Deze maanden liggen de winkelrekken vol met mandarijnen. Kan lekker zijn, áls je geen droog en dof exemplaar mee naar huis neemt tenminste. Hoe spot je de sappigste varianten? En hoe bewaar je ze thuis het best? Alexander van Orshaegen van citrusmerk Cibel geeft tips en verheldert het verschil in smaak tussen mandarijnen en clementines. [naar artikel]
Het verschil tussen voedingsproducten van een A-merk en van een huismerk is niet te proeven, hoewel consumenten dat wel verwachten. Dat moet alvast blijken uit een onderzoek bij een honderdtal mensen naar de smaak van yoghurt van de Universiteit Gent. "Je smaak wordt beïnvloed door de band die je via reclame hebt met een product." [naar artikel]
Ann achterhaalt met Justin en Ed van "Editors" waarom de band zo goed in de smaak valt bij de gemiddelde Belg. "Misschien houden Belgen wel [naar artikel]
Het Europees Hof van Justitie oordeelt dat de smaak van voedsel te subjectief en variabel is om auteursrechtelijk te beschermen. De uitspraak is een nederlaag voor de Nederlandse "Heks'nkaas". [naar artikel]
Coca-Cola, de eigenaar van het merk Sprite, kondigt aan dat de smaak en het design van het limoendrankje zullen veranderd worden. Maar waarom juist? Het limoendrankje dat bij warme temperaturen wel eens kan smaken, zal binnenkort een grote verandering ondergaan. “Zowel de smaak als het design van het flesje krijgen een make-over”, schrijft Metro UK. […] [naar artikel]
Aan schandalen hebben ze bij Volkswagen nooit een gebrek gehad. Sjoemeldiesels, bordeelbezoek, industriële spionage, VW maakte het allemaal mee en overleefde het ook allemaal. Maar nu wordt het echt ernst. De smaak van de ketchup die bij de wereldberoemde VW curryworst wordt geserveerd, is veranderd, en dat leidt tot gemor op de werkvloer. [naar artikel]
Vlaams minister Sven Gatz (Open VLD), bevoegd voor Brussel, zegt in Het Nieuwsblad dat er een rechtstreeks verband is tussen de onlusten van gisteravond op het Muntplein en de plunderingen van afgelopen weekend. "Het heeft sommige jongeren smaak naar meer gegeven en daar moeten we hard tegen optreden", zegt hij aan VRT NWS. Maar repressie alleen is niet de oplossing. [naar artikel]
Een solide, wittige substantie in een gebroken kruik, aangetroffen in een Egyptische graftombe. Wetenschappers hadden er enkele jaren het raden naar wat die substantie precies was, maar nu is er eindelijk duidelijkheid: kaas. 3.200 jaar oud, allicht de oudste archeologische vondst van kaas tot nu. Een mengeling van schapen- en geitenmelk met koemelk, met vermoedelijk "een heel, heel zurige smaak." [naar artikel]
Tijdens deze elfde editie van de ‘Week van de Smaak’ staat ‘De Smaak van Morgen’ centraal. [naar artikel]
De actrice bekend van "De smaak van De Keyser" en "Le tout nouveau testament" zal naast Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant en Mathieu Kassovitz te zien zijn in "Happy end". [naar artikel]
Westtoer en provincie West-Vlaanderen lanceren een promofilmpje van de campagne “Zee Van Smaak”. Het is de bedoeling om ons meer Noordzeevis te laten proeven, in plaats van vissoorten die van veel verder komen. Dat is beter voor het milieu, en het steunt onze kleine visserijsector, die bestaat uit nog 70 vissersschepen die jaarlijks zo'n 20.000 ton vis en schaaldieren aan land brengen, verdeeld over 50 soorten. [naar artikel]
Een kaasmaker uit Zwitserland onderzoekt samen met de Universiteit van Bern of muziek een invloed heeft op de smaak van kaas. De kaasmaker is er rotsvast van overtuigd dat de ultrasone geluidsgolven van muziek, ervoor zorgen dat zijn kaas een andere smaak kan krijgen. [naar artikel]
Het standbeeld van Herman de Coninck dat vorig weekend werd onthuld, valt lang niet bij iedereen in de smaak. In "De wereld vandaag" noemde de Nederlandse dichter Willem Zadelhoff het zelfs "een gedrocht". [naar artikel]
In het centrum van Brussel zijn 6 zebrapaden tijdelijk geschilderd in de regenboogkleuren naar aanleiding van de Belgian Pride op 20 mei. "Het kan nadien blijven als het in de smaak valt", klinkt het. [naar artikel]
De Belgische dans- en muziekgroep "Baba Yega" werd uitgenodigd voor het televisieprogramma "World's got talent" in China. De dansende "buitenaardse wezens" vielen in de smaak bij jury en publiek, maar stootten niet door naar de volgende ronde. [naar artikel]
Het witloof dat je vandaag in de winkel koopt, is minder bitter dan vroeger. Dat wordt wel vaker gezegd. Maar klopt dat wel? De Inspecteur van Radio2 stelt de vraag aan witloofteler Patrick Van Ingelgom uit Kampenhout. "Het klopt dat het witloof minder bitter en zelfs zoeter is geworden." [naar artikel]
Zondag, rustdag. Behalve dan voor de man die vandaag zijn favoriete boeken met u deelt. Want op deze zevende dag van de week polsen we naar de favoriete boeken van "De zevende dag"-presentator Xavier Taveirne. Maar of ze ook echt zijn leven hebben veranderd? "Daar ben ik toch niet echt van overtuigd", zegt de man die furore maakt in "De slimste mens ter wereld." [naar artikel]
Olie geeft gerechten smaak, een knapperig laagje en bindt dressings. Maar wanneer pak je olijfolie en wanneer zonnebloemolie? Culinair journalist Laura de Grave legt het uit. “Het meest bepalend voor de smaak van de olie is de bereidingswijze ervan.” [naar artikel]
Foetussen die in de baarmoeder blootgesteld worden aan worteltjes, reageren vaker met een "lachend gezichtje", terwijl foetussen die kool te verwerken krijgen, vaker een "huilgezichtje" trekken. Dat blijkt uit een studie waarin 4D-echografieën genomen werden van de foetussen korte tijd nadat hun moeders de smaken hadden ingenomen. De bevindingen kunnen onze kennis over de ontwikkeling van smaak- en reukzin bij de mens vooruithelpen en ze kunnen ook implicaties hebben voor het bereiken van gezonde eetgewoonten. [naar artikel]
Coca Cola Zero Sugar komt met een nieuwe, tijdelijke smaak: kaneel. “70 procent van de Belgen geeft aan fan te zijn van kaneel in gerechten en dranken maar slecht twee procent associeert de smaak met frisdrank”, zegt het bedrijf in een persbericht. “De nieuwe smaak, de eerste winterse limited edition van Coca-Cola Zero Sugar ooit in België en Luxemburg, zal sowieso verrassen.” [naar artikel]
Frisdrankbedrijf Coca-Cola heeft deze week een nieuwe, opvallende smaak op de markt gebracht. "Coca‑Cola Y3000 Zero Sugar" werd gemaakt met artificiële intelligentie (AI). Hoe kan AI helpen bij het maken van voedsel? En is AI de toekomst van de voedingssector of een misleidende marketingtruc? [naar artikel]
De Franse schrijver en regisseur Yann Moix krijgt bakken kritiek over zich heen, omdat hij in een interview met het vrouwenblad Marie Claire zegt dat hij niet in staat is vrouwen boven de 50 lief te hebben. "Ik geef de voorkeur aan jongere vrouwenlichamen. Punt", klinkt het. Op sociale media begonnen vrouwen spontaan foto's van hun lichaam te posten of deelden foto's van strakke Hollywoodvijftigers als Halle Berry. Moix begrijpt de commotie niet en spreekt van een persoonlijke smaak. [naar artikel]
In de plaatselijke bibliotheek worden jaarlijks evenementen geprogrammeerd om de bezoekers extra in de watten te leggen. Dit jaar werd een dergelijke actie gekaderd in de Week van de Smaak. Vandaar dat jong en oud getrakteerd werd op een vers wafelstokje dat naar believen op smaak kon gebracht worden. Een traktatie die blijkbaar vooral bij de jongeren in de smaak viel. [naar artikel]
Fons, Bram en Viviane waren maandagvoormiddag meteen op post en we kunnen de fans geruststellen: aan de smaak en prijs van de legendarische spaghetti is echt niks veranderd. Alles bij het oude dus in Den Trol? Niet echt, zo merkten we bij een bezoek na de langste sluiting in de 46-jarige geschiedenis van het horecamonument. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.