Club speelt met vuur en verbrandt zijn vingers: late penalty kost landskampioen twee punten

17/10/2020 - 22:48
"1-1 en een meer dan verdiend punt voor Standard. Club Brugge liet zich op Sclessin bijna een hele wedstrijd aftroeven door erg gretige Rouches. Voor rust ontsnapte het tot twee keer toe na zeldzame slordigheden van Mignolet. Standard deed zichzelf tekort, zeker toen Lestienne een strafschop én de herneming miste. Zo leek Diatta na de enige voltrokken Brugse aanval van de match over de puntenverdeling te beslissen, maar in de slotfase kregen de Rouches loon naar werken. Gavory zette een nieuwe penalty na handspel van Rits feilloos om."

1. Club speelt met vuur en verbrandt zijn vingers: discutabele penalty kost landskampioen twee punten (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

1-1 en een meer dan verdiend punt voor Standard. Club Brugge liet zich op Sclessin bijna een hele wedstrijd aftroeven door erg gretige Rouches. Voor rust ontsnapte het tot twee keer toe na zeldzame slordigheden van Mignolet. Standard deed zichzelf tekort, zeker toen Lestienne een strafschop én de herneming miste. Zo leek Diatta na de enige voltrokken Brugse aanval van de match over de puntenverdeling te beslissen, maar in de slotfase kregen de Rouches loon naar werken. Gavory zette een nieuwe penalty na handspel van Rits feilloos om. [naar artikel]

2. Club speelt met vuur in topper tegen Anderlecht, maar houdt punt thuis dankzij Vanaken (19/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

In een begeesterende topper hebben Club Brugge en Anderlecht elkaar in evenwicht gehouden op Jan Breydel. Een puntendeling die landskampioen Club Brugge terugslaat tot op zes punten van leider Union, terwijl Anderlecht niet voorbij nummer drie Antwerp geraakt. Vooral voor Club Brugge, oppermachtig in de eerste helft, zijn dit twee verloren punten. [naar artikel]

3. Late penalty kost Tongeren twee punten (14/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Net als de vorige uitwedstrijd in Berchem zagen de mannen van Marco Pauls een 0-2-voorsprong in rook opgaan. Wederom was een ultieme strafschop de boosdoener. Sluitstuk Vandecaetsbeek speelde meer dan een helft met een gebroken neus én een hersenschudding.  [naar artikel]

4. Lommel SK is boos na late gelijkmaker: “Ref kost ons punten en een wedstrijdpremie” (04/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Lommel SK gaf in extremis een vierde zege op rij uit handen tegen Dender. Jari De Busser (24) uitte na afloop zijn ongenoegen over de late 2-2-gelijkmaker. “De scheidsrechter kost ons belangrijke punten en een wedstrijdpremie”, gromde de Lommelse kapitein. [naar artikel]

5. Geert De Vlieger in Sports Late Night: “Penalty Genk was terecht, optreden Wagner schandalig” (15/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Racing Genk won gisteren verdiend van Club Brugge, maar in Sports Late Night was er heel wat te doen om de penalty die Genk kreeg. Brandon Mechele... [naar artikel]

6. ONZE PUNTEN. Ouwe getrouwen scoren hoogste punten bij Club, twee buizen bij Antwerp (29/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge heeft de topper tegen Antwerp naar zijn hand kunnen zetten. Een late goal van Hans Vanaken leverde de zege op. Dit zijn onze punten. [naar artikel]

7. Jupiler Pro League – Racing Genk speelt in Brugge eerste matchbal uit, Club wil laatste strohalm grijpen (12/05/2019 - Metro)

Zondagavond (18u) wordt in het Jan Breydelstadion het mogelijk beslissende titelduel tussen uittredend landskampioen Club Brugge en competitieleider Racing Genk op gang getrapt. Als de Genkenaars winnen op het veld van de eerste achtervolger, zijn ze met nog twee speeldagen voor de boeg al zeker van de vierde landstitel – de eerste sinds 2011. Voor […] Het bericht Jupiler Pro League – Racing Genk speelt in Brugge eerste matchbal uit, Club wil laatste strohalm grijpen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

8. Antwerp speelt met vuur aan de kust, maar wint wel van KV Oostende (02/02/2019 - Het Belang van Limburg)

Antwerp heeft zaterdag de voetbalavond geopend met een 0-2 zege bij KV Oostende. Een vroege goal van Ivo Rodrigues en een late treffer van Geoffry Hairemans volstonden voor de drie punten voor de Great Old. Antwerp klimt in de stand voorlopig over Club Brugge naar de tweede plaats, op zes punten van leider Racing Genk. De Limburgers trekken later op de avond nog naar Waasland-Beveren. [naar artikel]

9. Standard wint op een diefje bij sterk AA Gent en komt op twee punten van leider Genk (03/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Standard is Play-off 1 met zes op zes begonnen na een gelukkige zege op het veld van AA Gent. De Buffalo’s domineerden het merendeel van de partij, maar een late penalty door een domme trekfout van Birger Verstraete deed de match alsnog in het voordeel van de Rouches kantelen. Standard springt over Club Brugge naar de tweede plaats en komt tot op twee punten van leider Genk. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be. [naar artikel]

10. Club Brugge op en over KV Oostende dankzij twee penalty’s, blauw-zwart alleen tweede (27/01/2019 - Gazet van Antwerpen)

Club Brugge heeft met 1-2 op het veld van KV Oostende gewonnen. Blauw-zwart was al na twee minuten op achtervolgen aangewezen door een goal van Club Brugge-huurling Jordi Vanlerberghe, maar draaide de situatie dankzij twee penalty’s na rust nog om. Door de zege wordt Club Brugge alleen tweede op zeven punten van leider Racing Genk. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be. [naar artikel]

11. Club is de nieuwe leider: Vanzeir mist penalty voor Union, waarna Vanaken zijn 100ste voor blauw-zwart maakt en Nusa de rest doet (08/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Union is leider af. Doelpunt nummer 100 van Hans Vanaken en de late 0-2 van Nusa leverden Club Brugge (op een diefje) de drie punten op in de kraker. Het kantelpunt was de penaltymisser van Vanzeir net na rust. Afspraak woensdag op Jan Breydel voor deel twee. [naar artikel]

12. ONZE PUNTEN. Bedrijvige Bongonda, Cuesta de schlemiel (09/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Een tienkoppig KRC Genk ging in blessuretijd onderuit aan Den Dreef na een late penalty. Dit zijn onze punten. [naar artikel]

13. Exit Moeskroen in 1A: Strijdende Henegouwers degraderen na twee late goals van Club Brugge (18/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Moeskroen knokte op Jan Breydel, maar speelt volgend seizoen wel in 1B. De Henegouwers verloren in de slotminuten van Club Brugge nadat het er lange tijd goed uitzag: 4-2. Omdat Waasland-Beveren won in Leuven, degradeert Moeskroen rechtstreeks. Club start play-off 1 met een voorsprong van acht punten op eerste achtervolger Antwerp. [naar artikel]

14. ONZE PUNTEN. “Toma viel sterk in met doelpunt en pass die leidde tot penalty” (23/05/2021 - Het Belang van Limburg)

KRC Genk nam zondag de maat van Club Brugge. In Jan Breydel werd de kersverse landskampioen verslagen met 1-2. Ontdek hier onze spelersbeoordelingen. [naar artikel]

15. Club speelt met vuur, maar wint van Beerschot na wedstrijd met vijf doelpunten en twee rode kaarten (22/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

’t Scheelde niet veel of Club was net als tegen Eupen en Cercle op een gelijkspel gestrand. Finaal trok blauw-zwart de drie punten verdiend over de streep na een incidentrijke eerste thuismatch in een vol stadion. [naar artikel]

16. Wie speelt kampioen: Club, Anderlecht of Standard? Deze 25 voetbalkenners geven hun prognose: "Club haalt het, want morgen regent het en dan kunnen onze vrienden van de VAR niet werken" (09/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Met nog drie speeldagen voor de boeg blijft het dé grote vraag: wie wordt landskampioen in de Jupiler Pro League? Met Club Brugge (42 punten),... [naar artikel]

17. Badji bezorgt Club deugddoende zege, Genk krijgt twee penalty’s (en mist er eentje) (30/08/2020 - Gazet van Antwerpen)

Een topper met twee gezichten en evenveel penalty’s leverde uiteindelijk een deugddoende zege voor Club Brugge op. Voor de rust dolde blauw-zwart met Genk, erna moest het wachten tot de slotfase om de drie punten veilig te stellen. Badji buffelde op corner de winning goal binnen: 1-2. [naar artikel]

18. Liverpool staat acht punten los dankzij late penalty (07/10/2019 - Het Belang van Limburg)

19. Club-doelman Vermeer stopt penalty: "Hoefde niks te bewijzen" (12/02/2018 - Sporza)

Na een fout in de bekerwedstrijd tegen Standard lag Kenneth Vermeer, de 5e doelman van Club Brugge dit seizoen, na zijn debuut onder vuur. In Beveren keerde hij evenwel een penalty. [naar artikel]

20. Penalty bij Kortrijk-Club zindert na: “Hoe meer middelen de refs krijgen, hoe slechter ze zijn” (06/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

De penalty op Kortrijk zindert na. Een kwartier voor tijd ging Sobol na een lichte duw tegen de vlakte. Penalty voor Club Brugge, aldus ref Vergoote, ook na een overlegmoment met de videoref. Blauw-zwart kaapt zo nog de drie punten weg. KVK-voorzitter Verhelst spaarde zijn verontwaardiging niet. “Maar de VAR kon niet tussenkomen”, zegt onze huisref Pots. [naar artikel]

21. Zoveelste feestje: Club voetbalt één helft indrukwekkend en speelt daarna met vuur (25/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Club, ’t was fijn, bedankt, tot ziens zondag in Gent. Eén helft gevoetbald om duimen en ­vingers van af te likken, één helft gevoetbald met de... [naar artikel]

22. 'Club Brugge is de beste ploeg' (07/04/2019 - De Morgen)

Landskampioen AA Gent begint vrijdag aan Play-off 1 met twee punten achterstand op Club. Perfect uit de wind gezet? Vanhaezebrouck vindt van niet. 'Het is een voordeel om als leider te beginnen.' [naar artikel]

23. Twee lachwekkende owngoals kosten Club Brugge ook punten in STVV (27/10/2018 - Gazet van Antwerpen)

De vormdip bij Club Brugge valt niet meer te ontkennen. Voor de derde match op een rij liet de landskampioen punten liggen. Zaterdagavond geraakte Club Brugge niet verder dan 2-2 op het veld van Sint-Truiden. De Limburgers verdienden absoluut een punt, maar kregen de twee tegengoals wel cadeau van de blauw-zwart. In de eerste helft duwde doelman Letica de bal domweg in zijn eigen doel. Een kwartier voor het einde knalde Poulain de bal via ploegmakker Rits tegen de eigen netten. Twee op negen voor Club, dat zondag op de tweede plaats kan bijgehaald worden door Anderlecht. [naar artikel]

24. Club Brugge vecht terug en gaat op en over KV Oostende (28/01/2019 - De Standaard)

Club Brugge heeft met 1-2 op het veld van KV Oostende gewonnen. Blauw-zwart was al na twee minuten op achtervolgen aangewezen door een goal van Club Brugge-huurling Jordi Vanlerberghe, maar draaide de situatie dankzij twee penalty’s na rust nog om. Door de zege wordt Club Brugge alleen tweede op zeven punten van leider Racing Genk. [naar artikel]