Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 October 2020
21:33 uur

Burgemeester trekt toelating manifestatie in Puurs in na incident met auto

Het Belang van Limburg

17/10/2020 - 22:32

De burgemeester van Puurs-Sint-Amands heeft de toelating voor de vreedzame familiebetoging van zondagnamiddag ingetrokken. “Extreme groepen willen deze manifestatie overnemen. Een protestmars zoals vrijdag mag zich niet meer herhalen”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Burgemeester trekt toelating manifestatie in Puurs in na incident met auto: “Extreme groepen willen gemeente kapen” (17/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De burgemeester van Puurs-Sint-Amands heeft de toelating voor de vreedzame familiebetoging van zondagnamiddag ingetrokken. “Extreme groepen willen deze manifestatie overnemen. Een protestmars zoals vrijdag mag zich niet meer herhalen”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).
  [naar artikel]
 2. Burgemeester verbiedt manifestatie, Puursenaars palmen straten in met positieve boodschappen: “Dit is niet waar wij voor staan” (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Burgemeester van Puurs-Sint-Amands Koen Van den Heuvel (CD&V) trekt de toelating voor de vreedzame familiebetoging van zondagmiddag in. “Extreme groepen willen deze manifestatie overnemen”, klinkt het. De Puursenaars zelf trokken zaterdagavond de straat op, om positieve boodschappen te verspreiden.
  [naar artikel]
 3. Tientallen manifestanten op ‘verboden’ optocht in Puurs (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Puurs-Sint-Amands zijn toch tientallen manifestanten opgedaagd om actie te voeren. Burgemeester van Puurs-Sint-Amands Koen Van den Heuvel (CD&V) trok gisteren nochtans de toelating voor de vreedzame familiebetoging in. “Extreme groepen willen deze manifestatie overnemen”, klonk het.
  [naar artikel]
 4. Een pestincident en een auto die op een manifestatie inrijdt: wat is er gaande in dit Antwerpse dorp? (20/10/2020 - De Morgen)
  Een ernstig pestincident, een auto die op een betoging inreed: Puurs staat al enkele dagen in de nationale aandacht. Extreemrechtse groeperingen, waaronder die van een veroordeelde neonazi, kwamen de boel oppoken.
  [naar artikel]
 5. Gemeente Puurs vol positieve boodschappen, weer veel Vlaams-nationalisten op nieuwe manifestatie (18/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een groep mensen heeft zaterdagavond met krijt verscheidene positieve boodschappen aangebracht op het straatmeubilair in Puurs. De actie kwam er nadat de 15-jarige B. vorige week werd aangevallen door een groep jongeren en nadat er vrijdagavond een auto was ingereden op een betoging van Vlaams-nationalisten. Een nieuwe optocht richting het station is zondag rond 14.25 uur van start gegaan. Een groep van een honderdtal Vlaams-nationalisten heeft post gevat aan het station van Puurs.
  [naar artikel]
 6. Gemeente Puurs vol positieve boodschappen, weer veel Vlaams-nationalisten op nieuwe manifestatie (18/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een groep mensen heeft zaterdagavond met krijt verscheidene positieve boodschappen aangebracht op het straatmeubilair in Puurs. De actie kwam er nadat de 15-jarige B. vorige week werd aangevallen door een groep jongeren en nadat er vrijdagavond een auto was ingereden op een betoging van Vlaams-nationalisten. Een nieuwe optocht richting het station is zondag rond 14.25 uur van start gegaan.
  [naar artikel]
 7. Puurs-Sint-Amands: absolute meerderheid voor burgemeester Koen Van den Heuvel (15/10/2018 - VRT NWS)
  CD&V behaalt in de fusiegemeente Puurs-Sint-Amands de absolute meerderheid. De vroegere burgemeester van Puurs, Koen Van den Heuvel (CD&V), wordt de eerste burgemeester van de fusiegemeente.
  [naar artikel]
 8. Puurs en Sint-Amands worden Puurs-Sint-Amands (10/11/2017 - De Standaard)
  De gemeente die in principe op 1 januari 2019 ontstaat uit de fusie van Puurs en Sint-Amands zal gewoon Puurs-Sint-Amands heten. Dat hebben de twee huidige gemeentebesturen beslist. Volgens de Puurse burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) gaat het om een keuze voor eenvoud die erop wijst dat ‘de identiteit van de twee gemeenten behouden zal blijven’.
  [naar artikel]
 9. Opnieuw enkele honderden betogers in Puurs, ondanks verbod (18/10/2020 - VRT NWS)
  In Puurs betogen opnieuw enkele honderden mensen, voornamelijk uit rechtse en Vlaams-nationalistische hoek, ondanks een verbod van de burgemeester. Ze willen hun ongenoegen uiten over een gewelddadig incident, waarbij een tiener aangevallen werd door enkele jongeren met een migratieachtergrond. Vrijdag was er ook al een betoging en ontstond oproer toen een autobestuurder door de menigte reed.
  [naar artikel]
 10. INTERVIEW. Burgemeester van het ‘nieuwe’ Puurs-Sint-Amands: “Een gedurfd project, maar de bevolking staat achter ons” (31/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Als er één burgemeester uit de provincie Antwerpen kan terugblikken op een grand cru-jaar en een 2019 vol nieuwe uitdagingen, is het CD&V’er Koen Van den Heuvel (54) wel. Doorzetter of doordrammer, noem hem hoe je wil. Ministerwaardig ook, al wil hij dat niet gezegd hebben. En vooral ook de architect van een nieuw Puurs en een fusie die niemand zag aankomen. Vastberaden om van het nieuwe Puurs-Sint-Amands zijn levenswerk te maken, zich daarbij gesteund voelend door 52% van de 26.000 inwoners.
  [naar artikel]
 11. Burgemeester Brussel waarschuwde Antwerpen voor uit de hand gelopen Koerdische manifestatie (19/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) zegt dat hij eind oktober een Koerdische manifestatie in Brussel had verboden. Hij heeft ook de stad...
  [naar artikel]
 12. Burgemeester Brussel waarschuwde Antwerpen voor Koerdische manifestatie die in vechtpartij ontaardde (19/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) zegt dat hij eind oktober een Koerdische manifestatie in Brussel had verboden. Hij heeft ook de stad...
  [naar artikel]
 13. Brusselse burgemeester waarschuwde Antwerpen voor Koerdische manifestatie (19/11/2017 - De Tijd)
  19:33 Burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) zegt dat hij eind oktober een Koerdische manifestatie in Brussel had verboden. Hij heeft ook de stad Antwerpen verwittigd, waar uiteindelijk in de Brederod...
  [naar artikel]
 14. Actie rond Zwarte Piet krijgt nog staartje (19/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De actievoerders van Kick Out Zwarte Piet mogen een GAS-boete verwachten. Zij hadden geen toelating voor hun manifestatie bij de intocht van Sinterklaas in Deurne en Berchem zondag. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zegt dit op een vraag van Vlaams Belang-gemeenteraadslid Sam van Rooy.
  [naar artikel]
 15. Verkiezingen18 – Schepencollege van nieuwe fusiegemeente Puurs-Sint-Amands geïnstalleerd (02/01/2019 - Metro)
  In de nieuwe fusiegemeente Puurs-Sint-Amands is woensdagavond het college van burgemeester en schepenen geïnstalleerd tijdens een gemeenteraadszitting. Koen Van den Heuvel (CD&V-teamKoen) was in de voorbije legislatuur al burgemeester van Puurs en breit daar nu een verlengstuk aan in Puurs-Sint-Amands. Zijn lijst haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen bovendien een absolute meerderheid en besloot om zonder coalitiepartner te besturen. Ook alle andere leden van het schepencollege zijn dus afkomstig van CD&V-teamKoen. Het gaat om Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els de Smedt, Alex Goethals, Ronny Tourné, Ann-Marie Morel en Raf De Blaiser. De vorige burgemeester van Sint-Amands, Peter Van Hoeymissen, wordt voorzitter van het bijzonder sociaal comité. Ook hij is een christendemocraat en stond op de lijst CD&V-teamKoen. bron: Belga Het bericht Verkiezingen18 – Schepencollege van nieuwe fusiegemeente Puurs-Sint-Amands geïnstalleerd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Nieuwe gemeente heet Puurs-Sint-Amands (10/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De nieuwe gemeente die ontstaatna de fuse van Puurs en Sint-Amands zal Puurs-Sint-Amands heten. dat hebben de burgemeester Koen Van den Heuvel en Peter Van Hoeymissen zopas bekend gemakt.
  [naar artikel]
 17. Brusselse burgemeester waarschuwde Antwerpen voor Koerdische manifestatie die fout afliep (19/11/2017 - Knack)
  Burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) zegt dat hij eind oktober een Koerdische manifestatie in Brussel had verboden. Hij heeft ook de stad Antwerpen verwittigd, waar uiteindelijk in de Brederodestraat een zware vechtpartij ontstond tussen mensen van Koerdische en van Turkse origine.
  [naar artikel]
 18. Voedselagentschap trekt toelating van Tiense suikerrafinaderij in Wanze in na klacht van klant (31/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft de toelating van de site van Tiense Suikerraffinaderij in Wanze (Luik)...
  [naar artikel]
 19. Burgemeester Sint-Amands over fusieplannen: “Al langer nauwe samenwerking met Puurs” (22/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Sint-Amands is als kleine gemeente met 8.400 inwoners om financiële redenen bijna verplicht in de toekomst een fusie aan te gaan met een buurgemeente. Dat zegt burgemeester Peter Van Hoeymissen (CD&V) in een reactie op het nieuws in uw krant over de fusieplannen met het grotere Puurs (17.200 inwoners). Van Hoeymissen bevestigt dat ook Bornem interesse had.
  [naar artikel]
 20. Manifestanten Koerdische manifestatie niet te spreken over voorbereiding van burgemeester De Wever (20/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
   De organisatoren van de Koerdische manifestatie in Antwerpen die eind oktober nog voor ze begon uitmondde in rellen in de Brederodestraat, stellen...
  [naar artikel]
 21. Hoe Puurs een week werd gekaapt door extreemrechts (20/10/2020 - De Morgen)
  Een ernstig pestincident, een auto die op een betoging inreed: Puurs staat al enkele dagen in de nationale aandacht. Extreemrechtse groeperingen, waaronder die van een veroordeelde neonazi, kwamen de boel oppoken.
  [naar artikel]
 22. Betogers trekken spoor van vernieling door Brussel (17/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een honderdtal antifascistische betogers trekt sporen van vernieling door Brussel. Ze bevinden zich nu op de kleine Brusselse ring. De betoging ging deze ochtend van start op het De Meeûssquare in Brussel tegen een congres van de Alliance for Peace and Freedom (APF). De manifestatie kreeg geen toelating maar werd gedoogd door de politie.
  [naar artikel]
 23. Treinverkeer hervat na dodelijk incident aan overweg in Hemiksem (15/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het treinverkeer tussen Antwerpen-Zuid en Puurs is in beide richtingen een tijdlang onderbroken geweest door een dodelijk incident aan een
  [naar artikel]
 24. Betogers trekken spoor van vernieling door Brussel (17/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een honderdtal antifascistische betogers trekt sporen van vernieling door Brussel. Ze bevinden zich nu op de kleine Brusselse ring. De betoging ging deze ochtend van start op het De Meeûssquare in Brussel tegen een congres van de Alliance for Peace and Freedom (APF). De manifestatie kreeg eerder geen toelating maar werd gedoogd door de politie.
  [naar artikel]
 25. Betogers trekken spoor van vernieling door Brussel (17/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Een honderdtal antifascistische betogers trekt sporen van vernieling door Brussel. Ze bevinden zich nu op de kleine Brusselse ring. De betoging ging deze ochtend van start op het De Meeûssquare in Brussel tegen een congres van de Alliance for Peace and Freedom (APF). De manifestatie kreeg eerder geen toelating maar werd gedoogd door de politie.
  [naar artikel]
 26. “We moesten rijden voor ons leven”: inzittende (19) van wagen die inreed op manifestatie reageert op incident (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Twee inzittenden van het voertuig dat vrijdagavond inreed op manifestanten in Puurs-Sint-Amands hebben het politiekantoor mogen verlaten na verhoor. Eén van hen verklaarde dat ze moesten rijden voor hun leven nadat ze eerst zelf werden aangevallen door de manifestanten. De chauffeur (20) verscheen vanmiddag voor de onderzoeksrechter. Zijn beslissing is nog steeds niet bekend.
  [naar artikel]
 27. Trein en auto botsen op overweg in Puurs (15/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Ruisbroek (Puurs) is zondagmiddag een trein in aanrijding gekomen met een wagen op een overweg. Dat zegt spoornetbeheerder Infrabel. Er vielen...
  [naar artikel]
 28. Burgemeester Puurs-Sint-Amands boos na uit de hand gelopen dansfeest: “Ontoelaatbaar” (13/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Koen Van den Heuvel (CD&V), burgemeester van Puurs-Sint-Amands, reageert boos op wat zich zondag heeft afgespeeld in Park Fort Liezele. Daar vond een dj-set plaats, maar bijna niemand hield zich aan de regels rond social distancing. Op sociale media waren foto’s en filmpjes te zien van een hele meute die op elkaar gepakt stond voor het podium. “De organisatie heeft niets gedaan om de afstand tussen de mensen te bewaren”, zegt de burgemeester.
  [naar artikel]
 29. Burgemeester Brussel waarschuwde Antwerpen voor Koerdische manifestatie die tot zware rellen leidde (19/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) zegt dat hij eind oktober een Koerdische manifestatie in Brussel had verboden. Hij heeft ook de stad Antwerpen verwittigd, waar uiteindelijk in de Brederodestraat een zware vechtpartij ontstond tussen mensen van Koerdische en van Turkse origine. Dat zei Close zondag op RTL-TVi.
  [naar artikel]
 30. ? Inzittende van wagen die inreed op betoging in Puurs-Sint-Amands plaatste video online (17/10/2020 - De Morgen)
  Eén van de inzittenden van de wagen, die gisteren inreed op manifestanten in Puurs-Sint-Amands, plaatste beelden van het incident op sociale media.
  [naar artikel]
 31. Inzittende (19) van wagen die inreed op manifestatie in Puurs: “We moesten rijden voor ons leven” (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Twee inzittenden van het voertuig dat vrijdagavond inreed op manifestanten in Puurs-Sint-Amands hebben het politiekantoor mogen verlaten na verhoor. Eén van hen verklaarde dat ze moesten rijden voor hun leven nadat ze eerst zelf werden aangevallen door de manifestanten. De chauffeur (20) verscheen vanmiddag voor de onderzoeksrechter. Zijn beslissing is nog steeds niet bekend.
  [naar artikel]
 32. Nationale manifestatie tegen racisme trekt door de straten van Brussel (24/03/2018 - VRT NWS)
  Een nationale manifestatie tegen racisme, discriminatie, haat, ongelijkheid en agressie trekt momenteel door de straten van Brussel. Meer dan 120 organisaties nemen deel aan de betoging die kort na de middag begon - volgens de politie goed voor zo'n 3.000 à 4.000 betogers. De betogers vinden dat onze maatschappij gericht is op uitsluiting en niet op integratie. 
  [naar artikel]
 33. Parket raadde Antwerps stadsbestuur af om te spreken na Meir-incident (29/03/2017 - De Redactie)
  Zowel het federaal parket als het Antwerpse parket hebben burgemeester Bart De Wever en zijn korpschef afgeraden of verboden om een persconferentie te geven, kort na het incident met een verdachte auto op de Meir. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens gezegd in de Kamer.
  [naar artikel]
 34. Vals Afrikaans profiel met foto’s van Puurs burgemeester (03/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Ook Vlaamse volksvertegenwoordigers of burgemeesters ontsnappen niet aan het feit dat hun profiel op Facebook voor malafide doeleinden kan gebruikt worden. Puurs burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) ontdekte bij toeval dat zijn foto’s gebruikt werden om een vals profiel van ene Charly Dyeros Nikel uit Cotonou te illustreren; een Afrikaans profiel, zo blijkt uit de man zijn universitaire carrière aldaar.
  [naar artikel]
 35. Puurs houdt Cyriel Verschaevestraat: 'Burgemeester Van Den Heuvel heeft schrik van N-VA' (09/05/2017 - Knack)
  Puurs houdt vast aan de Cyriel Verschaevestraat, genoemd naar de ter dood veroordeelde collaborateur die ronselde voor de Waffen-SS. 'Ik constateer met u dat N-VA vasthoudt aan die naam.'
  [naar artikel]
 36. Peter Van Hoeymissen waarnemend burgemeester van Puurs-Sint-Amands (09/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Nadat burgemeester Koen Van den Heuvel eerder deze week de eed aflegde als de nieuwe Vlaamse Minister voor Omgeving, Natuur en Landbouw was het aan de CD&V-fractie in de gemeenteraad van Puurs-Sint-Amands om zich te beraden over de concrete gevolgen en de te nemen maatregelen voor het bestuur van de gemeente en dit tot aan de Vlaamse verkiezingen van 26 mei. De fractie schuift daarbij unaniem schepen Peter Van Hoeymissen naar voor om voor deze periode de taak van burgemeester op zich te nemen.
  [naar artikel]
 37. Turkije woest om 'Kill Erdogan'-spandoek in Zwitserland (25/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije is er niet over te spreken dat de Zwitserse autoriteiten toelating hebben gegeven voor een pro-Koerdische manifestatie vandaag in Bern.
  [naar artikel]
 38. Veroordeelde neonazi zat mee achter betoging in Puurs (20/10/2020 - De Morgen)
  Een ernstig pestincident, een auto die op een betoging inreed: Puurs staat al enkele dagen in de nationale aandacht. Extreemrechtse groeperingen, waaronder die van een veroordeelde neonazi, kwamen de boel oppoken.
  [naar artikel]
 39. Rellen Brussel – De Wever heeft geen weet van waarschuwing Close voor Koerdische manifestatie (19/11/2017 - Metro)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) laat zondagavond via zijn woordvoerder weten dat hij zelf niet op de hoogte is van een waarschuwing van zijn Brusselse collega Philippe Close (PS) voor de Koerdische manifestatie in Antwerpen op 27 oktober. “Als Close de stad Antwerpen zou gewaarschuwd hebben, is dat in elk geval niet doorgebrieft tot bij de burgemeester”, zegt hij. “Dit is ons in de debriefing van het incident ook niet gemeld.” De Wever stelt dat hij zich maandag verder zal informeren bij zijn politiekorps. De manifestatie in kwestie leidde onrechtstreeks tot rellen toen een bus met Koerdische demonstranten al dan niet bewust de Brederodestraat kruiste, pal in een van de bekendste Turkse buurten van Antwerpen. Het kwam tot een conflict tussen inzittenden van de bus en omwonenden, waarbij onder meer stokken, tafelpoten en stoelen als wapens werden gebruikt. Er vielen acht gewonden, onder wie een agent. De politie pakte 41 mensen op en toen het de dagen nadien nog steeds onrustig bleef in de wijk besloot De Wever een samenscholingsverbod uit te vaardigen. Intussen is de situatie genormaliseerd en is het samenscholingsverbod niet langer van kracht. bron: Belga
  [naar artikel]
 40. Rellen Brussel – De Wever heeft geen weet van waarschuwing Close voor Koerdische manifestatie (19/11/2017 - Metro)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) laat zondagavond via zijn woordvoerder weten dat hij zelf niet op de hoogte is van een waarschuwing van zijn Brusselse collega Philippe Close (PS) voor de Koerdische manifestatie in Antwerpen op 27 oktober. “Als Close de stad Antwerpen zou gewaarschuwd hebben, is dat in elk geval niet doorgebrieft tot bij de burgemeester”, zegt hij. “Dit is ons in de debriefing van het incident ook niet gemeld.” De Wever stelt dat hij zich maandag verder zal informeren bij zijn politiekorps. De manifestatie in kwestie leidde onrechtstreeks tot rellen toen een bus met Koerdische demonstranten al dan niet bewust de Brederodestraat kruiste, pal in een van de bekendste Turkse buurten van Antwerpen. Het kwam tot een conflict tussen inzittenden van de bus en omwonenden, waarbij onder meer stokken, tafelpoten en stoelen als wapens werden gebruikt. Er vielen acht gewonden, onder wie een agent. De politie pakte 41 mensen op en toen het de dagen nadien nog steeds onrustig bleef in de wijk besloot De Wever een samenscholingsverbod uit te vaardigen. Intussen is de situatie genormaliseerd en is het samenscholingsverbod niet langer van kracht. bron: Belga
  [naar artikel]
 41. Puurs en Sint-Amands fuseren tot Puurs-Sint-Amands (10/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De gemeente die in principe op 1 januari 2019 ontstaat uit de fusie van Puurs en Sint-Amands zal gewoon Puurs-Sint-Amands heten. Dat hebben de twee...
  [naar artikel]
 42. CD&V stelt bestuurscollege Puurs-Sint-Amands voor (23/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In de nieuwe fusiegemeente Puurs-Sint-Amands is vrijdag het nieuwe college voorgesteld voor de komende zes jaar. Koen Van den Heuvel wordt burgemeester, Yvo Van Damme eerste schepen.
  [naar artikel]
 43. Close: ‘Wat een hypocrisie. Alle politici waren perfect op de hoogte’ (08/06/2020 - De Standaard)
  Brussels burgemeester Philippe Close (PS) blijft achter de Black Lives Matter-manifestatie van zondag staan. ‘Idealiter vindt zo’n manifestatie nu niet plaats. Maar je kan de mensen toch niet vragen om hun woede op te kroppen.’
  [naar artikel]
 44. Auto gaat over de kop op verkeerswisselaar (02/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Op de afrit van de A12, richting Puurs, is maandagnamiddag een auto over de kop gegaan. Bij het opdraaien van de N16 verloor de bestuurder de controle over het stuur van zijn wagen, ging die over de kop en schoof de auto verder naar het baanvak richting Willebroek.
  [naar artikel]
 45. FAVV trekt toelating in van Tiense Suikerraffinaderij in Wanze (31/08/2018 - De Standaard)
  Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft de toelating van de site van Tiense Suikerraffinaderij in Wanze (Luik) ingetrokken. Na een klacht van een klant is gebleken dat er deeltjes van de opslagsilo’s kunnen loskomen en zo in de suiker kunnen belanden.
  [naar artikel]
 46. FAVV trekt toelating in van Tiense Suikerraffinaderij in Wanze (01/09/2018 - De Standaard)
  Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft de toelating van de site van Tiense Suikerraffinaderij in Wanze (Luik) ingetrokken. Na een klacht van een klant is gebleken dat er deeltjes van de opslagsilo’s kunnen loskomen en zo in de suiker kunnen belanden.
  [naar artikel]
 47. Manifestatie voor baby die stierf na verblijf in crèche (16/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een tachtigtal personen heeft deze namiddag een manifestatie gehouden op het Poelaertplein in Brussel. De manifestatie werd gehouden ter ere van
  [naar artikel]
 48. Festivalletje in Fort van Liezele loopt uit de hand, burgemeester: "Op papier was nochtans alles volgens de coronamaatregelen" (13/07/2020 - VRT NWS)
  In het Fort van Liezele, in Puurs-Sint-Amands heeft een grote groep feestvierders zondag de coronaregels overtreden. Het ging om een festival met 375 man en de organisatoren hadden hiervoor toestemming gekregen van de gemeente. "Op een gegeven moment begonnen de feestvierders dicht bij elkaar te dansen, en dat was niet volgens de afspraken", zegt Koen Van den Heuvel (CD&V), de burgemeester van Puurs-Sint-Amands.
  [naar artikel]
 49. Incident Turnhoutsebaan: “Niet de rol van een burgemeester om gemoederen op te hitsen” (02/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Wouter Van Besien, de fractieleider voor Groen in de Antwerpse gemeenteraad, is niet onder de indruk van de reactie van burgemeester Bart De Wever op het incident in Borgerhout van vrijdagavond. De N-VA-voorzitter vraagt “een signaal van de buurt”, maar dat is volgens Van Besien niet de juiste reflex. “Het is de rol van een burgemeester om daders op te pakken en spanningen te ontmijnen, niet om de gemoederen op te hitsen”, meent hij.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.