Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 October 2020
20:14 uur

‘Ze noemen mij de Marc Van Ranst van de koers’

De Tijd

18/10/2020 - 00:05

00:01 De wielerhoogmis van het jaar zonder publiek. Dat is de nieuwe realiteit waarmee Tomas Van Den Spiegel, de organisator van de Ronde van Vlaanderen en topman van Flanders Classics, rekening moet houden...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Marc Van Ranst kijkt naar de koers en ziet dat het goed is: “Laat de klassiekers maar komen. Als het overal zó kan, is het coronaproof” (05/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Laat de koers maar komen: als het zo kan, is het coronaproof”, zegt Marc Van Ranst. Hij was gisteren een aandachtige toeschouwer in de Ronde van...
  [naar artikel]
 2. Marc Van Ranst waarschuwt reizigers: “Er gaan rode zones bijkomen” (10/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Volgens viroloog Marc Van Ranst is het onvermijdelijk dat er nog rode plekken zullen bijkomen op de Europese kaart en waar we door corona dus niet naartoe mogen reizen. Ook over de Belgische situatie is Van Ranst behoedzaam. “We zitten nog aan een plateau van 86 nieuwe besmettingen per dag. In sommige andere landen zouden ze dat een outbreak noemen.”
  [naar artikel]
 3. Marc Van Ranst waarschuwt iedereen met reisplannen: “Er gaan rode plekken bij komen, er is nu al één vergeten” (10/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens viroloog Marc Van Ranst is het onvermijdelijk dat er nog rode plekken zullen bijkomen op de Europese kaart en waar we door corona dus niet naartoe mogen reizen. Meer nog: Buitenlandse Zaken vergat een regio te vermelden. Ook over de Belgische situatie is Van Ranst behoedzaam. “We zitten nog aan een plateau van 86 nieuwe besmettingen per dag. In sommige andere landen zouden ze dat een outbreak noemen.”
  [naar artikel]
 4. Marc Van Ranst over de nieuwe coronacijfers: ‘Het is niet zo negatief als het lijkt’ (25/03/2020 - De Morgen)
  Twee dagen op rij zagen we een dalende trend in de coronacijfers. Maar vandaag bleek er opnieuw een grote stijging in het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen. Toch liggen we mooi op koers, meent viroloog Marc Van Ranst.
  [naar artikel]
 5. Marc Van Ranst waarschuwt iedereen met reisplannen: “Er gaan rode plekken bijkomen, er is nu al één vergeten” (10/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Volgens viroloog Marc Van Ranst is het onvermijdelijk dat er nog rode plekken zullen bijkomen op de Europese kaart en waar we door corona dus niet naartoe mogen reizen. Meer nog: Buitenlandse Zaken vergat Leicester in het Verenigd Koninkrijk te vermelden. Ook over de Belgische situatie is Van Ranst behoedzaam. “We zitten nog aan een plateau van 86 nieuwe besmettingen per dag. In sommige andere landen zouden ze dat een outbreak noemen.”
  [naar artikel]
 6. Marc Van Ranst: 'Ik denk dat we op de piek de volledige capaciteit op intensieve zorg nodig zullen hebben' (29/03/2020 - Knack)
  'De mensen doen heel erg hun best om in hun kot te blijven, en daar zien we ook het resultaat van', zegt viroloog Marc Van Ranst in een interview met De Zondag. 'We moeten nu anders leven, maar we doen dat in de volle wetenschap dat er betere tijden komen na wat ik vanaf nu "de bevrijding" ga noemen.'
  [naar artikel]
 7. Marc Van Ranst: 'Ik denk dat we op de piek de volledige capaciteit op intensieve zorg nodig zullen hebben' (29/03/2020 - Knack)
  'De mensen doen heel erg hun best om in hun kot te blijven, en daar zien we ook het resultaat van', zegt viroloog Marc Van Ranst in een interview met De Zondag. 'We moeten nu anders leven, maar we doen dat in de volle wetenschap dat er betere tijden komen na wat ik vanaf nu "de bevrijding" ga noemen.'
  [naar artikel]
 8. Deze gif zet alle truien van Marc Van Ranst op een rijtje (31/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘s Lands beroemdste viroloog Marc Van Ranst is overal in het nieuws. Opmerkelijk: zijn kledingkeuze ontgaat tv-kijkend Vlaanderen niet. Van Ranst...
  [naar artikel]
 9. Marc Van Ranst: “Grenzen sluiten zou alles simpeler maken” (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens viroloog Marc Van Ranst zal de corona-epidemie in totaal zo’n 10 weken duren. Van Ranst waarschuwde vanavond in de studio bij VTM NIEUWS...
  [naar artikel]
 10. Marc Van Ranst koopt acht maskers van zichzelf bij Jokershop : “Marc en Maggie sloten alle winkels, dan mag er met hen gelachen worden” (26/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Wie Jokershop op de Merksplassesteenweg in Rijkevorsel binnenstapt, ziet aan de ingang twee verklede poppen met een masker van Marc Van Ranst en Maggie De Block. Zaakvoerder Roel Van Looveren (39) heeft ze zelf gemaakt en was zeer verbaasd toen er een bestelling kwam van de echte Marc Van Ranst.
  [naar artikel]
 11. Marc Van Ranst kijkt naar de Ronde van Vlaams-Brabant en ziet dat het goed is: “Laat de klassiekers maar komen. Als het overal zó kan, is het coronaproof” (05/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Laat de koers maar komen: als het zo kan, is het coronaproof”, zegt Marc Van Ranst. Hij was vandaag een aandachtige toeschouwer in de Ronde van...
  [naar artikel]
 12. Extreemrechtse sympathisanten vervalsen tweet van Marc Van Ranst (11/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een Twitter-bericht van Marc Van Ranst waarin de bekende viroloog bekent dat het “een keuze was om ouderen te laten sterven in woon-zorgcentra” is niet authentiek. Dat meldt Van Ranst zelf op Twitter.
  [naar artikel]
 13. Coronateam Gents ziekenhuis kleedt zich in “Marc Van Ranst truien” als ode aan de viroloog: “We worden stilaan de Marc Van Ranst fanclub” (08/04/2020 - VRT NWS)
  Het kernteam dat in het Gentse Jan Palfijnziekenhuis de coronacrisis beheert, kleedde zich voor de gelegenheid in de truien die Marc Van Ranst doorgaans draagt. Het is niet alleen een ode aan de viroloog, maar ook een knipoog in deze treurige tijden.
  [naar artikel]
 14. Viroloog Marc Van Ranst over coronavirus: "Dit voldoet aan alle voorwaarden om het een pandemie te noemen" (23/02/2020 - VRT NWS)
  Het coronavirus Covid-19 is uitgegroeid tot een pandemie, een wereldwijd verspreide epidemie. Dat zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) in "De zevende dag". "Als mensen daarvan schrikken, is dat niet erg", zegt hij. "Men mag weten dat men zich mag voorbereiden."
  [naar artikel]
 15. Marc Van Ranst: ‘Marc Van Ranst: ‘Crush the curve zit er al niet meer in. Flatten the curve nog wel’ (23/07/2020 - De Morgen)
  Onze sociale bubbel wordt niet verkleind van 15 naar 10 personen, ondanks de vraag van experts. Ook vanuit het buitenland kan het longvirus nog makkelijk ons land binnenkomen. ‘De politiek heeft meer schrik van de kiezer dan van het virus’, zegt viroloog Marc Van Ranst.
  [naar artikel]
 16. VIDEO. Hilarisch! Marc Van Ranst al pingpongend gespot op de VRT (15/04/2020 - Metro)
  Viroloog Marc Van Ranst is al een hele tijd druk in de weer met het coronavirus, maar af en toe moet er ook eens ontspannen kunnen worden… Marc Van Ranst is dezer dagen alomtegenwoordig. Dag in dag uit houdt de 54-jarige viroloog ons op de hoogte over het coronavirus en werkt hij met zijn team hard achter de schermen om het longvirus te bestrijden. Pingpongoutfit In een filmpje van het satirische programma ‘De Ideale Wereld’, waarin gevraagd wordt om een tipje van de sluier op te lichten over de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad, duikt hij even op in pingpongoutfit… Lees ook: Marc Van Ranst: “Coronavirus hopelijk half mei voorbij” Het bericht VIDEO. Hilarisch! Marc Van Ranst al pingpongend gespot op de VRT verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Jeff Hoeyberghs haalt uit naar viroloog Marc Van Ranst, maar die kaatst bal terug (02/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs stuurde een tweet de wereld in waarin hij zwaar uithaalt naar viroloog Marc Van Ranst. Marc Van Ranst diende Jeff...
  [naar artikel]
 18. Marc Van Ranst deelt zelf vervalste tweet: “Ze maken mij enkel nog strijdvaardiger” (11/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een Twitter-bericht van Marc Van Ranst waarin de bekende viroloog bekent dat het “een keuze was om ouderen te laten sterven in woon-zorgcentra” is niet authentiek. Dat meldt Van Ranst zelf op Twitter.
  [naar artikel]
 19. Viroloog Marc Van Ranst reageert op kritiek politici: “België kleurt donkeroranje, en voor sommigen lijkt er geen crisis meer te zijn” (21/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Marc Van Ranst heeft op Twitter uitgehaald naar de politici die vinden dat hij te strenge maatregelen verdedigt. Van Ranst haalde er de...
  [naar artikel]
 20. Viroloog Marc Van Ranst reageert op kritiek Franstalige politici: “België kleurt donkeroranje, en voor sommigen lijkt er geen crisis meer te zijn” (21/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Marc Van Ranst heeft op Twitter uitgehaald naar de politici die vinden dat hij te strenge maatregelen verdedigt. Van Ranst haalde er de...
  [naar artikel]
 21. Bart De Wever zaterdag in debat met Marc Van Ranst (07/05/2020 - Express)
  Het belooft vonken te geven dit weekend. Viroloog Marc Van Ranst gaat zaterdag voor het eerst in debat met N-VA-voorzitter... The post Bart De Wever zaterdag in debat met Marc Van Ranst appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. Marc Van Ranst: 'Als we nu de regels niet volgen, dan moeten we het hele land platleggen' (12/04/2020 - Knack)
  Marc Van Ranst reageert op de laksere houding tegen de coronamaatregelen. 'Dit is hét moment om besmet te raken.'
  [naar artikel]
 23. Karrewietreporter Milo (10), zoon van viroloog Marc Van Ranst, onderzoekt hoe België zich voorbereidt op coronavirus (29/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Samen tegen corona: Milo Van Ranst, de 10-jarige zoon van viroloog Marc Van Ranst, was gisteren te zien in Karrewiet, het journaal voor kinderen op...
  [naar artikel]
 24. Kleurrijke campagne met Marc Van Ranst: “Een echte held draagt mondmasker” (01/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is belangrijk dat we mondmaskers op een correcte manier dragen. Er is nu een filmpje gemaakt om dat duidelijk te maken, waaraan Marc Van Ranst...
  [naar artikel]
 25. Ook Marc Van Ranst wil opnieuw deelnemen aan ‘De Slimste Mens’ (06/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Marc Van Ranst is vandaag de dag niet van het kleine scherm weg te denken. Zowat elke dag is hij te zien in het nieuws. Maar voor de...
  [naar artikel]
 26. Zit u nog met vragen over de stijgende coronacijfers? Stel ze hier aan Marc Van Ranst in VTM NIEUWS (17/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Met een stijging van 32 procent van het aantal nieuwe coronabesmettingen zitten we volgens viroloog Marc Van Ranst aan het begin van de tweede...
  [naar artikel]
 27. De vijf boeken die het leven van "griepcommissaris" Marc Van Ranst hebben veranderd (20/10/2019 - VRT NWS)
  Sinds zijn aanstelling tot griepcommissaris tien jaar geleden is viroloog Marc Van Ranst wellicht al in menige quizvraag opgedoken. Dat hij allergisch is voor xenofobie en racisme, weet elke twitteraar. Maar wie had gedacht dat Marc Van Ranst ook een "pathologisch" verzamelaar van boeken is? Een gesprek over jongensdromen, een lab in de kelder en de Nobelprijs op jonge leeftijd.
  [naar artikel]
 28. “Als Marc Van Ranst zich blijft gedragen als een politicus, dan wordt hij er ook als één bekritiseerd” (11/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het gaat er weer stevig aan toe tussen Marc Van Ranst en Rik Torfs. Op de uitspraak van de viroloog dat ‘een nieuwe lockdown misschien wel...
  [naar artikel]
 29. Behalve viroloog lijkt Marc Van Ranst ook een bijzonder fijn mens (07/04/2020 - De Morgen)
  Robin Broos zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: Marc Van Ranst in Gert Late Night op VIER.
  [naar artikel]
 30. Marc Van Ranst wil invoering Iers systeem met verschillende fases en maatregelen (18/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Marc Van Ranst pleit er op Twitter voor dat ons land een voorbeeld neemt aan Ierland: daar wordt de coronapandemie aangepakt met een...
  [naar artikel]
 31. Marc Van Ranst ziet af van PVDA-escapade, maar Rik Van Cauwelaert "zag het probleem niet" (28/04/2020 - VRT NWS)
  Viroloog Marc Van Ranst ziet af van deelname aan een PVDA-evenement nadat daarover enige heisa was ontstaan. Columnist Rik Van Cauwelaert heeft er nochtans geen enkel probleem mee dat Van Ranst op 30 april gastspreker zou zijn tijdens een 1-meiviering van de extreemlinkse PVDA. Hij beschouwt Van Ranst als een specialist die de regering advies geeft over de corona-epidemie, en diens politieke standpunten zijn daarbij niet relevant. Hij noemt het wel fout van de federale regering om wetenschappers als Marc Van Ranst of Erika Vlieghe als woordvoerder naar voren te schuiven.
  [naar artikel]
 32. Marc Van Ranst wil systeem naar Iers model met verschillende fases en maatregelen (18/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Marc Van Ranst pleit er op Twitter voor dat ons land een voorbeeld neemt aan Ierland: daar wordt de coronapandemie aangepakt met een...
  [naar artikel]
 33. "Waarom tellen we bijna elke rusthuisdode mee?” Marc Van Ranst licht toe (16/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In VTM Nieuws boog viroloog Marc Van Ranst zich vanavond over vragen aangaande de woonzorgcentra. Is het immers wel nodig om alle vermoedelijke,...
  [naar artikel]
 34. Virtuele oorlog tussen griepcommissaris Marc Van Ranst en N-VA: “Dit is pure intimidatie” (12/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Marc Van Ranst kwam tot een jaar of twee geleden alleen in het nieuws als er iets over de griep te melden viel, maar sindsdien heeft de griepcommissaris zich ook als opiniemaker en luis in de pels van N-VA ontpopt. Ook de racistische taal van ­Yannick Dhondt is onder de aandacht gekomen omdat Van Ranst erover had getweet.
  [naar artikel]
 35. Politie verrast gezin Marc Van Ranst met eerbetoon (14/04/2020 - De Standaard)
  De lokale politie van Willebroek heeft het gezin van viroloog Marc Van Ranst maandagavond verrast met een eerbetoon. Van Ranst was zelf niet thuis, maar zijn echtgenote en zoon waren wel getuige van het 'hartverwarmende' gebaar.
  [naar artikel]
 36. “Minister Ducarme niet opgezet met tweet Marc Van Ranst” (23/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  De relatie tussen viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) en de politieke wereld zou opnieuw gespannen zijn. Volgens de krant ‘La Libre Belgique’ waren politici niet opgezet met de tweet, die Van Ranst de wereld instuurde over mondmaskers.
  [naar artikel]
 37. “Minister Ducarme niet opgezet met tweet Marc Van Ranst” (23/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De relatie tussen viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) en de politieke wereld zou opnieuw gespannen zijn. Volgens de krant ‘La Libre Belgique’ waren politici niet opgezet met de tweet, die Van Ranst de wereld instuurde over mondmaskers.
  [naar artikel]
 38. Man bedreigt Marc Van Ranst en brengt Hitlergroet uit, politie start onderzoek (24/08/2020 - VRT NWS)
  De politie van Mechelen is een onderzoek gestart naar een man die viroloog Marc Van Ranst heeft bedreigd in het station van Mechelen. De man riep Van Ranst toe "dat hij hem zou kapotmaken omdat hij een linkse rat was" en hij bracht ook een Hitlergroet uit. Van Ranst kon het incident filmen. De politie neemt de feiten ernstig en is met een onderzoek gestart.
  [naar artikel]
 39. Politie start onderzoek na bedreigingen tegen Marc Van Ranst (23/08/2020 - De Standaard)
  De lokale politie Mechelen-Willebroek is zondagavond een onderzoek gestart naar bedreigingen die viroloog Marc Van Ranst ontving in het station van Mechelen. Van Ranst filmde zijn belager terwijl die een Hitlergroet uitbracht en plaatste een foto op Twitter.
  [naar artikel]
 40. Marc Van Ranst niet te spreken over huidig coronabeleid: “Dit is een recept voor een ramp” (15/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Net nu er moeilijke beslissingen moeten worden genomen, zitten beleidsmakers muurvast in de we-zijn-het-beu-modus.’ Viroloog Marc Van Ranst heeft...
  [naar artikel]
 41. Innige vieringen leiden tot de eerste én enige waarschuwing van Marc Van Ranst: “Dit brengt competitiestart in gedrang” (03/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Marc Van Ranst was hard na de vele knuffels en kussen bij de bekerwinst van Antwerp. De Pro League geeft toe dat er fouten zijn gemaakt en...
  [naar artikel]
 42. Innige vieringen bekerfinale leiden tot de eerste én enige waarschuwing van Marc Van Ranst: “Onverantwoord gedrag” (03/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Viroloog Marc Van Ranst was hard na de vele knuffels en kussen bij de bekerwinst van Antwerp. De Pro League geeft toe dat er fouten zijn gemaakt en...
  [naar artikel]
 43. Marc Van Ranst: “Curve moet lager, zodat aanloop naar derde golf langer is” (29/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Er zullen waarschijnlijk nog golven volgen voordat er een vaccin is tegen het nieuwe coronavirus. Daarvoor heeft viroloog Marc Van Ranst...
  [naar artikel]
 44. Minister Ducarme niet opgezet met tweet Marc Van Ranst (24/06/2020 - De Standaard)
  De relatie tussen viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) en de politieke wereld is opnieuw gespannen. Volgens de krant ‘La Libre Belgique’ waren politici, onder meer MR-minister Dennis Ducarme, niet opgezet met de tweet, die Van Ranst de wereld instuurde over mondmaskers. ‘Ik tweet mijn persoonlijke mening wanneer ik dat wil’, antwoordde Van Ranst op Twitter.
  [naar artikel]
 45. Politieagenten applaudisseren voor huis Marc Van Ranst (14/04/2020 - VRT NWS)
  Politieagenten in Willebroek hebben gisterenavond geapplaudisseerd aan het huis van viroloog Marc Van Ranst. Ze wilden hem een eerbetoon brengen voor zijn werk de afgelopen weken. Van Ranst zelf was niet thuis, maar zijn vrouw en zoon wel en ze waren verrast met het bezoek.
  [naar artikel]
 46. Dit doet een pandemie met Marc Van Ranst: “9,5 kilo vermagerd. Ik vergeet te eten” (24/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een pandemie managen, het doet wat met een mens. Viroloog Marc Van Ranst ziet er dezer dagen ‘meer getrokken’ uit in het gezicht, zoals iedereen kan opmaken uit foto’s van toen en nu. “Het klopt, sinds het begin van de crisis ben ik 9,5 kilo vermagerd” zegt Van Ranst.
  [naar artikel]
 47. Het fluitje van Marc Van Ranst (05/08/2020 - VRT NWS)
  Louis van Dievel, schrijver en journalist, schrijft elke week over de kleine en grote actualiteit. Vandaag kijkt hij op eigenzinnige wijze naar de bekerfinale in het voetbal en de boze reactie van viroloog Marc Van Ranst achteraf.
  [naar artikel]
 48. Marc Van Ranst pleit voor Iers model met verschillende fases en maatregelen: hoe werkt het? (20/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Ierland hebben ze niet alleen gezellige pubs, sappige steaks en U2, maar volgens viroloog Marc Van Ranst ook heldere spelregels die ons zouden...
  [naar artikel]
 49. Dit was de week van viroloog Marc Van Ranst: “Een quarantaine kondig je beter meteen af” (15/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hij noemt zichzelf al lachend een BV – een Bekende Viroloog. Van het lab tot de televisiestudio’s: dokter Marc Van Ranst voert een verbeten strijd...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.