Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 October 2020
07:21 uur

Drie chauffeurs blazen positief bij gezamenlijke SLim-actie

Het Belang van Limburg

17/10/2020 - 21:25

De politie Lanaken-Maasmechelen en Maasland hebben vrijdagnacht samen een SLim-actie gedaan. 41 bestuurders kregen een ademtest, 3 bleken te veel gedronken te hebben. Ze verloren hun rijbewijs voor 6 uur. Daarnaast werden pv’s opgesteld voor onder meer drugs in het verkeer en verboden wapenbezit.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Twintig rijbewijzen ingetrokken bij SLim-controles (09/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de SLim-controles van afgelopen weekend zijn 20 bestuurders hun rijbewijs kwijtgespeeld. Drie korpsen deden mee aan de actie: Beringen/Ham/Tessenderlo, Heusden-Zolder en Limburg Regio Hoofdstad. 900 bestuurders kregen een ademtest opgelegd. Tien chauffeurs bliezen positief. Van de 566 bestuurders die op drugs werden getest, bleken er zes positief. Nog eens 823 voertuigen passeerden een snelheidscamera. Eén op vier (223) reed sneller dan toegelaten. Bij de actie werden nog 23 andere overtredingen vastgesteld. Het merendeel voor het niet dragen van de gordel.
  [naar artikel]
 2. Bestuurder in één uur tijd twee keer positief (24/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens drie nachten op rij 1.316 bestuurders laten blazen. 61 chauffeurs waren positief. Eén van de bestuurders werd in een tijdspanne van één uur zelfs twee keer positief bevonden.
  [naar artikel]
 3. Drie rijbewijzen paar uurtjes ingetrokken bij SLim-controles (19/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Drie bestuurders zijn hun rijbewijs enkele uren kwijtgespeeld nadat ze tijdens de SLim-actie positief op alcohol hadden getest. Zaterdag tussen 16 uur en middernacht werden in totaal 768 voertuigen aan de kant gehaald. 13 bestuurders bliezen positief. Andere overtredingen die werden vastgesteld: het niet dragen van de gordel, geen geldige keuring en defecte dimlichten. (mm)
  [naar artikel]
 4. Vier bestuurders blazen positief (11/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vier bestuurders hebben vrijdagnacht getest bij de SLim-actie in de politiezone Lanaken/Maasmechelen positief op alcohol. De controles gebeurden op de Tournebride in Lanaken en de Koninginnelaan en de Rijksweg in Maasmechelen. In totaal werden 183 ademtesten afgenomen. (mm)
  [naar artikel]
 5. 7 Limburgse chauffeurs hebben glas te veel op, 3 testen positief op drugs (03/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vier Limburgse politiezones hebben het voorbije weekend SLim-controles gedaan. 7 chauffeurs hadden te diep in het glaasje gekeken, 3 testten positief op drugs.
  [naar artikel]
 6. SLim-controles (19/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Drie politiekorpsen hebben vorig weekend controles gehouden in het kader van Safe Limburg, kortweg SLim. De deelnemende korpsen waren Limburg Regio Hoofdstad, Beringen/Ham/Tessenderlo en Maasland. Van de 148 bestuurders die moesten blazen, hadden er 10 te veel gedronken. Dat is 7 procent. Dertien van de 53 drugstesten waren positief. Bij snelheidsmetingen reed 10 procent te snel. In totaal mogen 444 hardrijders een boete verwachten. De agenten stelden ook boetes op voor rijden zonder gordel, zonder verzerkering en andere overtredingen. Tijdens de actie werden 16 rijbewijzen ingetrokken. Tijdens het weekend gebeurden er 7 ongevallen met gewonden op de Limburgse wegen. Alle bestuurders de betrokken waren bij een aanrijding moesten blazen. Een van de betrokkenen moest het rijbewijs inleveren voor dronken rijden.
  [naar artikel]
 7. SLim-controles (27/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Aan de Limburgse actie voor veilig weekendverkeer, Safe Limburg of kortweg SLim, hebben de politiezones Kanton Borgloon, HANO, Beringen/Ham/Tessenderlo, MidLim en Maasland deelgenomen. Van de 547 ademtesten waren er 20 positief. Vier drugstesten waren positief. Daarnaast waren er nog overtredingen voor rijden zonder gordel (5 boetes), rijden zonder geldig rijbewijs (5) en liefst 5 auto’s waren niet verzekerd. Tijdens het weekend gebeurden in Limburg 15 ongevallen met gewonden. Alle betrokkenen bij een ongeval moesten blazen. Vijf van hen hadden te veel gedronken. Voor zware overtredingen zijn vorig weekend 4 rijbewijzen ingetrokken.
  [naar artikel]
 8. Veertien rijbewijzen ingetrokken bij SLim-controles (22/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De politiezones LRH, Maasland, Heusden-Zolder en Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken hebben vorig weekend SLim-controles gehouden voor veilig weekendverkeer. Tijdens de actie zijn 914 gecontroleerd op alcoholgebruik. 28 chauffeurs hadden een glas te veel op. Dat is 3 procent. Drie van de 11 drugstesten waren positief. Bij snelheidsmetingen reed een op vijf te snel, ofwel 57 overtreders op 291 gecontroleerden. Er waren nog 26 andere verkeersovertredingen. Tijdens het weekend gebeurden 12 ongevallen met gewonden. Bij controles op de weg en tijdens ongevallen heeft de politie 14 rijbewijzen ingetrokken voor zware inbreuken.
  [naar artikel]
 9. Vier bestuurders testen positief op drugs bij SLim-acties (20/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Uit de voorlopige resultaten van de grote SLim-acties het afgelopen weekend blijkt dat vier bestuurders positief testten op drugs. Nog eens 23 bestuurders zaten over de limiet bij een alcoholcontroles, 42 bestuurders waren positief bij de pré-alcoholtest. De grote actie in bijna alle politiezones en de wegpolitie in Limburg werd vooraf aangekondigd.
  [naar artikel]
 10. SLim-actie van politie Maasland (16/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie Maasland een SLim-actie uitgevoerd. Van de 100 gecontroleerde bestuurders bliezen er vier positief. Twee automobilisten begingen een verkeersovertreding. Nog eens twee bestuurders kregen een pv voor verboden wapendracht en drugs.
  [naar artikel]
 11. SLim-acties in Noordoost-Limburg (08/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De politiezone Carma organiseerde een SLim-actie in de gemeenten Bocholt, Bree, kinrooi en Meeuwen-Gruitrode. Ze lieten donderdag tussen 13 en 21 uur in totaal 683 voertuigen stoppen. Alle auto’s werden gecontroleerd en ze namen evenveel alcoholtesten af. Twee bestuurders bliezen positief en moesten hun rijbewijs tijdelijk inleveren. Een bestuurder negeerde het politiebevel en kreeg een pv. Drie automobilisten droegen geen gordel. (ppn)
  [naar artikel]
 12. Drie rijbewijzen ingetrokken bij SLim-controles (03/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dit weekend zijn bij SLim-controles van de politiezones LRH en Maasland drie rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. 124 van de 1.298 gecontroleerde voertuigen reden te snel. 245 chauffeurs kregen een ademtest.
  [naar artikel]
 13. Een rijbewijs ingetrokken bij SLim-controles (19/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een bestuurder heeft afgelopen weekend zijn rijbewijs moeten inleveren bij de SLim-controles. Drie politiezones: HANO, LRH en Maasland deden mee aan de actie. 103 bestuurders werden aan de kant gezet voor een ademtest. Drie bliezen positief. Van de 3.154 voertuigen die een snelheidscamera passeerden, reden er 172 te snel. Er werden ook nog 6 andere verkeersovertredingen vastgesteld. Nog eens twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren na een positieve ademtest na een ongeval. In totaal ging het in Limburg om 40 ongevallen, waarvan 9 met gewonden. Zeven personen raakten lichtgewond, twee zwaargewond. Er werden 30 ademtesten afgenomen na ongevallen. Zes bestuurders testten positief. Er waren 13 meldingen van vluchtmisdrijf. (mm)
  [naar artikel]
 14. 19 rijbewijzen ingetrokken bij wekelijkse SLim-controles (09/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Drie lokale politiezones en de Wegpolitie Limburg hebben afgelopen weekend SLim-controles gehouden. 1.071 chauffeurs werden gecontroleerd, 24 van hen bleken onder invloed.
  [naar artikel]
 15. Twee op de tien chauffeurs blazen ’s morgens positief: ‘Dit is waarom we zo vroeg controleren’ (02/11/2018 - De Standaard)
  Iedereen kent ondertussen de risico’s bij dronken rijden. Iedereen weet ook dat er streng op gecontroleerd wordt en hoe zwaar de straffen zijn. Maar toch werden de ochtend (!) van Allerheiligen in Antwerpen 9 van de 45 gecontroleerde chauffeurs betrapt omdat ze dronken achter het stuur zaten.
  [naar artikel]
 16. Twee op de tien chauffeurs blazen ’s morgens positief: ‘Dit is waarom we zo vroeg controleren’ (02/11/2018 - De Standaard)
  Iedereen kent ondertussen de risico’s bij dronken rijden. Iedereen weet ook dat er streng op gecontroleerd wordt en hoe zwaar de straffen zijn. Maar toch werden de ochtend (!) van Allerheiligen in Antwerpen 9 van de 45 gecontroleerde chauffeurs betrapt omdat ze dronken achter het stuur zaten.
  [naar artikel]
 17. Drie rijbewijzen ingetrokken bij SLim-controles (18/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bij de SLim-controles van afgelopen weekend zijn drie rijbewijzen ingetrokken. De controles gebeurden in de politiezones Limburg Regio Hoofdstad, Heusden-Zolder en Maasland. Er werden 375 ademtesten afgenomen. Acht bestuurders (of 2%) bliezen positief. De drie bestuurders die een speekseltest kregen opgelegd, testten alle drie positief. Naast de overtredingen op alcohol en drugs werden ook nog 18 andere verkeersovertredingen vastgesteld. Nog dit weekend werden bij de Limburgse politiediensten 48 ongevallen gemeld, waarvan 15 met gewonden. Bij deze ongevallen vielen een zwaargewonde en 16 lichtgewonden. De politie nam na ongevallen 36 ademtesten af. Negen waren positief. Er waren ook 10 meldingen van vluchtmisdrijf. (mm)
  [naar artikel]
 18. SLim-actie in de zone (26/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie organiseerde in de nacht van zaterdag op zondag een SLim-actie. Ze stonden op twee plaatsen in zowel Lanaken als Maasmechelen en onderwierpen 312 bestuurders aan een snuffeltest. Drie bleken alcohol gedronken te hebben. Een van hen moest zijn rijbewijs meteen inleveren. Verder werden nog zes pv’s opgesteld waarvoor eentje voor drugs in het verkeer.
  [naar artikel]
 19. Twee op de tien chauffeurs blazen ’s morgens positief: “Dit is exact waarom we steeds vaker vroeg controleren” (02/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Iedereen kent ondertussen de risico’s bij dronken rijden. Iedereen weet ook dat er streng op gecontroleerd wordt en hoe zwaar de straffen zijn. Maar toch werden de ochtend (!) van Allerheiligen in Antwerpen 9 van de 45 gecontroleerde chauffeurs betrapt omdat ze dronken achter het stuur zaten.
  [naar artikel]
 20. Twee op de tien chauffeurs blazen ’s morgens positief: “Dit is exact de reden waarom we steeds vaker zo vroeg controleren” (02/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Iedereen kent ondertussen de risico’s bij dronken rijden. Iedereen weet ook dat er streng op gecontroleerd wordt en hoe zwaar de straffen zijn. Maar toch werden de ochtend (!) van Allerheiligen in Antwerpen 9 van de 45 gecontroleerde chauffeurs betrapt omdat ze dronken achter het stuur zaten.
  [naar artikel]
 21. 13 chauffeurs moeten rijbewijs inleveren bij SLim-controles (07/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de SLim-controles van afgelopen weekend hebben 13 chauffeurs hun rijbewijs moeten inleveren. De controles gebeurden door de wegpolitie Limburg en in de politiezones HANO, Beringen/Ham/Tessenderlo, Heusden-Zolder, Gingelom/Nieuwerkerken/Sint-Truiden, Maasland en LRH.
  [naar artikel]
 22. Vier rijbewijzen ingetrokken bij SLim-controles (04/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de SLim-controles van afgelopen weekend zijn vier rijbewijzen ingetrokken. Er werd gecontroleerd door de lokale politie HANO, Beringen/Ham/Tessenderlo en Maasland. Zes van de in totaal 377 afgenomen ademtesten waren positief. De enige drugstest die werd afgenomen, was ook positief. Van de 477 voertuigen die een snelheidscamera passeerden, reed 7% (33) sneller dan toegelaten. Bij de SLim-controles werden nog 4 andere verkeersovertredingen vastgesteld.
  [naar artikel]
 23. Tien rijbewijzen ingetrokken (20/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  In vier politiezones is vorig weekend een SLim-actie gehouden, Safe Limburg. Van de 479 bestuurders die moesten blazen, hadden er 20 te veel gedronken. Dat is 4 procent. De SLim-actie was in Heusden-Zolder, zone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken, Limburg Regio Hoofdstad en Maasland. Van de 2.205 gecontroleerden op snelheid reden er 232 te snel, 11 procent is dat. Een bestuurder reed onder invloed van drugs. Voor zware overtredingen zijn 7 rijbewijzen ingetrokken. Na aanrijdingen in Limburg waar de politie vaststellingen deed, zijn nog eens 3 rijbewijzen ingetrokken. Vorig weekend gebeurden op de Limburgse wegen 15 ongevallen met slachtoffers. In Alken viel er een dode bij een ongeval met vluchtmisdrijf.
  [naar artikel]
 24. SLim-controles (25/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De politiezones HANO en LRH hebben vorig weekend controles gehouden voor veilig verkeer in Hamont-Achel, Neerpelt, Overpelt, Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek, Lummen, Herk-de-Stad en Halen. Van de ruim 500 bestuurders die moesten blazen hadden er 10 te veel gedronken, dat is 2 procent. Zes bestuurders speelden hun rijbewijs kwijt omdat ze onder invloed van drugs reed. Nog een bestuurder had daarbij alcohol gedronken en ook dat rijbewijs werd ingetrokken. Verder waren er ook nog pv’s voor rijden zonder gordel. Tijdens het weekend gebeurden 12 ongevallen met gewonden. Wanneer de politie vaststellingen doet van een weekendongeval moeten alle betrokkenen blazen. Van de 35 ademtesten waren er 5 positief. Drie bestuurders moesten hun rijbewijs afgeven.
  [naar artikel]
 25. Vijf chauffeurs positief voor alcohol, drie voor drugs in Tongeren (08/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De politie Tongeren-Herstappe heeft zaterdagnacht controles gedaan op de Bilzersteenweg en de Sint-Truidersteenweg. Vijf bestuurders bliezen positief, drie legden een positieve speekseltest af.
  [naar artikel]
 26. Drie rijbewijzen ingetrokken bij SLim-controles (11/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de SLim-controles van afgelopen weekend zijn drie rijbewijzen ingetrokken. Er werd in de politiezone Maasland, Kempenland, Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken en door de wegpolitie Limburg gecontroleerd. Van de 962 bestuurders die een ademtest kregen opgelegd, bliezen er 19 positief. Een bestuurder testte positief op drugs. Nog eens 2.333 voertuigen passeerden een snelheidscamera. 235 auto’s (10%) reden sneller dan toegelaten. Bij de controles werden nog 25 andere verkeersinbreuken vastgesteld. Nog afgelopen weekend werden in Limburg 56 ongevallen bij de politie gemeld, waarvan 9 met lichamelijk letsel. Negen personen raakten lichtgewond. Na een ongeval werden 31 ademtesten afgenomen. Vijf bestuurders testten positief. Van een bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf. (mm)
  [naar artikel]
 27. Twee rijbewijzen ingetrokken bij SLim-controles (04/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij de SLim-controles van afgelopen weekend zijn twee rijbewijzen ingetrokken. De acties gebeurden in de politiezones HANO en Maasland en op de autosnelwegen door de Wegpolitie Limburg. Twee van de 313 bestuurders die een alcoholtest kregen opgelegd, bliezen positief. De twee drugstesten kleurden ook positief. 1.369 voertuigen passeerden de flitscamera. 226 bestuurders (17%) reed sneller dan toegelaten. Bij de controles werden nog drie andere overtredingen vastgesteld. Nog dit weekend werden in Limburg 69 ongevallen gemeld, waarvan 50 met enkel stoffelijke schade. Bij de 19 ongevallen met gewonden, vielen een dode, een zwaargewonde en 23 lichtgewonden. Na de ongevallen werden 30 ademtesten afgenomen. Vijf bestuurders bliezen positief. Drie zijn hun rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Er waren 12 meldingen van vluchtmisdrijf. (mm)
  [naar artikel]
 28. Een op vijf te veel gedronken (02/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de SLim-actie voor veilig weekendverkeer zijn vorig weekend 21 bestuurders geverbaliseerd voor dronken sturen. Een op vijf gecontroleerden testte positief. Vijf bestuurders reden onder invloed van drugs. De weekendcontroles SLim waren in de politiezone Maasland, Limburg Regio Hoofdstad en op de E314 in Maasmechelen. Tijdens de actie zijn nog 19 andere overtredingen vastgesteld zoals rijden zonder gordel. Zes bestuurders speelden hun rijbewijs kwijt door een zware overtreding. Vorig weekend zijn op de Limburgse wegen 9 ongevallen gebeurd waarbij slachtoffers vielen.
  [naar artikel]
 29. 16 bestuurders blazen positief (07/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdagnacht heeft de politie op 8 locaties in totaal 451 bestuurders gecontroleerd. 16 van hen bliezen positief, waarvan er zelfs een zijn rijbewijs voor 15 dagen verloor. Eén chauffeur testte positief op drugs.
  [naar artikel]
 30. SLim-controles (09/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens het voorbije weekend zijn in de zones Beringen/Ham/Tessenderlo, Heusden-Zolder, Bilzen/Hoeselt/Riemst en Maasland specifieke SLim-controles gehouden. Een actie voor veilig weekendverkeer. Van de bijna 700 bestuurders die moesten blazen hadden er 13 te veel gedronken. Dat is 2 procent. Vijf bestuurders reden onder invloed van drugs. Van de bijna 3.000 voertuigen die aan de snelheidsrader passeerden, reden er 568 te snel. Dat is een op vijf. Bij weekendongevallen in heel Limburg heeft de politie nog drie bestuurders betrapt die te veel hadden gedronken. In totaal werden 21 rijbewijzen ingetrokken voor zware verkeersovertredingen (overdreven snelheid, alcohol, drugs...). Bij 14 verkeersongevallen zijn vorig weekend gewonden gevallen.
  [naar artikel]
 31. SLim-actie (03/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens snelheidsmetingen door de Wegpolitie LImburg en in de zone Limburg Regio Hoofdstad en Heusden-Zolder reed een op tien te snel. Van de 4.633 gecontroleerden reden er 511 sneller dan toegelaten. Tijdens de SLim-actie voor veilig weekendverkeer lieten de politiemensen 319 bestuurders blazen. Twee hadden te veel gedronken. Twee druggebruikers werden ook betrapt aan het stuur van de auto. Verder waren er nog 5 pv’s voor rijden zonder gordel, en nog 8 pv’s voor andere inbreuken. Tijdens het weekend zijn op de Limburgse wegen 13 ongevallen met slachtoffers gebeurd. Bij ongevallen waarbij de politie werd opgeroepen bleken 5 bestuurders te veel gedronken te hebben. In totaal werden vorig weekend 5 rijbewijzen ingetrokken voor zware overtredingen.
  [naar artikel]
 32. Twee bestuurders zijn rijbewijs 15 dagen kwijt na positieve drugstest (08/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de SLim-actie van de politie Lanaken-Maasmechelen hebben twee bestuurders hun rijbewijs moeten inleveren. Zij krijgen een pv voor druggebruik na een positieve speekseltest. Drie andere chauffeurs waren hun rijbewijs zes uur lang kwijt voor alcohol achter het stuur.
  [naar artikel]
 33. 195 van 9.111 gecontroleerde bestuurders blazen positief bij Antwerpse provinciale Wodca-actie (20/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De grootschalige Wodca-controleactie die de politie in de nacht van zaterdag op zondag heeft gehouden in de provincie Antwerpen, leverde 2,1
  [naar artikel]
 34. Twee rijbewijzen bij SLim-controles ingetrokken (23/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij de SLim-controles van afgelopen weekend zijn 2 rijbewijzen ingetrokken. In totaal werden 434 bestuurders aan de kant gehaald voor een alcoholtest en drie voor een drugstest. 21 bestuurders testten positief op alcohol, twee op drugs. Van de 7.598 voertuigen die een flitscamera passeerden, reden er 1.385 (18%) te snel. De controles gebeurden in de politiezones LRH, Sint-Truiden/Nieuwerkerken/Gingelom, kanton Borgloon en Maasland. Er werden ook nog 15 andere verkeersovertredingen vastgesteld. Nog dit weekend werden bij de Limburgse politiediensten 65 ongevallen gemeld, waarvan 8 met gewonden. Drie personen raakten zwaargewond, elf lichtgewond. Na ongevallen werden er 43 ademtesten afgenomen. Drie kleurden positief. Twee bestuurders hun rijbewijs werd meteen ingetrokken. Er waren in totaal 21 meldingen van vluchtmisdrijf. (mm)
  [naar artikel]
 35. Zes rijbewijzen ingetrokken bij SLim-controles (27/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zes bestuurders zijn zondagochtend hun rijbewijs kwijtgespeeld bij een SLim-actie op verschillende plaatsen in de zone. In totaal werden 199 bestuurders gecontroleerd. Vier personen testen positief op alcohol, twee op drugs. Hun rijbewijs werd ingetrokken. Andere overtredingen die werden vastgesteld: niet dragen van de gordel, ontbreken van een kinderzitje, het niet kunnen voorleggen van een rijbewijs en een verzekering die niet in orde was. (mm)
  [naar artikel]
 36. Zeven bestuurders blazen positief bij controles (15/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zeven bestuurders hebben in de nacht van donderdag op vrijdag positief geblazen bij alcoholcontroles in de politiezone Limburg Regio Hoofdstad. Er werden 402 bestuurders aan de kant gehaald. De controles gebeurden op drie locaties. (mm)
  [naar artikel]
 37. Twee rijbewijzen ingetrokken bij SLim-actie in Maasland (28/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij de SLim-acties van afgelopen weekend zijn in de politiezone Maasland twee bestuurders hun rijbewijs na een snelheidsovertredingen kwijtgespeeld . In totaal passeerden 325 voertuigen de camera. 32 bestuurders reden sneller dan toegelaten. Bij de alcoholcontroles bliezen vier bestuurder positief. Er werden nog boetes uitgeschreven voor het niet toegelaten gebruik van een garageplaat, het niet dragen van een veiligheidshelm op een motorfiets, een onaangepast rijbewijs en het ontbreken van een geldig inschrijvingsbewijs. (mm)
  [naar artikel]
 38. Controles (09/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De politie heeft vorig weekend 55 bestuurders laten blazen op de Visésteenweg in Riemst, ter hoogte van de Carrefour. Tijdens de actie zondagmorgen tussen middernacht en 1.50 uur bliezen twee chauffeurs alarm en een bestuurder was onder invloed van drugs. Verder waren er nog boetes voor verlopen keuring en bezit van cannabis.
  [naar artikel]
 39. Zes rijbewijzen ingetrokken bij SLim-controles (11/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de SLim-controles van afgelopen weekend werden zes rijbewijzen ingetrokken. De controles gebeurden in de politiezones Maasland, Beringen-Ham-Tessenderlo en LRH en door de Wegpolitie Limburg. Van de 677 bestuurders die aan de kant werden gehaald voor een alcoholtest, bliezen er 13 positief. Twee bestuurders testten positief op drugs. Nog eens 7.372 voertuigen passeerden een flitscamera. 185 bestuurders reden sneller dan toegelaten. Er werden nog 15 andere overtredingen vastgesteld. Afgelopen weekend werden in Limburg 63 ongevallen bij de politie gemeld. Bij 13 vielen er gewonden. In totaal ging het om 4 zwaargewonden en 16 lichtgewonden. Na de ongevallen werden 31 ademtesten afgenomen. Tien bestuurders bliezen positief. Van drie werd het rijbewijs ingetrokken. Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf. (mm)
  [naar artikel]
 40. Vier rijbewijzen ingetrokken bij SLim-controles (12/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bij de SLim-controles van afgelopen weekend zijn vier rijbewijzen ingetrokken. In totaal werden 495 bestuurders aan de kant gehaald voor een alcoholtest. Zestien bestuurders bliezen positief. Nog eens 7.448 voertuigen passeerden een camera. 215 bestuurders reden sneller dan toegelaten. Bij de controles werden nog 9 andere overtredingen vastgesteld. De SLim-acties gebeurden in de politiezones Limburg Regio Hoofdstad, HANO, Heusden-Zolder en Maasland en door de Wegpolitie Limburg in Tessenderlo en Halen. Nog dit weekend werden 75 ongevallen gemeld, waarvan 27 met gewonden. In totaal raakten twee personen zwaargewond en 29 personen lichtgewond. Er werden na een ongeval 31 ademtesten afgenomen, waarvan er zes positief bleken. Drie bestuurders moesten hun rijbewijs meteen inleveren. Er waren 13 meldingen van vluchtmisdrijf. (mm)
  [naar artikel]
 41. Chauffeurs De Lijn blazen staking voorlopig af (12/04/2019 - De Morgen)
  De chauffeurs van De Lijn in Oost-Vlaanderen hebben hun staking voorlopig opgeschort. Ze geven de directie tot vrijdag om een betere dienstregeling op tafel te leggen.
  [naar artikel]
 42. 50 beschonken chauffeurs halen excuses boven: “Besefte niet dat ik dag later nog positief kon blazen” (20/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De politierechtbank in Mechelen heeft vijftig zaken behandeld van mensen die tijdens een weekend betrapt werden op rijden onder invloed van alcohol en/of drugs. Er werden geldboetes en rijverboden uitgesproken. Sommigen moeten ook een alcoholslot laten inbouwen. Een greep uit de behandelde zaken.
  [naar artikel]
 43. Jambon wil 1 op de 3 chauffeurs doen blazen (28/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 44. Blazen verplicht bij álle controles (10/04/2019 - De Morgen)
  Om het aantal ongevallen met dronken chauffeurs drastisch te doen dalen, wil de politie elke bestuurder, bij eender welke verkeerscontrole, laten blazen. Het adviesorgaan van de lokale politie heeft de zones onlangs opgeroepen daar werk van te maken. 'Uiteindelijk moet dit ook een dwingende richtlijn worden.'
  [naar artikel]
 45. Vijf rijbewijzen bij SLim-controles ingetrokken (30/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij de SLim-controles van afgelopen weekend zijn vijf rijbewijzen ingetrokken. De controles gebeurden in drie politiezones - Limburg Regio Hoofdstad, Beringen/Ham/Tessenderlo en Maasland - en door de Wegpolitie Limburg. Van de 850 bestuurders die voor een ademtest aan de kant werden gehaald, bliezen er 16 positief. Vier drugstesten waren ook positief. Nog eens 117 bestuurders werden geflitst. Bij de controles werden nog 29 andere overtredingen vastgesteld. Nog dit weekend werden bij de Limburgse politiediensten 85 ongevallen gemeld. Bij 16 vielen gewonden. In totaal gaat het om 19 lichtgewonden. Na ongevallen werden 47 ademtesten uitgevoerd. Zeven bestuurders bleken alcohol te hebben gedronken. Drie rijbewijzen werden ingetrokken. Er waren in totaal 16 gevallen van vluchtmisdrijf. (mm)
  [naar artikel]
 46. “Beste resultaat ooit!” Voor het eerst blazen minder dan 2 procent van bestuurders positief bij bobcampagne (31/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Van de 450.774 bestuurders die de politie tijdens de voorbije bobcampagne in de eindejaarsperiode liet blazen, hadden er 8.441 te veel gedronken....
  [naar artikel]
 47. Politie vindt sluikstokerij tijdens SLim-actie (09/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens een SLim-actie op de Rijksweg heeft de politie Maasland zondagochtend een grote hoeveelheid sterke drank gevonden in een voertuig. De sterke drank werd bestuurlijk ingehouden. Vermoedelijk gaat het om een sluikstokerij.
  [naar artikel]
 48. Negen bestuurders testen positief op alcohol of drugs (12/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij alcohol- en drugscontroles in Diepenbeek, Hasselt en Herk-de-Stad heeft de politie 9 bestuurders die onder invloed van drugs of alcohol waren uit het verkeer geplukt. Ze moesten allemaal hun rijbewijs inleveren. De drie chauffeurs die positief testten op drugs zijn hun rijbewijs 15 dagen kwijt. De andere chauffeurs konden na enkele uren hun rijbewijs al ophalen. In totaal werden 343 bestuurders aan de kant gehaald. Er werden nog verschillende processen-verbaal en onmiddellijke inningen opgesteld. Dit voor onder andere drugsbezit. (mm)
  [naar artikel]
 49. 20 rijbewijzen ingetrokken bij SLim-controles (18/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de SLim-controles van afgelopen weekend zijn 20 bestuurders hun rijbewijs voor minstens 15 dagen kwijtgespeeld. In totaal werden 3.897 bestuurders aan de kant gehaald voor een alcoholtest. 36 tests (1%) tekenden positief. Nog eens 7 bestuurders testten positief op drugs. 2.406 voertuigen passeerden een snelheidscamera. 273 (11%) reden sneller dan toegelaten. Naast de overtredingen op alcohol, drugs en snelheid werden ook nog 38 andere verkeersinbreuken vastgesteld.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.