Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 November 2020
20:02 uur

#jesuisleon en theelichtjes: steunacties voor huisdokter die een 100-tal patiënten mogelijks besmette met corona

VRT NWS

20/10/2020 - 11:19

Er zijn een aantal steunacties op poten gezet voor de huisdokter uit Kruisem die mogelijks een 100-tal patiënten besmet heeft met het coronavirus. De dokter had niet altijd een mondmasker aan tijdens consultaties, en bleek later corona te hebben, waardoor een 100-tal patiënten getest moeten worden op het virus. Veel mensen reageren verbolgen, maar er zijn ook inwoners die de huisarts steunen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Carnavalisten met corona werden zieker dan andere patiënten (08/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Met corona besmette personen die carnaval vierden, vertonen meer symptomen van covid-19 dan patiënten die geen carnaval vierden. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Bonn bij inwoners van Gangelt, de Duitse gemeente aan de grens met Nederland, waar eind februari nog volop Alaaf werd geroepen.
  [naar artikel]
 2. Corona-update: Aantal patiënten in ons land gestegen tot 23 (04/03/2020 - Express)
  Vannacht is het aantal patiënten met Covid-19 in ons land gestegen van 13 naar 23. Dat meldt de FOD Volksgezondheid in de dagelijkse update over de verspreiding van het coronavirus in ons land. Op dinsdag testte het referentielaboratorium van de KULeuven 495 stalen van potentieel besmette personen. Tien daarvan testten positief voor Covid-19. Bijna alle […] The post Corona-update: Aantal patiënten in ons land gestegen tot 23 appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. 57 besmette patiënten in Limburg, 18 op intensieve, geen nieuwe slachtoffers (18/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal patiënten dat met een coronabesmetting in een Limburgs ziekenhuis ligt, is opgelopen tot 57. Dinsdag waren er dat nog 40, maandag 27. Van de 57 besmette patiënten liggen er 18 op intensieve. Er zijn voorlopig geen nieuwe overlijdens te betreuren in Limburg.
  [naar artikel]
 4. 'Drie doden door besmette gel in ziekenhuizen' (10/04/2019 - De Morgen)
  Omega Pharma roept een product terug dat ziekenhuizen gebruiken om patiënten te wassen. Volgens de Franstalige omroep Bel-RTL zijn drie patiënten overleden door het besmette product.
  [naar artikel]
 5. Met corona besmette rusthuisbewoners Waasmunster naar aparte afdeling van ander woonzorgcentrum Sint-Niklaas (25/03/2020 - VRT NWS)
  In het woonzorgcentrum 't Heuverveld zijn twee bewoners besmet met het coronavirus. Eerder deze week deden geriaters de oproep om de meest zwakke besmette rusthuisbewoners in hun vertrouwde omgeving te verzorgen. Maar in Waasmunster is gekozen voor een andere oplossing, met een dubbel doel: de patiënten de best mogelijke zorg geven, en de onrust bij de medebewoners en het personeel verminderen.
  [naar artikel]
 6. De corona-escalatie begint, maar België lijkt het relatief goed te don (19/03/2020 - De Morgen)
  Het aantal met corona besmette patiënten in de Belgische ziekenhuis gaat in stijgende lijn. Ook het aantal doden door het virus stijgt. Maar toch hebben we in vergelijking met bijvoorbeeld Nederland in verhouding een pak minder sterftes. Wat betekenen die cijfers eigenlijk?
  [naar artikel]
 7. Liefde in tijden van corona: kusjes gooien door het raam naar 81-jarige besmette moeder (12/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een tragisch mooi familiemoment in tijden van corona, vastgelegd aan een rusthuis in Washington: een vrouw steekt samen met haar man haar besmette...
  [naar artikel]
 8. De corona-escalatie begint, maar België lijkt het relatief goed te doen (19/03/2020 - De Morgen)
  Het aantal met corona besmette patiënten in de Belgische ziekenhuis gaat in stijgende lijn. Ook het aantal doden door het virus stijgt. Maar toch hebben we in vergelijking met bijvoorbeeld Nederland in verhouding een pak minder sterftes. Wat betekenen die cijfers eigenlijk?
  [naar artikel]
 9. Huisarts zonder mondmasker besmette mogelijk 100 patiënten (17/10/2020 - De Tijd)
  19:30 In het Oost-Vlaamse Kruisem is een corona-uitbraak terug te brengen naar één arts. De dokter droeg niet altijd zijn mondmasker.
  [naar artikel]
 10. 25 besmette patiënten in Limburgse ziekenhuizen, 9 op intensieve (16/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal patiënten dat met een coronabesmetting in de Limburgse ziekenhuizen is opgenomen, is opgelopen naar 25. Van die 25 patiënten liggen er momenteel negen op de dienst intensieve zorgen.
  [naar artikel]
 11. 45 besmette patiënten in Limburgse ziekenhuizen, 13 op intensieve (17/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal patiënten dat met een coronabesmetting in de Limburgse ziekenhuizen ligt, is gestegen van 27 naar 45. Van die 45 patiënten liggen er momenteel 13 op intensieve zorgen, tegenover negen op maandag. Eén patiënt in Limburg is overleden aan het coronavirus.
  [naar artikel]
 12. Voor het eerst sinds uitbraak minder patiënten met corona in ziekenhuizen: “Dit wijst erop dat de dynamiek van het virus verandert” (08/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Viroloog Steven Van Gucht sprak woensdag tijdens de dagelijkse persconferentie van het Crisiscentrum woorden van hoop. Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus is het aantal besmette mensen in de ziekenhuizen in ons land gedaald, en wel met 324 personen. In totaal liggen nog 5.688 Covid-19-patiënten in het ziekenhuis, 1.276 daarvan liggen op intensieve zorg. “Het zou kunnen dat we de piek al gehad hebben”, zegt Van Gucht. “Het is wachten op een daling in de curve.”
  [naar artikel]
 13. Dokter die zonder mondmasker mogelijk 100 patiënten besmette: “Dom van me, maar ik wilde enkel mensen helpen” (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik ben dom geweest.” Dokter Leon G. (68) uit Ouwegem zegt het met veel tristesse in zijn stem. Tientallen van zijn patiënten moeten dit weekend halsoverkop een coronatest ondergaan omdat hij tijdens consultaties niet altijd een mondmasker droeg én zelf besmet is met corona. “Daarnet rinkelde mijn telefoon. Dat ik beter zou doodvallen. Komáán! Ik heb die mensen enkel willen helpen.”
  [naar artikel]
 14. Dokter die zonder mondmasker mogelijk 100 patiënten besmette: ‘Dom van me, maar ik wilde enkel mensen helpen’ (19/10/2020 - De Morgen)
  ‘Ik ben dom geweest.’ Dokter Leon G. (68) uit Ouwegem zegt het met veel tristesse in zijn stem. Tientallen van zijn patiënten moesten afgelopen weekend halsoverkop een coronatest ondergaan omdat hij tijdens consultaties niet altijd een mondmasker droeg én zelf besmet is met corona. “Daarnet rinkelde mijn telefoon. Dat ik beter zou doodvallen. Komáán! Ik heb die mensen enkel willen helpen.’
  [naar artikel]
 15. Laat u niet bedwelmen door corona-angst (06/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Corona-angst bij niet-corona-patiënten: vele patiënten stellen dringende en semi-dringende onderzoeken en behandelingen uit. Vaak naar eigen goeddunken... een gezondheidszorgconsumptie, door angst aan banden gelegd.
  [naar artikel]
 16. Huisdokter betastte intieme plekken vrouwelijke patiënten voor eigen plezier (10/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een 50-jarige huisarts uit het plaatsje Romford bij Londen is vandaag door een rechter schuldig bevonden aan in totaal 25 seksuele delicten bij zes...
  [naar artikel]
 17. Moskouse ziekenhuizen kraken onder de stroom van corona-patiënten (12/04/2020 - De Morgen)
  Moskou kan de stroom patiënten nauwelijks meer aan, nu het aantal corona-gevallen sterk is opgelopen. De Russische hoofdstad telt twaalf- van de zestienduizend geconstateerde besmettingen. Er staan rijen ambulances voor de ziekenhuizen.
  [naar artikel]
 18. Limburgse dokters op huisbezoek bij coronapatiënten (09/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Genk, Oudsbergen en Bree gaan artsen op huisbezoek bij mogelijk besmette patiënten. Dat is een opmerkelijk initiatief van de betrokken huisartsenkringen. De geneesheren zagen patiënten in de kou staan. Telefonische diagnoses zijn niet altijd correct. Twintig procent van de Covid-19 patiënten sterft thuis. Ook de nazorg voor genezen Limburgers is belangrijk. Zij moeten vaak nog zuurstof krijgen aan huis.
  [naar artikel]
 19. Besmette president Brazilië blokkeert coronahulp voor inheemse bevolking (08/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De met corona besmette Braziliaanse president Bolsonaro heeft een streep gezet door speciale coronahulp voor indianen en zwarte Brazilianen. Het...
  [naar artikel]
 20. Marc Van Ranst: ‘Er zijn lichtpuntjes. Maar ze zijn nog niet groter dan theelichtjes’ (03/11/2020 - De Morgen)
  De coronacijfers in ons land blijven stevig stijgen, maar ze doen dat stilaan iets minder snel. Bovendien neemt het aandeel positieve testen af, net als de verspreiding door besmette mensen. Positieve signalen, “maar nog lang geen algemene daling van de cijfers.”
  [naar artikel]
 21. 'Vaste huisarts verplichten is onbegrijpelijk' (26/07/2017 - Knack)
  Er komt kritiek op de vraag van de Orde der Artsen om alle patiënten te verplichten een vaste huisdokter te kiezen die voor hen een globaal medisch dossier bijhoudt.
  [naar artikel]
 22. Virus kan hersenen van patiënten aantasten, ook bij milde symptomen (08/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het coronavirus kan de hersenen van besmette patiënten aantasten, en dat op een grotere basis dan voordien aangenomen werd. Dat meldt een team van Britse wetenschappers woensdag.
  [naar artikel]
 23. Virus kan hersenen van patiënten aantasten, ook bij milde symptomen (08/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavirus kan de hersenen van besmette patiënten aantasten, en dat op een grotere basis dan voordien aangenomen werd. Dat meldt een team van Britse wetenschappers woensdag.
  [naar artikel]
 24. Jessa Ziekenhuis start met hulplijn voor huisartsen met dementerende patiënten: “Zo kunnen we veel voorkomen” (12/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Hasselt Jessa Ziekenhuis start met een hulplijn voor zo’n 300 huisartsen die kampen met vragen over hun oudere patiënten met dementie of gedragsproblemen. Het gaat om huisdokters uit Hasselt, Diepenbeek, Zonhoven, Herk-de-Stad, Lummen, Halen, Tongeren, Borgloon, Kortessem, Bilzen en Riemst. “Dat gaat van vragen over moeilijk gedrag en onrust tot slaapproblemen of weigeren om pillen te nemen”, zegt huisdokter Pieter-Jan Van Landegem. Ouderenpsychiater An Hulstaert zal de lijn bemannen: “Meer werk? Neen, het zal net helpen om patiënten langer thuis te laten wonen.”
  [naar artikel]
 25. Besmette president Brazilië blokkeert coronahulp voor indianen (08/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De met corona besmette Braziliaanse president Bolsonaro heeft een streep gezet door speciale coronahulp voor indianen en zwarte Brazilianen. Het...
  [naar artikel]
 26. Mogelijks nieuwe doorbraak in behandeling van COVID-19 (20/07/2020 - Metro)
  Klinische testen door een Brits bedrijf van een geneesmiddel op basis van een eiwit kunnen tot een doorbraak in de behandeling van COVID-19 leiden, zo heeft de Britse openbare omroep BBC bericht. Het biotechbedrijf Synairgen testte SNG001 uit op gehospitaliseerde COVID-19 patiënten. Het geneesmiddel is gebaseerd op interferon beta, een eiwit dat het lichaam produceert wanneer het een virale infectie oploopt. Patiënten ademen het middel rechtstreeks de longen in dankzij een verstuiver. De eerste resultaten van de klinische tests tonen volgens Synairgen aan dat de kans dat een COVID-19-patiënt in een ziekenhuis ernstig ziek wordt, en bijvoorbeeld een beademingsmachine nodig heeft, met 79 procent daalt. Ademloosheid Patiënten bleken twee tot drie keer meer kans te hebben zodanig te herstellen dat de longziekte geen weerslag op hun dagelijks leven had. Bovendien duidden de tests op “zeer significante reducties” van ademloosheid bij patiënten die een behandeling met SNG001 kregen. De gemiddelde tijd die de met het middel behandelde patiënten in het ziekenhuis doorbrachten, daalde met een derde, naar gemiddeld zes in plaats van negen dagen. 101 vrijwilligers Synairgen testte het geneesmiddel uit op 101 vrijwilligers die in negen Britse ziekenhuizen waren opgenomen voor een infectie met het nieuwe coronavirus. De helft van hen kreeg SNG001, de andere helft een placebo. De BBC waarschuwt dat deze bevindingen niet in een door peers nagelezen artikel in een vakblad zijn gepubliceerd en dat het bedrijf niet alle data heeft vrijgegeven.   Lees ook: Zo zal de Nederlandse corona-app werken Het bericht Mogelijks nieuwe doorbraak in behandeling van COVID-19 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Artsen vragen globaal medisch dossier te verplichten (25/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Orde der Artsen vraagt aan minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) om alle patiënten te verplichten een vaste huisdokter te
  [naar artikel]
 28. 330 nieuwe besmettingen, 43 nieuwe patiënten in ziekenhuis en 65 overlijdens in de voorbije 24 uur (12/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op maandag 11 mei testten 330 nieuwe patiënten positief op Covid-19. Daarvan wonen er 148 in Vlaanderen, 155 in Wallonië en 25 in Brussel. Er is geen informatie over de woonplaats van de overige twee gevallen. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 53.779.
  [naar artikel]
 29. 590 patiënten op corona getest in Limburg, waarvan 35 positief (12/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de zeven Limburgse ziekenhuizen zijn in totaal al 590 patiënten getest op het coronavirus, 35 van hen - oftewel 6 procent - testten positief. Het merendeel van de patiënten verblijft in thuisisolatie, één patiënt werd naar een referentieziekenhuis overgebracht.
  [naar artikel]
 30. Corona slaat niet enkel in longen toe: opvallend veel patiënten met bloedproppen in organen (24/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Covid-19 is méér dan een respiratoire aandoening, waarschuwen verschillende Amerikaanse artsen. Zij zien op hun corona-afdeling een groot aantal patiënten die last krijgen van kleine en grote bloedpropjes. “Ook in België zien we dat de buisjes die we in de bloedvaten inbrengen, gemakkelijker stollen”, zegt Geert Meyfroidt (UZ Leuven).
  [naar artikel]
 31. Corona slaat niet enkel in longen toe: opvallend veel patiënten met bloedproppen in organen (24/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Covid-19 is méér dan een respiratoire aandoening, waarschuwen verschillende Amerikaanse artsen. Zij zien op hun corona-afdeling een groot aantal patiënten die last krijgen van kleine en grote bloedpropjes. “Ook in België zien we dat de buisjes die we in de bloedvaten inbrengen, gemakkelijker stollen”, zegt Geert Meyfroidt (UZ Leuven).
  [naar artikel]
 32. “Arts die gegevens patiënt deelt met coronaspeurder is mogelijk strafbaar” (13/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Artsen die nu gegevens delen van hun met corona besmette patiënten, zodat contactonderzoekers hun werk kunnen doen, zijn mogelijk strafbaar. Er is dringend nood aan een juridisch kader. Anders schenden artsen hun beroepsgeheim. Dat zegt gezondheidsjurist Tom Goffin (UGent) en meldt De Morgen woensdag.
  [naar artikel]
 33. “Arts die gegevens patiënt deelt met coronaspeurder is mogelijk strafbaar” (13/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Artsen die nu gegevens delen van hun met corona besmette patiënten, zodat contactonderzoekers hun werk kunnen doen, zijn mogelijk strafbaar. Er is dringend nood aan een juridisch kader. Anders schenden artsen hun beroepsgeheim. Dat zegt gezondheidsjurist Tom Goffin (UGent) en meldt De Morgen woensdag.
  [naar artikel]
 34. Ziekenhuisbed mét politiebewaking voor nonchalante Covid-19-patiënten (06/05/2020 - Express)
  Vanaf maandag start Vlaanderen met grootschalig contactonderzoek om besmette personen op te sporen. Eén van de flankerende maatregelen is dat... The post Ziekenhuisbed mét politiebewaking voor nonchalante Covid-19-patiënten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. Aantal doden stijgt met 268, totaal op 3.600 (12/04/2020 - Metro)
  De voorbije 24 uur zijn er 268 bijkomende sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gerapporteerd. Dat brengt het totale aantal doden door corona in ons land op 3.600. De voorbije 24 uur waren er 392 bijkomende ziekenhuisopnames. In totaal zijn er nu 5.353 patiënten opgenomen. Het aantal patiënten op intensieve zorg is de voorbije 24 uur gedaald met 39 patiënten tot 1.223. Nog steeds een toename Er zijn 1.629 nieuwe gevallen van besmetting gerapporteerd. In totaal staat de teller nu op 29.647 bevestigde besmettingen. “Het aantal bevestigde besmette personen in ons land neemt nog steeds toe. Het aantal nieuwe hospitalisaties stabiliseert, maar blijft vrij hoog. Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen”, staat te lezen op de website van de federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid. Het bericht Aantal doden stijgt met 268, totaal op 3.600 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Voor het eerst sinds 11 maart: geen enkele coronapatiënt meer in Imeldaziekenhuis (28/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Imeldaziekenhuis in Bonheiden is sinds donderdag helemaal coronavrij. De isolatie van de laatste patiënten werd er opgeheven en een schoonmaakteam is de Covid-19-afdeling volop aan het ontsmetten. Op de piek van de crisis, op 29 maart, lagen nog 97 met het coronavirus besmette patiënten in het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 37. Zevende coronadode in Limburg, 149 patiënten in ziekenhuis (21/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er is een zevende patiënt in Limburg aan het coronavirus overleden. Afgelopen nacht stierf een coronapatiënt in het Sint-Franciscus Ziekenhuis in Heusden-Zolder. Het aantal besmette patiënten in de Limburgse ziekenhuizen is opgelopen tot 149, van wie er 30 op intensieve liggen.
  [naar artikel]
 38. Poetsvrouw (26) steelt bijna 20.000 euro van Bilzense huisdokter (04/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een poetsvrouw die op anderhalf jaar tijd bijna 19.000 euro stal bij een huisdokter en zijn gezin in Bilzen is door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden en een boete van 300 euro.
  [naar artikel]
 39. Wetenschappers isoleren sterke antistoffen tegen corona uit bloed genezen Covid-19-patiënten (15/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Onderzoekers van Amsterdam Universitair Medische Centra zijn twee eiwitten op het spoor die veelbelovend zijn als mogelijke behandeling van corona. Deze antilichamen komen uit het bloed van patiënten die zijn genezen van Covid-19.
  [naar artikel]
 40. Coronaspeurders bereiken maar helft van besmette mensen (19/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Amper 50 à 60 procent van de besmette personen in ons land wordt momenteel door de contact tracers bereikt. En in de call centers zelf loopt het ook nog altijd stroef, met bellers die niet genoeg doorvragen of patiënten die dichtklappen als naar hun contacten wordt gepolst. En toch moeten de ‘coronaspeurders’ het straks al met 100 Vlaamse ambtenaren minder doen.
  [naar artikel]
 41. Twee onderzoekers pleiten voor isolatiecentra voor patiënten met corona: “We hebben dat met asielzoekers toch ook gedaan?” (25/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Onderzoekers Harald De Cauwer (UA) en Francis Somville (UA en KU Leuven) pleiten voor een strikte isolatie van besmette coronapatiënten in hotels en nieuwe opvangcentra. “We hebben dat met asielzoekers toch ook gedaan?” Professor Erika Vlieghe vindt het medisch gezien een goed voorstel, maar twijfelt aan de haalbaarheid.
  [naar artikel]
 42. Zes coronadoden in Limburg, 116 patiënten besmet in ziekenhuis (20/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavirus slaat steeds harder toe in Limburg. Al zes Limburgers stierven aan het virus, 116 besmette patiënten liggen in het ziekenhuis, 27 van hen verblijven op intensieve. “We zijn volop bezig met het creëren van extra plaatsen op intensieve zorgen”, klinkt het bij de ziekenhuizen.
  [naar artikel]
 43. Meer dan zesduizend Belgische corona-patiënten genezen verklaard (12/04/2020 - Express)
  De voorbije vierentwintig uur zijn in België 268 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus overleden. In... The post Meer dan zesduizend Belgische corona-patiënten genezen verklaard appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. Het land in de ban van corona … maar in AZ Lokeren (voorlopig) nog geen patiënten (02/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Algemeen Ziekenhuis in Lokeren heeft tot op vandaag nog geen corona-patiënten opgenomen. Ook in andere Lokerse woonzorgcentra en verzorgingsinstellingen blijft het virus op één uitzondering na voorlopig weg. Toch is AZ Lokeren klaar om in te springen. “We hebben alvast onze volledige vierde verdieping vrijgemaakt”, vertelt hoofdgeneesheer Dirk Van Winckel.
  [naar artikel]
 45. Vanaf woensdag 25 procent van de bedden op intensieve zorg voor corona-patiënten (12/10/2020 - VRT NWS)
  Alle ziekenhuizen gaan vanaf woensdag over op de zogenaamde fase 1A, waarbij ze op hun dienst intensieve zorg een kwart van de bedden voorbehouden voor corona-patiënten. Dat meldt De Standaard op zijn website en is aan onze redactie bevestigd door Geert Meyfroidt, voorzitter van de Belgische Vereniging Intensieve Geneeskunde.
  [naar artikel]
 46. 27 nieuwe corona-patiënten in ons land, vanavond komen Belgen naar huis die in quarantaine zaten op Tenerife (05/03/2020 - VRT NWS)
  Sinds gisterenochtend zijn er 27 nieuwe corona-patiënten in België bijgekomen. Dat brengt het totale aantal besmettingen in ons land op 50. Viroloog Marc Van Ranst blijft benadrukken dat we geen buitensporige maatregelen moeten treffen, maar hij maakt zich wel zorgen over het nakende tekort aan testmateriaal en mondmaskers voor dokters en verplegend personeel.
  [naar artikel]
 47. Artsen willen medisch dossier verplichten (25/07/2017 - De Standaard)
  De Orde der Artsen vraagt aan minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) om alle patiënten te verplichten een vaste huisdokter te kiezen die voor hen een globaal medisch dossier bijhoudt.
  [naar artikel]
 48. Artsen willen medisch dossier verplichten (25/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Orde der Artsen vraagt aan minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) om alle patiënten te verplichten een vaste huisdokter te kiezen die voor hen een globaal medisch dossier bijhoudt.
  [naar artikel]
 49. UPDATE. Vijfde coronadode in Limburg, 116 patiënten in ziekenhuis (20/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er is een vijfde patiënt aan het coronavirus overleden in Limburg. Het gaat om een persoon die gestorven is in het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden. Het aantal besmette patiënten in de Limburgse ziekenhuizen is opgelopen tot 116, van wie er 27 op intensieve liggen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.