Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 November 2020
19:54 uur

Oplossingen gezocht voor chaletbewoners in Herselt

Apache

17/11/2020 - 11:47

Wonen in recreatiegebied is verboden, maar lokale overheden hebben het decennialang door de vingers gezien. De laatste paar decennia heeft Vlaanderen, met het oog op een betere ruimtelijke ordening, de provincies en gemeenten aangepord om deze problematiek aan te pakken. Voor de bewoners in kwestie beginnen echter nu pas de problemen. Op veel plaatsen werden


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Man gewond bij ongeval in Herselt (10/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De bestuurder van een personenwagen is gisterenavond gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Harmoniestraat In Ramsel (Herselt). De man was...
  [naar artikel]
 2. Zoeken naar oplossingen mobiliteitsproblemen centrum (25/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op woensdag 26 april om 19 uur start in de raadzaal van het gemeentehuis van Kortessem een eerste workshop van LaMA Laboratoria Mobiele Alternatieven van de Vlaamse Gemeenschap, om de mobiliteitsproblemen van het centrum van Kortesem op te lossen. Samen met een groep van externe deskundigen wordt er met de bewoners en gebruikers van het plaatselijk wegennet gezocht naar gerichte oplossingen.
  [naar artikel]
 3. Ongeluk met drie voertuigen in Herselt: bestuurder en vrouw opgepakt om "verboden voorwerpen" in Mercedes (23/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Aarschotsesteenweg in Herselt (Antwerpen) is vanochtend om 5.10 uur een zwaar verkeersongeval met twee personenwagens en een vrachtwagen...
  [naar artikel]
 4. Beringenaar gewond bij ongeval in Herselt (06/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op de Blaubergsesteenweg in Herselt zijn zaterdag om 11 uur twee auto’s gebotst. Beide bestuurders raakten lichtgewond: het gaat om een 52-jarige man uit Beringen en 30-jarige vrouw uit Aarschot.
  [naar artikel]
 5. Plofkraak op bankkantoor van Argenta in Herselt (06/10/2019 - Metro)
  In Herselt, in de provincie Antwerpen, is een plofkraak gepleegd op een bankkantoor van Argenta. Dat meldt Radio 1 in de nacht van zaterdag op zondag. De overval gebeurde rond middernacht. Als gevolg van de plofkraak zou het appartementsgebouw waarin het kantoor gevestigd is, kampen met stabiliteitsproblemen. De hulpdiensten zijn ter plaatse. Of de overvallers iets hebben kunnen buitmaken, is voorlopig onduidelijk, aldus de VRT-radiozender. bron: Belga Het bericht Plofkraak op bankkantoor van Argenta in Herselt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Lichaam van vermiste vrouw uit Herselt teruggevonden (06/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een gecoördineerde zoekactie is vandaag het lichaam teruggevonden van de 61-jarige Rosa Holemans uit Herselt. Dat meldt de Turnhoutse
  [naar artikel]
 7. Twee gewonden bij schietpartij aan woning in Herselt (19/06/2020 - De Standaard)
  In Herselt in de Antwerpse Kempen zijn donderdagavond twee twintigers gewond geraakt bij een schietincident. Dat zegt het Antwerpse parket.
  [naar artikel]
 8. Plofkraak op bankkantoor in Herselt (06/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Herselt, in de provincie Antwerpen, is een plofkraak gepleegd op een bankkantoor van Argenta. Dat meldt Radio 1. De overval gebeurde rond...
  [naar artikel]
 9. Plofkraak op bankkantoor in Herselt (06/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Herselt, in de provincie Antwerpen, is een plofkraak gepleegd op een bankkantoor van Argenta. Dat meldt Radio 1. De overval gebeurde rond...
  [naar artikel]
 10. Fietser overleden in Herselt (29/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Herentalsesteenweg in Herselt is deze voormiddag een fietser overleden op het fietspad. De man is vermoedelijk onwel geworden en daarna
  [naar artikel]
 11. Plofkraak op bankkantoor in Herselt (06/10/2019 - Metro)
  In Herselt hebben onbekende daders zaterdagavond kort voor middernacht een plofkraak gepleegd op een bankkantoor van Argenta. Dat bevestigt Herselts burgemeester Peter Keymeulen. Het gebouw is ernstig beschadigd, het is onduidelijk of er buit gemaakt is. De plofkraak zou gebeurd zijn om 23.40 uur in de nacht van zaterdag op zondag. Het doelwit was een bankkkantoor van Argenta op de Aarschotsesteenweg (N19) in het centrum van Herselt. Het gebouw liep zware schade op, maar volgens burgemeester Keymeulen zouden er geen stabiliteitsproblemen zijn. Een getuige zag de vermoedelijke daders wegvluchten. “Het bankkantoor is gevestigd op de benedenverdieping van een appartementsgebouw, een inwoner zag na de feiten drie verdachten wegvluchten”, zegt Keymeulen. bron: Belga Het bericht Plofkraak op bankkantoor in Herselt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Brand legt jeugdlokalen Herselt in de as (09/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Kempense gemeente Herselt woedt een brand in de jeugdlokalen aan Verbrand Goor. De brand werd kort na de middag opgemerkt door buurtbewoners....
  [naar artikel]
 13. Brand legt jeugdlokalen Herselt in de as: 220 jongeren op straat (09/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Kempense gemeente Herselt woedt een brand in de jeugdlokalen aan Verbrand Goor. De brand werd kort na de middag opgemerkt door buurtbewoners....
  [naar artikel]
 14. Duizend Belgen ‘hacken' het land (26/04/2018 - De Tijd)
  19:12 Tijdens de tweede editie van Hack Belgium worden op een creatieve manier oplossingen gezocht voor maatschappelijke en economische problemen.
  [naar artikel]
 15. Brandweerwagen crasht tegen boom op weg naar brand in Herselt (14/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De brandweer van Westerlo is dinsdagavond opgeroepen voor een uitslaande brand in de Langdonken in Herselt. Een van de brandweerwagens sukkelde op een kilometer van de brand in een gracht naast de weg en botste tegen een boom.
  [naar artikel]
 16. Plofkraak op bankkantoor in Herselt (06/10/2019 - VRT NWS)
  In Herselt, in de Antwerpse Zuiderkempen, is afgelopen nacht een plofkraak gepleegd op een Argenta-kantoor. Het bankkantoor raakte zwaar beschadigd. Volgens een buurtbewoner zijn de verdachten kunnen vluchten. Vermoedelijk in een wagen die, even verderop, geparkeerd stond.
  [naar artikel]
 17. Twee poezen neergeschoten in Herselt: 1 dier overlijdt, ander zwaargewond (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een schutter heeft het gemunt op katten in Herselt (Antwerpen). In het gehucht Varenwinkel werden twee neergeschoten katten aangetroffen.
  [naar artikel]
 18. Plofkraak op bankkantoor van Argenta in Herselt (06/10/2019 - De Morgen)
  In Herselt, in de provincie Antwerpen, is een plofkraak gepleegd op een bankkantoor van Argenta. Dat meldde Radio 1 vannacht. De overval gebeurde rond middernacht.
  [naar artikel]
 19. Plofkraak op bankkantoor van Argenta in Herselt: stabiliteitsproblemen in flatgebouw (06/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In Herselt, in de provincie Antwerpen, is een plofkraak gepleegd op een bankkantoor van Argenta. Dat meldt Radio 1 in de nacht van zaterdag op zondag. De overval gebeurde rond middernacht.
  [naar artikel]
 20. Plofkraak op bankkantoor van Argenta in Herselt: stabiliteitsproblemen in flatgebouw (06/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Herselt, in de provincie Antwerpen, is een plofkraak gepleegd op een bankkantoor van Argenta. Dat meldt Radio 1 in de nacht van zaterdag op zondag. De overval gebeurde rond middernacht.
  [naar artikel]
 21. Onze gemeentetest: Inwoners uit Herselt voeren (voorlopig) de ranglijst aan (23/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De inwoners van Herselt kennen hun gemeente het best. Dat blijkt uit de tussenstand van onze gemeentetest, waarin we aan de hand van vragen polsen hoe u denkt over de grote thema's die binnenkort ook de gemeenteraadsverkiezingen zullen domineren.
  [naar artikel]
 22. Laatste kans voor Cyprus (13/04/2019 - De Morgen)
  Cyprus stemde gisteren op de valreep in met de oprichting van een solidariteitsfonds. Het mes staat het eiland nu echt op de keel en dit weekend wordt er verder naar oplossingen gezocht.
  [naar artikel]
 23. Vrachtwagen verliest lading, bestuurder rijdt verder: centrum Herselt bedolven onder graan (16/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Omstreeks 10u verloor een vrachtwagen in het centrum van Herselt zijn lading graan.
  [naar artikel]
 24. Katten neergeschoten in Herselt: één poes dood aangetroffen (30/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In Varenwinkel (Herselt) zijn op 24 uur tijd twee katten gewond geraakt door schotwonden. Eén kat wordt door een infuus nog in leven gehouden bij de dierenarts, een andere is met een schotwonde in de keel dood aangetroffen.
  [naar artikel]
 25. Twee gewonden bij schietpartij in Herselt (19/06/2020 - VRT NWS)
  In Herselt in de provincie Antwerpen zijn twee mannen gewond geraakt bij een schietpartij. Bij een ruzie aan een woning werden schoten gelost tussen de bewoners en enkele bezoekers. Twee broers van 20 en 22 werden geraakt.
  [naar artikel]
 26. Vlaamse supercomputer wordt ingezet in strijd tegen Covid-19 (23/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Er wordt massaal gezocht naar oplossingen om het coronavirus te bestrijden. Universiteiten, onderzoeksgroepen en bedrijven kwamen al met...
  [naar artikel]
 27. BINNENKIJKEN. Een omgebouwde sixtieswoning in Herselt (11/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Eerst woonden ze in een appartement in Schelle. “Niet gemakkelijk als Kempenaar”, lacht Ben Van den Broeck (37). Dus verhuisde het koppel na drie jaar (terug) naar de groene Kempen. Voor Ben was het thuiskomen, zijn man Ken Verelst (39) – die opgroeide in Boom –moest even wennen. Maar enkele jaren en twee woningen later voelen ze zich nu helemaal thuis op ‘hun berg’ in Herselt. Vlak bij de dorpskern bouwden ze een jarenzestighuis om tot een moderne villa.
  [naar artikel]
 28. Man en vrouw gearresteerd na zwaar ongeval in Herselt (23/07/2018 - De Standaard)
  Op de Aarschotsesteenweg in Herselt gebeurde maandag rond 5.15 uur een zwaar ongeval waarbij twee auto’s en een vrachtwagen betrokken raakten. Twee personen werden ter plaatse gearresteerd omdat de politie ‘verboden voorwerpen’ in de auto had gevonden.
  [naar artikel]
 29. Man en vrouw gearresteerd na zwaar ongeval in Herselt (23/07/2018 - De Standaard)
  Op de Aarschotsesteenweg in Herselt gebeurde maandag rond 5.15 uur een zwaar ongeval waarbij twee auto’s en een vrachtwagen betrokken raakte. Twee personen werden ter plaatse gearresteerd omdat de politie ‘verboden voorwerpen’ in de auto had gevonden.
  [naar artikel]
 30. Man en vrouw gearresteerd na zwaar ongeval in Herselt (23/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de Aarschotsesteenweg in Herselt gebeurde maandag rond 5.15u een zwaar ongeval waarbij twee auto’s en een vrachtwagen betrokken raakte. Twee personen werden ter plaatse gearresteerd omdat de politie ‘verboden voorwerpen’ in de auto had gevonden.
  [naar artikel]
 31. Voormalig profvoetballer Rocky Peeters verwacht nek-aan-nekrace in Herselt (14/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Gewezen profvoetballer Rocky Peeters maakte zondag zijn politieke debuut in zijn woonplaats Herselt. Samen met zijn vrouw Katrien Keuppens, dochter Amélie en zoontje Arnaud bracht hij zijn stem uit in VTC De Mixx.
  [naar artikel]
 32. Twee personen gearresteerd na zwaar ongeval in Herselt (23/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Aarschotsesteenweg in Herselt gebeurde maandagochtend rond 5.15u een zwaar ongeval waarbij twee auto’s en een vrachtwagen betrokken raakte. Twee personen werden ter plaatse gearresteerd.
  [naar artikel]
 33. CD&V pleit voor alternatieve oplossingen voor uitwijzing van kinderen op militaire vluchten (16/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Kamerlid Nahima Lanjri (CD&V) wil dat er alternatieven worden gezocht voor het uitwijzen van kinderen met hun familie via special flights. Daarnaast breekt ze een lans voor de oprichting van een permanente commissie, die op regelmatige basis het verwijderingsbeleid evalueert.
  [naar artikel]
 34. CD&V pleit voor alternatieve oplossingen voor uitwijzing van kinderen op militaire vluchten (16/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Kamerlid Nahima Lanjri (CD&V) wil dat er alternatieven worden gezocht voor het uitwijzen van kinderen met hun familie via special flights. Daarnaast breekt ze een lans voor de oprichting van een permanente commissie, die op regelmatige basis het verwijderingsbeleid evalueert.
  [naar artikel]
 35. Plofkraak op bankkantoor van Argenta in Herselt: gebouw beschadigd, maar geen buit (06/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Herselt hebben onbekende daders zaterdagavond kort voor middernacht een plofkraak gepleegd op een bankkantoor van Argenta. Dat bevestigt Herselts burgemeester Peter Keymeulen. Het gebouw is ernstig beschadigd, volgens Argenta werd er geen buit gemaakt.
  [naar artikel]
 36. Zwaar ongeval in Herselt: man en vrouw gearresteerd om “verboden voorwerpen” (23/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Op de Aarschotsesteenweg in Herselt gebeurde maandag rond 5.15u een zwaar ongeval waarbij twee auto’s en een vrachtwagen betrokken raakten. Twee personen werden ter plaatse gearresteerd omdat de politie ‘verboden voorwerpen’ in de auto had gevonden.
  [naar artikel]
 37. Gezocht: creatieve oplossingen voor overlast door everzwijnen (01/09/2020 - VRT NWS)
  Vlaanderen maakt 150.000 euro vrij voor maatregelen om schade door everzwijnen te voorkomen. Want we moeten kunnen samenleven met de everzwijnen in Vlaanderen, op een evenwichtige manier.
  [naar artikel]
 38. Hoe haalbaar zijn deze 11 oplossingen voor het klimaat? (12/03/2019 - De Morgen)
  Meer dan 100 Vlaamse milieuorganisaties steunen de ‘11 oplossingen voor een beter klimaat en gezonder milieu’ die Bond Beter Leefmilieu (BBL) deze week lanceert. Maar hoe haalbaar zijn die oplossingen, en vooral: hoe wenselijk?
  [naar artikel]
 39. Van dieselverbod tot handelsoorlog: Europese autoconstructeurs met de rug tegen de muur (04/03/2019 - Knack)
  De Geneva International Motor Show is het oudste en meest prestigieuze autosalon ter wereld, voor de professionals uit de autosector een niet te missen jaarlijks rendez-vous. Achter de schermen wordt gezocht naar oplossingen voor de problemen waar de autosector mee te kampen heeft.
  [naar artikel]
 40. Horeca zoekt creatieve oplossingen: drive-in in Brasschaat (21/05/2020 - VRT NWS)
  In de horeca worden originele manieren gezocht om de zaak toch nog wat te doen draaien. In Brasschaat bijvoorbeeld, opent er vandaag een drive-in aan een foodtruck, net zoals bij een fastfoodrestaurant.
  [naar artikel]
 41. Oplossing gezocht voor 2.500 Gentenaars zonder huurcontract of dak (11/09/2018 - Apache)
  Ervoor zorgen dat op korte termijn niemand op straat moet slapen en op lange termijn de woonmarkt terug betaalbaar krijgen. De Gentse 'Taskforce Wonen', waarin stadsdienten, middenveld, privé en politici sinds een jaar naar oplossingen zoeken, stellen hun eerste resultaten en aanbevelingen voor.
  [naar artikel]
 42. Schauvliege: ‘Hopen op goodwill van de banken’ (16/08/2017 - De Standaard)
  Minister van Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) herhaalt in het Vlaams Parlement dat de fipronilcrisis hoogstwaarschijnlijk door moedwillige fraude werd veroorzaakt. ‘Het is aan de schuldigen om de schade te vergoeden.’ Maar ook op federaal en Vlaams niveau wordt naar oplossingen gezocht.
  [naar artikel]
 43. Overal ter wereld krijgen saaie haltes creatieve invulling: stretchen tot de bus komt (25/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een bus- of tramhalte is meestal niet de boeiendste plek om lang te wachten. In verschillende steden wordt daarom volop gezocht naar creatieve oplossingen om die wachttijd te verlichten. Wat dacht u van stretchoefeningen of het oplossen van de Rubik’s Cube?
  [naar artikel]
 44. CO2-uitstoot in Antwerpen sinds 2005 met 23,5% gedaald, maar “gemakkelijke oplossingen zijn uitgewerkt” (07/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De inspanningen van de Antwerpenaars en de industrie liggen aan de basis van de daling van 23,5% in de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) in vergelijking met 2005. Het wegverkeer blijft wel een pijnpunt. “De gemakkelijke oplossingen zijn uitgewerkt. Nu moeten we zoeken naar slimme oplossingen”, zegt leefmilieuschepen Meeuws (sp.a).
  [naar artikel]
 45. FNG-vakbonden: “Praatjes vullen geen gaatjes, we willen oplossingen of sociale vrede komt in gevaar” (09/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij FNG (het moederbedrijf van Brantano, red.) vraagt de nieuwe CEO Paul Lembrechts om concrete oplossingen om...
  [naar artikel]
 46. Uplace: “Constructief gezocht naar meest maatschappelijk relevante oplossingen” (08/12/2017 - Metro)
  “Tijdens de onderhandelingen werd constructief gezocht naar de meest maatschappelijk relevante oplossingen voor de reconversiezone Vilvoorde-Machelen.” Dat zegt CEO Jan Van Lancker van Uplace vandaag naar aanleiding van het plan voor een lightversie van het omstreden winkelcomplex. De Tijd meldde vrijdag dat Vlaams minister van Economie Philippe Muyters een Vlaamse topambtenaar als bemiddelaar aangesteld had. De bemiddelaar moest het dossier rond het winkelcomplex dat nabij de Brusselse ring moet verrijzen vlot trekken. De onderhandelaar moest zowel met Uplace als met de belangrijkste tegenstanders van het omstreden project over een oplossing onderhandelen. Het resultaat is een afgeslankte versie van de plannen, dat Uplace met een derde kleiner maakt. Het geplande hotel wordt geschrapt. De kantoorruimte zou met 70 procent en de winkelruimte met 10 procent verminderen. “Wij hebben goed geluisterd naar de bezorgdheden van de voor- en tegenstanders van het project, en de nodige aanpassingen voorgesteld”, zegt Uplace-CEO Jan Van Lancker in een korte reactie. “De regio kampt met grote maatschappelijke uitdagingen en wacht ondertussen al meer dan 20 jaar op broodnodige vooruitgang, welvaart en groei.” Verdere commentaar geeft Uplace niet. Het bedrijf wil de gesprekken niet in de media voeren, maar is “enthousiast” om aan het project te werken. bron: Belga  
  [naar artikel]
 47. Daarom zijn we depressief: 8 oorzaken (en oplossingen) (28/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse schrijver-journalist Johann Hari (39) zocht uit waarom hij ondanks de antidepressiva zo neerslachtig bleef. De oorzaken en oplossingen...
  [naar artikel]
 48. Van symptomen tot oplossingen: alle lezersvragen over burn-out beantwoord door professor Godderis (08/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Met Het Nieuwsblad hadden we een livegesprek met Lode Gorris, professor arbeidsgeneeskunde, over burn-outs. Tijdens de sessie konden kijkers vragen insturen die wij dan doorspeelde naar de professor. Of het nu over symptonen of oplossingen gaat, niets is taboe. Eén ding is alvast zeker: Een burn-out draag je niet voor het leven.“Er zijn zoveel oplossingen”, vertelt proffesor Godderis. “Burn-out is iets waar je van kan genezen als je de juiste begeleiding krijgt.”
  [naar artikel]
 49. Open VLD zoekt oplossing voor en met Christophe Peeters (30/12/2018 - De Standaard)
  De aanduiding van de schepenen in Gent is slecht aangepakt, geeft Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten toe aan VRT. ‘We moeten er lessen uit trekken.’ Voor ‘slachtoffer’ Christophe Peeters wordt naarstig naar een nieuwe rol gezocht, binnen Gent of binnen de partij, maar een eerste goed gesprek gisteren leverde nog geen concrete oplossingen op.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.