Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 October 2020
20:28 uur

Politie betrapt zes jonge Nederlandse ‘avonturiers’ in groeven bij Kanne

Het Belang van Limburg

18/10/2020 - 00:02

De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft zaterdagavond tijdens een gecoördineerde controleactie zes Rotterdamse tieners betrapt die op avontuur waren in de groeven van Caestert bij Kanne (Riemst). Ze kregen de nodige pv’s.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Politie betrapt zes ‘avonturiers’ in mergelgroeven: bekijk hier de beelden (18/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Met het horecaverbod en de cafés die dicht moeten, zijn feestvierders creatief en proberen ze hun toevlucht te zoeken tot de mergelgroeven in Riemst. Zaterdag was het weer prijs. Bij een controle in Kanne in het ondergrondse gangenstelsel liepen zes jongeren uit Rotterdam tegen de lamp.
  [naar artikel]
 2. Nederlandse politie betrapt 11-jarige achter stuur van sportauto (30/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse politie heeft vannacht een wel heel jonge bestuurder van de weg gehaald. De agenten zagen net na middernacht een auto hortend en...
  [naar artikel]
 3. Drie jonge avonturiers omgekomen na val van waterval (06/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Drie jonge avonturiers zijn in Canada van een waterval gestort en om het leven gekomen. Het trio deed via sociale media verslag van hun...
  [naar artikel]
 4. STORMKOP opent nieuwe speelplek: jonge avonturiers kweken zoutwaterplanten in oud droogdok (18/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Bij STORMKOP op de Droogdokkenweg opende vrijdag met Dok 6 een speeljungle van 1.200 vierkante meter in een eeuwenoud droogdok. Het atelier in openlucht voor jonge avonturiers ligt ook in een zilte Scheldetuin.
  [naar artikel]
 5. Nederlandse politie betrapt chauffeur die 234 km/u rijdt (18/08/2019 - Metro)
  Bij een controle op de snelweg A4 tussen Rotterdam en Den Haag heeft de Nederlandse politie een snelheidsduivel van de weg gehaald. De man reed ter hoogte van Schipluiden met 234 kilometer per uur voorbij, meldt de politie Westland zondag. Hij moest zijn auto en rijbewijs inleveren. “Zulke snelheden horen thuis op het circuit en niet op de snelweg”, constateert de politie. De man moet zich op een later moment voor de rechter verantwoorden. Bron: Belga   Het bericht Nederlandse politie betrapt chauffeur die 234 km/u rijdt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Politie zoekt vrouwelijke getuige van brand in grotten van Kanne (01/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De politie is op zoek naar een vrouw die mogelijk meer informatie heeft over de brand in het grottenstelsel tussen Kanne en Maastricht van een kleine twee weken geleden.
  [naar artikel]
 7. Brandweer redt jonge ree uit Albertkanaal in Kanne (21/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Kanne heeft de brandweer onder massale belangstelling een jonge ree uit het Albertkanaal gered. Het beestje was tijdens het Pinksterweekend vanuit de velden in het kanaal gesukkeld en raakte er op eigen kracht niet meer uit. “Ons team oppervlaktewater-redding is met het bootje te water gegaan om de ree op het droge te trekken”, vertelt majoor Jos Peters van de brandweerpost uit Bilzen.
  [naar artikel]
 8. Politie betrapt 14-jarige achter stuur van zelf gekochte auto: "Moeten toegeven dat nummerplaat goed was nagemaakt" (11/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de Mijnhappening aan be-Mine in Beringen heeft de politie een wel erg jonge chauffeur betrapt. Zijn auto had de jonge tiener van 14 jaar gewoon zelf gekocht. De nummerplaat was nagemaakt. “Mijn collega’s vonden de bestuurder er wel erg klein en jong uitzien”, zegt hoofdinspecteur Joël De Smedt.
  [naar artikel]
 9. Illegaal mergelgrotten bezoeken wordt strafbaar (06/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Na de hevige brand in de mergelgrotten van de Muizenberg in Kanne vorige zomer werd voor het gemeentebestuur van Riemst duidelijk dat maatregelen nodig zijn om het illegaal bezoek aan de groeven te voorkomen en te bestraffen. Volgende maandag buigt de raad zich over een nieuw politiereglement.
  [naar artikel]
 10. Inbraak in Kanne (11/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de Muizenberg in Kanne is donderdagavond een inbraak in een huis vastgesteld. Het keukenraam werd geforceerd. De feiten werden door de bewakingsfirma vastgesteld en aan de politie doorgegeven. (mm)
  [naar artikel]
 11. Rubberboot gestolen in Kanne (19/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Dieven hebben op de Trekweg in Kanne een rubberboot gestolen. Ze knipten een gat in de omheining om bij hun buit te geraken. De feiten werden maandag bij de politie gemeld. (mm)
  [naar artikel]
 12. Das doet een dutje in kelder in Kanne (17/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een kelder in Kanne heeft vorige week een wel erg merkwaardige gast gehad. Een jonge das wandelde via het kattengat binnen om er zijn dutje te doen. Een medewerker van het Natuurhulpcentrum ving de das in zijn slaap en bracht hem naar een holle weg. Daar werd het dier opnieuw vrijgelaten.
  [naar artikel]
 13. Rommelmarkt lokt massa volk naar Kanne (10/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Kanne (Riemst) wordt overrompeld tijdens de Pinkster-rommelmarkt. Volgens de politie liepen er naar schatting op Pinkstermaandag rond de middag zo’n 20.000 bezoekers door de straten.
  [naar artikel]
 14. Politie betrapt op barbecuefeestje bij bewaken van de grens (26/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Drie inspecteurs van de federale politie die de Belgisch-Nederlandse grens in Wuustwezel moesten bewaken, zijn zondag betrapt toen ze tijdens hun dienst aan het barbecueën waren. Alle drie hadden ze stevig gedronken. “Onaanvaardbaar”, zegt de federale politie.
  [naar artikel]
 15. Politie betrapt op barbecuefeestje bij bewaken van de grens (26/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Drie inspecteurs van de federale politie die de Belgisch-Nederlandse grens in Wuustwezel moesten bewaken, zijn zondag betrapt toen ze tijdens hun dienst aan het barbecueën waren. Alle drie hadden ze stevig gedronken. “Onaanvaardbaar”, zegt de federale politie.
  [naar artikel]
 16. Jongen (14) betrapt achter stuur van zelfgekochte auto: “Nummerplaat was goed nagemaakt” (11/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Tijdens de Mijnhappening aan be-Mine in Beringen heeft de politie een wel erg jonge chauffeur betrapt. Zijn auto had de jonge tiener van 14 jaar gewoon zelf gekocht. De nummerplaat was nagemaakt. “Mijn collega’s vonden de bestuurder er wel erg klein en jong uitzien”, zegt hoofdinspecteur Joël De Smedt.
  [naar artikel]
 17. Jonge vluchteling prostitueert zich om te overleven, priester op zoek naar seks betrapt (26/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Nederlandse tv-programma Brandpunt toont vanavond onthullende beelden in een reportage over jonge vluchtelingen die in Athene manieren zoeken
  [naar artikel]
 18. ‘Met Vier In Bed’ te gast bij K in Kanne (18/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Deze week is ‘Met Vier in Bed’ niet weg te slaan uit Limburg. Vanavond is K aan de beurt, een B&B die zijn korte naam ontleent aan zijn locatie: Kanne, deelgemeente van Riemst aan de Nederlandse grens. Bart Frijns en Pieter Janssen zijn daar nu acht maanden bezig.
  [naar artikel]
 19. Brommer- en motorentreffen in Kanne (04/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zopas vertrokken in Kanne (Riemst) nagenoeg 300 brommertjes van 50cc en 200 zware motoren voor de negende editie van de jaarlijkse rondrit die georganiseerd wordt door de Bromfietsclub Kanne. Dat gebeurde met het nodige helle geschetter, zware gevroem, blauwe dampen en scherpe benzinegeuren.
  [naar artikel]
 20. Politie betrapt op barbecuefeestje bij bewaken van de grens (27/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Drie inspecteurs van de federale politie die de Belgisch-Nederlandse grens in Wuustwezel moesten bewaken, zijn zondag betrapt toen ze tijdens hun dienst aan het barbecueën waren. Alle drie hadden ze stevig gedronken.
  [naar artikel]
 21. Dorpsrestaurant Kanne blaast tien kaarsjes uit (04/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Tien jaar geleden opende het eerste dorpsrestaurant van Riemst haar deuren in Vlijtingen. Enkele maanden later volgde ook het dorpsrestaurant in Kanne. Woensdag 3 oktober werd het tienjarig bestaan in Kanne dan ook op gepaste wijze gevierd.
  [naar artikel]
 22. Tieners met koffer vol vuurwerk betrapt (05/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Twee Nederlandse jongens van 17 en een jongen van 18 jaar oud zijn maandag in de Vlakerweg in Maaseik betrapt met hun koffer vol vuurwerk. Ze hadden net twee dozen gekocht. Dat vuurwerk bevatte maar liefst 8 kilo pyrotechnisch sas (springstoffen). Een particulier mag maximaal 1 kilo pyrotechnisch sas aankopen. Dat komt neer op zo’n 4 tot 5 kilo feestvuurwerk. De jonge kerels zaten daar dus ruim boven. De agenten hebben het vuurwerk in beslag genomen. De politie ging over tot de controle omdat drie jongens van alles aan het manipuleren waren in hun kofferbak. De politie Maasland gaat in de eindejaarsperiode de controles op vuurwerk opdrijven.
  [naar artikel]
 23. Politie-inspecteurs die Nederlandse grens bewaakten, betrapt op dronkenschap (26/05/2020 - VRT NWS)
  Drie agenten van de federale politie zijn zondag betrapt op dronkenschap tijdens hun dienst. De drie bewaakten een grensovergang in Wuustwezel. Toen een automobilist uit Nederland ons land wilde binnenkomen werd hij gecontroleerd. De agenten stonden te barbecueën en ze waren blijkbaar dronken. De man verwittigde de lokale politie van Wuustwezel,
  [naar artikel]
 24. Nederlandse man voor de 234ste keer betrapt op zwartrijden (09/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een Nederlandse man is zaterdag voor maar liefst de 234ste keer betrapt op zwartrijden. Hij zat in de trein van Vlissingen naar Amsterdam toen het personeel van de NS hem herkende. Hij was ondanks een reisverbod toch op de trein gestapt. In het station van Bergen op Zoom hield de politie hem aan.
  [naar artikel]
 25. Illegale overtocht naar Nederland om statiegeld te innen kost 250 euro (20/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Aan de kleine grensovergangen in Kanne blijft de politie mensen betrappen die de maatregelen rond corona aan hun laars lappen. Zondag overdag werden nog eens vier mensen betrapt die geen geldige reden hadden om de landsgrens via de Onderstraat over te steken.
  [naar artikel]
 26. Nederlandse politie betrapt 150 feestgangers op rave in grensgemeente Weert, ook Belgen aanwezig (04/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse politie heeft dit weekend verschillende illegale feesten moeten stilleggen. In grensgemeente Weert moest zelfs de mobiele eenheid er...
  [naar artikel]
 27. VIDEO. Controversiële motivatiecoach strijkt neer in Kanne (08/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Met Giro-winnaar Tom Dumoulin hadden ze al een bekende Nederlander in Kanne, en nu heeft ook positiviteitsgoeroe Emile ‘tsjakkaa! ’ Ratelband zich gevestigd in de pittoreske deelgemeente van Riemst, op amper honderd meter van de wielrenner nog wel. Ratelband is vol lof over Kanne, maar of dat wederzijds is? “Veel mensen vinden me een rare kwiet”, zegt Ratelband.
  [naar artikel]
 28. Hulp van buitenlandse specialisten ingeroepen om brand in grotten van Kanne te blussen (22/07/2017 - De Standaard)
  Specialisten uit Zwitserland en Duitsland zullen moeten helpen om de brand in de mergelgrotten aan de Muizenberg in het Limburgse Kanne (Riemst) te blussen. Afgelopen nacht probeerden de Nederlandse en Belgische brandweer nog opnieuw om de brand te blussen, maar die poging mislukte. De situatie in de grot was te gevaarlijk.
  [naar artikel]
 29. Kanne kent zijn vorsten en jeugdprinsenpaar (13/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen weekend is in het carnavalsdorp Kanne het jeugdprinsenkoppel 2017 bekendgemaakt van JCV Os Greune.
  [naar artikel]
 30. Jeugdprins en -prinses trekken door Kanne (05/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Prins Bram en prinses Emilie van CV ‘Ös Greune’ trokken namiddag met de jeugdcarnavalsstoet door de straten van Kanne (Riemst). Samen met de praalwagens van CV De Witters en CV De Peumpeleire - ook uit Kanne - konden ze rekenen op heel wat bijval. Na de stoet verzamelden de jongeren in zaal Alliance waar tijdens een spetterend jeugdbal stevig uit de bol gegaan werd.
  [naar artikel]
 31. Koninklijke drumband Sint Cecilia Kanne organiseert succesvol slagwerkfestival (14/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op zondag 6 oktober vond het jaarlijks slagwerkfestival van Vlamo plaats. Ditmaal stond de drumband van Sint-Cecilia Kanne in voor de organisatie van het slagwerkfestival dat doorging in de zaal in Kanne.
  [naar artikel]
 32. VIDEO. Beelden tonen schade na brand in grotten van Kanne (28/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Nieuwsgierigen die een kijkje in de grotten van Kanne willen nemen nu het vuur gedoofd is, zijn eraan voor de moeite. De Nederlandse provincie Limburg heeft besloten bewakers aan de ingang van de grotten te plaatsen. Het Belang van Limburg beschikt over exclusieve beelden van binnenin de grotten. Een cameraman mocht met de brandweer mee op inspectie.
  [naar artikel]
 33. VIDEO. Buurtbewoners Muizenberg in Kanne geïnformeerd over brand (23/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De brand die woedt in de grotten van de Cannerberg aan de Muizenberg in Kanne is moeilijk te blussen. Vooral het materiaal in de grotten ligt aan de basis hiervan. Omdat het nog wel een tijdje kan duren vooraleer de rook in Kanne zal verdwijnen, gaat het Rode Kruis van deur tot deur om de bewoners te informeren.
  [naar artikel]
 34. Inbraak in Kanne (01/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Donderdagnamiddag is op de Rouw in Kanne in een huis ingebroken. De indringers forceerden de achterdeur. Er zijn twee laptops, geld en juwelen weg. (mm)
  [naar artikel]
 35. Twee jonge inbrekers betrapt (04/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Twee jonge inbrekers werden vrijdag om 6.50 uur betrapt tijdens een inbraak op de Heilig Hartlaan in Tessenderlo. De dieven, met koevoet in de hand, sloegen op de vlucht en lieten de buit achter.
  [naar artikel]
 36. Nieuwe getuige brand grotten van Kanne geeft opvallende info over mogelijke daders (02/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Nadat de politie er de hele tijd van uitging hun hoofdverdachten te hebben gevonden bij twee volwassen mannen, komt een vrouwelijke getuige nu met een ander verhaal aanzetten over de mogelijke oorzaak van de brand in de grotten van Kanne.
  [naar artikel]
 37. Grote brand in mergelgrotten van Kanne: hulp uit Zwitserland en Duitsland ingeroepen (22/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Specialisten uit Zwitserland en Duitsland zullen moeten helpen om de brand in de mergelgrotten aan de Muizenberg in Kanne (Riemst) te blussen. Afgelopen nacht probeerden de Nederlandse en Belgische brandweer nog opnieuw om de brand te blussen, maar die poging mislukte. De situatie in de grot was te gevaarlijk.
  [naar artikel]
 38. Grote brand in mergelgrotten van Kanne: hulp uit Zwitserland en Duitsland ingeroepen (22/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Specialisten uit Zwitserland en Duitsland zullen moeten helpen om de brand in de mergelgrotten aan de Muizenberg in Kanne (Riemst) te blussen. Afgelopen nacht probeerden de Nederlandse en Belgische brandweer nog opnieuw om de brand te blussen, maar die poging mislukte. De situatie in de grot was te gevaarlijk.
  [naar artikel]
 39. Zwerfhondje in Kanne na dikke maand eindelijk gevangen: baasje gezocht (20/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Kanne is maandag een zwerfhondje gevangen dat al een dikke maand in de buurt ronddoolde. De politie is nu op zoek naar het baasje omdat het teefje geen chip heeft.
  [naar artikel]
 40. Doelman Kanne VV slikt 20 (!) goals (14/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kanne VV heeft zondagnamiddag Appelterre B onttroond als ...Vlaamse ploeg die dit seizoen het meeste tegendoelpunten moet slikken: 20!
  [naar artikel]
 41. Britse piloten krijgen na 79 jaar monument in Kanne (24/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op 12 mei 1940 stortte in Kanne, vlakbij de Nederlandse grens, een Brits militair vliegtuig neer. Op de terugweg van een bombardement op Mönchengladbach werd het door Duits afweergeschut neergehaald. De drie bemanningsleden overleefden de crash niet. Hun verhaal kwam tussen de plooien van de geschiedenis terecht, tot Patrick Leenders uit Wolder (Maastricht) een tijdje geleden een foto ontdekte van het neergestorte vliegtuig...
  [naar artikel]
 42. Jonge chauffeur zonder rijbewijs gepakt in Kinrooi (23/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De politie Carma heeft woensdagnacht een jonge twintiger zonder rijbewijs achter het stuur betrapt. Zijn bmw werd getakeld.
  [naar artikel]
 43. Dieven eten koek en stelen laptop en sterkedrank in hotel in Kanne (08/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ongewenst nachtelijk bezoek heeft dinsdagmorgen voor dag en dauw de voordeur opengebroken van Hotel - Brasserie ‘In Kanne en Kruike’ in Kanne en ging ervandoor met een laptop en een fles sterkedrank. Wellicht heeft het lawaai van de wakker geworden uitbater de inbreker op de vlucht doen slaan.
  [naar artikel]
 44. Vrouw betrapt met bijna 2 promille alchol in het bloed (26/09/2017 - De Standaard)
  De politie van Dendermonde heeft een jonge moeder betrapt toen ze dronken achter het stuur zat. Op de achterbank van haar wagen lagen haar twee kinderen van 3 en 9 jaar te slapen. Haar rijbewijs is ingetrokken en ze zal zich voor de politierechter moeten verantwoorden.
  [naar artikel]
 45. Belg (48) betrapt met bijna 600 wietplantjes in auto (15/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Breda heeft de Nederlandse politie een Belgische bestuurder betrapt die in zijn auto bijna 600 wietplantjes vervoerde. De 48-jarige man uit...
  [naar artikel]
 46. Avonturiers spelen het klaar: epische trektocht van 1.650 kilometer over de Noordpool (10/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee avonturiers zijn geslaagd in een fascinerend huzarenstukje over het ijs van de Noordpool. Ze legden maar liefst 1.650 kilometer af over...
  [naar artikel]
 47. Kanne zet bushalte te koop uit protest (13/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Op 11 december neemt vervoersmaatschappij Arriva het openbaar busvervoer in Nederlands Limburg over van Veolia. Arriva heeft al aangekondigd dat het om economische redenen de dienstregeling grondig gaat hervormen en een aantal verbindingen zal stopzetten. Tot grote spijt van grensdorp Kanne, dat zijn busverbinding met Maastricht ziet verdwijnen. “Op 11 december wordt de klok in Kanne 50 jaar teruggedraaid”, zegt initiatiefnemer Davy Renkens.
  [naar artikel]
 48. Trouwfeesten in grotten van Kanne kunnen dan toch doorgaan (24/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De eigenaar van de feestzaal in de grotten van Kanne in Riemst krijgt de laatste dagen heel wat bezorgde mails en telefoons. Koppels zijn bang dat hun trouwfeest niet kan doorgaan in de feestzaal door de brand in de mergelgrot aan de Muizenberg. Maar de Grotten van Kanne liggen aan de overkant van het kanaal en hebben dus helemaal geen last van de brand óf van de rook.
  [naar artikel]
 49. Jaarlijkse concertavond K.F. Sint Cecilia Kanne een succes (11/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen zaterdag organiseerde de Koninklijke Fanfare Sint Cecilia Kanne haar jaarlijkse concertavond in zaal Sint Cecilia Kanne.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.