Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 October 2020
07:19 uur

Vandenbroucke: ‘Sluiting horeca is erg, maar overvolle ziekenhuizen zijn nog erger’

De Morgen

17/10/2020 - 21:51

In België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus verder in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vandenbroucke: “Sluiting horeca is erg, maar overvolle ziekenhuizen zijn nog erger” (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) reageerde in VTM NIEUWS op de verplichte sluiting van cafés en restaurants. “Het is erg, maar indien ziekenhuizen zouden kapseizen en hun patiënten niet meer zouden kunnen verzorgen, is dat nog erger”, verklaart Vandenbroucke de beslissing.
  [naar artikel]
 2. Vandenbroucke maakt brokken, maar heeft de cijfers aan zijn kant (19/10/2020 - De Tijd)
  18:36 Een boze horeca, een dubbelzinnige N-VA en een clash tussen Frank Vandenbroucke (sp.a) en David Clarinval (MR). De sluiting van de restaurants zet de regering-De Croo meteen onder druk, maar de tandem...
  [naar artikel]
 3. Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan (19/10/2020 - Express)
  Het Collectif Wallonie Horeca, een groep Franstalige horeca-uitbaters, trekt naar de Raad van State om de sluiting van de horeca... The post Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Horeca overweegt nieuwe tijdelijke sluiting: “Er komt niemand naar het centrum” (30/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De horeca kreunt onder de verscherpte coronamaatregelen. Verschillende brasserieën denken intussen al luidop aan een nieuwe tijdelijke sluiting. “Het centrum en dus ook de horeca bloedt dood, als je maar alleen mag winkelen en wanneer ze oproepen om thuis te werken.”
  [naar artikel]
 5. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A): “In de ziekenhuizen staan wij aan de rand van een drama” (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na afloop van de persconferentie stak Gezondheidsminister Frank Vandenbroucke zijn ongerustheid over de toestand in de Belgische ziekenhuizen vrijdagavond niet weg. “In de ziekenhuizen staan we op de rand van een drama”, zei hij. “Ik wil dat niet verbergen. Het is beter de dingen te zeggen zoals ze zijn.”
  [naar artikel]
 6. Frank Vandenbroucke: “In de ziekenhuizen staan wij aan de rand van een drama” (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na afloop van de persconferentie stak Gezondheidsminister Frank Vandenbroucke zijn ongerustheid over de toestand in de Belgische ziekenhuizen vrijdagavond niet weg. "In de ziekenhuizen staan we op de rand van een drama", zei hij in een video-interview met Belga. "Ik wil dat niet verbergen. Het is beter de dingen te zeggen zoals ze zijn.”
  [naar artikel]
 7. Brouwer AB InBev hard geraakt door sluiting horeca (30/07/2020 - VRT NWS)
  De coronacrisis heeft ook zware gevolgen voor de Leuvense brouwerijgroep AB Inbev. Tijdens het tweede kwartaal, van april tot juni, daalde de bierverkoop met maar liefst 17 procent. Dat is vooral het gevolg van de gedwongen sluiting van de horeca tijdens de lockdown.
  [naar artikel]
 8. ‘Dit kúnnen onze ziekenhuizen niet lang volhouden’: in Vlaanderen is toestand erg, in Brussel nog erger en in Luik dramatisch (19/10/2020 - De Morgen)
  ‘Onze ziekenhuizen staan op de rand van de afgrond, op de rand van een drama. In Brussel en Wallonië staan we zelfs dicht bij een tsunami.’ Aan het woord is geen duistere doemdenker, wel onze minister van Volks­gezondheid Frank Vandenbroucke. Slik.
  [naar artikel]
 9. Horeca Vlaanderen: “We hebben een complete lockdown van de horeca verhinderd” (06/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf vrijdag moeten cafés al om 23 uur sluiten en mogen ze maar vier klanten per tafel toelaten. Toch had het veel erger gekund. “Eerst lag een volledige lockdown van de horeca op tafel, maar dat hebben we kunnen verhinderen”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen.
  [naar artikel]
 10. Ook in Franstalig België mogelijke gerechtelijke stappen tegen sluiting horeca (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat zaterdag Horeca Vlaanderen aankondigde juridische stappen te overwegen tegen de sluiting van cafés en restaurants, kondigt ook een tijdelijk collectief in het zuiden van het land aan in de loop van de week twee beroepen te zullen indienen tegen de sluiting van cafés en restaurants vanaf maandag voor de periode van een maand.
  [naar artikel]
 11. Update: ook in Franstalig België mogelijke gerechtelijke stappen tegen sluiting horeca (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat zaterdag Horeca Vlaanderen aankondigde juridische stappen te overwegen tegen de sluiting van cafés en restaurants, kondigt ook een tijdelijk collectief in het zuiden van het land aan in de loop van de week twee beroepen te zullen indienen tegen de sluiting van cafés en restaurants vanaf maandag voor de periode van een maand.
  [naar artikel]
 12. Horeca Vlaanderen overweegt juridische stappen tegen verplichte sluiting (17/10/2020 - Express)
  Sectorvereniging Horeca Vlaanderen overweegt juridische stappen tegen de algemene sluiting die de federale regering door de heropflakkering van de coronabesmettingen... The post Horeca Vlaanderen overweegt juridische stappen tegen verplichte sluiting appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. De Croo: 'Niet de schuld van horeca dat zij moet sluiten, maar prioriteit is contacten vermijden' (18/10/2020 - Knack)
  De sluiting van de horeca komt er niet omdat cafés en restaurants in de fout gegaan zijn, maar omdat het in de huidige toestand essentieel is om sociale contacten te vermijden en die contacten vinden in de horeca plaats.
  [naar artikel]
 14. De Croo: 'Niet de schuld van horeca dat zij moeten sluiten, maar prioriteit is contacten vermijden' (18/10/2020 - Knack)
  De sluiting van de horeca komt er niet omdat cafés en restaurants in de fout gegaan zijn, maar omdat het in de huidige toestand essentieel is om sociale contacten te vermijden en die contacten vinden in de horeca plaats.
  [naar artikel]
 15. Op basis van dit rapport werd beslist om de horeca volledig te sluiten: “Voorzorgsmaatregelen zijn intrinsiek incompatibel met typische activiteiten in een restaurant” (18/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De beslissing van het Overlegcomité om de horeca in het hele land volledig te sluiten, valt de sector zwaar. Met het argument dat er geen wetenschappelijke basis is om de horeca aan te duiden als de grote boosdoener, overweegt Horeca Vlaanderen nu zelfs gerechtelijke stappen. Maar het rapport waarop het Overlegcomité zich baseerde, citeert wel degelijk wetenschappelijke studies die in de richting van de horeca wijzen. Al erkent minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) dat er eigenlijk gewoon geen andere keuze was.
  [naar artikel]
 16. AB InBev hard geraakt door sluiting horeca (30/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  AB InBev heeft in het tweede kwartaal veel minder bier verkocht door de coronacrisis, onder andere door de sluiting van de horeca in veel landen....
  [naar artikel]
 17. Aalsterse bakker laat duidelijk verstaan wat hij denkt van sluiting horeca: “En ik heb het niet alleen over zij die aan de macht zijn” (18/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Bakker Jan Lowie uit Aalst, die een eethuis heeft aan zijn filiaal in de Molenstraat, heeft geen goed woord over voor de beslissing om de horeca vanaf maandag vier weken te sluiten. “Ik onderschat Covid-19 niet, maar de stigmatisering van de horeca ben ik wel kotsbeu.”
  [naar artikel]
 18. De Croo dient N-VA van antwoord: ‘Geen politiek gevecht voeren over sluiting horeca’ (18/10/2020 - De Standaard)
  Nadat de N-VA via een welgemikte drietrapsraket vandaag afstand nam van de sluiting van de horeca, geeft Alexander De Croo (Open VLD) hen lik op stuk. Op VTM spreekt hij uitdrukkelijk van een ‘gezamenlijke beslissing’. ‘Niet ingrijpen betekent mensen verliezen die we anders zouden kunnen redden. Ik hoop dat iedereen de ernst van de situatie beseft.’
  [naar artikel]
 19. Winkeliers in stadscentra kreunen mee onder sluiting horeca: “Overheid moet helpen, anders wordt dit groot debacle” (23/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De winkelstraten ogen leeg, bezoekersaantallen en omzetcijfers dalen zienderogen. De winkeliers in onze provinciehoofdsteden zien mee af door de sluiting van de horeca en gaan de toekomst met veel zorgen tegemoet. “De totaalervaring van shoppen in de stad valt helemaal weg”, klinkt het in koor.
  [naar artikel]
 20. N-VA spreekt met gespleten tong over corona (18/10/2020 - De Morgen)
  Nu de sluiting van de horeca op kritiek botst, worstelt N-VA met haar dubbele rol. Als Vlaams regeringsleider ging Jan Jambon (N-VA) akkoord met de sluiting, maar de partij – die op federaal niveau in de oppositie zit – blijft tegen.
  [naar artikel]
 21. Horeca Vlaanderen over sluiting door coronavirus: “Drama voor de sector” (13/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Een drama voor de sector”, zo omschrijft voorzitter Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen de sluiting van alle cafés en restaurants. De sectorfederatie wil zo snel mogelijk samenzitten met de overheid voor de oprichting van een noodfonds.
  [naar artikel]
 22. Video: Ban Ki Moon scherp over aanvallen op Syrische ziekenhuizen: 'Stel u een slachthuis voor. Dit is erger' (28/09/2016 - Knack)
  De twee grootste ziekenhuizen in het deel van de Syrische stad Aleppo dat in handen is van de rebellen, zijn geraakt door bombardementen waardoor ze tijdelijk buiten dienst zijn. 'Kinderen met helse pijn zonder hulp. Stel u een slachthuis voor. Dit is erger.'
  [naar artikel]
 23. Horeca Vlaanderen overweegt rechtszaak tegen sluiting (17/10/2020 - De Tijd)
  16:58 'We winnen juridische informatie in om na te gaan of de algemene sluiting van cafés en restaurants wel proportioneel is', zegt Matthias De Caluwe, topman van de sectorvereniging. 'Dat zijn we verplich...
  [naar artikel]
 24. Marktkramers maken zich zorgen: “Sluiting van horeca heeft invloed op onze omzet” (19/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De markten zijn open, maar de gemoedstoestand van de marktkramers is al beter geweest. “Het is voor ons een domper dat de horeca gesloten is, omdat veel klanten de markt combineren met een koffie en een pannenkoek”, zegt marktkramer Luc Vanhove.
  [naar artikel]
 25. Van Damme: ‘Stel cafés gelijk met restaurants en laat winterterrassen toe’ (12/10/2020 - De Standaard)
  De corona-besmettingen nemen exponentieel toe, de ziekenhuizen maken zich klaar voor een nieuwe golf covid-patiënten. Van een sluiting van de horeca wil epidemioloog Pierre Van Damme nochtans niet spreken. ‘We moeten weer creatief zijn en de contacten beperken’, zegt hij in ‘Terzake’.
  [naar artikel]
 26. Op basis van dit rapport werd beslist om de horeca volledig te sluiten (18/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De beslissing van het Overlegcomité om de horeca in het hele land volledig te sluiten, valt de sector zwaar. Het rapport waarop het Overlegcomité zich baseerde, citeert wel degelijk wetenschappelijke studies die in de richting van de horeca wijzen. Al erkent minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) dat er eigenlijk gewoon geen andere keuze was.
  [naar artikel]
 27. Patiëntenstop in overvolle ziekenhuizen (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 28. Luikse ziekenhuizen roepen Limburg op tot solidariteit: “Het is hier erger dan in maart” (19/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De ziekenhuizen in de provincie Luik werken momenteel nog net naar behoren, maar de nog beschikbare bedden zouden tegen het einde van de dag bezet kunnen zijn. Ze vragen onze provincie om hulp. “Zorgverleners zijn nu beter gewapend tegen het virus dan in maart, maar ze zijn ook moe.”
  [naar artikel]
 29. Minister Vandenbroucke (SP.A) over sluiting cafés: "Geen wetenschappelijk bewijs, maar politiek moet ageren" (08/10/2020 - VRT NWS)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) geeft toe dat er geen sluitend wetenschappelijk bewijs is dat cafés een belangrijke bron van coronabesmettingen zijn. Hij antwoordde dat in de Kamer op de vraag waarom de cafés in heel het land om 11 uur 's avonds moeten sluiten om de snelle verspreiding van het virus tegen te gaan.
  [naar artikel]
 30. Horeca wil de verplichte sluiting aanvechten, maar is dat juridisch wel mogelijk? Hoeveel kans maken ze? (19/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De horecasector wil de verplichte sluitingen aanvechten. Tot nu stelden rechters zich erg coulant op tegenover de regering over de coronamaatregelen. Maakt de horeca nu wel een kans of is het vergeefse moeite?
  [naar artikel]
 31. Horeca Vlaanderen overweegt juridische stappen tegen de algemene sluiting van cafés en restaurants (17/10/2020 - Knack)
  Sectorvereniging Horeca Vlaanderen overweegt juridische stappen tegen de algemene sluiting van cafés en restaurants. Dat zegt CEO Matthias De Caluwe. 'We winnen juridische informatie in om na te gaan of die beslissing wel proportioneel is', zegt hij. 'Dat zijn we verplicht aan onze ondernemers.'
  [naar artikel]
 32. Twintig horeca-uitbaters over verplichte sluiting: “Politici en virologen niet meer welkom” (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na vier maanden moeten de Belgische cafés en restaurants hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.”
  [naar artikel]
 33. Horeca-uitbaters over verplichte sluiting: “Politici en virologen moeten weten dat ze veel mensen in totale miserie storten” (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na vier maanden moeten de Belgische horecazaken hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.”
  [naar artikel]
 34. Horeca-uitbaters over verplichte sluiting: “Politici en virologen moeten weten dat ze veel mensen in totale miserie storten” (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na vier maanden moeten de Belgische horecazaken hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.”
  [naar artikel]
 35. Antwerpse horeca: “Dit gaan we voelen” (28/07/2020 - Metro)
  De strengere coronamaatregelen in de provincie Antwerpen waartoe de provinciale crisiscel maandag besliste, zijn economisch gezien zorgwekkend voor de horeca. Dat meldt Horeca Vlaanderen dinsdag in een reactie. “Dit gaan we voelen”, zegt woordvoerster Kaatje Lucas. “Een sluiting zou natuurlijk nog erger geweest zijn, dus we zijn tevreden dat het dit geworden is en dat de communicatie duidelijk is”, zegt Lucas. “Maar deze maatregelen zullen voor de horeca zeer zwaar zijn.” Zo zal het vroegere sluitingsuur voor de cafés voor belangrijke verliezen zorgen, aangezien die latere uren belangrijk zijn voor de omzet. Veel horeca-ondernemers kampen volgens Horeca Vlaanderen met gemengde gevoelens. “Aan de ene kant zit je met de zware klap die je krijgt, maar aan de andere kant wil je ook dat iedereen gezond blijft”, klinkt het. Steunmaatregelen nodig Horeca Vlaanderen is tevreden dat er bij de eerste lockdown zeer snel een hinderpremie voor alle ondernemingen kwam. “We willen de Vlaamse regering daar nog eens uitdrukkelijk voor bedanken.” Nu zijn volgens de sectororganisatie opnieuw steunmaatregelen nodig, op verschillende niveau’s – lokaal of Vlaams – en op basis van de grootte van het bedrijf. “Een kleine koffiebar is immers niet hetzelfde als een grote discotheek”, zegt Lucas. “We begrijpen ook dat steun geven niet tot in het oneindige kan, maar er moet proportioneel bekeken worden wat mogelijk is. Onze ondernemingen zijn nog maar net in een heropstartfase en worden weer zwaar getroffen. We moeten collectief zorgen voor de volksgezondheid, maar ook voor de economie.” Lees ook : BREAKING. Avondklok en mondmaskers verplicht in provincie Antwerpen Het bericht Antwerpse horeca: “Dit gaan we voelen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Situatie in ziekenhuizen wordt onhoudbaar: “De regering neemt zware risico’s. De maatregelen zijn volstrekt ontoereikend” (24/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de Vlaamse ziekenhuizen loopt het absenteïsme op tot 15 procent, drie keer zo hoog als in dezelfde periode vorig jaar. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) waarschuwt voor een instorting van de ziekenhuiszorg. Volgens netwerkorganisatie Zorgnet-Icuro neemt de regering met de nieuwe maatregelen zware risico’s wat de situatie in de ziekenhuizen betreft.
  [naar artikel]
 37. Twintig horeca-uitbaters over verplichte sluiting: “Politici en virologen moeten weten dat ze veel mensen in totale miserie storten” (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na vier maanden moeten de Belgische cafés en restaurants hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.”
  [naar artikel]
 38. Patiënten met coronavirus in Wuhan overgebracht naar gloednieuw ziekenhuis (04/02/2020 - Metro)
  Een vijftigtal patiënten zijn vandaag overgebracht uit overvolle ziekenhuizen in de Chinese stad Wuhan naar het nieuwe ziekenhuis dat in tien dagen werd opgebouwd. Dat melden Chinese staatsmedia. Het nieuwe ziekenhuis kan zo’n 1.000 patiënten herbergen. Meer dan duizend arbeiders hebben meegewerkt aan de bouw van twee geïmproviseerde ziekenhuizen die onder militair toezicht werden gebouwd in de stad Wuhan, het epicentrum van de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De twee ziekenhuizen werden pijlsnel opgebouwd om de overvolle ziekenhuizen in de stad te verlichten van de uitbraak. Zo’n 50 patiënten konden dinsdag al in de nieuwe faciliteit worden ondergebracht. Het coronavirus heeft tot nu toe 425 levens geëist en meer dan 20.000 mensen besmet. Het virus verspreidde zich ondertussen naar meer dan twintig landen, waaronder ook België. Bron: Belga   Het bericht Patiënten met coronavirus in Wuhan overgebracht naar gloednieuw ziekenhuis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. De comeback van Frank Vandenbroucke, de terugkeer van de verbannen prins (01/10/2020 - Knack)
  Met de terugkeer van de welhaast legendarische politicus Frank Vandenbroucke als 'superminister' van Volksgezondheid, Sociale Zaken en vicepremier, heeft Conner Rousseau vijand maar vooral ook vriend verrast. Maar wie was (en is) Vandenbroucke, een socialist die vaak meer bijval kreeg buiten dan binnen zijn eigen partij?
  [naar artikel]
 40. WHO waarschuwt: “Coronacrisis kan erger en erger en erger worden” (13/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronapandemie die wereldwijd lelijk huishoudt zal alleen maar erger worden als landen er niet in slagen om zich aan strikte...
  [naar artikel]
 41. Ziekenhuis in Genk start afbouw coronafdelingen (23/04/2020 - VRT NWS)
  Nu al dagen na elkaar de cijfers van ziekenhuisopnamen en overlijdens door het coronavirus dalen, neemt ook de druk op de ziekenhuizen in Limburg af. Het ZOL in Genk is gestart met de sluiting van zijn corona-afdelingen. Tegelijk proberen ziekenhuizen ook lessen uit de crisis te trekken.
  [naar artikel]
 42. Horeca maand dicht en nachtklok in hele land vanaf maandag: deze strengere maatregelen weten we al (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land zat urenlang samen om te vergaderen over de verstrenging van de coronamaatregelen. De sluiting van de horeca en een avondklok tot middernacht zijn daarbij de meest ingrijpende. Een overzicht van alle nieuwe maatregelen.
  [naar artikel]
 43. De comeback van Frank Vandenbroucke is deel van een uitgekiend plan van de socialisten (02/10/2020 - De Morgen)
  Met de terugkeer van Frank Vandenbroucke wil sp.a zich opnieuw op de kaart zetten. Maar hoe slaagde voorzitter Conner Rousseau erin hem te overtuigen? En past de eigengereide Vandenbroucke in de partij van Rousseau? ‘De beste combinaties bestaan niet uit twee gelijken, maar uit twee delen die ogenschijnlijk heel anders zijn.’
  [naar artikel]
 44. Superkern focust op horeca, koopkracht en ziekenhuizen (06/06/2020 - De Tijd)
  01:02 De tien partijen willen zaterdag op de superkern een nieuw pakket crisismaatregelen uitwerken, met de focus op de horeca en de koopkracht. Ook ligt een voorstel op tafel om 1,5 miljard euro in de ziek...
  [naar artikel]
 45. Heropening van de horeca wordt geen feest: “Hinderpremie moet compensatiepremie worden, anders dreigt bloedbad” (03/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Nationale Veiligheidsraad gaat vandaag naar alle waarschijnlijkheid aankondigen dat de horeca opnieuw open kan op 8 juni. Tot daar het goede nieuws, want de precieze modaliteiten en maatregelen jagen vele horeca-uitbaters de daver op het lijf. Een heropening zal willens nillens zijn. Zodra de verplichte sluiting opgeheven wordt, vervalt de Vlaamse hinderpremie waar veel uitbaters nu het hoofd mee boven water houden. Horeca Vlaanderen trekt aan de alarmbel. “Als je een restaurant of café maar op 30 procent kan laten draaien, moet er een vorm van steun of compensatie komen”, zegt CEO Matthias De Caluwe. “Anders dreigt het bloedbad.”
  [naar artikel]
 46. Vlaanderen wilde horeca openhouden (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Pas na vijf uur overleg hakten de verzamelde regeringen van ons land de knoop door. Het grote twistpunt was de sluiting van de horeca. De federale regering was voor, Vlaanderen wilde beperkt openhouden.
  [naar artikel]
 47. Café, restaurant, frietkot, alles moet dicht. Wat vindt de horeca daar zelf van? En gaan ze dat controleren? (13/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Niet alleen de scholen, maar ook alle cafés en restaurants sluiten verplicht de deuren. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad donderdagavond beslist. De verplichte sluiting gaat vrijdagavond om middernacht in en duurt tot nader order tot en met vrijdag 3 april. Horeca Vlaanderen roept de re­gering op om werk te maken van een noodfonds.
  [naar artikel]
 48. Leuvense horeca over nieuwe coronaregels: "Dit is een nekschot" (07/10/2020 - VRT NWS)
  De Leuvense horeca verwacht financiële steun van de overheid na de aankondiging van de nieuwe coronamaatregels. Die luiden dat cafés vanaf vrijdag al om 23 uur de deuren moeten sluiten en dat betekent opnieuw minder inkomsten. "Het was al een bloedbad en nu wordt het alleen maar erger. Dit gaat in heel de sector gevoeld worden."
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.