Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Lot van restaurants bezegeld door studie die niet over horeca rept

20/10/2020 - 14:01
"Waarover gaat de studie die de discussie over de horeca in het Overlegcomité beslechtte? Spoiler alert: niet over de ­horeca. Of toch niet letterlijk."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Was horeca sluiten juiste beslissing? Ja, zegt studie uit VS. Horeca Vlaanderen: "Álle binnenruimten zijn een probleem"  (12/11/2020 - VRT NWS)

Cafés, restaurants en fitnesszalen zijn ideale besmettingshaarden voor het coronavirus. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat in het wetenschappelijk tijdschrift Nature is verschenen. Volgens experten in ons land was het dan ook een goede beslissing om de cafés en restaurants weer te sluiten. Maar Horeca Vlaanderen is het daar niet mee eens: "De juiste beslissing was het aantal contacten van mensen te beperken." [naar artikel]


2. Nog minder hoop op snelle heropening horeca na nieuwe studie over verspreiding coronavirus (12/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Een studie van de universiteit van Stanford in Californië die recent gepubliceerd werd in Nature, wijst vooral naar de horeca als bron van coronabesmettingen. “Het is niet de enige studie die dat zegt”, reageert biostatisticus Geert Molenberghs. “Telkens gaat het in dezelfde richting: horeca.” [naar artikel]


3. Nog minder hoop op snelle heropening horeca na Amerikaanse studie over verspreiding coronavirus (12/11/2020 - Gazet van Antwerpen)

Een Amerikaanse studie die onlangs gepubliceerd werd in Nature wijst vooral naar de horeca als bron van coronabesmettingen. “Het is niet de enige studie die dat zegt”, reageert biostatisticus Geert Molenberghs. “Telkens gaat het in dezelfde richting: horeca.” [naar artikel]


4. Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan (19/10/2020 - Express)

Het Collectif Wallonie Horeca, een groep Franstalige horeca-uitbaters, trekt naar de Raad van State om de sluiting van de horeca... The post Waalse horeca vecht sluiting cafés en restaurants juridisch aan appeared first on Business AM. [naar artikel]


5. Genkse horeca-uitbater verplicht mondmaskers in haar restaurants (22/07/2020 - VRT NWS)

Genkse horeca-uitbater Kaatje Goyens verplicht haar klanten om vanaf vandaag om een mondmasker te dragen in haar beide restaurants. De voorzitter van Horeca Groot Genk wacht daarmee verdere beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad niet af, en neemt zelf het heft in handen. “Om een tweede lockdown van de horeca te voorkomen, hoop ik dat concullega’s mijn voorbeeld zullen volgen”, vertelt de onderneemster. [naar artikel]


6. “Telkens gaat het in dezelfde richting”: nog minder hoop op snelle heropening horeca na nieuwe studie over verspreiding coronavirus (12/11/2020 - Het Nieuwsblad)

Een studie van de universiteit van ” die recent gepubliceerd werd in Nature wijst vooral naar de horeca als bron van coronabesmettingen. “Het is niet de enige studie die dat zegt”, reageert biostatisticus Geert Molenberghs. “Telkens gaat het in dezelfde richting: horeca.” [naar artikel]


7. Minister: “Ik roep de horeca uit tot een sector in crisis” (06/12/2018 - Gazet van Antwerpen)

De horeca verkeert in een crisis. Daarom moeten restaurants, brasserieën en cafés die in moeilijkheden verkeren, voortaan minder belastingen betalen. Maar Horeca Vlaanderen wil nog meer loonlastenverlagingen. “Restaurants en drankgelegenheden gaan vier tot vijf keer meer failliet dan andere ondernemingen”, zegt directeur Matthias De Caluwe. [naar artikel]


8. Brussel Horeca vreest faillissement voor zo'n 30 % van de Brusselse restaurants (03/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Brussel Horeca verwacht dat ongeveer dertig procent van de Brusselse restaurants de boeken zal moeten neerleggen omwille van de coronacrisis. [naar artikel]


9. Zijn de frituren nog open? En kan ik terecht bij de afhaalchinees? (13/03/2020 - Het Belang van Limburg)

Door de maatregel van de regering om cafés en restaurants vanaf middernacht te sluiten, is er onduidelijkheid ontstaan waar je nu wel en niet terecht kan voor eten. “Restaurants mogen leveren aan huis en ook eten afhalen in restaurants, frituren of broodjeszaken blijft mogelijk”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


10. Restaurants en cafés zagen personeel verdwijnen tijdens sluiting: wie bedient straks die terrassen? (22/04/2021 - De Morgen)

In de horeca groeit de vrees voor een personeelstekort. Door de lange sluiting van cafés en restaurants zocht heel wat personeel in de horeca ander werk. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) komt met een actieplan. [naar artikel]


11. Horeca-expert Filip Vanheusden pleit voor avondklok vanaf middernacht voor cafés en restaurants (15/10/2020 - Het Belang van Limburg)

De cijfers blijven maar stijgen, de regering neemt naar verwachting morgen nieuwe maatregelen. Het is uitkijken wat dat betekent voor cafés en restaurants, zeker nu die in Nederland gesloten zijn en nu in Frankrijk de avondklok is ingesteld in grote steden.  Horeca-expert Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen pleit voor de invoering van een avondklok in de stijd tegen het coronavirus. Dat zei hij vanmiddag in ons TVL Nieuws. Café's en restaurants moeten volgens hem om middernacht dicht, onmiddellijk gevolgd dus door een avondklok. Op deze manier kan de politie de illegale feestjes beter handhaven. "Een sluiting van de horeca is niet zinvol," meent Vanheusden. "Dat zal alleen maar voor nog grotere drama's zorgen." [naar artikel]


12. Horeca Vlaanderen wil snel duidelijkheid over sluitingsuur cafés en restaurants op kerst- en oudejaarsavond (10/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Cafés en restaurants in ons land moeten volgens de huidige coronamaatregelen de deuren sluiten om 23 uur. Horeca Vlaanderen pleit voor een later sluitingsuur op kerst- en oudejaarsavond. Het volgende Overlegcomité vindt plaats op 22 december, maar topman bij Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwé benadrukt dat er al eerder een beslissing genomen moet worden over het sluitingsuur voor de horeca. [naar artikel]


13. Horeca Vlaanderen wil later sluitingsuur voor cafés en restaurants op kerst- en oudejaarsavond (10/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Cafés en restaurants in ons land moeten volgens de huidige coronamaatregelen de deuren sluiten om 23 uur. Horeca Vlaanderen pleit voor een later sluitingsuur op kerst- en oudejaarsavond. Het volgende Overlegcomité vindt plaats op 22 december, maar topman bij Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwé benadrukt dat er al eerder een beslissing genomen moet worden over het sluitingsuur voor de horeca. [naar artikel]


14. Brussel Horeca vreest voor faillissement van 30 procent van de Brusselse restaurants (03/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Brussel Horeca verwacht dat ongeveer dertig procent van de Brusselse restaurants de boeken zal moeten neerleggen vanwege de coronacrisis. [naar artikel]


15. Horeca Vlaanderen: "Veel te vroeg om uitspraken te doen over heropening van cafés en restaurants" (17/11/2020 - VRT NWS)

Horeca Vlaanderen vindt het nog veel te vroeg om uitspraken te doen over de heropening van de cafés en restaurants. Dat reageert de sectorfederatie op de uitspraken van biostatisticus Niel Hens, die niet denkt dat de cafés en restaurants dit jaar nog opengaan. "Dit komt de sereniteit van het debat niet ten goede", zegt woordvoerder Kaatje Lucas. [naar artikel]


16. Cafés en restaurants op slot: op welke steunmaatregelen kunnen de horeca-uitbaters rekenen? (19/10/2020 - Express)

Om het toenemend aantal coronabesmettingen in te dijken, heeft de federale regering beslist de cafés en restaurants te sluiten. ‘We... The post Cafés en restaurants op slot: op welke steunmaatregelen kunnen de horeca-uitbaters rekenen? appeared first on Business AM. [naar artikel]


17. Vlaamse steun voor horeca: dit bedrag krijgen restaurants en cafés (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits voorziet extra steun voor de horeca, nu de restaurants en cafés vanaf maandag vier weken moeten sluiten. Die wordt berekend op basis van de omzet van vorig jaar. [naar artikel]


18. Horeca Vlaanderen: “We mikken op half maart voor heropening cafés en restaurants” (05/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Of het Overlegcomité vandaag (vrijdag) al een tipje van de sluier oplicht over de heropening van de horeca is afwachten, al wordt er achter de schermen druk overlegd. “We mikken op half maart voor de heropening van de cafés en restaurants”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


19. Obers met mondmaskers, niet aan de toog hangen: zo wil de horeca heropstarten (14/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Tegen de volgende Veiligheidsraad wil de horecasector een plan klaar hebben voor de heropstart van cafés en restaurants. De volgende fase van de versoepeling van de maatregelen is ten vroegste voor 8 juni. Het is nog niet zeker of horeca dan zal mogen heropstarten, maar het is alleszins wel waarvoor Horeca Vlaanderen pleit. “We willen vooral duidelijkheid en wat perspectief”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


20. Is horeca een belangrijke bron van besmettingen? Op dit rapport is sluiting cafés en restaurants gebaseerd (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand dicht. Het is een maatregel die hard is aangekomen in de hele sector en bij de toeleveranciers. Het Overlegcomité baseerde zich voor die beslissing op een rapport dat wetenschappelijke studies citeert die in de richting van de horeca wijzen. Dat meldt La Libre. [naar artikel]


21. Horeca vraagt langere openingsuren van cafés en restaurants op kerst- en oudejaarsavond (10/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Horeca Vlaanderen pleit voor een later sluitingsuur op kerst- en oudejaarsavond. Volgens de huidige regels moeten cafés en restaurants sluiten om 11 uur ’s avonds. Maar voor de twee belangrijkste feestavonden van het jaar wil de horeca nu dus een uitzondering. Vooral naar beleving zou dat een groot verschil maken. De sector vraagt om een snelle beslissing, dat wil zeggen VOOR het Overlegcomité van 22 december, zodat klanten én uitbaters weten waar ze aan toe zijn. Maar de kans dat de horeca gehoor gaat krijgen, lijkt eerder klein. [naar artikel]


22. "Eén op de vijf cafés en restaurants gaat failliet door coronacrisis" (15/04/2020 - Het Belang van Limburg)

Twintig procent van de horecazaken overleeft de coronacrisis niet. Dat zegt voorzitter van Horeca-Vlaanderen Filip Vanheusden. Dat betekent dat één op vijf cafés en restaurants failliet gaat. Anderhalf tot twee jaar hebben we nodig om de horeca terug een beetje op adem te laten komen, en het zal nooit meer zijn zoals voorheen, zegt nog de Hasselaar. Hij heeft begrip voor het gefaseerd opheffen van de lockdown waarbij de cafés en de discotheken niet op de eerste rij zullen staan. [naar artikel]


23. Drie op de vier restaurants gesloten op kerstavond (21/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Drie op de vier Vlaamse restaurants sluiten de deuren op kerstavond, blijkt uit een rondvraag van Horeca Vlaanderen. “De enorm gestegen energieprijzen in combinatie met de hoge personeelskost noopt je om gerichte keuzes te maken”, stelt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


24. Take away is een blijver in West-Vlaanderen: 7 op de 10 restaurants blijven het doen (16/06/2020 - VRT NWS)

Zeven op de tien horecazaken die tijdens de coronacrisis gestart zijn met take away-maaltijden, zullen dat ook blijven doen. Door de coronamaatregelen kunnen restaurants maar een beperkt aantal klanten ontvangen. Nogal wat restaurants zien dan ook extra brood in de afhaalmaaltijden, zo blijkt uit cijfers van Horeca West-Vlaanderen. [naar artikel]


25. Horeca wil niet de dupe worden van stijgende coronacijfers (12/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Niet enkel in de zorg houden ze hun hart vast. Ook in andere sectoren. De horeca bijvoorbeeld. Cafés en restaurants kregen het in volle coronacrisis al hard te verduren en doen er alles aan om het besmettingsrisico klein te houden. "Want wij willen niet opnieuw de dupe worden", klinkt het. "De cijfers in Nederland tonen dat de horeca maar voor een fractie van de besmettingen zorgt," zegt Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!