Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Wijnboer uit Dranouter lanceert eigen gin: "Op basis van rode wijn, da's uniek"

16/11/2020 - 14:10
"Wijngoed Monteberg, in Dranouter, brengt een eigen gin op de markt: de Mgin. De drank wordt gemaakt op basis van rode wijn. "Dat is vrij uniek in de wereld van de gin", zegt wijnmaker Edward Six."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Wijnboer uit Borsbeke lanceert aperitief met overschotten van druiven (26/08/2023 - VRT NWS)

Wijndomein "Pres de Gand" in Borsbeke bij Herzele lanceert een Ratafia, met druiven die anders in de vuilbak belanden. Ratafia is een aperitief, vooral bekend in Spanje en Frankrijk. De wijnboer heeft zo een duurzame oplossing gevonden voor de overschotten in het wijnproductieproces. [naar artikel]


2. Bordeaux maakt omwenteling van "gif in de Franse wijn" naar bio (31/07/2019 - VRT NWS)

De Franse wijnstad Bordeaux is langzaam aan bezig met een biologische omwenteling. Eerder dit jaar stond de "hoofdstad van de wijn" in rep en roer toen een rechter voor het eerst een wijnboer aansprakelijk stelde omdat een medewerker van hem ziek werd van het gebruikte landbouwgif. [naar artikel]


3. Onze reporter bij Sting, wereldster en Toscaanse wijnboer: "Veel te laat wijn ontdekt" (23/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

'Message in a bottle?' Tegenwoordig stopt Sting - 65 intussen - er al even graag wijn in. Het podium mag dan zijn natuurlijke habitat blijven, [naar artikel]


4. Hoe (lang) kan je een geopende fles wijn bewaren? "Varieert van 2 dagen tot 2 weken, rode wijn is grootste uitdaging" (05/12/2023 - VRT NWS)

Wil je een geopende fles wijn goed bewaren, dan moet je rekening houden met de temperatuur en de blootstelling van de wijn aan de lucht. "De bewaartermijn van rode, witte, rosé, mousserende en dessertwijn verschilt uiteraard. Van 2 dagen tot 2 weken", zegt Alexander De Beck, sommelier bij Winetist. Hij overloopt per wijnsoort hoe je je wijn het best kan bewaren na opening. [naar artikel]


5. Geen akkoord met De Lijn dus Dranouter start pendeldienst (04/04/2019 - De Morgen)

Nu De Lijn de bezoekers van het Festival Dranouter niet langer van het station van Ieper naar Dranouter wil brengen lanceert de festivalorganisatie een eigen pendeldienst. [naar artikel]


6. Vier Italiaanse familieleden overleden bij het brouwen van eigen wijn: is wijn maken gevaarlijk? (05/10/2021 - VRT NWS)

In Italië zijn vier familieleden overleden toen ze hun eigen wijn wouden maken. De wijnkelder van de familie zou slecht verlucht zijn geweest, waardoor ze bevangen raakten door de dampen die vrijkomen bij het wijnbrouwproces. "Vooral mensen die als hobby wijn brouwen, moeten opletten", waarschuwt wijnkenner Alain Bloeykens in "De wereld vandaag" op Radio 1. [naar artikel]


7. Opvolger gezocht voor café waar festival Dranouter ooit begon (14/04/2022 - VRT NWS)

Café "De Zon" in Dranouter in Heuvelland is over te nemen. Het café is de bakermat van het Festival Dranouter. Cafébazin Sally hoopt dat ze een overnemer vindt zodat het café blijft bestaan. [naar artikel]


8. BEKIJK - Wijnboer brengt nacht door in het veld: "Nachtvorst komt steeds vroeger en steeds eerder op het jaar" (13/04/2021 - VRT NWS)

De fruitstreek bood afgelopen nacht een feeërieke aanblik. Veel telers bleven de hele nacht op om hun boomgaarden te beschermen. Ook wijnboer Daniel Medarts controleerde de temperatuur en moest de vuurpotten al vrij vroeg op de avond aansteken. "Het Journaal" ging vanmorgen een kijkje nemen tussen de ranken in Sint-Truiden. [naar artikel]


9. Eerste oogst zorgt voor 'wijnrush' in Boechout (03/09/2017 - Gazet van Antwerpen)

Het schenken van de eerste glazen witte wijn 'made in Boechout' zorgde voor een ware volkstoeloop in en rond Den Steenen Molen in Boechout. "Eerlijk is eerlijk", bekent wijnboer Lode Van den Brande (53). "Dat onze eerste flessen Oud Conynsbergh zo'n 'wijnrush' zouden veroorzaken, had ik niet durven dromen." [naar artikel]


10. Mag dat ene glaasje rode wijn echt niet meer? "Tuurlijk wel", zeggen experts (13/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Elke dag een glas rode wijn, het beste medicijn? Neen, ook één glas schaadt onze gezondheid. Dat toont een nieuwe, grootschalige studie.... [naar artikel]


11. Schol! Belgische wijn sneller herkenbaar door nieuw label (21/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

De vereniging van de Belgische professionele wijnbouwers lanceert een nieuw label "100% Belgische Wijn". Dat label garandeert dat de wijn niet [naar artikel]


12. Wijn helemaal niet zo gezond: "Elk glas is te veel" (08/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

We hebben er die avondlijke portie rode wijn er al meer dan eens mee goedgepraat: één glaasje is toch net goed voor de gezondheid? En ondertussen [naar artikel]


13. Piet Huysentruyt lanceert eigen rosé bij Aldi: is die zijn geld waard? Onze sommelier beoordeelt (24/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Na het succes van zijn rode en witte wijn lanceert Piet Huysentruyt nu ook een roséwijn bij Aldi. “Het gaat om een wijn die je zowel bij vlees als vis kunt drinken”, zegt de chef. Maar is de Piet’se wyn lekker en krijg je waar voor je geld? HLN-huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft voor ons. [naar artikel]


14. Ruiten ingeslagen van nieuwbouw in Dranouter: "Puur vandalisme, de deur was niet geforceerd en er was niets gestolen" (02/01/2024 - VRT NWS)

In Dranouter werden op nieuwjaarsdag alle negen de ruiten van een nieuwbouw ingeslagen. Het gaat om vandalisme, want er werd niets gestolen. "Er stond ook niets", vertelt Aurélie Crombez. "Ons huis is nog maar net gepleisterd. Ik begrijp niet waarom iemand dit doet." [naar artikel]


15. Supermarkten gaan wijn in blik aanbieden, topsommelier: "Picknickwijn is niet bedoeld om te bewaren" (19/02/2021 - VRT NWS)

Verschillende supermarkten in ons land gaan binnenkort wijn in blik verkopen. In verschillende landen wordt wijn al jaren in blik verkocht, maar in Europa is dat een minder gebruikelijke verpakking. "Er wordt vooral rosé wijn en witte wijn aangeboden in blik. Het gaat om wijnen die jong geconsumeerd moeten worden", zegt topsommelier Sepideh Sedaghatnia in "De wereld vandaag" op Radio 1. [naar artikel]


16. Dit gebeurt er als rode wijn te lang fermenteert: “Soms is de gist eerder klaar om te feesten dan wij” (22/09/2017 - Het Belang van Limburg)

Liefhebbers van rode wijn die altijd al onder een fontein van hun favoriete drankje hebben willen dansen, moeten het druivennat zo lang laten fermenteren tot het vat ontploft, dat blijkt althans uit deze beelden. Een Amerikaanse wijngaard deelde de opmerkelijke beelden van een vat rode dat te lang was blijven staan en plots explodeerde in een spectaculaire rode en roze geiser. “Soms is de gist eerder klaar om te feesten dan wij”, aldus de wijnboer. [naar artikel]


17. Conner Rousseau over pensioenenhervorming: "Iedereen moet water in de wijn doen” (13/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau lanceert een oproep aan de coalitiepartners in de federale regering om "water in de wijn" te doen om de pensioenen en de belastingen te hervormen. "Als deze regering er niet in slaagt akkoorden te vinden, zullen de extremen in 2024 enkel nog groter worden", waarschuwde hij vandaag in het VRT-radioprogramma De Ochtend. [naar artikel]


18. Google lanceert eigen chatrobot "Bard", een concurrent voor ChatGPT (06/02/2023 - VRT NWS)

Na het grote succes van ChatGPT lanceert Google zijn eigen chatrobot met artificiële intelligentie, genaamd "Bard". Dat maakte de Google-CEO Sundar Pichai bekend in een blogbericht. Voorlopig hebben alleen enkele "vertrouwde testers" toegang, maar in de komende weken zullen meer gebruikers toegelaten worden. [naar artikel]


19. Toerisme Vlaams-Brabant lanceert eerste "Maand van de Lambiek": "Hele wereld kijkt naar onze bieren" (07/09/2021 - VRT NWS)

Met de "Maand van de Lambiek" lanceert Toerisme Vlaams-Brabant voor het eerst een promotiecampagne voor "de champagne van de bieren". Lambiek is een streekbier uit het Pajottenland en de Zennevallei en wordt als basis gebruikt om de bekendere geuze- en kriekbieren te maken. [naar artikel]


20. Piet Huysentruyt lanceert eigen rosé bij Aldi: is die ook lekker? Onze sommelier proeft (24/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Na het succes van zijn rode en witte wijn lanceert Piet Huysentruyt nu ook een roséwijn bij Aldi. “Het gaat om een wijn die je zowel bij vlees als vis kunt drinken”, klinkt het bij de chef. Maar is de Piet’se wyn lekker en zijn geld waard? HLN-huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft voor ons: “Ik had gedacht dat de prijs iets lager lag.” [naar artikel]


21. Hoe komt drug MDMA in wijn terecht? "Niet ondenkbaar dat het via drugssmokkel gebeurde" (27/02/2020 - VRT NWS)

Enkele maanden geleden is een vrouw uit Puurs gestorven nadat ze een glas rode wijn had gedronken. Achteraf bleek dat er een hoge hoeveelheid drugs aan de wijn was toegevoegd. Het blijft voorlopig onduidelijk hoe de fles bij de vrouw terechtkwam, wie de drugs toevoegde en waarom. Eén piste is dat een drugsbende de drugs zo wou smokkelen, en één van de flessen per toeval bij de vrouw terechtkwam. "Het is niet ondenkbaar. Het is een gekende techniek om MDMA te smokkelen", zegt toxicoloog Kurt Anseeuw in "De wereld vandaag" op Radio 1. Het parket onderzoekt nog alle pistes. [naar artikel]


22. "Vertrouw ook je eigen zintuigen": zo kies je de perfecte wijn bij je gerecht (06/01/2024 - VRT NWS)

Welke wijn past het best bij je gerecht? Het is een vraag die wel eens wat stress kan veroorzaken. Wijnexpert Kristel Balcaen, Wine Lady of the Year in 2018, geeft je tips door het volledige proces van wijn-en-foodpairing heen. Van het voorbereidend werk, tot de laatste slok: zo kan je uitpakken op je volgende diner. [naar artikel]


23. Rotterdam laat uniek onderzoek uitvoeren naar eigen koloniale verleden (25/08/2018 - De Morgen)

Rotterdam laat het eigen verleden in de kolonies tot op de bodem uitzoeken. Uniek, volgens hoogleraar Gert Oostindie. "Het zou mooi zijn als het in Europa een trend zet." [naar artikel]


24. IN BEELD - Recordopkomst voor eerste dag Dranouter Festival ondanks wisselvallig weer (05/08/2023 - VRT NWS)

De 49e editie van Festival Dranouter is vrijdag gestart met een recordopkomst ondanks de weersvoorspellingen. "Maar liefst 15.500 mensen zakten af voor de eerste festivaldag", zegt festivaldirecteur Bavo Vanden Broeck. "Een recordopkomst voor onze vrijdag, die normaal de rustigste dag is." [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!