De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Moslims bedreigd na aanslagen: “Islamofobie neemt scherp toe in België”

Het Nieuwsblad

28/07/2016 - 03:10

Een haatpetitie in Anderlecht, een poging tot brandstichting in een moskee in Tubeke en anonieme dreigbrieven bij twee Turkse gezinnen in Limburg: bij verschillende incidenten in ons land zijn de afgelopen dagen moslims bedreigd. Gelijkekansencentrum Unia is ongerust en ziet een “trend van boomende islamofobie” in ons land.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Moslims bedreigd na aanslagen (28/07/2016 - De Standaard)
  Unia ontwaart meer ­islamofobie door de recente golf van aanslagen.
  [naar artikel]
 2. Moslims vrezen islamofobie na winst Boris Johnson: “Er is angst in heel het land” (13/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Muslim Council of Britain, de grootste moslimgroep in Groot-Brittannië, vreest voor toenemende islamofobie na de grote overwinning van de...
  [naar artikel]
 3. Turkije komt islamofobie onderzoeken (08/01/2018 - Knack)
  Het Turkse parlement maakt zich zorgen over de behandeling van moslims in Europa. Onder meer in ons land wil het daarom onderzoek komen voeren naar islamofobie, schrijven Mediahuis-kranten maandag.
  [naar artikel]
 4. Moslims die aanslag plegen vaker 'terrorist' genoemd dan niet-moslims (17/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaamse kranten berichten systematisch anders over terroristische aanslagen door moslims dan over aanslagen door niet-moslims. Dat blijkt uit...
  [naar artikel]
 5. Dit leerde onze correspondent over moslims in België (25/10/2016 - De Standaard)
  Journalist Ruben Mooijman werd zes maanden geleden correspondent 'Moslims in België'. Hij onderzocht of de moslims België veranderen dan wel of België de moslims verandert. Deze drie dingen vielen hem het meest op.
  [naar artikel]
 6. Moslims die aanslag plegen vaker “terrorist” genoemd dan niet-moslims (17/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Vlaamse kranten berichten systematisch anders over terroristische aanslagen door moslims dan over aanslagen door niet-moslims. Dat blijkt uit onderzoek aan de UAntwerpen. Een moslimdader wordt vaker “terrorist” genoemd. “Het gevaar bestaat dat mensen terrorisme daardoor spontaan - en onterecht - automatisch associëren met moslims”, waarschuwen de onderzoekers.
  [naar artikel]
 7. Moslimleiders vragen overheden en media om islamofobie te bestrijden na aanslagen in Christchurch (19/03/2019 - De Morgen)
  Meer dan 350 imams, geleerden en andere moslimleiders pleiten bij westerse overheden en media voor meer actie tegen islamofobie. Dat vragen ze in nasleep van de aanslagen in Christchurch, Nieuw-Zeeland, waarbij 50 doden vielen.
  [naar artikel]
 8. Turkije wil onderzoek voeren naar islamofobie in ons land (08/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het Turkse parlement maakt zich zorgen over de behandeling van moslims in Europa. Onder meer in ons land wil het daarom onderzoek komen voeren naar islamofobie.
  [naar artikel]
 9. Turkije wil onderzoek voeren naar islamofobie in ons land (08/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Turkse parlement maakt zich zorgen over de behandeling van moslims in Europa. Onder meer in ons land wil het daarom onderzoek komen voeren naar islamofobie.
  [naar artikel]
 10. Belgische moslimgemeenschap veroordeelt aanslagen Sri Lanka (22/04/2019 - Knack)
  Het Executief van de Moslims van België (EMB) en de Coördinatieraad van de Islamitische Instellingen van België (CIB) veroordelen de aanslagen van zondag in Sri Lanka, waarbij minstens 290 mensen om het leven kwamen en 500 anderen gewond raakten. Dat melden ze maandag in een persbericht.
  [naar artikel]
 11. Belgische moslimgemeenschap veroordeelt aanslagen in Sri Lanka: “Terreur kent geen religie of kleur” (22/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het Executief van de Moslims van België (EMB) en de Coördinatieraad van de Islamitische Instellingen van België (CIB) veroordelen de aanslagen van zondag in Sri Lanka, waarbij minstens 290 mensen om het leven kwamen en 500 anderen gewond raakten. Dat melden ze maandag in een persbericht.
  [naar artikel]
 12. Drie keer zoveel meldingen van geweld tegen moslims in Frankrijk, vooral vrouwen slachtoffer (25/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Moslims in Frankrijk worden steeds vaker het slachtoffer van islamofobie. Vorig jaar werd 789 keer melding gemaakt van bijvoorbeeld discriminatie,...
  [naar artikel]
 13. Agressie tegen moslims neemt toe (10/04/2019 - De Morgen)
  Het geweld tegen moslims neemt in heel Europa toe, zo blijkt uit cijfers. Ook in ons land signaleren moslims én experts toegenomen haat. 'Wij lopen met vrees over straat. We worden beschimpt en vernederd.'
  [naar artikel]
 14. Moslims vrezen toename van islamofobie na overwinning Conservatives (13/12/2019 - Metro)
  De Muslim Council of Britain, de grootste moslimgroep in Groot-Brittannië, vreest voor toenemende islamofobie na de grote overwinning van de Conservatieve partij van Boris Johnson. “Johnson heeft een meerderheid verkregen, maar we merken dat er angst is bij de moslims in heel het land”, aldus secretaris-generaal van de groep Harun Khan. “We zijn de verkiezingsperiode ingegaan met oude zorgen over onverdraagzaamheid in onze politiek en binnen de heersende partij.” Volgens Khan heeft geen enkele verkiezingscampagne ooit zoveel verdeeldheid geschept. “Nu vrezen we dat de overheid beschikt over een hapklare vorm van islamofobie”, zei hij, verwijzend naar het “hapklare brexit-akkoord” van Johnson. “Johnson heeft heel veel macht gekregen, en we hopen dat hij die voor alle Britten op een verantwoorde manier gaat gebruiken.” Critici hebben Johnson al vaker beschuldigd van het aanzetten tot islamofobie en stellen dat hij er niet in slaagt om negatieve gevoelens tegenover moslims uit zijn partij te verbannen. Ook wordt hij beschuldigd van andere racistische uitspraken. Johnson zelf ontkent de beschuldigingen en noemt zijn controversiële uitspraken politiek geklets. Groepen als Stand up to Racism hebben voor vrijdagavond opgeroepen tot betogingen onder het motto “Not my prime minister – resist racist Johnson” in Londen en in andere steden. bron: Belga Het bericht Moslims vrezen toename van islamofobie na overwinning Conservatives verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Wereldleiders reageren op aanslagen: “Ook politici en media die islamofobie aanwakkeren zijn medeplichtig” (15/03/2019 - De Morgen)
  Bij de terroristische aanslag op twee moskeeën in de stad Christchurch in Nieuw-Zeeland zijn zeker 49 doden gevallen. Premier Jacinda Ardern spreekt over “een van Nieuw-Zeelands donkerste dagen”. Van over de hele wereld veroordelen politieke leiders de aanslag en islamofobie.
  [naar artikel]
 16. Wantrouwen tegenover moslims gegroeid na aanslagen (07/07/2017 - De Standaard)
  De aanslagen die sinds 2015 in Frankrijk en België gepleegd werden hebben bijgedragen tot polarisering in onze samenleving. De moslimgemeenschap krijgt af te rekenen met meer wantrouwen en haat.
  [naar artikel]
 17. Journalistiek als tegengif voor islamofobie (25/05/2023 - Apache)
  Hoe valt de extreemrechtse haatspraak tegen moslims te counteren?
  [naar artikel]
 18. Moslimleiders vragen overheden en media om islamofobie te bestrijden (19/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan 350 imams, geleerden en andere moslimleiders pleiten bij westerse overheden en media voor meer actie tegen islamofobie. Dat vragen ze in nasleep van de aanslagen in Christchurch, Nieuw-Zeeland, waarbij 50 doden vielen.
  [naar artikel]
 19. Onderzoek: aanslagen door moslims krijgen drie keer zo veel aandacht in media VS (22/07/2018 - Knack)
  Terroristische aanslagen door moslims krijgen ruim drie keer zo veel media-aandacht als aanslagen door niet-moslims. Dat blijkt uit onderzoek naar de manier waarop Amerikaanse media berichten over terrorisme.
  [naar artikel]
 20. Onderzoek: aanslagen door moslims krijgen vier keer zo veel aandacht in media VS (22/07/2018 - Knack)
  Terroristische aanslagen door moslims krijgen ruim vier keer zo veel media-aandacht als aanslagen door niet-moslims. Dat blijkt uit onderzoek naar de manier waarop Amerikaanse media berichten over terrorisme.
  [naar artikel]
 21. Moslimleiders vragen overheden en media om islamofobie te bestrijden (19/03/2019 - Metro)
  Meer dan 350 imams, geleerden en andere moslimleiders pleiten bij westerse overheden en media voor meer actie tegen islamofobie. Dat vragen ze in nasleep van de aanslagen in Christchurch, Nieuw-Zeeland, waarbij 50 doden vielen. De groep moslimleiders schrijft in de Britse krant The Guardian dat ze actie wil zien tegen de “systematische en geïnstitutionaliseerde islamofobie”, wat volgens hen aan de basis ligt van de aanslagen in Christchurch. De schutter zou gehandeld hebben vanuit een racistische en extremistische ideologie. “Het bloedbad is veroorzaakt door de haat tegen moslims en de islam”, zegt de groep, afkomstig uit landen als Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland, Duitsland, Zuid-Afrika, Irak en Jordanië. “Die onverdraagzaamheid wordt gevoed door harteloze academici, roekeloze politici en de mediabedrijven die te pas en te onpas mensen aan het woord laten die de islam besmeuren, om zo hun walgelijke ideeën te verstoppen onder een dun laagje objectiviteit”, gaat het verder. “Deze schutter is niet begonnen met moslims afslachten. Dat is al vele jaren in de maak, geïnspireerd door islamofobe persberichten, moslimhatende politici en het ongecontroleerd fanatisme op sociale media.” De imams en geleerden waarschuwen dat het stijgende racisme en xenofobie dodelijke gevolgen met zich meebrengen, en een van de grootste uitdagingen vormen voor de huidige maatschappij. “Deze cyclus van zinloos geweld moet ophouden”, zegt de groep. “Overheden moeten beseffen welke gevaren de extreemrechtse bewegingen vormen en moeten maatregelen treffen om de burgers te beschermen en op te leiden.” bron: Belga Het bericht Moslimleiders vragen overheden en media om islamofobie te bestrijden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Moslimterrorist of gestoorde gek? Framing in de Vlaamse media (23/05/2018 - Apache)
  Uit onderzoek van studenten van de Universiteit Antwerpen blijkt dat Vlaamse kranten systematisch anders berichten over aanslagen door moslims dan over aanslagen door niet-moslims. Op die manier wordt spontaan en onterecht een associatie tussen moslims en terroristen gecreëerd. Een groep studenten politieke wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen onderzocht in het kader van hun bachelorproef hoe Vlaamse
  [naar artikel]
 23. Mogelijk dubbel zoveel moslims in België tegen 2050 (30/11/2017 - VRT NWS)
  Het aandeel moslims in Europa, en in eigen land, zal de volgende jaren fors stijgen. Dat blijkt uit een studie van de Amerikaanse denktank het Pew Research Center. Afhankelijk van de grootte van de migratie kan het aantal moslims in België verdubbelen.
  [naar artikel]
 24. Driekwart meldingen van islamofobie bij CTIB komt van vrouwen (07/09/2018 - Metro)
  Het Collectief Tegen Islamofobie in België (CTIB) heeft vorig jaar 70 dossiers geopend voor gevallen van islamofobie. Voor het lopende jaar nadert de teller van de organisatie al de kaap van de 90 dossiers. Driekwart van de meldingen komt van vrouwen. Dat heeft het CTIB vandaag bekendgemaakt bij de voorstelling van zijn eerste jaarverslag. Het Collectief Tegen Islamofobie in België bestaat wel al sinds 2014, maar het is de eerste keer dat de organisatie kan uitpakken met een jaarverslag. De organisatie werkt nauw samen met het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia. Het CTIB heeft in 2017 zelfs 70 procent van zijn dossiers overgemaakt aan Unia. Zo’n overdracht kan enkel met de toestemming van het slachtoffer. Dat is volgens eerstelijnsmedewerker Layla Azzouzi niet altijd evident omdat sommige slachtoffers een gebrek aan vertrouwen hebben in de instellingen. “Toch is het belangrijk dat Unia een zo duidelijk en betrouwbaarbeer mogelijk beeld krijgt van de reële omvang van de discriminatie”. Van de 202 gevallen van islamofobie die Unia in 2017 heeft geregistreerd, komt er een kwart van bij het CTIB. De Unia-cijfers wijzen op een daling van 18 procent tussen 2016 en 2017. Maar de cijfers van 2016 zijn natuurlijk ook beïnvloed door de context van de aanslagen. Volgens het CTIB blijft islamofobie aanwezig in België en is er sprake van gemiddeld één geval om de twee dagen. Opmerkelijk is dat het slachtoffer in driekwart van de gevallen een vrouw is. “Dat heeft vaak te maken het dragen van de hoofddoek, maar niet alleen daarmee”, zegt Layla Azzouzi. bron: Belga Het bericht Driekwart meldingen van islamofobie bij CTIB komt van vrouwen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Turkije komt islamofobie onderzoeken (08/01/2018 - Metro)
  Het Turkse parlement maakt zich zorgen over de behandeling van moslims in Europa. Onder meer in ons land wil het daarom onderzoek komen voeren naar islamofobie, schrijven Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en De Standaard vandaag. De aanleiding zouden de racistische reacties zijn op de geboorte van de eerste baby die 2018 in Wenen is geboren, een meisje van Turkse afkomst. Toen een Oostenrijkse krant een kraamfoto met haar ouders op Facebook zette, werd ze overspoeld door racistische reacties. Het leidde tot een relletje in Oostenrijk, waar de extreemrechtse FPÖ sinds kort in de regering zit. Tegelijk is het voor het Turkse parlement de aanleiding om de islamofobie in Europa te onderzoeken, schrijven de Mediahuis-kranten, die verwijzen naar Turkse media. Daarvoor wordt een nieuwe parlementscommissie opgericht, die vanaf morgen aan haar werk begint. De parlementsleden richten zich op de vier Europese landen waar volgens hen de islamofobie het sterkst is: Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België. Ze willen in die landen de toelating vragen om ter plekke onderzoek te komen voeren, klinkt het. bron: Belga
  [naar artikel]
 26. “Het ging niet om moslims”: advocaat van slachtoffer vechtende tieners uit Zelzate hekelt politieke recuperatie op basis van valse feiten (12/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Filip Dewinter (Vlaams Belang) haalde eind augustus scherp uit naar de moslimgemeenschap toen een vechtvideo uit Zelzate viraal ging. “Het vernederen van niet-moslims is een praktijk die de islam toepast om te koloniseren en veroveren”, klonk het scherp. Maar nu blijkt dat de jongeren op de videobeelden helemaal geen moslims, maar van Oost-Europese origine waren.
  [naar artikel]
 27. N-VA niet onder de indruk van Turks onderzoek naar islamofobie in ons land (09/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Turkse parlementaire commissie Mensenrechten is van plan om een ­delegatie naar ons land te sturen. De opdracht? “De opmars van islamofobie in België” in kaart brengen. Volgens N-VA gaat het om een propagandastunt om de aandacht af te leiden van de problemen in eigen land.
  [naar artikel]
 28. Politie rolt Franse terreurgroep op die aanslagen op moslims wil plegen (25/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse antiterreurpolitie heeft een rechts-radicale terreurgroep opgerold die aanslagen op moslims wilde plegen. Zaterdag verrichtte de politie...
  [naar artikel]
 29. Religieuze organisaties betuigen hun steun aan Frankrijk (15/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Executief van de Moslims van België (EMB), de organisatie die de moslims in België vertegenwoordigt, is ontzet over de aanslag van
  [naar artikel]
 30. Belgische Moslimexecutieve en bisschoppen betuigen steun aan Frankrijk (15/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Executief van de Moslims van België (EMB), de organisatie die de moslims in België vertegenwoordigt, is ontzet over de aanslag van
  [naar artikel]
 31. Belgische Moslimexecutieve en bisschoppen betuigen hun steun aan Frankrijk (15/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Executief van de Moslims van België (EMB), de organisatie die de moslims in België vertegenwoordigt, is ontzet over de aanslag van
  [naar artikel]
 32. Moslimexecutieve veroordeelt aanslagen in Egypte, Zweden, Rusland en Groot-Brittannië (11/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Executief van de Moslims van België veroordeelt dinsdag de aanslagen in Egypte, Zweden, Rusland en Groot-Brittannië. Volgens de Moslimexecutieve hebben de aanslagen als doel mensengemeenschappen tegen elkaar op te zetten. Ze vraagt in een mededeling om niet in “deze val voor onze democratie” te trappen.
  [naar artikel]
 33. Aanslagen op moslimleiders in Tatarstan (05/04/2019 - De Morgen)
  Onbekenden hebben donderdag aanslagen gepleegd op twee gematigde moslimleiders in de autonome Russische republiek Tatarstan. De autoriteiten vrezen dat de aanslagen het werk zijn van radicale moslims.
  [naar artikel]
 34. Onderzoek voorspelt: over 30 jaar 2 miljoen moslims in België "maar de fertiliteit van moslims kan afnemen" (30/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er wonen zo’n 870.000 moslims in België. Bij een normale migratie zullen er dat meer dan 2 miljoen zijn in 2050, 15 procent van de totale bevolking. Zelfs als de Europese grenzen volledig dicht gaan, zullen er over 30 jaar 1,25 miljoen moslims in ons land leven. Die trend zet zich door in alle EU-landen, behalve in Portugal en Oost-Europa. Dat heeft het Amerikaanse onderzoeksinstituut Pew becijferd.
  [naar artikel]
 35. Aanslagen in 2014 (06/04/2019 - De Morgen)
  In de voorbije maanden werd het Westen wel vaker opgeschrikt door aanslagen en geweld die gelinkt werden aan extremistische moslims.
  [naar artikel]
 36. Moslimlanden willen “concrete maatregelen” tegen islamofobie (22/03/2019 - Metro)
  De moslimlanden hebben de internationale gemeenschap vandaag opgeroepen om “concrete maatregelen” te nemen tegen islamofobie. Dat is verklaard op een bijeenkomst van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS) in Istanboel. De OIS werd samengeroepen naar aanleiding van de aanslagen op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland, waarbij een week geleden vijftig moslims om het leven kwamen. Volgens een mededeling die na de bijeenkomst verspreid werd, moeten de maatregelen in de strijd tegen de islamofobie “concreet, exhaustief en systematisch” zijn. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan had op de top ook al een pleidooi gehouden voor maatregelen tegen “de opgang van de islamofobie”. “De mensheid moet de toenemende haat tegen de islam bestrijden op dezelfde manier waarop ook het antisemitisme na de Holocaust werd bestreden”, zo klonk het. De Nieuw-Zeelandse minister van Buitenlandse Zaken, Winston Peters, was eveneens aanwezig in Istanboel. Hij gaf er onder meer uitleg over de manier waarop de regering op de aanslag reageerde. Hij benadrukte dat de Nieuw-Zeelandse politie het grootste onderzoek uit haar geschiedenis heeft opgestart en dat de dader voor de rest van zijn leven eenzaam in de cel zal doorbrengen. Erdogan toonde zich daarop vol lof over de manier waarop in Wellington gereageerd werd. De solidariteit die in Nieuw-Zeeland getoond werd na de dubbele aanslag is volgens hem “een voorbeeld voor de leiders in de hele wereld”. Turkije en Nieuw-Zeeland lijken daarmee de plooien weer glad te strijken, nadat er in de nasleep van de aanslagen spanningen waren ontstaan tussen beide landen. Erdogan had de voorbije dagen op verkiezingsmeetings, tot ongenoegen van Nieuw-Zeeland, beelden getoond van de video die de schutter had gemaakt. Hij had ook gezworen dat Turkije de schutter rekenschap zou laten afleggen “als Nieuw-Zeeland dat niet doet”. Bron: Belga   Het bericht Moslimlanden willen “concrete maatregelen” tegen islamofobie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Turkije komt islamofobie in ons land onderzoeken (08/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Turkse parlement maakt zich zorgen over de behandeling van moslims in Europa. Onder meer in ons land wil het daarom onderzoek komen voeren naar...
  [naar artikel]
 38. Moslims geven met bloemen en een brief een positief signaal na de aanslagen in Frankrijk (01/11/2020 - VRT NWS)
  Aan de begraafplaats van Beringen-Mijn hebben vanochtend moslims van Turkse origine een witte roos en een brief aan de bezoekers gegeven. Daarin geven ze een boodschap van hoop en keuren ze het moslimterrorisme af.
  [naar artikel]
 39. Geen bewijzen voor dansende moslims (12/04/2019 - De Morgen)
  Waren moslims aan het dansen in Brussel om de aanslagen op de luchthaven en de metro te vieren? Binnenlandminister Jan Jambon (N-VA) zegt van wel en verwijst naar 'alarmerende berichten' vanuit de politie. De bewijzen ogen mager.
  [naar artikel]
 40. Als de buik dreigt te winnen van het hoofd (12/04/2019 - De Morgen)
  Angst, islamofobie, onversneden racisme: kijk even op sociale media en je ziet dat ook 'weldenkende mensen' negatiever tegenover moslims staan. Mogen we daar in deze bange tijden ook wat begrip voor tonen, of niet?
  [naar artikel]
 41. Erdogan wil komen onderzoeken of ons land islamofoob is (08/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het Turkse parlement maakt zich zorgen over de behandeling van moslims in Europa. Onder meer in ons land wil het daarom onderzoek komen voeren naar islamofobie.
  [naar artikel]
 42. '2.000 geradicaliseerde moslims in België' (02/09/2017 - Knack)
  In België zijn er 500 Syrië-gangers, maar ook een groep van meer dan 2.000 geradicaliseerde moslims. In heel Europa zijn het er 50.000. Dat zegt Europees antiterrorismecoördinator Gilles de Kerckhove in gesprek met De Morgen.
  [naar artikel]
 43. ‘Sommige jongeren plooien zich nog altijd op zichzelf terug’ (22/03/2017 - De Standaard)
  Zijn we, moslims en niet-moslims, na de aanslagen van 22 maart naar elkaar toegegroeid, of nam de polarisatie toe? De Standaard vroeg het aan een twintigtal mensen die de dagelijkse realiteit kennen en beleven. Hier kan u al twee getuigenissen lezen.
  [naar artikel]
 44. Demir: ‘Beke ziet moslims als kiesvee’ (09/04/2017 - De Standaard)
  Zuhal Demir, de nieuwe staatssecretaris voor Gelijke Kansen, haalt in een interview in De Zondag scherp uit naar de CD&V. Ze verwijt partijvoorzitter Wouter Beke ‘moslims te zien als kiesvee’.
  [naar artikel]
 45. Mobilisering tegen racisme zondag voor justitiepaleis in Brussel (07/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Collectief tegen Islamofobie in België (CTIB) lanceerde vandaag de eerste 'Brusselse actieweek tegen haat en islamofobie'. Het (Franstalige)...
  [naar artikel]
 46. Sri Lankaanse moslims houden hun hart vast voor wat komt (24/04/2019 - De Morgen)
  Het was een afsplitsing van een afsplitsing, de terreurcel die op Pasen de gruwelijke aanslagen pleegde. Toch vrezen nu alle moslims in Sri Lanka represailles. ‘Breng de galg voor de daders.’
  [naar artikel]
 47. Islamofobie wakkert terrorisme aan, zegt hoofd van VN (12/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De islamofobie die in sommige delen van de wereld tot uiting komt, wakkert het terrorisme aan, meent de secretaris-generaal van de Verenigde Naties.
  [naar artikel]
 48. Islamitische landen bezorgd over toenemende islamofobie wereldwijd (01/06/2019 - De Morgen)
  In haar slotverklaring van de top in Mekka zegt de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) zaterdag zich zorgen te maken over de toenemende islamofobie in vele delen van de wereld.
  [naar artikel]
 49. Het racistische gevaar wordt gebagatelliseerd (05/04/2019 - De Morgen)
  Echt, het woord 'islamofobie' is slecht gekozen als daarmee de haat wordt bedoeld die bepaalde idioten tegen moslims koesteren. En het is niet alleen slecht gekozen, het is ook gevaarlijk.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy