Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 October 2020
21:07 uur

Fanfares trekken door straten in Deurne die getroffen zijn door granaataanslagen: “Dankuwel, deze buurt verdient dit”

Gazet van Antwerpen

17/10/2020 - 20:35

Zaterdagnamiddag zijn twee Antwerpse fanfares door de straten van Deurne-Noord getrokken. Een coronaproof initiatief van district Deurne om de bewoners een hart onder de riem te steken na de granaataanslagen in juni en augustus. “Zo schoon dat ze dit doen, dankuwel. De buurt verdient dit”, zegt de 90-jarige Louiza Hermans uit de Gryspeerstraat.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Granaataanslag in Antwerpen: link met familie die bekend is in het drugsmilieu (08/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Na de granaataanslagen van donderdagnacht heeft de politie van een getuige een zeer goede beschrijving van het vluchtvoertuig van de daders gekregen, dat leidde uiteindelijk tot de huiszoekingen die deze ochtend, onder meer in Deurne, plaatsvonden. Er zouden verschillende mensen verhoord worden door de federale gerechtelijke politie. Het parket wil nog steeds geen commentaar geven bij de granaataanslagen van afgelopen nacht, noch bij de huiszoekingen die volgden.
  [naar artikel]
 2. Nog geen 24 uur na start "Operatie Nachtwacht" door Antwerpse politie: opnieuw schietincident in Deurne (06/09/2020 - VRT NWS)
  De Antwerpse deelgemeente Deurne is opnieuw opgeschrikt door een schietincident. Twee jonge mannen op een scooter beschoten vannacht een woning. Het incident deed zich voor op de tweede avond van de grootscheepse politie-actie Nachtwacht. Die moet een einde maken aan de schietpartijen en de granaataanslagen door drugsbendes.
  [naar artikel]
 3. 2.000 schapen trekken door straten van Madrid (20/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat 2.000 schapen en hun herders zijn vandaag door de straten van de Spaanse hoofdstad Madrid getrokken. Met deze symbolische actie, gestoeld op...
  [naar artikel]
 4. Fanfares uit Kasterlee vinden onderdak in discotheek: "Zo wordt de dansvloer nog eens gebruikt" (24/09/2020 - VRT NWS)
  De fanfares van Tielen en Kasterlee repeteren sinds deze week in discotheek Cobra-Deluxe in Lichtaart. Door de coronacrisis konden ze niet meer repeteren in hun eigen lokalen. Uitbater Benny Gloris vertelt bij Radio 2 Antwerpen hoe de fanfares in zijn nachtclub onderdak hebben gevonden. "Het is ongelooflijk om de muzikanten op de dansvloer te zien zitten", vertelt hij.
  [naar artikel]
 5. Nieuwe frituursnack Het Deurns Granaatje vliegt de deur uit: “Een knalpromotie” (30/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het district Deurne is de voorbije dagen meerdere keren opgeschrikt door granaataanslagen en geweerschoten. De buurt is bezorgd en dat is in frituur De Lyn’Jo op de Lakborslei niet anders. “Maar met al die miserie vonden we dat een vleugje humor wel kon”, zegt zaakvoerster Linsey Van Tongerloo. En dat resulteerde in een nieuwe snack, een knalpromotie: Het Deurns Granaatje.
  [naar artikel]
 6. Moslims trekken door straten van Brussel tegen terreur (10/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  40 Imams die door Europa trekken om te protesteren tegen terrorisme, zijn deze ochtend geland aan de Beurs in Brussel. Met hun mars willen ze hun
  [naar artikel]
 7. Cultureel ontmoetingscentrum Rix steunt inwoners Deurne met Radio Rix: "De mensen zijn bang door het recente drugsgeweld" (04/09/2020 - VRT NWS)
  Cinema Rix is een cultureel ontmoetingscentrum in de De Gryspeerstraat in Deurne, een straat die vorige week nog werd getroffen door drugsgeweld. Het ontmoetingscentrum moest door het coronavirus bovendien haar deuren sluiten, waardoor bewoners hun sociale contacten heel erg begonnen te missen. "Radio Rix" bleek daarom een schot in de roos om de buurt een hart onder te riem te steken. Door de recente gebeurtenissen merken de radiomakers dat de mensen meer dan ooit nood hebben aan een babbel. Dat vertelt Chantal Boes, miss Rix voor de buurtbewoners, op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 8. Aanschuiven in Berchem, Deurne en Borgerhout door meerdere werkzaamheden (29/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Door verschillende werkzaamheden loopt het verkeer in de straten van Borgerhout, Deurne en Berchem helemaal vast. Wie kan, vermijdt de omgeving best.
  [naar artikel]
 9. Stroompanne treft delen van Deurne-Noord en Wommelgem (31/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Delen van Deurne-Noord en Wommelgem zijn deze avond getroffen door een stroompanne. In totaal zaten zo’n 1.000 gezinnen zonder stroom. De problemen zouden inmiddels grotendeels verholpen zijn.
  [naar artikel]
 10. Buurt rond de Heizel zonder elektriciteit, Memorial niet getroffen (01/09/2017 - VRT NWS)
  Door een stroomonderbreking zit een veertigtal straten rond het Koning Boudewijnstadion zonder elektriciteit. De herstelling kan nog uren duren. De atletiekwedstrijd Memorial Van Damme is niet getroffen.
  [naar artikel]
 11. Minstens 2.000 aanwezigen trekken in Witte Mars door straten van Luik na aanslag (03/06/2018 - De Morgen)
  In Luik trekken vandaag minstens 2.000 mensen door de straten in een witte mars, om de slachtoffers van de aanslag van afgelopen dinsdag te herdenken. De optocht wordt georganiseerd door de vrienden van Cyril Vangriecken, een van de drie slachtoffers.
  [naar artikel]
 12. Leerlingen spijbelen voor tweede week op rij om door straten van Brussel te trekken (17/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Leerlingen van over heel België spijbelen voor de tweede week op rij om door de straten van Brussel te trekken. Ze doen dat om aan de alarmbel te trekken: ze eisen een ambitieuzer Belgisch klimaatbeleid. De organisatoren verwachten een nog grotere opkomst dan de 3.000 leerlingen van vorige week.
  [naar artikel]
 13. Ook Geoffke Deurne-Noord heeft ‘eigen’ nummerplaat (26/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Hij wordt al overal herkend in de straten van Deurne-Noord, maar vanaf nu zal ook de auto van Geoffry Hairemans niet onopgemerkt door Antwerpen scheuren.
  [naar artikel]
 14. Zeven mensen getroffen door CO-vergiftiging in Deurne (02/11/2017 - VRT NWS)
  In Deurne zijn vannacht zeven mensen gewond geraakt door een CO-vergiftiging. 
  [naar artikel]
 15. VS geeft 100 miljoen aan door coronavirus getroffen landen (07/02/2020 - Metro)
  De VS zijn bereid honderd miljoen dollar uit te trekken om China en andere door het nieuwe coronavirus getroffen landen te helpen de epidemie te bestrijden. Dit heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo gezegd. “Deze belofte – samen met de honderden miljoen dollars die de Amerikaanse privésector genereus schenkt – toont de krachtige Amerikaanse aanwezigheid in het antwoord op deze epidemie aan”, zegt het hoofd van de Amerikaanse diplomatie in een communiqué. Bron: Belga   Het bericht VS geeft 100 miljoen aan door coronavirus getroffen landen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Wateroverlast in Diest na overstroming Begijnenbeek (02/06/2018 - VRT NWS)
  De buurt rond de Begijnenbeek in Diest, in Vlaams-Brabant, is getroffen door wateroverlast. Afgelopen nacht is de beek buiten haar oevers getreden. Verschillende straten en kelders zijn ondergelopen. 
  [naar artikel]
 17. Californië opnieuw getroffen door zware aardbeving (06/07/2019 - De Morgen)
  Het zuiden van Californië is vandaag getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,1. Dat meldt het Amerikaanse geologisch bureau USGS. De beving vond om 20.19 uur lokale tijd plaats in de buurt van de stad Ridgecrest, op een diepte van 0,9 kilometer. Dezelfde regio werd donderdag nog getroffen door een aardbeving met een magnitude van 6,4: die beving wordt nu de 'voorschok' genoemd.
  [naar artikel]
 18. Zuiden van Californië opnieuw getroffen door zware aardbeving (06/07/2019 - De Morgen)
  Het zuiden van Californië is vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,1. Dat meldt het Amerikaanse geologisch bureau USGS. De beving vond om 20.19 uur lokale tijd plaats in de buurt van de stad Ridgecrest, op een diepte van 0,9 kilometer. Dezelfde regio werd donderdag nog getroffen door een aardbeving met een magnitude van 6,4: die beving wordt nu de 'voorschok' genoemd.
  [naar artikel]
 19. KAART. Carnavalstoeten trekken door Limburg (09/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Limburg wordt gretig carnaval gevierd. Jong en oud halen hun mooiste of gekste verkleedkleren weer uit de kast, en in alle gemeenten trekken prachtige praalwagens door de straten.
  [naar artikel]
 20. VIDEO: Auto drijft weg, rivieren gutsen door straten en riolen worden fonteinen (01/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Delen van ons land werden vandaag bijzonder hard getroffen door zware regenval. Deze onthutsende beelden komen vooral uit Vlaams-Brabant, maar ook...
  [naar artikel]
 21. Ruim 2.500 gezinnen getroffen door stroompanne in Deurne (13/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Maandagavond rond halfelf vond in Deurne een spontane kortsluiting plaats aan een middenspanningskabel. Daardoor zaten zo’n 2.500 à 3000 gezinnen een tijdje zonder stroom, zei distributiebeheerder Eandis om iets voor middernacht.
  [naar artikel]
 22. Ruim 2.500 gezinnen getroffen door stroompanne in Deurne (13/12/2016 - De Standaard)
  Maandagavond rond halfelf vond in Deurne een spontane kortsluiting plaats aan een middenspanningskabel. Daardoor zaten zo’n 2.500 à 3000 gezinnen een tijdje zonder stroom, zei distributiebeheerder Eandis om iets voor middernacht.
  [naar artikel]
 23. Kinderen trekken verkleed door de straten van Lille (01/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdagmiddag 1 maart trokken de kinderen van de Lagere school in Lille en enkele gasten van dagcentrum het Fierkant weer volledig verkleed door de Liller straten naar OC St-Hubertus.
  [naar artikel]
 24. Vijf doden bij zwaar onweer in Toscane (10/09/2017 - Metro)
  In de Italiaanse regio Toscane zijn dit weekend al zeker vijf doden gevallen bij zwaar onweer. De stad Livorno werd getroffen door modderstromen en overstromingen. Dat meldt de Italiaanse brandweer zondag. Er zijn ook nog drie vermisten. Volgens bepaalde Italiaanse media is er ook al een zesde dode gevallen. Ook Rome, de voorbije weken getroffen door een watergebrek, werd dit weekend getroffen door hevige regenval en overstroomde straten. bron: Belga
  [naar artikel]
 25. Opnieuw ontploffing in Deurne, na twee explosies dit weekend (24/08/2020 - VRT NWS)
  Vannacht rond 3.30 uur is er weer een explosie geweest in Deurne. Deze keer was dat in de De Gryspeerstraat, vlakbij het Sportpaleis. De politie heeft de buurt afgezet en Dovo is ter plaatse geweest. Afgelopen weekend waren er ook al twee ontploffingen in Deurne.
  [naar artikel]
 26. Zondag Dwars Door Hasselt: alles wat je moet weten over deze editie (10/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zondag trekken zo’n 3.000 lopers door de straten van Hasselt voor de loopwedstrijd Dwars Door Hasselt. Wij zetten alle praktische informatie nog eens op een rijtje.
  [naar artikel]
 27. 23e Pride Parade trekt door Brusselse straten voor veiligheid in eigen buurt (19/05/2018 - VRT NWS)
  Door de Brusselse straten trekt momenteel de 23e Pride Parade. Tientallen delegaties nemen deel aan de parade in de regenboogkleuren en strijden met het thema "Your local power" voor veiligheid voor lesbiennes, homo- en biseksuelen, transgenders ... in de eigen buurt.
  [naar artikel]
 28. Buren blij nu waterpijplounge dicht blijft: “We voelen ons meteen een stuk veiliger” (08/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Shishabar Havana Lounge in het centrum van Willebroek moet definitief dicht. Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) trok de horecavergunning in nadat de zaak in het voorjaar van 2018 en afgelopen zomer getroffen werd door granaataanslagen.
  [naar artikel]
 29. Ook Arenaplein Deurne heeft vanaf deze namiddag zijn eigen schaatsvlakte (28/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Deurne kan de schaatsen aanbinden: door de vrieskou is het verlaagde basketveld op het Arenaplein een ijsvlakte geworden. Deze middag wordt die tijdelijke piste ingehuldigd.
  [naar artikel]
 30. Straten rond Londens parlement afgesloten door verdacht voertuig (09/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Londense politie heeft verschillende straten in de buurt van het parlement afgesloten door een verdacht voertuig. Dat meldt Reuters.
  [naar artikel]
 31. Omgeving Madrid getroffen door felle hagelstorm: “Een nooit geziene zondvloed” (27/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Madrid en omgeving is gisteravond getroffen door een felle hagelstorm waarbij heel wat straten blank kwamen te staan. Tientallen auto’s raakten...
  [naar artikel]
 32. Moslims trekken door straten van Brussel tegen terreur (10/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De mars van moslims tegen terrorisme trekt momenteel door de straten van Brussel. De mars doet Europese steden aan die de voorbije jaren
  [naar artikel]
 33. KAART. Hier trekken de carnavalsstoeten door Limburg (24/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Alaaf! Alaaf! Dit weekend begint barst de carnavalsgekte opnieuw los. De komende 40 dagen trekken er stoeten door de straten van onze provincie. Wij hebben ze voor jullie allemaal in een handig overzicht gegoten op onderstaande kaart.
  [naar artikel]
 34. LIVE. Meer dan 32.000 spijbelende jongeren trekken door Brussel voor derde klimaatbetoging (24/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de derde week op rij trekken de klimaatspijbelaars van Youth for Climate onder politiebegeleiding door de straten van Brussel. Met hun protest...
  [naar artikel]
 35. Scoutsgroep in Luxemburg geëvacueerd door onweer (04/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Onweersbuien trekken deze namiddag over het zuiden van het land. Vooral de provincie Luxemburg wordt getroffen door het noodweer. Een scoutsgroep...
  [naar artikel]
 36. LIVE. Ongeziene opkomst: 35.000 spijbelende jongeren trekken door Brussel voor derde klimaatbetoging (24/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De derde klimaatmars van Youth for Climate is een gigantisch succes. Circa 35.000 spijbelende jongeren trekken momenteel door de straten van...
  [naar artikel]
 37. LIVE. Ongezien grote opkomst: 35.000 spijbelende jongeren trekken door Brussel voor derde klimaatbetoging (24/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De derde klimaatmars van Youth for Climate is een gigantisch succes. Circa 35.000 spijbelende jongeren trekken momenteel door de straten van...
  [naar artikel]
 38. LIVE. Ongezien grote opkomst: 32.000 spijbelende jongeren trekken door Brussel voor derde klimaatbetoging (24/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De derde klimaatmars van Youth for Climate is een gigantisch succes. Circa 32.000 spijbelende jongeren trekken momenteel door de straten van...
  [naar artikel]
 39. Gele hesjes trekken onder politiebegeleiding door de Brusselse straten (15/12/2018 - Metro)
  De gele hesjes zijn onder politiebegeleiding bezig aan een wandeling door de Brusselse straten. Alles verloopt vreedzaam en de betogers kunnen hun stem laten horen. De gele hesjes kwamen eerst samen aan Kunst-Wet, waarna ze door een politie-escorte naar het Luxemburgplein werden geleid. Dat plein werd hermetisch afgesloten door de politie, maar na een tijd van stilstand mochten de aanhangers van de gele hesjes-beweging aan een vreedzame tocht door de hoofdstad beginnen. De gele hesjes mochten ook enkele minuten het kruispunt van de Kunstlaan met de Belliardstraat bezetten. De betogers, ongeveer een honderdtal, zijn constant omringd door een grote groep agenten die alles in goede banen leiden. Even leek het erop dat het protest snel zou ophouden, maar op het Luxemburgplein dikte de groep betogers opnieuw aan. Ze laten hun stem regelmatig horen en vragen nog altijd het ontslag van premier Charles Michel. Zijn beleid en de vele belastingen duwen hen in de armoede, vinden de gele hesjes. De betogers zijn nu op een vreedzame manier door de stad aan het trekken onder begeleiding van de politie. Die is massaal aanwezig. bron: Belga Het bericht Gele hesjes trekken onder politiebegeleiding door de Brusselse straten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Stroompanne treft 40-tal straten rond Heizel en ook Memorial Van Damme, herstelling zal uren duren (01/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De omgeving van de Heizel en het Koning Boudewijnstadion wordt getroffen door een grote stroompanne. In totaal zitten een veertigtal straten
  [naar artikel]
 41. Japan getroffen door aardbeving met magnitude 6,7 (05/09/2018 - Metro)
  Het Japanse eiland Hokkaido is vandaag getroffen door een aardbeving met een magnitude van 6,7. Dat meldt het Amerikaanse observatorium voor aardbevingen. Er is geen tsunami-alarm afgekondigd. De beving deed zich voor op een diepte van 10 kilometer in de buurt van Sapporo, de hoofdstad van de prefectuur Hokkaido met bijna 2 miljoen inwoners. Meer informatie over schade of slachtoffers is er voorlopig niet. Bron: Belga   Het bericht Japan getroffen door aardbeving met magnitude 6,7 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Madrid getroffen door noodweer: hagel met bakken en auto’s weggespoeld (27/08/2019 - VRT NWS)
  In en rond de Spaanse hoofdstad Madrid zijn afgelopen avond heel wat straten overstroomd na een felle hagelstorm. Op beelden zijn straten te zien die op snelstromende rivieren lijken, met auto's die wegspoelen. Verschillende metrolijnen werden onderbroken.
  [naar artikel]
 43. Drie auto’s uitgebrand in Deurne en Wilrijk: politie houdt rekening met kwaad opzet (20/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen nacht zijn op de Schotensesteenweg in Deurne en aan de Hoge Aardstraat in Wilrijk drie auto’s volledig uitgebrand. In Deurne, waar in één keer twee auto’s in de vlammen op gingen, was er grote ophef in de buurt. Want ook gevels raakten beschadigd door het hevige vuur. De politie houdt in beide gevallen rekening met brandstichting.
  [naar artikel]
 44. Drie auto’s uitgebrand in Deurne en Wilrijk: politie houdt rekening met kwaad opzet (20/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Afgelopen nacht zijn op de Schotensesteenweg in Deurne en aan de Hoge Aardstraat in Wilrijk drie auto’s volledig uitgebrand. In Deurne, waar in één keer twee auto’s in de vlammen op gingen, was er grote ophef in de buurt. Want ook gevels raakten beschadigd door het hevige vuur. De politie houdt in beide gevallen rekening met brandstichting.
  [naar artikel]
 45. Omgeving Madrid getroffen door felle hagelstorm: ‘Een nooit geziene zondvloed’ (27/08/2019 - De Morgen)
  De brede omgeving van Madrid is gisteravond getroffen door een felle hagelstorm waarbij heel wat straten blank kwamen te staan. Tientallen auto’s raakten meegesleurd in de kolkende stroom. De brandweer van de Spaanse hoofdstad kreeg minstens 150 oproepen binnen. Er zijn voorlopig geen meldingen over mogelijke slachtoffers.
  [naar artikel]
 46. “Deurne-Noord is onze thuis, maar het gaat meer op een gevaarlijke no-gozone lijken” (25/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Charis De Craene woont in Deurne-Noord. De wijk die de afgelopen dagen werd getroffen door drugsgeweld. Zij voelt in de steek gelaten door haar burgemeester en de politie. Het valt haar zwaar dat er geen communicatie is naar de buurtbewoners, zelfs geen blijk van medeleven. In een brief aan onze redactie geeft ze uiting aan haar gevoel.
  [naar artikel]
 47. Scoutsgroep in provincie Luxemburg geëvacueerd door onweer: "Tenten weggeblazen door rukwinden" (04/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Onweersbuien trekken deze namiddag over het zuiden van het land. Vooral de provincie Luxemburg wordt getroffen door het noodweer. Een scoutsgroep...
  [naar artikel]
 48. Oude snoepverkoper (89) kon nog altijd niet met pensioen. Tot deze buurt op een ongelofelijke manier zijn hart liet zien (11/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  89 was hij al, maar nog elke dag duwde Fidencio Sanchez zijn snoepkraampje door de straten van Little Village in Chicago. Twee maanden geleden
  [naar artikel]
 49. Scoutsgroep in provincie Luxemburg geëvacueerd door onweer: "Tenten werden weggeblazen door rukwinden" (04/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Onweersbuien trekken deze namiddag over het zuiden van het land. Vooral de provincie Luxemburg wordt getroffen door het noodweer. Een scoutsgroep...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.