Cafés, restaurants en fitnesszalen zijn ideale besmettingshaarden voor het coronavirus. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat in het wetenschappelijk tijdschrift Nature is verschenen. Volgens experten in ons land was het dan ook een goede beslissing om de cafés en restaurants weer te sluiten. Maar Horeca Vlaanderen is het daar niet mee eens: "De juiste beslissing was het aantal contacten van mensen te beperken." [naar artikel]
Een studie van de universiteit van Stanford in Californië die recent gepubliceerd werd in Nature, wijst vooral naar de horeca als bron van coronabesmettingen. “Het is niet de enige studie die dat zegt”, reageert biostatisticus Geert Molenberghs. “Telkens gaat het in dezelfde richting: horeca.” [naar artikel]
Een Amerikaanse studie die onlangs gepubliceerd werd in Nature wijst vooral naar de horeca als bron van coronabesmettingen. “Het is niet de enige studie die dat zegt”, reageert biostatisticus Geert Molenberghs. “Telkens gaat het in dezelfde richting: horeca.” [naar artikel]
Het Collectif Wallonie Horeca, een groep Franstalige horeca-uitbaters, trekt naar de Raad van State om de sluiting van de horeca... The post Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan appeared first on Business AM. [naar artikel]
Genkse horeca-uitbater Kaatje Goyens verplicht haar klanten om vanaf vandaag om een mondmasker te dragen in haar beide restaurants. De voorzitter van Horeca Groot Genk wacht daarmee verdere beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad niet af, en neemt zelf het heft in handen. “Om een tweede lockdown van de horeca te voorkomen, hoop ik dat concullega’s mijn voorbeeld zullen volgen”, vertelt de onderneemster. [naar artikel]
Een studie van de universiteit van ” die recent gepubliceerd werd in Nature wijst vooral naar de horeca als bron van coronabesmettingen. “Het is niet de enige studie die dat zegt”, reageert biostatisticus Geert Molenberghs. “Telkens gaat het in dezelfde richting: horeca.” [naar artikel]
De horeca verkeert in een crisis. Daarom moeten restaurants, brasserieën en cafés die in moeilijkheden verkeren, voortaan minder belastingen betalen. Maar Horeca Vlaanderen wil nog meer loonlastenverlagingen. “Restaurants en drankgelegenheden gaan vier tot vijf keer meer failliet dan andere ondernemingen”, zegt directeur Matthias De Caluwe. [naar artikel]
Brussel Horeca verwacht dat ongeveer dertig procent van de Brusselse restaurants de boeken zal moeten neerleggen omwille van de coronacrisis. [naar artikel]
Door de maatregel van de regering om cafés en restaurants vanaf middernacht te sluiten, is er onduidelijkheid ontstaan waar je nu wel en niet terecht kan voor eten. “Restaurants mogen leveren aan huis en ook eten afhalen in restaurants, frituren of broodjeszaken blijft mogelijk”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
In de horeca groeit de vrees voor een personeelstekort. Door de lange sluiting van cafés en restaurants zocht heel wat personeel in de horeca ander werk. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) komt met een actieplan. [naar artikel]
De cijfers blijven maar stijgen, de regering neemt naar verwachting morgen nieuwe maatregelen. Het is uitkijken wat dat betekent voor cafés en restaurants, zeker nu die in Nederland gesloten zijn en nu in Frankrijk de avondklok is ingesteld in grote steden. Horeca-expert Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen pleit voor de invoering van een avondklok in de stijd tegen het coronavirus. Dat zei hij vanmiddag in ons TVL Nieuws. Café's en restaurants moeten volgens hem om middernacht dicht, onmiddellijk gevolgd dus door een avondklok. Op deze manier kan de politie de illegale feestjes beter handhaven. "Een sluiting van de horeca is niet zinvol," meent Vanheusden. "Dat zal alleen maar voor nog grotere drama's zorgen." [naar artikel]
Cafés en restaurants in ons land moeten volgens de huidige coronamaatregelen de deuren sluiten om 23 uur. Horeca Vlaanderen pleit voor een later sluitingsuur op kerst- en oudejaarsavond. Het volgende Overlegcomité vindt plaats op 22 december, maar topman bij Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwé benadrukt dat er al eerder een beslissing genomen moet worden over het sluitingsuur voor de horeca. [naar artikel]
Cafés en restaurants in ons land moeten volgens de huidige coronamaatregelen de deuren sluiten om 23 uur. Horeca Vlaanderen pleit voor een later sluitingsuur op kerst- en oudejaarsavond. Het volgende Overlegcomité vindt plaats op 22 december, maar topman bij Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwé benadrukt dat er al eerder een beslissing genomen moet worden over het sluitingsuur voor de horeca. [naar artikel]
Brussel Horeca verwacht dat ongeveer dertig procent van de Brusselse restaurants de boeken zal moeten neerleggen vanwege de coronacrisis. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vindt het nog veel te vroeg om uitspraken te doen over de heropening van de cafés en restaurants. Dat reageert de sectorfederatie op de uitspraken van biostatisticus Niel Hens, die niet denkt dat de cafés en restaurants dit jaar nog opengaan. "Dit komt de sereniteit van het debat niet ten goede", zegt woordvoerder Kaatje Lucas. [naar artikel]
Om het toenemend aantal coronabesmettingen in te dijken, heeft de federale regering beslist de cafés en restaurants te sluiten. ‘We... The post Cafés en restaurants op slot: op welke steunmaatregelen kunnen de horeca-uitbaters rekenen? appeared first on Business AM. [naar artikel]
Vlaams minister van Economie Hilde Crevits voorziet extra steun voor de horeca, nu de restaurants en cafés vanaf maandag vier weken moeten sluiten. Die wordt berekend op basis van de omzet van vorig jaar. [naar artikel]
Of het Overlegcomité vandaag (vrijdag) al een tipje van de sluier oplicht over de heropening van de horeca is afwachten, al wordt er achter de schermen druk overlegd. “We mikken op half maart voor de heropening van de cafés en restaurants”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Tegen de volgende Veiligheidsraad wil de horecasector een plan klaar hebben voor de heropstart van cafés en restaurants. De volgende fase van de versoepeling van de maatregelen is ten vroegste voor 8 juni. Het is nog niet zeker of horeca dan zal mogen heropstarten, maar het is alleszins wel waarvoor Horeca Vlaanderen pleit. “We willen vooral duidelijkheid en wat perspectief”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand dicht. Het is een maatregel die hard is aangekomen in de hele sector en bij de toeleveranciers. Het Overlegcomité baseerde zich voor die beslissing op een rapport dat wetenschappelijke studies citeert die in de richting van de horeca wijzen. Dat meldt La Libre. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen pleit voor een later sluitingsuur op kerst- en oudejaarsavond. Volgens de huidige regels moeten cafés en restaurants sluiten om 11 uur ’s avonds. Maar voor de twee belangrijkste feestavonden van het jaar wil de horeca nu dus een uitzondering. Vooral naar beleving zou dat een groot verschil maken. De sector vraagt om een snelle beslissing, dat wil zeggen VOOR het Overlegcomité van 22 december, zodat klanten én uitbaters weten waar ze aan toe zijn. Maar de kans dat de horeca gehoor gaat krijgen, lijkt eerder klein. [naar artikel]
Twintig procent van de horecazaken overleeft de coronacrisis niet. Dat zegt voorzitter van Horeca-Vlaanderen Filip Vanheusden. Dat betekent dat één op vijf cafés en restaurants failliet gaat. Anderhalf tot twee jaar hebben we nodig om de horeca terug een beetje op adem te laten komen, en het zal nooit meer zijn zoals voorheen, zegt nog de Hasselaar. Hij heeft begrip voor het gefaseerd opheffen van de lockdown waarbij de cafés en de discotheken niet op de eerste rij zullen staan. [naar artikel]
Drie op de vier Vlaamse restaurants sluiten de deuren op kerstavond, blijkt uit een rondvraag van Horeca Vlaanderen. “De enorm gestegen energieprijzen in combinatie met de hoge personeelskost noopt je om gerichte keuzes te maken”, stelt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Zeven op de tien horecazaken die tijdens de coronacrisis gestart zijn met take away-maaltijden, zullen dat ook blijven doen. Door de coronamaatregelen kunnen restaurants maar een beperkt aantal klanten ontvangen. Nogal wat restaurants zien dan ook extra brood in de afhaalmaaltijden, zo blijkt uit cijfers van Horeca West-Vlaanderen. [naar artikel]
Niet enkel in de zorg houden ze hun hart vast. Ook in andere sectoren. De horeca bijvoorbeeld. Cafés en restaurants kregen het in volle coronacrisis al hard te verduren en doen er alles aan om het besmettingsrisico klein te houden. "Want wij willen niet opnieuw de dupe worden", klinkt het. "De cijfers in Nederland tonen dat de horeca maar voor een fractie van de besmettingen zorgt," zegt Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.