Sinds elf uur gisteravond zijn de Belgische cafés en restaurants onherroepelijk voor minstens een maand dichtgegaan. Overal in het land werd er met pijn in het hart afscheid genomen van geliefde stamcafés en hun uitbaters. “Ik zal het hier enorm missen de komende maand.” [naar artikel]
Er hangen de Franse hoofdstad strengere maatregelen boven het hoofd, nu de coronasituatie verslechtert. Mogelijk worden de bars en restaurants... The post Nieuwe verplichte sluiting voor cafés dreigt in Parijs appeared first on Business AM. [naar artikel]
De uitbaters van brasserie Flandria uit Roeselare zijn er niet in geslaagd om de cafés en restaurants weer open te krijgen. Ze waren vorige week naar de Raad van State gestapt. Ze wilden dat die rechtbank de verplichte sluiting voor cafés en restaurants zou schorsen, maar de Raad van State wijst dat nu af. [naar artikel]
Nadat zaterdag Horeca Vlaanderen aankondigde juridische stappen te overwegen tegen de sluiting van cafés en restaurants, kondigt ook een tijdelijk collectief in het zuiden van het land aan in de loop van de week twee beroepen te zullen indienen tegen de sluiting van cafés en restaurants vanaf maandag voor de periode van een maand. [naar artikel]
De Raad van State heeft het verzoek verworpen van enkele restaurantuitbaters om de sluiting van horecazaken ongedaan te maken. Het ministerieel besluit van 18 oktober, dat de sluiting van cafés en restaurants oplegt in de strijd tegen het coronavirus, blijft dus overeind. [naar artikel]
Nadat zaterdag Horeca Vlaanderen aankondigde juridische stappen te overwegen tegen de sluiting van cafés en restaurants, kondigt ook een tijdelijk collectief in het zuiden van het land aan in de loop van de week twee beroepen te zullen indienen tegen de sluiting van cafés en restaurants vanaf maandag voor de periode van een maand. [naar artikel]
Het Collectif Wallonie Horeca, een groep Franstalige horeca-uitbaters, trekt naar de Raad van State om de sluiting van de horeca... The post Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan appeared first on Business AM. [naar artikel]
‘De laatste dans’, ‘twee consumpties kopen is één gratis’ en ‘alles moet op’. Cafés en restaurants proberen aan de vooravond van hun verplichte sluiting nog wat mensen te lokken. ‘Dat is onverstandig en dom’, zegt viroloog Marc Van Ranst. [naar artikel]
In de horeca groeit de vrees voor een personeelstekort. Door de lange sluiting van cafés en restaurants zocht heel wat personeel in de horeca ander werk. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) komt met een actieplan. [naar artikel]
Na vier maanden moeten de Belgische cafés en restaurants hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.” [naar artikel]
‘De laatste dans’, ‘twee consumpties kopen is één gratis’ en ‘alles moet op’. Cafés en restaurants proberen aan de vooravond van hun verplichte sluiting nog wat mensen te lokken. ‘Dat is onverstandig en dom’, zegt viroloog Marc Van Ranst. [naar artikel]
Vanaf vrijdag 9 oktober zullen cafés al om 23 uur de deuren moeten sluiten, en dat gedurende één maand. Voor de eerste keer sinds de uitbraak van het virus wordt er een onderscheid gemaakt tussen cafés en restaurants. Maar zijn cafés dan echt de broeihaarden van het coronavirus? [naar artikel]
Na vier maanden moeten de Belgische cafés en restaurants hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.” [naar artikel]
De moeilijkste beslissing was natuurlijk die om de cafés en de restaurants te sluiten. Die sluiting gaat vanaf vandaag in. Heel wat mensen profiteerden er dit weekend dan ook nog van om nog een frisse pint op café te gaan pakken. Zo ook in Mortsel bij Hof Van Rieth. Daar waren het wellicht zelfs de allerlaatste pintjes ooit. Want uitbaatster Bertje gaat met pensioen. [naar artikel]
De uitbaters van Brasserie Flandria uit Roeselare willen dat de verplichte sluiting voor cafés en restaurants opgeschort wordt. Ze zijn daarvoor naar de Raad van State gestapt. Volgens hen is er in de media gezegd dat de sluiting na 2 weken geëvalueerd zou worden, maar in het officiële ministerieel besluit wordt daar niets over gezegd. [naar artikel]
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) reageerde in VTM NIEUWS op de verplichte sluiting van cafés en restaurants. “Het is erg, maar indien ziekenhuizen zouden kapseizen en hun patiënten niet meer zouden kunnen verzorgen, is dat nog erger”, verklaart Vandenbroucke de beslissing. [naar artikel]
Vanaf vrijdag 9 oktober zullen cafés al om 23 uur de deuren moeten sluiten, en dat gedurende één maand. Voor de eerste keer sinds de uitbraak van het virus wordt er een onderscheid gemaakt tussen cafés en restaurants. Maar zijn cafés dan echt de broeihaarden van het coronavirus? [naar artikel]
Sectorvereniging Horeca Vlaanderen overweegt juridische stappen tegen de algemene sluiting van cafés en restaurants. Dat zegt CEO Matthias De Caluwe. 'We winnen juridische informatie in om na te gaan of die beslissing wel proportioneel is', zegt hij. 'Dat zijn we verplicht aan onze ondernemers.' [naar artikel]
Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand dicht. Het is een maatregel die hard is aangekomen in de hele sector en bij de toeleveranciers. Het Overlegcomité baseerde zich voor die beslissing op een rapport dat wetenschappelijke studies citeert die in de richting van de horeca wijzen. Dat meldt La Libre. [naar artikel]
De verplichte sluiting in de strijd tegen corona valt café- en restaurantuitbaters erg zwaar. Waarom moeten zij de deuren sluiten terwijl je in winkelstraten over de koppen loopt, en hoelang kunnen ze dit nog vol houden? ‘Dit is maand vier zonder omzet.’ [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vindt het nog veel te vroeg om uitspraken te doen over de heropening van de cafés en restaurants. Dat reageert de sectorfederatie op de uitspraken van biostatisticus Niel Hens, die niet denkt dat de cafés en restaurants dit jaar nog opengaan. "Dit komt de sereniteit van het debat niet ten goede", zegt woordvoerder Kaatje Lucas. [naar artikel]
Het ziet er niet naar uit dat cafés en restaurants dit jaar nog opengaan. Zowel biostatisticus Niel Hens als viroloog Marc Van Ranst gaan eerder uit van het voorjaar. Kunnen cafés en restaurants het uitzingen tot de lentezon? ‘Het wordt nog zwaren toebak.’ [naar artikel]
16:58 'We winnen juridische informatie in om na te gaan of de algemene sluiting van cafés en restaurants wel proportioneel is', zegt Matthias De Caluwe, topman van de sectorvereniging. 'Dat zijn we verplich... [naar artikel]
Ze hadden een vroeger sluitingsuur verwacht. Of strengere regels om klanten op veilige afstand van elkaar te houden. Maar het werd een verplichte sluiting, een hele maand lang. Voor cafés en restaurants kwam de boodschap van de regering als een ijskoude douche. Cafébazen, koks en kelners blijven verbijsterd achter. Met veel twijfels over hun toekomst. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.