Club slikt in extremis gelijkmaker bij Standard na discutabele penaltyfase

17/10/2020 - 22:50
"1-1 en een meer dan verdiend punt voor Standard. Club Brugge liet zich op Sclessin bijna een hele wedstrijd aftroeven door erg gretige Rouches. Voor rust ontsnapte het tot twee keer toe na zeldzame slordigheden van Mignolet. Standard deed zichzelf tekort, zeker toen Lestienne een strafschop én de herneming miste. Zo leek Diatta na de enige voltrokken Brugse aanval van de match over de puntenverdeling te beslissen, maar in de slotfase kregen de Rouches loon naar werken. Gavory zette een nieuwe penalty na handspel van Rits feilloos om."

1. Standard pakt in extremis punt tegen Club Brugge na discutabele strafschopfase (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge en Standard hebben elkaar in evenwicht gehouden na een felbevochten topper op Sclessin. Club leek lang op weg naar de drie punten na een doelpunt van Diatta en een gemiste strafschop van Lestienne, maar in de toegevoegde tijd ging de bal weer op de stip na een discutabel hands van Rits. Gavory scoorde wél vanaf elf meter. [naar artikel]

2. Standard pakt in extremis punt na discutabele strafschopfase (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

3. VIDEO. Een discutabele penaltyfase, een knappe vrije trap en enkele felbevochten derby's: dit was het weekend op de Limburgse voetbalvelden (10/12/2018 - Het Belang van Limburg)

Het voorbije weekend werd er weer massaal gevoetbald op de Limburgse velden. Onze fotografen doorkruisten de hele provincie om wedstrijden bij te wonen en kwamen terug met een heleboel leuke filmpjes. Een discutabele penaltyfase (op 0.35), een knappe vrije trap en enkele felbevochten derby's: je ziet het allemaal in deze compilatievideo. [naar artikel]

4. Standard sleept verdiend punt uit de brand tegen Club Brugge dankzij discutabele strafschop in slotfase (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge staat voorlopig gelijk met Charleroi aan de leiding van de Jupiler Pro League na een duur bevochten 1-1 op Standard. Diatta zette blauw-zwart op voorsprong, maar de Rouches scoorden in de slotfase na een discutabele penalty. Eerder had Simon Mignolet al een (onterechte) penalty gered van Lestienne en had de Brugse defensie een resem kansen cadeau gedaan aan de thuisploeg. [naar artikel]

5. Twee owngoals en een discutabele penaltyfase: STVV en Club Brugge verdelen de buit na een boeiende partij (27/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

• STVV - Club Brugge • Stayen • Ivan Leko tegen zijn ex-club • Ref: Jonathan Lardot [naar artikel]

6. VIDEO. Twee owngoals en een discutabele penaltyfase: STVV en Club Brugge verdelen de buit na een boeiende partij (27/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge kon vandaag voor de vijfde keer op rij niet winnen. Blauw-zwart stond aan de rust voor op bezoek bij STVV, maar moest mede door een... [naar artikel]

7. Club is de ploeg van ‘t stad: goals Diatta en Deli volstaan voor 2-1-zege tegen Cercle, ook VAR speelt rol bij discutabele penaltyfase (27/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge heeft de Brugse stadsderby gewonnen. Cercle bood aardig weerwerk, maar een kopbalgoal van Simon Deli bleek uiteindelijk genoeg voor een... [naar artikel]

8. Club is de ploeg van ‘t stad: goals Diatta en Deli volstaan voor zege tegen Cercle, ook VAR speelt rol bij discutabele penaltyfase (27/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

9. Club is de ploeg van ‘t stad: goals Diatta en Deli volstaan voor 2-1-zege tegen Cercle, ook VAR helpt handje bij discutabele penaltyfase (27/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

10. Nieuwe dreun voor Club dat nu ook uit Croky Cup ligt na ongelofelijk slot op Standard: ref keurt gelijkmaker af, goed en weer af (04/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge ligt uit de Croky Cup. De autoritaire leider in de Jupiler Pro League en bekerfinalist van vorig jaar botste in de kwartfinales op Standard. Muleka verzorgde de enige treffer van de partij. Blauw-zwart zag z’n gelijkmaker in het slot afgekeurd na doldwaze taferelen. [naar artikel]

11. Penalty of niet? Deze discutabele fase zette Club Brugge op weg naar overwinning (03/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

De penaltyfase in de wedstrijd tussen Kortrijk en Club Brugge is op z'n zachtst gezegd discutabel. Na een lichte duw van Derijck op Sobol wees scheidsrechter Jasper Vergoote resoluut naar de stip. Ook de VAR greep niet in, en dus mocht Vanaken er 1-2 van maken, ook de eindstand. [naar artikel]

12. Teleurstellend Brazilië raakt niet voorbij Zwitserland door discutabele gelijkmaker (17/06/2018 - Het Belang van Limburg)

Net zoals Duitsland is ook Brazilië zijn WK niet goed gestart. De Goddelijke Kanaries raakten niet voorbij Zwitserland. Nochtans had Coutinho de Brazilianen op voorsprong gebracht met een heerlijke krul, maar een discutabele gelijkmaker vergalde het Braziliaanse feestje. [naar artikel]

13. Simulatie 3D-hulplijn brengt uitsluitsel: discutabele goal Amallah van Standard tegen KV Oostende (1-0) had afgekeurd moeten worden (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

De primeur is voor Club Brugge - Kortrijk vrijdag: de VAR beschikt vanaf dan over 3D-technologie om buitenspel te beoordelen. Niet onbelangrijk bij discutabele fases: bij een simulatie blijkt dat de goal van Standard-speler Amallah tegen KV Oostende (1-0) op de vijfde speeldag inderdaad niet had mogen gelden. [naar artikel]

14. Noë Dussenne bezorgt tienkoppig Standard in extremis punt tegen Gent (22/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Standard en AA Gent beten vrijdagavond de spits af met een 2-2-gelijkspel in de openingswedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen. In de slotminuut zorgde Dusenne voor de late gelijkmaker. De Rouches stonden al na een kwartier met tien man. [naar artikel]

15. Vincent Kompany krijgt rood na betwiste penaltyfase, maar Burnley pakt wel punt bij Chelsea (30/03/2024 - Sporza)

Burnley en Vincent Kompany hebben een mirakel nodig om zich nog te redden in de Premier League. Tegen Chelsea moeten ze het een helft zonder Vincent Kompany doen. De Belgische coach kreeg rood na een discutabele penaltyfase. [naar artikel]

16. Club Brugge klopt Genk: Rits helpt ex-club KV Mechelen in strijd om Play-off 1 (01/03/2020 - Gazet van Antwerpen)

Een incidentrijke topper tussen Genk en Club Brugge eindigde op 1-2, en dat was op basis van de kansen verdiend. Club trof na de rust twee keer de paal en scoorde nog in extremis via Rits, maar Genk mag klagen over een niet gefloten rode kaart en een discutabele strafschopfase. [naar artikel]

17. LIVE STANDARD-CLUB BRUGGE. Club plots dicht bij gelijkmaker: verrassende trap De Cuyper treft de paal! (08/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge speelt op dit moment bij Standard. Een terugkeer voor Club-coach Deila en Zinckernagel naar de oude stal, terwijl ook Carl Hoefkens zijn ex-werknemer in de ogen kijkt. Volg alles in onderstaande liveblog. [naar artikel]

18. Dol slot in Charleroi: thuisploeg veegt discutabele gelijkmaker van Westerlo uit in 96e (!) minuut (25/11/2023 - Sporza)

Het venijn zat duidelijk in de staart. Westerlo vierde in de blessuretijd zijn (discutabele) gelijkmaker, maar Charleroi wipte alsnog over zijn tegenstander. Sylla zorgde voor euforie bij de thuisploeg in de 96e (!) minuut. Charleroi schudt zo de degradatiezorgen even van zich af, Westerlo incasseert een nieuwe tik onderaan het klassement. [naar artikel]

19. LIVE: Vincent Kompany krijgt rood na betwiste penaltyfase voor Burnley tegen Chelsea (30/03/2024 - Sporza)

20. Onwaarschijnlijk! Bodart bezorgt Standard in slotminuut een punt tegen Eupen (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Ongelooflijk. Arnaud Bodart heeft in de slotminuut een punt gered voor Standard. De doelman van de Rouches kwam bij een 1-2-tussenstand mee bij een vrijschop en trapte de gelijkmaker in extremis binnen. [naar artikel]

21. LIVE. GOAL! Club slikt gelijkmaker nadat Mata op grond ligt en is woedend, Vanaken scoorde op penalty (12/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

• Jan Breydel (20u45) [naar artikel]

22. Heel veel discussie, maar geen winnaar in duel tussen Standard en Club Brugge (25/02/2018 - Het Belang van Limburg)

Standard en Club Brugge hebben in de topwedstrijd van speeldag 28 de punten gedeeld. Het werd 1-1 op Sclessin, maar aan beide doelpunten hing een stevig geurtje: Standard kwam op voorsprong via een duidelijke buitenspelfase, terwijl de gelijkmaker van Dennis er kwam na een duwfout. [naar artikel]

23. Soumah bezorgt Anderlecht in extremis zege tegen Standard (23/09/2018 - Gazet van Antwerpen)

Anderlecht heeft de crisis op de valreep buiten de deur gehouden. Paars-wit boog tegen Standard een achterstand nog om in een zege. Ivan Santini scoorde een heerlijke gelijkmaker, nieuwkomer Bubacarr Sanneh buffelde de 2-1 diep in de blessuretijd binnen. [naar artikel]

24. Standard pakt in extremis verdiend punt op eigen veld dankzij geklungel in STVV-defensie (06/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Standard heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de strijd om Europees voetbal. De Rouches raakten in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen een ultradefensief STVV. Stipe Perica tekende in blessuretijd voor de gelijkmaker. [naar artikel]