Standard sleept verdiend punt uit de brand tegen Club Brugge dankzij discutabele strafschop in slotfase

17/10/2020 - 23:05
"Club Brugge staat voorlopig gelijk met Charleroi aan de leiding van de Jupiler Pro League na een duur bevochten 1-1 op Standard. Diatta zette blauw-zwart op voorsprong, maar de Rouches scoorden in de slotfase na een discutabele penalty. Eerder had Simon Mignolet al een (onterechte) penalty gered van Lestienne en had de Brugse defensie een resem kansen cadeau gedaan aan de thuisploeg."

1. Antwerp sleept dankzij discutabele penalty nog puntje uit de brand in topper op Club Brugge (13/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Antwerp blijft ook na dit weekend voor Club Brugge staan in de Jupiler Pro League. Club Brugge leek in het eigen Jan Breydelstadion nochtans op weg naar een zege: het stond 2-0 voor, maar in het slotkwartier liep het nog mis na goals van Frey en Janssen. Die laatste scoorde na een licht gefloten strafschop. [naar artikel]

2. Club slikt in extremis gelijkmaker bij Standard na discutabele penaltyfase (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

1-1 en een meer dan verdiend punt voor Standard. Club Brugge liet zich op Sclessin bijna een hele wedstrijd aftroeven door erg gretige Rouches. Voor rust ontsnapte het tot twee keer toe na zeldzame slordigheden van Mignolet. Standard deed zichzelf tekort, zeker toen Lestienne een strafschop én de herneming miste. Zo leek Diatta na de enige voltrokken Brugse aanval van de match over de puntenverdeling te beslissen, maar in de slotfase kregen de Rouches loon naar werken. Gavory zette een nieuwe penalty na handspel van Rits feilloos om. [naar artikel]

3. Club Brugge ontsnapt in slotfase aan nederlaag in Eupen dankzij videoref (03/12/2017 - Gazet van Antwerpen)

Sensationele ontknoping in Eupen - Club Brugge met een beslissende rol voor de videoref. Jan Boterberg ontzegde Eupen in de eerste helft een strafschop en zorgde er in de slotfase voor dat ref Visser de bal wel op de stip legde, ten voordele van Brugge. Hiermee sleepten de Bruggelingen alsnog een punt uit de brand (2-2). [naar artikel]

4. Discutabele strafschop houdt twijfels weg bij Club Brugge (03/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Sinds corona toesloeg en Club Brugge uit de Europa League én Croky Cup werd gewipt, zit de mot erin. Toch won de kampioen op Kortrijk, dankzij een discutabele strafschop die scheidsrechter Vergoote zag omdat Derijck zijn hand op de rug van Sobol legde. [naar artikel]

5. Standard pakt in extremis punt tegen Club Brugge na discutabele strafschopfase (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge en Standard hebben elkaar in evenwicht gehouden na een felbevochten topper op Sclessin. Club leek lang op weg naar de drie punten na een doelpunt van Diatta en een gemiste strafschop van Lestienne, maar in de toegevoegde tijd ging de bal weer op de stip na een discutabel hands van Rits. Gavory scoorde wél vanaf elf meter. [naar artikel]

6. Misser van Mignolet zorgt voor gerechtigheid op Stayen, STVV sleept gelijkspel uit de brand tegen Club Brugge (19/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Van je vrienden moet je het hebben. Deze leuze gaat ditmaal wel op. Mistasten van Mignolet na rust hielp STVV aan een punt. Een dik verdiend punt, laat dat duidelijk zijn. Ref Laforge onthield de thuisploeg eerder immers een loepzuiver strafschop. [naar artikel]

7. Club speelt met vuur en verbrandt zijn vingers: discutabele penalty kost landskampioen twee punten (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

8. Discutabele strafschop bezorgt Club Brugge drie belangrijke punten tegen STVV (03/03/2019 - Gazet van Antwerpen)

Sint-Truiden kon nog nooit winnen in Brugge tegen Club en ook nu het in de running is voor Play-off 1 lukte het niet. STVV sleepte ei zo na wel één punt uit de brand maar een vooral na de rust beukend Club Brugge kon zichzelf bevrijden van op de stip via Hans Vanaken. Club sluipt op twee speeldagen van het einde van de reguliere competitie weer twee punten dichter bij Genk. [naar artikel]

9. Standard pakt in extremis punt na discutabele strafschopfase (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

10. Geen Nicky Hayen-effect bij Club Brugge, dat pas in het slotkwartier zure nederlaag tegen stadsgenoot Cercle kan vermijden (01/04/2024 - Het Belang van Limburg)

De trainerswissel heeft Club Brugge nipt één punt opgeleverd. Tegen buur Cercle werd in de slotfase nog 1-1. In een betere tweede helft trof blauw-zwart drie keer het doelhout en pakte verdiend een punt. Globaal bekeken kreeg Club Brugge ook de beste kansen. [naar artikel]

11. Herk sleept in slot verdiend punt uit de brand tegen Koersel (26/11/2023 - Het Belang van Limburg)

De thuisploeg zag voor rust twee doelpunten afgekeurd voor vermeende voorafgaande fouten. Ook de grootste kans van de eerste helft was voor de Herkenaren, maar die kregen meteen na de pauze wel het deksel op de neus. Toen doelman Reckers ook nog een strafschop pakte, leek het op een nederlaag af te steven. Toch kon Fory in de slotfase de verdiende gelijkmaker binnenprikken.  [naar artikel]

12. Sterk KRC Genk pakt gouden punt in strijd om play-off 1 (17/02/2018 - Het Belang van Limburg)

Een sterk KRC Genk pakt een gouden punt mee uit Brugge. De Limburgers kwamen snel op voorsprong dankzij een goal van Karelis, maar amper vier minuten later maakte Hans Vanaken gelijk na een strafschop. Het was diezelfde Vanaken die Club Brugge op voorsprong bracht, nadat Karelis eerder een strafschop miste. Uiteindelijk zorgde Malinovskyi, opnieuw via penalty, voor de 2-2. Club heeft nu 14 punten voorsprong op Anderlecht terwijl Charleroi zondag Standard ontvangt. KRC Genk blijft in de top zes dankzij een beter doelpuntensaldo dan Antwerp. [naar artikel]

13. LIVE: GOAL! Standard klimt verdiend op voorsprong tegen Club, Laifis treft raak! (13/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Kroont Club Brugge zich vandaag tot kampioen? Blauw-zwart heeft voldoende aan een punt bij Standard om de vijftiende landstitel uit zijn... [naar artikel]

14. Discutabele strafschop nekt Lommel SK in doelpuntenfestival tegen Club NXT: 3-4! (15/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Lommel SK leek diep in de tweede helft op weg naar een geslaagde comeback na een dubbele achterstand, maar een discutabele strafschop voor Club NXT in de slotminuten besliste daar anders over: 3-4. [naar artikel]

15. Standard springt over Club Brugge tot op één punt van top vier na zege tegen Eupen (27/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Standard blijft flirten met de Champions Play-offs. Dankzij een 3-1-overwinning tegen een zwak Eupen springen de Rouches over Club Brugge en naderen ze tot op één punt van AA Gent en de top vier. [naar artikel]

16. Club speelt met vuur en verbrandt zijn vingers: late penalty kost landskampioen twee punten (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

17. Club wint verdiend, ref Laforge bestraft Kanaries met lichte strafschop: “Dan moet je véél penalty’s fluiten” (04/03/2019 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge won verdiend de topper tegen STVV, alleen bleef heel Haspengouw achter met een zoveelste zuur gevoel na een wedstrijd op Jan Breydel tegen – zoals voorspeld – twaalf man. “Dat was zelfs helemaal geen penaltyfase. Als een vent van 200 kilogram (Wesley, nvdr.) zich zo vaak laat vallen, moet je daar als scheidsrechter tegen optreden”, oordeelde Marc Brys, die net als iedereen toegaf dat Club verdiend won, maar besefte dat een punt meegraaien simpelweg niet mogelijk was. [naar artikel]

18. Anderlecht morst met de kansen, maar sleept met tien man alsnog verdiend punt uit de brand tegen KV Oostende (26/09/2021 - Het Belang van Limburg)

KV Oostende en Anderlecht hebben zondagavond 2-2 gelijkgespeeld, en daar mag vooral de kustploeg uiteindelijk blij mee zijn. Anderlecht speelde een prima partij, maar liet veel kansen liggen en stond halfweg 2-0 achter tegen een efficiënt Oostende. Toen paars-wit meteen na rust met een man minder verder moest na een wel heel lichte rode kaart, leek het einde verhaal. Maar Anderlecht knokte terug en sleept nog een verdiend punt uit de brand. [naar artikel]

19. Standard grijpt in laatste minuut een punt na wervelend spel tegen Club Brugge (22/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Standard trok zondagavond naar het Jan Breydelstadion voor een partijtje voetbal tegen Club Brugge. De rouches wisten een punt te bemachtigen. Het werd 4-4. [naar artikel]

20. Rits redt Brugge in slotfase, Genk moet vrezen voor Play-off 1 (01/03/2020 - De Standaard)

Een incidentrijke topper tussen Genk en Club Brugge eindigde op 1-2, en dat was op basis van de kansen verdiend. Club trof na de rust twee keer de paal en scoorde nog in extremis via Rits, maar Genk mag klagen over een niet gefloten rode kaart en een discutabele strafschopfase. [naar artikel]

21. Lierse Kempenzonen sleept punt uit de brand tegen Dender (23/11/2019 - Gazet van Antwerpen)

Lierse Kempenzonen kon zaterdagavond een achtste competitieverlies nog ternauwernood ontlopen. De Pallieters keken na een kwartier tegen een dubbele achterstand aan, maar sleepten in de slotfase toch nog een punt uit de brand. [naar artikel]

22. VIDEO: Antwerp laat stuntzege tegen Club Brugge schieten in doldwaze slotfase (21/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge heeft deze middag een punt uit de brand gesleept op de Bosuil. Antwerp leek lange tijd op weg naar een 2-0 overwinning, maar in de... [naar artikel]

23. Philip Zinckernagel loodst Standard langs Eupen en (voorlopig) over Club Brugge (27/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Standard blijft flirten met de Champions Play-offs. Dankzij een 3-1 overwinning tegen een zwak Eupen springen de Rouches over Club Brugge en naderen ze tot op één punt van AA Gent en de top vier. [naar artikel]

24. Club Brugge sleept in ultiem slot (en na tussenkomst videoref) punt uit de brand bij Eupen (03/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

't Heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar Club Brugge heeft zich bij Eupen pas laat weten te verzekeren van een punt (2-2). Mbaye Leye en Lotiès... [naar artikel]