjes en pen. De Limburgse restaurants en cafés hebben elk hun eigen systeem voor de registratie van klanten. “Niemand doet moeilijk”, klinkt het op dag één.
  [naar artikel]
 48. Ryanair schrapt honderden vluchten: Peeters overweegt juridische stappen (18/09/2017 - Knack)
  De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair schrapt de komende zes weken 294 vluchten op Charleroi en op Brussels Airport. Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) laat een onderzoek openen en overweegt juridische stappen.
  [naar artikel]
 49. Vandenbroucke: “Sluiting horeca is erg, maar overvolle ziekenhuizen zijn nog erger” (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) reageerde in VTM NIEUWS op de verplichte sluiting van cafés en restaurants. “Het is erg, maar indien ziekenhuizen zouden kapseizen en hun patiënten niet meer zouden kunnen verzorgen, is dat nog erger”, verklaart Vandenbroucke de beslissing.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.