Club speelt met vuur en verbrandt zijn vingers: discutabele penalty kost landskampioen twee punten

17/10/2020 - 22:50
"1-1 en een meer dan verdiend punt voor Standard. Club Brugge liet zich op Sclessin bijna een hele wedstrijd aftroeven door erg gretige Rouches. Voor rust ontsnapte het tot twee keer toe na zeldzame slordigheden van Mignolet. Standard deed zichzelf tekort, zeker toen Lestienne een strafschop én de herneming miste. Zo leek Diatta na de enige voltrokken Brugse aanval van de match over de puntenverdeling te beslissen, maar in de slotfase kregen de Rouches loon naar werken. Gavory zette een nieuwe penalty na handspel van Rits feilloos om."

1. Club speelt met vuur en verbrandt zijn vingers: late penalty kost landskampioen twee punten (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

1-1 en een meer dan verdiend punt voor Standard. Club Brugge liet zich op Sclessin bijna een hele wedstrijd aftroeven door erg gretige Rouches. Voor rust ontsnapte het tot twee keer toe na zeldzame slordigheden van Mignolet. Standard deed zichzelf tekort, zeker toen Lestienne een strafschop én de herneming miste. Zo leek Diatta na de enige voltrokken Brugse aanval van de match over de puntenverdeling te beslissen, maar in de slotfase kregen de Rouches loon naar werken. Gavory zette een nieuwe penalty na handspel van Rits feilloos om. [naar artikel]

2. Club speelt met vuur in topper tegen Anderlecht, maar houdt punt thuis dankzij Vanaken (19/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

In een begeesterende topper hebben Club Brugge en Anderlecht elkaar in evenwicht gehouden op Jan Breydel. Een puntendeling die landskampioen Club Brugge terugslaat tot op zes punten van leider Union, terwijl Anderlecht niet voorbij nummer drie Antwerp geraakt. Vooral voor Club Brugge, oppermachtig in de eerste helft, zijn dit twee verloren punten. [naar artikel]

3. Club en Union delen de punten op Jan Breydel na opnieuw discutabele penalty en rode kaart Moris in slotseconden (27/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Geen winnaar in de topper tussen Club Brugge en Union. Beide ploegen deelden de punten op Jan Breydel na een partij die bol stond van de akkefietjes. Nilsson opende de score in de eerste helft, een discutabele penaltygoal van Thiago zorgde voor de 1-1-eindstand. Diep in het slot kreeg Moris nog rood na een ingreep op Jutgla, Puertas eindigde de partij als gelegenheidsdoelman bij de Brusselaars. [naar artikel]

4. Standard sleept verdiend punt uit de brand tegen Club Brugge dankzij discutabele strafschop in slotfase (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge staat voorlopig gelijk met Charleroi aan de leiding van de Jupiler Pro League na een duur bevochten 1-1 op Standard. Diatta zette blauw-zwart op voorsprong, maar de Rouches scoorden in de slotfase na een discutabele penalty. Eerder had Simon Mignolet al een (onterechte) penalty gered van Lestienne en had de Brugse defensie een resem kansen cadeau gedaan aan de thuisploeg. [naar artikel]

5. “Twee penalty’s mochten niet gefloten worden”: Referee Department velt oordeel na discutabele strafschopfases (31/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

De eerste speeldag in de Jupiler Pro League stond meteen bol van de discutabele fases. Vooral drie omstreden penalty’s beroerden. Scheidsrechtersbaas Frank De Bleeckere moest maandag dan ook vol aan de bak in zijn rubriek ‘Under Review’. Zijn oordeel: twee van de drie omstreden strafschoppen werden onterecht toegekend. [naar artikel]

6. Discutabele penalty in blessuretijd bezorgt Cercle Brugge felbevochten zege op bezoek bij OH Leuven (16/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Cercle Brugge heeft op het laatste nippertje de drie punten binnengehaald op bezoek bij OH Leuven (1-2). Een discutabele strafschop in de blessuretijd werd door topschutter Kevin Dénkey omgezet om de Vereniging zo een nieuwe driepunter te schenken. Cercle wipt voorlopig over Genk en Club Brugge de top zes in. OHL telt 1 op 21 en verkeert in diepe crisis. [naar artikel]

7. LIVE: KAA Gent schreeuwt om penalty na discutabele fase met Cuypers in openingsminuten (17/12/2023 - Sporza)

Club Brugge en KAA Gent openen een heerlijke voetbalzondag met de "Slag om Vlaanderen". Aan motivatie geen gebrek voor de topper, want beide ploegen willen iets rechtzetten. Club zag vorige week in Mechelen twee punten door de neus geboord na een VAR-fout. Gent moet de slechte smaak van de Europese offday wegspoelen. Afspraak om 13.30 uur met tekst en op Radio 1. [naar artikel]

8. Discutabele strafschop bezorgt Club Brugge drie belangrijke punten tegen STVV (03/03/2019 - Gazet van Antwerpen)

Sint-Truiden kon nog nooit winnen in Brugge tegen Club en ook nu het in de running is voor Play-off 1 lukte het niet. STVV sleepte ei zo na wel één punt uit de brand maar een vooral na de rust beukend Club Brugge kon zichzelf bevrijden van op de stip via Hans Vanaken. Club sluipt op twee speeldagen van het einde van de reguliere competitie weer twee punten dichter bij Genk. [naar artikel]

9. LIVE. Vanaken schiet Club op voorsprong na discutabele penalty (03/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

• 32ste speeldag • Guldensporenstadion • Aftrap: 20u45 • Club staat onbedreigd aan de leiding, KV Kortrijk is zo goed als gered [naar artikel]

10. "Lijkt me niet moeilijkste vraag": Marc Coucke en Anderlecht uiten onvrede na discutabele penalty (01/02/2024 - Sporza)

Ook na KV Mechelen - Anderlecht gaat het toch weer over de arbitrage. Zeker bij paars-wit waren ze na afloop woest door een discutabele penalty voor Malinwa. CEO Jesper Fredberg ging kwaad verhaal halen bij de ref, op X uitte eigenaar Marc Coucke zijn onvrede. [naar artikel]

11. Discutabele penalty fnuikt moedig verweer van Lommel SK (01/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Onder het Lommelse bekerverhaal voor dit seizoen is een streep getrokken. De Zebra’s, dat lukte nog net. Maar de Buffalo’s bleken woensdagavond net dat maatje te groot. Zeker in de eerste helft. Na rust gingen de moedige Limburgers nog op zoek naar de gelijkmaker. Maar ref Dierick was spelbreker met een discutabele penalty. De Sart maakte zijn tweede goal van de avond. [naar artikel]

12. Jupiler Pro League – Racing Genk speelt in Brugge eerste matchbal uit, Club wil laatste strohalm grijpen (12/05/2019 - Metro)

Zondagavond (18u) wordt in het Jan Breydelstadion het mogelijk beslissende titelduel tussen uittredend landskampioen Club Brugge en competitieleider Racing Genk op gang getrapt. Als de Genkenaars winnen op het veld van de eerste achtervolger, zijn ze met nog twee speeldagen voor de boeg al zeker van de vierde landstitel – de eerste sinds 2011. Voor […] Het bericht Jupiler Pro League – Racing Genk speelt in Brugge eerste matchbal uit, Club wil laatste strohalm grijpen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

13. Sterk Genk zet Anderlecht opzij na late en discutabele strafschop en nadert tot op vier punten (20/04/2024 - Gazet van Antwerpen)

Een sterk Genk wint verdiend van een zwak Anderlecht. Het zag er even naar uit dat paars-wit een puntje kwam stelen in Genk maar een penalty in de slotminuut besliste daar anders over: 2-1. De titelstrijd ligt zo helemaal open: Genk nadert tot op vier punten. En morgen spelen Union en Club nog tegen elkaar. [naar artikel]

14. Matig Anderlecht ziet zege nog wegglippen na discutabele penalty voor KV Mechelen (01/02/2024 - Sporza)

Wéér geen zege voor Anderlecht. Ook in KV Mechelen voetbalde paars-wit weer zwak, maar leek het door een goal van invaller Vazquez toch drie punten mee te nemen. Tot KV Mechelen in het slot een goedkope penalty kreeg en Hairemans voor 2-2 zorgde. Door het puntenverlies is de kloof met Union al 10 punten. [naar artikel]

15. Club Brugge op en over KV Oostende dankzij twee penalty’s, blauw-zwart alleen tweede (27/01/2019 - Gazet van Antwerpen)

Club Brugge heeft met 1-2 op het veld van KV Oostende gewonnen. Blauw-zwart was al na twee minuten op achtervolgen aangewezen door een goal van Club Brugge-huurling Jordi Vanlerberghe, maar draaide de situatie dankzij twee penalty’s na rust nog om. Door de zege wordt Club Brugge alleen tweede op zeven punten van leider Racing Genk. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be. [naar artikel]

16. ONZE PUNTEN. “Toma viel sterk in met doelpunt en pass die leidde tot penalty” (23/05/2021 - Het Belang van Limburg)

KRC Genk nam zondag de maat van Club Brugge. In Jan Breydel werd de kersverse landskampioen verslagen met 1-2. Ontdek hier onze spelersbeoordelingen. [naar artikel]

17. PSV houdt Champions League-droom levend na verdiend gelijkspel tegen Dortmund, dat woest is om discutabele penalty (20/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

PSV, de ongenaakbare leider in de Eredivisie, blijft op koers voor de kwartfinales van de Champions League. Het speelde 1-1 gelijk tegen Borussia Dortmund en verdiende, ondanks een discutabele penalty, zelfs meer. Rode Duivel Johan Bakayoko liet zich opmerken met enkele acties, maar kon niet scoren. [naar artikel]

18. Club speelt met vuur, maar wint van Beerschot na wedstrijd met vijf doelpunten en twee rode kaarten (22/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

’t Scheelde niet veel of Club was net als tegen Eupen en Cercle op een gelijkspel gestrand. Finaal trok blauw-zwart de drie punten verdiend over de streep na een incidentrijke eerste thuismatch in een vol stadion. [naar artikel]

19. Wie speelt kampioen: Club, Anderlecht of Standard? Deze 25 voetbalkenners geven hun prognose: "Club haalt het, want morgen regent het en dan kunnen onze vrienden van de VAR niet werken" (09/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Met nog drie speeldagen voor de boeg blijft het dé grote vraag: wie wordt landskampioen in de Jupiler Pro League? Met Club Brugge (42 punten),... [naar artikel]

20. PSV houdt Champions League-droom levend na gelijkspel tegen Dortmund, dat woest is om discutabele penalty: “Wat een grap” (21/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

21. Badji bezorgt Club deugddoende zege, Genk krijgt twee penalty’s (en mist er eentje) (30/08/2020 - Gazet van Antwerpen)

Een topper met twee gezichten en evenveel penalty’s leverde uiteindelijk een deugddoende zege voor Club Brugge op. Voor de rust dolde blauw-zwart met Genk, erna moest het wachten tot de slotfase om de drie punten veilig te stellen. Badji buffelde op corner de winning goal binnen: 1-2. [naar artikel]

22. Club-doelman Vermeer stopt penalty: "Hoefde niks te bewijzen" (12/02/2018 - Sporza)

Na een fout in de bekerwedstrijd tegen Standard lag Kenneth Vermeer, de 5e doelman van Club Brugge dit seizoen, na zijn debuut onder vuur. In Beveren keerde hij evenwel een penalty. [naar artikel]

23. Penalty bij Kortrijk-Club zindert na: “Hoe meer middelen de refs krijgen, hoe slechter ze zijn” (06/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

De penalty op Kortrijk zindert na. Een kwartier voor tijd ging Sobol na een lichte duw tegen de vlakte. Penalty voor Club Brugge, aldus ref Vergoote, ook na een overlegmoment met de videoref. Blauw-zwart kaapt zo nog de drie punten weg. KVK-voorzitter Verhelst spaarde zijn verontwaardiging niet. “Maar de VAR kon niet tussenkomen”, zegt onze huisref Pots. [naar artikel]

24. Twee correcte beslissingen volgens Verbist: scheidsrechtersbaas laat zich uit over discutabele fases in Club Brugge-Anderlecht (01/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist heeft zijn licht laten schijnen op de discutabele fases in Club Brugge-Anderlecht (1-0). Paars-wit kreeg geen... [naar artikel]