Voor diegene die graag eens willen uitpakken in de keuken is dit het ideale recept. Een mooie presentatie voor als je vrienden aan tafel hebt. [naar artikel]
Doe jij dit jaar mee aan de Veggie-Challenge? Vegetarisch eten is een heuse trend, maar een goed vegetarisch gerecht samenstellen blijkt voor velen onder ons een grote opgave. Wie helpen je alvast op weg met dit heerlijk vegetarisch recept van HelloFresh: pasta met vegetarisch gehakt, Mexicaanse kruiden, paprika en zure room. Benodigdheden voor twee personen […] Het bericht RECEPT Snelle pasta met vegetarisch gehakt, Mexicaanse kruiden, paprika en zure room verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Geen penne all'arrabbiata, maar wiskundige vergelijkingen. Dat zien de Nederlandse fysicus Sander Huisman en de Londense architect George L. Legendre als ze naar een bordje pasta kijken. In het bijzondere boek 'Pasta by Design' worden 92 soorten mathematisch ontleed. Katrijn Serneels [naar artikel]
Tegen verse pasta zegt niémand nee. Ook sterrenchefs niet. “We waren nog geen halve dag bezig of de eerste aanvraag van een sterrenchef rolde al binnen”, vertellen Bruna Bonaca en Emanuele Mazzaroppi van ‘Pastology’. Ze verklappen hoe je verse pasta maakt én herkent. Daarnaast delen ze een exclusief recept, net als 5 toptips om de lekkerste pasta uit de keuken te toveren. “Zijn alle vormpjes identiek en blinkt de pasta mooi? Dan is de kans groot dat hij naar plastiek smaakt.” [naar artikel]
Op drukke avonden maakt freelance culi-redacteur, foodstylist en recept-ontwikkelaarSonja Peeters graag een smeuïge pasta pesto. Een simpel gerecht... [naar artikel]
Tegen verse pasta zegt niémand nee. Ook sterrenchefs niet. “We waren nog geen halve dag bezig of de eerste aanvraag van een sterrenchef rolde al binnen”, vertellen Bruna Bonaca en Emanuele Mazzaroppi over de vliegende start van hun zaak Pastology. De pastaspecialisten verklappen op deze wereldpastadag hoe je verse pasta maakt én herkent. Ze delen ook een exclusief recept en 5 tips om de lekkerste pasta uit de keuken te toveren. “Zijn alle vormpjes identiek en blinkt de pasta mooi? Dan smaakt hij naar plastiek.” [naar artikel]
Deze conchiglie scoort hoog bij HelloFresh-thuiskoks en is een eenvoudig en snel te bereiden vegetarisch gerecht. In het Italiaans betekent conchiglie ‘schelpjes’, dit is dan ook de vorm die de pasta heeft. Deze pasta neemt niet alleen saus mee in de schelp, maar door de ribbelige structuur blijft het ook goed aan de buitenkant zitten. […] Het bericht RECEPT Conchiglie met mozzarella en pecorino uit de oven verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Er vallen heel wat goede receptjes te rapen op het internet, en dan vooral op sociale medium TikTok. De gekte rond de feta-pasta die de kaas in alle supermarkten deed uitverkopen, is nog maar net voorbij en er is alweer een nieuwe hype op de video-app. ‘Honeycomb’-pasta (letterlijk: honinggraatpasta) vergt net iets meer moeite, maar is wel een fotootje of twee waard. [naar artikel]
Met de zomer in aantocht is het nooit te vroeg om na te denken over nieuwe recepten. Wanneer de temperaturen de pan uit swingen, is het namelijk wel zo leuk om een wat lichtere keuken op tafel te toveren. Vorig jaar maakte de wereld dankzij Gigi Hadid massaal kennis met de wodka pasta, ditmaal is […] Het bericht RECEPT. Pasta met gin voor zwoele zomeravonden verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het populairste pompoengerecht dat op Pinterest terug te vinden is, is dat van een muffin. Ideaal om tijdens de herfst te verorberen want dat is hét seizoen bij uitstek van de pompoen. Ze zijn bovendien een dankbaar ingrediënt, want te gebruiken voor zowel hartige als zoete gerechten en laat het populairste recept nu net het beste van die twee werelden combineren. [naar artikel]
Pasta smaakt altijd, pasta is life. Maar soms kan pasta wel eens een duwtje in de rug gebruiken om de banaliteit te overstijgen. Deze provençaalse... [naar artikel]
Geen groente zo veelzijdig als de pompoen. Van decorstuk bij Halloween tot onmisbaar ingrediënt voor kleurrijke herfstgerechten. In deze restaurants blijft de pompoen ook de komende weken op post. [naar artikel]
Een Italiaans recept van de Britse nieuwssite BBC krijgt massaal veel reacties en niét omdat iedereen er fan van is. Het gaat om spaghetti met stukjes ananas in of ‘spaghetti Hawaï’. “Wat is dat voor een horror-recept?”, klinkt het op sociale media. De Italiaanse chefkok Peppe Giacomazza geeft zijn mening over het recept. “Ananas hoort thuis in desserts, niét in pasta.” [naar artikel]
Een Italiaans recept van de Britse nieuwssite BBC krijgt massaal veel reacties en niét omdat iedereen er fan van is. Het gaat om spaghetti met stukjes ananas in of ‘spaghetti Hawaï’. “Wat is dat voor een horror-recept?”, klinkt het op sociale media. De Italiaanse chefkok Peppe Giacomazza geeft zijn mening over het recept. “Ananas hoort thuis in desserts, niét in pasta.” [naar artikel]
In het Amerikaanse Half Moon Bay heeft de 42-jarige lerares Cindy Tobeck het wereldkampioenschap 'grootste pompoen' gewonnen. De pompoen die de lerares vanaf april kweekte, woog zo'n 866 kilogram. [naar artikel]
Pompoenen herinneren ons steevast aan Halloween, maar dat is eigenlijk volledig onterecht. De groente is doorheen het hele jaar een handig extraatje in de keuken, al helemaal omdat hij erg makkelijk te bewaren is. Eén oogst in de herfst is voldoende om het jaar rond van het oranje goedje te genieten. Wie weleens een pompoen […] Het bericht RECEPT. Daarom gooi je de pitten van een pompoen beter niet weg verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De mooiste pompoen van het land, die ligt in de tuin van Patrick Vandoren uit Essen. Zijn pompoen kreeg de schoonheidsprijs op het Belgisch kampioenschap [naar artikel]
Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het klaarmaken ervan anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe of niet? En hoelang laat je die pasta best pruttelen? HLN Eten zet de beste tips op een rijtje om pastafiasco’s in de toekomst te vermijden. [naar artikel]
De grootste pompoen van Europa is een reus van 781 kilogram, gekweekt door Bruggeling Jens Segaert. Het is niet zomaar een banale oranje pompoen, maar de kolossale groene pompoen. Segaert haalde het record eerder deze maand op het Belgisch kampioenschap in Kasterlee. Hij brak daar niet alleen het Belgisch, maar meteen ook het Europees record. [naar artikel]
Zondag 3 oktober werd bij KWB Kattenbos naar jaarlijkse traditie de grootste pompoen van Kattenbos verkozen. “We zijn blij dat we na een zeer moeilijk en nat seizoen toch 20 grote pompoenen hebben met een mooi gewicht die vandaag aan onze 7de pompoenmeting meedoen”, vertellen Luc Van Bael, Chris Vanderstichelen, Robbie Janssen en Jan Lyen van KWB Kattenbos. “Ondanks het slechte weer is het toch heel gezellig onder de tentjes. We zijn blij met de vele bezoekers en deelnemers die van ons pompoenevenement een jaarlijkse uitstap maken.” De kinderen konden een pompoen versieren en meebrengen. Hieruit werden die 3 winnaars gekozen die een cadeautje kregen. De winnaar met de zwaarste pompoen werd Jan Lyen met een pompoen van 345,6 kg. Robbie Janssens werd 2de met een pompoen van 269,3 kg. Eliane Agten werd derde met een pompoen van 248,3 kg. [naar artikel]
In Finland is het zoeken naar feta: in de supermarkten is de schapenkaas uitverkocht sinds het hele land verknocht raakte aan het ‘Uunifetapasta’-recept van foodblogster Jenni Ha?yrinen. Het steringrediënt: jawel, een hele blok feta, ongesneden. Ook op videoplatform TikTok ging het recept viraal en nu lijkt de hele wereld de pasta te maken. Redactrice Stéphanie test het recept, maar moest eerst – ja, echt – drie winkels af voor ze feta vond. [naar artikel]
In Finland is het zoeken naar feta: in de supermarkten is de schapenkaas uitverkocht sinds het hele land verknocht raakte aan het ‘Uunifetapasta’-recept van foodblogster Jenni Ha?yrinen. Het steringrediënt: jawel, een hele blok feta, ongesneden. Ook op videoplatform TikTok ging het recept viraal en nu lijkt de hele wereld de pasta te maken. Redactrice Stéphanie test het recept, maar moest eerst – ja, echt – drie winkels af voor ze feta vond. [naar artikel]
Ook de herfst heeft heel wat lekkere groenten te bieden. Van pompoen en paddenstoel tot pastinaak: de komende week mogen wij van HelloFresh drie recepten delen waarin je het seizoen kunt proeven. Wedden? Benodigdheden voor twee personen • 180 g rigatoni• 1 teentje knoflook• 175 g gemengde gesneden paddenstoelen• 5 g verse krulpeterselie• 1 ui• […] Het bericht RECEPT Rigatoni in paddenstoelenroomsaus verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Oranje boven! Want pompoen is met voorsprong het gezelligste ingrediënt van de herfst. [naar artikel]
In Kasterlee vond vandaag de 13e editie van de jaarlijkse pompoenregatta plaats. 65 ploegen van 5 deelnemers deden eraan mee. Alle deelnemers van een team moesten zo snel mogelijk in estafette, in een pompoen, een parcours afleggen op het water. De pompoen is dan ook bijzonder populair in Kasterlee. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.