Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 January 2021
14:45 uur

Groen licht voor EU-contract voor coronavaccin van Pfizer en BioNTech: wat met de andere vaccins?

VRT NWS

11/11/2020 - 20:07

De Europese Commissie heeft formele goedkeuring gegeven voor het contract met farmabedrijven Pfizer en BioNTech die werken aan een veelbelovend coronavaccin. Maar wat nu met de contracten voor de andere vaccins? Vaccinoloog Pierre Van Damme zegt dat het beter is om op veilig te spelen, en dat er niet te veel vaccins besteld zijn. “Misschien is het nodig dat we na één of twee jaar een herhalingsvaccin moeten geven.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Europa geeft groen licht voor coronavaccin Pfizer/BioNTech (21/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Europese Geneesmiddelenagentschap EMA heeft aanbevolen om het coronavaccin van Pfizer en BioNTech een voorwaardelijke marktvergunning te geven. Verwacht wordt dat de Europese Commissie nu binnen enkele dagen het licht op groen zal zetten.
  [naar artikel]
 2. EMA geeft groen licht voor coronavaccin Pfizer en BioNTech (21/12/2020 - De Morgen)
  Het Europese vasteland krijgt zijn eerste vaccin tegen corona. Het Europees Medicijn Agentschap (EMA) heeft vanmiddag groen licht gegeven voor markttoelating van het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Pfizer en het Duitse bedrijf BioNTech. Een ‘belangrijke mijlpaal’, zegt het EMA.
  [naar artikel]
 3. Europa bestelt 300 miljoen extra vaccins van Pfizer en BioNTech (08/01/2021 - Knack)
  De Europese Commissie heeft een akkoord bereikt met BioNTech en Pfizer, de ontwikkelaar en producent van het eerste coronavaccin dat op de Europese markt werd toegelaten, om het contract voor de 27 lidstaten te verdubbelen tot 300 miljoen vaccins.
  [naar artikel]
 4. Coronavaccin Pfizer-BioNTech krijgt groen licht van Europees Geneesmiddelenbureau (21/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) oordeelt positief over het coronavaccin dat BioNTech en Pfizer samen hebben ontwikkeld. Met de goedkeuring is een cruciale stap gezet naar toelating van dit eerste coronavaccin tot de Europese Unie, en dus ook de Belgische markt.
  [naar artikel]
 5. Amerikaanse adviescommissie geeft groen licht voor vaccin van Pfizer-BioNTech  (11/12/2020 - VRT NWS)
  Het coronavaccin van Pfizer-BioNTech kan vanaf volgende week toegediend worden in de Verenigde Staten. Een adviescommissie van de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit (FDA) heeft daartoe het licht op groen gezet.
  [naar artikel]
 6. EU sluit deal met Pfizer en BioNTech voor 300 miljoen vaccins (11/11/2020 - Express)
  De Europese Unie heeft een deal gesloten met Pfizer en BioNTech om 300 miljoen dosissen van het coronavaccin te kopen.... The post EU sluit deal met Pfizer en BioNTech voor 300 miljoen vaccins appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. EU-contract voor 300 miljoen coronavaccins van Pfizer krijgt groen licht (11/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Unie kan tot 300 miljoen dosissen afnemen van het veelbelovende coronavaccin van de bedrijven Pfizer en Biontech. Zo’n vier miljoen Belgen zouden ermee ingeënt kunnen worden.
  [naar artikel]
 8. Europa beslist over BioNTech-Pfizer-vaccin: kunnen we na kerst vaccineren? (21/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) beslist normaal maandag over een voorwaardelijke marktvergunning voor het coronavaccin van het Duitse BioNTech en het Amerikaanse Pfizer. Als dat het licht op groen zet, kan de vaccinatie tegen Covid-19 kort na Kerstmis starten.
  [naar artikel]
 9. Europees Geneesmiddelenagentschap beslist vandaag over BioNTech-Pfizer-vaccin (21/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) beslist normaal maandag over een voorwaardelijke marktvergunning voor het coronavaccin van het Duitse BioNTech en het Amerikaanse Pfizer. Als dat het licht op groen zet, kan de vaccinatie tegen Covid-19 kort na Kerstmis starten.
  [naar artikel]
 10. Pfizer en BioNTech vragen Europese vergunning voor coronavaccin (01/12/2020 - De Morgen)
  De farmabedrijven Pfizer en BioNTech hebben een vergunning aangevraagd om hun coronavaccin in Europa op de markt te brengen. De Europese geneesmiddelenautoriteit EMA gaat de eerste vaccins beoordelen. Mogelijk is die beoordeling voor het eind van het jaar afgerond. Gisteren diende ook het Amerikaanse bedrijf Moderna zijn aanvraag in.
  [naar artikel]
 11. Pfizer en BioNTech vragen vandaag noodgoedkeuring voor coronavaccin in VS (20/11/2020 - Express)
  De farmabedrijven Pfizer en BioNTech vragen later op vrijdag goedkeuring van de Amerikaanse farmawaakhond om hun gezamenlijk coronavaccin deels op... The post Pfizer en BioNTech vragen vandaag noodgoedkeuring voor coronavaccin in VS appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. Pfizer en BioNTech vragen Europese vergunning voor coronavaccin, goedkeuring mogelijk nog deze maand (01/12/2020 - De Morgen)
  De farmabedrijven Pfizer en BioNTech hebben een vergunning aangevraagd om hun coronavaccin in Europa op de markt te brengen. De Europese geneesmiddelenautoriteit EMA gaat de eerste vaccins beoordelen. Mogelijk is die beoordeling voor het eind van het jaar afgerond. Gisteren diende ook het Amerikaanse bedrijf Moderna zijn aanvraag in.
  [naar artikel]
 13. “BioNtech/Pfizer-vaccin krijgt al op 23 december Europese goedkeuring” (15/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het door BioNtech en Pfizer ontwikkelde coronavaccin krijgt al op 23 december groen licht voor gebruik in Europa. Dat melden Duitse media op basis van regeringsbronnen. Tot nu toe werd gesproken van 29 december als datum van goedkeuring.
  [naar artikel]
 14. Pfizer en BioNTech vragen Europese goedkeuring voor vaccin aan (01/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTech hebben maandag bij het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) een aanvraag ingediend om een voorwaardelijke marktvergunning te krijgen voor hun coronavaccin. Dat hebben beide bedrijven dinsdag bekendgemaakt. Het EMA moet de aanvraag nu behandelen. Volgens Pfizer en BioNTech is het mogelijk dat bij een snelle voorwaardelijke goedkeuring deze maand nog vaccins in omloop zouden kunnen komen.
  [naar artikel]
 15. Coronavaccin van Pfizer en BioNTech stuwt Europese beurzen (18/11/2020 - Express)
  Het gunstige nieuws over het coronavaccin van Pfizer-BioNTech doet de Europese beurzen opnieuw zichtbaar deugd. Enkel de AEX in Amsterdam... The post Coronavaccin van Pfizer en BioNTech stuwt Europese beurzen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Cyberaanval op Europees Geneesmiddelenbureau: documenten over coronavaccin van Pfizer/BioNTech ingekeken (09/12/2020 - VRT NWS)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) in Amsterdam is het doelwit geworden van een cyberaanval. Daarbij zouden de hackers documenten over het coronavaccin van Pfizer/BioNTech hebben kunnen inkijken. Dat meldt BioNTech in een persbericht en bevestigt Pfizer aan onze redactie.
  [naar artikel]
 17. Europa bestelt 300 miljoen extra Pfizer/BioNTech-vaccins: “Game changer” (08/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Commissie bestelt nog eens 300 miljoen doses van het coronavaccin van Pfizer-BioNTech. Dat heeft Commissievoorzitter Ursula von der Leyen aangekondigd. Daarmee wordt de oorspronkelijke bestelling verdubbeld.
  [naar artikel]
 18. Pfizer zal tijdelijk minder vaccins leveren aan Europa (15/01/2021 - Express)
  Pfizer zal tijdelijk minder dosissen van het coronavaccin leveren aan Europa. Dat blijkt uit een boodschap die het Noorse Instituut voor Volksgezondheid (NIPH) van de vaccinproducent heeft ontvangen. Pfizer en BioNTech lieten in een mededeling aan het NIPH weten dat ze de komende week minder vaccins zullen leveren aan het land. Het is niet uitgesloten […] The post Pfizer zal tijdelijk minder vaccins leveren aan Europa appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Europees Geneesmiddelenagentschap hakt knoop door over Pfizer-vaccin (21/12/2020 - De Standaard)
  Als alles goed gaat, beslist het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) maandagnamiddag over een voorwaardelijke marktvergunning voor het coronavaccin van het Duitse BioNTech en het Amerikaanse Pfizer. Als dat het licht op groen zet, kan de vaccinatie kort na Kerstmis starten.
  [naar artikel]
 20. Europa zet licht op groen voor coronavaccin (21/12/2020 - Metro)
  De Europese Commissie heeft de voorwaardelijke marktvergunning voor het coronavaccin van Pfizer en BioNTech goedgekeurd. Het is het eerste vaccin tegen COVID-19 dat in de Europese Unie zal ingezet worden. “Vandaag voegen we een belangrijk hoofdstuk toe aan een Europees succesverhaal”, zo kondigde voorzitter Ursula von der Leyen de beslissing aan. Eerder op de dag had het Europese Geneesmiddelenagentschap in Amsterdam geoordeeld dat het vaccin veilig en doeltreffend is en een positief advies afgeleverd. Het vaccin wordt onder meer in de vestiging van Pfizer in Puurs geproduceerd. Von der Leyen verwacht dat de eerste ladingen “in de komende dagen” zullen geleverd worden. Op 27 december start dan een driedaagse lancering van de vaccinatiecampagnes in de hele Europese Unie. “Moment van eenheid” “Doses van het vaccin zullen op hetzelfde moment beschikbaar worden voor alle lidstaten tegen dezelfde voorwaarden”, zo verzekerde von der Leyen. “De aanstaande Europese vaccinatiedagen zullen een belangrijk moment van eenheid zijn. Dit is een goede manier om dit moeilijke jaar af te sluiten.” De Commissie sloot een contract met Pfizer en BioNTech voor de aankoop van 200 miljoen doses. Ze verwacht dat de distributie ervan tegen september 2021 zal afgerond worden. Er is ook een optie om nog eens 100 miljoen doses aan te kopen. De vaccins worden onder de lidstaten verdeeld op basis van de bevolkingsaantallen. Net geen 5,1 miljoen doses zijn voor België bestemd. Nog vaccins op komst Von der Leyen onderstreepte dat er nog meer vaccins op komst zijn. Ook met vijf andere producenten heeft de Commissie een voorkoopcontract afgesloten. Het vaccin van het Amerikaanse Moderna zou het tweede op de Europese markt kunnen worden: het EMA wil de aanvraag op 6 januari beoordelen. Het eerste coronavaccin in ons land zal op maandag 28 december worden toegediend aan een rusthuisbewoner uit Puurs-Sint-Amands. Dat melden VTM NIEUWS en Het Laatste Nieuws. Lees ook: Zoveel Belgen houden zich momenteel NIET aan de coronamaatregelen Het bericht Europa zet licht op groen voor coronavaccin verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Pfizer vraagt nu ook Europese goedkeuring voor coronavaccin aan (01/12/2020 - Metro)
  Het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTech hebben bij het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) een aanvraag ingediend om een marktvergunning te krijgen voor hun coronavaccin. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt. Ze volgen daarmee Moderna op de voet. Het EMA moet de aanvraag nu behandelen. Volgens Pfizer en BioNTech is het mogelijk dat bij een snelle voorwaardelijke goedkeuring deze maand nog vaccins in omloop zouden kunnen komen. Dit jaar al 50 miljoen dosissen Tijdens de klinische proeven bleek het kandidaat-vaccin van Pfizer en BioNTech (BNT162b2) 95 procent doeltreffend om COVID-19 te voorkomen. Beide bedrijven verwachten dit jaar nog tot 50 miljoen dosissen te kunnen produceren, en tot 1,3 miljard tegen eind 2021. Het vaccin wordt onder meer geproduceerd in de fabriek van Pfizer in Puurs. Maandag al had ook het Amerikaanse farmabedrijf Moderna bekendgemaakt dat het zijn kandidaat-vaccin – dat eveneens een doeltreffendheid van bijna 95 procent zou hebben – nog de dag zelf ter goedkeuring zou voorleggen aan EMA en de Amerikaanse medicijnenwaakhond FDA. Pfizer en BioNTech dienden hun aanvraag in de Verenigde Staten al op 20 november in. Enkele weken geduld Midden november zei Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen dat als alles goed verloopt, de kandidaat-vaccins van Pfizer-BioNTech en Moderna in de tweede helft van de maand december een voorwaardelijke marktvergunning zouden kunnen krijgen in Europa. Lees ook: Coronavaccin wordt gratis én vrijwillig voor alle Belgen Het bericht Pfizer vraagt nu ook Europese goedkeuring voor coronavaccin aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Wat nu met de vaccins tegen covid-19? (16/11/2020 - Knack)
  Naast het coronavaccin van Pfizer en BioNTech, blijkt het vaccin van het Amerikaanse farmabedrijf Moderna ook heel doeltreffend te zijn. Wat gebeurt er als die vaccins klaar voor gebruik zijn?
  [naar artikel]
 23. Wat nu met de vaccins tegen covid-19? (16/11/2020 - Knack)
  Naast het coronavaccin van Pfizer en BioNTech, blijkt het vaccin van het Amerikaanse farmabedrijf Moderna ook heel doeltreffend te zijn. Wat gebeurt er als die vaccins klaar voor gebruik zijn?
  [naar artikel]
 24. Britse toezichthouder keurt coronavaccin Oxford/AstraZeneca goed (30/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse autoriteiten hebben groen licht gegeven voor het gebruik van het coronavaccin van Oxford en AstraZeneca. Het gaat om het tweede coronavaccin dat is goedgekeurd door toezichthouder MHRA. In het Verenigd Koninkrijk worden al mensen ingeënt met een middel van Pfizer en BioNTech.
  [naar artikel]
 25. Britten keuren coronavaccin van Pfizer als eerste goed: uitrol start volgende week (02/12/2020 - De Morgen)
  Het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Pfizer en het Duitse BioNTech is goedgekeurd voor gebruik in het Verenigd Koninkrijk. Het vaccin zou er vanaf volgende week beschikbaar zijn. Het VK is daarmee het eerste land ter wereld dat het vaccin van Pfizer/BioNTech goedkeurt.
  [naar artikel]
 26. Vaccinatie in stroomversnelling: Britse toezichthouder keurt coronavaccin Oxford/AstraZeneca goed (30/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse autoriteiten hebben groen licht gegeven voor het gebruik van het coronavaccin van Oxford en AstraZeneca. Het gaat om het tweede coronavaccin dat is goedgekeurd door toezichthouder MHRA. In het Verenigd Koninkrijk worden al mensen ingeënt met een middel van Pfizer en BioNTech.
  [naar artikel]
 27. Vaccinatie in stroomversnelling: Britse toezichthouder keurt coronavaccin Oxford/AstraZeneca goed (30/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse autoriteiten hebben groen licht gegeven voor het gebruik van het coronavaccin van Oxford en AstraZeneca. Het gaat om het tweede coronavaccin dat is goedgekeurd door toezichthouder MHRA. In het Verenigd Koninkrijk worden al mensen ingeënt met een middel van Pfizer en BioNTech.
  [naar artikel]
 28. Europees Geneesmiddelenagentschap geeft groen licht voor Pfizervaccin, Commissie wil vanavond al volgen (21/12/2020 - De Morgen)
  Het Europese vasteland krijgt zijn eerste vaccin tegen corona. Het Europees Medicijn Agentschap (EMA) heeft vanmiddag groen licht gegeven voor markttoelating van het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Pfizer en het Duitse bedrijf BioNTech. Een ‘belangrijke mijlpaal’, zegt het EMA.
  [naar artikel]
 29. Ook Moderna wil nog deze maand effectiviteit van coronavaccin aantonen (13/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na de aankondiging van Pfizer begin deze week verwacht nu ook concurrent Moderna nog voor het eind van de maand te weten hoe doeltreffend het eigen coronavaccin is. De bekende Amerikaanse viroloog Anthony Fauci heeft alvast goede hoop op even bemoedigende resultaten als die van Pfizer/BioNTech, gezien het om soortgelijke vaccins gaat.
  [naar artikel]
 30. Britse autoriteiten keuren Pfizer/BioNTech-vaccin goed (02/12/2020 - De Tijd)
  08:17 Het Verenigd Koninkrijk is het eerste land in de wereld dat zijn goedkeuring geeft voor het coronavaccin van Pfizer en BioNTech.
  [naar artikel]
 31. Verenigde Staten sluiten miljardendeal met Pfizer en BioNTech voor coronavaccin (22/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De farmaceutische bedrijven Pfizer en BioNTech hebben een akkoord bereikt met de Verenigde Staten rond de verdeling van een (potentieel) coronavaccin. De twee gaan tegen december meer dan 600 miljoen dosissen verdelen, zo meldt The Washington post.
  [naar artikel]
 32. Europees Geneesmiddelenagentschap geeft groen licht voor Pfizer-vaccin (21/12/2020 - De Standaard)
  Het Europese geneesmiddelenagentschap (EMA) besliste maandagmiddag over de marktvergunning van het coronavaccin van Pfizer/BioNtech. Het Amerikaans-Duitse vaccin krijgt een voorwaardelijke marktvergunning. Dat betekent dat Europa kort na Kerstmis, wellicht op 27 december, kan beginnen vaccineren.
  [naar artikel]
 33. Wanneer kunnen we ons laten inenten? En hebben we de andere vaccins nog nodig? Antwoord op uw vragen over vaccin van Pfizer-BioNTech (09/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dit zou wel eens het beste nieuws van 2020 kunnen zijn. Pfizer zegt dat zijn experimentele coronavaccin meer dan 90 procent effectief is. Pfizer-bestuurder Kathrin Jansen spreekt van “een historisch moment”. Dit jaar kunnen al 10 tot 20 miljoen mensen worden ingeënt. Toch rijzen er ook bedenkingen.
  [naar artikel]
 34. Groen licht voor Pfizer-vaccin in Verenigde Staten, Trump: ‘Eerste vaccins binnen 24 uur toegediend’ (12/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben het spoedgebruik goedgekeurd van het vaccin tegen Covid-19 van farmabedrijven Pfizer en BioNTech. Dat maakte de wetenschappelijke directrice van het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap (FDA), Denise Hinton, bekend in een brief.
  [naar artikel]
 35. Pfizer/BioNTech trekt productiedoelstelling voor vaccin op (11/01/2021 - Knack)
  Pfizer en BioNTech, die als eerste in Europa groen licht kregen voor hun vaccin tegen covid-19, gaan de productie van dat vaccin fors verhogen. Tegen eind dit jaar verwacht men 2 miljard dosissen te hebben geproduceerd, zo maakte het Duitse BioNTech maandag bekend. Dat zijn er 700 miljoen meer dan voorzien.
  [naar artikel]
 36. Wanneer kunnen we ons laten inenten? En hebben we de andere vaccins nog nodig? Een antwoord op uw vragen over het kandidaat-vaccin van Pfizer-BioNTech (09/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dit zou wel eens het beste nieuws van 2020 kunnen zijn. Pfizer zegt dat zijn experimentele coronavaccin meer dan 90 procent effectief is. Pfizer-bestuurder Kathrin Jansen spreekt van “een historisch moment”. Dit jaar kunnen al 10 tot 20 miljoen mensen worden ingeënt. Toch rijzen er ook bedenkingen.
  [naar artikel]
 37. Europees Geneesmiddelenagentschap zet licht op groen voor Moderna-vaccin (06/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft het licht op groen gezet voor het Moderna-vaccin. Het is na dat van Pfizer en BioNTech het tweede coronavaccin dat kan worden ingezet op de Europese markt.
  [naar artikel]
 38. Ook Pfizer en BioNTech zullen inzage geven in hun Europees contract (19/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na CureVac zullen ook Pfizer en BioNTech, die samen het eerste goedgekeurde coronavaccin produceerden, inzage geven in hun aankoopovereenkomst met de Europese Commissie. Dat heeft commissaris voor Gezondheid Stella Kyriakides dinsdag gezegd tijdens een debat in het Europees Parlement.
  [naar artikel]
 39. Rijke landen kopen massaal vaccins in, Pfizer onder druk om patent te delen (19/11/2020 - De Morgen)
  De druk op Pfizer en BioNTech groeit om de patenten op hun coronavaccin te delen, zodat andere farmaceutische bedrijven extra dosissen kunnen maken. Pfizer kan tot 2022 hooguit 675 miljoen mensen aan de benodigde dubbele dosis van het vaccin helpen, terwijl het leeuwendeel van de productie al is opgekocht door rijke landen.
  [naar artikel]
 40. Vaccin van Pfizer-BioNTech scoort beter dan aanvankelijk gedacht: 95 procent doeltreffend (18/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavaccin van Pfizer en BioNTech is voor 95 procent doeltreffend. Dat blijkt uit de volledige studieresultaten nu de klinische proeven werden afgerond, zo heeft de farmaceut Pfizer zelf gemeld.
  [naar artikel]
 41. Coronavaccin Pfizer goedgekeurd in Verenigd Koninkrijk, uitrol start volgende week (02/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Pfizer en het Duitse BioNTech is goedgekeurd voor gebruik in het Verenigd Koninkrijk. Het vaccin zou vanaf volgende week beschikbaar zijn. Het VK is daarmee het eerste land ter wereld dat het vaccin van Pfizer/BioNTech goedkeurt.
  [naar artikel]
 42. Vaccin Pfizer/BioNTech goedgekeurd in VS, eerste prik binnen 24 uur (12/12/2020 - De Tijd)
  07:51 De Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA heeft het licht op groen gezet voor het vaccin van Pfizer/BioNTech. Het is het eerste vaccin tegen covid-19 dat op grote schaal wordt uitgerold.
  [naar artikel]
 43. BioNTech over gemuteerde variant: ‘Kunnen in zes weken nieuw coronavaccin afleveren indien nodig’ (22/12/2020 - De Standaard)
  Zowel Pfizer/BioNTech als Moderna onderzoeken op dit moment of hun vaccins ook beschermen tegen de gemuteerde variant van het coronavirus die onder meer is opgedoken in het Verenigd Koninkrijk. Beide bedrijven verwachten dat dit het geval is. BioNTech maakt zich sterk dat een aanpassing anders snel kan gebeuren.
  [naar artikel]
 44. Pfizer dient verzoek in voor versnelde goedkeuring van coronavaccin (20/11/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse farmareus Pfizer en het Duitse biotechnologiebedrijf BioNTech zullen vandaag een verzoek voor de noodprocedure indienen bij het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap (FDA). Op die manier wil Pfizer zijn coronavaccin vervroegd op de Amerikaanse markt brengen. Het is de eerste aanvraag ter goedkeuring van een coronavaccin in de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 45. Europa bestelt nog 300 miljoen Pfizer-vaccins (08/01/2021 - Express)
  De Europese Commissie plaatst een extra bestelling bij de farmabedrijven Pfizer en BioNTech. Daarmee verdubbelt ze de huidige beschikbaarheid. Commissievoorzitter Ursula von der Leyen kondigde het nieuws aan op een persconferentie. Het contract zou 100 miljoen dosissen bevatten die standaard geleverd worden, met een optie om nog eens 200 miljoen te krijgen, kon het persbureau […] The post Europa bestelt nog 300 miljoen Pfizer-vaccins appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. Groen licht voor Modernavaccin: “Middel werkt waarschijnlijk ook tegen Britse coronavariant” (06/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft het licht op groen gezet voor het coronavaccin van het Amerikaanse bedrijf Moderna. Het middel zal waarschijnlijk ook werken tegen de Britse variant, klinkt het. Verder onderzoek moet hier nog wel uitsluitsel over brengen. In december werd het vaccin van Pfizer/BioNTech goedgekeurd.
  [naar artikel]
 47. Nu ook positief advies voor Moderna-vaccin: hoe werkt het en waarin verschilt het van het Pfizer-vaccin? (06/01/2021 - VRT NWS)
  Het Europese geneesmiddelenagentschap (EMA) geeft nu ook het coronavaccin van Moderna een positief advies. Het is het tweede vaccin dat groen licht krijgt, na dat van Pfizer-BioNTech. Hoe anders is dit vaccin en hoe snel kan het ons vooruithelpen? Vier vragen en antwoorden.
  [naar artikel]
 48. Groen licht voor Pfizer/BioNTech-vaccin in Verenigde Staten (12/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Verenigde Staten hebben het spoedgebruik goedgekeurd van het vaccin tegen COVID-19 van farmabedrijven Pfizer en BioNTech. Dat maakte de wetenschappelijke directrice van het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap (FDA), Denise Hinton, bekend in een brief.
  [naar artikel]
 49. Pfizer en BioNTech produceren de helft meer vaccins dan gepland (12/01/2021 - Express)
  Pfizer en BioNTech zijn van plan om dit jaar in totaal 2 miljard dosissen van hun Covid-19-vaccin te produceren dit jaar, om te voldoen aan de wereldwijd stijgende vraag. Dat is meer dan 50 procent meer dan het oorspronkelijke target. Momenteel hebben beide farmabedrijven, die in partnerschap het eerste goedgekeurde vaccin tegen COVID-19 ontwikkelden, al […] The post Pfizer en BioNTech produceren de helft meer vaccins dan gepland appeared first on Business AM.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.