Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 November 2020
20:31 uur

Dokter die zonder mondmasker mogelijk 100 patiënten besmette: ‘Dom van me, maar ik wilde enkel mensen helpen’

De Morgen

19/10/2020 - 07:44

‘Ik ben dom geweest.’ Dokter Leon G. (68) uit Ouwegem zegt het met veel tristesse in zijn stem. Tientallen van zijn patiënten moesten afgelopen weekend halsoverkop een coronatest ondergaan omdat hij tijdens consultaties niet altijd een mondmasker droeg én zelf besmet is met corona. “Daarnet rinkelde mijn telefoon. Dat ik beter zou doodvallen. Komáán! Ik heb die mensen enkel willen helpen.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Dokter die zonder mondmasker mogelijk 100 patiënten besmette: “Dom van me, maar ik wilde enkel mensen helpen” (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik ben dom geweest.” Dokter Leon G. (68) uit Ouwegem zegt het met veel tristesse in zijn stem. Tientallen van zijn patiënten moeten dit weekend halsoverkop een coronatest ondergaan omdat hij tijdens consultaties niet altijd een mondmasker droeg én zelf besmet is met corona. “Daarnet rinkelde mijn telefoon. Dat ik beter zou doodvallen. Komáán! Ik heb die mensen enkel willen helpen.”
  [naar artikel]
 2. Huisarts zonder mondmasker besmette mogelijk 100 patiënten (17/10/2020 - De Tijd)
  19:30 In het Oost-Vlaamse Kruisem is een corona-uitbraak terug te brengen naar één arts. De dokter droeg niet altijd zijn mondmasker.
  [naar artikel]
 3. Huisarts in Kruisem besmette mogelijk meer dan 100 patiënten door geen mondmasker te dragen (17/10/2020 - De Morgen)
  In de Oost-Vlaamse gemeente Kruisem moeten meer dan honderd inwoners halsoverkop een coronatest ondergaan. Ze zijn mogelijk aangestoken door hun eigen huisarts, die besmet blijkt en consultaties deed zonder mondmasker.
  [naar artikel]
 4. Huisarts in Kruisem besmette mogelijk ruim honderd patiënten door geen mondmasker te dragen (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de Oost-Vlaamse gemeente Kruisem moeten meer dan honderd inwoners halsoverkop een coronatest ondergaan. Ze zijn mogelijk aangestoken door hun eigen huisarts, die besmet blijkt en consultaties deed zonder mondmasker.
  [naar artikel]
 5. #jesuisleon en theelichtjes: steunacties voor huisdokter die een 100-tal patiënten mogelijks besmette met corona (20/10/2020 - VRT NWS)
  Er zijn een aantal steunacties op poten gezet voor de huisdokter uit Kruisem die mogelijks een 100-tal patiënten besmet heeft met het coronavirus. De dokter had niet altijd een mondmasker aan tijdens consultaties, en bleek later corona te hebben, waardoor een 100-tal patiënten getest moeten worden op het virus. Veel mensen reageren verbolgen, maar er zijn ook inwoners die de huisarts steunen.
  [naar artikel]
 6. Gentse app ziet mensen zonder mondmasker (13/07/2020 - VRT NWS)
  Een Gents bedrijf heeft een app ontwikkeld die het mogelijk maakt om mensen die geen mondmasker dragen te herkennen. De applicatie dient om bedrijven of organisaties te helpen met controleren of we wel een mondmasker dragen. De app werkt met een camera en geeft een geluidssignaal als dat niet zo is.
  [naar artikel]
 7. Huisarts in Kruisem besmette mogelijk ruim honderd patiënten door geen mondmasker te dragen: gemeente laat iedereen snel testen (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de Oost-Vlaamse gemeente Kruisem moeten meer dan honderd inwoners halsoverkop een coronatest ondergaan. Ze zijn mogelijk aangestoken door hun eigen huisarts, die besmet blijkt en consultaties deed zonder mondmasker.
  [naar artikel]
 8. Mogelijk ruim honderd mensen in Kruisem besmet door huisarts die geen mondmasker droeg: “Onbegrijpelijk en onverantwoord” (17/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een huisarts in het Oost-Vlaamse Kruisem heeft mogelijk ruim honderd patiënten besmet met het coronavirus, door tijdens consultaties geen mondmasker te dragen. De gemeente organiseert nu halsoverkop tests voor de betrokken patiënten.
  [naar artikel]
 9. Huisarts die mogelijk 103 patiënten besmette door geen masker te dragen: “Mijn carrière is voorbij” (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Ik heb een fout gemaakt door niet altijd mijn mondmasker te dragen”, zegt de 68-jarige huisarts uit het Oost-Vlaamse Kruisem, van wie 103 patiënten zich nu moeten laten testen. De man reageert in tranen: “Ik krijg doodsbedreigingen. Mijn carrière is voorbij.”
  [naar artikel]
 10. Patiënten massaal op consultatie bij Bilzerse ‘dokter van de laatste hoop’ voordat hij morgen geschorst wordt (15/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De omstreden dokter Duchateau in Bilzen sluit vanaf morgen zijn praktijk voor 4 maanden. Hij liep een schorsing op. De wachtzaal zit als sinds vanmorgen vol met radeloze patiënten die nog snel op consultatie gaan voor hun medicatievoorschrift. De dokter zelf wil niet meewerken, uit angst dat hij definitief zijn praktijk moet sluiten. De patiënten zijn woedend. Zij nemen het op voor de dokter en willen wel hun verhaal vertellen. “Zonder hem liep ik nu niet meer, dan zat ik in een rolstoel”, klinkt het.
  [naar artikel]
 11. Een mondmasker op en geen lectuur meer in de wachtzaal: dit moet je weten als je maandag weer bij de dokter gaat (29/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf maandag mogen we opnieuw bij de dokter. De Nationale Veiligheidsraad maakte afgelopen vrijdag bekend dat alle niet-dringende consultaties vanaf dan weer zijn toegestaan. Maar toch zal een bezoek bij de huisarts er niet meteen opnieuw hetzelfde uitzien als voorheen. Zo moet je een mondmasker dragen, zal jouw dokter mogelijk achter plexiglas zitten en zal er geen tijdschriftje meer in de wachtzaal liggen.
  [naar artikel]
 12. Overijverig strijder voor waardig sterven (05/04/2019 - De Morgen)
  Hij wilde alleen maar helpen. Nu wordt dokter Marc Van Hoey (54) mogelijk de eerste arts die voor euthanasie naar de rechtbank moet.
  [naar artikel]
 13. Huisarts die mogelijk 103 patiënten besmette door geen masker te dragen: “Ik krijg doodsbedreigingen. Mijn carrière is voorbij” (17/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  “Ik heb een fout gemaakt door niet altijd mijn mondmasker te dragen”, zegt de 68-jarige huisarts uit het Oost-Vlaamse Kruisem, van wie 103 patiënten zich nu moeten laten testen. De man reageert in tranen: “Ik krijg doodsbedreigingen. Mijn carrière is voorbij.”
  [naar artikel]
 14. Kapper uit Maldegem brusht het haar van klanten even niet: “We willen zoveel mogelijk mensen kunnen helpen” (18/05/2020 - VRT NWS)
  Hairstudio Katrien in Maldegem mag vandaag weer open en om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen hebben ze besloten om het haar van de klanten niet te brushen. “We willen zoveel mogelijk mensen kunnen helpen”, klinkt het. Behalve het ontbreken van een brushing, is de grootste verandering het verplicht dragen van een mondmasker.
  [naar artikel]
 15. Besmette Braziliaanse president Bolsonaro praat zonder mondmasker met straatvegers (24/07/2020 - Metro)
  De Braziliaanse president Jair Bolsonaro, die besmet is met het coronavirus, heeft met straatvegers gepraat en had geen mondmasker op. Dat blijkt uit foto’s die Braziliaanse media verspreidden. Bolsonaro testte woensdag opnieuw positief op COVID-19. De 65-jarige Bolsonaro testte op 7 juli ook al positief en is sindsdien in quarantaine in zijn woonplaats. Op foto’s is te zien hoe hij zich zonder mondmasker en zonder helm op een motorfiets verplaatst. Op andere foto’s is te zien dat hij wel een helm draagt. In de buurt van het Alvorada-paleis praat hij met enkele straatvegers, zonder dat hij een mondmasker draagt. Volgens Braziliaanse media houdt hij wel voldoende afstand. Beetje gestrest In een bericht dat hij donderdag op Facebook plaatste, zei Bolsonaro dat hij zich “heel goed” voelt, maar “een beetje gestrest is omdat hij opgesloten zit”. De Braziliaanse president heeft de impact van de pandemie maandenlang geminimaliseerd, nochtans is Brazilië een van de zwaarst getroffen landen. Lees ook : President Trump wenst Ghislaine Maxwell, die meisjes ronselde voor Epstein, het beste toe (video) Het bericht Besmette Braziliaanse president Bolsonaro praat zonder mondmasker met straatvegers verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Nauw contact gehad met coronapatiënt én jullie droegen mondmasker? Geen quarantaine meer verplicht (02/10/2020 - VRT NWS)
  Wie in nauw contact is gekomen met iemand die besmet is met het coronavirus, maar een mondmasker droeg, moet niet meer in quarantaine. Tenminste als ook de besmette persoon zelf een mondmasker aanhad. Dat is bekendgemaakt op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. En vanaf volgende week mogelijk code rood voor heel Frankrijk als situatie blijft verslechteren.
  [naar artikel]
 17. Is sporten met mondmasker wel gezond? "Het kan, maar las af en toe pauze in" (29/07/2020 - VRT NWS)
  In Limburg mag je voorlopig nog sporten zonder mondmasker, maar in Antwerpen is dat niet het geval. Daar moet je áltijd een mondmasker dragen, ook als je bijvoorbeeld gaat joggen. Maar is het wel gezond om een mondmasker te dragen tijdens het sporten? Radio 2 Limburg vroeg het aan Bert Op ’t Eijnde, inspanningsfysioloog aan de Universiteit Hasselt. "Gezonde mensen zouden dat zonder problemen moeten aankunnen", zegt hij.
  [naar artikel]
 18. Hoe gevaarlijk is het coronavirus? En helpen die mondmaskers wel? (24/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In China vielen er al 25 doden en raakten 830 mensen geïnfecteerd door het coronavirus. Ook in de Verenigde Staten werden al twee patiënten ziek. Maar wat is het coronavirus? Hoe dodelijk is het? En hoe kan je je ertegen wapenen? Alvast niet met een mondmasker.
  [naar artikel]
 19. Ziekenhuis van de toekomst heeft geen patiënten meer nodig (31/07/2018 - De Morgen)
  Ziekenhuizen vol artsen en verplegers, maar zonder wachtkamers en bedden. En dus ook zonder patiënten. In Nederland maken ze er binnenkort werk van, zo meldt de Nederlandse krant AD. "De dokter zal kunnen zien: 'Hé, die patiënt is al twee weken gestopt met hardlopen.'"
  [naar artikel]
 20. Enorme daling van infectieziekten door coronacrisis (14/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De vele coronamaatregelen helpen niet enkel tegen het indijken van het COVID 19-virus. Ze hebben ook een effect op andere infectieziektes. Luchtweginfecties maar ook buikgriep komen minder vaak voor. Enerzijds door de verhoogde hygiëne, maar ook omdat patiënten minder snel naar de dokter gaan.
  [naar artikel]
 21. ‘CVS-dokter’ zit jaar schorsing uit, maar krijgt lof van zijn patiënten (15/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De schorsing van CVS-dokter Francis Coucke is voorbij. Afgelopen weekend was hij te gast in Elsum waar op een congres patiënten vertelden hoe ze door hem geholpen werden.
  [naar artikel]
 22. 57 besmette patiënten in Limburg, 18 op intensieve, geen nieuwe slachtoffers (18/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal patiënten dat met een coronabesmetting in een Limburgs ziekenhuis ligt, is opgelopen tot 57. Dinsdag waren er dat nog 40, maandag 27. Van de 57 besmette patiënten liggen er 18 op intensieve. Er zijn voorlopig geen nieuwe overlijdens te betreuren in Limburg.
  [naar artikel]
 23. Dokter bewijst zelf dat je kan hardlopen met een mondmasker op (02/11/2020 - Metro)
  Een Britse arts wilde voor eens voor altijd de discussie rondom mondmaskers beëindigen. Tom Lawton besloot daarom 35 kilometer te rennen, mét een mondmasker op. En dat ging hem prima af. Niet iedereen is het eens met het moeten gebruiken van mondmaskers tijdens het sporten. Zo zeggen sommigen dat ze niet lekker zitten en dat ze het moeilijk maken om te ademen. Sommige mensen beweren zelfs dat de mondmaskers zorgen voor een zuurstoftekort. Mondkapje op en gaan “Ik werk op de intensive care. Ik ken fysiologie, dus ik wist dat dat niet klopt”, zegt Lawton over de mythe rondom mondkapjes en zuurstoftekort. “Dus ik dacht: hoe kan ik dat bewijzen? Hoe kan ik mensen geruststellen die graag hun steentje willen bijdragen door een mondmasker te dragen, maar bang zijn?” De IC-arts besloot om te gaan hardlopen met een mondkapje op. Hij nam een pulsoxymeter mee die zijn zuurstofniveau tijdens het rennen zou meten. Volgens Lawton kan alles boven de 95% als normaal zuurstofniveau worden gezien. Normaal niveau Tijdens het rennen controleerde hij ieder half uur zijn zuurstofniveau. “Het was de hele tijd 98 tot 99%, dat is een volledig normaal zuurstofniveau.” Hij had dus geen enkele ademhalingsproblemen, ondanks het mondkapje. Hij geeft overigens wel toe dat het mondmasker niet erg comfortabel was tijdens het hardlopen. Vooral niet nadat hij ging zweten. Maar met deze actie wil Lawton anderen ervan verzekeren dat je geen zuurstoftekort krijgt door het dragen van een mondkapje, ongeacht de activiteit die je doet. “Het is zeker onaangenaam en ik snap de mensen die ze niet graag dragen, maar dit is een van de dingen die ons gaat helpen in de strijd tegen corona.” Lees ook : Zorgt het dragen van een mondmasker voor minder ernstige vorm van corona? Het bericht Dokter bewijst zelf dat je kan hardlopen met een mondmasker op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Neurochirurge die dochter vermoordde, wil kinderen helpen in ontwikkelingslanden. Maar mag een veroordeelde moordenaar nog aan de slag als dokter? (22/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Ik wil mijn tweede kans grijpen”, zei Mehrnaz Didgar (51) nadat ze donderdagavond in de assisenzaal te horen kreeg dat ze zou worden vrijgelaten. De vrouw is nog steeds een gediplomeerd arts, en volgens haar advocaat wil ze in ontwikkelingslanden mensen gaan helpen. Maar mag een veroordeelde moordenaar wel dokter blijven?
  [naar artikel]
 25. Vrederechters willen patiënten gratis helpen om ziekenhuisfactuur te betalen (29/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse vrederechters gaan mensen die hun ziekenhuisfactuur niet kunnen betalen gratis helpen. De grote ziekenhuizen hebben een brief gekregen van Chris Huysmans, voorzitter van de vrederechters, waarin ze vraagt om die patiënten door te sturen naar hen. Om kosteloos op zoek te gaan naar een oplossing of afbetalingsplan. Zonder de kosten van deurwaarder, gerecht, herinneringen… Extra werk betekent het wel voor de vrederechters, die vanaf 1 mei ook nog eens twee vredegerechten verliezen. “Maar we kiezen hiervoor, omdat we dicht bij de mensen willen staan.”
  [naar artikel]
 26. Gestolen en mogelijk besmette lichaamsdelen ingeplant bij Britse patiënten (13/04/2019 - De Morgen)
  BRUSSEL l Tientallen Britse patiënten hebben beender- en weefselimplantaten gekregen gestolen van dode Amerikanen, meldt The Sunday Times. De lichaamsdelen werden niet goed gecontroleerd, en zijn mogelijk besmet ziekten als kanker, aids en hepatitis.
  [naar artikel]
 27. Binnenkort voor 4 euro naar de huisarts? CD&V wil dat patiënten enkel nog remgeld betalen bij dokter (26/06/2018 - De Morgen)
  Een bezoekje aan de huisarts mag van regeringspartij CD&V nog 4 euro kosten. Patiënten zouden nog enkel het remgeld moeten neertellen. Enige voorwaarde: er moet een Globaal Medisch Dossier zijn. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) is niet enthousiast.
  [naar artikel]
 28. Roemeense “heldendokter” die patiënten uit brand redde in Belgisch brandwondencentrum opgenomen (16/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De arts die zaterdag ernstig verbrand raakte toen hij patiënten uit de vlammen probeerde te redden in een ziekenhuis in Roemenië, is in het militair hospitaal in Neder-over-Heembeek opgenomen. Bij de brand op de intensivecareafdeling van het ziekenhuis in het noordoosten van Roemenië waar coronapatiënten werden behandeld, kwamen tien mensen om het leven. Zes patiënten overleefden de vlammenzee. De dokter, die zijn leven op het spel zette om zo veel mogelijk patiënten te redden, wordt in zijn land gevierd als een held.
  [naar artikel]
 29. ‘Verdachte zegt dat hij meisje in nood wilde helpen’ (13/06/2017 - De Standaard)
  Aurel C., de 45-jarige man in wiens gezelschap de vermiste Jihane e.O. werd teruggevonden, verklaarde dat hij het meisje enkel wilde helpen. Dat meldt het Brusselse parket.
  [naar artikel]
 30. «Veel mensen lopen verloren in de medische wereld» (14/10/2019 - Metro)
  Bizidee geeft frisse ideeën een duwtje in de rug met de ondernemerswedstrijd ‘Pop Poll’. Dokter Gabry Kuijten van My Cancer Navigator won de laatste editie met glans. Zij geeft kankerpatiënten gepersonaliseerde info in een taal die ze begrijpen. Wie kan My Cancer Navigator raadplegen? «Mensen die net te horen hebben gekregen dat ze kanker hebben, maar ook kankerpatiënten die al een tijdje ziek zijn. Dan is duidelijke info over mogelijke behandelingen cruciaal. Ik bekijk het medisch verslag en overleg met wetenschappers van het Antikankerfonds en oncologen uit het buitenland. Daarna beantwoord ik alle vragen van de patiënt tijdens een persoonlijk gesprek, in mensentaal. Maar My Cancer Navigator vervangt de dokter niet. We geven geen medisch advies, enkel informatie.» Hoe ben je op dit idee gekomen? «Als arts merkte ik dat veel mensen verloren lopen in de medische wereld. Toen mijn broer twee jaar geleden ziek werd, heb ik hem geholpen door alle informatie over mogelijke behandelingen te bundelen. Ik wilde ook andere patiënten ondersteunen en ging samenwerken met het Antikankerfonds. Ondertussen hebben we al 50 patiënten kunnen helpen. Sommige hebben op basis van onze info toegang gekregen tot een therapie die hen nog niet was voorgesteld.» Welke richting wil je uit met My Cancer Navigator? «We zijn op zoek naar partners, zowel in de non-profit sector, als mutualiteiten of ziekenhuizen, of grote bedrijven die onze service willen aanbieden aan zieke werknemers.» Ook een goed idee? Doe mee aan de Pop Poll van Bizidee. Wie weet win je een prijzenpakket ter waarde van 4.000 euro. www.bizidee.be/pop-poll Het bericht «Veel mensen lopen verloren in de medische wereld» verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Huisarts in Kruisem heeft mogelijks meer dan honderd patiënten besmet door geen mondmasker te dragen: gemeente laat iedereen snel testen (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de Oost-Vlaamse gemeente Kruisem moeten meer dan honderd inwoners halsoverkop een coronatest ondergaan. Ze zijn mogelijk aangestoken door hun eigen huisarts, die besmet blijkt en consultaties deed zonder mondmasker.
  [naar artikel]
 32. Limburgse dokters op huisbezoek bij coronapatiënten (09/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Genk, Oudsbergen en Bree gaan artsen op huisbezoek bij mogelijk besmette patiënten. Dat is een opmerkelijk initiatief van de betrokken huisartsenkringen. De geneesheren zagen patiënten in de kou staan. Telefonische diagnoses zijn niet altijd correct. Twintig procent van de Covid-19 patiënten sterft thuis. Ook de nazorg voor genezen Limburgers is belangrijk. Zij moeten vaak nog zuurstof krijgen aan huis.
  [naar artikel]
 33. Kwart Vlamingen boos op mensen die zonder mondmasker winkelen: “Oppassen dat spanningen niet uit de hand lopen” (30/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een kwart van de Vlamingen vindt het problematisch dat mensen in de supermarkt geen mondmasker dragen, zo wijst een bevraging van onze zusterkrant Het Nieuwsblad uit. Daaruit blijkt ook dat het mondmasker tot tweespalt leidt onder de bevolking, met vurige voor- en tegenstanders.
  [naar artikel]
 34. Waalse dokter beschuldigd van negen euthanasiemoorden: “Hij wilde enkel de pijn doen stoppen” (23/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een voormalige dokter van het regionaal ziekenhuis van Hoei is in beschuldiging gesteld voor in totaal negen moorden. In september gebeurde dat al...
  [naar artikel]
 35. België zoekt 2.000 coronaspeurders voor ‘klopjacht’ op mogelijk besmette mensen (21/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaanderen, Brussel en Wallonië gaan 2.000 speurders aanwerven die mee moeten helpen de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zij moeten...
  [naar artikel]
 36. Krantenwinkel weigert mensen zonder mondmasker: “Oudere klanten hebben schrik” (25/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Omdat er te veel mensen zonder mondmasker in zijn dagbladwinkel in Hoeselt komen, gaat uitbater Gunter Philtjens voortaan maskerloze klanten weigeren. In risicogemeente Heusden-Zolder wil Miranda Reynders de zaken niet op de spits drijven met haar klanten.
  [naar artikel]
 37. Krantenwinkel weigert mensen zonder mondmasker: “Ouderen klanten hebben schrik” (25/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Omdat er te veel mensen zonder mondmasker in zijn dagbladwinkel in Hoeselt komen, gaat uitbater Gunter Philtjens voortaan maskerloze klanten weigeren. In risicogemeente Heusden-Zolder wil Miranda Reynders de zaken niet op de spits drijven met haar klanten.
  [naar artikel]
 38. Coronaspeurders bereiken maar helft van besmette mensen (19/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Amper 50 à 60 procent van de besmette personen in ons land wordt momenteel door de contact tracers bereikt. En in de call centers zelf loopt het ook nog altijd stroef, met bellers die niet genoeg doorvragen of patiënten die dichtklappen als naar hun contacten wordt gepolst. En toch moeten de ‘coronaspeurders’ het straks al met 100 Vlaamse ambtenaren minder doen.
  [naar artikel]
 39. 'Drie doden door besmette gel in ziekenhuizen' (10/04/2019 - De Morgen)
  Omega Pharma roept een product terug dat ziekenhuizen gebruiken om patiënten te wassen. Volgens de Franstalige omroep Bel-RTL zijn drie patiënten overleden door het besmette product.
  [naar artikel]
 40. 30 mensen zonder mondmasker krijgen GAS-boete in Blankenberge: "Je masker pas opzetten als je de politie ziet, helpt niet" (29/07/2020 - VRT NWS)
  In Blankenberge zijn gisteren 30 mensen beboet, omdat ze hun mondmasker niet of niet correct droegen. Sinds vorige zaterdag is het dragen van een mondmasker verplicht op de zeedijk en in de winkelstraten van Blankenberge.
  [naar artikel]
 41. Steeds meer mensen komen doktersafspraak niet na zonder te verwittigen (17/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Zowat 8 procent van de patiënten die een afspraak hebben gemaakt bij een dokter, tandarts, kinesist of dermatoloog, komt zonder dat te laten weten niet opdagen. Dat blijkt uit een enquête van zelfstandigenorganisatie NSZ waaraan 588 beoefenaars van medische en paramedische beroepen hebben deelgenomen.
  [naar artikel]
 42. Voorlopig geen ophokplicht voor vogelgriep (23/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  “We begrijpen dat de sector ongerust is, maar we zien momenteel geen reden voor ophokplicht in België. Een dergelijke maatregel is enkel nuttig als er contact mogelijk is met besmette wilde vogels.” Dat is donderdag te horen bij het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV). De pluimveehouders dringen wel aan op een ophokplicht.
  [naar artikel]
 43. CD&V: 'Bezoek aan huisarts mag niet meer dan 4 euro kosten' (26/06/2018 - Knack)
  CD&V wil dat patiënten enkel nog remgeld betalen bij dokter
  [naar artikel]
 44. ‘Niemand wil ons helpen. Er zijn geen bedden’: ziekenhuizen in Wuhan sturen patiënten die mogelijk besmet zijn naar huis (27/01/2020 - De Morgen)
  De stad Wuhan krijgt het coronavirus maar moeilijk onder controle. Ziekenhuizen komen bedden te kort en zelfs voor de verpleegkundigen zijn er niet genoeg chirurgische mondkapjes, met alle gevolgen van dien voor de patiënten. ‘Niemand wil ons helpen.’
  [naar artikel]
 45. Vrouw zonder mondmasker wordt niet bediend, dus trekt ze haar slipje uit (video) (30/05/2020 - Metro)
  Aan creativiteit omtrent mondmaskers dezer dagen geen gebrek. Naast talloze manieren om zelf een mondmasker te maken, blijken sommigen ook heel goed te zijn geworden in het ‘ter plaatse improviseren’. Één van hen is zonder twijfel onderstaande dame uit Kiev, Oekraïne. Een medewerker van een lokaal postkantoor weigerde de dame te helpen omdat ze geen mondmasker droeg. Maar de vrouw geeft zich nog niet gewonnen en komt al snel met een oplossing. Zo trekt ze zonder verpinken haar broek en slipje uit en plaatst ze haar onderbroek over haar mond en neus. Opgelost, toch? Bron: zita.be Lees ook: Dries Van Langenhove betrapt op lockdownparty: “Dit was gewoon een barbecue” Het bericht Vrouw zonder mondmasker wordt niet bediend, dus trekt ze haar slipje uit (video) verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Campagne tegen geweld op hulpverleners: "Ik wilde enkel helpen" (06/11/2019 - VRT NWS)
  De ambulanciersunie pakt uit met een campagne tegen geweld op hulpverleners. Acht op de tien hulpverleners kreeg ooit al te maken met geweld en agressie tijdens een interventie. De ambulanciersvereniging met hoofdzetel in Ichtegem verspreidt nu affiches met opvallende slogans: "Ik wilde enkel helpen".
  [naar artikel]
 47. Honderden mensen komen samen op Flageyplein in Brussel, dicht bij elkaar en zonder mondmasker (21/06/2020 - VRT NWS)
  Afgelopen nacht zijn honderden mensen samengekomen op het Flageyplein in Brussel, wat tijdens deze coronatijden nog steeds verboden is. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws is bevestigd aan onze redactie. Mensen stonden dicht bij elkaar en zonder mondmasker.
  [naar artikel]
 48. Steeds meer mensen vragen aan huisarts om een vrijstelling voor mondmasker (07/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Steeds meer mensen vragen aan hun dokter of ze een vrijstelling kunnen krijgen om een mondmasker te dragen. Steeds meer dokters schrijven daar ook...
  [naar artikel]
 49. In de cinema mag mondmasker enkel af voor drank of snack (10/07/2020 - De Tijd)
  22:47 Ook in de film- en theaterzalen is het dragen van een mondmasker voortaan verplicht. Alleen om iets te eten of te drinken, mag het mondmasker even af.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.