Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 January 2021
03:39 uur

Is het nieuw vaccin beter dan Pfizer? Dit weten we al over Moderna

Gazet van Antwerpen

16/11/2020 - 20:50

Na Pfizer vorige week lijkt nu ook het Amerikaanse Moderna in de laatste rechte lijn te zitten voor een vaccin tegen Covid-19. De resultaten zijn spectaculair. Zo zou Moderna een effectiviteit van 94,5 procent bieden. Wat weten we al over Moderna? En wat is het verschil met Pfizer?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Is nieuw vaccin beter dan Pfizer? Dit weten we al over Moderna (16/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na Pfizer vorige week lijkt nu ook het Amerikaanse Moderna in de laatste rechte lijn te zitten voor een vaccin tegen Covid-19. De resultaten zijn spectaculair. Zo zou Moderna een effectiviteit van 94,5 procent bieden. Het bedrijf is zo overtuigd dat ze de testers die het placebo hebben gekregen, onmiddellijk willen inenten met het echte vaccin. Wat weten wel al over Moderna? En wat is het verschil met Pfizer?
  [naar artikel]
 2. Moderna-vaccin doet nog beter dan Pfizer en toont 94,5 procent effectiviteit tegen coronavirus (16/11/2020 - Express)
  En ook het derde coronavaccin is een feit. De Amerikaanse farmagroep Moderna komt na testen op 95 proefpersonen met het... The post Moderna-vaccin doet nog beter dan Pfizer en toont 94,5 procent effectiviteit tegen coronavirus appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Moderna-vaccin ‘werkt nog beter’ (16/11/2020 - De Standaard)
  De ontwikkeling van coronavaccins overtreft tot nu toe alle verwachtingen. Uit de eerste resultaten van grootschalige testen blijkt dat het kandidaat-vaccin van het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna nog beter werkt dan dat van Pfizer.
  [naar artikel]
 4. Nu ook positief advies voor Moderna-vaccin: hoe werkt het en waarin verschilt het van het Pfizer-vaccin? (06/01/2021 - VRT NWS)
  Het Europese geneesmiddelenagentschap (EMA) geeft nu ook het coronavaccin van Moderna een positief advies. Het is het tweede vaccin dat groen licht krijgt, na dat van Pfizer-BioNTech. Hoe anders is dit vaccin en hoe snel kan het ons vooruithelpen? Vier vragen en antwoorden.
  [naar artikel]
 5. Topviroloog Fauci: ‘Vaccin Moderna kan gelijkaardige resultaten behalen als dat van Pfizer’ (09/11/2020 - Express)
  Het coronavaccin van farmaceut Moderna zou even effectief kunnen zijn als dat van branchegenoot Pfizer. De vooraanstaande Amerikaanse immunoloog Anthony... The post Topviroloog Fauci: ‘Vaccin Moderna kan gelijkaardige resultaten behalen als dat van Pfizer’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Vaccin van Moderna tegen COVID-19 is maar liefst 94,5 procent effectief (16/11/2020 - Metro)
  Het vaccin van Moderna tegen COVID-19 is 94,5 procent effectief. Dat blijkt uit de voorlopige onderzoeksresultaten, meldt het Amerikaanse biotechnologiebedrijf. Het is daarmee effeciënter dan het vaccin van Pfizer en bovendien makkelijker te bewaren. Moderna werkt aan het vaccin mRNA-1273. De farmaceut gebruikt een vergelijkbare techniek om tot een vaccin te komen als Pfizer. Het vaccin van dat laatste bedrijf is volgens voorlopige onderzoeksresultaten tot 90 procent effectief bij het voorkomen van een besmetting. “Buitengewoon” De vooraanstaande Amerikaanse immunoloog Anthony Fauci heeft al gezegd dat de resultaten van Moderna “simpelweg buitengewoon” zijn. Volgens hem gaat de komst van de vaccins “een enorme impact” hebben op de strijd tegen het coronavirus. Europese landen hebben alvast tientallen miljoenen doses daarvan besteld. Lees ook : Grote doorbraak in coronavaccin: vaccin van Pfizer werkt veel beter dan gehoopt Het bericht Vaccin van Moderna tegen COVID-19 is maar liefst 94,5 procent effectief verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Extra tests bij Pfizer en Moderna vanwege nieuwe coronavariant, BioNTech zegt binnen de zes weken nieuw vaccin te kunnen produceren als virus muteert (22/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De farmaceuten Pfizer en Moderna testen of hun coronavaccins ook effectief zijn tegen de nieuwe variant van het virus, die onder meer is opgedoken in het Verenigd Koninkrijk. Dat bericht CNN, dat zich baseert op verklaringen van de bedrijven.
  [naar artikel]
 8. Na coronasucces gaat Moderna op zoek naar vaccin tegen hiv en werkt BioNTech aan vaccin tegen MS (14/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De innovatieve mRNA-technologie die door Moderna en Pfizer/BioNTech werd gebruikt om een doeltreffend coronavaccin te maken, zou in de toekomst kunnen leiden tot spectaculaire doorbraken op andere terreinen. Zo richt Moderna zijn pijlen op hiv en heeft BioNTech al veelbelovende tests uitgevoerd op muizen met een vaccin tegen Multiple Sclerose (MS).
  [naar artikel]
 9. Antwerps Middelheim-ziekenhuis klaar voor eerste vaccinaties met Moderna-vaccin (18/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Antwerpse ziekenhuis ZNA Middelheim start maandagmiddag in het kader van een pilootproject met de vaccinatie van de eigen medewerkers tegen het coronavirus. Het gaat om de eerste vaccinaties in Vlaanderen met het Moderna-vaccin. Net als het Pfizer-vaccin is het een RNA-vaccin, maar de bewaring en toediening gebeuren niet helemaal op dezelfde manier.
  [naar artikel]
 10. Vaccin Moderna blijkt nog effectiever dan dat van Pfizer: 94,5 procent en makkelijker te bewaren (16/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavaccin van Moderna dat in de Verenigde Staten ontwikkeld werd, blijkt nog efficiënter te zijn dan dat van Pfizer/BioNTech. Het blijkt in 94,5 procent mensen te beschermen tegen het coronavirus. Zo meteen meer.
  [naar artikel]
 11. Tweede vaccin goedgekeurd, Moderna straks ook beschikbaar bij ons (06/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Europees geneesmiddelenagentschap heeft het coronavaccin van het Amerikaanse Moderna een positieve evaluatie gegeven. Dat maakt het EMA woensdag bekend. Het is het tweede vaccin tegen SARS-CoV-2 dat wordt goedgekeurd, na dat van Pfizer/BioNTech.
  [naar artikel]
 12. Het vaccin van Moderna en pfizer, van bijwerkingen tot inhoud: dit zijn de bijsluiters (10/01/2021 - De Morgen)
  De goedgekeurde vaccins zijn een feit en eentje wordt al volop ingespoten in België. Maar wat haalde Europa precies in huis? Een journalistieke bijsluiter van de goedgekeurde vaccins van Pfizer en Moderna:
  [naar artikel]
 13. Eerste vaccinaties met Moderna-vaccin, tweede dosis voor Jos Hermans (18/01/2021 - De Standaard)
  Het Antwerpse ziekenhuis ZNA Middelheim is maandagmiddag begonnen met het vaccineren van de eigen medewerkers. Dat gebeurt, voor het eerst ons land, met het Moderna-vaccin. In het woonzorgcentrum Sint-Pieter in Puurs, kreeg Jos Hermans dan weer zijn tweede dosis van het Pfizer/BioNtech-vaccin.
  [naar artikel]
 14. Europees Geneesmiddelenagentschap beslist deze maand nog over geodkeuring BioNTech-Pfizer-vaccin (01/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) wil ten laatste op 29 december beslissen over de voorwaardelijke marktvergunning voor het kandidaat-vaccin van BioNTech en Pfizer. Over het kandidaat-vaccin van Moderna wil EMA ten laatste op 12 januari de knoop doorhakken.
  [naar artikel]
 15. Europa geeft goedkeuring aan Moderna-vaccin (07/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Europese Geneesmiddelenagentschap heeft gisteren haar fiat gegeven voor het vaccin van het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna. Het is na dat van Pfizer en BioNTech het tweede coronavaccin dat straks kan worden ingezet op de Europese markt. “In januari mag ons land al 20.000 dosissen verwachten”, zegt viroloog Pierre Van Damme.
  [naar artikel]
 16. Vaccins Pfizer en Moderna krijgen mogelijk in december al marktvergunning. Wat zijn de volgende stappen (voor België)? (20/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Als alles goed gaat, kunnen de coronavaccins van BioNTech-Pfizer en Moderna tegen midden december een voorwaardelijke vergunning krijgen. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen donderdagavond aangekondigd. Het gaat om de eerste stap in het op de markt brengen van een vaccin. Wat zijn de volgende stappen? En tegen wanneer kan het vaccin dan bij ons zijn?
  [naar artikel]
 17. Vaccins Pfizer en Moderna krijgen mogelijk in december al marktvergunning. Wat zijn de volgende stappen (voor België)? (20/11/2020 - De Standaard)
  Als alles goed gaat, kunnen de coronavaccins van BioNTech-Pfizer en Moderna tegen midden december een voorwaardelijke vergunning krijgen. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen donderdagavond aangekondigd. Het gaat om de eerste stap in het op de markt brengen van een vaccin. Wat zijn de volgende stappen? En tegen wanneer kan het vaccin dan bij ons zijn?
  [naar artikel]
 18. Hoe effectief is het Moderna-vaccin? Kunnen we nu sneller vaccineren? Alle vragen beantwoord (04/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europese geneesmiddelenbureau EMA geeft waarschijnlijk woensdag groen licht voor een tweede coronavaccin, dat van de Amerikaanse farmaceut Moderna. Hoeveel heeft ons land er nu weer aangekocht? Hoe effectief is het spuitje? En vooral: kan dit vaccin - naast dat van Pfizer/BioNTech - onze vaccinatiecampagne versnellen?
  [naar artikel]
 19. Europa keurt Moderna-vaccin goed, maar wat betekent dat voor ons land? (06/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Europese Geneesmiddelenagentschap heeft haar fiat gegeven voor het vaccin van het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna. Het is na dat van Pfizer en BioNTech het tweede coronavaccin dat straks kan worden ingezet op de Europese markt. Maar wanneer wordt het vaccin bij ons uitgerold? Hoeveel dosissen krijgt België per week? En welke groep mensen krijgt als eerste een prik van deze nummer twee?
  [naar artikel]
 20. Europa keurt Moderna-vaccin goed, maar wat betekent dat voor ons land? (06/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Europese Geneesmiddelenagentschap heeft haar fiat gegeven voor het vaccin van het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna. Het is na dat van Pfizer en BioNTech het tweede coronavaccin dat straks kan worden ingezet op de Europese markt. Maar wanneer wordt het vaccin bij ons uitgerold? Hoeveel dosissen krijgt België per week? En welke groep mensen krijgt als eerste een prik van deze nummer twee?
  [naar artikel]
 21. De drie coronavaccins doorgelicht: Moderna beschermt het best, Pfizer werkt het snelst en Oxford is het goedkoopst (16/11/2020 - Express)
  Drie vaccins zijn nu al onderweg naar de geneesmiddelenautoriteiten. Het vaccin van Moderna beschermt voor 94,5 procent tegen het coronavirus,... The post De drie coronavaccins doorgelicht: Moderna beschermt het best, Pfizer werkt het snelst en Oxford is het goedkoopst appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. Vaccin Moderna blijkt nog effectiever dan dat van Pfizer: 94,5 procent en makkelijker te bewaren (16/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavaccin van Moderna dat in de Verenigde Staten ontwikkeld werd, blijkt nog efficiënter te zijn dan dat van Pfizer/BioNTech. Dat meldt het biotechnologiebedrijf maandag zelf na een eerste evaluatie van de resultaten. Het zou in 94,5 procent van de gevallen mensen beschermen tegen het coronavirus. En het zou ook makkelijker te bewaren zijn.
  [naar artikel]
 23. Europees Geneesmiddelenagentschap zet licht op groen voor Moderna-vaccin (06/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft het licht op groen gezet voor het Moderna-vaccin. Het is na dat van Pfizer en BioNTech het tweede coronavaccin dat kan worden ingezet op de Europese markt.
  [naar artikel]
 24. Goedkeuring vaccins sneller van verwacht: ook Moderna ligt voor op schema (17/12/2020 - De Standaard)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA vervroegt de beslissing omtrent het vaccin van Moderna tegen covid-19 naar 6 januari. Ook Pfizer zal vroeger dan verwacht worden goedgekeurd.
  [naar artikel]
 25. Ook vaccin Moderna bijzonder doeltreffend in trials (16/11/2020 - De Tijd)
  13:16 Een week na het goede nieuws van Pfizer blijkt nu ook het kandidaat-covidvaccin van Moderna bijzonder doeltreffend in de klinische testen. Het Amerikaanse biotechbedrijf spreekt van een doeltreffendhe...
  [naar artikel]
 26. Nieuwste coronavaccin is ‘slechts’ 70% effectief: hoe komt dat? (23/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het AZD1222-vaccin dat door de universiteit van Oxford en de Brits-Zweedse farmareus AstraZeneca is ontwikkeld, is voor ruim 70 procent doeltreffend. Dat betekent dat het minder effectief is dan de vaccins van Pfizer en Moderna. Hoe komt dat? Willen we het dan wel? En zijn Belgen die het ene vaccin krijgen dan beter beschermd dan Belgen met het andere?
  [naar artikel]
 27. Vaccinaties van zorgpersoneel gestart met Moderna-vaccin in ZNA (18/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Antwerpse ziekenhuis ZNA Middelheim is maandagmiddag begonnen met het vaccineren van de eigen medewerkers. Dat gebeurt, voor het eerst ons land, met het Moderna-vaccin. De eer van de eerste vaccinatie ging naar Luc Clement, hoofdverpleegkundige van de COVID-cohort. Ook in ziekenhuizen in La Louvière, Eupen en Brussel wordt maandag voor het eerst gevaccineerd met het Moderna-vaccin.
  [naar artikel]
 28. Vaccinoloog Pierre Van Damme: "Als alles goed gaat, kunnen we in januari starten met vaccinaties" (01/12/2020 - VRT NWS)
  Als alles goed gaat, kunnen we in januari starten met de eerste vaccinaties tegen het coronavirus voor prioritaire groepen. Dat zegt vaccinoloog Pierre Van Damme van de Universiteit Antwerpen. Twee fabrikanten, Pfizer en Moderna, hebben een aanvraag ingediend bij het Europese Geneesmiddelenagentschap om hun vaccins op de markt te mogen brengen. Het agentschap beslist nog deze maand over het Pfizer-vaccin, en uiterlijk half januari over het Moderna-vaccin.
  [naar artikel]
 29. Groen licht voor Pfizer-vaccin, maar hoe werkt het en zijn er ook nadelen? De 10 belangrijkste vragen over mRNA-vaccins (22/12/2020 - VRT NWS)
  Het Pfizer-vaccin heeft groen licht gekregen van Europa. Daardoor kunnen eind deze week de eerste vaccinaties starten bij ons en in de rest van de Europese Unie. Het gaat om een zogenaamd "mRNA-vaccin", net als het vaccin van Moderna. Die vaccins lijken erg goed te werken en voor zover we weten hebben ze weinig of geen gevaarlijke bijwerkingen. Toch hebben veel mensen vragen over die nieuwe mRNA-vaccins. Dat is normaal, want dit soort vaccins werd nooit eerder op grote schaal gebruikt. We zetten daarom de tien belangrijkste vragen over mRNA-vaccins op een rij.
  [naar artikel]
 30. Vaccin van Pfizer-BioNTech werkt nog beter dan gedacht: 95 procent doeltreffend (18/11/2020 - Knack)
  De gedeeltelijke resultaten van het onderzoek naar het Pfizer-BioNTech vaccin toonden een efficiëntie van 90 procent. Het eindresultaat blijkt nog beter: een doeltreffendheid van 95 procent.
  [naar artikel]
 31. Het nieuwste coronavaccin is ‘slechts’ 70% efficiënt: hoe komt dat en waarom zou België het dan willen? (23/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het AZD1222-vaccin dat door de universiteit van Oxford en de Brits-Zweedse farmareus AstraZeneca is ontwikkeld, is voor ruim 70 procent doeltreffend. Dat betekent dat het minder effectief is dan de vaccins van Pfizer en Moderna. Hoe komt dat? Willen we het dan wel? En zijn Belgen die het ene vaccin krijgen beter beschermd dan Belgen met het andere?
  [naar artikel]
 32. Wat wil u nog weten over het coronavaccin? Stel hier uw vragen (16/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na het nieuws van Pfizer over een coronavaccin meldt het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Moderna vandaag dat haar vaccin tegen Covid-19 94,5 procent effectief is. Dat roept ongetwijfeld een heleboel vragen op. Welke vra(a)g(en) stelt u zich nog over de coronavaccins? Laat het ons weten via onderstaand formulier.
  [naar artikel]
 33. Tweede vaccin morgen allicht goedgekeurd: wat is het verschil met dat van Pfizer? (05/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het coronavaccin van het Amerikaanse farmabedrijf Moderna wordt naar verwachting woensdag goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap. Het wordt zo het tweede vaccin, na Pfizer, dat in Europa wordt uitgerold. Waarin verschillen beide van elkaar? Hoeveel dosissen heeft België besteld? En hoe zit het met de andere vaccins? We vroegen het viroloog Johan Neyts (KU Leuven).
  [naar artikel]
 34. Vaccin Moderna blijkt nog effectiever: 94,5 procent en makkelijker te bewaren (16/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavaccin van Moderna dat in de Verenigde Staten ontwikkeld werd, blijkt nog efficiënter te zijn dan dat van Pfizer/BioNTech. Het blijkt in 94,5 procent mensen te beschermen tegen het coronavirus. Zo meteen meer.
  [naar artikel]
 35. Ook Moderna wil nog deze maand effectiviteit van coronavaccin aantonen (13/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na de aankondiging van Pfizer begin deze week verwacht nu ook concurrent Moderna nog voor het eind van de maand te weten hoe doeltreffend het eigen coronavaccin is. De bekende Amerikaanse viroloog Anthony Fauci heeft alvast goede hoop op even bemoedigende resultaten als die van Pfizer/BioNTech, gezien het om soortgelijke vaccins gaat.
  [naar artikel]
 36. Hoe effectief is het Moderna-vaccin? Kan deze tweede spuit het vaccineren versnellen? Alle vragen beantwoord (04/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europese geneesmiddelenbureau EMA geeft waarschijnlijk woensdag groen licht voor een tweede coronavaccin, dat van de Amerikaanse farmaceut Moderna. Hoeveel heeft ons land er nu weer aangekocht? Hoe effectief is het spuitje? En vooral: kan dit vaccin - naast dat van Pfizer/BioNTech - onze vaccinatiecampagne versnellen? Alle vragen beantwoord.
  [naar artikel]
 37. Tweede vaccin morgen wellicht goedgekeurd: wat weten we daarover? (05/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het coronavaccin van het Amerikaanse farmabedrijf Moderna wordt naar verwachting woensdag goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap. Het wordt zo het tweede vaccin, na Pfizer, dat wordt uitgerold. Waarin verschillen beide van elkaar? Hoeveel dosissen heeft België besteld? En hoe zit het met de andere vaccins? We vroegen het viroloog Johan Neyts (KU Leuven).
  [naar artikel]
 38. Nieuw vaccin is ‘slechts’ 70 procent doeltreffend: ‘Maar dat zullen we óók moeten gebruiken’ (24/11/2020 - De Morgen)
  70 procent. 90 procent. 95 procent! Het lijken wel scholieren die hun punten vergelijken, de farmabedrijven die tegen mekaar op met de efficiëntie van hun coronavaccin uitpakken. Het vaccin dat AstraZeneca samen met de universiteit van Oxford ontwikkelde, is gemiddeld voor 70 procent doeltreffend – een pak minder dan die van Pfizer en Moderna dus. ‘Maar we zullen niet kunnen kiezen: het vaccin dat 7 op 10 scoort, zullen we ook moeten gebruiken. En dat geven we best aan de 20- tot 60-jarigen.’
  [naar artikel]
 39. Potentieel Moderna-vaccin lijkt ook op ouderen te werken (30/09/2020 - Express)
  Het potentiële corona-vaccin van Moderna lijkt in de derde fase van de klinische testen te werken op oudere mensen. Dat... The post Potentieel Moderna-vaccin lijkt ook op ouderen te werken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. Pfizer vraagt nu ook Europese goedkeuring voor coronavaccin aan (01/12/2020 - Metro)
  Het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTech hebben bij het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) een aanvraag ingediend om een marktvergunning te krijgen voor hun coronavaccin. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt. Ze volgen daarmee Moderna op de voet. Het EMA moet de aanvraag nu behandelen. Volgens Pfizer en BioNTech is het mogelijk dat bij een snelle voorwaardelijke goedkeuring deze maand nog vaccins in omloop zouden kunnen komen. Dit jaar al 50 miljoen dosissen Tijdens de klinische proeven bleek het kandidaat-vaccin van Pfizer en BioNTech (BNT162b2) 95 procent doeltreffend om COVID-19 te voorkomen. Beide bedrijven verwachten dit jaar nog tot 50 miljoen dosissen te kunnen produceren, en tot 1,3 miljard tegen eind 2021. Het vaccin wordt onder meer geproduceerd in de fabriek van Pfizer in Puurs. Maandag al had ook het Amerikaanse farmabedrijf Moderna bekendgemaakt dat het zijn kandidaat-vaccin – dat eveneens een doeltreffendheid van bijna 95 procent zou hebben – nog de dag zelf ter goedkeuring zou voorleggen aan EMA en de Amerikaanse medicijnenwaakhond FDA. Pfizer en BioNTech dienden hun aanvraag in de Verenigde Staten al op 20 november in. Enkele weken geduld Midden november zei Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen dat als alles goed verloopt, de kandidaat-vaccins van Pfizer-BioNTech en Moderna in de tweede helft van de maand december een voorwaardelijke marktvergunning zouden kunnen krijgen in Europa. Lees ook: Coronavaccin wordt gratis én vrijwillig voor alle Belgen Het bericht Pfizer vraagt nu ook Europese goedkeuring voor coronavaccin aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Bewaren op -70 graden enopnieuw invriezen is geen optie: zo werkt het Pfizer-vaccin (02/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het is beslist: op 5 januari begint ons land te vaccineren tegen corona. Onder andere met het Pfizer-vaccin. Daarvan weten we al dat het op -70 graden moeten worden bewaard. Hoe zal dat transport gebeuren en kan je wel zo’n koud vaccin wel inspuiten? Professor Geert Leroux-Roels van het Centrum voor vaccinologie van het UZ Gent geeft de antwoorden.
  [naar artikel]
 42. Wat wil u nog weten over de coronavaccins? Stel hier uw vragen (02/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Pfizer en het Duitse BioNTech is goedgekeurd voor gebruik in het Verenigd Koninkrijk. Het vaccin zou vanaf volgende week beschikbaar zijn. Het VK is daarmee het eerste land ter wereld dat het vaccin van Pfizer/BioNTech goedkeurt. Heeft u nog vragen over de coronavaccins? Laat het ons weten via onderstaand formulier.
  [naar artikel]
 43. Pfizer en Moderna testen coronavaccin op Britse variant (22/12/2020 - De Tijd)
  13:38 De farmagroepen Pfizer en Moderna voeren extra tests uit om te zien of hun coronavaccin ook werkzaam is tegen de nieuwe variant die is opgedoken in het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 44. Extra tests bij Pfizer en Moderna vanwege nieuwe coronavariant (22/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De farmaceuten Pfizer en Moderna testen of hun coronavaccins ook effectief zijn tegen de nieuwe variant van het virus, die onder meer is opgedoken in het Verenigd Koninkrijk. Dat bericht CNN, dat zich baseert op verklaringen van de bedrijven.
  [naar artikel]
 45. Start Moderna-vaccin in ZNA: hoofdverpleegkundige Luc Clement krijgt eerste spuitje (18/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Antwerpse ziekenhuis ZNA Middelheim is maandagmiddag begonnen met het vaccineren van de eigen medewerkers. Dat gebeurt, voor het eerst ons land, met het Moderna-vaccin.
  [naar artikel]
 46. Natuurlijk spuiten ze het niet aan -70 graden in je arm, en opnieuw invriezen is geen optie: zo werkt het Pfizer-vaccin (02/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het is beslist: op 5 januari begint ons land te vaccineren tegen corona. Onder andere met het Pfizer-vaccin. Daarvan weten we al dat het op -70 graden moeten worden bewaard. Hoe zal dat transport gebeuren en kan je wel zo’n koud vaccin wel inspuiten? Professor Geert Leroux-Roels van het Centrum voor vaccinologie van het UZ Gent geeft de antwoorden.
  [naar artikel]
 47. Toezichthouder VS op zucht van goedkeuring Pfizer-vaccin (11/12/2020 - Express)
  De adviescommissie van het agentschap FDA beveelt aan om het Pfizer/BioNTech-vaccin tegen Covid-19 goed te keuren. Een definitief groen licht... The post Toezichthouder VS op zucht van goedkeuring Pfizer-vaccin appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 48. Europa keurt Pfizer-vaccin goed (21/12/2020 - Express)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap heeft maandag het eerste coronavaccin goedgekeurd. Vanaf 27 december kunnen de Europese lidstaten het Pfizer-vaccin inspuiten. Later... The post Europa keurt Pfizer-vaccin goed appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. PORTRET. Marokkaan van geboorte en Belg van paspoort: Moncef Slaoui leidde de ontwikkeling van het Moderna-vaccin dat 94,5% doeltreffend is (17/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Plots vallen de Covid-vaccins als rijpe appels uit de bomen. En allemaal hebben ze een Belgische link. Dat van Pfizer, met 90% doeltreffendheid, komt uit de fabriek in Puurs. Dat van Moderna, een Amerikaans farmabedrijf, doet met 94,5% werkzaamheid nòg beter en ook dat heeft een Belgische link: Moncef Slaoui (61), immunoloog, ex-topman van farmareus GSK en in april door president Trump aangesteld om ‘operatie-Warp Speed’ te leiden, om zo snel mogelijk een vaccin te ontwikkelen. Slaoui is Marokkaan van geboorte, Belg van paspoort en ook een beetje van hart. "Ik dacht: ik ga een jaar in België studeren. Maar ik ben er 25 jaar gebleven."
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.